פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרצ' וובר
    איציק ב
    13/10/2010

הילדה שלי כיום בת עשרה חודשים שאובחנה כמעט מיד לאחר הלידה כחולה במחלת סטרצ' וובר לפני כחודש החלה לסבול מפירכוסים קשים והיתה במשלך עשרה ימים בטיפול נמרץ ילדים. גם לאחר קבלת התרופות דפלפט טופמקס היא עדיין מפרכסת לפעמים פרכוסים קצרים בעיקר בזמן התעוררות משינה. רציתי לדעת מתי אנחנו צריכים להתחיל לדאוג שוב ולרוץ לבית חולים? ומי נחשב היום לנירולוג הכי בכיר בארץ למחלה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרצ' וובר

הוספת תגובה

• סטרצ' וובר - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    13/10/2010

מומלץ שתיצור קשר עם הרופא המטפל.
    אם הפרכוסים נמשכים למעלה מ-5 דקות או שאינה מתעוררת בין הפרכוסים או שאתה מודאג מהחמרה במצב יש לפנות למיון.

אין זה המקום להמליץ על רופא זה או אחר. כל נוירולוג ילדים שעוסק באפילפסיה יכול לטפל בבתך. ככלל, מומלץ לבחור ברופא אחד ולהתמיד ולא לקפוץ מאחד לשני.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למומחים היקרים שלום.
    רוי
    10/10/2010

קודם רב תודות על הכל.
    אצל בני בן ה5 אובחן לאחר איאי גי משהו בצד שמאלי של המוח {ארועים חלקיים עם הכללה משנית-לפי זכרוני}עקב פרכוסים.
    היום שנה ללא דפלפט וללא פרכוסים נעשתה שוב בדיקת אי אי גי ורציתי אם אפשר מה זה אומר עד שיראה זאת רופא {זה יקח חודשיים!!}ואני די במתח אם הכל בסדר??
    כתוב ככה:
    תשובה.
    פעילות הרקע 7-8 מ\ש סדירה וסימטרית.
    הפרעות תנועה ומצמוץ.

בעת נשימת היתר והגירוי הפוטי כנ"ל.אין פעילות דלתא או פעילות אפילפטוגנית
    חד משמעית.

סיכום:קרוב לוודאי בגדר התקין נדרשת התאמה קלינית.

תודה לכם על העבודה הנהדרת שאתם עושים!!מירית

לקביעת תור
    סגירה
    למומחים היקרים שלום.

הוספת תגובה

• למומחים היקרים שלום. - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    10/10/2010

שלום ליאת,

משמעות פענוח ה-EEG - תקין.
    יש לזכור שזה לא אומר שהאפילפסיה חלפה.
    לעתים יש לבצע EEG בנמנום או שינה על מנת למצוא את הממצאים הלא תקינים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירועי התנתקות
    ש
    07/10/2010

ד"ר, שלום רב

בני בן 4.5 הוא אחד מתאומים שנולדו בשבוע 27, במשקל 1 ק"ג ועם דימום במוח דרגה 2.
    בגיל שנה הוא אובחן כסובל מאפילפסיה - INFANTIL SPASM בעקבות פירכוסים בגפיים סביב יקיצה, כטיפול הוא קיבל דפלפט שהופסק אחרי מספר חודשים מאחר והפסיקו אירועי הפירכוסים ו- EEG יצא תקין.
    כמו כן לפני 4 חודשים איבחנו אצלו שיתוק מוחין - דיפלגיה ספסטית.
    היום הופיעו אצלנו מספר אירועי התנתקות שפתאום הוא בהה כאילו הוא בהלם ולמרות שדיברתי איתו וקראתי לו בשמו, הוא לא התייחס אליי כאילו הוא לא שומע אותי, ואחרי מספר שניות כאילו הוא היה מתעורר ומדבר כאילו לא קרה דבר.
    האם האירועים החדשים לפי דעתך קשורים לאפילפסיה? האם יכול להיות שהיא חזרה? או שזה סוג אחר של אפילפסיה?
    אודה מכל הלב על תשובה מהירה, אני מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אירועי התנתקות

הוספת תגובה

• אירועי התנתקות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    09/10/2010

בתאור המציין כאן - בהחלט יש מקום לשלול הופעה מחודשת של האפילפסיה. גשו לבצע EEG חוזר בהקדם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאבל קורטקס
    טלי
    04/10/2010

עדיין מחפשת הורים לילדים עם דאבל קורטקס
    כתבתי לך לפני כשנתיים
    בתי אובחנה בגיל 4 אחרי שעברה בדיקת mri
    היום היא בת 8+
    ניסינו המון תרופות בארץ ובחול
    כרגע בדיאטה קטוגנית העוזרת טיפה
    ההתקפים הם יום יומיים מידי בוקר ובמהלך היום
    לא כל כך יודעים מה עוד ניתן לעשות כדי לעזור ולהקל עלייה.

לקביעת תור
    סגירה
    דאבל קורטקס

הוספת תגובה

• לטלי שלום

ד``ר שי מנשקו
    05/10/2010

לא ברור לי בדיוק מה את שואלת- וגם לא ציינת באילו תרופות השתמשה עד כה ( האם ניסיתם כבר לקוזאמיד או רופינאמיד? קוצב וגאלי? )

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאבל קורטקס

רוני
    26/11/2010

טלי שלום

גם לביתי יש 2 מוקדים במוח. תיצרי קשר 0506293017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

רוני
    30/11/2010

צרי קשר גם ביתי עם דבל קורטקס 0506293017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה
    הילה
    04/10/2010

לד"ר מנשקו שלום רב[
    בני כן ערך mri מספר רופאים אמרו שהוא תקין אבל אני רוצה לקבוע לקלינקה שלך בבאר שבע האיםצ יש מספר כלשהו

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/10/2010

תוכלי ליצור קשר עם המזכירה ב 0523968933

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    הילה
    03/10/2010

לשי מנשקו שלום רב
    אני אמא לילד בן 6 אשר קיבל את מחלת האפילפסיה מגיל 4 קיום הוא טופל בולאפוראל 12 miאך ללא שינוי כבר מגיל 4 כול חודשיים הוא מקבל אירוע והם מעלים אני לא מספיקה לערוך לו בדיקת דם שהיא עמורה להתבצע כול 3 חודשיים ואני כבר מוצאת אותו בהתקף
    הפירכוס מתרכש כאשר הוא מנסה להתעורר משינה לקראת הבוקר אני לא יודעת מה לעשות תעזור לי בבקשה אפילו אים צריך אני גם יתחנן לפניך לעזרה .
    ערכתי לו eeg וקיבלתי תשובה שיש לו מוקד אפילפטי בצד שמואל .

אודה לך מאוד
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• להילה שלום

ד``ר שי מנשקו
    04/10/2010

ברור כי עם בנך ממשיך לפרכס כול מספר חודשים תחת אותו טיפול מזה כשנתיים - הדבר דורש החלפת הטיפול התרופתי. לצורך כך ובעיקר כי ציינת כי ישנו מוקד אפילפטיפורמי משמאל ניתן לשקול החלפה לתרופות כגון טרילפטיל/ טרקספין וכ"ו.
    עליך לחזור להערכת הנוירולוג המטפל או ניתן לתאם למירפאתי בתל- השומר
    כמו כן האם עבר MRI מוח?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון דפלפט
    אמא
    28/09/2010

איך נעשה החישוב למתן דפלפט כרונו בילדים כלומר כמה מ"ג לק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    מינון דפלפט

הוספת תגובה

• שלום אמא

ד``ר טל גלבוע
    28/09/2010

בדרך כלל מתחילים מ-15 לק"ג ועולים עד כמה שצריך ואפשר, השמיים הם הגבול
    בדרך כלל אם אין שום תגובה במינון של 60 לק"ג אין טעם לעלות עוד

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מודדים רמה בדם
    אילונה
    28/09/2010

ד"ר שלום רב,
    ביתי בת השנה וארבעה חודשים מקבלת למיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג עקב infantile spasms . שוקלת כ - 10 ק"ג.
    איך ניתן לבדוק האם התרופה משפעיה או האם המינון מספיק לה?
    מה דעתך בנושא?
    אמא של אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    איך מודדים רמה בדם

הוספת תגובה

• שלום אפרת

ד``ר טל גלבוע
    28/09/2010

המדד החשוב ביותר הוא האם הפרכוסים פסקו
    למיקטל הינה אחת התרופות שמדידת רמתן בדם היא בעלת ערך מוגבל אם בכלל
    מקובל לתת את המינון המינימלי שמונע פרכוסים ובדרך כלל מכוונים למינון של בערך 5 מ"ג לק"ג ליום שזה מה שביתך מקבלת

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט
    אמא
    27/09/2010

בני קיבל מינון גבוה של דפלפט כרונו והרמה הייתה גבוהה בדם בהנחיית הנירולוגית עקב תופעות לוואי של בצקת ברגליים ורמת טסיות נמוכה בדם ועוד הורד מינון של 250 מ"ג לאחר כחודש מהורדת המינון שוב נעשתה רמת תרופה והיא הייתה 90.
    היום כשלושה חודשים אחרי הורדת המינון הרמה שוב עלתה ל-100 איך מסבירים זאת?
    מה משפיע על רמת התרופה ? מה עושים שוב מפיתים מינון ?

לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט

הוספת תגובה

• שלום אמא

ד``ר טל גלבוע
    27/09/2010

רמת התרופה משתנה במשך היום. היא גבוהה סמוך ללקיחת התרופה ויורדת בהדרגה עד למנה הבאה.
    שינויים קלים ברמת התרופה אינם חשובים אלא אם יש גם תופעות לוואי
    אם כעת אין שום תופעות לוואי אין סיבה להתרגש מהעליה ויש להמשיך ולעקוב בעוד חודש בערך
    אם אין פרכוסים תקופה ממושכת ניתן לשקול ירידה נוספת במינון אם ממשיכה מגמה של עלית הרמה בדם למרות המינון המופחת

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לאפילפסיה ע"פ בדיקת דם
    אורן
    27/09/2010

בששת החודשים האחרונים ביתי חוותה שני ארועי התעלפות בלי סיבה מוגדרת.
    האירועים היו דומים, היא התלוננה על כאב ראש, ותוך דקה או שתיים השתלטה עליה חולשה כללית עד שנשכבה לגמרי. (החזקתי אותה כמובן)
    בשני האירועים היתה לה זיעה קרה, והיא היתה רפוייה לגמרי.
    האירועים הסתיימו לאחר מספר דקות והיא חזרה לפעילות רגילה.
    בעקבות כך הופנינו למספר בדיקות.
    בדיקת אא"ג (ערה) שיצאה תקינה,
    בדיקת אק"ג - טרם נערכה
    ובדיקת דם שנערכה אתמול והממצאים מעידים על אפילפסיה (ע"פ רופאת המשפחה) ולכן יש לערוך בדיקות נוספות, כנראה הפניה לאא"ג בשינה).
    שאלתי היא: האם הסימפטומים האילו מאוששים אפילפסיה?
    נתונים:
    בת 9.5
    בריאה וספורטיבית.
    כמו כן, אני סובל ממיגרנות ואף מהתעלפויות בנסיבות של חרדה, בעיקר מזריקות. (לא בטוח שהנתון רללונטי, אבל בטח לא מזיק)

תודה,
    אורן

הוספת תגובה

• שלום אורן

ד``ר טל גלבוע
    27/09/2010

שני האירועים שתראת אינם טיפוסיים לאפילפסיה אך פרכוסים יכולים להתבטא במגוון דרכים
    האם איבדה הכרה? האם היו תנועות קצביות?
    אני לא מכירה בדיקת דם שמצביעה על אפילפסיה
    יתכן ונמצאה עליה ב-CPK אך זה כלל לא ספיציפי ויכול לנבוע מהרבה דברים (כולל ביצוע פעילות ספורט)
    נשמע לי שקודם כל יש לשלול בעיה בקצב הלב או בלחץ הדם
    מיגרנה זו אפשרות, אך שוב, זו לא ההתבטאות הטיפוסית

ממליצה בחום שתפנו לנוירולוג ילדים באזורכם להתייעצות ותשלימו בהקדם בירור לבבי אצל קרדיולוג ילדים

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

אורן
    27/09/2010

כמובן שנמשיך בדיקות ומעקב.
    כמו שכבר אמרתי, נקבע כבר תור לאקו לב.
    לגבי הסימפטומים בהתעלפויות, לא היו פרקוסים כלל, היא היתה מעט נסערת (התלוננה שמרגישה לא טוב ושכואב הראש).
    שאלתי נבעה בעיקר מפני שלא מצאתי שום חיבור בין בדיקת הדם (שכל הממצאים בה הם בערכי הנורמה) ואפילפסיה.
    להלן תוצאות הבדיקה:
    WBC 7.3 K/ul
    RBC 4.97 M/ul
    HB 14.0 g/dl
    HCT 40.8 %
    MCH 28.3 pg
    MCHC 34.4 g/dl
    RDW 13.6 %
    MCV 82.2 fL
    NEUT% 42.3 %
    LYM% 41.9 %
    MONO% 6.1 %
    EOS % 5.3 %
    BASO % 0.9 %
    NEUT.abs 3.1 K/ul
    LYMP.abs 3.1 K/ul
    MONO.abs 0.5 K/ul
    EOS.abs 0.4 K/ul
    BASO abs 0.1 K/ul
    MACRO% 0.2
    MICRO % 1.9
    HYPER% 1.4
    HYPO % 0.7
    MICRO%/HYPO% 2.7
    PLT 248 K/ul
    MPV 7.4 fL

שוב תודה,
    אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות - סליחה

אורן
    27/09/2010

לאחר בירור חוזר עם אשתי התברר כי לא תוצאות בדיקת הדם הם שהביאו לחשד, אלה תוצאות האא"ג (בדיקה שנערכה לפני שבוע), מה שלצערי עלול להיות יותר מפחיד.

כאמור הופננו לבדיקת אא"ג בשינה וכן בדיקות קרדיולוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר להתקפים השונים
    שלומית
    26/09/2010

אתמול כתבתי לך ונאלצתי לקחת את הילד למיון לאחר 4 התקפים מפחידים היום הינו בEEG אבל לא הלך מחר אנחנו חוזרים לעשות EEG בעקרון הילד נחשב מאושפז במיון.הבנתי שניסו ליצור איתך קשר טלפוני או שזה יעשה מחר לאחר תוצאות הEEG .
    ד"ר עדי אמור לראות את התוצאות אני מקווה שתקבלי את כל האינפורמציה לגביו.
    תודה שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר להתקפים השונים

הוספת תגובה

• שלום שלומית

ד``ר טל גלבוע
    27/09/2010

נהיה בקשר שאדע יותר

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים שונים
    שלומית
    25/09/2010

לכבוד טל גלבוע בני בן השנה וארבעה חודשים מטופל אצלך כרגע הוא ללא תרופה
    לאחר שהורדנו את הפנוברביטל לגמרי כבר כמעט חודש הוא בלי תרופה וחל שינוי בהתקפים מספר פעמים יש לוהתקפים של מבט בפנים וצחוק שנראה לא רצוני
    היום9\25 הבחנתי בהתקף נוסף שהוא תנועה בפנים ויד ימין רועדת תוך כדי יציאת רוק מהפה. זה חוץ מהתקפים רגילים שהיו לו עד עכשיו רק נוסף הקאה,פליטה אם ההתקף סמוך לאוכל. אני חוששת מאוד שההתקפים האלו יחמירו ויפגעו בו מוחית האם יש מצב כזה בכלל? יש לנו תור ב10\6 אבל אני מאוד דואגת אודה לך אם תעני לשאלתי בהקדם האפשרי שלומית.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים שונים

הוספת תגובה

• שלום שלומית

ד``ר טל גלבוע
    26/09/2010

אין לי כרגע גישה לתיק הרפואי של בנך ולכן קשה לי לענות באופן מקיף
    נשמע לי על פניו שצריך להתחיל טיפול תרופתי
    אהיה ביום שלישי בבית החולים ואוכל לשלוח מרשם
    אנא צרי עמי קשר ביום שלישי

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוסי חום לילד בן 7
    כרמיאלית
    25/09/2010

בני בקרוב בן 7 יש לו פרכוסי חום מגיל שנה ומקבל דפלפט
    הפרכוס האחרון לפני כיומיים.
    ניסו להוריד לו את התרופה לפני גיל 5 אולם פרכס והתרופה הוחזרה.
    האם הוא חולה אפילפסיה?,נאמר, לי שפרכוסי חום מופיעים בילדים בד"כ עד גיל 5
    האם זה אומר שזה לא יחלוף לו כי עבר את גיל 5
    יש לו בעיה בריכוז האם זה בעקבות התרופה?
    השנה עלה לכיתה א' האם יש תרופות אחרות שלא גורמות לבעיה בריכוז
    והאם יוכל לקבל ריטלין בעתיד עם הדפלפט?
    תודה
    חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוסי חום לילד בן 7

הוספת תגובה

• לכרמיאלית שלום

ד``ר שי מנשקו
    26/09/2010

פירכוסי חום בהגדרתם נימשכים עד גיל 5-6 שנים אולם עם בנך עדין פמררכס בכול מחלת חום (או בלעדיה) ככול הנראה איננו מתאים להגדרה הנ"ל אלה כנראה לתופעה שניקראת GEFSּ+ אשר הינה מחלה המתאפיינת בריבוי פירכוסי חום ארוכים אף מעבר לגיל6 שנים, והמשך הופעת פירכוסים גם ללא חום. בהתאם לתאור היתי ממליץ לחזור לנוירולוג המטפל לצורך החלפה טיפול( כגון ללמיקטל או טופמקס) תרופתי והמשך הברור.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון
    אמא
    22/09/2010

בני בן שנה פג שבוע 32 מתוקן ל 10 חודשים חלה בinfantil spazem וטופל בסבריל+acthעכשיו אנחנו בהורדה של סבריל וגם בדנלון שהחליף את הזריקות הילד חסר תאבון לא מוכן לאכול גם אחרי 5,6 שעות ועושה סימנים של להקיא במידה וזה בכוח האם יש קשר?
    מאחר והסטרואידים מגבירים את התאבון ועכשיו הם בהורדה(למרות שגם כאשר הסטרואידים היו במינונים גבוהים הוא לא כל כך אכל הרבה פעם ב 3 4 שעות)

אני מודאגת מעצם העובדה שהוא לא מעוניין לאכול גם בגלל התרופות שהוא נוטל(זנטאק,סבריל,דנלון,נורווסק)

תודה וסליחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תיאבון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    26/09/2010

התופעה של ירידה בתאבון - במקביל לירידה בטיפול הסטרואידאלי ידוע , אולם אם את עדין מוטרדת ובשקילות חוזרות יש המשך ירידה במישקל תוכלי לפנות לדיאטיקנית הנמצאת בכול יחידה בבה"ח או במיסגרת קופת החולים שלך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ? ילדה בת 7 שבוהה?
    ג'מה
    21/09/2010

שלום וברכה, יש לי ילדה בת 7 שנים ילדה חכמה ופעילה וההשיגים שלה מעולים בביה"ס( כיתה ב'). לפני יותר משנה התחילה הילדה כך: ניתוק בהיה למשך מספר שניות במשך היום לפעמים גם לא עושה את זה בכלל, בדיקה EEG רגילה התוצאות תקינות. בדיקת של נישום יתר של 120 שניות ע"י נוירולוג לא נצפו ניתוקים ובהיה. אני ממתינה לבדיקת EEG בחסך שינה שגם בבדיקה עשתה בהיה. ויש לה תור לMRI בהרדמה! אני מאוד מודאגת מהMRI ומההרדמה, וגם שואלת אם יש תרופה לבעיה שלה במקרה וזה נמצא כבעיה אפילפטית? ומה השפעות התרופות האלה, ומתיי יעבור לה עניין הבהיה, האם התרופה לכל הזמן או מה, סליחה על השאלות הרבות אך אני מאוד מודאגת, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ? ילדה בת 7 שבוהה?

הוספת תגובה

• לגמה שלום

ד``ר שי מנשקו
    26/09/2010

איננו רואה כול צורך לדון על " כאילו מחלה אפילפטית" . אם תוצאות ה EEG תקינות כולל אירוע של בהייה אשר נירשם תוך כדי , אז קרוב לודאי לא מדובר כלל במחלה אפילפטית וכנראה שגם לא בכול מחלה אחרת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה