מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים וEE - דחוף!נטלי06/05/2009
שלום רב ותודה לכם על עבודת הקודש שלכם! דר' רז אני מפנה אלייך את שאלתי כיוון שאני רואה שהתמחית באימונולוגיה בילדים ושאלתי היא בנושא זה. מינואר (מגיל 9 חוד)יש לבני חשד לאאוזינופיליק אזופגיטיס שלא אומת עקב אאוזינופיליה מרשימה בס"ד - 21% - בוצע גסטרוסקופיה , נלקחו ביופסיות ואין אאוזינופילים בוושט. בוצע FOOD PATCH TEST ונמצא כי נעם בני אלרגי לכל המאכלים שנחשף אליהם עד כה. עד לאחרונה לא היו לו סימנים חיצוניים על העור כגון אקזמות וכו' האלרגיה מתבטאת בבדיקות דם ובהתנהגות שלו לאחר אוכל- אי שקט , עצירות , גיהקים וכו' בנוסףחלה בפסח וקיבל אנטיביוטיקה רק 5 ימים בחשד לדלקת חידדקית באוזניים שהופסקה לאחר בדיקת דם שהראתה כי מדובר בוירוס , ביום ה-4 לטיפול הופיעו כתמים אדומים על העור נבדק על ידי רופא עור שאמר כי זה לא מדאיג ויכול להיות ת"ל של מוקסיפן או נורופן.החשד למחלה נובע כי בתקופה שעשיתי לו אלימינציה וקיבל רק נאוקייט האאוזינופילים חזרו לנורמה - 0.7 וכשחזרתי לאוכל רגיל זה שוב עלה מאז האאוזינופילים עולים ויורדים , לדעתי משוייך לאוכל ולדעת האלרגולוג יכול להיות שכן או שמדובר באאוזינופיליה שפירה.כיום בן אוטוטו שנה וחודש עם תזונה לקויה מאוד כיוון שאנו מוסיפים או גורעים מזון לפי תגובה התנהגותית ובדיקת דם כל שבועיים. בנוסף גם מעט נויטרופני בין 1300- 1500. לאחר הרקע שאלותי: 1.האם לתת לו את החיסונים של גיל שנה? (הוא אינו נמצא במסגרת בגלל המצב) מהו טווח הזמן שניתן לתת את החיסונים , אפשר לחכות לגיל שנה וחצי / שנתיים?
2. בגלל היותו אלרגי לכל דבר אינני יודעת אם יהיה רגיש למרכיבי החיסון, על כן האם יש צורך להפריד בינהם?( לציין שקיבל את כל החיסונים עד גיל שנה כולל פרבנר יחסית בסדר)
3. האם החסונים לא יצרו עומס על מערכת החיסון שלו שבין כה וכה מוחלשת מאוד?
4. האם אתה מכיר שיטות אבחון אחרות לאבחון המאכלים שאליהם הוא אלרגי? (לציין שעשה , PRICK TEST , , RAST TAST שיצאו שליליים כמובן כי אין לו ביטוי חיצוני)
אנא עזור לי
אודה לך אם תוכל לענות במהרה כי נקבע לי תור השבוע לטיפת חלב ואני במצוקה ואובדת עצות
אינני רוצה להזיק לבני ולהסב לו עוד נזק וסבל בנוסף לכל מה שעבר ועדיין עובר!
בכבוד רב
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה, מקווה שתעזור מעט
ד''ר רז סומך06/05/2009ראשית, אלרגיה אינה מהווה סיבה לאי מתן החיסון אלא אם מדובר באלרגיה למרכיבי החיסון. יש סוג אחד והוא אלרגיה לביצה אשר לפחות לפי הוראות משרד הבריאות - חיסון MMR אמור להינתן בהשגחה לאור סיכון קל להימצאות חלבון ביצה במרכיבי החיסון (לדעתי הוראה זו מיותרת). לכן אנני רואה מניעה במתן החיסונים לפי התוכנית הרגילה. בהנחה שקיבל את חיסוני 2 4 ו 6 חודשים הרי שאינו רגיש למרכיבי החיסונים הללו. לא מסרת לי פרטים לגבי מחלות זיהומיות אם היו או לא, אבל החיסונים המומתים (אלו עד גיל שנה) בוודאי לא יזיקו לו, ואלו החיים (MMR ואבעבועות) שאיתם צריך להיזהר ולמנוע ממי שיש לו הפרעה משמעותית במערכת החיסון, גם קרוב לוודאי שיכול לקבל. ממיכתבך אני לא רואה חסר חיסוני ראשוני משמעותי ואם הרופא המטפל לא מוצא חסר מישני הרי שגם החיסונים החיים בטוחים לו כמו לאוכלוסייה הכללית. אני מטיל ספק באבחנה של "רגישות לכל דבר", מיקרים כאלו נדירים ובד"כ כפי שציינת מערבים מנגנון אלרגיה אחר (כזו שניתן לאבחנה על ידי prick test או בדיקת דם ל IGE ספציפי למזון – אשר אצל בנך היה שלילי). לגבי הבדיקה שנעשתה לו, לא ברור לי האם יש סטנדרט מקובל לבדיקה, ביקורות לבדיקה ואולי מדובר בתופעה של false positive והוא לא רגיש לכל דבר. האם יש רקע אטופי אחר לו ובמישפחה בכלל. אין ספק ששיטת האלימינציה של מזון בהחלט יכולה לתת תשובה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה ופרבנארלי05/05/2009
שלום רב,
בני קיבל מנה ראשונה של הרוטה והפרבנאר בגיל 8 שבועות. רופא הילדים אמר לי לתת לו מנה שניה ביחד עם המנה השניה של החיסון המחומש שנקבעה לו לגיל שלושה חודשים ושבוע. האם זה אפשרי לתת מנה שניה של הרוטה והפרנבאר בגיל שלושה חודשים ושבוע, האם לא צריך להיות ארבעה חודשים מלאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך06/05/2009החיסון לפרבנר אמור להינתן בגיל 2 4 6 חודשים ושנה, מינימום פרק הזמן בין המנות הראשונות הוא 4 שבועות ועל כן זו אינה טעות לתת את החיסון כעבור 5 שבועות כפי שמציע הרופא אך לא ברור לי למה המנה השנייה של החיסון המחומש לא ניתנת בגיל 4 חודשים כמקובל והחלט היה אפשר לשלב אז את שני החיסונים הנוספים. החיסון לרוטה (ואני מניח שאתה מתכוון לחיסון רוטה-טק) ניתן בשלוש מנות בגיל 2 4 ו 6 חודשים כאשר הגיל למנה ראשונה יהיה בין 6-12 שבועות והמנה השלישית לא מאוחר מגיל 32 שבועות. גם כאן בהנחה שהחיסון הראשון ניתן בגיל 8 שבועות ניתן לתת את החיסון השני כעבור יותר מחודש. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה טקכפיר04/05/2009
הייתי רוצה לשאול מתי מומלץ לחסן את בני מפני חיסון הרוטה הגורם לשילשולים והקאות. הבנתי שההמלצה לחסן היא בעיקר בארה"ב. האם גם בישראל מומלץ לחסן את הילדים מפני הנגיף?
באמצעות כללית מושלם הציעו לי את החיסון ב 435 - כל שלוש המנות. האם החיסון אינו כלול בסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון רוטה
ד''ר גליה ברקאי04/05/2009יש חלון הזדמנויות צר יחסית בו ניתן לחסן כנגד נגיף הרוטה: אפשר לתת את המנה הראשונה בגילאים 6-12 שבועות ולא מאוחר יותר.
קיימת המלצה חד משמעית לחסן את כל התינוקות והיא ניתנה על ידי כל האיגודים המקצועיים (אגוד רופאי הילדים, האיגוד למחלות זיהומיות...) ואף קיימת המלצה של ועת ההיגוי המייעצת למשרד הבריאות בנושא חיסונים להכליל את החיסון בשגרת החיסונים. הסיבות לאי הכנסת החיסון לשגרה (מתן חינם בטיפת חלב) הן כלכליות והוא מיועד להכנס לשגרת החיסונים בשנת 2010.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצבתאורלי04/05/2009
בגיל 10 חודשים היו לבני תסמינים הדומים לחצבת. בזמנו הרופאה אבחנה אותו כחולה אדמדמת או אלרגי לאנטיביוטיקה? . לאחרונה קראתי על תסמינים של המחלה ובדיעבד זכרתי כי התסמינים היו זהים היתה לו פריחה שירדה מהפנים לכל הגוף (זהה לפריחה של חצבת). חום גבוה מאוד, בעיות נשימה, ופצע מוגלתי בפה באזור השן הטוחנת, בכי וחוסר שקט כשהאור נדלק . אם אכן חלה בחצבת, האם יש דרך לבדוק אם קיים סיכון (למרות שנדיר) שיפתח דלקת רקמת מח בעוד מס' שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד''ר גליה ברקאי04/05/2009ראשית, עלייך לדעת שמחלת החצבת סה"כ נדירה בארץ (אם כי קיימת). קיימות מחלות ויראליות רבות אחרות המלוות פריחה ואף פצעים בפה. התמונה האופיינית לאדמדמת הינה חום גבוה במשך מס' ימים ואילו הפריחה מופיעה כאשר החום יורד. בחצבת מאוד אופיינית דלקת של הלחמיות עם הפרשה.
אם בנך כבר הספיק לקבל את חיסון ה-MMR המכיל גם חצבת, לא ניתן יהיה לדעת אם אכן חלה בחצבת (רמת נוגדנים גבוהה עשויה להיות ביטוי למחלה קודמת או תגובה לחיסון).
הסיכוי לפתח דלקת של רקמת המח הוא מאוד מאוד נמוך - לא הייתי מעסיקה את עצמי בדאגה מסיבוך זה (דרך אגב ישנם תאורים ספורים על סיבוך זה גם כתוצאה מהחיסון עצמו...).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסיסון דלקת ריאותיובל04/05/2009
ממתי קיים חיסון לדלקת ריאות!?
במסגרת כללית מושלם עלות החיסון היא 5 ש"ח!
האם זה אומר שלא אחלה בדלקת ריאות לעולם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לדלקת ריאות
ד''ר גליה ברקאי04/05/2009החיסון כנגד פנאומוקוקוס ניתן באופן שגרתי לכל הילדים בארה"ב משנת 2000, בארץ הוא קיים מזה מס' שנים בארץ. מסיבות תקציביות הוא לא נכנס עד עתה לשגרה, אך מהשנה הבאה יינתן לכל ילדי ישראל חינם.
לא נראה לי שאתה בגיל בו ניתן לקבל את החיסון, אבל רצינות - החיסון מאפשר הגנה כנגד 7 מתוך כ-80 זנים של חידק הפנאומוקוקוס, שהוא רק אחד מהגורמים לדלקת ריאות - ברור שהחיסון לא ימנע דלקת ריאות לעד! החיידק הזה גורם לבעיות רבות נוספות כגון דלקות אוזניים, דלקת קרום המוח ועוד...הלווא שתהיה בריא לעולם מבלי להזדקק לאף חסיסון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתייםאתי04/05/2009
אני מאוד מודאגת מזה שבתי בת ה3.5 נדבקה בהרפס שפתיים.לחברה שלה היה הרפס אך לי בזמנו נאמר שזה סתם פצע, הילדה עם ההרפס אכלה אגוזים ועם האצבעות שלוקקו עלידיה כיבדה גם את בתי.לאחר מכן התברר לי שלילדה היה הרפס.אני מאוד מודאגת שבתי נדבקה ממנה.חוץ מבדיקת דם כיצד אני יכולה לדעת האם היא נדבקה? מהו הזמן המינימלי שהיא יכולה לפתח את הפצעים או שהוירוס יכול להיות אצלה בגוף בצורה רדומה אף מס' שנים לפני שאני אדע האם היא נדבקה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס השפתיים
ד''ר גליה ברקאי04/05/2009רוב האנשים שנדבקים בהרפס השפתיים אינם מפתחים תסמינים בעת הזיהום הראשוני. חלק קטן מהילדים מפתח מחלת חום עם נגעים מרובים בפה. אחרי הזיהום הראשוני הנגיף נשאר בגוף לכל החיים ומדי פעם עלול להתפרץ כפצע או מס' פצעים באיזור השפתיים. אין צורך לדאוג - הנגיף בד"כ לא יגרום למחלה קשה ומרבית האוכלוסיה נושאת אותו בגופה בשלב מסויים.
תקופת הדגירה של הנגיף היא בין יומיים לשבועיים, אך כאמור תתכן הדבקה ללא תסמינים.
ניתן לבצע בדיקת נוגדנים כנגד הרפס כעבור מס' שבועות, אך לא היית ממליצה לבצע אותה - גם אם ביתך נדבקה (ואין צורך לדאוג כל כך), אין מה לעשות...
בהזדמנות זאת אני מזכירה לך שיש צורך להזהר עם אכילת אגוזים בילדים מתחת לגיל 5 שנים בשל סכנת שאיפה לריאות.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אתי05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושך אצל תינוקאביבה03/05/2009
לבני בן ה-4.5 חודשים יש חום גבוה כחודש. לפני כחודש הוא חלה בברונכיטיס עם חשד לדלקת ריאות, וטופל באנטיביוטיקה. הבעיה היא שמאז ועד היום יש לו חום של עד 37.8 בבוקר ובערב החום מגיע אף ל-38.3 (אנחנו מודדים לו חום כמעט מידי יום). עשינו לו בדיקות דם מקיפות (CRP, CMV, EBV, שקיעת דם וספירת דם), בדיקת שתן ואפילו אקו לב, והכל יצא תקין (מלבד ערכים גבוהים שלPlatelets שבמגמת ירידה (860 ירד ל-700). נאמר לנו שעל פי הספרות יתכן כי זה החום גוף שלו, אבל העובדה שהחום הופיע בעקבות הדלקת ריאות מטרידה.
עלי לציין כי הוא מתנהג כאילו אין לו בכלל חום. הוא אנרגטי, חייכן מתפתח ועולה במשקל כפי שצריך.
האם זה יכול להיות זיהום אחר? האם יש בדיקות נוספות שאנחנו יכולים לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך04/05/2009חום גוף תקין עשוי להגיע עד 37.8-38 ויש אפילו הגדרת חום גוף תקין עד .38.2. רמת הטסיות הגבוהה אכן עלולה להעיד על מחלה דלקתית והירידה בהחלט עשוייה לסמן החלמה. לפי סוג הבירור המקיף שעבר בנך עושה רושם שאתם בידיים טובות ומבינות, המשיכו המעקב הקליני, המעבדתי וההדמייתי, ובירור בהתאם. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה ד"ר סומךמורן03/05/2009
על תשובותיך המקצועיות והמרגיעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך03/05/2009חן חן, בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אחרי פרבנריפעת02/05/2009
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים, קבל לפני שבוע מנה ראשונה של חיסון פרבנר. יום למחרת הוא פתח חום שנמשך כיומיים שלושה ותאבונו ירד מאד. אני יודעת שאלו התופעות הנפוצות. אולם ביומיים האחרונים התחילה פריחה בעיקר באזורי הידיים והרגליים.האם זו תופעה מדאיגה? כדאי שיראה רופא? הוא אמור להתחיל מחר גן חדש - יש סיבה להשאירו בבית? יש לציין כי מצב רוחו טוב ולא נראה כי משהו מפריע לו.
תודה מראש
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר רז סומך03/05/2009אכן חום ופריחה עלולים להיות תופעות לוואי של החיסון, אולם המהלך של ירידת החום והופעת פריחה מתאים מאד למחלה ויראלית דוגמת אדמדמת. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת גולה במקום החיסוןקרן02/05/2009
שלום,
בני בן שנה וקיבל ביום חמישי חיסון מחומשת מנה אחרונה , אתמול הופיעה אדמומיות ומעט נפיחות במקום החיסון והיום כבר יש "גולה" במקום. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת
ד''ר רז סומך03/05/2009הופעת נפיחות במקום ההזרקה היא תופעת לוואי מוכרת של מרבית החיסונים וקשורה למנגנון אימונולוגי מסויים. הנפיחות חולפת תוך מספר ימים באופן ספונטני. בהנחה שאין סימני זיהום משני כלומר אין חום אודם או רגישות ניתן לשלול זיהום במקום ההזרקה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח והריוןמורן01/05/2009
שלום רב ד"ר,
בשבוע 11 להריוני הייתי החלטתי על דעת עצמי לבדוק את מידת החיסון שלי לאבעבועות רוח וע"כ ערכתי בדיקת נוגדני IGG והתוצאה היתה: "חיובי".
הייתי מופתעת מאחר ואימי מדווחת כי לא זכור לה שחליתי במחלה זו.
יש לציין כי במהלך ההריון לא הופיעה פריחה כלשהי בגופי ולא סבלתי ממחלת חום כלשהי.
שאלתי: האם קיימת אפשרות שנדבקתי באבעבועות רוח במהלך 11 השבועות הראשונים להריון ולא היה לכך כל ביטוי בגופי?
כמה זמן לוקח לנוגדני IGG להתבטא בבדיקת הדם מרגע ההדבקה?
תודה רבה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך03/05/2009תשובת IGG חיובית מעידה על חיסוניות קיימת בגלל מחלה קודמת או קבלת חיסון בעבר. לפי המהלך שאת מתארת, קרוב לוודאי שעברת בילדותך מחלה קלה או תת קלינית. נוגדנים מסוג IGG מתפתחים תוך מספר שבועות מהמחלה ומעידים על רכישת חיסוניות. מוגדנים מסוג IGM מעידים על מחלה עכשווית. הסירי דאגה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר MMRVבר01/05/2009
שלום,
בתי בת שנה וחודשיים. קבלה MMRV לפני עשרה ימים (קבלה רק חיסון באותו יום). לאחר חמישה ימים ממתן החיסון התחיל לעלות חום ל-38.3 (רקטלי). מאז, כבר חמישה ימים עולה חום לקראת הערב, היא בוכה יותר מהרגיל.
האם זה נשמע כמו תופעת לוואי של החיסון?
כמה ימים יכול להימשך חום לאחר MMRV?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לאחר חיסון
ד''ר רז סומך01/05/2009בד"כ תופעות הלוואי שקשורות לחיסון הזה מופיעות 7-12 יום לאחר החיסון, אולם גם לאחר 5 ימים הופעת חום עשוייה להיות קשרה לחיסון. בכל מיקרה לאור המשכות החום מעבר לפרק זמן סביר ממליץ לפנות לרופא המטפל על מנת לבצע בדיקה כללית ויתכן גם בדיקות מעבדה לאיתור מקור החום. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבת 1330/04/2009
בחופשת פסח חליתי באבעבועת רוח למרות שהיה לי חיסון. החיסון שלי הוא בזריקה אחת נגד כמה מחלות (חזרת ועוד איזה משהוא אם נקודות אדומות) השאלה שלי היא אם אני חליתי באבעבועת רוח למרות שהייה לי חיסון יכול להיות שאני יחלה גם במחלות האחרות?
אני ממש מפחדת תענו לי בבקשה!!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך01/05/2009קיימים מיקרים של הידבקות חוזרת באבעבועות (כ 5-10%). אם מערכת החיסון שלך תקינה (קלינית -את ללא זיהומים חוזרים או תופעות אחרות המחשידות להפרעה במערכת החיסון) הרי שסביר שאת מחוסנת למרכיבים האחרים של החיסון ולכן לא תחלי. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת בהריוןמורן30/04/2009
שלום רב,
הנני בהריון שבוע 19 + 5 ימים.
רמת החיסון שלי לאדמת גבולית (רמה של 25IU/ML כאשר החל מ-30IU/ML מעיד על חיסון).
במידה ושהיתי במחיצתו של ילד חולה מתי אוכל לראות זאת ברמת נוגדני ה- IGM ?
האם קיימת אפשרות שהרמה הגבולית של הנוגדנים הספיקה להגן מפני הדבקה?
תודה, מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
ד''ר רז סומך01/05/2009רמת החיסון שלך בהחלט סבירה ואין חשש.בכל מיקרה זמן הדגירה של אדמת כשבועיים- שבועיים וחצי. כך שאם שהית במחיצת חולה (האם הוכחה מחלתו כאדמת??) הרי שנוגדנים מסוג IGM יופיעו סביב תחילת המחלה. אני מניח שבמיקרה שלך את יכולה להיות רגועה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לאחר קבלת חיסון נגד אבעבועותהדס ק30/04/2009
שלום,
בני בן השנה וחצי קיבל הבוקר חיסון נגד אבעבועות רוח (מנה ראשונה). בצהריים הוא התחיל לשלשל. האם שלשול מוכר כתופעת לוואי לחיסון נגד אבעבועות רוח או שהדבר מקרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך30/04/2009לדעתי השלשול מקרי ואינו קשור לחיסון. תופעות הלוואי לחיסון המיידיות הינן לרוב מקומיות -במקום ההזרקה, או אלרגיות, ומאוחרות - פריחה או סימני המחלה כעבור בערך 7 ימים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)