מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טופאמאקסצפון01/07/2010
שלום ד"ר
יש לי בן כעת בן שנתיים ושמונה חודשים, ידוע על פגיעה מוחית- מחלה ניורודגנראטיבית, סובל גם מפרכוסים מקבל טיפול ב TOPAMAX במינון של 12.5 מ"ג בערב, 25 מ"ג בבוקר
היה באי שקט עשינו לו U.S כליות בחשד לאבנים בכליות, כי ה TOPAMAX יש לו נטיה לעשות אבנים בכליות
בבדיקת U.S כתוב- כליות בגודל ומבנה תקין, פרנכימה שמורה, אך בכליה שמאל מוקדים היפראיקוגינים זעירים בודדים, שלפוחית השתן תקינה, שתן עכור לא צלול עם משקע
האם כדאי להחליף תרופה או להוריד מינון?
איך מטפלים באבנים בכליות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה שלום
ד``ר שי מנשקו02/07/2010ע"פ דיווח שציינת אכן נראה שישנו חשד להתחלת " אבני כליה ". ממליץ כי תפנו שוב ליעוץ אצל הנוירולוג המטפל במטרה לשקול שינוי תרופתי, וכן יש לבצע איסוף שתן [לבדיקת יכולת הפינוי הכליתי ] וכן בדיקות דם לתפקודי כלייה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופותליאת30/06/2010
שלום,
בני סובל מפרכוסים על רקע של מוטציה גנטית מקבל 4 תרופות (דפלפט, פריזיום, פלבמאט וסטיריפנטול). לצערנו השילוב הנ"ל לא ממש מביא לשקט המיוחל, אך מה שהתרופות כן עושות זה חוסר יכולת להירדם ולישון ברציפות. עד שהוא מצליח להירדם בלילה יכולות לעבור שעתיים של בכי קורע לב ולאחר מכן התעוררויות במהלך הלילה. ניסינו לתת לו מלטונין, אך זה לא ממש עזר והפך אותו למאוד ישנוני וסהרורי ביום שלמחרת. מה עושים? האם נגזר עלינו ועליו לא לישון יותר????
המצב ממשך בלתי נסבל.
אשמח לשמוע אם ישנה אופציה אחרת לעזור לו לישון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת שלום
ד``ר שי מנשקו02/07/2010הפרעת השינה שאת מתארת - מאפיין אחוז ניכר של חולי האפילפסיה המטופלים בטיפול תרופתי משולב. ממליץ תחילה לבצע הערכה ב " מעבדת שינה " ואם גם אז ללא תשובה או מימצא ספציפי [ כגון הפסקות נשימה, פירכוסים לילים וכ"ו ] יש לחזור לנוירולוג המטפל ולשקול שינוי תרופתי נוסף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הממצאים של הבדיקהאביטל28/06/2010
לד"ר שי מנשקו שלום רב
בת שלי עשתה eeg -v ממושך של 24 שעות הסיכום הוא : תרשים פתולוגי בשל 2 מוקדים אפילפטים צנטרוטמפורלי שמאלי ומרכזי ימני. הפעילות מתגברת בשינה ומגיעה ל 70 % מכלל השינה בערנות 2 מוקדים אפילפטים צנטרוטמפורלים שמאליים בתדירות גבוה ימני מרכזי בתדירות נמוכה. ללא אירועים איקטליים בעירנות . מקבלת אוספולוט 200 מ"ג בבוקר ו300 מ"ג בערב . בלילה נושמת מאוד קשה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל שלום
ד``ר שי מנשקו29/06/2010ע"פ תוצאות ה EEG - תאור המתאים "לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות" ולכן הטיפול באוספולוט נשימע מתאים . אם ישנם התנשפויות מרובות יש לפנות להערכה חוזרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביטל29/06/2010תודה רבה רבה לך על תשובתך המהירה אתה פשוט רופא מקסים תמיד עונה בזמן כל הכבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eegמגי לביא28/06/2010
בני בן ה- 7 לפני כחודשים התעורר ולאחר רבע שעה הוא איבד את ההכרה ל-3 דקות ביצענו ת כל הבדיקות כולם תקינות חוץ מ ה- eeg שיצא לא תקין היום ביצענו בדיקה חוזרת בחך שינה השאלה היא הם מדובר במחלת האפלפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מגי
ד``ר טל גלבוע29/06/2010אפילפסיה מאובחנת במי שסובל מפרכוסים חוזרים שלא נובעים מגירוי כלשהו (חום, חבלת ראש, זיהום או תרופות). בדרך כלל לא מסתפקים באירוע בודד גם אם ה-EEG לא תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני הסובל מאפלפסיהעדי27/06/2010
ד"ר מנשקו שלום רב,
בני סבל החל מגיל שנה מפירכוסי חום, רבים לאחר שלוש שנים הוחלט על טיפול תרופתי מסוג פינוברביטל, היו לבני בממוצע שני פירכוסים בשנה, שהאחרונים היו בחודש פברואר השנה בהפרש של 10 ימים האחד מן השני, בני אושפז ועבר שוב (כמובן שפעם בשנה היה עובר את בדיקת ה- eeg ) והבדיקה לא היתה תקינה, בפעם האחרונה שהיה מאושפז כפי שציינתי כבר, בדיקת ה- EEG הייתה תקינה, ולכן הרופא המטפל החליט על נסיון הפסקת התרופה, לאחר כמה זמן ביום העצמאות בני פירכס מתוך שינה, בהוראת הרופא לפני כ- שבועיים בני אושפז למשך 24 שעות ועבר את הבדיקה וידאו EEG , עדיין אין לנו תשובה כנראה שזה לוקח זמן, לצערי לפני רבע שעה לערך שמעתי קולות מוזרים נשימות כבדות מחדרו של בני רצתי וראיתי אותו מפרכס, עיניו מתגלגלות מצד לצד ריר נוזל מפיו (פירכוס) , זה קרה קצת אחרי שהלך לישון מתוך שינה כמובן שניסיתי לדבר איתו אך הוא לא שמע, ועכשיו הוא ישן כפי שתמיד קורה, אני מודאגת, האם אתה יכול להמליץ לי מה לעשות, אני חושבת שזה שהפסיקו לו את התרופה היה מוקדם מדי, האם אני צריכה לדעתך לקבלת חוות דעת נוספת, האם יש מרכז בארץ שמטפל באפילפסיה? או האם אתה יכול להפנות אותי למומחה? תודה רבה לך אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד``ר טל גלבוע29/06/2010נשמע שבנך סובל מאפילפסיה ולא ברור לי אם הוא מקבל טיפול וזה מצב לא מומלץ
יש בארץ מספר מרכזים לטיפול באפילפסיה ומומלץ שתפני למרכז שקרוב למקום מגורייך
אם תרצי תוכלי לקבוע תור למרפאת האפילפסיה שלי בבית החולים שערי-צדק בירושלים 02-6555345
אנא הביאי את כל החומר הרפואי שיש בידך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בכף הידמירב24/06/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. נולד בניתוח קיסרי.
כאשר הוא נולד היו לו רעידות ביידים וברגליים בו זמנית כאשר הוא בכה או מתוך שינה.
היום הרעידות פחתו משמעותית. אך עדיין בזמן שינה כף היד השמאלית או לחילופין הימנית שלו (יותר הימנית) לעיתים רועדות - הרעידות קצרות, קלות , מהירות . יש לציין שאין לו שליטה על זה. לעיתים מתוך שינה כאשר הוא מפהק אז שוב יש לו רעד ביד ובכף היד. אפשר להגיד שיש לו סוג של פרפור ביד. ממש כמו שדג מפרפר כך גם היד שלו.
למען האמת שמתי לב שרוב הזמן זה קורה לו לפני שהוא מתעורר או לפני שהוא נרדם סופית
אגב כאשר הוא עירני ומתלהב ממשהו אז הוא נוהג לרקוע ולקפץ עם רגליו. וכאשר הוא יושב ומתלהב ממשהו אז הוא נוהג להרים את רגליו ומזיז אותן במהירות (כמו מספריים)
האם לדעתכם עליי לקחת אותו לבדיקה? האם הוא סובל ממשהו? האם הוא צריך לעבור בדיקה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירב
ד``ר טל גלבוע24/06/2010מהתאור שלך נשמע שמדובר ברעד תקין שקשור לשינה וקיים בדרך כלל בתינוקות. מכיון שזה ממשיך גם כעת, למרות שסביר שזה תקין מומלץ להבדק ע"י נוירולוג ילדים ולשקול ביצוע EEG בשינה שיכלול הירדמות והתעוררות, עדיף עם וידאו לתעד את האירועים.
לגבי ההתנהגויות האחרות קשה לקבוע האם תקינות או לא ומומלץ להביאו לבדיקה מקיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטאמא24/06/2010
אנו מטופלים בדפלפט כרונו במינונים גבוהים מאז העלאת המינון ישנן תופעות לוואי קשות
בהנחיית הניירולוגית יש להפחית במינון תוך בקרה שאלותי עם הפחתת המינון ועם ירידה ברמת התרופה בדםהאם גם תופעות הלוואי יופחתו /ייעלמו או כל עוד ממשיכים עם אותה תרופה ימשיכו תופעות הלוואי?
נוסו עד כה 5 תרופות שלא הביאו שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד``ר טל גלבוע24/06/2010חלק מתופעות הלוואי הן תלויות מינון ולכן יעלמו או יפחתו עם הירידה במינון ויש תופעות לוואי שלא קשורות למינון. יעילות התרופה במניעת פרכוסים אינה קשורה לתופעות הלוואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לא ברורהטניה23/06/2010
הנכד עבר בדיקת EEG. כתוב :
"תרשים ערות עיניים פקוחות פוטיק תוצאה לרופא ולמטופל מ.מ".
מה זה מ.מ למען השם?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טניה
ד``ר טל גלבוע23/06/2010לצערי גם אני לא יודעת מה זה אומר, זה לא קיצור רפואי ואין לזה קשר לתוצאת ה-EEG.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המהירה
טניה23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג ספורט לילדה בת 10 שהוגדרה בתרופנטע23/06/2010
שלום
נכדתי הוגדרה כסובלת מאפילפסיה . פעמיים ביום היא מטופלת בטופיטרתים 100.
התקף אחרון (ובסך הכל שני או שלישי מאז שאובחנה לפני 3 שנים )היה לפני 8 חודשיםץ
מעל ומעבר לנטייה להשמנה, כנראה שגם התרופה לא עוזרת. ישנה בעיה לצרף אותה לחוג לספורט ואף חוג לא מוכן לקחת אותה בשל דיאגנוזה זו. אם כי הרופא כתב שמותר לה כל פעילות אבל צריך השגחה.
האם תוכל להמליץ על דרך להתמודד עם בעיה זו? האם ישנם איזה חוגי ספורט שמכוונים לילדים עם דיאגנוזה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד``ר טל גלבוע23/06/2010אין שום הצדקה למנוע מנכדך להשתתף בחוג ספורט. כאשר מדובר בשחיה אנו ממליצים שעד שאען הפסקה בפרכוסים לתקופה של שנה דרושה השגחה. אך אם מדובר בספורט לא תחרותי ושאין בו סכנה של נפילה מגובה אין סיבה למנוע ממנה את ההשתתפות.
במידה שאתם חשים שיש אפליה שלה על רקע האפילפסיה אני ממליצה שתפנו לאגודה הישראלית לאפליפסיה ושם יעזרו לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריניטןאמא22/06/2010
לילד עם אפילפסיה המקבל קרניטין יכול להיות בצקות ברגליים מהקרניטין ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה
ד``ר טל גלבוע22/06/2010קרניטין אינו גורם בדרך כלל לבצקות ברגליים
מומלץ להבדק ע"י הרופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט ותופעות לוואיאמא21/06/2010
מאז העלנו מינון בדפלפט כרונו החלו תופעות של בצקות ברגליים דלקות חוזרת בריאות
הקרדיאולוג ממליץ על טיפול קבוע בפוסיד (חומר משתן) על מנת להקל, שאלתי היא האם זה בסדר לשתות פוסיד עם דפלפט כרונו האם לא ישפיע על הרמה בדם, או על ספיגת התרופה ובכלל איך זה נשמע לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה שלום
ד``ר שי מנשקו22/06/2010בצקות כתוצאה של טיפול בדפלפט בלבד (אם אין מחלה קרדיאלית או כול מחלה כרונית אחרת) נדירה ביותר, ולכן ממליץ לפנות לבדיקת רמות כולל רמת אלבומין וקרניטין וכן לשקול החלפת התרופה במידה וניתן. בנוגע לזיהומים החוזרים - אותה תשובה.
הטיפול בפוסיד עלול לרגום לשינוי ברמה - אך פני בשאלה לרוקח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נוירולוגיותטלי21/06/2010
שלום !
אני אמא לשני ילדים עם בעיות נוירולוגיות
ילד בן 12 עם בעיות קשב וריכוז מטופל בקונצרטה וילדה בת 9 עם אבסנס .
אני כרגע בהריון (לא מתוכנן ) . מה סיכוי להולדת ילד נוסף עם בעיה נוירולוגית ?
בתודה מראש
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי שלום
ד``ר שי מנשקו22/06/2010מתן יעוץ גנטי בעיקר אם את כבר בהריון הינו דבר מורכב מאוד הכולל בנית "עץ משפחתי" של חולים נוספים מוצא וכ"ו , אשר לא ניתן לפשטו במספר שורות באתר.
פני בהקדם ליועץ גנטי הנמצא זמין בודאי בכול קופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה בשינהאביטל17/06/2010
ד''ר שי מנשקו שלןם רב!
בת שלי בת 10 קיבלה באוקטובר אירוע ראשון עשינו eeg אמרו לפנות דחוף לניורולוג ההתקפעם לאהיו חצי שנה אבל קילנו טיפול באוספולוט 300 מ"ג לפני שינה ההתקפים שלה התגברו בזמן אחרון בזמן ערנות לפני שינה או בבוקר ושמנו לב גם במהלך שינה קראתי את התגובות שלך ואמרת שיש מחקרים כשישינים על בטן זה מסוכן משפיע על קצב הלב . מה עלינו לעשות דכי למנוע התקפים בלילה או איך אני אמורה לפקח על ההתקפים בלילה.אייני יודעת מה לעשות , מבקשת עזרתך בנשוא
ואיך אפשר לקובע תור אליך לתל השומר אנו במכבי שירותי בריאות
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל שלום
ד``ר שי מנשקו17/06/2010ע"פ התאור והטיפול שבתך מקבלת - ככול הנראה מאובחנת באפילפסיה שפירה של גיל הילדות. באם כעת יש עליה בתדירות ההתקפים ובעיקר עם כעת קורים גם בערנות , אז בודאי יש מקום להערכה חוזרת ולשקול שינוי תרופתי בהתאם.
אינני יודע כול קשר בין שינה על הבטן והחמרת פירכוסים [ ובודאי לא כתבתי כך ] אלה על הקשר בתינוקות צעירים אשר ההמלצה להשכיבם על הגב ולא הבטן במטרה להוריד את שכיחות המיקרים של "מוות בעריסה".
במידה ותרצי , תוכלי לקבוע למרפאתי בתה"ש במספר 035302685 [דברי עם אורנה או דבורה ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה מאבדת הכרה בתגובה לבכיג'וד17/06/2010
הי מה שלומכם
בתי בת שנה מתוקה ומתפתחת במהירות . בגיל 7 חודשים נפלה מהעגלה והתעלפה כתגובה לבכי עם קשיון בכל הגוף והצוואר תקוע הצידה . לאחר מספר שניות באזור ה 20 בפעם הראשונה זה חלף . בפעם השניה בגיל שנה גם כתגובה למכה וגם מתוך בכי שנתקע נראה כי איבדה את ההכרה למשהו כמו 5 שניות . אתמול שוב כתגובה לבכי ללא נפילה למספר שניות 3-4 נראה לי . אני הייתי אפילפטית בילדות אבל עילפון ללא מכה ולא כתגובה לבכי . האם זה נשמע כמו אפילפסיה מסוג מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ג'וד
ד``ר טל גלבוע17/06/2010יותר מהכל זה נשמע כמו תסמונת הפסקת נשימה בעקבות בכי (breath holding spells) אך לעתים קשה להבחין בין זה לבין אפילפסיה.
מומלץ לקבוע תור לנוירולוג ילדים ולשקול ביצוע EEG
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלמולאביגיל17/06/2010
ד"ר מנשקו שלום וערב טוב,
ביתי היום בת שנה. אובחנה בגיל 8 חודשים ב - infantile spasms. טופלה מייד עם האבחון בזריקות ACTH וכעת מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 15 מ"ג.
לדברי הרופא ההתפתחותי, יש לה עיכוב התפתחותי ומתאימה מבחינה מוטורית לגיל 8 חודשים.
יושבת , זוחלת גחון ומנסה גם 6, מנסה להתיישב, מתהפכת בקלות , משחקת יפה עם צעצועים,
מסתובבת ציר בקלות, חייכנית, חברותית, מזהה את הקרובים לה , מחבקת, מושיטה ידיים כשרוצה בידיים ויש לה אחיזת צבת. אוהבת מס' דמויות בטלוויזיה. ישנן 2 תופעות שמדאיגות אותי:
עד לפני מס' ימים הייתה ממלמלת : נה נה, מה מה, טה טה וררררררר. ביומיים האחרונים שמתי לב שהמלמול ממש פחת ואפילו כמעט ונעלם. אין שום שינוי אחר בהתנהגות. אני קצת מודאגת וחוששת כי הרי מלמול מורה על התפתחות מוחית תקינה ( כפי הידוע לי ).
2. לאחרונה יש לה המון תנועות ידיים שמזכירות תנועות של "תיפוף" בשתי הידיים. זה קורה גם לפעמים ברגליים ( רק בזמן שכיבה על הבטן).
שאלותיי הן:
1. מה הרושם שלך? מדוע חלה נסיגה זו? ומה עליי לעשות?
2. מה מהות תנועות התיפוף הנ"ל? האם יש קשר להפסקת המלמול?
בברכה,
סנאית ,
אמא של אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנאית שלום
ד``ר שי מנשקו17/06/2010אינני בטוח כי הפחתת המילמול אכן קשורה לירידה קוגנטיבית או התפתחותית - אולם מומלץ לבצע EEG חוזר בערנות ושינה ואז לחזור להערכת נוירולוג מטפל עם התוצאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)