פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים ללקוית שמיעה
    מירי
    15/03/2009

שלום , ביתי בת החודשיים זוהתה כלקוית שמיעה בדרגה גבוהה - בעיה בשערות האוזן. ברצוני לתת לה את החיסונים פרבנאר ורוטה, האם יש סיכוי לפגיעה בשמיעה כתוצאה מחיסונים אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים ללקוית שמיעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין התווית נגד

ד''ר רז סומך
    15/03/2009

איני מוצא כל התווית נגד למתן החיסונים שהזכרת. ניתן לתת אותם בביטחה וכמקובל. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הרוטה
    מ
    15/03/2009

בני נולד לפני 11 שבועות כאשר הוא חולה במחלת GBS. במהלך אישפוזו טופל באנטיביוטיקה ובנוסף קיבל מוצרי דם (נוגדנים + פלזמה + טסיות). בבואי לחסנו בשבוע שמונה לחייו כנגד הרוטה נאמר לי ע"י רופא ילדים כי החיסון לא יעיל ולא נבדקה בטיחותו בילדים שקבלו מוצרי דם ובמיוחד נוגדנים. רופא ילדים אחר שהתייעצתי איתו אמר לי כי ניתן לחסן (גם הוא טען שהיעילות פחותה) אך המליץ לחסן כמה שיותר מאוחר. מה את ממליצה? אני שייכת לכללית ושם ניתן לחסן רק עד שבוע 12 ואילו במכבי ניתן לחסן בתרכיב שונה עד שבוע 20. באם ניתן לחסן ללא נזקים האם אוכל לרכוש את התרכיב של מכבי באופן פרטי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הרוטה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה - תיקון

ד''ר רז סומך
    15/03/2009

צדקו שני הרופאים - קיימים חיסונים חיים מסויימים שיש לשמר על פרק זמן ממתן עירוי נוגדנים, על מנת שהחיסון לא ינוטרל ואכן יהיה יעיל. מכיוון שהחיסון לרוטה נחשב כחיסון בעל אלמנט חי, עלתה שאלה עד כמה לדחות את החיסון. מהסתכלות על הנחיות משרד הבריאות ולמרות שהחיסון נחשב כחי אין צורך לדחות אותו. בכל מיקרה בהנחה שבנך קיבל את עירוי הנוגדנים סמוך ללידה, הרי שא. בעירוי בין השאר הועברו אליו נוגדנים כנגד וירוס הרוטה והוא יחסית מוגן. ב. אפשר לתת בגיל 12 שבועות כמקובל - כ 3 חודשים לאחר העירוי. ג. לתת את החיסון האחר בגיל מאוחר יותר. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטוקוק בילדה בת 5
    ליאת
    14/03/2009

שלום, אני בת 31 נשאית של סטרפטוקוק מסוג A, כרגע מנסה טיפול הומאופטי מאחר ואנטיביוטיקה לא עוזרת (אני מסיימת טיפול והחיידק חוזר מיד). לביתי בת ה- 5 היה חום גבוה 40 למשך יום אחד שטופל באמצעות נורופן. בבדיקה אצל רופא הילדים לא נמצאו ממצאים המצריכים טיפול, אך נשלחנו לעשות בדיקת שתן ומשטח גרון. חשוב לי לציין כי ביתי הולכת לשירותים לעיתים קרובות לצורך מתן שתן מזה תקופה של חודש (פעם אמרו לי שזה עלול להיות קשור לסטרפטוקוק). החום עבר, עשינו את הבדיקות- בדיקת שתן יצאה תקינה, משטח הגרון יצא חיובי. התחלנו טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן לשבוע ימים. מאחר וביתי לא התלוננה על כאב גרון כלל והחום נעלם- האם יש עדיין צורך לתת טיפול אנטיביוטי? מאחר ואני נשאית האם אני יכולה להדביק אותה כל הזמן? האם ילדים יכולים להיות נשאים של חיידק הסטרפטוקוק? אשמח לקבל את תשובתך, ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוק בילדה בת 5

הוספת תגובה

• נשאות סטרפטוקוקוס בלוע

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2009

קצת סדר לגבי נשאות סטרפטוקוק בלוע.
    א. במרבית המקרים אין אינדיקציה לטפל בסטרפטוקוק בלוע בשל העובדה שבד"כ אצל נשאים אין סכנה לדלקות לוע או לדלקת שגרונית ואין כ"כ סיכון להפצת החיידק. קיימים סייגים לכך כגון במקרים בהם יש דלקות לוע חוזרות אצל בני מפשחה קרובים. לפי מה שאת מתארת (וזו כנראה לא התמונה המלאה) - אין בכלל צורך בכל המאמצים למיגור החיידק. אם בכל זאת יש אינדיקציה לטפל בו, קיימות דרכים טובות יותר מאשר מוקסיפן או רפאפן - אנא פני ליעוץ של מומחה במחלות זיהומיות.
    ב. לגבי תלונות של מתן שתן בתכיפות גבוהה - לא ידוע לי על קשר בין תלונות אלו לבין סטרפטוקוק בלוע, לא הייתי משייכת בין השניים. אם אכן לא היו לה תלונות של כאבים בלוע או דלקת עם תפליטים בבדיקה, ייתכן בהחלט שגם היא נשאית ואז אין צורך לטפל בה, אבל צריך להתייעץ עם הרופא שבדק אותה בעת המחלה.
    אני רוצה להדגיש כאן שבניגוד למקרים של נשאות - במקרה של דלקת לוע סטרפטוקוקלית יש הכרח לטפל באנטיביוטיקה לא רק כדי לקצר את משך המחלה אלא גם כדי למנוע דלקת שגרונית שעלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בלב, אבל אז הטיפול הוא ל- 10 ימים ולא לשבוע.
    שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת נוגדנים לאדמת שיורדת לאחר חיסון
    שי
    13/03/2009

ד"ר ברקאי וד"ר סומך שלום רב, אני בשבוע ה-4 להריוני, הריון ראשון. לפני שנה עשיתי בדיקת דם שהראתה נוגנידם גבוליים למחלת האדמת. יש לציין שקבלתי את כל החיסונים כשגרה מאז הייתי תינוקת (כולל חיסוני הMMR). היות והיה גבולי והיות ותכננו הריון, הגעתי לטיפת חלב ועברתי את החיסון שוב. לאחר חודשיים ביצעתי בדיקת דם חוזרת שהראתה ירידה ברמת הנוגדנים. פניתי אל רופא הנשים שלי שטען כי יתכן והחיסון היה מקולקל והמליץ שאחזור עליו. פניתי בשנית אל טיפת חלב ועברתי שוב את החיסון. לאחר חודש שוב עשיתי בדיקת דם שהראתה ירידה נוספת של רמת הנוגדנים. רופא המשפחה שלי המום, רופא הנשים לא יודע מה לומר. אני בשבוע 4 ומודאגת מאוד מאוד. יש לציין גם שאני עובדת במרפאה במחלקת ילדים. מאוד פוחדת להדבק באדמת. כיצד ניתן להסביר את התופעה שרמת החיסון בגוף יורדת לאחר מתן הזריקה נגד אדמת? האם הגוף שלי דוחה את החומר? האם אני פגיעה נגד המחלה? תודה רבה!!! שי

הוספת תגובה

• נוגדנים לאדמת

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2009

שי שלום,
    חלק מסויים מהאוכלוסיה אינו מגיב ביצירת נוגדנים לכל החיסונים. אין "ירידה" ברמת הנוגדנים, כפי שאת מתארת. ייתכן הבדל מסויים בין תוצאות שתי הבדיקות ששייך לרגישות של בדיקת המעבדה. מה שהבדיקה מראה, למעשה, הוא שלא הגבת לחיסון כמצופה ביצירת נוגדנים, אבל בהחלט לא אומר שאת דוחה את החומר.... במקרה זה כדאי לערוך מספר בדיקות כדי לראות אם קיימת הפרעה רחבה יותר ביצירת נוגדנים (למשל לבדוק רמת נוגדנים לנגיפים אליהם חוסנת כגון חצבת, חזרת ועוד + רמת נוגדנים כוללת בדם). לא נראה לי שזה דחוף אם את בריאה בד"כ ולא סובלת מבעיות בריאותיות או זיהומים חוזרים. בכל אופן, מכיוון שאת בהריון לא תוכלי לקבל את החיסון כעת. לשאלתך לגבי החשש מפני מחלה: כאשר לא עולה רמת נוגדנים המשמעות היא שאת עלולה לחלות במחלה אם תחשפי לנגיף (תיאורטית, למרות רמת נוגדנים נמוכה, ייתכן שלאור העובדה שחוסנת בנגיף המוחלש, את מוגנת לא רע, אבל אין דרך לדעת אם זה באמת כך). אולם, למעשה, בשל החיסון ההמוני, היארעות אדמת בארץ שואפת לאפס, כך שהסיכוי שלך לפגוש באדם חולה ולהדבק במחלה הוא מאד מאד נמוך- לכן לא נותר לך אלא לנשום עמוק ולהרגע (גם כך לא תוכלי כעת להתחסן)...
    בהצלחה, בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה

לונה
    15/03/2009

תודה לך, האם הסיכוי להדבק נמוך אפילו אם אני עובדת במרפאת ילדים? ולגבי מחלות אחרות: רק נגד אדמת לא היתה תגובה לחיסון. רמות הנוגדנים שלי טובות לגבי כל המחלות שנותנים נגדן חיסון כיום. גם CMV IGG שלי גבוה (IGM שלילי). מה יכול לגרום לגוף האדם לא להעלות נוגדנים למחלה כמו במקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמת

ד''ר גליה ברקאי
    17/03/2009

כן, הסיכוי נמוך מאוד. למעשה, עד לאחרונה לא היו בכלל מקרים קלינים של אדמת בארץ. במקרה לפני כשבוע נודע לי שדווח למשרד הבריאות על כ-3 מקרים של אדמת (לא בדקתי את זה איתם...). גם אם זה נכון, עדיין המחלה נדירה מאוד מאוד, גם בילדים.
    לגבי הסיבה לחוסר התגובה, יכולות להיות סיבות שונות כגון בעיה טכנית עם החיסון או בעיה אצלך, הספציפית ליצירת נוגדנים כנגד מזהם מסויים או קבוצת מזהמים. שוב, אם את סה"כ בריאה, לא נראה לי שיש צורך להעמיק בנושא יתר על המידה ולבצע שורה ארוכה של בדיקות, כאמור, בהריון זה כבר לא תוכלי להתחסן שוב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועדי חיסונים לתושבי חוץ
    טל
    12/03/2009

בני נולד ב-28/1/09 וקיבל החיסונים בביה"ח והצהבת בגיל חודש. אנו תושבי חוץ והגענו לארץ לקראת הלידה, ואנו מעוניינים לטוס חזרה כאשר התינוק יהיה בן 8 שבועות, ולשוב לביקור כאשר בני יגיע לגיל 6 חודשים. אין באפשרותינו לחסנו בחו"ל. ברצוני לחסנו בשבוע הבא את החיסון המחומש, הרוטה והפרובנר. האם ניתן יהיה לחסן את המנה השניה של הרוטה והפרבנר בביקור הבא כאשר הוא יהיה בן חצי שנה? או שמא לאחר "פספוס" המועד אין טעם לחסן את המנה הראשונה כלל בשני החיסונים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מועדי חיסונים לתושבי חוץ

הוספת תגובה

• מועדי חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    12/03/2009

את מתן חיסון הפרבנר אין בעיה לדחות, וניתן יהיה לתת אותו בביקור הבא בארץ. לגבי חיסון הרוטה -יש הגבלה משמעותית בכך שלא ניתן לתת אותו מעבר לגיל 32 שבועות. אם נתתם את ה-rotarix, שניתן רק בשתי מנות (בניגוד ל-rotateq שניתן ב-3 מנות) - יש לכם אפשרות לתת את המנה השניה 4 שבועות לאחר המנה הראשונה, אם אתם עדיין כאן. בהצלחה וטיסה נעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני החיסון
    קובי
    10/03/2009

ביתי נולדה ב22/1/2009 את החיסון של גיל חודש היא עשתה באיחור קל, של יותר מחודש - חודש + שבוע וחצי. כעת היא צריכה לעבור את החיסונים של גיל חודשיים תרכיב משולש, שיתוק ילדים והמופילוס. ההפרש בין החיסון שהיא קיבלה בגיל חודש, לחיסון הבא של חודשיים הוא שבועיים. האם זה בסדר או שעלי לדחות את החיסון כי עדיף שיעבור חודש בין חיסון לחיסון ? תודה קובי

לקביעת תור
    סגירה
    זמני החיסון

הוספת תגובה

• הפרשים בין חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    11/03/2009

החיסונים שמקבלים בגיל חודש ובגיל חודשיים הם שונים: בגיל חודש מקבלים מנה שניה של צהבת B ובגיל חודשיים מקבלים לראשונה את החיסון המחומש (דיפתריה, טטאנוס, שעלת, המופילוס B וטטאנוס). לכן, אין משמעות להפרש בין חיסונים אלה. ממליצה לא לדחות את החיסון. בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות רוח והריון
    קרן
    10/03/2009

שלום, אני בשבוע 8 להריון שני. היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם ונכתב שם כי רמת נוגדני IgGלאבעבועות רוח היא: 2291 . חיסנתי את בני בן השנה ותשעה ב-31.12.08 לאבעבועות (שבועיים לפני וסת אחרונה). לא היו לו שום תופעות לאחר החיסון. האם נחשפתי לוירוס גם אני? מה זה אומר רמות כאלו גבוהות של IgG? יש סיבה לדאגה שהעובר נחשף? קרן

הוספת תגובה

• נוגדנים לאבעבועות

ד''ר גליה ברקאי
    10/03/2009

קרן שלום, אל דאגה - המשמעות של נוגדני IgG ברמה גבוהה היא שנחשפת לנגיף עבר ואת מחוסנת מפני המחלה - האם את לא זוכרת שחלית בילדות? מדוע בדקת את רמת הנוגדנים? כאשר יש מחלה חריפה שעלולה לעבור לעובר עולים נוגדני IgM - אם אלו שליליים, אין סכנה של מעבר לעובר. בכל מקרה - אין סכנה שחיסון של בנך, גם אם לא היית מחוסנת יגרום לבעיות בעובר בלא שתגרם לך מחלה קלינית. בקיצור - אפשר להרגע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים גיל שנה
    דנית
    09/03/2009

שלום בתי בת שנה. בתקופה זו אני אמורה לחסן אותה למחומש, לאבעבועות ולMMR. האחות בטיפת חלב המליצה לתת הכל באותו היום אך לי זה נראה מוגזם להעמיס על הבת שלי כל כך הרבה חיסונים בבת אחת. האם כדאי/ניתן לפצל את הנ"ל? אם כן- באילו הפרשים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסוני גיל שנה

ד''ר גליה ברקאי
    09/03/2009

אכן, לאנשים רבים כמות החיסונים הניתנת בגיל שנה נראית מוגזמת, אך עם זאת עלייך לזכור שבתך נחשפת לכמות גדולה בהרבה של אנטיגנים במחלת חום פשוטה בודדת ומחקרים מראים שאין הפרעה במתן כל החיסונים ביחד. כדי להפוך את כל החוויה לקצרה יותר ולהמנע ממתן חלקי של חיסונים, מומלץ אכן לתת את כל החיסונים בו זמנית - אין עם כך שום בעיה. אם בכל זאת את מעדיפה לפצל, אין מניעה. הכלל היחיד שיש לשמור עליו הוא לגבי החיסונים החיים מוחלשים: MMR ואבעבועות - עליהם להנתן באותו היום או לפחות בהפרש של 4 שבועות. לגבי השאר - כל הפרש מתקבל על הדעת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לעבעבועות רוח
    רחל
    09/03/2009

שלום ביום שישי ה27-02-09 עשיתי לביתי בת השנה חיסון לאבעבעות. אתמול בצהריים פתאום היה לה חום של 38.8 ומאתמול זה משחק לה. מ37.8 עד 38.7 האם יכול להיות שזה מהחיסון?מתנהגת כרגיל,אוכלת טוב,אך השינה בלילה היתה לא משהו אודה על תשובתכם המהירה פורים שמח

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לעבעבועות רוח

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות

ד''ר גליה ברקאי
    09/03/2009

חיסון זה הוא חי מוחלש ולכן לעתים יכול לגרום לסימנים חלשים של המחלה לאחר התרבות הנגיף המוחלש בגוף, לכן תופעות הלוואי בחיסון לאבעבועות יופיעו כ-10 עד 14 ימים לאחר החיסון (תרופת הדגירה של הנגיף). במקרה שלך טווח התאריכים מתאים ותיתכן מחלת חום קלה ואף נגעים בודדים הדומים לאבעבועות. אם החום גבוה מ-39 או שמצבה הכללי מחמיר ש לפנות לבדיקה ע"י רופא. בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחומש אחרי פרבנר
    דנית
    09/03/2009

ביתי אמורה לקבל מנה של חיסון פרבנר ואחרי שבוע מנה של חיסון מחומש (גיל חצי שנה). רופא ילדים אמר יש לחכות שבועיים בין מחומש לפרבנר. האם נכון? האם שבוע זה הפרש מספיק? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מחומש אחרי פרבנר

הוספת תגובה

• הפרשים בין חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    09/03/2009

קיימת בעייתיות מבחינת הפרשים בין חיסונים רק כאשר מדובר בחיסונים חי מוחלשים כגון החיסון לאבעבועות או MMR בניתנים בגיל שנה. גם פרבנר וגם המחומשת לא נכללים בקבוצה זו של חיסונים ולכן אין שום משמעות להפרשים בינהם הן מבחינת תופעות הלוואי והן מבחינת היעילות. ניתן לתת אותם יחדיו או בכל הפרש שעולה בדעתך...בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת השעלת
    רותם
    05/03/2009

שלום רב, היום התבשרתי שאני חולה במחלת השעלת, המחלה כנראה כבר בשבוע הרביעי. במהלך החודש ולפניו נחשפתי לאנשים רבים במהלך אירועים שונים שהלכתי אליהם וכן באתי במגע עם בנותיי ובעלי. מה שיותר מדאיג אותי כעת היא העובדה שבאתי במגע גם עם נכדותיי האחת בת שנתיים (מחוסנת) והשנייה בת 8 שבועות ולפני יומיים גם הנכד בן השלושה ימים. מהן הפעולות שעליי לעשות ואיך ניתן למנוע את התפרצות המחלה אצל בני משפחתי? אודה לתגובה מהירה, תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת השעלת

הוספת תגובה

• הדבקה משעלת.

ד''ר רז סומך
    05/03/2009

נהוג לתת טיפול מניעתי לבני משפחה קרובים, כלומר אם ילד חולה בבית הטיפול ניתן להורין ואחיו - גם אם חוסנו. ובכל מיקרה לאחר 5 ימי טיפול (באריתרומיצין לדוגמא) המחלה אינה מדבקת. אם לא מדובר על מגע הדוק עם נכדייך הם אינם צריכים טיפול מניעתי. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות בדיקה-אמא מודאגת
    דליה
    05/03/2009

שלום, בתי בת השמונה עשתה היום בדיקות דם בעקבות תלונות על חולשה, סחרחורות, וכאבי רגליים. לפי רופאת הילדים אין בעיה אך לפי דף התוצאות ישנם הרבה דברים אדומים שחורגים מהנורמה כמו: antistreptolys, ESR, neutrophils, lymphcytes, eosinophils כל אלה נראים חריגים. צירפתי את תוצאות הבדיקה ואני אשמח מאוד אם תוכלו להסביר מה זה אומר במילים פשוטות. תודה רבה רבה ANTISTREPTOLYS 149.52 IU/ML ( 0.00- 145.00) (.........)* CRP 0.66 MG/DL ( 0.00- 0.75) (.......*.) ESR 16.00 MM/HOUR ( 2.00- 10.00) (.........)* WBC 8.60 K/UL ( 4.00- 10.50) (.....*...) NEUTROPHILS 6.00 K/UL ( 1.50- 6.00) (........*) NEUTROPHILS % 69.40 % ( 34.00- 59.00) (.........)* LYMPHOCYTES 1.19 K/UL ( 1.40- 4.20)*(.........) LYMPHOCYTES % 13.90 % ( 28.00- 52.00)*(.........) MONOCYTES 0.62 K/UL ( 0.16- 1.00) (....*....) MONOCYTES % 7.20 % ( 4.00- 10.00) (....*....) EOSINOPHILS 0.78 K/UL ( 0.00- 0.63) (.........)* EOSINOPHILS % 9.15 % ( 0.00- 6.00) (.........)* BASOPHILS 0.03 K/UL ( 0.00- 0.16) (.*.......) BASOPHILS % 0.33 % ( 0.00- 1.50) (.*.......) RBC 4.32 M/UL ( 3.90- 5.50) (.*.......) HEMOGLOBIN 13.10 G/DL ( 12.00- 15.00) (..*......) HEMATOCRIT 37.20 % ( 33.00- 43.00) (...*.....) MCV 86.20 FL ( 74.00- 95.00) (....*....) MCH 30.30 PG ( 24.00- 32.00) (......*..) MCHC 35.20 G/DL ( 32.00- 35.50) (.......*.) PLATELETS 207.00 K/UL ( 190.00- 400.00) (*........) MPV 10.00 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...) RDW 12.20 % ( 11.00- 16.00) (.*.......)

הוספת תגובה

• הרופאה צודקת

ד''ר רז סומך
    05/03/2009

אכן הבדיקות תקינות והחריגות הקלות אינן מעידות על מחלה משמעותית. יתכן ונחוץ מעקב קליני ובדיקות דם אחרות לי הצורך. פני לרופא המטפל להמשך מעקב ובירור. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון צהבת B
    הדר
    05/03/2009

ביתי בת 9 קיבלה חיסון דחף לצהבת B (בנוסף לחיסוני הילדות הרגילים) עקב חוסר נוגדנים בגלל היותה חולת צליאק. תוצאת בדיקת הדם לגילוי נוגדנים הינה כיום hepetitis Bs Ab - 39.86 positive האם היא מחוסנת?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון צהבת B

הוספת תגובה

• חיסון צהבת B

ד''ר רז סומך
    05/03/2009

מקובל שערכים של הנוגדן שציינת מעל 100 של מעידים על חיסוניות מצויינת, בין 10-100 חלקית אך עדיין מגנה ומתחת ל 10 אין חיסוניות מגנה. כך שעל פניו לא קיימת בעיה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום
    מיטל
    04/03/2009

שלום, בני קיבל היום בבוקר חיסון - מחומשת. לקראת שעות הערב שמתי לב שהוא חם - מדדתי לו חום - 38 מה לעשות? מתי נותנים אקמולי?

לקביעת תור
    סגירה
    חום

הוספת תגובה

• חום

ד''ר רז סומך
    05/03/2009

חום היא תופעת לוואי שכיחה ומוכרת של החיסון. יש הנותנים אקמול מניעתית (גם כמשכך כאב וגם כמונע חום). בכל מיקרה אם יש חום כעת בהחלט אפשר להשתמש באקמול לפי מינון של 15 מ"ג לק"ג כל 4 שעות. בכל מיקרה אם החום מתמיד ו/או מתלווים סימפטומים אחרים פני להערכת רופא ילדים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות
    דפי
    03/03/2009

בני בן שנה וחצי ,לא חוסן עד כה בעקבות שפעות ומחלות עונתיות (חום שיעול וכו) היום דיווחה הגננת כי יש אבעבועות בגן. האם ניתן לחסנו כעת ,כשיש סיכוי סביר שנדבק כבר והמחלה בדגירה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אבעבועות

הוספת תגובה

• אבעבועות

ד''ר רז סומך
    04/03/2009

תקופת הדגירה 7-21 יום ובד"כ סביב שבועיים, בהחלט ניתן להתחסן קרוב ככל האפשר לזמן החשיפה ואז אם מתפתחת מחלה היא לרוב קלה יותר. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה