מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי הבדיקה החדשה - megרות12/01/2009
שמעתי שיש בבר אילן בדיקה כזו שהיא חדשנית ומאבחנת טוב יותר מהmri .. האם היא נכנסה לבדיקות בת"ש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה שלום
ד``ר שי מנשקו13/01/2009בדיקת ה MEG עונה באופן ממוקד יותר על אפשרות זיהוי מוקד אפילפטי- ומיועדת לחולים המועמדים לעבור ניתוח להסרת מוקד אפילפטי אפשרי. הבדיקה איננה בסל ואיננה בשימוש עדין לילדים ( בעיקר לאילו הזקוקים להרדמה )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףהילה11/01/2009
לד"ר מנשקו שלום רב ברצוני לדעת מהי בדיקת mri +גזע המוח מה הבדיקה הזאת ואים היא יכולה לפגוע במוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה שלום
ד``ר שי מנשקו11/01/2009לא ברור מה את שואלת על הקשר בין אלרגיה לפירכוסים! אלרגיה הינה שם כללי לרגישות לחומר או צורת חשיפה מסויימת ולא מחלה ספציפית, כאשר גם באופן כללי אין קשר ישיר בינה לבין הופעת מחלה פירכוסית.
MRI מוח- על חלקיו השונים( כולל בסיס או "גזע המוח "כפי שניקרא) מהווה מכשיר להדמיית המוח והסיכוינים נימצאים בעיקר באם צריך להרדים את המטופל לצורך הבדיקה ( סיכון קטן) או על רק אפשרות ל "אלרגיה " לחומר הניגודי (גדולניום) שמוזרק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטין מייבש?רות08/01/2009
בני בן השנתיים מקבל דפלפט וקריאטין, קראתי שלקריאטין יש השפעה מייבשת. האם יש צורך בהגברת כמות הנוזלים בשל התוסף הנ"ל ומה הסכנה להתייבשות ? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה שלום
ד``ר שי מנשקו08/01/2009לא ברור לי מהיא אותה תופעה " מיבשת " - אבל אין צורך במתן נוזלים בכמות החורגת מהצריכה התקינה היומית הרגילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים ללא איבוד הכרהסוזי07/01/2009
הפירכוסים החלו שביתי היתה בת שמונה חודשים האירועים היו קצרים ונמשכו עד דקה מספר פעמים ביום , היום היא בת שנה וארבעה חודשים . תיאור האירוע: הטיית הראש לצד שמאל רעד לא רצוני בכל הגוף התקשות של האיברים ואי יכולת לזוז במן ההתקף( כאילו הגוף נתפס) התחילו לה טיפול תרופתי לפני ארבעה חודשים אבל ההתקפים לא נפסקים וחוזרים בערך אחת לחודש . עשינו לה EEG שיצא פתולוגי וCT היה כתוב לא הודגם ממצא מוקדי, הודגמה הרחבה בינונית של חדרי המח. כרגע אנחנו מחכים לMRI הילדה שלי בגן ואני מפחדת שיקרה לה אירוע בגן והם לא ידעו איך לטפל בה אני ממש מפחדת כי התרופה לא ממש עוזרת כי היא עדין ממשיכה לקבל את ההתקפים אני כבר לא יודעת מה לעשות, ומה אומרים התוצאות של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסוזי שלום
ד``ר שי מנשקו08/01/2009עם ההתקפים עדין חוזרים יש לחזור ליעוץ נוירולוגי במטרה לבדוק אפשרות לעליה במינון הדפלפט או להחליף טיפול תרופתי. יש להדריך גם את הגן מה לעשות במיקרים של פירכוסים ארוכים- לרוב צוות הגגנות עבור קורס החייאה קצר כחלק מהכשרתו ( אם כי לרוב פירכוסים אשר לא נימשכים יותר מ 5 דקות ברצף אינם מסכני חיים במידי וניתן להביאה בהמשך להערכת רופא במירפאה או במיון, כמובן ניתן לקרוא למד"א ע"פ הצורך)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאפילפסיהשרה06/01/2009
שלום בתי בת 4 חודשים וחצי , לפני כחודשים ומשהו התחילו אצלה פירכוסים קטנים שהלכו וגברו עם הזמן הפירכוסים לפעמים בכמה אצבעות, לפעמים בכל כף היד לפעמים בכל היד(שמאל וימין), פירכוסים אלה מופיעים בזמן שינה הם חוזרים ונישנים בתדירות גבוהה (כל כמה דקות)בזמן השינה (כל עוד ישנה יש פירכוסים) וגם פירכוסים אלה מופיעים בזמן התעוררות לפעמים בעת שינה טונוס נשימה עמוק ומהיר לכמה שניות 10-15 לאחרונה שמתי לב כי גם בזמן שינה וגם בהתעוררות יש תנועה בלתי רצונית של הראש לפרקי שניה ( מעין תחושת התחשמלות)כולל עצימת עיניים מבחינת התפתחות לגילה בסדר חוץ מעובדה שאינה מביאה ידיים למרכז ומנסה להושיט יד לעבר חפצים אבל שמה אצבעות בפה , היתה מסתכלת לידיים שלה אבל עכשיו לא. בעת שינה אחזתי ידיים שלה והם זזו, פירכוס ולא רעד! יש לציין כי אני חולת אפילפסיה מזה עשר שנים (בגיל 20) נוטלת למיקטאל 200 מ"ג הלידה היתה בניתוח קיסרי אחרי ירידת מים וזיהומים ובת שלי קיבלה לאחר מכן אנטיביוטיקה שאלתי האם יש חשד לאפילפסיה ? ואם כן מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם היא נמצאת באיחור התפתחותי ביחס לגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה שלום
ד``ר שי מנשקו06/01/2009האם את מתארת תנועות חריגות בגפיים או כבר אובחנה כסובלת מאפילפסיה? בכול אופן ע"פ התאור המורכב שכתבת, לא ניתן לענות על כך במיסגרת הזאת בפשטות ולכן ממולץ לגשת בהקדם להערכת נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא05/01/2009
בדיקת אי אי גי שנעשתה לבני לפני שבוע הראתה תוצאה כזאת: לאורך הרישום נצפו גלים חדים באזור פרונטו צנטרלי מימין ובאופן בלתי תלוי גלים חדים באזור פרונטו צנטרלי משמאל. בנוסף נצפתה פעילות של זיז גל של 3-4 לשניה על פני שתי ההמיספרות למשך 1-2 שניות לעיתים עם גלים חדים מקדימים פעילות זו באזור פרונטו צנטרלי משמאל. לסיכום: פעילות אפילפטית אינטרקטאלית פרונטו צנטרלי מימין ובלתי תלויה פרונטו צנטרלית משמאל וכללית.. קרוב לוודאי כהכללה משנית. הבן שלי בן 10, עם אפילפסיה בשלוש שנים האחרונות, מטופל כרגע בשתי תרופות. האים צריך להיות שינוי בתרשים עם טיפול תרופתי? מה הקשיים שיכולים להיות לילד עם תרשים כזה, במוקדים כאלה? יש לו פרכוסים קצרים מאוד מספר פעמים בשבוע. אפשר להגיע אלייך להערכה? שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
ד``ר שי מנשקו06/01/2009מלבד דברים " ידועים " הקשורים לקשיים קוגנטיבים בילדים הלוקים באפילפסיה כגון בעיות זיכרון למינהם בעיות קשב/ריכוז שיום וכ"ו מומלץ לעבור איבחון נוירו-פסיכולוגי המכוון לקשיים ספציפים ידועים הניבדקים אינדיבדואלית כלפי כול חולה - עם המלצות נילוות מכוונות לאחר מכן.
בהמשך לשאלתך- ראי פרטים בהודעת הפתיחה של הפורם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בתינוק בן 5 חודשיםת.03/01/2009
שלום, לבני (שן 5 וחצי חודשים) היו שני אירועי פרכוסים (ללא חום). הראשון היהבגיל 4 חודשים, והיה של ארבעה פרכוסים (שכללו ירידת טונוס בכל הגוף, הפרעות בנשימה, ונמשכו בין 15 שניות לשלוש דקות) בהפרשים של מספר שעות זה מזה. הפרכוסים הללו פסקו אחרי העמסת הידנטואין בבית החולים. מאז מטופל בלומינל (פנוברביטל) 25 מג פעמיים ביום. בגיל חמישה חודשים היה פרכוס נוסף, למרות הטיפול התרופתי, ולכן העלו את רמת הלומינל ל30 פעמיים ביום. מאז (כשלושה שבועות) לא היו ארועים נוספים. MRI שנערך שבוע אחרי ההתקף השני היה תקין וגם EEG. וגם בדיקות דם (כולל בדיקה להפרעות מטבוליות) היו תקינות. הממצא היחיד בבדיקות הדם שלו שאינו תקין באופן עקבי הוא CPK גבוה (כ-400) בכל בדיקות הדם שנערכו לו, הן בסמוך לפרכוסים והן לא בסמוך לפרכוסים. לי ולבעלי לא נמצא CPK גבוה בבדיקות הדם. מה יכולה להיות משמעות של ממצא כזה בבדיקות הדם? ושאלה נוספת: מאז האשפוז האחרון (עברו כשלושה שבועות) הוא ישן מאוד לא טוב, לא ישן מעל שעתיים רצוף, ועייף ורטנוני כל היום. האם זה יכול להיות קשור לפרכוסים או לתרופה שהוא מקבל? תודה, ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- ת שלום
ד``ר שי מנשקו03/01/2009לא ציינת האם נימצא EEG חריג סביב אחד הפירכוסים ? האם ישנה במישפחה עוד חולי אפילפסיה? האים בוצע ברור גנטי ? האם מאובחן גם כהיפוטוני?. מבחינה ה CPK- אומנם גבוה אולם במחלות שריר ( שמימנו נובע סמן זה) לרוב הערכים מגיעים לערכים של עד אלפים. נכון שמדובר בתינוק עם מסת שריר קטנה יחסית אולם באים מתהפך נחבל וזז כמו כול תינוק בגילו תיתכן עליה של CPK. בכול אופן ממליץ לבצע בדיקת איזו-אינזימים (MM/MB) וכן ECHO לב . בהמשך באם ממשיכה העליה ב CPK זקוק להערכה נירחבת יותר הכוללת EMG או אף אפשרות של ביופסית שריר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לבקש מהרופאה?מרב ש.02/01/2009
שלום ד"ר מנשקו, לאחר קריאה בהודעות קודמות בפורום החכמתי ולמדתי בעיקר "מה אין לנו" ורווח לי מאוד, אבל יש לי שאלה בסיסית וראשונית יותר: בתי בת 11 חודשים, מתפתחת יפה מבחינה מוטורית, מתקשרת נפלא וכבר יש לה אוצר מילים מכובד לגילה. ההריון שלה היה תקין לחלוטין והיא נולדה בלידה רגילה ובמשקל רגיל. מזה כמה שבועות הבחנו כי לעתים היא חווה מין "צמרור" שנמשך מספר שניות וחולף מעצמו. זה נראה כאילו היא "מתנערת", כמו למשל כלב שיוצא מן המים. הדבר קורה, עד כמה שאנחנו מבחינים, ללא קשר לטמפרטורה, למצב נפשי וכו', אלא באופן אקראי לחלוטין. מאז ששמנו לב, או אולי בשבועות האחרונים, נראה שזה קורה יותר - לפחות פעם ביום, למשל כשהיא יושבת ומשחקת ופתאום למשך שניות ספורות יש לה מין "צמרור" כזה של הצוואר והראש - כמו למשל כשקר ויש כזו צמרמורת לאורך עמוד השדרה (מקווה שאני מצליחה להסביר...) בעלי ואני בריאים וללא רקע של מחלות פיסכיאטריות או נוירולוגיות קשות. אני סובלת לעתים ממיגרנות, אך בתדירות נמוכה. לעומת זאת - אחיו של בעלי (בוגר ובעל משפחה) סובל מאפילפסיה ומטופל בתרופות באופן קבוע, ועדיין סובל מהתקפים אחת לכמה זמן. בשורה התחתונה: מה עלינו לבקש מרופאת המשפחה? האם הפניה לנוירולוג בגיל כל כך צעיר? האם בדיקת א.א.ג.? אילו תסמינים חשוב לשים לב אליהם בגילכזה? תודה רבה מראש, מרב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה ששכחתי
מרב ש.02/01/2009רציתי לשאול לגבי צפייה בטלויזיה והקשר להתקפים, אם בכלל: בתי לא נחשפה כלל לטלויזיה או מחשב בצעירותה, אך עתה כשהיא עצמאית יותר מבחינה מוטורית, ועם גילוי הסביבה כולה וגם השלט - קורה שהיא "צופה" בטלויזיה למשך מספר דק', פעם או פעמיים ביום. מדובר לא על ישיבה מול הטלויזיה, אלא כמה דקות של צפייה בערוץ כמו "הופ" - לא יותר מעשר דק' למשל, כאשר היא עצמה מאבדת את הסבלנות ולא ממש נמשכת לשם (וטוב שכך...). לא שמנו לב לקשר ישיר בין צפייה לצמרור שתיארתי, אבל בהינתן שבשבועות האחרונים המינון של השניים עלה, אני תוהה האם יש קשר כלשהו... שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרב שלום
ד``ר שי מנשקו02/01/2009ע"פ המ שאת מתארת לא עולה כי מדובר בבעיה נוירולוגית או בכול בעיה אחרת. עם אותו צימרור לא מתלווה לסמנים קלינים נוספים כגון בהייה איבוד הכרה ישנוניות איחור התפתחותי וכ"ו (אשר אני מניח שאין כי לא ציינת...) אז פחות סביר כי מדובר באירוע פירכוסים. היות שככול הנראה לא מדובר בכך...אין צורך( וגם לא קשור לעליה בתדירות או שכיחות אירועים אפילפטים ככלל) למניעת צפייה בטלויזיה או מסכי מחשב. יש לשקול באם הנ"ל ממשיכים לפנות להערכת נוירולוג ילדים - בשאלה של אפשרות לבצע וידאו EEG לתעוד וניתור האירועים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
מרב ש.03/01/2009על צפירת הארגעה... על פניו גם לנו לא נראה שמדובר חו"ח בבעיה חמורה של ממש. מצד שני תדירות האירועונים הקטנים הללו קצת מטרידה אותנו. השבוע נהיה אצל רופאת הילדים ונתייעץ גם איתה. תודה וסופשבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה לבת שנה?רעות01/01/2009
ביתי בת השנה קופצת תוך כדי שינה, כלומר הגפיים או כל הגוף קופץ כאילו משהו מפחיד אותה. יש טיקים מוטוריים של היידים והרגליים וגם הראש (תזוזת ראש לצד, לא רצונית). התקפים אלו מתגברים בתדירות ועוצמה ונמשכים כמה שעות במחזוריות של התקף כל דקה.-שתיים. לאחרונה התחילה כאילו לכווץ את הבטן פנימה וישר אחרי זה להקשית את הגב אחורה וכמו כן לפתע למתוח ידיים ורגליים יחד, שוב, תוך כדי שינה. כל ההתקפים הם רק בשינה. היא קיבלה חבלה בראש לפני חודשיים ללא איבוד הכרה או סימנים אחרים, האם זה קשור? בנוסף - יש לה איזו נסיגה מוטורית - חזרה לזחילה שהייתה בשלב קודם. עשינו V EEG שיצא תקין (מעקב של פחות מ 24 שעות) - וקראתי שלא תמיד EEG תקין אומר שבאמת הכל תקין ויש לי תחושה שלא....אני ממש לא שקטה. ההתקפים מתאימים להתקפים מיקלונים לפחות לפי הכתוב על המחלה והם מדירים שינה ממנה, היא מתעוררת מהם . ברקע: יש לה פתחים בלב שכמעט נסגרו (PDA ו- VSD) וכעובר היה לה נוזל פריקדיאלי. מה היית ממליץ לעשות? האם ההתקפים יכולים להתאים למשהו אחר ולא לאפילפסיה? איזה בירור נוסף אפשרי? תודה מראש, אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות שלום
ד``ר שי מנשקו02/01/2009אכן את מתארת מצב מורכב, אולם לא ברור לי באם כתבו לך שה V-EEG מתאים לאפילפסיה מיוקלונית או למיוקלונוס של השינה ( היות שהראשון סוג של אפילפסיה והמצב השני תקין ביחס לגילה) ? כמו כן האם ניבדקה ע"י נוירולוג ילדים? האם בוצע ברור מטבולי או גנטי ?
אשמח לשמוע...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרה למשך 10 דקותניר30/12/2008
שלום בני בן ה-5 איבד את ההכרה למשך 10 דקות שבמהלכם איבד שליטה על הסוגרים כאשר פונה לבית חולים נמדד חום של 38.5 נאמר לנו שזה כנראה פירכוסי חום האם זה יכול להיות מחלת הנפילה או שזה באמת פירכוסי חום לא נעשה לו שום בדיקה האם צריך לעשות לו איזשהי בדיקת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר שלום
ד``ר שי מנשקו30/12/2008בפירכוסי חום פשוטים שכיחים הרבה יותר מאפילפסיה אולם דורשים הערכה קודם לכן- האם היה תאור של פירכוס כללי, האם מישפהוא במישפחה מפרכס בחום או חולה באפילפסיה האם זה אירוע ראשון, מה נימצא בבדיקתו הנוירולוגית וכ"ו...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בדיקת ה - EGGאביק30/12/2008
דר' שלום לבנינו הפעוט בן השנה ותשעה חודשים אובחן לאחרונה כ - PDD / ASD בבדיקת EEG בשינה המכיל פעילות טטא ודלתא מעורבת בגלי V וכישורי שינה נרשם שבהזדמנות אחת נצפתה התפרצות כללית קצרה של גלים חדים מעורבים בזיזים. רושם כללי: רמז לפעילות פרוקסיסמלית חדה. נשמח לקבל הבהרות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביק שלום
ד``ר שי מנשקו30/12/2008תרשים ה EEG מראה על מימצאים חריגים ללא התמקדות למקום מסויים במוח של פעילות בעלת פוטנציאל אפילפטוגני- דורש התיחסות של נוירולוג ילדים, ולכן ממולץ לחזור אליו להערכה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה להורים לילדים עם אפילפסיהאמא27/12/2008
לבן שלי יש קשיים בלימודים, ניסינו לשלב אותו בכיתה קטנה, הניסיון לא הצליח הרמה של בני טובה מאוד, הוא רכש את הקריאה והחשבון ממש מזמן, עוד לפני שחלה. הוא זקוק לקצב שונה, הבנה לקשיים שנובעים מהתרופות, מהפרכוסים. בכיתה רגילה קשה עד בלתי אפשרי. יש לי חלום: שתפתח כיתה שיהיו בה 10-12 ילדים, עם אפילפסיה ילדים שקשה להם ללמוד, בגלל המחלה והתרופות בכיתה הרמה תהיה טובה, בהתאמה לקשיים של כל ילד. אפשר יהיה לשלב את הילדים בחלק מהשיעורים בכיתה רגילה המורה תקבל הכשרה מיוחדת בנושא האפילפסיה, עם הבנה שאלו ילדים רגילים!!!!!!! בחו"ל יש כיתות כאלה, זאת אומרת שזה אפשרי. אני יודעת שיש הרבה ילדים שכן מסתדרים עם הקצב בכיתה, ולא סובלים מתופעות לוואי. הכיתה תהיה בבית ספר רגיל, עם מורה שלא יהיה צריך להסביר לה כל יומיים מה זאת אפילפסיה, למה ניתוקים רבים, למשל, משפיעים על היכולת להתרכז באותו יום. אני מבינה שחלקכם יטענו שאסור להפריד את הילדים מהכיתה הרגילה השאיפה שלי שגם הכיתה הקטנה הזאת תשמור על רמה רגילה, עם פחות ילדים. מה דעתכם כהורים ??? אם יש הורים שמעונינים אפשר לפנות לאי"ל- יסכה- 02-5000283 אפשר כמובן לפנות אלי, אשמח לתגובות. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה חלום להרבה הורים
יולה11/01/2009החלום שלי אפילו רחוק יותר. שתהיה כיתה כזו זם לילדים עם צרכים מיוחדים, שחלק גדול מהבעיות שלהם נובעות מאפילפסיה קשה והתרופות לטיפול בה. ובדיוק כמו שציינת, שהמורה תבין בלי להילחץ ובלי צורך להסביר . ותאפשר להם ללמוד בהתאם לשינויים היום יומיים שיש להם בגלל מצבם - מעין תוכנית לימודים גמישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלפסיה הולנדיתהודיה כהן17/12/2008
שלום רב. רציתי לקבל פרטים לגבי אפלפסיה הולנדית. ביתי בת ה-9 הובחנה כנושאת המחלה. לאחר 2 התקפים ה-1 כ-דקה וחצי והשני עוצמתי יותר כ- 5 דקות .ההתקפים היו בהפרש של 4 ימים. כרגע ללא תרופות. הומלץ על( טרינוגור נידמה לי ). .החלטנו שאם יהיה התקף נוסף חלילה נשקול את ענין הכדורים שוב מה דעתך ? האם ההתקף הבא יכול להיות קשה יותר ? האם ללא טיפול המחלה אינה עוברת עד גיל 12 ? מה רצוי לעשות בשעת התקף ? תודה רבה על תשובתך ושנהיה בראים ושלמים. נ.ב. עדין לא עברה בדיקת M.M./R
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודיה שלום
ד``ר שי מנשקו17/12/2008באם אכן אובחנה "אפילפסיה רולאנדית" לביתך- הרי שמדובר באפילפסיה אשר ניקראת גם " אפילפסיה שפירה של גיל הילדות-התבגרות" אשר רב הדיון על הצורך לטפל בה בספרות הנוירולוגית בנושא. ישנם נוירולוגים רבים ( בעיקר בצפון אמריקה) אשר טוענים כי טיפול תרופתי לא משנה את התוצאה הסופית , שהיא ברוב המיקרים הפסקת פירכוסים (אשר גם כך אינם תכופים) סביב סיום גיל ההתבגרות ויש כאלט התומכים בטיפול בתרופות כגון אוספולוט טגרטול( כפי שהומלץ לכם ) וכו. אני דוגל בלהציג להורים את האופציות השונות ולדיין כול אפשרות על הפלוסים/מינוסים שלה. בכול אופן- למה הומלץ על MRI ? בדרך כלל אין צורך בהדמייה מוחית במיקרים האילו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאמא מודאגת16/12/2008
לד"ר מנשקו שלום לפני שבוע ערכנו לבננו בדיקתeeg וקיבלנו תוצאה כזו: פעילות פרוקסיזמלית אינטראיקטלית פוקלית בהמיספרה שמאלית . מה פרוש הדבר אודה לך מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאימא המודאגת
ד``ר שי מנשקו16/12/2008תוצאות ה EEG אינן תקינות, אולם איננו אומר דבר ללא הסיבה למדוע בוצע הבדיקה או מימצאים נוירולוגים נילווים- פני להערכת נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אמא מודאגת18/12/2008בני קיבל פירכוס ראשוני ולכן רציתי לדעת מה המשמעות של הeeg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אמא מודאגת18/12/2008לד"ר מנשקו שלום רק רציתי לדעת מה פרוש התשובה של הeeg ולא הבנתי מה כונתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד``ר שי מנשקו20/12/2008ציינתי כי תוצאות ה EEG לא תקינות ( אפשרות של פעילות חריגה מצד שמאל) ודורשות התיחסות באופן כללי ( כלומר לקשר בין תוצאות ה EEG ותלונות של המטופל- ולא בניפרד ) ולכן המלצתי לגשת להבדק ע"י נוירולוג ילדים.
אשמח לעזור בהערכתו בהמשך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור התפתחותייפה15/12/2008
ד"ר מנשקו שלום, ראשית, תודה על תשובתך בנושא הדיאטה הקטוגנית לבני בן ה - 5 חודשים. עקב הפרכוסים שהחלו מגיל חודשיים, לבני יש איחור התפתחותי לגילו - הוא אינו מחזיק את ראשו, לא מרים ראש בשכיבה על הבטן, לא ממקד מבט, אינו עוקב אחר צעצוע. לפני כחודש התחלנו פיזיותרפיה, אני ובעלי עובדים איתו המון בבית, ויש תחושה שהוא מתקדם, אך בקצב איטי. האם האיחור נובע מהפרכוסים? האם יש סיכוי שיגביר את הקצב מאוחר יותר, או שהפרכוסים פגעו בהתפתחותו לטווח הארוך? אני ובעלי מאוד מודאגים ממצבו, ונודה על תשובתך. בברכה, יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד``ר שי מנשקו15/12/2008הסיבות האפשריות לעיקוב ההתפתחותי יכולות להיות מורכבות- ובודאי במיקרה כמו שאת מתארת. ככול הנראה מדובר בשילוב של האפילפסיה הקשה לשליטה עם הגורם הבסיסי לפירכוסים ( גנטי או נירכש) המהווה בנוסף סיבה חשובה לכך. על כול פנים- מנסיון עם חולים דומים ההשקעה לרוב משתלמת וכימעט תמיד רואים שיפור יחסי בתחומים רבים , גם עם לא תמיד מידי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)