פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה 9 פרכסה ללא סיבה
    ד``ר שי מנשקו
    14/02/2009

שלום רב. בתי בת ה 9 פרכסה ללא סיבה בפעם הראשונה בחייה. בדיקת ה EEG אומרת: בערנות בסיס אחורית בטווח אלפא 9 לשניה בהמשך נמנום ושינה עם קשורי שינה. בערנות במנוחה נרשמו זיזים הפוכי פאזה באזור הצנטרלי והטמפורלי האמצעי משני הצדדים מודגשים מימין, בהמשך התרבו בנמנום ושינה בעיקר בצד ימין. לסיכום: מוקד צנטרו טמפורלי ימני עיקרי עם הקרנה לשמאל. אין תבנית של ESES.

למרות שיחתי הטלפונית עם הנוירולוגית נשארתי מבולבלת ומפוחדת שהדבר יקרה שוב והאם יש רמות לבדיקה והיא בין הגרועות או שלא? האם כדאי להשתמש בתרופה טבעית שיכולה להרגיע או איזושהי רפואה משלימה??

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה 9 פרכסה ללא סיבה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    15/02/2009

לא תארת לי את צורת הפירכוס שביתך חוותה, האם היה זה בערנות או שינה? מה נאמר לך לאחר בדיקתה הנוירולוגית?
    ע"פ תאור ה EEG נישמע ומדובר במה שנהוג לכנות כ " אפילפסיה שפירה של גיל הילדות" אשר מתאים גם לגיל של ביתך. באם כאן מדובר בכך אז ישנם מספר דעות אשר חלקם תומכות בטיפול תרופתי (בתרופות כגון אוספולוט טגרטול וכ"ו )וחלקם לא תומכים בכול טיפול תרופתי בטענה שלרוב ישנו מיספר פירכוסים בודד(לפעמים פירכוס אחד וזהו) וכי גם כך חולפת בסוף גיל ההתבגרות. לגבי תרופות טיבעיות- טרם נימצא אחת כזאת אשר ניבדקה ונימצאה יעילה לטיפול באיזה סוג של אפילפסיה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אמא חרדה
    15/02/2009

הבת שלי פרכסה כרבע שעה לאחר שנרדמה לידי. היא קמה על רגליה פיה התעקם וצווארה היה מוטה לצד, היא ניסתה לאמר לי מה היא רוצה אך מקולה יצאו רק קולות, התקשתה לנשום. הבאתי לה מים היא שתתה בקושי, כי פיה היה מעוות. זה ארך כ 30 שניות ולאחר מכן חזרה להתנהגות רגילה כשזכרה הכל למעט שפיה התעוות. הארוע קרה בשעה 21:30 לערך, הבדיקה ע"י נויורולוג בבוקר שלמחרת הייתה תקינה. האם יתכן שזה מצב שנבע מחרדה? הפחד משתק אותי ואינני מצליחה להרגע תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    16/02/2009

אכן נישמע כתאור של " אפילפסיה שפירה של גיל הילדות" -ראי תאור בתשובתי הקודמת.
    ממולץ לפנות להערכת נוירולוג מטפל

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מתן השמן mct כתוספת לתרופות מ
    רות
    10/02/2009

חברתי דיאטנית שמתמחה בתזונה לילדים חולים , באסף הרופא. היא סיפרה לי שמחקרים מראים שמתן השמן הנ"ל גם כתוספת לתרופות - מהול בחלב, מוריד תדירות ועוצמת התקפים. האם זה נכון? ואיך ניתן להשיג את השמן הנ"ל שלפי דבריה הוא שמן קוקוס ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    12/02/2009

לא ציינת על איזו מחלה את שואלת- אבל אני מניח שאת מעוניינת במידע על הקשר בין אפילפסיה עם תגובה חלקית לטיפולים תרופתים ו דיאטה המכילה שומן מסוג MCT.
    הדיאטה מהסוג הניקרא דיאטית MCT וכן דיאטת אטקינסמבוצעת במיספר מרכזים בארץ (אשר נחשבת לפחות קשה לביצוע אך עם אותם אחוזי הצלחה יחסית) באופן כללי מכילות אחוז שומנים גבוה יותר במקום מסוכרים או רב סוכרים אשר בתהליך אשר לא כאן המקום לפרטו- גורמים לשינוי בחילוף החומרים במוח וכתגובה מישנית לכך ניצפת ירידה בכמות הפירכוסים ( במקביל למיספר "הטבות" נוספות כגון הטבה קוגנטיבית כו"ו). לא כול מיקרה מתאים לדיאטה הנ"ל ולכן יש לפנות להערכת נוירולוג ילדים לבדיקת ההתאמה של הטיפול האפשרי למיקרה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה התקף?
    מרב
    09/02/2009

בני בן ה12 תאר שהוא מרגיש שהוא כאילו רואה את מה שעומד להתרחש,זה מלווה בכאב ראש חזק ותחושה של קור. ביום חמישי, הוא הרגיש זאת 4 פעמים במרווחים של שעה עד שעתיים. בעברו הרחוק(מיד אחרי הלידה) פירקוסים ואפרקסיה שמעולם לא חזרה שוב. תמונת האאג מהעבר הוכיחה על התקף שהיה בשעות הראשונות שלאחר הלידה ובמשך 6 שנים שבהם עקבנו כולל אאג , לא ניצפו התקפים חדשים. תמונת MRI מגיל 8 חודשים הראתה על פגיעה מסויימת ובבדיקה חוזרת התמונה נותרה זהה. האם מראה ה"זה ז'ה וו" מראה על ניתוק קצר ואז חזרה למציאות ? אם כן מה המלצתך ? המון תודה, (השאלה נשאלת בגלל העיתוי - יום לפני בחירות ושבתון,וממש אין למי לפנות...למעט מיון אם זה ממש דחוף....) מרב

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה התקף?

הוספת תגובה

• למרב שלום

ד``ר שי מנשקו
    12/02/2009

לא ציינת מה כן היה בתרשים ה EEG או MRI - מלבד "פגיעה". בכול אופן תחושות שכפי שקראת להם של " דה ז"ה וו " תוארו לעיתים בצורות של אפילפסיה מאיזורים טמפוראלים( אותם איזורים הנימצאים לבאיזורים המוחים "שמאחורי האוזניים"). באם ממשיכים ועל הרקע של מחלה פירכוסית קודמת- יש לשקול לבצע EEG בחסך שינה או בזמן אותם אירועים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תןצאות MRI
    סוזי
    05/02/2009

הילדה שלי אובחנה כחולת אפילפסיה עם פרכוסים ומקבלת טיפול תרופתי דיפלפט, קיבלתי היום את תשובות הMRI ויצא AQUECTAL STENOSIS ושהודגמה זרימה מעוטה דרך AQUEDUCT האם תוכל לפרש לי את התשובה והאם זה שולל אפילפסיה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תןצאות MRI

הוספת תגובה

• לסוזי שלום

ד``ר שי מנשקו
    05/02/2009

באופן כלל ע"פ מה שציינת י ישנו חשד לבעיה בניקוז הנוזלים אשר מיוצרים באיזור חדרי המוח ( המימצא איננו קשור ישירות לסוג אפילפסיה ספציפי כל שהוא)- וממולץ לחזור להערכת הנוירולוג ששלח אותכם לבדיקה בהקדם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות

סוזי
    05/02/2009

תודה רבה על המענה המהיר, האם אפשר להתיעץ איתך באופן אישי על ידי פגישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שי מנשקו
    06/02/2009

בהחלט-ראי פרטים בפתיח.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סוזי
    09/02/2009

רציתי להתיעץ איתך , אני בקופת חולים כללית וראיתי שאתה עובד במכבי אין השתתפות האם קיים איזה הסדר אם אני מקופת חולים שונה על פגישת יעוץ בהנחה תודה רבה הפנו אותנו לבדיקת ניירוכירוג על תוצאות הMRI מה הוא בודק? והאם מה שיצא לה בבדיקה זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שי מנשקו
    09/02/2009

פרטים על דרך ההתקשרות איתי בטל. שציינתי בפתיח.
    בדיקת נוירוכירוג על רקע המימצאים שציינת שדווחו ב MRI ולהערכת הצורך בניקוז הנוזל חיצונית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה מיוקלונית
    נירה
    04/02/2009

בני בן 13 עם מיוקלונית מגיל 8 מטופל בדפלפט האם יש סיכוי להחלמה מאפילפסיה הזאת ? אם כן כמה זמן היא יכולה להמשך.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה מיוקלונית

הוספת תגובה

• למי שלום

ד``ר שי מנשקו
    04/02/2009

אפילפסיה מיוקלונית באופן כללי קלה לטיפול תרופתי אולם קשה יחסית " לגמילה " תרופתית וחולים רבים נזקקים להמשך טיפול תרופתי קבוע למשך שנים ארוכות למניעת חזרת הפירכוסים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת מומחה - דחוף
    חיים
    02/02/2009

שלום , בני בן 4.5 לפני חמישה ימים התמוטט בשירותים בגן לא ראו אותו מפרכס . היה בין ערפול הכרה לאיבוד הכרה , 45 דקות עד בית החולים . רק אחרי 3 שעות חזר לחיים תקינים . בדיקת EEG בשינה נתנה תוצאת הפרעות לא תקין . אחות האב סובלת מאפילפסיה קלה מגיל 14 מטופלת .היום בת 40 . שאלתי : 1. האם ניתן לסמוך על חוות דעת של נוירולוג רגיל לא של ילדים במתן טיפול תרופתי ? 2. האם כדאי להעמיק בנושא ולחפש מומחה בתחום לפני מתן התרופה המומלצת של הנוירולוג הרגיל ? חיים - 0522692404

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת מומחה - דחוף

הוספת תגובה

• לחיים שלום

ד``ר שי מנשקו
    04/02/2009

לא ברור מהודעתך איזה ברור עבר בנך באישפוז? האם כלל הערכת קרדיולוג? מה היו מימצאי הEEG? ופרטים אחרים כדי שאוכל להתיחס בהתאם. האים נוירולוג רגיל הוא נוירולוג מבוגרים??
    אשמח לעזור בהמשך בהערכתו...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה הבחנה באפילסיה ממש מפחיד
    אבי
    01/02/2009

זה הסיפור שלי בבקשה תעזרו לי תשקיעו דקה לקריאה .... אז ככה אני כרגע בן 16 אני הלכתי להוצי טופס ירוק לרישיון נהיגה ושם כתוב על עם יש לי מחלות שונות והבחנתי שם במחלה בשם אפילפסיה קראתי שעות באינטרנט וניזכרתי פיתעום בהתקפים שלי בעיקר בבצפר שעמדתי ליד מישהוא שדיברתי איתו לא עם חבר כן נגיד מורה ואנשים מבוגרים פיתעום הרגשתי מין זרם בכל הגוף איבדתי תקשר איתו ובאיתי לצד שמאל איזה כמה שניות וחזרתי לעצמי האיתי ילד לא העלתי בדעתי שזו מחלה ביכלל לא דיברתי על זה עם אף אחד כי ילדים לא מבינים בזה כלום אין לך עם מי לדבר כי יחשבו שאתה חולה נפש והכשיו שראיתי את זה אני יודע שיש לזה מענה אני מאוד מפחד מאוד שלא יתנו לי רישיון נהיגה אני לא הולך לספר את זה לשום רופה כי אני חושב שעבר לי כרגע אין לי התקפים ביכלל אני תמיד חושב על זה אבל אין לי התקפים בקיצור אני רוצה רישיון נהיגה לא מענין אותי מכלום הכשיו אני רוצה שתגידו לי עם זו איזה שהיא הבחנה באפילפסיה אני כל כך באלם שיש לי את זה ונפלתי קורבן אני יודע שזה נדיר כי אין את זה לאף אחד שאני מכיר מצתער על השגיאות כתיב ....

הוספת תגובה

• לאבי שלום

ד``ר שי מנשקו
    01/02/2009

ע"פ צורת כתיבתך ותוכן הכתוב אתה נישמע מפוחד מאוד- ולא ברור מדוע ( הרבה מאוד אנשים חושבים כי חבו אירוע פירכוסי או פוחדים " לפתח אפילפסיה " ללא סיבה או מימצאים אמיתים )
    ממליץ כי תפנה בהקדם להערכת נוירולוג ילדים לבדיקה- אשר לאחריה תוכל להיות הרבה יותר נינוח וגם ככול הנראה לקבל חותמת על הבקשה להוצאת רישיון נהיגה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לאבחון אפילפסיה
    שרית
    01/02/2009

שלום ד"ר ברצוני לדעת האם יש מכשיר לאבחון (אולי ביתי) אפילפסיה. או אבחון פרטי כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר לאבחון אפילפסיה

הוספת תגובה

• שרית

ד``ר שי מנשקו
    01/02/2009

לא ידוע לי על מכשיר מהסוג הזה- אבל עם יפתחו בעתיד אשמח לרכוש בעצמי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר לאפילפסיה וחולי נפש?
    SIMONA
    24/01/2009

בס"ד ביתי בת 15 והובחנה כאפילפסית מגיל 2 וטופלה בטיפול תרופתי -למיקטל ואספלוט עד גיל 12 לאחר ששנתיים ללא פירכוסים ובדיקת אי אי ג'י תקין הוחלט לפני שנתיים וחצי להוריד בהדרגה את התרופות ואז החלו התנהגויות קשות של כפייתיות ואלימות קשה סביבה. האם יש קשר בין מוקד אפילפטי לחולי נפש-היפומניה וסכיזופרניה?מטופלת כיום בלמיקטל ליטיום ורספרדל ועדיין לא מאוזנת כלל.....

הוספת תגובה

• לסימונה שלום

ד``ר שי מנשקו
    24/01/2009

ישנו קשר בין מחלה אפילפטית (בעיקר הקשה לאיזון) ובין טווח רחב של מחלות פסיכיאטריות- אולם לא קשר ישיר. ע"פ מה שכתבת לא נישמע כי על רקע הנסיון "לגמילה" תרופתית הופיע ההפרעה הפסיכיאטרית, אולם בהחלט יתכן כי היתה "ממוסכת" ע"י הטיפול התרופתי לאפילפסיה שקיבלה עד אז. יש לדוקא שעוברת גם הערכה גנטית ומטבולית לבירור אפשרות למחלה המשותפת לשני המימצאים (כגון בדיקת קריוטיפ, תפקודי בלוטת התריס, חומצות אורגניות ואמינו, פורפירין וכו..)- אם כי יש לציין כי הסיכוי לכך נמוך יחסית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להשתיל את הקוצב הוגאלי
    איציק
    19/01/2009

באנשים החולים במחלת הנרקולפסיה והאם זה משפיע על העירנות שלהם?

הוספת תגובה

• לאיציק שלום

ד``ר שי מנשקו
    20/01/2009

ישנם מספר עבודות בנושא- אולם הדבר עדין ברמה מחקרית בלבד ולא לשימוש רפואי בחולים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת
    גל
    18/01/2009

שלום רב, סליחה מראש על האורך. ביתי היום בת 12. אובחנה בעבר כחולת אפילפסיה ועד גיל 6 טופלה בטיגרטול והיום מאוזנת ללא התקפים כבר מס' שנים. סוג האפילפסיה היה בשינה עם גילגולי עיניים רוק וכו'. בחודשים האחרונים מתלוננת על כאבי ראש אשר בתחילה היו בתדירות נמוכה מאוד אך לאחרונה התופעה היא יום יומית שמלווה בכאבי ראש חזקים שתופסים לה את כל הראש וסחרחורות. נערכו לה בדיקת עיניים,קרקעית העין וראייה, בדיקת סינוסיטיס והכל תקין. ערכנו לה טסט אלרגייה והיא אלרגית לרשימה ארוכה של צמחים ועצים והחלה טיפול נגד אלרגייה וגם זה לא השפיע על התופעות. נערך לה CTראש עם ובלי נוגדנים לפני כ-6 שנים ונמצא תקין. בבדיקות EEG בשינה ובעירות נמצא תקין חוץ מבדיקה אחת שנמצאו גלים בודדים שבבדיקה נוספת נמצא תקין. נבדקת אפשרות של מיגרנה שעד עכשיו לא הגענו לתוצאה ברורה. נכון לאתמול הילדה התעלפה לי באמבטיה לזמן קצר, כשלפני זה היא אמרה שיש לה סחרחורת ושהיא רוצה לישון. התעוררה אחרי כדקה להערכתי (הזמן בערבון מוגבל)וללא פירכוסים. כמובן שקבענו תור לניורולוג ילדים אך התור רק בעוד 3 שבועות. שאלותי הן: 1. האם תופעת ההתעלפות יכולה להיות התקף אפילפטי ללא פירכוס, למרות שלא היה לה בעבר? 2. מה עוד ניתן לבדוק עד להגעת התור לניורולוג הילדים? 3. והשאלה שמאז ומתמיד מרחפת אצלי: האם יתכן שאצל ביתי כל שינוי בהתפתחותה יכול לגרום לגירויים של החזרת ההתקפים? השאלה נשאלת מכיוון שעד גיל 6 פעמיים שלוש בשנה היו לה התקפים ומגיל 6 הפסיקו. כלומר אני בתור אמא רואה את השינויים הגופניים אצלה ומרגישה שכל שינוי רגיש אצלה. האם זה יתכן, ותחושת הבטן שלי נכונה.? תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת נוספת

הוספת תגובה

• חידוד נושא ההתעלפות

גל
    18/01/2009

בזמן ההתעלפות נדמה לי כי העיניים היו חצי פתוחות אך האישונים היו במצב של כאילו שינה. היא התעוררה מאוד חיוורת. עוד נקודה, הילדה עדיין לא קיבלה את המחזור החודשי. האם יכול להיות קשר בין רגישויותיה ההורמונליות להתעלפות? המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל שלום

ד``ר שי מנשקו
    18/01/2009

המקרה מורכב מדי לענות בקצרה וכולל אפשריות מיספר כאבחנה מבדלת החל מאירועי פירכוסים דרך הפרעות קצב הלב ודרך ירידות זמניות בלחצי הדם. יש לגשת לנוירולוג המטפל בהקדם להיבדק ואז להחליט בהתאם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עדכון

גל
    19/01/2009

תודה על תשובתך המהירה והמקצועית. אכן שמנו לב אני והאחות במרפאה על דופק גבוהה. כמו כן אחרי ההתעלפות - פירכוס מדדתי לה לחץ דם ואכן כהתחלה הדופק היה גבוה ולחץ הדם הנמוך היה נמוך. תודה על שהערת את הנקודות הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    תמר
    18/01/2009

לד"ר מנשקו שלום רב בני בן ה-5 לפני חודש פרכס פרכוס ראשוני ולפני שבוע הוא קם בלילה עם סטיית מבט האים זה בסדר שהרופא אמר לי להתחיל כבר אים תרופות . בני קיבל את התרופה תגריטול ומהם תופעות הלוואי לתרופה הנ"ל. אני רוצה לעשות לו "mri" איזה אני אבקש בבקשה עזור לי אודה לך מאוד על העזרה תמר

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• לתמר שלום

ד``ר שי מנשקו
    18/01/2009

ע"פ מה שאת מתארת נראה כי מדובר באפילפסיה רולאנדית ( או " אפילפסיה שפירה של גיל הילדות ") אשר ברוב המיקרים חולפת אף ללא טיפול בסוף גיל ההתבגרות. היות וחסרים לי עוד פרטים בתאור של ההיסטוריה המישפחתית והאירוע עצמו- מומלץ לחזור לנוירולוג המטפל ולשאול מה האבחנה שעל פיה ניקבע הטיפול ( באם האבחנה אכן הנ"ל- לא תמיד יותחל טיפול באירוע הפירכוסי 1, וכן אין צורך לבצע MRI)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בת השבע אובחנה כחולת אפילפסיה
    אמא של פז
    17/01/2009

שלום, לפני כשלושה שבועות בערב יום ראשון הבת שלי פז, בזמן שינה החלה בפרכוס ואיבוד הכרה, בהמשך היא נחנקה והפסיקה לנשום, לאחר טיפול ראשוני על ידי ניידת טיפול נמרץ, הובהלה למיון שם המשיכה עם הפרכוס. הילדה הייתה מחוסרת הכרה ופרכוס כמעט שעה ברציפות, ורק לאחר טיפול נוסף במיון הפרכוס נרגע והיא חזרה להכרה מעורפלת, ככל שהזמן עבר מצבה השתפר ולאחר כמה ימים השתחררה. במהלך האשפוז עברה הילדה בדיקות על ידי נוירולוג שהיו תקינות, עברה בדיקות עיניים שהיו תקינות אך בבדיקת אי אי ג'י, הראו שיש לילדה אפילפסיה... הילדה התחילה ביום האשפוז השני טיפול בטגרטול במינון עולה , והיום היא ממשיכה כמובן, אך כמו כן, ישנם כל מיני תופעות שמטרידות אותי, היא מתנתקת, יש לה איבוד זכרון לטווח קצר, קושי בלימודים, עייפות, עצבנות נוראית, כאבי ראש מרובים, חולשה... ניסינו לפני כמה ימים להחזירה לבית הספר לשעתיים בכל פעם וביום חמישי קראו לי לחזור לקחת את הילדה, ואז לאחר שיחה עם רופאת הילדים הבנתי שגם שם היו לה התקפים שכללו כאבי ראש חזקים ושהיא נרדמה כמה פעמים לשניה או שתיים ומיד חזרה לערות...אני פוחדת לשלוח אותה חזרה לבית הספר ולא יודעת איך להתנהג ומה בעצם עושים בהתקפים מהסוג הזה...הטגרטול לא אמור לעזור? תודה

הוספת תגובה

• לאימא של פז

ד``ר שי מנשקו
    17/01/2009

איזו סוג של אפילפסיה נאמר לך שאובחנה ? לא ברור מדוע הותחל טיפול תרופתי לאחר אירוע ראשון ( אלה עם היתה במצב של STATUS) האם בוצע הדמיית מוח?. חסרים לי עוד פרטים להביע דעה...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת דפלפט תקינה?
    רות
    16/01/2009

עשיתי לביתי בדיקת דם לברור רמת הדפלפט בדמה- היא נוטל מזה עשרה ימים דפלפט - התוצאה יצאה 52.8 ולפי הבדיקה כתוב שם שהרמה בדם צריכה להיות בין 50 ל100 כלומר שהיא בטווח הנמוך של הנורמה האם זה אכן תקין או שזה נמוך ? משום מה זכרתי שערכים תקינים הם בין 70 ל100 .. האם בנטילת דפלפט יש חשיבות למשך הזמן שהיא נוטלת ובעוד שבוע הערכים יגדלו או שצריך לדבר עם הרופא ולהעלות מינון?

לקביעת תור
    סגירה
    רמת דפלפט תקינה?

הוספת תגובה

• לגילה

ד``ר שי מנשקו
    16/01/2009

אכן הרמה בטווח הנמוך של הנורמה- אולם יש צורך לעלות במינון רק עם ישנם עוד אירועים של פירכוסים קלינים. באם לא ניתן להשאר במינון הזה. האם מקבלת גם קרניטין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, מקבלת קרניטין ואכן הקרניטין שלה

רות
    16/01/2009

ואכן הקרניטין בבדיקה נמוך 0.23 מעט פחות מהנדרש... אז טוב שהיא מקבלת . אז לפי מה שאמרת , כל עוד אין פרכוס חלילה שווה להמשיך במינון הנוכחי? אין לה תופעות לוואי לתרופה וכל התפקודים זולת קריאטינין תקינים. תודה על התשובה המהירה , זה מדהים שבשישי בערב , אתה כאן:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סוזי
    15/01/2009

תודה רבה על המענה, בדקו לבת שלי את רמת התרופה בדם ובאמת היא היתה נמוכה העלו לה את המינון, השאלה שלי : בזמן ההתקפים הראש של הבת שלי נוטה לצד וכך נשאר גם לאחר ההתקף לפני חודשים טיפלנו בפיזוטרפיה וזה עזר והראש חזר לקדמותו ועכשיו בהתקף האחרון לפני שבועים עד עכשיו הראש שוב לצד, האם כל פעם היא תצטרך פיזוטרפיה או שזה יעלם מעצמו מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לסוזי שלום

ד``ר שי מנשקו
    16/01/2009

לא ברור לי מה הקשר בין התקף פירכוסים למנח הראש- אולם נישמע שלא קשור. בכול אופן עם פזיוטרפיה עוזרת המשיכי בכך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה