פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 וחצי
    איילת
    16/06/2010

שלום רב,
    ביתי בת ה- 3 וחצי סובלת מזה חצי שנה מאפילפסיה. ביצעה EEG אשר מראה על כל + MRI תקין. (אני רושמת בקצרה מישום שכבר כתבתי לכם מס' פעמים -תודה על התשובות).
    לפני כשבועיים היה חולה בוירוס ויראלי עם חום גבוהה שנמשך שבוע לאחר 2 של חום החלה ליפול 5 פעמים ביום בערב של אותו יום הלכנו למיון תה"ש בו מטופלת והעלו לה לאת התרופה (דלפלט) מ- 4CC ל- 5 CC לאחר התייעצות. עברו מס' ימים הילדה הרגישה טוב החום ירד (2 בלי חום)נפלה פעם אחת בבית עברו עוד מס' ימים נפלה שוב ביום שבת האחרון פעמיים ביום א' הייתה בסדר אתמול יום ב' נפלה בגן פעם אחת ואז דיברתי עם הרופאה המטפלת והחליטו שוב לעלות לה את מינון התרופה הפעם ל- 7 CC. משקל הילדה הוא 18 קילו בערך -אולי ממש מעט פחות.
    בוצעו בדיקות דם שאמרו שרמת התרופה בדם הוא 54.8 כאשר הערכים הם 50-100.
    שאלתי היא: האם באמת הרמה בדם נמוכה שמצריכה לעלות כחה את התרופה?
    מה ההשלכות של עלייה בתרופה?
    האם יש מצב שהתרופה לא מתאימה כלל? ואז מה עושים?
    בדיקת EEG רגילה לא וידאו תתבצע ב-1.7 אם לא יהיו ארועים נוספים.
    אני מאוד מודה לכם על התשובות אתם מאוד עוזרים לי להתמודד עם המצב החדש הקשה הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 וחצי

הוספת תגובה

• שלום איילת

ד``ר טל גלבוע
    17/06/2010

עדיף שתשאירי את הערכים של רמת התרופה לרופאה ותתמקדי בפרכוסים.
    ככלל, כל זמן שיש פרכוסים ואין סימנים של מינון יתר של התרופה ניתן להעלות מינון
    אם מגיעים לרמות מאוד גבוהות (בדפלפט מדובר על רמות של 140 ומעלה) ועדיין יש פרכוסים ניתן לומר שהתרופה לא יעילה ואז מחליפים תרופה בהדרגה.
    ככל שעולים במינון יש סיכוי יותר טוב לשלוט על הפרכוסים אך עולה הסיכוי לתופעות לוואי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דן
    15/06/2010

לפני התקפי האפילפסיה שאני חוטף יש לי טעם מוזר בפה. רציתי לדעת האם לפני כול התקף שאני יקבל יהיה לי את הטעם המוזר הזה בפה אפילו אם התקפים הנגרמים מחוסר שינה ?
    יש לי את הטעם פחות מדקה את הטעם ואז אני חוטף את ההתקף האם זה בדרך כלל הזמן שאמור להיות? (הבנתי שיש אנשים שמקבלים טווח זמן יותר גבוה(.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• שלום דן

ד``ר טל גלבוע
    17/06/2010

הטעם שאתה מתאר הוא בהחלט משהו אופייני להתקפים מסוג מסויים. הטעם הוא בעצם התחלת ההתקף ולא תופעה נפרדת. יש לשאוף לשלוט טוב יותר על הפרכוסים שלך ואז גם הטעם לא יופיע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשדפלפק ולמיקטל לא עוזרים
    נגה
    13/06/2010

שוב שלום,
    בתי בת ה 17.5 עם אפילפסיה JME קיבלה 4 התקפים גדולים ב 4 חודשים האחרונים . MRI לפני חצי שנה תקין וEEG רגיל גם תקין. הלמיקטל לא עזר ועברנו לדפלפט. את ההתקף האחרון קיבלה תחת דפלפט כרונו במינון גדול ( 1250 מ"ג) (וגם אחרי שה EEG יצא תקין). אני יודעת שלסוג זה של אפילפסיה דפלפט היא התרופה המועילה ביותר אך מכיון שזה לא המקרה של בתי- מה הסטטיסטיקה אומרת- באיזה אחוז הצלחה הקפרה עשויה להועיל כתרופה של קו שלישי? או האם טופמקס יעילה יותר? מה אומר הניסיון?
    היא בתקופת בגרויות ואני חוששת מהירידה הקוגניטיבית שכרוכה עם טופומקס. מה כדאי?
    תודה מראש,
    נגה

הוספת תגובה

• לנגה שלום

ד``ר שי מנשקו
    14/06/2010

הדבר הראשון שרצוי במקרים אלה- לחזור להערכה כללית נוספת אצל הנוירולוג המטפל, ובהקדם !
    גם קפרה וגם טופמקס דווחו כבעלי השפעה מטיבה מבחינת הורדת תדירות ההתקפים [אולם אין העדפה לאחת התרופות]. לטופמקס- אין כול ירידה קוגנטיבית נילוות אלה בעיה ב"שליפה" [ כלומר קשיים לבטא מילים ] והדבר איננו שכיח. לקפרה - בעיקר אפשרות של בעיות התנהגות, בעיקר במינונים הגבוהים.
    האם הועלתה האפשרות של FRISUM או נסיון לדיאטת הדקינס?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    איילת
    10/06/2010

ביתי בלילות בועטת עם הרגלים ולפעמים עם הידים. ביצעו כבר מס' פעמים וידאו EEG וראו מוקד אפילפסי פעיל. כרגע לא עושים כלום.
    האם זה שהיא בועטת ומרימה את הידים כלפי מעלה ומטה זה אומר שהיא בהתקפת אפילפסיה מתוך שינה?
    האם זה מסוכן.
    זה לא קרה כל יום אבל בהחלט קורה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• לאיילת שלום

ד``ר שי מנשקו
    10/06/2010

לא ברור מה נאמר לך לאחר ביצוע וידאו EEG- היות שזוהי בדיקת הבחירה להבין עם התנועות הם חלק מתבנית שינה תקינה או בעלות אופי אפילפטי.
    ממליץ שתגשי לנירולוג המטפל ליעוץ חוזר והבהרות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3
    איילת
    10/06/2010

שלום רב,
    ביתי בת ה- 3 וארבעה חודשים סובלת מאפילפסיה. לפני שבוע הייתה חולה בוירוס ויראלי עם חום גבוה 4 ימים ואז התפתח דלקת ראות קלה.(פעם ראשונה שחולה במחלת חום מאז שגילנו את האפילפסיה בינואר 2010).בימים הראשונים הרגישה טוב רק עם חום גבוהה לאחר 3 ימים התחילה ליפול 5-6 נפילות ביום חשוב לציין שהנפילות הם איבוד אקרה לשניות וז קמה לבד וחוזרת לשיגרת יום רגיל. הילדה מטופלת בולפורל הגדילו את המניה ל- 5 CC = שזה 200 מ"ג או ההפך...
    בכל מקרה הגענו למיון תה"ש בו היא מטופלת והחליטו לעלות את המינון. היא מטופלת באנטיביוטיקה כבר 3 ימים אתמול היה יום אחרון ולא היו נפילות משבוע שעבר עד אתמול נפילה אחת לאחורה וזהו. שאלתי היא:
    1. האם בזמן חום כחה יהיו לה כל הזמן נפילות?
    2. אייך מתנהלים כאשר היא נופלת ישר להרים אותה?או לתת לה להרגע לבד? להניח על הצד?
    3. האם עם אין חום כמה ימים אחרי מחלה יש סיכוי שהיא עדיין תיפול?
    4. האם אפשר לשלוח אותה לגן אם היא בסדר בלי חום ומרגישה טוב רק בגלל נפילות לא לשלוח לגן?
    סליחה על מס' רב של שאלות אני פשוט חסרת אונים אין לי את מי לשאול.תודה רבה רבה רבה. איילת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    10/06/2010

מחלת חום יכולה להגביר "או להוציא מאיזון" מחלה פירכוסית קיימת ולכן מחמירה מבחינת האירועים הפירכוסים
    עם עדין "נופלת" רצוי לחזור להערכה נוירולוגית- ללא קשר אם יש או אין חום
    עם הפירכוס קצר למשך מס שניות בודדות [ עם התאוששות עצמית ] כפי שאת מתארת אין צורך להניח אותה על הצד או לכול פעולה חריגה אחרת- כמו כן אני תמיד ממליץ להורים לעבור קורס החייאה בסיסי

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...
    רונה
    08/06/2010

האם התקף מסוג זה (אצל התינוק בן החצי שנה מההודעה הקודמת) מקורו במשהו תורשתי או פגם גנטי או שמא ייתכן שגם ממשהו אחר כגון, חשיפה לטלויזיה, חוסר אתגר מנטלי וכד'?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת...

הוספת תגובה

• שלום רונה

ד``ר טל גלבוע
    08/06/2010

התקף כזה יכול להיות על רקע תורשתי (=פגם גנטי) או על רקע פגם מבני במוח אך לא על רקע גירויים חיצוניים או העדר גירויים כאלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה
    רונה
    08/06/2010

היי טל,
    ילד בן חצי שנה שמתנתק למס רגעים, הופך לאפאתי ומצקצק עם הלשון ולאחר מכן מתעייף מאוד האם אלו סימפטומים להתקף כללי?
    האם בכלל ניתן לראות סימני אפילפסיה כלליים (פטיט מל) אצל ילדים בגיל חצי שנה?
    האם יתכן שתסמינים כאלו יכולים לנבוע מהסבר אחר?
    והאם זה משהו שיכול לעבור בהמשך?

אודה לתשובה בהקדם, אנחנו חדשים בעניין וקיבלנו הפניה לEEG אך בינתיים אשמח לקבל קצת הבהרות...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• שלום רונה

ד``ר טל גלבוע
    08/06/2010

אפילפסיה כללית מסוג אבסנס (פטיט מל) אינה אופיינית לגיל זה.
    יותר סביר שמדובר בהתקף מסוג חלקי-מורכב. complex partial seizure
    לכל תופעה עשויים להיות הסברים שונים אך התאור שנתת מאוד מתאים לפרכוס
    אם אכן מדובר בפרכוסים הם בהחלט עשויים לחלוף אך זה יכול להמשך מספר שנים ודורש טיפול

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רונה
    08/06/2010

על ההבהרה והתשובה המהירה, מעריכה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב ווגלי
    אמאשל
    07/06/2010

בני בן ה- 6 שנתיים עם אפילפסיה לא מאוזנת מסוג של מיוקלוניק אסטטיק ו- ESES . אני מתלבטת לגבי הקוצב.
    אשמח אם אוכל לקבל תשובות למס' שאלות:
    1. כמה ניסיון יש עם ילדים לא מאוזנים עם סוג האפילפסיה המתוארת מעלה?
    2. כמה זמן לוקח עד שרואים אם יש שיפור בכמות הפרכוסים?
    3. מה תופעות הלוואי והאם יש תופעות בלתי הפיכות?
    4. אני מבינה שיש מס' סוגי קוצבים. מה ההבדל ביניהם?

אודה מאוד לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצב ווגלי

הוספת תגובה

• לנעמי שלום

ד``ר שי מנשקו
    08/06/2010

בארץ הושתלו כרוב ל 300 קוצבים ומתוכם לפחות כמחצית לילדים [ בעולם קרוב ל 60 אלף]
    באופו כללי ללא התיחסות לסוג אפילפסיה מסויים אחוז ההצלחה המדווח עומד על כ 33% אחוזים - אולם יש לזכור כי באותו "סל" ניכללים גם המושתלים עם האפילפסיה הקשה והעמידה לפירכוסים אשר בעצם "ממסכים" על ההצלחות ביחס לחולים אחרים עם הטבות משמעותיות.
    מבחינת הזמן "לתוצאות"- השאלה למה את מתכוונת היות שלקוצב הטבה מהבחינה הקוגנטיבית, מצב הרוח, וכן השינוי בתדירות הפרכוסים [ כול אחד מרכיב שונה וחשוב מבחינת התפקוד היומי]
    ולכן אין זמנים מוגדרים . לרוב ככול שעובד זמן ממושךיותר, כך ישנם יותר דיווחים על הטבה בתחומים בנ"ל.

מבחינת ה ESCS- ואילו טיפולים קיבל

אשמח להעריכו ולענות על שאלות נוספות גם במסגרת מרפאת הקוצבים הוגאלים לילדים שאותה אני מרכז בבה"ח ספרא שבתל-השומר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובתך ועוד

אמאשל
    08/06/2010

לשאלתך, הטיפול שעשינו לESES כלל בין היתר העמסת סטרואדים וIVIG הכל ללא הועיל. הוצע לנו לעשות גם העמסה של פבלמט , אבל הרגשתי שבני פשוט "קשוח" מאוד בעניין עמידותו לתרופות. עד היום התנסינו גם בדיאטה קטוגנית שעזרה לתקופה קצרה ואנחנו עדיין על דיאטת אטקינס שעזרה בעבר יותר והיום לא כל כך עוזרת.
    חשבתי גם על הניתוח של הפרדת האונות במח, אבל מקריאה מעמיקה, נראה לי כי כרגע לא אבחר באופציה זו.
    אני מתעניינת באפשרות של הקוצב הווגלי. כי בכל מקרה נראה לי שהתרופות אינן הטיפול המתאים לילדי (אנחנו מנסים כבר תרופות שאינן בסל).
    אשמח לדעת כיצד אפשר להזמין תור במרפאתךלשם ייעוץ ?
    ניסיתי מס' טלפונים ללא מענה מתאים.
    והאם אפשר להגיע באמצעות טופס 17?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    10/06/2010

ניתוח "להפרדת אונות" איננו כמעט מקובל כיום, ודוקא היתי ממליץ כי תשקלו שוב את ענין מתן הפלבמט היות שלעיתים ישנם תוצאות טובות גם לאחר עמידות לתרופות אחרות.

אשמח להעריך את האפשרות להשתלת קוצב ולספק עד מידע במיסגרת מרפאת הקוצבים שאני מרכז בבה"ח ספרא [כמובן ניתן להגיע עם טופס 17]. צרי קשר בטל 035302685 ותבקשי לקבוע תור למרפאת קוצבים הבאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב וסל הבריאות

לחיאני
    22/07/2010

שלום ד"ר.
    האם הקוצב הוגאי לנכלל בסל הבריאות? אם לא מהי עלותו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לחיאני

ד``ר טל גלבוע
    22/07/2010

הקוצב מכוסה בסל הבריאות

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה זמנית
    אילנית
    06/06/2010

שלום לכם,

רציתי לדעת האם יש תופעה כזו הנקראת אפילפסיה זמנית? אם כן, איך ניתן לזהות אותה מבין סוגי האפילפסיה הקיימים?

הסיבה שאני שואלת היא, כי יש לי ילדה כיום בת 5 שלפני כחצי שנה נחבטה בצורה רצינית בצד הימיני של הראש, ונזקקה ל-6 תפרים באיזור הגבה.

כשבועיים לאחר מכן התחילו אצלה תופעות של התכווציות, ללא איבוד הכרה, עשינו לה EEG בעירנות ושינה, ואכן נמצא שיש לה אפילפסיה.

בביקור אצל נוירולוג ילדים, נאמר לנו לתת לה תרופה שאת שמה כרגע אני לא זוכרת ומהסיבה שאני כרגע בוחרת לא לתת לה, בגלל הסיכון שיש בתופעות לוואי שעלולות להיגרם.

נשלחנו גם לעשות לה MRI, ויש לנו תור בסוף החודש.

וזו הסיבה ששאלתי לגבי אפילפסיה זמנית, האם אפשר להמנע ממתן התרופות האלה, כי יש אפשרות שזה יעבור מעצמו?

אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה זמנית

הוספת תגובה

• שלום אילנית

ד``ר טל גלבוע
    06/06/2010

ישנן אפילפסיות של גיל הילדות החולפות עם הגיל ואפשר לקרוא להן זמניות אך לא בהכרח שהמנעות מטיפול היא הבחירה הנכונה. חשוב סוג הפרכוסים, התדירות שלהם וגם הידיעה שפרכוסים חוזרים גורמים כנראה לשינויים במוח כך שאזורים מסויימים נוטים ליצור פרכוסים גם בטווח הארוך.

גם באפילפסיות אחרות לפעמים הפרכוסים נפסקים מסיבה לא ידועה, וזו הסיבה שכל מטופל שפרכוסיו פסקו לתקופה ממושכת (לפחות שנתיים) שוקלים איתו הפסקת טיפול.

במקרה של בתך לא ברור אם חבלת הראש גרמה לאפילפסיה והאם נוצר נזק משמעותי למוח (ה-MRI יתן לכך תשובה) או שמדובר בצירוף מקרים. במקרים של אפילפסיה עקב נזק למוח הפרכוסים בדרך כלל לא חולפים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    יפית
    03/06/2010

שלום דוקטור בני בן ה 11 אובחן כחולה אפילפסיה את ההתקף הראשון הוא קיבל לפני כשנה באמצע הלילה מתוך שינה לפני ההתקף במשך היום הוא לא הרגיש טוב והקיא כמה פעמים וישן הרבה במשך היום ואז באמצע הלילה קיבל התקף של פירכוסים שעבר לאחר כשתי דקות ואיבד את ההכרה לכמה דקות נסענו למיון בהדסה בדקו אותו ושחררו אותנו הביתה למעקב נירולוגי נערכה בדיקת eeg שיצאה תקינה לאחר 4 חודשים שוב הוא קם בבוקר והקיא והיו עוד כמה הקאות במשך היום וברבע בצהריים הוא קיבל התקף נוסף נסענו עם אמבולנס להדסה והחליטו לאשפז אותו בבית החולים הוא קיבל עוד שתי התקפים באותו היום נתנו לו זריקה והוא לא קיבל עוד התקפים מאז הוא מטופל בדפלפט בוקר וערב בeeg השני ראו שיש אפילפסיה עברו מאז ההתקפים האחרונים 9 חודשים. אבל מאז בערך פעם בחודש הוא סובל מיומיים שלושה של כאבי ראש ובחילות שמלווים בהקאות ככה כל חודש אנחנו בפחד מתמיד בימים של ההקאות שלא יגיע התקף נוסף. חוץ מזה גם השינה שלו לא תמיד רגועה יש לו לילות שמתוך שינה היד קופצת או הרגל ולפעמים גם כל הגוף . רציתי לציין שגם הבן השני שלי שהוא בן 9 סובל מאפילפסיה אבל ההתקפים שלו קלים יותר וגם החיין שלי סובל מזה ,ואחותי ז"ל הייתה חולה באפילפסיה ונפטרה בגיל עשרים לאחר שקיבלה התקף באמבטיה.רציתי לשאול אם יש קשר בין ההקאות לאפילפסיה,ומה הקפיצות בלילה אומרות .אשמח אם תענה לי אני נמצאת במצוקה נוראית ופחד תמידי,כל המשפחה בהיטריה תמידית .תודה סופי

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• ליפית שלום

ד``ר שי מנשקו
    05/06/2010

אכן יתכן קשר בין פעילות אפילפטית להקאות, היות ואחד מסוגי האפילפסיה השכיחים יחסית הניקרה גם אפילפסיה ממקור "אוקסיפיטאלי" [ איזורי המוח האחורים] מדווח לעיתים קרובות ככאבי ראש בסמיכות לאירועים הקאות חוזרות ואז יתכן גם הופעת אירועים פירכוסים חוזרים.
    יתכן גם אירועים של מיגרנה-אפילפסיה [ הניקראים גם מיגרלפסי] אולם אם סוג אפילפסיה זה אכן קיים ישנו עדין חוסר מוסכמות בספרות הרפואית.

האם עברתם הערכה ויעוץ גנטי על רקע מספר בני מישפחה עם אפילפסיה?
    באם לא - אשמח לעזור במסגרת מירפאתי בבה"ח תל השומר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפית

ד``ר שי מנשקו
    08/06/2010

אשמח לראות אותכם - במיסגרת מירפאתי בבית החולים תל השומר ולא בצורה אחרת
    התור לתאום [ דברי עם אורנה או דבורה] 035302687

בברכה

ד"ר מנשקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    אילונה
    03/06/2010

ד"ר מנשקו שלום ובוקר טוב,
    ביתי בת שנה כרונולוגית. נולדה פגה בשבוע 32. גילה המתוקן : 10 חודשים. שוקלת היום כ - 9 ק"ג, היקף ראשה: 43 ס"מ וגובהה 72 ס"מ. אובחנה בגיל 8 חודשים ב - infantile spasams. טופלה במנות של סינקטן ( תקופה של בערך חודש וחצי - חודשיים ) וכעת מטופלת בלמיקטל 15 מ"ג פעמיים ביום. EEG משביע רצון ואין פירכוסים ב"ה. אנו במעקב של פיזיוטרפיה במכון להתפתחות הילד בעירנו.
    במהלך היום בדר"כ ישנה 2 תנומות של שעתיים כל תנומה. ביתי יושבת ( לא בכוחות עצמה- אם מושיבים אותה), משחקת יפה עם צעצועים, מחייכת , צוחקת בקול ומעט ממלמלת. מתהפכת בטן גב, גב בטן בקלות, התחילה לזחול לא מזמן זחילת גחון בעזרת פיזיוטרפיה. מכירה את הסובבים אותה, בוכה מפני זרים. מבינה את המושג בואי, ומושיטה ידיים כשרוצה על הידיים. נהנת מתכניות טלויזיה מסוימות. לא אוכלת אוכל ממש מוצק. אוכל שהוא גס מדי - מנסה להקיאו. אנו מנסים ללמדה: כפיים ולהצביע על האור אך היא לא מגלה עניין.
    רציתי להתייעץ ולשאול אותך מס' שאלות בנושא ההתפתחות המוטורית והקוגנטיבית שלה.
    1. האם תרופת הלמיקטל גורמת לישנוניות?מהן תופעות הלוואי העיקריות של התרופה?
    2. לפי המתואר מעלה, מבחינה מוטורית - עד כמה היא מעוכבת?
    3. לפי המתואר מעלה, מבחינה קוגנטיבית - עד כמה היא מעוכבת?
    4. כיצד אתה מציע לעודד הבנת מושגים , ישיבה עצמאית, זחילה על 4 ועוד...?
    5. האם אנו אמורים לדאוג בנוגע ל"ביצועיה" כיום?
    בברכה והמשך ערב נפלא
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• לאפרת שלום

ד``ר שי מנשקו
    05/06/2010

למיקטל איננה גורמת בהכרח לישנוניות כאחת מתופעות הלוואי שלה.
    מבחינה מוטוריתנישמע שהיא התאימה לגיל 7-8 חודשים אולם "מבחינה קוגנטיבית" לא ניתן להעריכה ע"פ מה שציינת כאן.
    ממליץ המשך מעקב הדוק של התפתחות הילד

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט כרונו
    אמא
    02/06/2010

בני שותה דפלפט כרונו האם הרמה הטיפולית משפיעה על הפירכוסים באותה מידה ,

כלומר ,אם הרמה היא 70 (בתוך הטווח התקין) האם תהיה הטבה גם ב-70 באותה מידה אם הרמה היא 90?

לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט כרונו

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    02/06/2010

עם עדין ישנם פירכוסים בודדים ובאופן כללי הטבה ניכרת תחת עליה קודמת במינון הדפלפט- אז יש טעם לנסות עליה נוספת במינון באם המצב איננו כך, אין טעם ברור לנסות ולעלות שוב.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VITAMIN D
    חולה
    31/05/2010

שלום
    האם וטמין ד+ MAGNESIUM יכולים לעזור במיוקלונוס

לקביעת תור
    סגירה
    VITAMIN D

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר טל גלבוע
    31/05/2010

אין כרגע מחקרים שהתפרסמו והוכיחו יעילות ויטמין D או מגנזיום לטיפול במיוקלונוס

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אמא מודאגת מא
    30/05/2010

האבחון האחרון של הeeg
    typical rolandic pattern עם מוקד זיזי עם נטיה להתפרצויות באיזורים הרולנדיים של המוח. בדיקת הולטר.בירור קרדיאלי תקינים. מ.ר.י מוח תקין
    בדיקה ניורולוגית תקינה
    הילדה מטופל ב-600 מ"ג טימוניל ביום. פעם אחת בלילה.
    הגענו מלחתחילה לניורולוגית בעקבות תלונות של הילדה שהיד נסגרה לבד למספר שניות ובאותו הזמן היה לה כאב חד בראש בצד ימין.
    בשבועיים האחרונים אני רואה כמו קפיצות קטנות ביד וברגל כשהיא ישנה. פניתי לניורולוגית והיא אמרה להעלות את המינון!!
    יש לציין שמהאי אי גי הקודם לא היה שינוי.
    אני רוצה לדעת אם זה נשמע מהפרוט שצריך להעלות את המינון או שיכול להיות שהתרופה לא מתאימה
    אשמח לתשובה בהקדם :) אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת מאד

אמא מודאגת מא
    30/05/2010

לא ציינתי שהילדה בת 7 וחצי. ושבימים האחרונים היא התלוננה שהיא מרגישה שזה שוב עומד לקרות לה ביד. סוג של רעידות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אמא מודאגת

ד``ר טל גלבוע
    30/05/2010

קשה מאוד לדעת מתאור קצר ומבלי לבדוק את הילדה ולראות את ה-EEG מה הדבר הנכון לעשות
    התאור של האירועים ביד אינו אופייני לאפילפסיה רולנדית
    האם בדקתם רמת תרופה בדם?
    כדאי לחזור לרופאה ולודא את האבחנה ורק אז לשקול מה הטיפול המתאים

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אמא מודאגת

אמא מודאגת מא
    30/05/2010

לפי התאור של ה-eeg כמו מה זה נראה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת....

אמא מודאגת מא
    30/05/2010

לפני כ-שבועיים היה האי אי גי האחרון. והרמות בדם תקינות!!על מה זה יכול להצביע??אני היסטרית.וקשה לי נורא לתקשר עם הניורולוגית שמטפלת בילדה. בבקשה תכווני אותי. הניורולוגית אומרת לי בכל פעם שזה הסוג הפשוט ביותר ושזה יעבור. היא משלה אותי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אמא מודאגת

ד``ר טל גלבוע
    31/05/2010

ה-EEG מתאים לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות וזו חולפת
    האירועים של כיווץ היד לא אופיינים לאפילפסיה זו
    ה-EEG נשאר בדרך כלל לא תקין גם כשהתרופה ברמה טובה
    מטרת התרופה היא למנוע פרכוסים ולא "לתקן" את ה-EEG

מקווה שעזרתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

אמא מודאגת מא
    31/05/2010

טעיתי כשלא הדגשתי שהמקרה עם היד היה רק הסימן הראשוני.ולא קרה מאז שוב. אני מודה לך על שהקשבת והגבת. מאוד עזרת לי. תודה רבה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד דר' טל גלבוע. בוקר טוב.
    שלומי כהן
    30/05/2010

שלום לך. רציתי לשאול. השתתפתי בהרצאה בנוגע לאפילפסיה שאני חושש שיש לבני אחרי 2 פרכוסים והמליצו לי לבקר אצלך בשערי צדק. פניתי הבוקר לקבוע תור ולא נתנו לי משהו לטווח הקרוב רציתי לשאול איך ניתן לקבוע אצלך משהו לטווח המיידי? פשוט אני רוצה לדעת אם צריך להתחיל טיפול תרופתי ואם כן. להתחיל כבר. כי יש לילד מידי פעם רעידות שמזכירות את ההתקפות.

הוספת תגובה

• שלום שלומי

ד``ר טל גלבוע
    30/05/2010

אנא התקשר מחר למשרד ותגיד שביקשתי שיתנו לך תור למרפאת אפילפסיה ואם אין בעתיד הקרוב שיתייעצו איתי

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך קבעו לי ל-15 לחודש.

שלומי כהן
    01/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה