פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון הMMRV+פוליו- תופעות לוואי
    ק
    29/04/2009

שלום ד"ר!
    לפני יומיים הבת שלי (בת שנה וחודש)חוסנה בMMRV+חיסון לפוליו.
    עוד בתחילת היום חששתי שאולי יש לה וירוס(הייתה לה נזלת והיא השתעלה), אמרתי את זה לאחות אבל האחות אמרה לי שאם אין לה חום, ניתן לתת את החיסונים(מדדה חום והיה 37.4 ונתנו לה את החיסונים).
    כבר אחרי שעתיים החום קפץ ל40+סימפטומים של שפעת( נזלת+שיעול+חום). אחרי יום גם אני נדבקתי.... האחות אמרה שהחום אמור לעלות ביום הראשון בגלל הפוליו.
    הילדה ממש חולה-עברו יומיים והחום לא יורד(ירד ל39 וחצי), ואני מאד חוששת.
    שמעתי דיעות לא חיוביות לגבי החיסון הנ"ל( סיכויים לאוטיזם ושלל סיבוכים אחרים) ואני מאד חרדה מכיון שבנוסף לחיסון היא חולה במשהו אחר ומערכת החיסון שלה מוחלשת כתוצאה מזה(גם חיסונים וגם מחלה).
    מה אני יכולה לעשות?( מחר אני אקח אותה לרופא בגלל החום, אבל רציתי לשמוע עוד דיעות), האם זה מעלה באופן משמעותי את הסיכוי לסיבוכים ..
    מה ניתן לעשות? עוד כמה ימים היא אמרוה לקבל את התופעות לוואי של הMMRV ובכלל להיות חולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    30/04/2009

הופעת הסימפטומים קרוב מדי למועד חיסון מחשידה יותר למחלה מזדמנת ולא לתופעות לוואי של החיסון ובפרט כשאת מציינת סימנים ראשונים עוד לפני מתן החיסון וכמו כן ואת פתחת תסמינים דומים. בדיקה מסודרת אצל הרופא המטפל הכרחית. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    ליאת ק
    27/04/2009

שלום,

בני בן 2.9 שנים. ואני מתלבטת האם לחסן אותו .
    הבנתי שהחיסון לא מבטיח אי הדבקות :
    1. מה קורה לאדם בוגר שלא חלה? מה הסיכונים אם ייחלה כבוגר?
    2. האם כל חיו יצטרך אחת לכמה שנים לחדש את החיסון?
    3. אם חוסן ויידבק- האם בוודאות ייחלה בצורה חלשה ?
    4. מה דעתך האישית על חיסון זה?

תודה, ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    28/04/2009

1. אדם בוגר לא מחוסן הנידבק במחלה עלול ללקות במחלה קשה יותר עם סיבוכים הכוללים דלקת ריאה, הפרעות במערכת הדם, סיבוכים נוירולוגים ועוד. על כן ההמלצה היא שחולה מעל גיל 13 אף זקוק לטיפול אנטי ויראלי - זובירקס בזמן המחלה.
    2. המחלה או החיסון מעניקים לרוה הגנה לכל החיים אולם בקרב 5-10% מהחולים קיימת הדבקה חוזרת, לא ברורה הסיבה האם נטייה גנטית או החלשות של החיסון.
    3. אכן, לאחר חיסון מתפתחת מחלה אצל 5% מהמחוסנים לרוב קלה ביותר ואפילו לא סימפטומטית.
    4. החיסון מומלץ, נמצא בשימוש בעולם כבר יותר מ 20 שנה, לצערי בארץ רק בשנים האחרונות.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה אחרי חיסון אבעבועות
    מיה
    24/04/2009

בתי השנתיים וחצי חוסנה נגד אבעבועות ב- 25.3. היום הופיע על גבה פצעון שנראה מוגלתי. האם ייתכן שחלתה באבעבועות (כתוצאה מהחיסון או מהדבקה?)? אחותה בת חודשיים ואני מניקה; אני מבינה שקיים סיכוי להדבקה למרות החיסון?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה אחרי חיסון אבעבועות

הוספת תגובה

• מחלה אחר חיסון

ד''ר רז סומך
    25/04/2009

אכן בכ- 5% מקרב המיתחסנים מתפתחת מחלה לאחר חיסון, מחלה קלה הרבה יותר מהמחלה הרגילה. זמן הדגירה של המחלה נע בין 7-21 יום ולכן פרק הזמן שאת מציינת- חודש, מוריד את הסיכוי שמדובר באבעבועות לאחר חיסון. בכל מיקרה נחוץ מעקב קליני - אם מתהווים נגעים נוספים, ובדיקת רופא לאשר האבחנה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לבן 7 חודשים
    אמא
    22/04/2009

התינוק שלי בן 7 חודשים , לפני חודש, בגיל 6 חודשים הוא קיבל את החיסון המחומש, ואני יודעת שנותנים את איתו ביחד את מנת הדחף של חיסון הצהבת, אך משום מה האחות בטיפת חלב החליטה
    שאת המנת דחף של הצהבת הוא יקבל בגיל 7 חודשים, היא פשוט סירבה לתת לו את שני החיסונים יחד!
    ורציתי לדעת אם זה בסדר לעשות את החיסון הדחף בגיל 7 חודשים, כשמומלץ לעשות בגיל 6 חודשים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לבן 7 חודשים

הוספת תגובה

• אין מניעה

ד''ר רז סומך
    23/04/2009

החיסון השלישי לצהבת B אכן ניתן בד"כ בגיל חצי שנה. אין מניעה לתת אותו באיחור אפילו של מספר חודשים (עד גיל שנה וחצי), יש להקפיד לא לתת אותו לפני גיל 24 שבועות. למען הנוחות כמובן שהיה רצוי לתת אותו בגיל חצי שנה במקביל לחיסונים האחרים. לא ברורה לי סיבת ההפרדה ובכל מיקרה הוא יכול לקבל כעת באופן בטוח. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר
    רומי
    21/04/2009

שלום בני בן 6.5 חודשים קיבל כבר שתי מנות של החיסון בגיל חודשיים וארבע חודשים האם המנה הבא היא בגיל חצי שנה כלומר עכשיו או בגיל שנה כי הבנתי שדרך טיפות חלב החיסון עד גיל שנה יהיה 3 מנות ולא 4 האם זה נכון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר

הוספת תגובה

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    22/04/2009

הבנת לא נכון - החיסון יינתן בגילאים 2,4,6 ו-12 חודשים. ייתכן שמה שבלבל אותך הוא שכאשר מתחילים את סדרת החיסונים בגיל מאוחר יותר, יורד מספר המנות וכך מי שמתחיל מעל לגיל חצי שנה מקבל 3 מנות, מעל לגיל שנה - 2 מנות ואם החלטת לחסן ילד בן למעלה משנתיים הוא יזדקק רק למנה אחת.
    בנך, בכל אופן, צריל לקבל את המנה השלישית כעת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV והריון עתידי
    רעות
    20/04/2009

שלום רב,
    בנובמבר 2008 חליתי לראשונה ב-CMV, ובמשך כחודש סבלתי מחום, חולשה וכאבים.
    מאז התפרצות המחלה עברה כחצי שנה וכעת אני מרגישה בריאה לגמרי.
    אני מתכננת הריון וניגשתי לעשות את בדיקת ה-CMV להל"ן התוצאות:
    IGG-חיובי, גדול מ- 250.
    IGM- חיובי.
    Avidity- 40.1
    רופא המשפחה שלי עידכן אותי, שאין חשש להיכנס להריון, מאחר שעברה כחצי שנה מרגע ההתפרצות וכעת הנגיף אינו נמצא בדמי ואינו מסכן את העובר העתידי. הוא הסביר את העובדה כי IGM שלי חיובי בכך שהמערכת החיסונית שלי עובדת מאוד באיטיות.
    למרות נחרצות תשובתו, אני מודאגת מאחר שידוע לי כי תוצאה טובה ל- IGM היא שלילי.
    מה היית מייעץ לי לעשות בנוגע לכניסה להריון?
    מתי אוכל להיות בטוחה ב- 100% שהעובר אינו יהיה בסיכון להידבקות בנגיף?
    תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    CMV והריון עתידי

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    22/04/2009

שלום רעות,

לצערי הבעיה בנגיף ה-CMV היא שאף פעם לא ניתן להבטיח ב-100% שהעוברלא ידבק במחלה - כמו כל נגיפי משפחת ההרפס, גם במקרה של CMV, כשנדבקים בנגיף הוא ממשיך להתקיים אצלינו במערכת העצבים (רדום) לעד. אכן - המקרים בהם הסכנה הגדולה ביותר לעובר היא כאשר יש זיהום ראשוני, אבל תוארו גם מקרים בודדים של העברה לעובר בהתפרצות משנית של הנגיף.
    IgM ו-IgG הם מדדים עקיפים לפעילות הזיהום ומבטאים את תגובת מערכת החיסון שלנו, ולמעשה הם מעידים שאכן חלית במחלה לפני מס' רב של חודשים (avidity מעל ל-35% מעיד על נוגדנים "ותיקים" יחסית, ול-IgM לוקח חודשים רבים להיעלם). בלי קשר לתגובת מע' החיסון, את עשויה להפריש את הנגיף במשך חודשים עד שנים ולכן ההחלטה מתי בדיוק הזמן האופטימלי להכנס להריון אינה פשוטה, על כן עלייך להתייעץ עם גניקולוג המנוסה בנושא CMV בהריון או יועץ במחלות זיהומיות (של מבוגרים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון DTaP
    קרן
    20/04/2009

שלום רב.
    בתי בת 4 חודשים והגיע מועד חיסון הנ"ל. שמעתי מחברותי על הסיכון במרכיב השעלת בחיסון ביכולתו לגרום לתופעות נוירולוגיות עד רפיון או שיתוק.
    האם קיים חשש כזה? האם אי חיסון מסוכן יותר במידה וחלילה נדבקת במחלה בגיל זה?
    הבנתי שיש אפשרות לחסון DT בלבד ללא מרכיב השעלת, האם עדיף?
    יש לציין שקיבלה חיסון זה בגיל חודשיים ללא תגובות מלבד נפיחות במקום ההזרקה, אך הבנתי שהפעם השניה והשלישית מסוכנות יותר.
    תודה, קרן

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון DTaP

הוספת תגובה

• חיסון שעלת

ד''ר רז סומך
    21/04/2009

חיסון השעלת הנהוג כעת aP בטוח הרבה יותר מהחיסון הישן P שהיה נהוג עד לפני מספר שנים. יש לזכור שמחלת השעלת בעיקר בגיל הינקות עלולה להיות מחלה קשה ביותר. אכן יש תופעות לוואי לחיסון ועל הרופא או האחות בטיפת חלב לפרט אותן באוזנייך, אך היתרון בהגנה מפני שעלת בגיל זה הוא הרבה יותר משמעותי מאותן תופעות לוואי ועל כן ההמלצה החד משמעית היא מתן החיסון. שוב, יש לציין כי קיימות תופעות שונות שניסו לייחס לחיסון לשעלת אשר לא אומתו מעולם. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרברנר
    שרון
    20/04/2009

שלום
    באיזה גילאים ניתן לחסן את התינוק בחיסון זה.בטיפת חלב המליצו לי לתת בגיל 8 שבועות ואני הייתי מעדיפה לדחות את מתן החיסון לגיל מאוחר יותר - מחשש לכל מיני תופעות לוואי בגיל כ"כ קטן.
    מה גיל המינימלי המאוחר שבו ניתן לחסן? מה הההשלכות על כך לטווח ארוך?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרברנר

הוספת תגובה

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    20/04/2009

מינימלי זה לא הפוך ממאוחר???
    לעניינינו - ההמלצה לחסן את התינוק בגיל 8 חודשים ולא מאוחר מכך נוסעת מהעובדה שמחלה הנגרמת ע"י פנאומוקוק (החיידק נגדו נוצר החיסון) שכיחה ומסוכנת יותר בגיל הצעיר (מתחת לגיל שנתיים) ומכיוון שאין הבדל בתופעות הלוואי מבחינת מועד מתן החיסון (ז"א אין יותר תופעות לוואי בגיל הצעיר). אני לא רואה מדוע לדחות את החיסון אבל אם את מעוניינת בכך אין בעיה לדחות - אם תתני אותו מעל לגיל חצי שנה זה יהיה כרוך בפחות מנות, אך כאמור - אם כבר לחסן, אז כדאי לעשות זאת כמה שיותר מוקדם! החיסון מאושר למתן עד גיל 5 שנים.
    מבחינת ההשלכות, עלולות להופיע ביומיים אחרי החיסון תגובות של כאב מקומי, נפיחות קלה באיזור ההזרקה, אי שקט וחום. אין השלכות לטווח הארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר לבן 9 חודשים
    שיר
    19/04/2009

שלום,

בני בן 9 חודשים, הייתי מעוניינת לחסנו בפרוונר.
    כמה מנות הוא צריך לקבל ובאיזה גילאים ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר לבן 9 חודשים

הוספת תגובה

• חיסון

ד''ר רז סומך
    20/04/2009

מתחסן חדש לפרבנר בין הגילאים 6-12 חודשים זקוק ל 3 חיסונים. נניח שאת החיסון הראשון יקבל כעת כלומר בגיל 9 חודשים, החיסון השני חודשיים לאחר מכן, והשלישי סביב גיל 15 חודשים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידקים
    ליאת
    18/04/2009

שלום,
    האם שהייה בחדרון קטן ולא מאוורר אחרי אנשים (איש אחד בכל פעם), שבו תורגלו נשימות (שאיפות נשיפות) ואני אחרי כן תרגלתי שם נשימות, יכול לגרום למחלות עקב נשימה של חיידקים? אני שואלת כי מאותו הרגע הגרון מציק לי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיידקים

הוספת תגובה

• חיידקים...

ד''ר גליה ברקאי
    19/04/2009

חיידקים וגם נגיפים יכולים לעבור כאשר נמצאים באיזור סגור וקטן בו שהו אנשים אחרים. בכל יום כשאת נושמת ליד אדם שאת מדברת איתו, אתם מחליפים ביניכם חיידקים ונגיפים הנמצאים אצלכם בלע....האם ניתן לקשר את השהיה בחדר לכאבי הגרון שלך????? אין לי תשובה - ייתכן שכן וייתכן שלא... בהחלט כדאי להאוור חדר צפוף שאנשים תרגלו בו נשימות, אבל לא נראה לי שצריך לדאוג מהדבקות מזיהומים באופן מיוחד.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת חיסונים
    להלי
    17/04/2009

היי,
    החלטתי להפריד את החסיונים של אבעבועות רוח ומשולשת של גיל שנה (בני בן שנה וחודשיים ).
    ויש לי כמה שאלות ברשותכם :

1. את האבעבועות רוח עשיתי לו (ואף חלה בה בצורה קלה לאחר החיסון) ,האם ע"פ הבנתי מתשובותייכם בפורום זה ,ישנו פרק זמן מסויים שיש להמתין ? או להפך שאסור להמתין מעל זמן מסויים בין החיסונים שאמורים להינתן בגיל שנה?

2. האם החיסון של המשולשת (אדמת,חזרת,חצבת) כולל גם את מנת הדחף של המחומשת ?
    או שהם מופרדים ?

תודה רבה,
    להלי

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת חיסונים

הוספת תגובה

• הפרדת חיסונים

ד''ר רז סומך
    17/04/2009

נהוג לתת את החיסונים החיים של גיל שנה (חצבת, אדמת, חזרת ואבעבועות) ביחד כדי לחסוך ביקור במרפאה ודקירה נוספת. אך אין בעיה להפריד ביניהם. לשאלותייך: את יכולה לתת את החיסון המשולש כעת ללא שום בעיה. מנת הדחף של החיסון המחומש הינו חיסון ניפרד ויש לתת אותו במקביל. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לדחות חיסונים של תינוק
    שירי
    15/04/2009

אנחנ נוסעים לחו"ל לתקופה של שלושה חודשים ולכן לא נוכל לתת לתינוק שלנו את החיסונים שצריך לתת בגיל חצי שנה. האם ניתן לדחות את החיסונים האלו (HBV, IPB, DTAP, HIB) בחודש וחצי (כלומר הוא יקבל אותם בגיל 8 חודשים בערך)?

הוספת תגובה

• דחיית חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    15/04/2009

אין בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    מוני
    14/04/2009

שלום אני בשבוע ה- 25 להיריון.
    בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
    CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
    IGM חיובי חלש
    יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
    CMV IGG AVIDITY 45%
    EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
    ערכי ייחוס:
    IGG WITH LOW AVIDITY
    קטן מ- 35%
    IGG WITH HIGH AVIDITY
    גדול מ- 45%

בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:

CMV IGG גדול מ- 250
    CMV IGM גבולי
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
    CMV IGG AVIDITY 45%

אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
    האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
    האם אפשר לעשות מי שפיר בשבוע ה- 25?
    האם הבדיקה השנייה תקינה?
    יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
    נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?

נודה על קבלת תשובה לכל התשובות.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    15/04/2009

מוני שלום, נגיף ה-CMV עלול לעבור לעובר ולגרום לנזקים, במיוחד אם קיימת הדבקה ראשונית בתחילת ההריון. הבדיקות שלך מראות שנדבקת בנגיף, קרוב לוודאי מעט לפני ההריון (כבר בבדיקה הראשונה ה-IGG avidity היה 45% (זה מראה שהנוגדנים לא מאוד "חדשים"). המשמעות של CMV בהריון מורכבת מאוד ולכן היעוץ לגביו חייב להינתן באופן פרטני מול הגניקולוג שלך, ייתכן בשילוב של יועץ במחלות זיהומיות. גם לגבי האפשרות של מי שפיר בשבוע 25 - יש להתייעץ עם הגניקולוג שלך.
    אנא פני לרופא המטפל. לצערי, מורכבות הבעיה לא מאפשרת לי לתת יעוץ רציני באינטרנט. בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מנינגוקוק
    ויקטור
    04/04/2009

מגיעים אלינו אורחים מאיטליה שם מחסנים נגד המנינגוקוק בד"כ בגיל 6-12 חודשים
    כרגע התינוק בן 3 חודשים האם לפני בואו לארץ מומלץ לחסן אותו או לחקות עד גיל 6-12 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך מנינגוקוק

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גליה ברקאי
    05/04/2009

אני לא יודעת איזה חיסון מקבלים שם באופן שגרתי (קיימים סוגים שונים), החיסון החדש יחסית (מצומד, כנגד ארבעה זנים), עדיין אינו קיים בארץ. כנראה שהוא יאלץ להמתין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח
    ויקטור
    04/04/2009

האם מחסנים בחיסון דלקת קרום המוח תינוקות בארץ(מנינגוקוק)?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קרום המוח

הוספת תגובה

• חיסון מנינגוקוק

ד''ר גליה ברקאי
    05/04/2009

לא מחסנים בארץ באופן שגרתי כנגד מנינגוקוק. הזן השכיח בארץ הוא זה שאין כנגדו חיסון עדיין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה