פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות תקופתיות
    סמדר
    19/11/2010

שלום לך
    ראשית תודה לך על התשובה
    ומה לגבי צום האם עליו להיות בצום כשעושים בדיקות רמת ואלפורל?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות תקופתיות

הוספת תגובה

• בדיקות תקופתיות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    22/11/2010

עליו לקחת את התרופה בערב- ואם יש לבדוק רק רמת תרופה אז אין צורך בצום בבוקר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EEG בילדים עם פיגור
    אמא
    18/11/2010

בילדים עם פיגור שאין אפשרות לשתף פעולה בבדיקת EEG ומצבם הבריאותי אינו מאפשר נתינת מרדימים או מרגיעים למינהם ואין אפשרות לבצע בדיקת גלי מוח
    איך בכל זאת מאבחנים שינוי במצבם מבחינת הפרכוסים ?

לקביעת תור
    סגירה
    EEG בילדים עם פיגור

הוספת תגובה

• EEG בילדים עם פיגור - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    19/11/2010

במיסגרת מספר בתי חולים מרכזיים- כגון תל-השומר , איכילוב וכ"ו ישנו בתאום מראש אפשרות לביצוע EEG תחת טישטוש או אף הרדמה חלקית אחרת לא ניתן לביצוע ואין כול דרך אחרת לדעת על פעילות אפילפטוגנית .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמצן בדם ואפילפסיה
    אמא
    18/11/2010

ילד בן 16 עם ירידות בריווי חמצן בדם (סטורציה 84-88) עקב שיעול וליחה רבה ,
    היפוטוני עם פיגור קשה ונוסף אפילפסיה- מקבל דפלפט כרונו במינון גבוה
    האם מצב זה של החמצן בדם :
    א. יכול להחמיר אפילפסיה כלומר לגרום לריבוי התקפים ?
    ב. האם המצב יכול להחמיר מצב הפסקת נשימה בשינה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חמצן בדם ואפילפסיה

הוספת תגובה

• חמצן בדם ואפילפסיה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    19/11/2010

באופן עקרוני - רמת חמצן נמוכה [ היפוקסיה] יכולה לגרום לעליה בתדירות הפירכוסים, אולם עם מצב זה כרוני יתכן וכעת הגוף " התרגל " למצב חריג זה והדבר לא יביא לעליה בפירכוסים. בנוגע להפסקות נשימה חוזרות - ככול הנראה לא על רקע ליחה מרובה או שיעול- מומלץ לפנות להערכה בהקדם במעבדת שינה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות תקופתיות
    סמדר
    18/11/2010

שלום לך

יש לי ילד חולה באפילפסיה והוא צריך לעשות בדיקת רמת ואלפורל ותפקודי כבד
    האם עליו להיות בצום ומה לגבי התרופה לתת לו באותו בוקר לפני הבדיקה או אחריה?
    תודה מראש
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות תקופתיות

הוספת תגובה

• בדיקות תקופתיות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    19/11/2010

יש להימנע ממתן התרופה בבוקר- לבצע את בדיקת הרמה ואז לתת .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרו לי להעביר לכאן את שאלתי,
    תות
    16/11/2010

(ע"י תגובה בפורום אפלפסיה כללי)

תינוקי בן 4 חודשים
    עושה הפסקו נשימה מגיל חודש
    ולאחרונה התווסף אירוע שהרופא אמר שנשמע כמו "פרכוס טוני קלוני"....
    (לי זה כמובן נשמע כמו סינית מדוברת...מעבר להבנה של התאור הפיזי, לא ברור לי מה המשמעות האמיתית של אירוע בודד כזה)
    באשפוז ראו שהEEG תקין וגם מעבדת שינה- על אף שהיו הפסקות נשימה מתועדות- יצאה בגדר הנורמה (0.7)

עלה לחלל האויר החשד כי מדובר בהתקפים אפלפטיים (פרכוס אחד נחשב מספיק לאבחון? הפסקות הנשימה נחשבות גם התקפים או שחייבים תנועה מוטורית ע"מ שזה יחשב התקף?)

קצת מעציב ומרגיז אותי שאפ'חד לא מדבר איתי בגובה העיניים, כי חוששים להלחיץ אותי ולא מבינים שחוסר אונים מלחיץ הרבה יותר מהסברים- "שלילים" ככל שיהיו..

אשמח לשמוע מה הבדיקות שצפויות להיות לנו לשם איבחון או שלילת אפלפסיה
    מה רצוי לבקש/ להתעקש/ להמנע?
    בקיצור- בפני מה אנחנו עומדים?
    וכל פרט מידע שיכול לעזור- יתקבל בברכה
    תודה!

הוספת תגובה

• אמרו לי להעביר לכאן את שאלתי, - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    18/11/2010

שלום תות,

מומלץ מאוד שתגיעי לייעוץ פנים אל פנים על מנת שאפשר יהיה לענות על כל שאלותייך.

נדיר שהתקף אפילפטי מתבטא רק בהפסקות נשימה ללא שום תנועות אך זה יתכן. מעבדת שינה לא תמיד נותנת תשובה לגבי הפעילות האפילפטית בעת הפסקת הנשימה. האם מדובר בהפסקות נשימה מסוג חסימתי? מסוג מרכזי?
    אם הפסקות הנשימה קורות כל לילה או כמעט כל לילה מומלץ לבצע ניטור וידאו-EEG ממושך ולבקש גם ניטור נשימה תוך כדי וכך לענות על השאלה האם אלו פרכוסים או לא.
    בדרך כלל, אם יש התקף בודד, רוב הרופאים אינם מאבחנים אפילפסיה אלא מחכים להתקף נוסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך, עונה לשאלותייך

תות
    18/11/2010

הילד מנוטר במוניטור קרדיו-רספרטורי שקבלנו הביתה
    יש לנו תור לוידאוEEG
    הפסקות הנשימה מתרחשות לרוב בלילה,
    (אפשר אפילו להגיד רק...כי רק פעם אחת זה קרה ביום)
    במעבדת שינה תועדו 4 אירועי אפנאות- אחת מרכזית אחת חסימתית ושתי היפואפנאות

לא הבנתי איך ניטור נשימתי יענה על השאלה אם אלו פרכוסים...יש ניטור נשימתי שמצפצף במקרה של אפניאה - מה זה אומר על פרכוס? פיזית לא ראיתי פרכוס כשבאתי אליו בעקבות צפצוף אפנאי :-/

בנוסף לוידאוEEG
    האם יש מקום לבקש MRI?

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך, עונה לשאלותייך - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    19/11/2010

שלום תות

רק אם ניתן להראות שיש קשר בין הפסקת הנשימה לבין הפעילות ב-EEG ניתן יהיה לקשור את השניים ולכן ניטור הוידאו-EEG לא מספיק ודרושה גם חגורת נשימה.

אם ישנן אפניאות מרכזיות מומלץ לבצע MRI

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים דחוף
    נבו
    16/11/2010

אני מצטער על כל כך הרבה הודעות אבל ברצוני לצאת למסיבה בקרוב
    ויהיה שם הבבהובים שחור לבן

האם הסיכוים לקבל מזה התקף[כאשר אני נוטל את התרופה] גבוהים?

לקביעת תור
    סגירה
    הבהובים דחוף

הוספת תגובה

• הבהובים דחוף - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    18/11/2010

ראה תשובתי להודעתך הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים
    נבו
    15/11/2010

אז ככה בחנוכה אני רוצה ללכת למסיבה קיצר
    יהיו שם כאלה הבהובים:

האם אני יחטוף התקף ב100%?

לקביעת תור
    סגירה
    הבהובים

הוספת תגובה

• הבהובים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    18/11/2010

שלום נבו,

אם ההתקפים שלך אינם קורים בעקבות גירוי אור אין סיבה לחשוש שזה מה שקרה דווקא במסיבה. תדאג לא להגיע במצב של חסך שינה ואם אתה מקבל טיפול תרופתי - הקפד לקחת אותו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים דחוף1

נבו
    18/11/2010

ההתקפים שלי כל ה3 קרו מול מחשב בעל מסך עווה איך אוכל לדעת מהם הסיבה להתקף?קרו לי רק 3 התקפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים

נבו
    18/11/2010

וההתקפים שלי הם בגללל גירוי אורות כיצד אוכל לטפל בזה וללכת למסיבה בלי לחטוף התקף?
    אני מתחנן בפניכם לתשובה :/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    19/11/2010

עליך להמנע מהבהובים ככל שניתן
    תנסה להרכיב משקפי שמש בזמן שיש הבהובים, לפעמים זה עוזר

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים

נבו
    23/11/2010

אין באפשרותי להיות בזמן מסיבה עם משקפי שמש האם יש פתרון כלשהו אחר?כדור ?
    זוהי מסיבה של 7 שעות
    אני מטופל ע''י דפלפט אשמח לתשובה מהירה,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהובים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    23/11/2010

נבו שלום

אין שום דרך להבטיח שלא יהיה לך התקף במסיבה

תקפיד לקחת את התרופות שלך ולישון היטב לפני כן

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור שלום
    חייל
    13/11/2010

אני חייל בן 18 חודש הבא בן 19 ואני רציתי לשאול ולהתייעץ איתך אם אני סובל מאפילפסיה ואם לא אז ממה זה ? מיום שני מתאריך ה 8.11 רבתי עם משפחתי (אמא , אבא ואחותי הגדולה) ואני איתם בנתק ואני לא מדבר איתם ובגלל הריב הזה ובגלל כביכול הכעס שלי כלפיהם אני מרגיש לחצים נפשיים ודיכאון כבד (לפעמים יש רגעים שהכל בסדר ואני מתנהג רגיל) אבל כעיקרון הכעסים והלחצים שנצטברו עקב הריב הזה ואני רק חושב על מה שהיה .. אתמול בתאריך 11.11 חזרתי מהבסיס כאשר תיפקדתי רגיל והכל בסדר אבל היה לי סחרחורות והייתי חייב לשכב במיטה בסביבות השעה 7 ומאז אני לא זוכר שום דבר ופשוט אני שמעתי קול של הטלוויזיה וראיתי שהשעה 2 וכנראה ישנתי או שהתעלפתי והתעוררתי עם ריר כבד במיטה ולא ידעתי איפה אני ומה איתי .. היום קרה לי אותו מקרה שוב כאשר ב 6 היה לבני דודים מסיבת יומולדת וב 5 אני התארגנתי ושוב אני לא זוכר איך הגעתי למצב ששוב שכבתי במיטה ואני התעוררתי מצלצול טלפון וראיתי שהשעה 9 עם אותו בלבול ואי ידיעה איפה אני נמצא ואיך זה שהתעלפתי שוב .. יכול להיות שזה מתוך הלחצים קורה לי את אותו לופ שזה יום אחרי יום ? מה זו המחלה הזו ? אני יודע שבדר"כ אני בנאדם בריא שאובחן שסובל ממירגנות והייתי אצל נירולוג ואני סובל מאלרגיות .. ומקרים כאלה קרו לי אולי פעם בחודש .. אבל כאשר שאני נמצא במצב שאני נמצא תחת לחצים וזה קורה לי יום תחת יום שאני מעולף (ובא אליינו דוקטור ואמר שאני צריך ללכת להתייעץ עם נירולוג) אני חייב לשמוע ממך חוות דעת שניה . אשמח אם תחזרי אליי דחוף להודעה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטור שלום

הוספת תגובה

• דוקטור שלום - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    18/11/2010

שלום חייל

קשה לדעת מתוך התיאור שלך אם אכן היה פרכוס או לא. מומלץ מאוד שתיגש לנוירולוג שיוכל להפנות אותך לבירור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנתקויות
    איילה
    11/11/2010

שלום,
    במשפחתי יש ילד שחווה התנתקויות בהן הוא נראה חולם בהקיץ, עיניו פקוחות לרווחה, מבטו מוסט, אך ללא תופעות אחרות הנראות לעין. בזמן ההתנתקות הוא אינו עונה ואינו שם לב למה שקורה. אורך ההתנתקויות הוא 10-20 שניות והן חוזרות על עצמן פעם פעמיים בשעה. מעבר לכך הילד מתפקד כראוי. אני עובדת עם ילדים רבים מזה שנים רבות ומשהו בתדירות של ההתנקויות שלו ובעוצמתן נראה לי לא שגרתי. האם יש חשש לאפילפסיה במקרה כזה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנתקויות

הוספת תגובה

• התנתקויות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    11/11/2010

אכן- את בהחלט מתארת אפשרות של אירועים אפילפטים. מומלץ תחילה לפנות לנוירולוג ילדים להערכה כללית ולבדיקות נילוות לפני הסקת כול מסקנה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 חודשים
    ענבר
    11/11/2010

שלום רב,
    ביתי תינוקת בת 3 חודשים כמעט, כאשר הייתה בת כמה שעות עשתה כמה אירועי אפנאות(הפסקות נשימה) ונמצאה כחלחלה ע"י האחיות. בבדיקת EEG שעשו לה באשפוז גילו מוקד בעייתי ולאחר מכן בדיקת MRI ונמצא שיש "דמם תת עכבישי עם הפרעה רסטרקטיבית המערבת את האונה הטמפורלית השמאלית". מטופלת ב"לומינל" פעם ביום. כיום ברוך השם אין אירועים יוצאי דופן בבדיקת EEG יצא שהכל תקין, בבדיקות דם הבודקות את רמת הלומינל בדם יצא שהרמה נמוכה( שאם אני מבינה נכון זה דבר טוב).כמו כן נלקחו בדיקות דם לבדיקת קרישות יתר, ואני ממתינה לפגישה עם נראולוג.
    כמה שאלות ברשותך,
    מה פרוש הממצא: "דמם תת עכבישי עם הפרעה רסטרקטיבית המערבת את האונה הטמפורלית השמאלית"?
    על מה אחראית האונה השמאלית?
    האם תהיה השפעה התפתחותית בטווח הרחוק? (כרגע היא מהממת ואף מפותחת יותר מתינוקות רגילים)
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 חודשים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    11/11/2010

שלום ענבר

ראשית מזל טוב להולדת הבת

לעתים במהלך הלידה יש דימומים במוח הגורמים לפרכוסים ביילוד שחולפים אחר כך.
    מתוך הכתוב בתשובת ה-MRI (בלי לראות את התמונות עצמן) קשה להבין אם יש נזק ומה חומרתו. דמם תת-עכבישי הוא דימום במעטפות המוח ונוטה לגרום לגירוי המוח ולפרכוסים אשר חולפים כשהדם נספג.
    קשה מאוד לנבא מה יהיה או אם יהיה נזק לטווח ארוך בתינוק מאוד צעיר היות ולמוח של תינוק יש יכולות תיקון מדהימות.
    מוטב להמתין ולראות כיצד היא מתפתחת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חיזקת אותי מאוד!! שבת שלום

ענבר
    12/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    נבו
    09/11/2010

שלום,
    שאלתי אותכם פעם שעברה בנוגע לאלכוהול אבל כרגע הדבר הזה לא קריטי
    השאלה שלי היא כזאת
    אני סך הכל קיבלתי 3 התקפי אפילפסיה ב2 מהם הייתי בהכרה ובאחרון לא
    אבל נזכרתי שיום לפני כל התקף לא נרדמתי הייתי ער עד השעה 6 ובשעה 6 קמתי לבית הספר,
    בקרוב אני הולך לעבור בדיקת EEG
    עליי להירדם וצריכים להעיר אותי בשעה 3 לפנות בוקר[AM]
    ולפי מה שידוע לי אני צריך להיות ער הרבה זמן,
    האם יש קשר בין ההתקפים לחוסר זמן שינה?
    האם כאשר אעבור בדיקת EEG עלול לקרות לי התקף לאחר מכן?
    ועוד שאלה קצרה:
    שמעתי שכאשר מפרכסים בלילה קמים חלשים,
    ואני קם מדי פעם די חלש,האם זה יכול להיות התקפים?
    אני לא ממש משקיע בטיפולים ולא בולע כדורים כמו שצריך [דפלפט]
    אז האם גם לזה יש קשר?
    תודה רבה,וערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    11/11/2010

שלום נבו

אכן התקפי אפילפסיה קורים יותר בעקבות חסך שינה

בדיקת ה-EEG מתבצעת בשינה וזה לא שכיח שיש התקף אחרי חסך שינה חלקי אך זה יכול לקרות

בהחלט יתכן שיש לך התקפים בלילה וכדאי שתתייעץ עם הרופא שמטפל באפילפסיה שלך ותקפיד לקחת את הטיפול באופן מסודר. הסיבה הכי שכיחה להתקפים זה אי לקיחת תרופות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת מוקד אפילפטי-מודעה שניה
    שלומי
    08/11/2010

ד"ר שי שלום רב ותודה על התייחסותך,

ברשותך עדיין לא כ"כ הבנתי מספר נקודות.

האם רק הורדה חלקית וקטנה במינון עשויה לגרום לפרכוסים ולא הורדה מיידית של כל התרופות?
    האם ריקמת המוח חייבת להתאושש לאחר הניתוח וזה למעשה אורך כשנתיים שלוש עם לקיחת התרופות וללא פירכוסים? בגלל זה צריך לחכות את התקופה הנ"ל ורק אז להתחיל להוריד באיטיות את המינון?
    האם הפגיעה בריקמה כתוצאה מהניתוח יכולה להוות בעצמה גורם לפרכוסים בצורה כזו שלא נוכל לעולם להפסיק עם התרופות?
    אם לא נחכה מספיק זמן לאחר הניתוח (8 חודשים) ונתחיל בהורדה מאוד איטית שתימשך יותר מחצי שנה (כך שנגיע למצב של ללא תרופות רק לאחר יותר משנה לאחר הניתוח) אז יש סיכון שיהיו פירכוסים גם אם עדיין הילד נוטל את רוב המינון?

תודה רבה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת מוקד אפילפטי-מודעה שניה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    09/11/2010

אכן אתה נישמע מוטרד מאוד [ ובצדק ! ] מהנושא.
    עדיף שתפנה לנוירולוג הילדים המטפל, אשר יוכל להעריך את המצב ולענות לך על השאלות בהקשר של המימצאים הקשורים לבנך ולא באופן כללי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול
    נבו
    08/11/2010

שלום שמי נבו בן 14 וחצי חולה אפילפסיה כבר שנתיים
    מטופל בדפלפט
    עכשיו שאלה:
    ברצוני כבר להתחיל לבלות עם חברים במסיבות וכל זה
    עכשיו
    אלכוהול יכול להשפיע בצורה רצינית על האפילפיסה כמו לגרום התקף ישר או הרגשה ממש לא טובה ואף דבר שקרוב איכשהו למוות?
    האם מותר לי לשתות?ההתקף האחרון שלי היה כמה שעות לפני שגילו את האפילפסיה ועוד שאלה
    לא מזמן חזרתי מנאורולוג [בית חולים מאיר כפר סבא]
    הראתי לו בדיקות דם שעשיתי חודש לפני כן והיה שם משהו הוא אמר לי משהו על בלוטות תריס
    מה זה אומר?
    אשמח לתשובה מהירה תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול

הוספת תגובה

• אלכוהול - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    08/11/2010

שלום נבו,
    ראשית, אתה עדיין לא בן 18 ולכן אסור לך לשתות אלכוהול בכלל.
    שנית, אלכוהול מסוכן מבחינות רבות וספיציפית לגבי אפילפסיה יש בעיה בעיקר כשרמת האלכוהול בדם יורדת.

לגבי בלוטת התריס - יכולה להיות תת פעילות או עודף פעילות ובכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול

נבו
    08/11/2010

אני מדבר על איזה בירה או למשל יין לבן במשפחה בארוחת שבת
    נגיד בקבוק קטן בגודל של בקבוק פאנטה של בירה או 3 כוסות יין לבן זה ממש מסוכן?
    זה עלול לגרום לפעילות ישירה של האפילפסיה ישר אחרי השתיה לקבל התקף?
    ועוד כמה שאלות:
    מדי לילה שאני רואה טלוויזיה אני רואה כתמים בעיינים[אותו הדבר היה לי גם בהתקף הראשון והשני שלי]
    ועד עכשיו יש כתמי צבעים כאלה שנאי רואה לא יודע אם בדמיון או במציאות ממש קשה להבין לצערי.
    2)בזמן האחרון אני מתחיל לרעוד הרבה האם ריפלקסים וכל זה קשור לאפילספיה בצורה כלשהי?
    3)האפילפסיה לפי דעתי פגעה בראייה שלי
    וניסיתי לשים משקפיים לנסיון לקחתי משקפיים של חברים וניסיתי לשים וגם בלי אני רואה מטושטש איך אפשר לטפל בזה?
    4)מה זה בדיקת EEG?יש לי כזאת ב21 לדצמבר
    5)מדי לילה גםג שאני נרדם אני קופץ משינה והרגל שלי קופצת האם זה קשור גם לאפילפסיה?
    6)אני רוצה להפסיק להיות בטיפול בדפלפט[כבר שנה וחצי בלי התקף]למי אני צריך לפנות בשביל לנסות את זה?
    7)נגיד במסיבה שיש הרבה עשן וצבעים זה עלול לגרום להתקף?
    8)תודה רבה,וסליחחה על החפירה פשוט זה מאוד חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת מוקד אפילפטי
    שלומי
    04/11/2010

שלום רב

בני בן ה10.5 עבר ניתוח להסרת מוקד אפילפטי באונה פרונטלית שמאלית בחודש מרץ השנה (בדיקה פטולוגית קבעה שמדובר בדיספלזיה). שאלתי היא מדוע חייבים עדיין להשתמש בתרופות מספר שנים לאחר הניתוח ורק אז להתחיל בהורדה מבוקרת של התרופות (בהנחה שאין פירכוסים כלל כמובן)? מה הסיבה לכך? המינון שהוא מקבל היום הוא 100 מג וימפט ו-150 מג למיקטל בבוקר ובערב 150 למיקטל ו-150 וימפט. האם הורדה חלקית במינון הלמיקטל כעת עשויה לגרום לפירכוסים? כלומר האם עצם ההורדה במינון היא זו אשר עשויה לגרום לפרכוסים כתגובה לירידה במינון ולא דווקא השארות אזורים סביב למוקד שלא הוסר וכו? אציין כי הילד עבר בדיקת EEG לפני כחודשיים והיתה תקינה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת מוקד אפילפטי

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת מוקד אפילפטי - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    06/11/2010

הורדת התרופות באופן הדרגתי חשובה היות וחולים אשר טופלו זמן רב בתרופות ומפסיקים זאת באופן מידי - יכולים לחזור ולפרכס עקב זאת. כמו כן רקמת המוח אשר עברה תהליך של " פגיעה " המישנית לכריתת הדיספלזיה וכן הצלקת שנותרת בהמשך יכולים בעצמם להוות מוקד להתהוות פירכוסים.

ובכלל כמו בכל דבר - חיפזון מהשטן !

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוספולוט
    איילת
    04/11/2010

שלום רב,
    לאחר EEG סוער הוחלט להוסיף לביתי חצי כדור 100 מ"ג בבוקר+100מ"ג בערב לאחר שבועיים.
    חוץ מזה היא נוטלת דפלפט 260 מ"ג פעמיים ביום+ קרטינין.
    שאלתי היא: בגלל שהאוספולוט כזה מגעיל...סליחה על המינוח אבל כך ביתי טוענת ולאחר שאני טעמתי הסכמתי איתה...
    אני מרסקת לה את החצי כדור עם פטל בכפית מערבבת ואז היא שותה ולאחר מכן מייד שותה כמעט חצי כוס פטל.
    האם זה בסדר לשתות כמות כזאת של מיץ/מים?
    האם התרופה לא "נהרסת" עם כמות מיץ כזאת?
    תודה על תשובתכם
    אתם נהדרים!!!!!!ועוזרים המון

לקביעת תור
    סגירה
    אוספולוט

הוספת תגובה

• אוספולוט - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    04/11/2010

אין שום בעיה לשתות כמה שהיא רוצה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה