מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת cmv לפני כניסה להריוןמימי01/04/2009
שלום , אני בת 40 וערכתי מספר בדיקות לצורת התחלת תהליך הזרעה לדאבוני בדיקת ה- CMV יצאה חיובית :
IgG 244.2 AU/ml POSITIVE
IgM POSITIVE
גבולי IgM additional assay
IgM additional assay
IgG Avidity גדול מ- 45%
Probably past infection
קטן מ- 35% IgG with low Avidity
גדול מ- 45% IgG with hith Avidity
שאלה : מה אומרת הבדיקה והאם צריך לטפל בנגיף בלי קשר להריון ?
ובנוגע להריון : האם עלי לחכות פרק זמן מסויים עד לתחילת תהליך ההזרעה , מפאת גילי אין לי כל כך הרבה זמן לחכות או אני יכולה להתחיל כבר בהתהליך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV והריון
ד''ר גליה ברקאי03/04/2009מימי שלום,
מבחינות רבות, תוצאה חיובית של CMV לפני ההריון טובה יותר מתוצאה שלילית מכיוון שאישה ששלילית ל-CMV לפני ההריון חשופה לזיהום ראשוני במהלך ההריון המהווה סכנה להעברת המחלה לעובר. לידיעתך, בארץ כ-85% מהנשים עברו זיהום ב-CMV לפני הכניסה להריון!
לעניינך, משמעות הבדיקה היא שעברת זיהום ב-CMV בתקופה האחרונה (IgG נשאר לכל החיים ואילו IgM מעיד על זיהום חריף, אם כי עשוי להשאר חיובי למשך חודשים רבים). רוב האנשים הבוגרים לא חשים כל תסמין של מחלה... העובדה שה-IgG avidity גבוה מ-45% מעידה על כך שהזיהום התרחש לפני יותר מ-3 חודשים. באופן עקרוני, לא אמורה להיות בעיה עם כניסה להריון בשלב זה, אולם בשל העובדה שבעיית ה-CMV בהריון סבוכה ומורכבת, אנא פני לגניקולוג שלך להסבר מפורט על משמעות ההדבקות בנגיף לפני ובמשך ההריון. בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הרוטההילה01/04/2009
שלום רב.
יש לי תינוקת בת 4 חודשים וחצי.
היא קיבלה חיסון לוירוס רוטה - מנה ראשונה - בגיל חודשיים.
אתמול באתי לחסן אותה בפעם השנייה, אבל האחות ורופאת הילידים לא הסכימו מכיוון שעברו בדיוק 10 שבועות + יום מאז שקיבלה את המנה הראשונה.
כמובן שאף אחד לא הסביר לי קודם את חשיבות הזמן ואם הייתי יודעת הייתי מחסנת אותה קודם.
שאלתי היא: האם לא מוגזם להתעקש על יום אחד? האם אני יכולה להתעקש שתקבל את החיסון או לתת לה בעצמי (זה דרך הפה)?
מה הסיכון של וירוס הרוטה והאם יש יעילות לכך שבתי קיבלה מנה אחת?
אודה לתשובה מהירה.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הרוטה- תוספת
הילה02/04/2009מכיוון שקיים חיסון נוסף לרוטה (באופן פרטי), האם מומלץ לתת לה מחדש את החיסון הנוסף? אם כן, מתי אפשר? כמה מנות ובאיזה מרווח?
האם לא "מתנגש" עם החיסון היחיד שכבר ניתן?
תודה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הילה
ד''ר גליה ברקאי03/04/2009ככל הידוע לי, ניתן לתת את המנה השניה של rotarix (זה החיסון שנותנים ב-2 מנות) עד שבוע 24 ולכן, לא אמורה להיות בעיה לתת את המנה הנוספת. לגבי התחלת חיסון חדש (אם אני מבינה נכון הוא זה הניתן ב-3 מנות) - לא ניתן. יש לתת את המנה הראשונה עד גיל 12 שבועות. הכלל הוא שהיא תקבל את כל המנות לפני גיל 6 חודשים. היעילות של מתן מנה אחת שונה בין התרכיבים השונים. בעקרון התרכיב של 2 מנות נותן הגנה טובה יותר אם בתך קיבלה מנה אחת בלבד. מתן חיסון זה אינו מתנגש עם חיסונים נוספים הניתנים בגילאים אלה ואפשר לתת אותו יחד או בכל מרווח שתחפצי.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס הרוטה - הבהרה
הילה05/04/2009תודה רבה על התשובה. לצערי המצב בדיוק הפוך. בתי קיבלה מנה אחת בלבד מתוך ה-3 של רוטה-טק.
האם באמת לא ניתן להמשיך לתת את המנה השנייה אם עברו יותר מ-10 שבועות ממתן המנה הראשונה?
האם היית ממליצה לי לתת לבתי את החיסון השני (זה שבא בשתי מנות) באופן פרטי, למרות שקיבלה מנה אחת מתוך ה-3 של רוטה-טק?
אני ממש אובדת עצות :-(
תודה רבה.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר מעל גיל שנתייםאלה29/03/2009
שלום! בתי קיבלה פרבנר רק אחרי גיל שנתיים ב 2.3 היא קיבלה מנה ראשונה. נאמר לי על ידי אחות שהיא צריכה עוד מנה אחרי 8 שבועות ואני קראתי שאחרי 23 חודשים נותנים רק מנה אחת ובמכבי אומרים שהיא צריכה עוד מנה גם רופאת ילדים שלי אמרה שהיא צריכה רק מנה אחת כמה מנות צריך לתת ? אני לא רוצה לסכן את הילדה שלי! תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרבנר
ד''ר גליה ברקאי29/03/2009שלום אלה,
אכן, לילדים ללא חסר חיסוני, מספר המנות המומלץ מעל לגיל שנתיים הוא - מנה אחת. אם קיימת בעיה במערכת החיסון או שימוש ממושך בתרופות הפוגעות במערכת החיסון (כגון סטרואידים), אז מומלץ לתת שתי מנות. בכל מקרה מנה נוספת לא מסכנת את בתך בשום אופן. בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת שניתאמא25/03/2009
לפני כמה חודשים בני בן השלוש חלה במחלת השנית, ועכשיו שוב הופיעה המחלה , ממה נובעת המחלה ? האם המחלה יכולה לחזור שוב ? מה ההשלכות של המחלה ?
המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנית
ד''ר גליה ברקאי26/03/2009מחלת השנית (סקרלטינה) נגרמת על ידי החיידק סטרפטוקוקוס מקב' A . בסה"כ זו מחלה דומה לדלקת לוע רגילה הנגרמת על ידי הסטרפטוקוק, אך בנוסף לדלקת הלוע מופיעה פריחה עדינה על פני הגוף, לשון תותית וייתכנו קילפים בכפות הידיים והרגליים. המחלה מצריכה טיפול אנטיביוטי על ידי רפאפן או מוקסיפן למשך 10 ימים. בד"כ אין השנות של המחלה, אם כן - כדאי להקפיד להשלים את 10 ימי הטיפול המומלצים. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HERPES HSV 1+2 IgM positive ילדאמא25/03/2009
שלום, לבני בן השנה ושבעה חודשים התקבלה התוצאה שבכותרת בבדיקת דם (סיבת הבדיקה ירידה בשמיעה שאינה מולדת ועל רקע עצבי). מה המשמעות? האם Igm פירושו שהוא סובל מהוירוס כעת? אצין כי הוא סובל מזה שבוע מחום, שיעול והקאות וכי Herpes HSV2 IgG יצא שלילי. מה צריך לעשות? אני חוששת בעיקר שאם הוירוס פעיל כעת תיגרם ירידה נוספת בשמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה והרפס
ד''ר גליה ברקאי26/03/2009אמא שלום...
משמעות תוצאת הבדיקה היא ככל הנראה זיהום חריף בהרפס. לאור העובדה שנגיף ההרפס נקשר בירידה עצבית חדה בשמיעה, קיימים רופאים הממליצים טיפול בתרופות אנטי-ויראליות (אציקלוויר) ולעתים בסטרואידים, על מנת למנוע המשך התדרדרות. אני ממליצה לפנות בהקדם האפשרי לרופא א.א.ג ולהתייעץ על הצורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנרשני24/03/2009
שלום, ידוע לי שיש לחכות תקופה של 8 שב' בין המנות של פרבנר. האם ניתן בכל זאת להקדים את המנה השלישית ב- 4 ימים כדי לתת ביחד עם המנה השלישית של המחומש? תודה,שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר רז סומך24/03/2009אין שום מניעה להקדים החיסון השלישי במספר ימים, המרווח הרצוי בין המנות הראשונות הוא 4-8 שבועות. המנה הרביעית המשמשת כחיזוק לחיסון שהושג על ידי המנות הראשונות ניתנת בהפרש זמן רב יותר - גיל שנה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהה ללא ידיעת הרופא לסיבותאבא של ידל בן23/03/2009
ילד בן 4 חולה עם חום למעלה מ 40 (היתה הפסקה של שבוע עם שיעול כלבי אבל חזר החום ) חשד למחלת הנשיקה איך אין לרופא יכולת לקבוע בוודאות אשמח לעזרה בפיענוח בדיקות הדם : ALK.PHOSPHAT. 203.27 U/L ( 60.00- 320.00) (....*....) ALT(GPT) 13.49 U/L ( 5.00- 45.00) (.*.......) AST(GOT) 23.93 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....) BILIRUB.TOTAL 0.50 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.*.......) IRON 8.54 UG/DL ( 50.00- 120.00)*(.........) בוצעה פעמיים ESR 59.00 MM/HOUR ( 2.00- 10.00) (.........)* WBC 17.00 K/UL ( 4.40- 12.00) (.........)* NEUTROPHILS 12.00 K/UL ( 1.40- 7.10) (.........)* NEUTROPHILS % 70.20 % ( 29.00- 59.00) (.........)* LYMPHOCYTES 4.25 K/UL ( 1.60- 5.50) (.....*...) LYMPHOCYTES % 24.90 % ( 28.00- 58.00)*(.........) MONOCYTES 0.78 K/UL ( 0.22- 1.32) (....*....) MONOCYTES % 4.60 % ( 5.00- 11.00)*(.........) EOSINOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.72) EOSINOPHILS % 0.00 % ( 0.00- 6.00) BASOPHILS 0.04 K/UL ( 0.00- 0.20) (.*.......) BASOPHILS % 0.23 % ( 0.00- 1.50) (*........) RBC 4.27 M/UL ( 3.90- 5.70) (.*.......) HEMOGLOBIN 11.50 G/DL ( 12.00- 15.00)*(.........) HEMATOCRIT 33.40 % ( 33.00- 43.00) (*........) MCV 78.20 FL ( 74.00- 95.00) (.*.......) MCH 26.90 PG ( 24.00- 32.00) (..*......) MCHC 34.40 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...) PLATELETS 417.00 K/UL ( 190.00- 400.00) (.........)* MPV 7.80 FL ( 6.50- 11.50) (.*.......) RDW 14.90 % ( 11.00- 17.50) (....*....) THROAT-BACT NORMAL FLORA SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEINE UR 10.00 MG/DL GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES 0.06 MG/DL CMV-IGG 0.20 I
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה
ד''ר גליה ברקאי24/03/2009שלום, אפתח ואומר שלא ניתן דרך האינטרנט לאבחן את מחלת החום בילדך. לשם כך דרושה הכרת ההיסטוריה הרפואית, בדיקה של הילד ומידע על בדיקות קודמות. מה שניתן לאמר מבדיקות אלו, שאכן לא ניתן לקבוע בוודאות אם מחלתו חיידקית או ויראלית, בדיקות הדם לא ממש מתאימות למחלת הנשיקה (אין לימפוציטוזיס או עליה באנזימי הכבד), אך הבדיקה הספציפית היא זו לנוגדנים כנגד EBV, שעדיין לא מופיעה כאן. ספירת הדם הלבנה ושקיעת הדם מעט גבוהות, אך כאמור אלו סימני לא ספציפים. בדיקת השתן תקינה. אנא פנה לרופא המטפל להמשך בירור סיבת החום.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרכיב מרובעדפי23/03/2009
שלום, בתי אמורה לקבל בעוד שבוע (גיל חודשיים) זריקה ראשונה של התרכיב המרובע. בטיפת חלב נאמר לי כי שבוע קודם ושבוע לאחר מכן יש להימנע ממגע עם ילדים אחרים.. האם זה נכון? תודה, דפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרכיב מרובע
ד''ר רז סומך23/03/2009איני רואה צורך בהימנעות ממגע עם ילדים אחרים ועל כן נראה לי שההוראה שקיבלת בטיפת חלב אינה במקומה. לידיעה, החיסון שביתך עומדת לקבל מכיל חיסון לטטנוס, דיפטריה, שעלת ושיתוק ילדים. כולם חיסונים מומתים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןויקי23/03/2009
שלום... מה אומרות התוצאות הבאות? הודעות לבדיקת CMV IgM חיובי חלש יש לפנות בהקדם לרופא המטפל בנוסף ראה תוצאת CMV IgM Additional assay POSITIVE CMV IgG Avidity 40% CMV IgG 213.1 AU/ml גיל ההריון עכשיו שבוע 6, הבדיקה נעשתה בשבוע 4, שנה לפני כן התוצאה היתה שלילית. חליתי בהצטננות בדיוק כמה ימים אחרי ה"ביוץ"... האם יש צורך בהפסקת הריון? האם יש סכנה ממשית לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר גליה ברקאי24/03/2009משמעות התוצאות הן שחלית לאחרונה בזיהום ראשוני ב-CMV. לאור ההשפעות שעלולות להיות על העובר, עלייך לפנות בהקדם ליעוץ של הגניקולוג המטפל ורצוי גם לזיהומולג. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' חיסונים באותו היוםאייל22/03/2009
שלום בטיפת חלב נאמר לנו כי הקדימו את החיסון המחומש לגיל 7 ש' עקב הוראה של מס' הבריאות ואנו מעוניינים לחסן את בננו גם ברוטה ובפרבנר אולם על הפרנבר כתוב מגיל 8 ש', רופא הילדים אומר שאפשר לבקדים את שלושתם לגיל 7 שבועות ואילו האחות בקופ"ח שאמורה לחסנו בשניים הנוספים מסרה שהם מחסנים רק מגיל 8 שב'. שאלתי היא מה לעשות להתעקש לחסנו באותו היום או שעדיף להפריד את המחומש ביום אחד ואת השניים הנוספים לאחר עשרה ימים כשיהיה בן 8 שבועות? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך22/03/2009אין מניעה למתן החיסונים שציינת באותו היום. גם את הפרבנר וגם את החיסון לרוטה ניתן לתת החל משבוע 6. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשאייל22/03/2009
שלום בני בן ה- 7 שבועות אמור לקבל בעוד 4 ימים מנה ראשונה של החיסון המחומש אך הבוקר התעורר עם שיעול והתעטשויות, האם מותר לחסנו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך22/03/2009מחלה חדה המלווה בחום הינה הוראת נגד למתן החיסון, אם מדובר במחלה קלה של דרכי הנשימה העליונות כפי שאתה מתאר, וללא חום, אין מניעה למתן החיסון. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרוונרדנה17/03/2009
שלום חיסנתי את בני לפני שלושה ימים בחיסון הראשון בסדרה של הפרוונר, מאז הילד באי שקט, שמתאפיין בבכי, שינה לא רצופה, אי נוחות, אכילה במנות קטנות,אך ללא חום. האם זוהי תופעת לוואי בגדר הנורמה והאם זה לא אמור להגמר תוך 48 שעות לאחר החיסון. שאלה שניה, האם בעקבות תופעת לוואי זו יש לי לתת עוד מנה שניה של רוטה בשבוע הבא ובעוד שבועים מחומשת שניה ומנה שניה של פרוונר , זה לא צפוף, האם בעקבות תופעת הלוואי שיש לו עכשיו כדאי לרווח. דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרבנר
ד''ר גליה ברקאי17/03/2009דנה שלום,
תופעות הלוואי שאת מתארת בהחלט יכולות לנבוע מהחיסון והן אמורות להמשך לא יותר מיומיים עד שלושה. אם לא יהיה שיפור, יש לפנות לבדיקות רופא - ייתכן והוא "מבשל" מחלה ויראלית. לגבי מתן חיסונים נוספים: אם ביום החיסון התינוק חש בטוב, ללא חום, כדאי לתת את החיסון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הרוטהמיכל16/03/2009
בני בן ה-3 חודשים קיבל מנה ראשונה של חיסון הרוטה-טק בגיל 10 שבועות ובקרוב עליו לקבל את המנה השניה. שאלתי היא האם ישנו הבדל מהותי בין הרוטה טק לרוטה ריקס, שכן בימים אלו אנו עוברים קופה בה ניתן חיסון הרוטה מסוג רוטה-ריקס. במידה וקיבל מנה ראשונה של רוטה-טק, ניתן לתת לו מנה שניה של רוטה-ריקס? שאלה נוספת באותו הקשר, אם אני עוד אספיק לתת לו את המנה השניה של הרוטה-טק בקופה הנוכחית (לפני המעבר לקופה החדשה), מה יהיה עם המנה השלישית? הבנתי שהרוטה-טק ניתן ב-3 מנות והרוטה-ריקס ב-2 מנות בלבד. שאלה אחרונה, האם הפרש של 4 שבועות בין שתי מנות הרוטה-טק הוא מספיק, או מומלץ לתת בהפרש גדול יותר? יש שאומרים שאפשר לחכות 4 שבועות ויש שאומרים שיש לחכות כחודשיים למנה השנייה (אולי ההבדל נובע מהשוני בין שני סוגי חיסון הרוטה, וההנחיות שונות בשני סוגי החיסון) מקווה שהצלחתי להבהיר את שאלותי תודה מראש, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני רוטה
ד''ר גליה ברקאי17/03/2009שלום מיכל,
שני החיסונים הקיימים בשוק כנגד נגיף הרוטה הם חי-מוחלשים וניתנים דרך הפה, אולם מיוצרים בטניקה שונה, ולכן אחד מהם ניתן ב-3 מנות (רוטה-טק) והשני ב-2 מנות. מכיוון שיעילות מנה אחת שונה בינהם אין הגיון בהתחלת הסדרה עם חיסון אחד והשלמתה עם חיסון שני, ולכן זה לא מומלץ. אם התחלת ברוטה-טק עלייך לחסנו ב-2 מנות נוספות, בהפרשים של 4 שבועות לפחות (זה ההפרש המומלץ). לא ידוע לי ולא נראה לי שלא ניתן לקנות את החיסון באחת מקופות החולים, ייתכן שהמחיר מעט שונה. אם יש בעיה, ניתן לקנות אותו באופן פרטי (כמובן מעט יותר יקר). מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה+פרבנרדפי15/03/2009
שלום, ביתי בת 6 שבועות, בגיל 8 שבועות נקבע עבורה מועד לקבלת המחומשת. אני מעונינת לחסנה באופן פרטי כנגד רוטה+פרבנר. מתי מומלץ לחסנה בשני חיסונים אלה, האם לפני או אחרי המחומשת? האם יש משמעות להפרשי הזמן בין החיסונים השונים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטה + פרבנר
ד''ר גליה ברקאי15/03/2009דפי שלום, אין משמעות להפרשים בין החיסונים, ואף ניתן לתת אותם יחד עם המחומשת של גיל חודשיים. קחי בחשבון שיש חלון הזדמנויות צר לחיסון רוטה: 6-12 שבועות למנה ראשונה, ואת הפרבנאר הראשון ניתן לתת החל מגיל 8 שבועות. המלצתי - תני אותם ביחד בגיל 8 שבועות. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הרוטה - המשךמ15/03/2009
קודם כל תודה על התשובה המהירה ברצוני לדעת האם חיסון הרוטה בטוח בילדים שקיבלו מוצרי דם. כי במאמרים שקראתי ועל פי דברי הרופא לא נבדקה בטיחותו. דבר נוסף, האם אפשר לערוך בדיקת דם לבדוק האם יש לבני נוגדנים כנגד וירוס הרוטה (מהנוגדנים שקיבל) ובמידה וכן, האם זה לכל החיים?
ד''ר רז סומך15/03/2009היות והחיסון ניתן בקבוצת גיל מאד ספציפית וקבלת מוצרי דם בשבועות הראשונים לחיים הוא יחסית צורך נדיר, לא אתפלא אם אין מידע לגבי הבטיחות. אך אני לא רואה בעיתיות. לגבי מתן נוגדנים כפי שציינתי אין מניעה לתת את החיסון ואפילו ללא שהות. אין צורך לבדוק נוכחות נוגדנים, לרב לצרכי אבחנה של מחלה פעילה משתמשים בזיהוי הוירוס עצמו. בכל מיקרה ככל שעולים בגיל מדובר על מחלה קלה יותר. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)