פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• cmv - כן או לא?
    דנה
    03/07/2009

שלום רב
    ב-2/1/07 עשיתי בדיקות דם ל-CMV והתוצאות היו IGM שלילי IGG שלילי
    (בהערות היה רשום שחיובי זה גדול מ-0.4IU/ML )
    ב-16/12/08 עשיתי שוב בדיקות והתוצאות- IGM שלילי IGG -חיובי 0.63
    (בהערות היה רשום שחיובי זה גדול או שווה ל-0.6 , גבולי זה 0.4-0.6
    ושלילי זה 0-0.4)
    אני בהריון החל מ-24/2/09 (קצת יותר מחודשיים אחרי הבדיקה האחרונה הנ"ל שבה ה-IGG יצא חיובי 0.63).
    ב-22/4/09 עשיתי שוב בדיקות והתוצאות- IGM שלילי IGG -חיובי 0.63
    (בהערות צויין שחיובי זה מעל 0.6)
    ב-15/6/09 עשיתי שוב בדיקות והתוצאות IGM שלילי IGG -גבולי 0.60
    (בהערות צויין חיובי בשיטת ELFA-VIDAD . חיובי גדול או שווה ל-0.6
    גבולי-0.4-0.6 ושלילי 0-0.4 )
    שאלותיי הן:
    1. האם אני מחוסנת? האם נחשפתי בעבר לנגיף?
    2.האם תוצאה של IGG חיובי (0.63 ) כחודשיים לפני כניסה להריון יכולה לפגוע בעובר?
    3.האם תוצאות הבדיקות במהלך ההריון יכולות לפגוע בעובר?
    נא עזרתכם.
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cmv - כן או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV

ד''ר גליה ברקאי
    05/07/2009

דנה שלום,
    יש קצת בעיה עם בדיקות סרולוגיות כי הן מבטאות את תגובת הגוף לזיהום (עליית נוגדנים) ולא מאתרות את הנגיף עצמו, ולכן, כמו כל בדיקת מעבדה, יש בהן לעתים אי דיוקים ותשובות שיש בהן אי ודאות. אחרי כל ההסתייגות הזו, נראה שנדבקת ב-CMV בין התקופה של ינואר 07 לדצמבר 08.מאז הבדיקות חיוביות. כנראה שהבדיקה של דצמבר 08 התרחשה מס' חודשים לאחר ההדבקה ולכן IgM (שעולה בזיהום חריף) כבר היה שלילי. אם בבדיקה של דצמבר 08 היו מבקשים מדד שנקרא IgG avidity - ניתן היה לקבוע שאכן התרחקת מהזיהום החריף.
    הסיכום הוא שנראה שנדבקת בנגיף לפני ההריון, ולכן אני לא רואה טעם לחזור על הבדיקה כל כך הרבה פעמים בהריון.
    באופן עקרוני המושג "מחוסנת" מפני הנגיף לא כל רלוונטי כי לאחר ההדבקה הנגיף קיים במצב רדום בגופינו למשך כל החיים. הסיכון העיקרי להעברה לעובר הוא בהדבקות ראשונית בתחילת ההריון, ולכן הסיכון אצלך נמוך מאוד, וגם אם תהיה העברה לעובר, הסיכון לנזק קטן ביותר.
    לצורך יעוץ מפורט יותר לגבי ההשלכות של הדבקה ב-CMV בהריון אנא פני לרופא/ת הנשים שלך.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    05/07/2009

ראשית כל, תודה רבה על התשובה המפורטת. - במידה והנגיף"מתעורר" במהלך ההריון הוא יכול לגרום נזק לעובר אחרי שבוע 16 ?- (לפני שבוע זה, התוצאות היו בכל מקרה שליליות)
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואחת אחרונה...

דנה
    05/07/2009

אני עוברת בדיקת מי שפיר בשבוע 19+2 (בגלל גילי). במידה ואבקש "על הדרך" לבדוק גם את
    עניין ה-CMV התשובה תהיה אמינה למרות שהבדיקה לפני שבוע 21 ?(ידוע לי בוודאות שההדבקה הראשונית היתה לפחות חודשיים לפני הכניסה להריון)
    ומה לגבי שבוע 20+2 - אמינות הבדיקה תהיה גדולה יותר או שבכל מקרה כדאי לדחות את הבדיקה לשבוע 21?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMVבהריון

ד''ר גליה ברקאי
    07/07/2009

הבעיה לגבי CMV היא שאנחנו אף פעם לא יכולים להבטיח ב-100% שהכל יהיה בסדר. בעקרון בראקטיבציה (כשהנגיף מתעורר בשנית) הסיכון לנזק קטן מאוד, וכן - אחרי הטרימסטר הראשון, הסיכוי קטן עוד יותר - אבל אף פעם לא 0. נראה לי שאין כאן סיבה לדאגה ממשית.
    לגבי מועד בדיקת מי השפיר, יש צורך להתרחק מההדבקה (מבחינה זו אין לכם בעיה) וההמלצה לעשות את הבדיקה בשבוע 21 נובעת מכך שמערכת השתן לא מספיק מפותחת ואין מספיק השתנה של הנגיף לפני כן, אבל שוב - שבוע 20+2 נראה לי בסדר גמור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חיסונים
    אורלי
    02/07/2009

בתי בת 17 כשנה וחודשיים לאחר השתלמת מח עצם. כעת נאמר לנו כי יש צורך להעביר אותה סדרת חיסונים בטיפת החלב. שאלתי האם יש סיכון בכך והאם מומלץ להמתין או לחסן רק חיסונים הכרחיים שהם?

לקביעת תור
    סגירה
    מתן חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים לאחר השתלת מח עצם

ד''ר גליה ברקאי
    02/07/2009

לאחר השתלת מח עצם יש בעצם מח עצם "חדש", ולכן יש צורך בהשלמת החיסונים מהתחלה. כשנה לאחר ההשתלה מח העצם החדש נקלט לחלוטין ולא אמור להיות דיכוי חיסוני ולכן זה הזמן המומלץ לבצע את מרבית החיסונים. כדאי מאוד לבצע את החיסונים כדי למנוע זיהומים, לאחר כל מה שעברה....אין ספק שהתועלת של החיסונים גדולה בהרבה מהסכנה מתופעות לוואי.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים

אורלי
    02/07/2009

האם כל החיסונים הכרחיים . מה לגבי חיסון אבעבעות וחזרת אשר הילדה כבר חלתה בהם בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    05/07/2009

גם אם הילדה חלתה במחלות אלה, יש צורך בחיסונים לאור העובדה שמח העצם שלה עבר דיכוי כה רציני לפני ההשתלה שהזיכרון שלו מהזיהומים האלה "נמחק".
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הפטיטיס b
    חן
    01/07/2009

שלום, אני בחודש 7 להריון ומחוסנת להפטיטס b .
    אני מתלבטת האם להסכים לחיסון התינוק מיד לאחר הלידה ורוצה לדחות אותו.
    מה דעתך?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הפטיטיס b

הוספת תגובה

• חיסון לצהבת B

ד''ר גליה ברקאי
    02/07/2009

חן שלום,
    אין ספק שההחלטה לחסן את התינוקות לצהבת B נובעת מהחשש של העברה מאם לילוד, והסיכון הגבוה למחלה כרונית אצל הילוד במצב זה. אם את מחוסנת, אין בעיה לדחות את החיסון, רק דאגי שהדבר לא יישכח! מאידך, אין סיבה להמנע מהחיסון בגיל צעיר, כמעט שאין לו תופעות לוואי והוא כבר מזמן לא מכיל כספית כך שהוא מאוד בטוח.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBS בתרבית וגינלית
    רגב
    29/06/2009

התגלה לי GBS בתרבית וגינלית, שבוע 36.
    כמו כן, אני אלרגית לפניצלין.
    הרופא שלי אמר לי שאני אצטרך לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה.

אני חוששת נורא. יש לי 3 שאלות :
    1) מה יעילותה של אנטיביוטיקה שלא מסוג פניצלין כלפי GBS ?
    2) מה קורה ואם יש ירידת מים ?
    3) האם במצבי לא כדאי לשקול לעשות ניתוח קיסרי ?

לקביעת תור
    סגירה
    GBS בתרבית וגינלית

הוספת תגובה

• GBS בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    29/06/2009

אכן, כאשר מתגלה GBS בנרתיק לפני סיום ההריון יש חשש של העברה לעובר וגרימת מחלה אצלו, לפיכך יש צורך בטיפול אנטיביוטי במהלך הלידה ובניטור התינוק לאחר הלידה.
    החיידק (זהו סטרפטוקוק), רגיש למגוון גדול של אנטיביוטיקות ולכן אין שום בעיה במתן אנטיביוטיקה מקבוצה אחרת כגון קלינדמיצין. במקרה של ירידת מיים, כמו גם בלידה ממושכת, יש צורך לעתים במתן מנות חוזרות של אנטיביוטיקה עד הלידה.
    ככל הידוע לי GBS אינה אינדיקציה לניתוח קיסרי - בכלל לא בטוח שהסיכון להעברה קטן יותר בניתוח, ובוודאי גם במקרה שיהיה צורך בניתוח תקבלי אנטיביוטיקה והתינוק יהיה בהשגחה 24 שעות וילקחו לו בדיקות דם.
    אני יכולה להרגיע אותך שהטיפול האנטיביוטי יעיל מאוד ואם אכן תקבלי אנטיביוטיקה כנדרש, הסיכון לעובר נמוך ביותר.
    בהצלחה בלידה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לילדים ואלרגיה לביצים
    אבי
    28/06/2009

במידהויש ילד בעל אלרגיה מוכחת לביצים האם ישנם חיסונים עליהם הוא חייב לוותר או שמה רק לעשותם בבית חולים?

הוספת תגובה

• חיסונים ואלרגיה לביצים

ד''ר רז סומך
    28/06/2009

קיימים מספר חיסונים העשויים להכיל חלבון ביצה. החיסון לאדמת חזרת חצבת שמוכן בתרבית רקמת עוף ועשוי להכיל חלבון ביצה וחיסונים לשפעת וקדחת צהובה שהם תרכיבים המיוצרים על ביצים מופרות. הוראות משרד הבריאות הן שאם הייתה בעבר תגובה אלרגית מסוג אנפילקסיס לחלבון ביצה, יש לחסן בחיסונים הללו תוך נקיטת אמצעי זהירות דרושים. כלומר מתן החיסון בהשגחה. עלי לציין שבאופן אישי ומנסיון שרלוונטי לשנים האחרונות הנטייה להקל באמצעי הזהירות הדרושים מכיוון שכמות החלבון היא כמעט אפסית והסיכון הוא יותר תאורטי לפחות בכל האמור לחיסון אדמת חזרת חצבת. יש לציין שתגובה אנפילקטית עשויה לכלול תגובה מיידית, מסכנת חיים, ירידה במדדים המודינמיים, קוצר נשימה, מלווה בפריחה מגרדת, נפיחות שפתיים ובצקות של רקמות רכות. תגובות אלרגיות אחרות כמו גם חשיפה לחלבון ללא תגובה כלשהיא אינן מחייבות נקיטת אמצעי זהירות מעבר לרגיל. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    יעל
    25/06/2009

שלום רב!
    אני אמא לילד בן 3. בחודש הראשון להריוני.
    ילדי נדבק במחלת השנית.
    אני פוחדת על העובר שבבטני. האם יש סכנה כלשהיא? עדיין אפילו לא הספקתי לבקר רופא נשים .
    לא חליתי במחלה זו. דרך אגב גם לא באדמת. תרגיע אותי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    28/06/2009

מחלת השנית עלולה להיות חלק מדלקת גרון הניגרמת על ידי חיידק הספטרפטוקוק. בשמה הלועזי scarlet fever. המאפיין חום גבוה פריחה טיפוסית ובידוד חיידק סטרפטוקוק מהגרון. קיימות מספר מחלות פריחה בילדים, אנא ודאי כי לא מדובר במחלת פריחה אחרת.בכל מיקרה לא ידוע על מחלה ספציפית בעובר ואני מניח שחלית בעבר בסטרפטוקוק - אף שאין חיסוניות לכל החיים. לגבי אדמת אני מניח שאם קבלת את שגרת החיסונים הנהוגה, הרי את מחוסנת. בכל מיקרה רופא הנשים שלך יכול לבצע בדיקה סרולוגית פשוטה לבדוק את רמת החיסוניות שלך לאדמת. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי לחיסון הרוטה
    יפעת
    25/06/2009

חיסנתי אתמול את בני בחיסון נגד חידק הרוטה , הוא משלשל ,
    האם שלשלול היא תופעת לואי נורמלית? כמו כן מתי אמורה להפסיק תופעת לואי זו ?
    בנוסף אילו תופעות לואי נוספות יכולות להיות לו ? ואילו תופעות מצריכות התייחסות מיוחדת ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לואי לחיסון הרוטה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    28/06/2009

חיסון לרוטה כולל מרכיב חי מוחלש מאד, סה"כ זמן דגירה של הוירוס 2-3 ימים ולכן שלשולים שהחלו מיד לרב אינם קשורים, אם בהמשך אז עשויים להיות קשורים לחיסון. בכל מיקרה לחיסון תופעות לוואי מקומיות וסך הכל נחשב לחיסון בטוח. צריך לדאוג במיקרים בהם הילד נראה לא טוב, מגלה סימנים של התייבשות, אי שקט או אפטיה לסרוגין. בכל מיקרה של דאגה, בדיקת הרופא המטפל אף פעם לא מזיקה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר
    יפעת
    24/06/2009

שלום ,
    היום ניגשתי לחסן את בני בן ה 12 שבועות בחיסון הפרבנר , נאמר לי כי החיסון מועבר לטיפת חלב ואין אותו כרגע בקופ"ח - כמו כן הוא יגיע רק בשבוע הבא .
    האם זה לא יהיה מאוחר מידי לחסנו , הבנתי שהגיל המקסימלי למתן המנה הראשונה הוא 12 שבועות אם זה עדיין לא מאוחר אז מה הגיל המקסימלי למנה הראשונה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרבנר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    24/06/2009

אין גיל ראשון חובה לחיסון פרבנר. מומלץ להתחיל בגיל חודשיים אך ניתן לתת בכל גיל, רק שמספר המנות משתנה. בכל מיקרה. בנך יכול לקבל החיסון ללא כל בעיה גם בשבוע הבא ולהמשיך בתוכנית החיסונים של פרבנר כמקובל. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להידבקות בוירוס CMV בהריון
    סיון
    23/06/2009

שלום רב,

בתחילת ההריון ביצעתי שתי בדיקות לוירוס CMV.

להלן התוצאות:

בדיקה ראשונה 22.3.09

CMV IgG - 160 AU/ML

CMV IgM - גבולי

CMV IgM additional assay - NEGATIVE בוצע פעמיים

CMV IgG Avidity - 41%

בדיקה שנייה 12.4.09

CMV IgG - 186 AU/ML

CMV IgM - גבולי

CMV IgM additional assay - NEGATIVE

CMV IgG Avidity - 43%

כיום אני בשבוע 19+4, השאלה היא האם ההדבקה בוירוס הנ"ל היא הדבקה מהעבר או הדבקה נוכחית בתקופת ההריון?

האם מומלץ לפי תשובה זו לבצע בדיקת מי שפיר?

תודה רבה מראש
    סיון

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    23/06/2009

שלום סיוון,
    ראשית אני רוצה להבהיר שהבדיקות ל-CMV הן בלתי ישירות - הן מבטאות את תגובת מערכת החיסון שלנו לנגיף ולא מאתרות את הנגיף עצמו. יש שונות בתגובה בין אדם לאדם וכן הבדיקות לא לגמרי מדויקות ולכן תמיד צריך לקחת אותן במידה מסוימת בערבון מוגבל.
    הבדיקות, כבר הראשונות, מצביעות על זיהום שאינו לגמרי חדש, ייתכן לפני ההריון אך לא ניתן לשלול בוודאות זיהום ממש בתחילת ההריון (לפי החישוב שלי הבדיקות הראשונות היו סביב שבוע 8-10??) או מעט לפני ההריון (איננו יודעים לאמר בודאות אם זיהום לפני ההריון יכול לגרום לנזק בעובר).
    לצערי - בזיהום ב-CMV בהריון, כמעט לעולם לא ניתן לתת תעודת ביטוח שהכל יהיה בסדר, ולכן נראה לי שכדאי לבצע בדיקת מי שפיר - עדיף לא לפני שבוע 21-22.
    בכל מקרה, בכדי להבין יותר טוב את המשמעות של זיהום ב-CMV בהריון כדאי לך לפנות ליעוץ אצל מומחה/ית . למחלות זיהומיות או גניקולוג/ית בעל/ת נסיון בתחום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ממושך
    ענבל
    22/06/2009

שלום,
    בתי בת 1.4 שנים, במשך שלושת החודשים האחרונים חום גופה בערב בסביבות 38 כאשר פעם / פעמים בשבוע מעל 38. בשעות הבוקר חום גופה בסביבות 37.5. החום יורד לבד אחרי מספר שעות ללא התערבות של תרופות להורדת חום. באופן כללי הילדה חיונית ביותר ולא ניכר עליה סימני מחלה כל שהם. שבוע שעבר בצענו בדיקות דם ושתן מפורטות ביותר , רופאת הילדים טוענת שהכל תקין ( בכל הבדיקות למחלות חום למינהן יצאה תוצאה שלילית) רק ESR קצת גבוה 40.
    היא הפנתה אותנו לאולטראסונד בטן וצילום חזה שיצאו גם כן תקינים. שאלתי אליכם היא מה לעשות עכשיו....? אני מרגישה קצת בחוסר אונים, כי מצד אחד חוץ מחום נמוך הילדה בסדר גמור מצד שני החום ממשיך .תחושת הבטן שלי אומרת לעזוב את זה ולא להטריד את הילדה בבדיקות נוספות.
    רציתי לדעת אם יש בדיקות נוספות שאתם ממליצים לעשות לפני שאני מחליטה "לשחרר" את הנושא.
    אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי לגבי המשך הטיפול....

לקביעת תור
    סגירה
    חום ממושך

הוספת תגובה

• חום ממושך

ד''ר גליה ברקאי
    22/06/2009

ענבל שלום,
    הפורום מיועד לשאלות כלליות על מחלות זיהומיות וחיסונים, ולא ליעוץ פרטני שכזה. לא ניתן לייעץ לך מבלי לבדוק את הילדה ולעבור באופן מסודר על הבדיקות שלה. אכן, פעמים רבות, לא נמצאת סיבה לחום שכזה (שאינו ממש גבוה) כאשר התפקוד תקין, אולם לא ניתן להכליל. נראה לי שהרופאה שלך ערכה בירור רציני עד כה (אם החום ממשיך יהיה אולי צורך בבדיקות נוספות) ואני ממליצה בחום להמשיך ולפעול לפי המלצותיה.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן חולה במחלת הנשיקה מדבק?
    שירי
    19/06/2009

שלום הייתי רוצה לדעת כמה זמן חולה במחלת הנשיקה מדבק מתחילת דגירת המחלה
    ואיך נמנעים מהדבקה עם החולה?
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/06/2009

המחלה כשמה כן היא "מחלת הנשיקה" מועברת בהפרשות. זמן דגירה כ 30-50 ימים, בילדים זמן הדגירה קצר יותר. ביטוי המחלה שונה מגיל לגיל. החולה עשוי להפריש רמות גבוהות של הוירוס בתקופה של כחצי שנה לאחר המחלה ובהמשך החיים מפעם לפעם. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מחומש בטעות
    קובי כהן
    18/06/2009

שלום,
    יש לי ילדה בת חודשיים וחצי.
    הייתי לפני שלושה שבועות בטיפת חלב והילדה שלי קיבלה את המנה הראשונה של החיסון מחומש

אתמול (שלושה שבועות אחרי המנה הראשונה) הייתי שוב בטיפת חלב והילדה קיבלה שוב חיסון. אחרי שהיא קיבלה את החיסון האחות אמרה שהיא טעתה ושהחיסון היה אמור להתבצע רק עוד חודש וחצי!!!!

אני ממש מודאג. אני יודע שהמחומש זה חיסון שיכול להשפיע קוגנטיבית על התינוקות ואני לא יודע מה לעשות.

כמה מסוכן זה? מישהו יודע מה ההשלכות?

תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומש בטעות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/06/2009

נהוג לתת את החיסון השני 6-8 שבועות לאחר הראשון. הארוע צריך להיות מדווח למשרד הבריאות כמקובל במיקרים כאלו. נא לפעול לפי ההנחיות שלהם. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן 3 חיסונים בבת אחת
    רינת
    17/06/2009

שלום רב
    זומנתי לחסן את בני בן שנה ו 10 חודשים ל3 חיסונים בבת אחת : מחומש , צהבת A ואבעבועות
    האם יש הכבדה במתן החיסונים בבת אחת? גם מבחינה רפואית ואולי גם מורלית על הפעוט? מה עושים עם כל פרסומי נגד החיסונים ?וסיפורי הזוועה בנושא? אימלה!!

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתן 3 חיסונים בבת אחת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    17/06/2009

אין בעיה במתן מספר חיסונים ביחד, זה לא משנה את תופעות הלוואי או מוריד את היעילות שלהם. עקבי אחרי הוראות האחיות בטיפת חלב, הן מנוסות ואחראיות. בקשר לחיסונים כל שאומר רק שתאמיני לעובדות ולא לשמועות. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת מנת חיסון
    חגית
    17/06/2009

שלום
    בתי אמורה לקבל מנה שלישית של חיסון פרבנר. רכשתי את מנת החיסון מקופ"ח לפני כשבועיים ואני שומרת אותה במקרר (לא התאפשר לתת את החיסון בשבועיים אלה מסיבות שונות). האם ניתן להשתמש בו עדיין (תאריך תפוגה עוד כשנתיים) או שקירור ביתי "הורס" משהו במנה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת מנת חיסון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    17/06/2009

אם החיסון נשמר במקרר 2-8 מעלות אין כל בעיה. זמן מדף של החיסון כ 3 שנים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים
    מירי
    16/06/2009

שלום,

בני בן ארבעה חודשים צריך לקבל חיסון בטיפת חלב , האם אפשר באותו יום או בהפרש של יום יומיים לחסן גם ברוטריקס מנה שניה או רצוי לעשות מרווח גדול יותר בין החיסונים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    16/06/2009

ליה שלום,
    אין בעיה לתת את החיסונים באותו היום או בכל הפרש שתבחרי. מבחינת תופעות הלוואי, אין הבדל משמעותי בין מתן בו-זמני ובין מתן בנפרד, ומכיוון ש מדובר בחיסון שניתן דרך הפה ולא דורש דקירה נוספת, לדעתי כדאי לך לעשות את שני החיסונים באותו היום ולגמור עם זה.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה