פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• eeg לא תקין
    אמא מודאגת
    04/11/2010

יש לי שאלה נוספת:

אני מזכירה לך שהילדה שלי בת 6
    בוצעה בדיקה לאחר חסך שינה בעירות ובשיתוף פעולה תקין רקע מעט לא סדיר,סימטרי,מורכבת מפעילות אלפא 10 מ/ש,הנחסמת בפקיחת עיניים.

בהמשך נרדמה ובנוסף למרכיבי שינה פיזיולוגיים נרשמו התפרקויות כלליות של
    קומפלקסים זיז ורב זיז וגל, בגירוי אור התעוררה ונרשמו 3 התפרקויות דומות נוספות.

לסיכום: תרשים לאחר חסך שינה בעירות ובשינה לא תקין עקב הפעילות האפילפטיפורמית כפי שתוארה.

1. האם זה מחייב שיופיעו פרכוסים בעתיד?
    2. האם במשך תקופה מסוימת שלא יופיעו פרכוסים (נניח שנתיים),אז זה אומר שהמחלה עברה?
    3. האם יכולה להיות רק נטייה משפחתית לפעילות חשמלית ללא פרכוסים של ממש?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    eeg לא תקין

הוספת תגובה

• eeg לא תקין - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    06/11/2010

כפי שציינתי כבר קודם - EEG הינו רק מכשיר המשמש כחלק מאיבחון ומעקב אחר החולים, ולכן EEG חריג איננו מעיד על מחלת פירכוסים פעילה [ אפילפסיה ] או מה " צופן " העתיד בעד שנה..שנתיים..או יותר.
    לכך צריך מכשיר מתוחכם יותר הניקרא - נוירולוג !

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור
    צפון
    03/11/2010

שלום ד"ר

הבת שלי בת 4 שנים עם פגיעה מוחית, בנוסף סובלת מריור יתר והשתנקויות

מה הטיפול התרופתי לבעיה הנ"ל???

לציין כי הילדה לא יכולה לבצע טיפול פארארפואי מחוסר תקשורת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריור

הוספת תגובה

• ריור - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    03/11/2010

ישנם מספר תרופות אשר יכולות להפחית ריור כגון - מדבקות " סקופודרם " אשר ניתן לרכוש בבתי- מרקחת פרטים [ במקור מיועדים למנוע " מחלת ים "] ועעד. כמו כן ניתן תמיד לפנות ליעוץ מומחה פה-ולסת או אשר יכול לבחון את האפשרות לביצוע ניתוח להטיית פתח יציאת הרוק אחורנית ובכך להקטין את הריור. אולם יש לזכור כי כדי למנוע עששת קשה על השיניים להיות בסביבה לחה אשר אותה מספק הרוק [המכיל גם תכונות המונעות באופן יחסי את התפתחות החידקיים בחלל הפה ] ולכן על הניתוח להיות לדעתי, מוצא אחרון לריור מרובה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• eeg לא תקין
    אמא מודאגת
    03/11/2010

לדבריכם אפילפסייה מאבחנים רק אם היה פרכוס גם לא בזמן חום.

הבת שלי עוד מעט בת 6 שנים
    לפני כשנה וקצת היה לבתי פירכוס חום ,עלה לה החום בבת אחת ליותר מ- 40 חום ובעקבות כך היא פירכסה ,ובזמנו גם לא בוצע לה EEG.

כעת לפני כחודש וקצת בזמן מחלת "דיזנטריה" שנדבקה מאח שלה הקטן שנדבק מהגן, היא התעלפה כ- 3 פעמים לסירוגין לכמה שניות וללא תופעות נוספות,היא היתה עם חום ושילשולים ומאוד חלשה.

לאחר המקרה הנ"ל החלטנו על כל מקרה לבצע בדיקת EEG

שתשובתה להלן:

בוצעה בדיקה לאחר חסך שינה בעירות ובשיתוף פעולה תקין רקע מעט לא סדיר,סימטרי,מורכבת מפעילות אלפא 10 מ/ש,הנחסמת בפקיחת עיניים.

בהמשך נרדמה ובנוסף למרכיבי שינה פיזיולוגיים נרשמו התפרקויות כלליות של

קומפלקסים זיז ורב זיז וגל, בגיררוי אור התעוררה ונרשמו 3 התפרקויות דומות נוספות.

לסיכום: תרשים לאחר חסך שינה בעירות ובשינה לא תקין עקב הפעילות האפילפטיפורמית כפי שתוארה.

ד"ר מה דעתך ? האם הדבר מצביע בוודאות על אפילפסיה? ואם כן , האם

יש סיכוי שהיא תעבור מתי שהוא?

אני רק רוצה לציין שבדיקת הEEG בוצעה בסמיכות למחלת הדיזנטריה

האם המחלה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה האם כדאי לחזור על הבדיקה שוב?.
    האם בעיה של פוליפים משפיעה על תוצאות בדיקת האי.אי.גי.?

אני מתנצלת עם ההודעה הארוכה,אני פשוט מאוד מודאגת ולחוצה מהנושא.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    eeg לא תקין

הוספת תגובה

• eeg לא תקין - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    03/11/2010

תרשים ה EEG כפי ציינת איננו תקין. אולם לא ניתן בהכרח לקשר זאת לתאור ההתעלפיות.
    בכדי למנוע את כול חוסר הוודאות בו את נימצאת , ממליץ כי תפני לנוירולוג ילדים אשר יבנה את התמונה בכללותה ויציע לכם את דרך הברור והטיפול הנכונים .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג כדור יד
    לימור
    01/11/2010

בתי בת 10 לפני שנה הובחנה כחולת אפילפסיה ברצוני לדעת האם חוג כדור יד לבנות אפשרי והאם זה מחריף את המחלה ברצוני לציין שלבתי היה התקף 1 מאז שהיא מטופלת בלמיקטל כעבור 10 חודשים האם זה אומר שהמחלה לא תעבור לה כמו כן היא בחוג גאז בנוסף לשבותכם המהירה אודה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    חוג כדור יד

הוספת תגובה

• חוג כדור יד - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    01/11/2010

נישמע שביתך מכתיבה את הקצב [וזה הנכון ] ולא המחלה , היות ואתה מציין שהיא כבר מבצעת פעילות אינטנסיבית כחוג גאז. באופן כללי אין כול מניעה מלקיים שיגרת חיים [ ופעילות ספורטיבית מלאה ] בחולי אפילפסיה מאוזנים תרופתית. יש לזכור כללי בטיחות בסיסים כגון שחיה רק בהשגחה [ נוכחות מציל בבריכה ] , לא לטפס על מקומות גבוהים, רכיבה על אופנים עם קסדה,הימנעות מנעילת דלתות כגון בשעת רחצה וכ"ו.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס ודפלפט כרונו
    אמא
    31/10/2010

האם שימוש ממושך בדפלפט כרונו יכול לגרום לתת פעילות בבלוטת התריס בבדיקות
    שערכנו ה-TSH 18 אך הT4 תקין, האם כדאי להתחיל אלטרוקסין או התוצאה מושפעת מהדפלפט ?

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס ודפלפט כרונו - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    01/11/2010

טיפול ממושך בולפוראט [דפלפט ] אכן יכול לגרום לשינויים שונים בתפקוד בלוטת התריס , אשר לרוב הם שינויים ללא משמעות קלינית כבטוי לעליה בערכי ה TSH. אולם יש לפנות להערכת אנדוקרינולוג כדי לקבל הערכה מלאה לבעיה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין פרכוסים למדיטציה?
    תובל בר-שי
    28/10/2010

היי שמי תובל ואני בת 14 בשיעור ספורט עשינו מדיטציה קלה והרגשתי כאילו אני מפרסת בשנה שעברה הייתי בבית חולים בגלל התקף אפילסיה חזק אך עדיין לא יודע אם מחלה למרות שבעבר היו לי פרכוסים קלים
    קודם אני רוצה לדעת אם יש משהו במדיטציה שיכול לגרום לפרכוס?
    ואם יש התקפים שאפשר להרגיש אותם הכרה מלאה?

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין פרכוסים למדיטציה? - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    29/10/2010

לא ידוע לי קשר בין פירכוסים למדיטציה, אולם בהחלט כול שינוי במצב ההכרה [ הקורה לעיתים בזמן מדיטציה ] עלול להוליך להופעת פירכוסים למי שיש נטייה לפרכס.
    בהמשך לשאלתך השנייה רוב הפירכוסים - הינם ללא איבוד הכרה אלה שינויי שונים " ברמתה" אם כי אבוד ההכרה יכול להתרחש בהמשך והנ"ל ניקראים פירכוסים חלקים פשוטים או מורכבים [ כאשר איבוד ההכרה מתרחש בהמשך ].

מומלץ כי תבצעי EEG חוזר ותגשי להיבדק.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה צבא ופטורים.. האם מגיע ?
    החייל מהמרכז
    26/10/2010

אז ככה.. אני חייל בן 19 . משרת בתל השומר.. אני מוגדר כחולה אפילפסיה אבל לא ממש חזק.. לא נופל לריצפה או משהו כזה.. אלא ניתוקים בראש לפירקי זמן של שניות וחוזר לעצמי... קיבלתי את ההתקפים בגיל קטן (15).
    אני מטופל בכדור דפלפט חרונו 750ml .
    אני בביקורת בבלינסון כל חצי שנה.. וכל ביקורת שעד היום הייתי שמה ..רשמו לי המלצה לשינה בבית להימנע מלינה בבסיס.. + 8 שעות שינה רצופות בלילה..
    לא קיבלתי התקף כבר שנתיים.
    כאשר אני מגיע למרפאה... ומציג את כל העובדות .. אני אמור לקבל פטור לינה בבסיס?

הוספת תגובה

• אפילפסיה צבא ופטורים.. האם מגיע ? - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    27/10/2010

את השאלה יש להפנות לרופא צבאי הבקי בחוקי הצבא

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי אפילפסיה רולאנד
    איילת
    26/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת ה- 3.8 אובחנה כחולת אפילפסיה כרגע לא ידוע איזה סוג סגלל פעילות מרובה בזמן השינה לאחר בדיקת EEG בודקים האם זו אפילפסיה רולאנד.
    כרגע מטופלת ב-2 תרופות דפלפט 260 MG + אוספולוט 100 בבוקר ועוד שבועיים גם 100 בערב.
    כרגע מתלוננת על כאבי בטן לפעמים האם עם הגדלת המינון הכאבים יגדלו ואיתם התופות אם ישנם?
    מהי אפיפלפית רולאנד? האם היא חולפת כמו אפילפסית ילדות?
    שאלה נוספת לגביי:
    בכל פעם שביתי חולה אני נכנסת ללחץ נוראי שגורם לי לכאבי בטן חזקים, האם יש מקום אליו אני יכולה לפנות לשיחות?
    תודה על תשובתכם אתם מקסימים!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מהי אפילפסיה רולאנד

הוספת תגובה

• מהי אפילפסיה רולאנד - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    27/10/2010

שלום ליאת

כאבי בטן הינם תופעה שכיחה בילדים ומומלץ לתת את התרופה על בטן לא ריקה כדי להפחית את כאב הבטן.

אפילפסיה רולנדית נקראת גם אפילפסיה של הילדות והיא בדרך כלל חולפת סביב גיל ההתבגרות

מומלץ שתפני לטיפול פסיכולוגי ובנוסף תוכלי ליצור קשר עם האגודה הישראלית לאפילפסיה אשר מקיימת בין השאר קבוצות תמיכה להורים לילדים עם אפילפסיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיצמוצים ונידודי שינה....
    אביגיל
    25/10/2010

ד"ר מנשקו שלום וצהריים טובים,
    ביתי בת השנה + 5 חודשים נולדה פגית בשבוע 32. גילה המתוקן: שנה + 3 חודשים. חלתה ב - infantile spasms בגיל 9 חודשים. טופלה בזריקות של ACTH וכעת מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג. תוצאת ה - EEG שבוצעה לפני מס' חודשים היתה משביעת רצון. לאחרונה אני שמה לב לשתי תופעות מדאיגות:

1. קשה לה נורא להירדם. לפעמים היא כ"כ עייפה שהיא לא מצליחה להירדם בשום אופן. מסתובבת, זזה המון וכו'. ההירדמות עורכת לעיתים יותר מ - 40 דקות. ולעיתים ההירדמות עוברת "חלק". מדוע זה קורה? האם יש קשר ללמיקטל? האם הוא גורם לעצבנות ולנידודי שינה? האם יש תרופה/תכשיר שיסייעו בשינה? האם זה מומלץ בכלל בגיל כ"כ צעיר?

2. לעיתים אני שמה לב כי יש לה מיצמוצים בעיניים קצת ארוכים יותר ממצמוץ רגיל ולעיתים אני שמה לב שהיא מקטינה את עיניה כמו שעושה אדם מבוגר כאשר מתאמץ להסתכל או בשהו כזה. מה מקור התופעה? האם יש קשר לפירכוס? האם יש צורך בבדיקת ראייה או EEG נוסף? מה המלצתך בעניין?

אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית ואשמח לקרוא את תשובתך כתמיד.

בברכה,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    מיצמוצים ונידודי שינה....

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד``ר שי מנשקו
    25/10/2010

למיקטל אכן יכול לגרום להפרעות שינה שונות, אולם על רקע היציבות הטיפולית לא היתי ממליץ לשנות זאת כעת. ניתן להפנותה לביצוע איבחון "במעבדת שינה" או לנסות תחילה מתן תכשיר של מלטונין כשעה טרם השינה היכול לעזור ונימכר בכל חנויות הטבע למינהם. בנוגע למיצמוצים - בהחלט יש מקום לבצע EEG או וידאו EEG כדי לנסות ולבדוק אם לאותם מיצמוצים קשר להפרעות אפילפטיות ב EEG.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלות במסגרת חינוכית לילד עם ממצאים
    פרח אסולין
    25/10/2010

אני אמא לתאומים בני 11.5 . אחד התאומים בבדיקות מאובחן כאפילפסטי (מוקד ימני אחורי) . הילד אינו מקבל התקפים ב8 השנים האחרונות ואינו נוטל טיפול תרופתי , אך בבדיקת E.E.G עדיין קיים מוקד אפילפטי כפי שהופיע גם בעת קבלת ההתקפים בינקותו. לאחרונה עולות טענות גם ממני וגם ממרות בית הספר שהילד שרוי בבועה משלו וצריך עזרה רבה בהתארגנות ובביצוע מטלות שונות, הדבר ניכר גם בבית.
    שאלתי האם על סמך בדיקות הE.E.G ניתן לבקש הקלות בבית הספר או שהדבר מחייב אבחון נוסף ובדיקות תומכות נוספות???
    מה המשמעות של ממצאים אפילפטיים ללא התקפים והאם יש הכרח בטיפול תרופתי לאור הטענות על המיסוך/בועה / התנתקות שיש לילד לעיתים (הדבר האמור אינו התקף) ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• הקלות במסגרת חינוכית לילד עם ממצאים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    25/10/2010

שלום פרח אסולין

ככלל, אנו לא מטפלים ב-EEG אלא בילד.
    אם אכן אין פרכוסים והתאור של שרוי בבועה שלו אינו כתוצאה מבהיות שמקורן בפרכוסים, אזי לא מקובל לטפל בתרופות נגד פרכוסים.
    יש כמובן לבצע אבחון מקיף יותר וגם לבדוק את תדירות הפעילות הלא תקינה ב-EEG ולקחת הכל בחשבון.
    ידוע שבסובלים מאפילפסיה יש שכיחות יתר של לקויות למידה והפרעת קשב שקיימות עוד לפני שהחלו פרכוסים וככל הנראה ממשיכות גם כשאין פרכוסים.

ממליצה שתפנו לייעוץ מסודר

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלות במסגרת חינוכית לילד עם ממצאים - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    25/10/2010

אין צורך "לטפל במימצאי ה EEG" ולכן לא ברור על אילו הקלות בבה"ס את מתכוונת. כמו כן כול עד אין חשש לפירכוסים קלינים אין גם כול צורך בבדיקות נוספות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה עמוקה או פירכוס?
    אמא
    24/10/2010

בני בן 17 עם פגור קשה (לא מאובחן) ובשנתיים האחרונות אפילפסיה קשה מטופל בדפלפט ברמה גבוהה מאוד כמו כן רמה גבוהה בדם וישנה הטבה בכמות הפירכוסים תודה לאל.
    מקרים שקרו לנו גם לפני איבחון האפילפסיה:
    הילד ישן שינה עמוקה ולקראת בוקר אני שמה לב שיש הפסקת נשימה ומנסה להעיר אותו אך הוא לא נושם לא מגיב למרות שאני מטלטלת אותו קוראת בשמו, נראה מעולף הידיים נשמטות שאני מנסה להרימן ,, מפחיד מאוד לאחר מספר שניות מתעורר כאילו לא קרה דבר וחוזר לעצמו בנשימה.

הנירולוגית אומרת שזה לא פירכוס.

אנא האירי את עיניי מה זה נראה ? אני כל כך פוחדת .

מצב זה חזר על עצמו לפני כשלוש שנים, ושוב חזר לפני שלושה חודשים, ושוב השבוע קרה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה עמוקה או פירכוס?

הוספת תגובה

• שינה עמוקה או פירכוס? - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    24/10/2010

שלום אמא

לעתים שינה יכולה להיות עמוקה מאוד ולא ניתן להעיר את הישן.
    האם את בטוחה שזו הפסקת נשימה או שאולי רק נשימה שטחית?
    לא הייתי שוללת על הסף פרכוס בנער עם אפילפסיה.

ממליצה לעשות מעבדת שינה עם EEG ולברר סופית האם זה פרכוס, האם יש הפסקת נשימה או משהו אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אפילפסיה?
    איילת
    19/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3.8 סובלת מאפילפסיה שעדיין לא יודעים לזהות איזה סוג. עד כה נטלה דפלפט 280 מ"ג פעמיים ביום. לאחר ביקורת חוזרת של EEG כך נכתב:
    התפרקויות צנטרוטמפוראלוית בדו"צ בתדירות נמוכה בעירות והתפרקויות כלליות בתדירות בינונית- גבוהה בשינה.
    מה שהסבירו לי זה שיש החמרה בשינה ב- EEG שהוא מאוד פעיל הוחלט להוסיף תרופה אוספולוט 100 מ"ג בערב וכעבור שבועיים להוסיף עוד 100 מ"ג בבוקר. נאמר לי לרדת בדפלפט ל- 260 מ"ג 2 ביום. ולשוב לביקורת EEG בעוד חודשיים.
    שאלתי היא:
    לאיזה סוג של אפילפסיה לדעתך זה מתאים? מתי כבר נדע איזה אפילפסיה זו האם ילדות?או משהו אחר? (לפני שנה בידיוק גילו את המחלה לאחר 3 נפילות פיתאומיות ללא אובדן הכרה).
    2. אמרו לי אתמול משהו לגבי אפילפסיה רודומנית? האם ניראה לך?חשוב לציין כי לא רשמו כלום בסיכום מחלה בעניין הזה?
    3. מה התופעות הלוואי של אוספולוט? האם השילוב של 2 תרופות מהוות בעיה?
    תודה רבה אמא שממש בלחץ!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    איזה אפילפסיה?

הוספת תגובה

• איזה אפילפסיה? - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    19/10/2010

ע"פ תאור המימצאים ש EEG וההחלפה לטיפול ב אוספולוט - נראה כי מדובר באפילפסיה הנקראת "רולאנדית" והמציינת את מקור הפעילות החריגה במוח ולא בהכרח את היותה אפילפסיה שפירה של גיל הילדות [ וזאת כי בין המיקום לסוג האפילפסיה אין תמיד קשר ישיר ] . לרוב לטיפול באוספולוט תופעות לוואי מועטות אשר בין השכיחות יותר ניתן לציין נישוף יתר , עיפות כללית ושינוי במלחים בדם. תופעות אלה לרוב חולפות לבד או בהורדה קלה של המינון. בנוגע לשילוב בין התרופות - ללא כול מניעה או השפעה שלילית בין השניים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפסריתמיה
    אורית
    15/10/2010

ד"ר שי שלום
    אחיינית שלי טופלה בלומינל ועקב פירכוסים הוחלפה התרופה בסבריל... בבדיקת EEG נמצא כי הפעילות המוחית לא תקינה ולכן הוחלט לשנות לה תרופה .אשמח לדעת מה פרוש היפסריתמיה? ומה תופעות הלוואי של הסבריל?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    היפסריתמיה

הוספת תגובה

• היפסריתמיה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    16/10/2010

סבריל הינה תרופה אנטי-פירכוסית אשר לרוב נימצאת בשימוש במקרים של אפילפסיה מסוג INFANTIL SPASEM אשר אשר שם רוב הפירכוסים בעלי מרכיב של עליה בטונוס [ כגון פריסת ידיים לצד]. תופעות הלוואי של סבריל הינם לרוב עיפות/ישנוניות באם עולים למינונים גבוהים, וכן לעיתים מדווחת פגיעה בשדה הראייה ההקפי הגורם לראייה כגון הסתכלות על הסביבה מתוך גליל. היפסרתמיה - פרושה כאוס [ "בלגן"] המיצגת את העובדה כי בתרשים ה EEG אין כמעט כול מרכיבים תקינים אלה רק התפרקויות אפילפטיות ופגיעה בתבנית הרקע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטיט מל
    אילנה
    15/10/2010

שלום רב,

מזה כשנה וחצי בני בן ה-15 סובל מניתוקים למספר קטן של שניות, ריור והתקשות יד ימין לרוב.

ערכנו מספר בדיקות MRI, EEG, בשינה ושלא בשינה. כל הבדיקות יצאו תקינות. לאחר כ- 8 חודשים הופיע שוב ארוע בודד והשבוע כאחר כשנה מזמן הבדיקות שוב מספר אירועים ( חמישה תוך 48 שעות).

בננו ספורטאי שמתאמן ומוציא הרבה מאוד אנרגיה, ואנו חוששים מאוד.

מה יכולה להיות הבעיה???

מקריאה באינטרנט התופעה קצת מתאימה לאפילפסיה מוקדית

רציתי לשאול מאיזה סיבה בגיל מאוחר( בני בן 15 ) מתפרצת האפילפסיה המוקדית ?
    האם יכול להיות שמצב של מתח ולחץ הם גם הסיבות לתופעה?
    האם בני יכול למשיך להתאמן בצורה אינטנסיבית של 4-5 אימונים מסיביים בשבוע?
    האם המצב יכול להחמיר?

עשינו שלשום בדיקות דם מקיפות הכל תקין, ואנו ממשיכים בבירור.

אמא מודאגת מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    פטיט מל

הוספת תגובה

• פטיט מל - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    15/10/2010

כפי שרשמת אכן יתכן ומדובר באפילפסיה מוקדית (ולא בפטי מל כפי שרשמת בכותרת)

האם הוא מקבל טיפול?
    האם בוצע ניטור EEG ממושך?
    האם בוצעו בדיקות אחרות לנסות לברר את הבעיה?

כעיקרון, ילדים עם אפילפסיה יכולים לעסוק בספורט אך יש להזהר אם מדובר בספורט שבו ניתוק מהסביבה יכול לגרום לסכנה (רכיבה על אופניים, טיפוס צוקים וכד')

מומלץ שתגשו לנוירולוג ילדים על מנת לברר את העניין עד תומו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצות שרירים
    יוסף
    14/10/2010

שלום רב

בני בן השנתיים וחצי מדי פעם בעת הליכה נעצר ומתחיל לבכות שכואבת לו הרגל ואף מרים את ידיו למעלה ואומר אני לא יכול

ולאחר כמה שניות ממשיך ללכת

אתמול באמצע הלילה הוא התעורר בבכי מר למשך כ-20 דקות ואמר שכואבת לו הרגל והוא לא יכול ללכת ואף התכווץ מכאבים

האם יתכן שיש לו כיווצי שרירים?

מה יכולה להיות הסיבה?

מה צריך לבדוק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצות שרירים

הוספת תגובה

• התכווצות שרירים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    14/10/2010

פורום זה עוסק באפילפסיה בלבד

אנא פני לרופא הילדים לבירור העניין

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה