מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפליפסיהעדי04/08/2010
ד"ר מנשקו שלום רב,
בני בן ה- 11 סובל מאז גיל שנה מהתקפים חוזרים, בהיותו בן 4 שנים החל בטיפול תרופתי שנמשך עד לתחילת שנה זו, בתחילת שנה זו ועל אף שאירעו אירועים נוספים (שני אירועים ברצף של 10 ימים)הוחלט להפסיק את התרופה (תרופה מסוג פינוברביטל) ה- EEG היה תקין לאחר מכן עבר עוד אירוע, ואז הוחלט שיעבור בדיקת וידאו EEG באישפוזגם הבדיקה הזו היתה תקינה ולא הראתה פעילות אפילפטית, והיום לפני שעה בני עבר ניתוק בהייה ופירכוס בגפיים העליונים והתחתונים, אני מאוד מבולבלת וחרדה מצד אחד נאמר לי שבדיקת וידאו EEG מהימנה לחלוטין ושמחתי על התוצאות ומצד שני בני ממשיך לפרכס היתכן ? תודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד``ר טל גלבוע05/08/2010ניטור וידאו EEG נותן מידע רק על מה שקורה תוך כדי הבדיקה
אם במהלך הבדיקה לא היו התקפים אזי היא לא שוללת שיש התקפים
אם כך היה, כדאי לשקול לחזור על הבדיקה ולהמתין לאירוע
האם תחת טיפול בפנוברביטל לא היו אירועים?
האם נוסו תרופות אחרות?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת eegסילבנה נקר01/08/2010
ממצאי הבדיקה:
רקע סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 9 מ/ש הנחסמת בפקיחת עיניים.
ברישום ספונטני נרשמה התפרקות של גלים חדים עם הדגשה קדמית.
התפרקות נוספת כעבור 2 דקות של נישום יתר. אין שינוי בגירוי אור.
לסיכום:
תרשים לא תקין עקב חשד לפעילות אפילפטיפורמית קדמית.
האם קיימת קורולציה קלינית??
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח באונה הימנית בגין מורסה+בצקת וטפלתי ע"י אנטיביוטיקה.
אשמח לקבל פענוח והסבר של הבדיקה.
בברכה ותודה מראש, סילבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו02/08/2010לא ברור מה את שואלת! - מימצאי ה EEG כפי תארת איננה מדברים על האם הם מגיעים מימין [ הצד עם המורסה ] או משמאל. קורלציה - זאת עושים לרוב תחת ניתור וידאו EEG שבו משווים בין מה רואים [ תמונת הוידאו] לרישום ב EEG [ פעילות מוחית] , ולרוב לא ב EEG חריג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת eegריקי27/07/2010
שלום בתי בת 6.5 מתלוננת על כאבי ראש חזקים ביצעה בדיקת eeg ,מה הפירוש לרקע מעט לא סדיר מורכב מפעילות 9 אלפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי שלום
ד``ר שי מנשקו29/07/2010הדבר איננו מרמז על כול בעיה הקשורה בכאבי הראש - וגם המילה "מעט" לא ברורה גם לי .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולהדר26/07/2010
בתי בת 16 מטופלת בטגרטול 1000 מ"ג. בבדיקת דם רמת התרופה בדם היתה 13 carbamazepine, כשהרמה המכסימלית התקינה על פי המעבדה היא 10. פנינו לנוירולוגית ואנחנו מחכנים לתור. מעבר לצורך בהורדת המינון רצינו לדעת האם זה מסוכן ומה הדחיפות בטיפול בכך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הדר
ד``ר טל גלבוע26/07/2010אם שאר בדיקות הדם תקינות (ספירה ותפקודי כבד) ואין לביתך תופעות לוואי אחרות אין סכנה בכך שהרמות גבוהות מהנורמה. חשוב גם לדעת האם הרמה נמדדה לפני שניתנה מנת הבוקר של הטגרטול או אחריה כי אם נעשתה לאחר מתן המנה של הבוקר אין מדובר כלל ברמה גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מהשאלה הקודמתאיילת21/07/2010
זאת אני מהשאלה של מקודם - מתי יודעים זה אפילפסת ילדות.
שכחתי לשאול אני רואה שבשאלות של האנשים לגבי אפילפסית ילדות שפירה כל ההתקפים קוראים בבוקר, לביתי זה לא מופיע בבוקר אלה במהלך היום אין שעות קבועות. האם זה סימן לא טוב?האם אפילפסית ילדות יכולה להיות גם מפירכוסים במהלך היום או שזה חייב להיות רק בבוקר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד``ר טל גלבוע22/07/2010ההתקפים האופיינים לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות מתרחשים ברובם בשינה אך יכולים גם להופיע בעירנות בכל שעות היממה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יודעים שזה אפילפסיה ילדות?איילת21/07/2010
שלום רב,
ביתי בת ה- 3.5 מזה חצי שנה עם מחלת האפילפסיה. היינו בביקורת לפני מס' ימים להלן הפרוט אבקש את דעתכם: עליית מינון ל- 30 מ"ג לק"ג ליום (שוקל 18.5 קילו) MRI תקין, ב- EEG מ0 8.4 בעירות מוקד צנטרוטמפוראלי פעיל הפעם משמאל ובשינה התפרקויות דו"צ בלתי תויות בתדירות נמוכה- בינונית. מ- 1.7 התפרקות רב זיז גל בתחילת השינה ובהמשך פעילות אפילפטיפורמית מולטיפוקאלית כללית.ככל הנראה התפתחות תקינה.
הרופא המטפל חוזרת קרוב לוודאי שמדובר באפילפסיה שפירה של ילדות אשר מתבטאית בגילאים צעירים כ- NEGATIVE MYOCLONUS .תמשיך בדפלפט בנתיים ללא עלייה במינון 280 מ"ג. יש לבצע EEG קפדני לוודא שלא מתפתחת ESES.
שאלתי היא: 1. מתי יודעים שאכן מדובר באפילפסת ילדות- הרופא רק משאר...
2. האם בדיקת הEEG לא מסוכנת כל 3 חודשים? אין קרינה?
הילדה בסה"כ בסדר הנפילות האחרונות היו בזמן מחלה של חום גבוהה בערך 5 נפילות ביום ולאחר יומיים בלי חום פעם אחת וזהו.
אני מאוד מרוצה מהרופא ומהטיפול אבל מבקש את דעתכם גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד``ר טל גלבוע22/07/2010האבחנה של אפילפסיה שפירה של גיל הילדות מתבססת על כמה מרכיבים - גיל ההופעה, ההתפתחות של הילד, סוג הפרכוסים ותרשים ה-EEG. בסופו של דבר אם היא חולפת יודעים שאכן זה מה שהיה.
אין סכנה בביצוע EEG. אין קרינה בבדיקה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהיותר ממוצץ קפראה או פריזיוםאביטל20/07/2010
לד"ר שלום רב!
הרופאה נתנה לנו בנוסף לדפלפט כרנו ואוספולוט גם פרזיום ואמה אולי להחליפו ל קפראה מה פחות מזיק לילד מבחינת תופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביטל
ד``ר טל גלבוע22/07/2010לכל אחת מהתרופות יש תופעות לוואי וקשה לצפות איזו תרופה תתאים יותר לילד אחד לעומת השני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלפסיה מקלוניחנה19/07/2010
שלום יש לי ילדה בת 12 מטופלת וולפסון כשנתיים אפלפסיה מקלוני וקיבלנו 6 כדורים (דפלפט קלונקס קפראה ועוד )שונים במהלך התקופה אין שינוי לכן הילדה לא רוצה לקחת כדורים למרות ההסברים האין סופיים כי היא לא רואה שינוי
היתי מעיננית לדעת הים יש משהוא טבעי או ילדים שהיא תוכל לשוחח איתם בני גילה
בתודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה שלום
ד``ר שי מנשקו20/07/2010אכן ישנם סוגים של אפילפסיה מיוקלונית העמידים יחסית לטיפולים ביחס לאחרים - אולם זה לא צריך להרפות את ידיך מלהמשיך ולנסות שילוב תרופתי מתאים יותר. כמובן את יכולה לנסות פנייה ליעוץ נוירולוגי נוסף. כמו כן ברור כי אם היה " משהוא טיבעי " לתת במקום [ לא שאני יודע מה ההגדרה לכך] כמובן הינו מחלקים זאת בכניסה לכול מירפאה!
בנוגע לרצונה לדבר עם מטופלים אחרים - לכך הטוב ביותר לפנות לאחד מסניפי לאי"ל [אגודה ישראלית לאפילפסיה] ששם ניתן לקבל חומר רקע רב בנושא וכן לפגוש מטופלים המעונינים לחשוף עצמם ולפגוש אחרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEG שינהחן15/07/2010
שלום רב,
התוצאות לאחר בדיקת EEG בשינה הם:
תרשים ארוך שבוצע לפי הכתוב בערנות ובשינה
פעילות רקע סדירה וסימטרית במידה רבה.
באזוריים קדמיים של המוח נרשמת פעילות B נמוכת מתח
באזורים קדמיים של המוח נרשמת פעילות אלפא בתדירות 9 הרץ, סדירה.
נחסמת בפקיחת עיניים.
פעילות פרוקסיסמלית-יש
לפי הכתוב ישנם גלים איטיים גבוהים וצרופי זיז-גל
לסיכום,
תרשים פתולוגי עקב התפרצויות כלליות של פעילות פרוקסיסמלית ואפילפטית כללית.
האם מדובר באפילפסיה?
ומהי קורלציה קלינית?
אשמח לקבל ממך הסבר.
תודה מראש,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
ד``ר שי מנשקו15/07/2010התרשים חריג- בנוגע למשמעותו ראיתי תשובתי הקודמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESES חששאביטל14/07/2010
לד"ר שלום רב!
בת שלי מטופלת בוספולוט ודפילפט אבל בילה יש התקפים אפילו שהוספנו דפלפט לנפי היא קיבלה רק אוספולוט וגם יש חשש ל ESES מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל שלום
ד``ר שי מנשקו15/07/2010ESCS הינו מצב מיוחד שבו ישנו "פירכוס חשמלי מתמשך" בזמן השינה בלבד. לא ברור ממה שציינת מדוע הועלתה דוקא אבחנה זאת היות שישנם קריטריונים ברורים להנ"ל ולא "חשש".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EEG בחסך שינהאבא12/07/2010
שלום
ביתי בת 9 נשלחה ל EEG בחסך שינה לאחר ממצא במעבדת שינה (התפרצויות זיז וגל) להלן התוצאות:
נרשמה פעילות רקע אחורית של 19 לשניה, סימטרית, מגיבה לפקיחת עיניים. בטא קדמית.
בעת אוורור יתר נרשמו גלי תטא דיפוזיים על רקע האטה פיזילוגית. ללא שינוי בעת גירוי אור.
נרשמו שלבי שינה I-III עם גלי תטא ודלתא דיפוזיים, גלי וי סימטריים וכישורי שינה סינכרוניים.
באזור טמפורו פריאטלי משמאל נרשמו גלים חדים.
לסיכום: פעילות אפילפטית טמפורו פריאטלית משמאל בשינה.
הילדה בריאה ללא שום סימנים אפילו קלים של אפילפסיה.
מה משמעות הממצא? האם דורשת המשך בדיקות או טיפול מיוחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבא
ד``ר טל גלבוע14/07/2010תשובת ה-EEG מצביעה על נטיה גנטית לפרכוסים אך אם אין פרכוסים לא מאבחנים אפילפסיה.
לא הסברת מדוע בוצעה בדיקה במעבדת שינה והאם היה חשד לפרכוסים.
ההחלטה על צורך בבירור נוסף תקבע על ידי הרופא שהפנה את בתך לבדיקה.
כאשר יש EEG אפילפטוגני אך אין לא מקובל לתת טיפול תרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG בחסך שינה
אבא14/07/2010ההפנייה ל EEG בחסך שינה בוצעה לאחר בדיקה במעבדת שינה שבה נתגלו התפרצויות של זיז וגל.
מעבדת השינה בוצעה עקב נחירות בשל שקדים מוגדלים.
ניגשנו לנוירולוג ילדים בהדסה עם תוצאות מעבדת השינה והוא זה אשר הפנה אותנו ל EEG בחסך שינה מאחר וטען כי בדיקת EEG במעבדת שינה אינה מספקת תמונה מלאה בכלל.
בנוסף, הנוירולוג ביצע בדיקה גופנית לילדה אשר הינה תקינה לחלוטין.
אין שום תלונה או תופעה, הילדה בריאה לחלוטין (טפו, טפו).
הדבר התגלה לגמרי במקרה במעבדת השינה שאליה הופננו מהסיבה כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו15/07/2010תשובת הEEG חריגה ומראה על פוטנציאל אפילפטי מאיזורי המחו משמאל - יש לגשת להערכת נוירולוג ילדים היות שכפי שציינתי פעמיים רבות , הנ"ל בדיקה ללא ערך מיוחד באם אין תאום קליני לתלונות הניבדק/ת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי אפילפסיה לבת שליאיציק11/07/2010
שלום רב
לפני חצי שנה עבר על בתנו תהל(בת שלוש ותשעה חודשים) מקרה מוזר ולהלן הפירוט- אירוע של סטיית פנים עם נפיחות ימנית ,דיברה לאט עם שיתוק של צד ימין בפנים ,מלווה בחוסר תגובה ואח"כ דיבור איטי (האירוע נמשך כ- 6 דקות) כאשר לאחר מכן אחת לחודשיים אירוע זה חזר כולל דיווחים מהגן על עייפות יתר ואז החלטנו ללכת לנויורולג ששלח אותנו לבדיקת EEG .
חשוב לציין שבחודש האחרון אחת לשבוע בשעות הבוקר יש לה ניתוק המלווה בכבדות בדיבור פה נוטה לצד ימין ותחושת עייפות והרגשה לא טובה המתארך כ- 5 דקות.
בפיענוח ה-EEG נכתב :
התקבל תרשים בעל רקע איטי בלתי סדיר גבוה מתחמורכב מגלי דלתא וטטא סימטרים בלתי סדירים בתדירות 4-6 הרץ מתאים לשינה ולגיל.נרמה פעילות כישורית ו K complex סימטרית.
רקע זה הופרע לעיתים ע"י התפרצויות גלים חדים וגלים זיזיים גבוהי מתח סינכרונים.
לסיכום- תרשים פרוקססימאלי מעקב ותיאום.
כתוצאה מפיענוח ה-EEG קיבלנו מרשם מרופא המשפחה שהתייעץ עם נוירולוג לקניית טגריטול עם מינון של 2 cc עד לעלייה של 5 cc בהדרגה.
מכיוון שאני מודאג כמו כל אבא שרוצה לפעול בצורה שקולה ללא חיפזון ולבדוק היטב עם הדרך לטיפול היא אכן הכי טובה ..ברצוני לשאול מס' דברים:
1- האם יש צורך בטיפול תרופתי בסוג האפלפסיה של הבת שלי(הבנתי שהיא מוגדרת קלה)?
2- האם התרופה טגריטול הינה הטובה ביותר(הבנתי שיש תופעות לוואי לא פשוטות) או שעדיף תרופה בשם אוספולוט(תבליות) שלפי הבנתי היא ללא תופעות לוואי?
3- האם יש צורך בבדיקת EEG נוספת ?
ממתין לתשובתך ומודה מראש על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה חוזרת
ד``ר שי מנשקו11/07/2010קראתי בעיון את סיכום ה EEG שכתבת- ולא ניכתב בו דבר לגבי המיקום שבו ניצפה הפעילות החריגה המתוארת " כהתפרצות גלים חדים וזיזים" שהוא דבר מפתח בקישור בין הדיווח על מימצאי ה EEG לבין התלונות של המטופל. לדעתי עליך לחזור בהקדם למכון שביצע את הנ"ל ולבקש הסבר או להביא לנוירולוג המטפל העתק מהבדיקה להערכה חוזרת, או אף לשקול בדיקה חוזרת.
עלי לציין כי האירועים שאתה מציין- מזכירים מבחינת התאור , ושעות הופעתם ( בבוקר לפני ההתעורריות) אפילפסיה שפירה של גיל הילדות ( " רואלנדית" ) ואשר אם כך , הטיפול המומלץ היה דוקא בתרופה בשם אוספולוט ולא טגרטול ( שלה כפי שציינת תופעות לוואי מרובות יותר ).
גשו להערכה חוזרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
איציק13/07/2010מכיוון שאני מתכוון להקשיב להצעתך ולקחת את הEEG לחוות דעת נוספת(לברר מה מוקד ההפרעות) ולבקש טיפול באוספולוט ולא במה שקיבלתי..ולכן אני עדיין לא מתחיל לתת לבת שלי את הטיפול התרופתי .האם זה יכול לפגוע בה ?או להחמיר את האפילפסיה שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונואמא06/07/2010
האם התרופה דפלפט כרונו במינונים גבוהים משפיעה על מערכת העצבים המרכזית או גורמת לנשימות שטחיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו07/07/2010כמו כול התרופות האנטי-פירכוסיות [ ועוד סוגי תרופות שונים ] גם הדפלפט משפיעה על תפקוד המוח [ שהוא חלק עיקרי ממערכת העצבים המרכזית ], וזאת במינון נמוך כגבוה. מבחינת "נשימות שטחיות" לא ברור לי באם את שואלת על הפסקות נשימה או נשימה תקינה [ הנחשבת לשיטחית- לאלה מבינינו שלא נוחרים ] בשלבי השינה השונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון למיקטלאילונה05/07/2010
שלום לך ד"ר מנשקו,
ביתי בת השנה אובחנה בגיל 8 חודשים ב - infantile spasms. טופלה מייד עם האבחון בזריקות ACTH וכעת מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 15 מ"ג.
לדברי הרופא ההתפתחותי, יש לה עיכוב התפתחותי ומתאימה מבחינה מוטורית לגיל 8 חודשים.
יושבת , זוחלת גחון ומנסה לפעמים גם 6, מנסה להתיישב, מתהפכת בקלות , משחקת יפה עם צעצועים, מסתובבת ציר בקלות, חייכנית, חברותית, מזהה את הקרובים לה , מחבקת, מושיטה ידיים כשרוצה בידיים ויש לה אחיזת צבת. עד לא מזמן לא היה לה את רפלקס העמידה והיום בעזרת פיזיוטרפיה ותרגילים יש התקדמות. נשלחנו לריפוי בעיסוק והיא מתאימה קוגנטיבית לגילה המתוקן - 11 חודשים. היא מממלמלת נה נה, מה מה, בא בא, טה טה וררררררר. מחקה פעולות מעטות כמו תיפוף, נקישת קוביות ובאופן כללי המגמה חיובית. בשבועיים האחרונים שמנו לב לתנועות של זריקת ראש מדי פעם, הראנו לנוירולוג בסרטון, ביצענו EEG שיצא תקין והחלטתו היתה לעלות את מינון הלמיקטל ל - 25 מ"ג פעמיים ביום. היא כבר במינון הזה 3 ימים ועדיין אנו שמים לב לזריקות ראש לא רצוניות. אנו חוששים מאוד מאוד ולא יודעים למי לפנות ואיך לנהוג.
1. מדוע זריקות הראש ממשיכות אף שהעלו את המינון?
2. לאחרונה ניכר כי יש לה קושי רב להירדם (מה שלא היה בעבר). מדוע לדעתך זה קורה?
3. אם זריקות הראש ממשיכות - זה יכול לגרום נזק מוטורי או קוגנטיבי?
4. מה המלצותיך לעניין הזה?
בברכה,
סנאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנאית שלום
ד``ר שי מנשקו07/07/2010על רקע המשך תנועות "זריקת הראש" והדיווח על EEG תקין - יש מקום [לדעתי] לבצע ניתור וידאו EEG אשר ינסה לקשר בין ביצוע התנועות לשינויים אפשרים ב EEG. כמו כן באם לא ימצאו כול שינויים חריגים במהלך הניתור ישנה אפשרות כי התנועות ממקור " התנהגותי" בלבד ולא על רקע אפילפטי , ולכן אין צורך בעלית המינון או החלפה לתרופה אחרת.
מבחינת שינויי בתבנית השינה- יתכן כי נובעים מהלמיקטל, אשר דווח כגורם הפרעות שינה שונות [ אם כי ביחס פחות מתרופות כגון דפלפט וכ"ו] . ניתן לשקול להוסיף מלטונין הניתן לקנות בנוזל בכול חנות טבע ומשמש "להשרות " שינה טיבעית עם דיווח על תוצאות טובות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל04/07/2010
היי
סובלת מאפילפסיה, לפני ההתקף יש לי תחושת טעם מאוד מוזרה בפה ולאחר 40 שניות בערך יש לי התקף.
הנוירולוג שאני מטופלת אצלו, אמר לי שלפעמים יכול להיות לי את תחושת הטעם ללא התקף.
רציתי לדעת יותר על זה כי לא כל כך הבנתי אותו, יכול להיות לי סתם תחושת טעם? למה זה קורה?
ושאלה נוספת, מה הסיכויים שיהיה לי רק את הטעם בפה ללא התקף?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל שלום
ד``ר שי מנשקו04/07/2010הטעם [ במקרה שלך ] או כול תחושה אחרת , נקראת בשפה מיקצועים האורה [AURA] אשר הינה לרוב חלק המקדים את הופעת הפירכוס, אולם בהחלט יכול להופיע ללא המשך פירכוסי!
מהות התופעה אינה בוררה וכנראה נובעת " משיתוף" מסלולים תחושתים הנמצאים במסלול הפירכוס. יש לציין כי חולי אפילפסיה שונים עם האורה יכולים לעיתים למנוע הופעת הפירכוס בדרכים שונות עקב אותה תחושה מקדימה הנותנת כמין " זמן הכנה " טרם האירוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גל05/07/2010רציתי לדעת איך אפשר למנוע את הופעת הפירכוס?
דבר נוסף מה הסיכוי שיהיה לי מצב של אורה ללא פרכוס? האם להרבה אנשים שיש להם אורה, יש להם את האורה ללא הפרכוס?
אני חולת אפילפסיה 3 חודשים ומעולם לא היה לי סיטאוציה כזאת של אורה ללא הפרכוס.רציתי לדעת מה הסיכוי שדבר כזה יכול לקרות לי? או אם בכלל דבר כזה יקרה לי?
תודרה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו11/07/2010לרוב (לצערי) לא ניתן למנוע הופעת פירכוסים ללא טיפול תרופתי או רפואי אחר. כמו כן אינני יודע מהו אחוז החולים החווים האורה ללא פירכוסים, כאשר לרוב ישנה האורה ומיד פירכוס או פירכוס מידי ללא כול האורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)