פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להפסיק תרופה
    אמא מודאגת מא
    29/03/2009

בני בן 3 וחצי קיבל 3 התקפים פתאומייםשל איבוד הכרה ורעידות קלות בכל הגוף.קיבל טגריטול במשך חודש ואז קיבל פריחה בכל הגוף אדומה ומגרדת.בחדר מיון הפסיקו את התרופה ואמרו לחכות שבועיים ואז לתת למיקטל.פגשנו רופאה פרטית מומחית והיא אמרה להתחיל מיד דפלפט. משום מה עדיין לא נתתי לילד את התרופה.כבר שבוע. האם יש בזה סיכון ?חוץ מסיכון להתקפים? מה אתה ממליץ לי לעשות? לחכות?יש לציין שהילד נמצא תחת השגחה 24 שעות שלי או של בעלי הוא לא הולך לגן בכל מקרה.{עוד מעט חופש פסח}האם אני מגזימה בזה? האם זה יכול לפגוע?אי נטילת התרופה? אודה לך מאד אם תענה לי בהקדם. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להפסיק תרופה

הוספת תגובה

• לאם המודאגת

ד``ר שי מנשקו
    29/03/2009

מה סוג האפילפסיה שנאמר לך שאובחנה אצל בנך, ואם אירועי הפירכוסים נצפו רק בשינה?
    בכול אופן- לרוב אצל חולה שפיתח רגישות לטגרטול ( וזאת לא בטוח במיקרה שלכם היות ולרוב מופיע כ 10 ימים עד שבועיים מהתחלת הטיפול, ורק במיקרים מועטים תיתכן בתקופה מאוחרת יותר) רצוי להמליץ על החלפה ללמיקטל, היות ובכעד 25% מהמיקרים מי שרגיש לטגרטול היה רגיש גם לדפלפט. מה שקובע את דחיפות והצורך בטיפול הם תדירות הפירכוסים וכמובן סוג האפילפסיה והסיבה (באם ידוע) למחלה הפירכוסית.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף?
    מודאגת..
    28/03/2009

הבת שלי מטופלת בדיפלפט , השבוע היה מין משהו מוזר היד כאילו נתפסה לה והחלה לרעוד האם גם זה סוג של התקף כי בדרך כלל הרעידות הם בכל הגוף. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    התקף?

הוספת תגובה

• לסוזי שלום

ד``ר שי מנשקו
    29/03/2009

בחולי אפילפסיה המטופלים תרופתית- כול צורה או הסתמנות חדשה של המחלה הפירכוסית באים בחשבון וזאת עקב ההשפעה הממתנת (במיעוט המיקרים דוקא הסוערת) של הטיפול התרופתי.
    ממולץ לבצע EEG חוזר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער בלייזר לחולי אפילפסיה
    אתי
    28/03/2009

בוקר טוב,
    אחותי בת 17 + היא אובחנה כחולת אפילפסיה מלפני 5 שנים ומטופלת בדפלפט כרוני. הרמת דם שלה מאוזנת. לצערי הכדורים גורמים לה שיעור יתר בפנים, מה שגורם לה לחוסר ביטחון עצמי.
    שאלתי היא האם ניתן לבצע לחולי אפילפסיה טיפולי הסרת שיער בלייזר בפנים בפרט ובגוף בכלל?

הוספת תגובה

• לאתי שלום

ד``ר שי מנשקו
    29/03/2009

לא ידוע לי על כול מניעה לטיפול אפילציה בליזר - היות שכניראה שתדר הקרן שונה מתדר האור העלול לגרום לפירכוסים, אבל בכול זאת יש לידע את מי שמבצע זאת.
    הדבר היותר חשוב הוא- שאם יש לה תופעות לואי על דפלפט כגון שיעור יתר והנילווים לכך, יש מקום בהחלט לשקול בהקדם נסיון להחלפה של הטיפול התרופתי. האם ניסתה למיקטל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רמת למיקטל בדם/ארוע ללא פרכוס
    אמא
    26/03/2009

1. איך נקראת בלועזית בדיקה לרמת למיקטל בדם?
    2. האם ארוע נפילה ואיבוד הכרה (ביתי נמצאה בתוך שלולית מים ברחוב) ע"י עובר אורח כיומייים לאחר טיסה מארה"ב (לאחר 7 שעות שינה) למי שסבל מאורע אפילפטי מחייב התייחסות של מצב הקשור באפילפסיה? בEEG כשלוש שעות לאחר הארוע לא נמצא כל סימן בעירות , שינה\ נישום והבהוב וכד'- אין כאבים של פרכוס ותפיסת שרירים, או כאב ראש ורצון לישון וכד?
    כפי שהיה במקרה קודם (טוני קלוני בחסך שינה)
    זה חשוב מאוד האבחנה כי היא מתגייסת עוד חודש ואין תשובה חד משמעית
    מאוד רוצה להתגייס מלאה מוטיבציה

הוספת תגובה

• לאימא המודאגת

ד``ר שי מנשקו
    27/03/2009

בישראל לא מבוצעת כול בדיקה קלינית לרמות למיקטל! כמו כן לא לגמרי ברור לי מה את שואלת.
    האם בתך כבר מאובחנה כסובלת מאפילפסיה? האם נוטלת תרופות? האם עברה ברור קרדיאלי?
    בכול אופן EEG תקין לא שולל אירוע פירכוסי - וגם להפך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה נדיר
    יצחק
    24/03/2009

לפני כשלושה שבועות אשתי ילדה בן, מרגע הלידה הבחינו שהוא רגוע מידי ומשהו לא בסדר איתו, ערכו לו מס' בדיקות והם יצאו תקינות לבסוף ערכו לו בדיקת אלקטרואנצפלוגרם\ eeg, והבחינו בבעיה ואמרו לנו על החשש לאפילסיה. הוא הועבר לבית רפואה מפורסם לילדים בפריז* (necker למי שמכיר..), שם ניסו לבדוק איתו תרופה מסויימת ולראות האם מדובר מקרה שהם מכירים ולצערנו התברר שזה מקרה שונה והתרופה לא פעלה עליו. אח"כ ניסו לתת לו תרופה למניעת ההתקפים, לצערנו גם היא לא פועלת עליו. נכון לעכשיו, הוא אינו מקבל שום תרופה לאפילפסיה. הוא עכשיו מאושפז בבית הרפואה שם, יש לו מידי פעם ירידות חמצן, נראה שיש שיפור בעניין החמצן בכך שהירידות הם לעיתים רחוקות יותר ולא ירידות משמעותיות יחסית לקודם, לרוב החמצן חוזר תוך כמה שניות, אך קורה שהוא נזקק לחמצן ומחברים אותו לחמצן לכמה רגעים כדי לייצב את זה. אין לי כמעט שום הבנה בנושא, הרופאים לא ממש אופטימים בתחזיתם, אבל אני יודע מדבריהם שגם עבורם מדובר במקרה לא ממש מוכר - אמר לנו הד"ר שיש להם אחד כזה בשנה ומישום כך אין הרבה מחקרים בנושא וזה גם עוד סיבה לא להתייאש חלילה בגללם, כפי שהם לא יודעים מה גורם לזה, כך גם הם לא יודעים מה יפסיק את זה בעזרת השם יתברך.. (אגב, הם אמרו שראו מקרים שזה פסק ,אך לטענתם בכל זאת נגרם כבר נזק ל"ע) אנחנו מאמינים ומתפללים לבורא עולם ומאמינים שבעזרת השם ההתקפים יפסקו לחלוטין ובעזרת השם הוא יגדל כילד בריא לכל דבר. בתוך כל זה, שמענו על אדם (יהודי דתי) שמרפא בשיטה סינית, אנחנו יודעים על מקרים בהם הוא עשה ממש פלאים, פנינו אליו בעניין הבן והוא עשה מאמצים ובא במיוחד לבית הרפואה וכבר עשה לו כמה טיפולים, ברוך השם נראה בעקבות הטיפולים שלו חלה השתפרות מסויימת במצב, לשמחתנו הוא אופטימי בהרבה והוא גם מכיר מקרוב תחזיות קודרות של רופאים שהתבדו ובעזרת השם כך גם אצלנו ונראה נס גדול. רציתי לדעת, האם אולי אתם מכירים מקרה דומה ואם יש לכם בבקשה המלצות לנו. תודה רבה *אנחנו גרים בצרפת, אני מישראל במקור ואני מסתדר טוב יותר בעברית ולכן אני כותב כאן.

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה נדיר

הוספת תגובה

• ליצחק שלום

ד``ר שי מנשקו
    24/03/2009

הפורום הזה עוסק בשאלות בנושא פירכוסים שונים בילדים מחלות נוירולוגיות וכ" ו - ולא כפורום פירסומת לרופא מסויים ( קובנציונלי או אלטרנטיבי) ולכן אבקש שתציין את שנאמר לך על סוג הפירכוסים או המחלה של בינך או שאצטרך לחסום הודעות נוספות שלך בסיגנון הזה בהמשך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

יצחק
    24/03/2009

א. ממש לא ניסיתי לפרסם כאן רופא זה אפילו לא הגיוני שיש לי כוונה שאנשים יבואו לצרפת לטפל אצל רופא מסויים, גם לא כתבתי את שמו. לגמרי לא הייתי בכיוון, צר לי אם זה היה נשמע כך.

ב. לא שמעתי על הבדלים בסוגי הפירכוסים, אני יודע שיש לילד התכווצויות מידי פעם והוא מתקשה וזה בעצם הסימן שהו עובר התקף, לפי דבריך אני מבין שצריך שם יותר ספיציפי כדי לקבל תמיכה\עזרה או ההמלצות מכם, אני אשאל ואחזור לכתוב כאן על זה. תודה רבה.

כל טוב
    יצחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף בעיקר במקלחת
    שרית
    20/03/2009

ד''ר שי שלום בתי בת ה 13 סובלת מאפילפסיה מיוקלונית זה כ 4 שנים שנה ראשונה לקחה דפלפט וזה עשה לה תופעות לוואי ונשירת שיער ואז עברנו ללמיקטל לאחר שנתיים התחילו להיות רעידות בידיים שהלכו והתגברו ומזה 8 חודשים טופלה בקפרה ועדין היו רעידות וגם התקףואז בהתיעצות עם רופא הוא החליף את התרופה ל ואוספולוט וגם פריזיום בשילוב עם קפרה וגם לא עזר חזרנו שוב לדפלפט 750 מ"ג + 500 מ"ג קפרה זה חודש וחצי עדיין יש לה רעידות בידיים ולרוב היא מקבלת התקף בעיקר במקלחת שהיא שוטפת פנים או מתקלחת האם יש לחולי אפילפסיה רגישות למים במשך חודש וחצי קיבלה 3 התקפים ושוב בעיקר במקלחת איזה תרופה צריך עוד לנסות שהילדה תהיה מאוזנת ללא רעידות בידיים וללא התקפים

לקביעת תור
    סגירה
    התקף בעיקר במקלחת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    20/03/2009

אכן ידוע כי לחולים מסויימים עם אפילפסיה מיוקלונית כפי שתארתה את ביתך - ישנה רגישות ולעיתים אף מאוד מוגברת לכול שינוי תחושתי או ריגשים בסביבתם ( כגון רעש חזק לחץ נפשי שינויים בין קור לחום כו"ו) אשר גורם להופעה ואף לעליה בתכיפות הפירכוסים.
    בין התרופות שלא ציינתה כי ניסיתם - יש מקום לשקול הוספה/החלפה ל Zarontin (הפועלת היטב גם בשילוב עם דפלפט בסוג זה של אפילפסיה). ישנם תרופות נוספות אשר דווחו כיעילות אך היתי מנסה זאת קודם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• double cortex
    טלי
    16/03/2009

בתי בת השש וחצי סובלת מהתקפים יומיומיים הנגרמים כתוצאה ממבנה מוח לא תקין double cortex האם ידועים עוד מקריס בארץ של דאבל קורטקס ואיך הם חיים עם ההתקפים הבלתי פוסקים מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    double cortex

הוספת תגובה

• לטלי שלום

ד``ר שי מנשקו
    16/03/2009

באם אכן אובחנה ביתך כסובלת מ Double cortex -הרי מדובר בהפרעה מיבנית מוחית מולדת אשר נובעת מבעיה גנטית על כרומוזום ה X וכוללת אפילפסיה ופיגור התפתחותי בדרגות שונות.
    התיסמונת נחשבת נדירה אולם במעקב בכול מירפאה נוירולוגית לילדים גדולה בארץ לרוב ישנם מספר ילדים עם התיסמונת הנ"ל. התיסמונת ניתנת לבדיקה גנטית מכוונת באם טרם בוצע.
    אשמח לדעת פרטים נוספים בכדי לעזור- איפה בוצע האבחנה, והאם נימצאת במעקב נוירולוגי? האם עברתם יעוץ גנטי? מה תדירות ההתקפים ובמה מטופלת ?
    צרו קשר...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשאיר ילד ער הרבה זמן
    אמא מודאגת מא
    15/03/2009

הבנתי שהתקפים נגרמים בין היתר מעייפות,רציתי לשאול האם אני יכולה להעיר את ילדי בן 3 בבוקר מוקדם כדי ל"סדר" לו את השעון או לא לתת לו לישון צהריים{כי הוא נהיה עייף רק בשעה 5,6 בערך?זה חשוב לי לדעת.כי מאז שגילינו את האפילפסיה אני משתדלת שהוא ישן כמה שיותר. תודה רבה לך!אתה עוזר לי מאד.

לקביעת תור
    סגירה
    להשאיר ילד ער הרבה זמן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    15/03/2009

לרוב ממולץ להקפיד על שינה של 7-8 שעות ברציפות בלילה ( כאשר הדבר לא כולל לתת לילד לישון רוב שעות היום או להכריח לישון צהריים עם איננו מעונין בכך) ולהמנע מלחציים ככול שניתן.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם...
    אמא מודאגת מא
    12/03/2009

האם ילד שקיבל מס התקפים-רעידות וכו יכול גם לקבל התקפים מסוג של "ניתוק"?לאחר 3 התקפים ולקיחת טגריטול שמתי לב {או שמא דימיינתי?}שהילד פתאם בוהה למשך שניות ארוכות לא זז ולא מגיב, אבל לא נופל?אם כן איך אפשר לדעת שזה היה התקף אפילפטי? האם יש סימנים לאחר ה"ניתוק" הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם...

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    13/03/2009

לפעילות אפילפטית ביטויים קלינים שונים התלויים באיזה מרכז במוח קוראת אותה " התפרצות " חשמלית (כלומר באם מרכז האחראי על תנועות עיניים או ידיים אז הם יזוז במהלך הפירכוס כו"ו) כאשר גם טיפול אנטי-פירכוסי משנה את צורת הפעילות. ולכן לסיכום שאלתך- כן יתכנו בהייות לאחר הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 חולה אפילפסיה
    רות
    11/03/2009

לבני רקע של פירכוסי חום. כיום אובחן כחולה אפילפסיה מקבל תרופות וטפו טפו טפו מאוזן. האם חום יכול לעשות שוב פירכוס למרות התרופות ? או שהתרופות מונעות גם את פירכווסי החום.? האם התרופות לא אמורות לכסות גם את ההתכווציות של החום? שאלתי הינה משום שקראתי שבעת מחלה גם ילדים מאוזנים עלולים להפר איזון.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 חולה אפילפסיה

הוספת תגובה

• לרומי שלום

ד``ר שי מנשקו
    11/03/2009

לא לגמרי ברור מה את שואלת !
    בכול אופן- כול מחלת חום יכולה " להוציא מאיזון " חולה אפילפטי גם עם הוא תחת טיפול תרופתי , ולגרום להופעה מחודשת של האירועים או לעליה בתדירותם. מטרת הטיפול התרופתי בחולי אפילפסיה הינה כמובן לטפל בפעילות החשמלית החריגה הנימצאת באופן קבוע וזאת ללא קשר " לפירכוסי חום" אשר אינם מוגדרים כאפילפסיה או דורשים טיפול קבוע.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אר אי תקין
    רות
    10/03/2009

לבני בן ה6 וחצי התגלתה אפילפסיה מוקדית שעושה הכללה. נשלחנו לאמ אר אי ולסי טי שיצאו שנהם תקינים. האם הצפי לגבי המחלה הוא טוב יותר באם אין בעייה במבנה? והאם יש סיכוי שאצל ילדים בגיל זה המחלה עוברת? לפני הבדיקה הנוירולוג אמר שאם האמ אר אי תקין אז התרופות במוקדם או במאוחר יאזנו התקפים. אני רוצה להיות אופטימית ... האם יש משמעות לתוצאה הטובה של בדיקת אמ אר אי ?

לקביעת תור
    סגירה
    אם אר אי תקין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    11/03/2009

אכן מקובל כי כאשר אין נגע ( פגיעה) מיבנית מוחית סיכויי ההחלמה טובים יותר לאחר מס שנים של טיפול תרופתי ושליטה טובה על הפירכוסים, וזאת ביחס לאותם חולים שלהם נימצא ליקוי מיבני מוחי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתעורר עם התקף
    אמא מודאגת מא
    10/03/2009

האם ילד בן3.5 יכול להתעורר אם הוא מקבל התקף תוך כדי שינה?{יש לו אפי"מסוג קומפלקס פרטיאל תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    להתעורר עם התקף

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    11/03/2009

אין קשר ישיר בין" היכולת" להתעורר בזמן פירכוס לסוג האפילפסיה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח
    מודאגת..
    08/03/2009

האם ידוע לך מה זמן ההחלמה מניתוח של ניקוז הנוזלים הרופא אמר לי בערך בין ארבעה ימים הילדה מאושפזת , מתי היא תוכל לחזור לפעילות רגילה כלומר לחזור לשהות בגן, והאם אחרי הניתוח ישנם כאבים בראש , תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• לסוזי

ד``ר שי מנשקו
    09/03/2009

את השאלות האלו אליך להפנות לרופא המנתח - ורצוי מראש.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    מיכל
    08/03/2009

שלום לך, נראה כי פיספסת את שאלתי בעמוד זה לגבי אפילפסיה , עוד כמה שאלות למטה, אודה על תשובתך, אודליה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• סליחה, מצאתי את תשובתך

מיכל
    08/03/2009

הברור שבני עבר (בן 3.5 עם 2 התקפים טוניים קלוניים), סיטי ראש עם חומר ניגודי ובלי חומר ניגודי שהיו תקינים וכן EEG, שאת תשובתו כתבתי למטה, וכן בדיקות דם לאלקט' שהיו תקינות. איזה עוד בדיקות ניתן לבצע, ומה בעצם יש לחפס או לשלול??? תודה אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין בתוקף!!
    אמא מודאגת מא
    06/03/2009

היום 6.3 והתור לנוירולוג ב15.3..עדיין בני מתלונן על כאב ראש וממצמץ בעיניים-הוא נוטל טרגריטול בגלל שהיו לו 3 התקפים אפילפטיים,עד אתמול שזה ביחד 4.אני נורא מודאגת מכאב הראש הוא רק בן 3.5 מה לעשות?..תודה לך על התשובה המהירה!11

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין בתוקף!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    06/03/2009

עם כאבי הראש מגיבים לטיפול באקמול או נוירופן ואם כבר עבר הדמייה מוחית ניתן לדעתי לחכות עד יום ריאשון הקרוב ואז לגשת ולהבדק ע"י רופא מטפל - כולל ביצוע בדיקות דם ורמות תרופה. באם את רואה עוד פירכוסים או כול עלייה בתלונות על כאבי הראש או תדירותם פני למיון ילדים הקרוב להערכה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה