פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• האם אפשר לקבל תשובה
    שני
    03/08/2009

דוקטור בבקשה תענה לי אני דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר לקבל תשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר גליה ברקאי
    05/08/2009

תשובה למה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר מנות פרבנר
    מיכל
    03/08/2009

שלום.,
    בני קיבל שלוש מנות פרבנר: בגיל 3 חודשים, 6 חודשים ושנה וחודשיים. הבנתי שיש לתת שלוש מנות מתחת לגיל שנה. האם העובדה כי הוא קיבל רק שתי מנות מתחת לגיל זה מפחיתה את יעילות החיסון? האם יש צורך במתן מנה נוספת? אם כן - האם זה חייב להיות מתחת לגיל שנתיים?.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר מנות פרבנר

הוספת תגובה

• מספר מנות פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    05/08/2009

ההמלצות המקוריות הן לתת 4 מנות של פרבנר לפעוטות בגיל זה, כאשר המנה הרביעית ניתנת סביב גיל שנה. משניכנס החיסון לשגרת החיסונים חל שינוי במשטר המתן וכעת הוא ניתן בטיפת חלב ב-3 מנות בלבד, כאשר המנה האחרונה היא סביב גיל שנה גם כן, כך שמתן מנה אחרונה בגיל שנה וחודשיים מספק בהחלט ואין צורך להוסיף מנות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסון לצהבת b
    זוקי
    03/08/2009

בני בן 23 ב-עבר בשנת קבל 3 זריקות של צהבת b .הוא מתכנן לנסוע לדרום אמריקה בספטמבר. בבדיקת נוגדנים שנעשתה לו יצא 10 = anti HBS
    nonimmune
    רופאו רשם לו זריקת חיסון והוא קבל זריקת חיסון אחת לצהבת B ולא אמר לו הרופא לקבל עוד זריקות או לבצע בדיקות נוגדנים. שאלתי -האם יש צורך בעוד זריקה או שתיים? האם אפשר לתת לו את הזריקה השניה חודש אחרי הראשונה בלי לבדוק נוגדנים ?האם זה יזיק אם כבר יש לו מספיק נוגדנים אחרי הזריקה הראשונה ולא נבדוק את זה ונתן לו עוד זריקות? ושאלה נוספת במידה ויש צורך לקבל את השלישית, האם זה לא אפקטיבי אם הזריקה תנתן יותר מחצי שנה אחרי הראשונה ,נניח אחרי שמונה חודשים מהזריקה הראשונה(כיוון שהוא יהיה בחו"ל בזמן שבאמת צריך לקבל את השלישית) הרבה תודה על הסבלנות .

לקביעת תור
    סגירה
    חסון לצהבת b

הוספת תגובה

• הפאטיטיס B

ד''ר גליה ברקאי
    05/08/2009

רמה של 10 היא גבולית. כשהרמה נמוכה קיימות 2 אפשרויות שמומלצות: או לתת שוב את 3 המנות (אין בכך כל נזק) או לתת מנה אחת, לבדוק נוגדנים אחרי 4-8 שבועות ואם נמוכה לשהשלים את 2 המנות הנוספות. יש אנשים שלא מגיבים בעליית נוגדנים גם בפעם השניה ואז לא מחסנים אותם יותר.
    מותר לתת את המנה השלישית עד שנה מתחילת הסדרה.
    אם אפשר, הערה נוספת, זו מחלה שעוברת דרם דם והפרשות גוף. אם הוא לא משתמש בסמים ולא יקבל מנות דם - חשוב להדגש שוב את החשיבות של שימוש באמצעי מניעה בכל מגע מיני, גם בהקשר זה (צהבת B מדבקת פי 100 מאיידס!)
    בברכה ונסיעה נעימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    שני
    02/08/2009

ביתי בת 8שבועות קיבלה חיסון ומאז משלשלת ומקיאה הרופא נתן לה נר נגד הקאות והפסיקה להקיא עדין משלשלת מיום חמישי החלפנו לה אוכל למטרנה איזומיל וגם משלשלת קיבה ירוקה מה לעשות האם האוכל איזומיל שהוא עשוי מסויה בכלל טוב אני אמא חדשה אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    03/08/2009

מציע לבצע בדיקת הצואה לוירוסים, מעקב משקל קפדני. שינוי כלכלה צמחית עשויה להועיל בחלק מהמיקרים. אם עולה חשד לאלרגיה לחלב אז לעיתים צריך לשנות לכלכלה מפורקת (נוטרמיגן למשל). מתן נר הקאות לתינוקת בת 8 שבועות הוא בעיני תמוה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מסוכן

שני
    03/08/2009

אם הרופא נתן לה את הנר האם זה עלול להיות מסוכן והאם אפשר לתת לה את האיזומיל לאורך זמן לא הייתי רוצה לעשות אותה אלרגית בזמן שלדעתי היא לא משום שהיא משלשלת עם האדונס ועם האיזומיל מקווה שבהמשך היום היא תהיה בסדר מצפה לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר גליה ברקאי
    05/08/2009

לתרופות כנגד הקאות יכולות להיות תופעות לוואי בילדים, אם לא קרה כלום עד כה כנראה שזה בסדר - אין נזקים לטווח רחוק. לגבי יעוץ פרטני לגבי כלכלת התינוקת אנא פני לרופא המטפל. שלשול יכול לנבוע מסיבות רבות, לאו דווקא אלרגיה לחלב. יש צורך בבירור הסיבה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמת בהריון
    דנה
    02/08/2009

שלום,
    אני כרגע בהריון בשבוע 33, עשיתי בדיקה לנוגדני אדמת בתחילת ההריון בשבוע 8 והיתה לי רמה של נוגדנים 32.2.
    השבוע גיליתי שכבר עשיתי בדיקה לנוגדני אדמת כארבעה חודשים לפני ההריון ואז יצא לי רמה של נוגדנים 27.2.
    מאוד נלחצתי כשגיליתי זאת ואני פוחדת שנדבקתי באדמת בתחילת ההריון, מכיוון שהרמה של הנוגדנים עלתה מ27.2 ל-32.2 בארבעה חודשים.
    אם תוכלו לעזור לי ולומר לי מה עלי לעשות עכשיו כי אני כבר בשבוע 33 והאם זה אומר שבאמת נדבקתי באדמת, אני מאוד לחוצה ופוחדת. תודה דנה

לקביעת תור
    סגירה
    אדמת בהריון

הוספת תגובה

• אדמת בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    02/08/2009

שלום דנה,
    רמה של מעל ל-15 יח' משמעותה שאת מחוסנת בכייל נמוך ומעל 30 - שאת מחוסנת בכייל נוגדנים גבוה. מבחינת המעבדה רמות של 27 ו-32 הן כמעט זהות וזהו שינוי מקובל בין בדיקה לבדיקה, ללא משמעות קלינית. המשמעות היא שאת מחסונת היטב כלפי אדמת וכנראה שגם היית לפני הכניסה להריון. בנוסף, בשל ההתחסנות המאסיבית אדמת היא מחלה מאוד מאוד נדירה היום בארץ והסיכון להדבק בה שואף ל-0. לכן, במקומך הייתי מייד מפסיקה לדאוג בעניין זה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה חוזר על עצמו
    אורלי
    31/07/2009

בני בן השש סובל מזה שנתיים מתופעת חום החוזר עצמו אחת לחודש-חודשיים. בד"כ החום גבוה מאוד - 39.5 למשך יומיים מבין חמשת הימים בהם הוא חולה. בכל פעם שהוא חולה הוא שוכב ומסרב לאכול, ובשנה האחרונה משקלו עלה בק"ג אחד בלבד. כיום גובהו 120 ס"מ ומשקלו 20 ק"ג. בפעם האחרונה שהוא חלה, במשך שבוע הוא הסתובב עם חום גבוה, בבדיקות שונות שנערכו, נמצא חשד לפנאומוקוק, ואולם בעקבות בקשה לבדיקות נוספות, אובחנה אצלו דלקת ריאות, והוא אושפז במשך שבוע בבית חולים, שבמהלכו קיבל אנטיביוטיקה גם לוריד וגם דרך הפה וכן סטרואידים.
    אני חושדת שהוא סובל מזיהום כלשהו בגוף, החוזר ומתפרץ אחת לחודש או חודשיים - תלוי במצבו בחיסוני של הילד. אולם, בכל פעם הדבר "נפתר" בצורה אחרת, כאשר הגורם הזיהומי נשאר בגוף.
    מה עושים עםתופעה כזו, ואיפה להתחיל לחפש את הגורם?

לקביעת תור
    סגירה
    חום גבוה חוזר על עצמו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    02/08/2009

לפי התאור שלך, נראה שמדובר בחום פריודי כלומר מדי פעם - אחת לחודש חודשיים. נדיר מאד שמחלות זיהומיות יהיו הגורם לתופעה. אם אכן, בהחלט מצדיק בירור אימונולוגי וראומטולגי מקיפיים. בשלב ראשון הכי חשוב לתעד את מחלות החום, סימפטומים נלווים, ממצאים בבדיקה גופנית ותגובה לטיפול אם היה. זה יקל לשייך את התפועות למחלה מסויימת הקשורה למחלות חום פריודיות בילדים. פני לראומטולוג או אימונולוג להמשך הבירור. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    דנה כהן
    30/07/2009

ביתי בת ה3 נדבקה באבעבועות מהגן, זאת לאחר שחוסנה בגיל שנה וקצת. יש לנו בבית תינוק בן 10 ימים, מה הסיכויים שהוא נדבק? שכן היא טיפלה בו יומיים לפני הופעת הפריחה

והאם נוגדנים שהוא מקבל ממני בהנקה מגינים עליו?
    במידה והוא ידבק מה ההשלכות לכך, שכן הוא פחות מגיל חודש

תודה, דנה

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

ראשית, מחלת אבעבועות אצל ילדה שחוסנה בעבר היא תמיד קלה יותר ובד"כ גם פחות מידבקת. שנית, אם את חלית בעבר באבעבועות רוח, קיים סיכוי טוב שהנוגדנים שעברו אל התינוק ממך דרך השליה ובהנקה יגנו עליו מהמחלה.
    אם בכל זאת יידבק - בדרך כלל המחלה אינה קשה מאוד בתינוק קטן, אולם חלק מהמומחים מטפלים בתינוקות קטנים באציקלוויר (זובירקס) בסירופ על מנת לקצר את המחלה. לכן, אם יופיעו בשבועיים הקרובים שלפוחיות, פני מהר יחסית לרופא על מנת שישקול התחלת טיפול (הטיפול יעיל רק אם מתחילים אותו ב-48 השעות הראשונות מהופעת המחלה).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי לחיסון רוטה
    חגית
    29/07/2009

ביתי בת ה-7 שבועות קיבלה אתמול בבוקר את המנה הראשונה של חיסור הרוטה.
    אתמול היא שילשלה פעם אחת והיתה חסרת מנוחה כל היום. בלילה ישנה טוב ובבוקר היתה לה יציאה תקינה. היום היא ישנה כל היום ונראית מאוד חלשה. היא קמה כדי לאכול וחוזרת מיד לישון כשבדרך כלל הייתה נשארת מעט עירה אחרי הארוחות.
    האם מדובר בתופעת לואי של החיסון או בעייפות בעקבות חוסר השקט של אתמול?
    אם מדובר בתופעת לואי האם ללכת לרופא או שזה נורמלי ואמור לעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לואי לחיסון רוטה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של רוטה

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

חיסון הרוטה הינו חי מוחלש ועלול לגרום לתופעות כגון שלשול, כאבי בטן, אי נוחות. אם התינוקת אפאתית ואינה מתעוררת, יש צורך לפנות מייד להערכה רפואית - זו אינה תופעה הקשורה לחיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטה פרבנר ומחומשת
    רוני
    29/07/2009

בני היום בן 9 שבועות
    יש לנו ביום שישי תור לטיפת חלב חשבתי לתת לו את הרוטה והפרבנר אך נאמר לי כי עליו לקבל את המחומשת
    האם נכון לתת לו את הרוטה והפרבנר ביום שישי ולאחר שבוע (יהיה בן 10 שבועות וכמה ימים) לתת את המחומשת?

לקביעת תור
    סגירה
    רוטה פרבנר ומחומשת

הוספת תגובה

• חיסוני גיל חודשיים

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

ניתן לתת לו את כל החיסונים ביחד, אך גם ניתן לתת אותם בהפרש של שבוע - כרצונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדני IGG ל-CMV בהיריון
    שואלת
    28/07/2009

שלום רב,

אני בהיריון, כרגע בשבוע 14. בשבוע 5 נמצאתי חיובית ל-CMV, וזיהומולגים טענו שלדעתם מדובר בשאריות ושההדבקה היתה כמה חודשים קודם, בגלל נוגדני IGG גבוהים (5.8 לפי הסקאלה של קופ"ח כללית) ו-AVIDITY של 48%, וגם כי 3.5 חודשים קודם היתה הפלה טבעית - עובר שלא התפתח, ובמקביל - מחלת חום וגרון של כמה ימים. בכל מקרה, מאז עשיתי עוד בדיקות, ה-IGM כבר שלילי, אבל שמתי לב שנוגדני ה-IGG יורדים (היו כבר 6.1 ואז ירדו ל-4.8). האם נוגדנים אלה לא אמורים להיות חיוביים כל החיים? אני פשוט חוששת מהדבקה נוספת ושאם הנוגדנים ירדו אהיה חשופה שוב לווירוס ברמת סיכון גבוהה... (יש לי ילד קטן בבית). אשמח להבהרות.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדני IGG ל-CMV בהיריון

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

שלום רב,
    לאחר זיהום ראשוני ב-CMV הנגיף נשאר בגוף למשך כל החיים, בדרך כלל במצב רדום. הסיכון הגבוה ביותר של מעבר לעובר עם גרימת נזק קשה מתרחשת כאשר יש זיהום ראשוני בתחילת ההריון. בהמשך הסיכון קטן נאוד. בזיהום הראשוני עולים גם נוגדני IGM אולם בהמשך נשארים רק נוגדני ה-IGG. שינוי זה או אחר ברמת נוגדני ה-IGG אינו מעיד על סכנה גבוהה יותר של זיהום עם מעבר לעובר. את לא חשופה כי הנגיף למעשה נשאר בגוף כל הזמן. לעתים הוא יכול "להתעורר" ואז יכולה תיאורטית להיות העברה לעובר. במקרה זה בחלק מהמקרים תהיה עלייה בנוגדני ה-IGM.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לבן חודשיים
    רוני
    28/07/2009

שלום
    בני בן חודשיים וביום שישי אמור לקבל את חיסון הרוטה
    כמוכן נאמר לי כי עליו לקבל את חיסון הפרובנר
    מספר שאלות
    1. כמה מנות יש לחיסון הרוטה ומתי יש לקבל כל מנה
    2. האם לחיסון הרוטה תופעות לוואי
    3. האם אפשרי /מותר/נכון/לתת באותו היום את שני החיסונים
    4. כמה מנות יש לחיסון הפרובונר מתי יש לתת כל מנה והאם עלי לצפות לתופעות לוואי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לבן חודשיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    28/07/2009

1. יש שני סוגי חיסון לרוטה: רוטה-טק שמצריך 3 חיסונים, רוטה-ריקס - שני חיסונים. בכל מיקרה את החיסון הראשון יש לתת בגיל בין 6 שבועות ל 15 שבועות. את החיסון השני חודשיים מאוחר יותר. החיסון השלישי (במידה והתחלת עם רוטה-טק) עד גיל 8 חודשים.
    2. החיסון הוא חיסון חי במתן תוך פומי יכול לעשות במיקרים נדירים מחלת שילשולים קלה.
    3. ניתן לתת באותו יום את שני החיסונים.
    4. לחיסון הפרבנר 4 מנות במידה וניתן החל מגיל חודשיים. חיסון בטוח, מעט תגובות מקומיות אבל לא אמור לעשות סיבוכים משמעותיים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר - מנה אחרונה
    אמא
    27/07/2009

שלום,

בתי בת שנה וחודש. קיבלה את כל מנות הפרבנר הדרושות עד גיל שנה (שלוש מנות) ואמורה לקבל את מנת הדחף הארונה.
    כיוון שעכשיו החלו לחסן בטפ"ח גם חיסון זה, רציתי לתת את המנה האחרונה אצלם, אך אין להם עדיין מלאים מספיקים של החיסון. הם טענו כי אין דחיפות במתן המנה האחרונה ושניתן לתת אותה גם בעוד חצי שנה או יותר. שבתי מחוסנת ושאין חשש שהאפקטיביות של החיסונים שניתנו לה עד היום תיפגע. האם נכון?

תודה מראש
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר - מנה אחרונה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    27/07/2009

מאחר והחיסון הרביעי משמש בעיקר כבוסטר לסידרת החיסונים הראשונית, הרי בהחלט ניתן לדחות במספר חודשים ולהסתמך על החיסונים שניתנו עד כה. לא הייתי מאחר בחיסון מעבר לגיל שנה וחצי. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון דחף כנגד טטנוס
    איתי
    26/07/2009

אני מודע לזה שהפורום מיועד במיוחד לחיסונים נגד מחלות ילדות,יחד עם זאת לא מצאתי פורום חיסונים אחר.
    אני בן 30 ונחתכתי אתמול בצהריים חתך עמוק בחלק העליון של האצבע המורה במהך חיתוך סלט. היום הגעתי למרפאה בשעה 6 בערב והרופא החליט לתת לי חיסון דחף נגד טטנוס.
    ברצוני לדעת מספר דברים:ראשית כל האם ישנה הפחתה ביעילות החיסון עקב הזמן שעבר(מעל 24 שעות),דבר נוסף האם ישנן תופעות לוואי לחיסון.
    איתי.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון דחף כנגד טטנוס

הוספת תגובה

• טטנוס

ד''ר רז סומך
    27/07/2009

מתן חיסון דחף תוך כ 24 שעות מספק ונראה לי שפרק הזמן בו קיבלת את החיסון הוא סביר. אין תופעות לוואי משמעותיות, יתכן אודם ונפיחות במקום ההזרקה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IGG גבוה
    לונה
    26/07/2009

עקב מחלות חום חוזרות, חלקן זיהומיות וחלקן ויראליות, בגיל שנה, בוצעו בדיקות דם שהראו IGG 1353.20. תתי IGG בגדר התקין.

האם יש מה לעשות בנדון כאשר הIGG גבוה? האם יש לזה משמעות מבחינה חיסונית?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    IGG גבוה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    27/07/2009

מדובר בערכי IGG מעט מוגברים אשר יכולים להיות רק חלק מתגובה דלקתית רגילה. יש צורך לקבל פרטים מפורטים לגבי מהות הזיהומים ולהחליט האם יש צורך בהרחבת ברור למערכת החיסון. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אדמת ועליה בנוגדני אדמת
    מיכל
    26/07/2009

שלום רב!

בחודש אפריל 2009 (השנה) הייתי בהריון ועשיתי בדיקת נוגדני אדמת שיצאה 27.3 (לפי הטבלה מעל 30 אני מחוסנת, ובין 15-30 יש נוגדנים אך אולי הם לא מספיקים). ההריון לצערי הסתיים בהפלה (ללא קשר לאדמת).

מאחר ואני נמצאת בניסיונות להיכנס שוב להריון, הרופא שלי שלח אותי לבדיקות דם חוזרות לנוגדני אדמת וב - IGG התוצאות כיום הן 37.5 (לא עשיתי חיסון).

הבנתי שעליה בנוגדנים אומרת שהמחלה פעילה. האם זה נכון, ואם כן, מה ניתן לעשות ?
    איך מבררים אם אני באמת חולה ? (אין לי פריחה או כאבי מפרקים או כל תסמין אחר למחלה).

תודה מראש !

הוספת תגובה

• אדמת

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

בדיקות הנוגדנים אינן מאוד מדויקות. המשמעות של הבדיקות היא שכנראה היית מחוסנת מלכתחילה וההבדלים נובעים מהבדל בבדיקת המעבדה.
    אדמת אינה מחלה כרונית, כך שאין חשש ממחלה "פעילה". היא גם מאוד מאוד נדירה כיום בארץ, ולכן הסיכוי שנדבקת ממש עכשיו מאוד מאוד נמוך.
    את יכולה להרגע (מבחינת האדמת) ולהכנס להריון...בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה