מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקים בשרירים בגוף.מוטי31/10/2008
לאחרונה הופיעו אצלי תיקים בשרירים בידיים שמזיזים לי אצבעות.. ושזה עבר מהידיים זה עבר לשרירים של הגב. בד"כ אני "סובל" מהבעיה הזאת פעם ב... לפעמים בעיניים לפעמים פה ושם בשריר של הרגל.. אבל לאחרונה זה די מציק ורציתי לדעת מה עושים בעניין. בן 20, חייל בריא בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטי שלום
ד``ר שי מנשקו01/11/2008לא נישמע כי מה שתארתה שייך ..לאפילפסיה בילדים!! פנה להערכת רופא מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם תופעות הלוואי לפריזיוםשיר30/10/2008
והאם ניתן להשתמש בא לזמן ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר שלום
ד``ר שי מנשקו30/10/2008באופן כללי תופעת הלואי העיקרית היא ישנוניות עד להסתגלות לתרופה. בעלון המצורף תמצאי עוד מספר עשרות של תופעות לואי פחות שכיחות. כמו כן לא ידוע לי על "הגבלת זמן" בשימוש בתרופה והשאלה היחידה היא מידת הסתגלות המטופל אליה המכתיבה כמה זמן ימשך השימוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשיםרחלי28/10/2008
שלום, בתי בת 9.5 חודשים . בריאה והתפתחותה תקינה. היום ראיתי אצלב מעין רעידות לא ברורות תוך כיווץ אגרופים ( באחת הפעמים) וכיווץ הפנים, עיניים סגורות פה מכווץ. נמשך כ 2*3 שניות. האם מדובר בהתקף? איך יודעים מה זה? אני אובדת עצות ודואגת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי שלום
ד``ר שי מנשקו28/10/2008תינוקות בגיל של ביתך עושים מיגוון של תנועות בגפיים ללא כול קשר לבעיה כול שהיא- וכך גם נישמע ממה שאת מתארת. עם היא ממשיכה באופן קבוע פחות או יותר בתנועות שתארת או כול דבר נוסף השונה ממה שביצע עד כה - פני להערכת רופא הילדים שלכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב פעם
רחלי29/10/2008לפני הכל תודה רבה על מהירות התגובה!!! איזה כיף שיש פורום/ רופא רציני שלא מתייחס לשאלה אחרי מס' ימים. והנה היום שוב פעם אותו סיפור אמא שלי קראה לזה "טיקים" . כיווץ שפתיים ועיניים. 2-3 שניות כ 3 פעמים. נראה שהיא לא מרגישה בזה.. בדקתי במשפחות לא ידוע על מישהו הסובל מאפילפסיה. טיקי היו לדוד של אמי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחלי
ד``ר שי מנשקו29/10/2008תודה על המחמאה.. :-)
ובקשר לביתך- "טיקים" אינם אופינים בגיל הזה ואף יש הטוענים כי כלל לא ניתנים לאבחנה! את נישמעת מוטרדת ולכן גשו להיבדק אצל נוירולוג ילדים (עם מבצעת זאת בתדירות נמוכה רצוי לצלם זאת קודם בוידאו ביתי ולהראות זאת בבדיקת הרופא )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלביםמיכל27/10/2008
שלום רב, שמעתי שכלבים יכולים לעזור לחולי אפילפסיה? האם במקרה מדובר בכלבים דניים? כיצב הם יכולים לסייע לחולי אפילפסיה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום
ד``ר שי מנשקו27/10/2008הכלבים עוברים אימונים מיוחדים אשר עוזרים להם בעיקר ע"י חושיהם הבסיסים לזהות את ההתקפים האפילפטים העומדים לקרות ואז להוליך את החולה למקום בטוח(כגון ישיבה או מניעת התנועה לפני התקף) ובהמשך אף מגוננים עליו ונובחים כדי למשוך עזרה. ככול הידוע לי משתמשים כעת בכלבים מסוג גולדן טרייר, אבל בקנדה ראיתי גזעים שונים לאותו שימוש. פרטים נוספים תוכלי למצוע לדעתי באתר של א"יל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח MRI+MRSנתי24/10/2008
ד"ר מנשקו שלום, בתי בת 10.5 חודשים ולפני חודשיים אובחנה כאפילפטית, רק היום קיבלנו את תוצאות בדיקת הMRI+MRS שהתבצעה בתאריך 12.10.08 ואני מקווה שתוכל להסביר לי את הכתוב: הציסטרנה מגנה מעט גדולה, הורמיס תקין. החומר הלבן והאפור במיקום תקין. מיאלינזציה המתאימה לגיל של כ- 6-8 חודשים לערך. רושם של איחור קל במיאלינזציה של החומר הלבן. אני מודאגת מאוד וחרדה לשלום בתי, אודה לתשובתך במהרה נתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי שלום
ד``ר שי מנשקו24/10/2008לא כתבת באיזו שאלה נישלחה ביתך לביצוע ה MRI אולם אליך לפנות לנוירולוג המטפל שלה כדי לחבר בין המימצאים לתלונה הרפואית שביגללה פניתם היות והמימצאים שציינת אינם בהכרח ספציפים לבעיה מסויימת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
נתי27/10/2008ד"ר מנשקו שלום, בתי הופנתה לMRI מוח בשאלה של FOCAL CORTICAL DYSPLASIA אינני יודעת מה זה אומר ואני מקווה שתוכל להסביר לי מה השאלה הנ"ל והאם בדיקת הMRI נתנה את התשובה, אשמח לתשובתך במהרה, נתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתי
ד``ר שי מנשקו27/10/2008ע"פ מה שכתבתה אין עדות להפרעה מיבנית מוחית (השאלה שלשמה בוצע ה MRI) . לגבי ההתאמה בין שאר המימצאים לאפילפסיה של בתך- יש לחזור לנוירולוג מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקה באפילפסיה עם אי אי גי תקיןאמא מודאגת...23/10/2008
ביתנו המקסימה בת החמש נוטלת כדור וחצי של טימוניל ביום. בילדותה היינו ערים לניתוקים שהיו סביב חום ואחריהם היא הייתה עייפה ואחרי שירד החום חלה אצלה ריגרסיה בהתפתחות. עשינו אי אי גי ואמ אר איי ויצאו תקינים. לפני כתשעה חודשים היא קיבלה התקף גראנד מאל ושוב הבדיקות יצאו תקינות אחרי כחודש אירע התקף נוסף ואז נערכו בדיקות נוספות שגם יצאו תקינות. התחלנו טיפול באוספולוט רבע כדור בערב ואחרי חודש שוב חזר התקף ואז קיבלנו המלצה להעלות את המינון... המשיכו התקפים של בהיות וניתוקים העלנו את המינון עד למקסימום ועדיין היא לא הייתה מאוזנת בנוסף החלו תופעות לוואי קשות של ירידה במשקל, התנשפויות חוסר שינה ואז עברנו לטגרטול. אציין ששוב עברנו אי אי גי של המוח בשינה, נמנום ועירות ושוב יצא תקין. אחרי כחמישה חודשי טיפול בטגרטול ופרכוס בממוצע של פעם בחודש הוחלט על טבליות עם אותו חומר פעיל בעלות שחרור מושהה- טימוניל שאולי ייאזנו את מצבה וימנעו פירכוסים. אציין שגם כשרמת התרופה של ביתנו בדם 7.1 יכול לקרות פירכוס. וכוונתי בכל האמור לעיל המילה פרכוס לסדרה של פרכוסים . במהלך כל הבירור הטיפול והליווי עלו לנו מספר שאלות ששאלנו את הניורולוגים אך התשובות שקיבלנו אינן מספקות את הדעת: בתשובות שנתת בעבר נאמר שאבחנה רפואית מכילה גם ממצאים קיליניים בבדיקת האי אי גי- איך ייתכן שאין לנו ממצאים שכאלו? לגבי העניין שגם עם טיפול תרופתי ,שמוכח שהרמה בדם מספקת , ביתנו מפרכסת? האם יש עוד משפחות של תרופות שכדאי לבחון, ללמיקטל הייתה לה תופעת לוואי של "חשמליות"- יותר מהרגיל. ביתנו גם לוקה באיחור התפתחותי שפתי מוטורי וסנסורי- האם יש קשר בין הממצאים?- מהם האחוזים של הלוקים באפילפסיה שלוקים בעוד תסמונות נוספות? יש לביתנו גם קשיים בריכוז וקשב האם יש תופעות בין תרופתיות המונעות שימוש בתרופות אחרות לטיפול בבעיות קשב כדוגמת ריטאלין ושות'? תודה רבה על הזמן הרב בהקשבה ובמענה. יישר כח, אביבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביבית שלום
ד``ר שי מנשקו24/10/2008לא תמיד ישנם מימצאים חריגים בתרשים ה EEG גם אצל ילדים עם אפילפסיה ( וההפך הוא גם הנכון- ש EEG חריג לא גורם לחולה להקרא אפילפטי). לא ברור לי מהוא אותה "חשמליות יתר" שדיווחת בעת מתן הלמיקטל אך ישנם עוד מספר תרופות אפשריות בנסיון לשלוט בהתקפים ע"י שימוש רק בתרופה אחת והם ה טופמקס או הדפלפט ( באם לא נוסו קודם). יש אפשרות גם להפנותה לביצוע וידאו EEG אם ישנם זמנים או ימים קבועים בהם מפרכסת, כמו כן נישמע כי המיקרה של ביתך איננו "רק" אפילפסיה נישלטת חלקית אלה ישנה אפשרות של תיסמונת גנטית מורכבת יותר או אפשרות של מחלה מטבולית שיש לשלול. האם העברה הערכה כזאת? הם בוצע ברור מטבולי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי22/10/2008
שלום רב, שמי אתי, אני בת 28, חולה באפילפסיה מגיל 14. רקע : ידוע לי שבאופן יחסי המקרה שלי קל מאוד. תדירות ההתקפים היא אחת לכמה שנים טובות. כבר המון זמן (לדעתי מגיל 17 לערך) אני מטופלת בדפלאפט והמינון הנוכחי הוא 800 מ"ג ביום. בינואר 2006 , לאחר כמה שנים של שקט, עברתי בדיקת EEG שיצאה תקינה. בהתחשב בנסיבות, הרופא שלי החליט לנסות להוריד את המינון של התרופות במטרה להפסיק את הטיפול לחלוטין. לאחר שלושה ימים קיבלתי התקף. מאז, חזרתי למינון הרגיל ושוב שקט עד היום.... אגב, ההתקפים שלי הם מסוג של פירכוסים ו"ערפול הכרה". grand mal, לא בטוחה במינוח הרפואי. שאלתי : לפני כחודשיים עברתי דירה בחזרה למודיעין (לאחר כמה שנים כסטודנטית בב"ש) ואני מחפשת נוירולוג חדש. השאלה היא האם תוכלו להמליץ על רופא טוב, כשהדגש הוא שחשוב לי שיהיה זה רופא שיוכל ללוות אותי במהלך הריון עם המחלה. חשוב לי שיהיה לו/ לה ידע וניסיון ספציפית בנושא הריון של נשים עם אפילפסיה. המיקום לא חשוב בעיני. אין לי בעיה לנסוע מחוץ לעיר בשביל רופא טוב שאוכל לסמוך עליו. אני מאוד מאוד מאוד חוששת מהריון עם תרופות וסכנה של התקפים. תודה מראש ובריאות לכולם, אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי שלום
ד``ר שי מנשקו23/10/2008אין תפקיד הפורום הזה להמליץ או לפסול רופא זה או אחר אלה לנסות לתת הכוונה רפואית.
מומלץ לחפש נוירולוג העוסק באפילפסיה בטווח מקום מגוריך- פשוט כנסי לאתר האינטרנט של הקופה שאליה את שייכת ותבררי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת האפילפסיה, היא תורשתית?אתי16/10/2008
אשמח לקבל תשובות כי זה חשוב לי מאד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי שלום
ד``ר שי מנשקו18/10/2008ראי תשובתי על אותה שאלה כבר פעמיים רבות בהודעות קודמות . מידע נוסף תוכלי למצא באתר של " אי"ל ".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מוטרדתיפית15/10/2008
בני בן ה12 נפל לפתע במהלך שיעור,הגענו לבית החולים ואושפזנו למשך 5 ימים,במהלך האישפוז עשו בדיקת C T ובדיקת EEG ששם קיבלנו תוצאה חד משמעית לגבי בני. שאלתי היא,האם אפשר לדעת בוודאות שבני חולה במחלת אפילפסיה כפי שציינו בבית החולים.? הוא קיבל טיפול טגרטול במינון של 200 מ"ג 2X
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפית שלום
ד``ר שי מנשקו18/10/2008לא ציינת באם פרכס או לא מה נימצא בתרשים ה EEG או מה ציינו לפניכם לפני ההמלצה על התחלת טגרטול. האם לא קיבלת כול הסבר על כך ?. אבחנה "חד משמעית" למחלה אפילפטית מתבצעת לאחר איסוף של כול מה שציינתי קודם.
אשמח לעזור בהערכתו...צרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שי ,שלום
יפית18/10/2008בוקר אור ושבת שלום ע"פ המסר שקיבלתי מהמורה והילדים בבית הספר הוא מעד ללא סיבה לפי תוצאות בדיקת ה-EEG כתוב במכתב השחרור כדלקמן: התפרצויות מרכזיות אחוריות ע"ג המספרה השמאלית המתגברות בגירוי אור ולאור זאת הוחלט על טיפול תרופתי בטגרטול.[לא הסבירו לי כלום מעבר למה שנכתב] לא נאמר לי כלום מעבר לזה,פשוט החליט שהילד צריך טגרטול. רצה לציין שהילד לא פירכס,רק מעד ומיד קם אך לא זכר את הפרטים הקטנים ולא ידע לספר לי אם הייתה סיבה לנפילה. רוצה לציין שאושפזנו בבית החולים רמבם ונוירולוגית ילדים בדקה אותו הוא גם עבר בדיקת אקו דרך בית החזה שיצאה תקינה,עד כמה שנאמר לי תודה מראש על היחס והעזרה,יפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית
ד``ר שי מנשקו20/10/2008באם אכן לא תואר כול אירוע פירכוסי כפי שאת כותבת (כאשר לרוב מומלץ התחלת טיפול תרופתי רק לאחר האירוע הפירכוסי השני) ולא דובר איתכם מדוע בחרו כבר להתחיל טיפול תרופתי - יש בהחלט צורך לחזור לנוירולוג הילדים המטפל ולבקש הבהרות בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המוטרדת
יפית20/10/2008אני מודה לך על ההכוונה,העזרה הרבה שאתה נותן פה לכולם אתה עושה עבודת קודש לכל אותם אנשים שרוצים תשובות מיידיות אכן,הזמנתי בדיקה ושיחה אצל ניורולוג ילדים במכון להתפתחות הילד תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי באפילפסיהאבי בוסקילה14/10/2008
בני בן 14 שנה' היה מטופל בטופמקס היה לו התקף פעם ב6 חודש בלבד .בהמלצת הרופא על מנת להגיע לפחות התקפים ,אנו מנסים מזה 4 חודשים להחליף טיפול תרופתי.ניסינו KEPRA שגרמה לתופעות אגרסיביות ואז הוחלט לזמן קצר להוסיף בחזרה טופמקס לזמן קצר עד לשנוי תרופתי ללמיקטל עם ירידה הדרגתית בKEPRA עד להפסקתה כיום מזה 3 ימים עם למיקטל 150*2 ליום. נכון להיום יש התקפים והפרעות בראיה בחשיפה לאור .לציין מדובר באפילפסיה מסוג רגישות לאור. ושאלותי הם :כשלקחנו טופמקס המחלה הייתה רגועה רון לא היה מוגבל בשום פעילות .וטופמקס הפסיקה התקפים מיד .בתרופות החדשות יש התקפים עדיין האם זה קשור לשנוי התרופתי וזה יחלוף,האם תרופה טובה צריכה להפסיק התקפים מידית במינון המקסימלי?האם ניתן לשלב יותר מתרופה אחת לתוצאה טובה יותר?האם כדאי לחזור לטופמקס במינון מתאים או שלא ניסינו מספיק ?האם ניתן להשיג תוצאה טובה יותר מהתוצאה עם הטופמקס? בני בן 14 ש' גדול מכפי גילו בגובה 1.80 משקל 75 קג. מצפה מאוד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי שלום
ד``ר שי מנשקו18/10/2008אכן שאלתך מראה כמה מורכב הטיפול בחולי אפילפסיה!
אתחיל בכך- לא תמיד כאשר מחליפים תרופות מצליחים להגיע לאותה "שליטה" בפירכוסים כמו התרופה הקודמת גם עם החלפתה היא בתרופה שלכאורה טובה או מתאימה יותר. אומנם ציינתה כי טופמקס הוריד את שכיחות האירועים אך האם גם היתה הטבה ב EEG ?. למיקטל תרופה בהחלט טובה ומקובלת לסוג זה של אפילפסיה ובהחלט ניתן לבצע גם שילוב תרופתי היכול להשאר קבוע או זמני, אולם לא ציינתה עם היה נסיון למתן דפלפט? ואם לא בהחלט ניתן לשקול זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לחברה שלי..שביטוש12/10/2008
חברה שלי סיפרה לי היום שהיא חולה באפילפסיה.. היא לוקחת כדורים אך היא טוענת שהם גורמים לה לשמיעות מדומות כלומר שקוראים את שמה בזמן שאף אחד לא קורא לה. היא פוחדת מזה.. היא ספרה לי שהיא השתמשה במלא כדורים מסוגים אחרים. אבל לכולם יש תופעות לוואי שמסיחות את דעתה. אני דואגת לה מה היא יכולה לעשות??? שמח לתשובה מאוד מהירה! בתודה שביטוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל "שביטוש"
ד``ר שי מנשקו18/10/2008היתי ממליץ בחום לאותה חברה...לחזור בהקדם לרופא מטפל שלה להערכה חוזרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותשרי10/10/2008
שלום דר., בתי בת 11,לאחרונה שמתי לב במספר ארועים בהם ביקשה ממני להירדם במיטתנו כאשר בעלי בעבודת לילה בהתכווצויות של גופה הנמשכים מספר שניות, לא היתה לדעתי מעורבות של פלג הגוף העליון.הארועים חזרו פעם עד פעמיים ויותר במהלך הלילה, לפחות בזמן בו הייתי ערה. פרט לכך,מתקשה להירדם וזקוקה לנוכחותנו לפני השינה,לעתים מדברת מתוך שינה. לאחרונה, מתלוננת על כאבי גב תחתון,אותם טרם ביררנו. בבקשה עזרתך בהבנת הדברים, תודה רבה, שרי- אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי שלום
ד``ר שי מנשקו10/10/2008ישנם סוגים רבים של תנועות בזמן השינה, התמתחיות וכו אשר להם אין כול בסיס אפילפטי. גם מהתאור שכתבת לא נראה כי מדובר באירוע לילי ואין כול קשר לכאבי גב או כול כאב שהוא.
באם האירועים שתארת נמשכים פני להערכת נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי מתן תרופהליאת09/10/2008
בני בגיל שנתיים פרכס פעמיים (תחת חום). לא עשו לו בדיקות. כיום הוא בן כמעט בן שמונה ולפני שלושה חודשים הוא פרכס שוב.הפרכוס החל מהתנתקות של מס' שניות ואז החל הפרכוס, סה"כ היה בערך 8 דקות. שוב באותה עת היה כנראה קפיצה של חום מ37.4 ל- 39. הפרכוס קרה ליד רופאת הילדים והיא הזמינה אמבולנס לביה"ח( באמבולנס נתנו לו5 מג דורמיקום נזלי). עשו לו EEG יצא תקין. לאחר כחודש עשינו לו שוב אך הפעם יצא לא תקין התפרצויות כלליות של רב זיז גל קדמיות התואמת אפילפסיה ראשונית כללית. לאחר כשלושה חודשים עשינו לו שוב ויצא שוב לא תקין המראה פעילות קדמית(הבדיקה נערכה בשינה ובערנות). ההמלצה ע"י רופאה אחת היה להתחיל לנטול תרופה דקלקט. ורופאה אחרת אמרה ששהמלצה לא לתת תרופה לאחר פרכוס אחד שמבחינתה ההתייחסות לפרכוס מעל גיל 7 . אני בחרדה גדולה ולא יודעת מה הכי טוב עבורו. אני חוששת לתת לו את התרופה מכיוון יש לה המון תופעות לוואי. אך אני חוששת גם ששההתקף יחזור. אמרו לנו שהסיכוי שיהיה התקףהוא במחלת חום אך לא בהכרח. דר' מנשקו מה אתה ממליץ? מה יכול לפגוע בילד מתן תרופה או אי מתן תרופה. היום הוא תלמיד כיתה ג תלמיד ממוצע. האם חוסר מתן או אי מתן יכול לפגוע בקוגניציה, בהתנהגות? תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת שלום
ד``ר שי מנשקו10/10/2008אכן שאלת שאלה חשובה - הנוגעת למטופלים רבים הדורשת הבהרה.
אין פירכוסי חום מעל גיל 6 שנים( יש האומרים 7 שנים)- וכול פירכוס בזמן חום מצביע כי החום היה "המצית" לאירוע, אך מדובר בתהליך חריג אצל מטופל עם נטייה לפתח אפילפסיה. לכן לא מפתיע כי לבנך בהמשך נימצאן תרשימי EEG לא תקינים המעידים על נטייה לפעילות אפילפטיפורמית כללית. באם מאז היה לו רק אירוע בודד- אין הנחייה חד משמעית לטפל תרופתית ולא משנה עם הEEG תקין או לא. ישנם רופאים (ואני בתוכם) כאשר תבנית ה EEG חריגה ופעילה במיוחד מציעים להורים אפשרות להתחיל טיפול כבר מהאירוע ה 1- בנסיון למנוע את הבאים, אך הדברים ניבדקים לגופם וזאת לא המלצה מכלילה.
צרי קשר...אשמח לעזור בהערכתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני106/10/2008
לבתי היה התקף אפלילפטי אחד לפני שנתיים- ההתקף הוגדר אפילפטי בעקבות EEG ומאז כל שנה עורכים לה בדיקת EEG למעקב. לדברי הרופא מדובר באפלפסית ילדים שתעבור עם גיל ההתבגרות. בתי בת 5 כיום ורוצה לעשות חורים באוזניים- האם זה יכול ל"עורר" התקפים?- הכאב או הפחד שבא עם זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני שלום
ד``ר שי מנשקו07/10/2008חורים באוזנים או כול סוג מקביל של כאב לא יכול "לעורר" התקף כול שהוא.
כמו כן באם יציבה ללא כול פירכוס מזה כשנתיים- עולה השאלה של אפשרות של נסיון להפסקת טיפול תרופתי(" גמילה" ) ולכך שווה לחזור לנוירולוג המטפל בבתך ולהתיעץ איתו על כך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסנס?אמא04/10/2008
בתי בת 1.1 שנים. בשבוע האחרון לאחר מחלה ויראלית עם חום גבוה, החלו בהיות 3-4 פעמים ביום (התחיל לאחר שהבריאה). כאשר בוהה מפנה המבט הצידה. אם אני קוראת בשמה או מנסה להצחיקה היא מביטה עליי ולעיתים אף מחייכת מעט אך חוזרת "לבהות" . זה נמשך בערך דקה- שתיים כל פעם. יש לציין שההבעה שלה מראה אי נוחות מסויימת, אפילו הלם קל ולעיתים אף מחווירה והדבר דומה להבעה שלה כאשר סובלת מידי פעם מבחילות (רק שאז היא מרבה לבלוע רוק ובסופו של דבר מקיאה). בימים הראשונים הייתה ממצמצת בסיום. כמו כן חשוב לציין כי זמן מה לפני שאלו הופיעו (כלומר לפני המחלה) הייתה בובה בדומה לכך זמן קצר יותר תוך מאמץ כמו כשעושה קקי, וייחסתי זאת לכך שהחלה להיות מודעת לתחושה שמשתינה. כעת כבר לא ממצמצת בסיום הבהיה. הילדה מפותחת לגילה מבחינה שפתית ותקינה מוטורית. כשהייתה קטנה יותר היו לה הרבה צמרמורות אך בטיפת חלב ייחסו זאת שוב להטלת שתן והצמרמורות נעלמו מעצמן. האם עליי לדאוג? האם זה מתאים לאבסנס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתשומת לב
אמא של דניאל04/10/2008האם בזמן שהיא בוהה או מתנתקת או איך שלא יקראו לזה- הגבות עולות ויורדות בתנועה לא רצונית? כך היה לפחות לבני כשהיה צעיר והיו לו התנתקויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא של דניאל
אמא04/10/2008לא. היא נראית כאילו היא חווה משהו שמאוד לא נעים לה או מוזר לה. ושוב, כשאני קוראת לה היא כן מסתכלת אליי ואף מחייכת אם אני מנסה ואז חוזרת לבהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אמא05/10/2008תוך כדי ה"בהיה" היא יכולה לעשות עוד משהו, כאילו "לא במודע" , כמו להמשיך ללעוס את האוכל אם יש לה בפה משהו או לפתוח פה למוצץ. כמו כן היום תוך כדי יצרתי איתה קשר עין והזזתי הראש שלי מצד לצד והיא כן עקבה אך עם פרצוף בוהה ומבועת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה שלום
ד``ר שי מנשקו05/10/2008לא ברור לי מדוע כבר הנחת כי מדובר במחלה אפילפטית, ואף כבר איבחנת את סוגה. האירועים שאת מתארת בהחלט דורשים התיחסות רפואית אבל מזה ועד איבחון נכון רחוקה הדרך.
אפילפסיה מסוג אבסנס שכיחה יותר בגילאי 4-6 שנים וכעת נישמע כי ביתך זקוקה להערכת נוירולוג ילדים אשר יעריך במה ככול הנראה מדובר ויפנה לבדיקות נוספות.
אשמח לעזור בהמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)