מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבעבועות רוחרותם25/05/2009
שלום רב
בני בן שנה ושלושה חודשים והוא בבית איתי ועדיין יונק
יש לי שתי שאלות:-
1. האם אין בעיה לדחות את חיסון אבעבועות רוח לגיל מאוחר יותר נניח לגיל שנתיים וחצי?
2. יש לי חברה שבנה עבר חיסון ולמרות הכול נדבק שוב
מדוע זה קורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר רז סומך25/05/2009הנקה אינה מגינה מפני הדבקה באבעבועות. ניתן לדחות את החיסון בידיעה שהוא עלול להידבק בזמן הזה במחלה. באופן כללי בגיל מבוגר יותר המחלה עלולה להיות קשה ועם סיבוכים. כ 5% -10 עלולים לפתח מחלה בעיקבות החיסון אך לרוב זוהי מחלה קלה ביותר. כ 5-10% עלולים לחלות למרות החיסון אך שוב לרוב מחלתם קלה יותר. לסיכום החיסון מומלץ וכמה שיותר מוקדם מבלי לסכן את התינוק (ולכן הוא לא ניתן לפני גיל שנה). בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אחרי מחלהשרית24/05/2009
בני היה חולה (כנראה וירוס), ועכשיו מתאושש מהמחלה. מחר הוא אמור לקבל את הזריקה השנייה של החיסון המחומש. האם לדחות את הזריקה? באופן כללי, כמה זמן כדאי לחכות אחרי מחלה עם חיסונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך25/05/2009במידה והוא ללא חום, אין סימני מחלה פעילה, מתנהג כרגיל ובעל תאבון סביר אין מניעה לתת את החיסון. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהמאיה24/05/2009
בתי צריכה לעשות את החיסונים של גיל שנה ואת האחרון בסדרה של המחומשת. היא היתה אמורה לעשות אותם היום אך היא חולה. קבעו לי תור נוסף רק לעוד חודש - אין תורים לפני. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון גיל שנה
ד''ר רז סומך24/05/2009אין מניעה לדחות החיסון בחודש אך כמובן רצוי להקפיד על המיסגרת המקובלת. בהחלט אם חולה רצוי לתת לביתך להחלים ורק אז לחסן. בברכת רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנרענבל20/05/2009
שלום
רציתי לדעת כמה מנות ניתנות בחיסון הפרבנר לתינוקת בת שנה(פעם ראשונה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרבנר
ד''ר גליה ברקאי20/05/2009שתי מנות ברווח של 8 שבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
ענבל20/05/2009כרגע התינוקת שלי בת 10 חודשים, אז עדיף לי לחכות עוד חודשיים על מנת שיהיו פחות מנות?
השיקול שלי לדחייה הוא זה, כמה שפחות זריקות. יש בזה הגיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבנר
ד''ר גליה ברקאי26/05/2009הסיבה לכך שמראש לא דוחים את החיסון לגיל שנה היא שככל שהילד קטן יותר הסיכון לזיהומים גדול יותר ולכן ההמלצה הרשמית היא לתת כבר עכשיו את החיסון. אם את מעוניינת לדחות בחודשיים, ייתכן שלא תהיה לזה משמעות רבה, אבל אם תדבק בתקופה זו בדלקת ראות או חלילה דלקת קרום המוח - איך תרגישי עם הידיעה שיכולת אולי למנוע זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות - הידבקות במחלהרוני19/05/2009
בני בן שנתיים וחצי ומחוסן נגד אבעבועות. בגן שלו יש כעת כמה מקרים של חולים באבעבועות (גם של ילדים מחוסנים). בכמה ימים האחרונים הוא היה קצת יותר שקט בגן וקצת "מעוך" שקט יותר וישנן יותר מהרגיל, ללא חום, קצת מנוזל.
היום הגננת סיפרה לי על מקרי האבעבועות וכי ראתה שתי נקודות באזור החיתול. הנקודות הן ורודות עם מעין קצה, כמו "ראש" אך ללא מוגלה. מתלונן שמגרד לו בראש או באוזן ובאמת מאחורי האוזן יש נקודה נוספת. האם יכול להיות שזה הביטוי אצלו של המחלה? אם כן, האם הוא מדבק (לא היה לו שלב של חום) ועד מתי? האם יכול לפגוש ילדים אחרים או מבוגרים שלא בטוח שמחוסנים?
וכמו כן, במידה ולי היה אבעבועות ובוודאות יש לי נוגדנים לוריצלה, האם מסוכן לי במידה ואני בהריון (בתחילה ממש)?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאבעבועות
ד''ר גליה ברקאי19/05/2009שלום רוני,
אכן - הוכח שהחיסון לאבעבועות רוח לא מונע לחלוטין מחלה, בעיקר כשמדובר בהתפרצויות בתוך גן הילדים. מה שטוב הוא שכאשר מופיעים סימני מחלה הם כמעט תמיד קלים מאוד, ונמנעים כל הסיבוכים. החשיפה של הגוף לנגיף ה"פראי" (לא זה המוחלש בחיסון), גורמת למערכת החיסון שלו להגיב ביתר שאת וזה בעצם מחזק אצלו את התגובה החיסונית לאבעבועות (כך שיהיה מוגן יותר מפני מחלה בפעם הבאה שייחשף לחולים). בהחלט נראה שזהו הביטוי אצלו לאבעבועות רוח, וייתכן שהוא מדבק כל עוד הפצעים לא יבשים, לכן אם קיימים אנשים עם חסר חיסוני או נשים בהריון שלא היו חולות, עדיף להמנע ממגע קרוב בימים הקרובים (עד שהפצעים מתייבשים). לגבייך - אם את משוכנעת שחלית בעבר באבעבועות רוח, אין שום סכנה מחשיפה בהריון.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
רוני19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהאףשרית17/05/2009
בני בן שנה וחמישה חודשים וירד לו דם מהאף במהלך שנת צהריים בגן(כמות די גדולה)מה זה אומר ומה עליי לעשות?הם טוענים שהוא לא קיבל מכה והכל היה כרגיל במהלך היום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר גליה ברקאי18/05/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=261 id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון TD טטנוס דיפתריה מיותרדביר17/05/2009
בתי בת 12 קיבלה עכשיו חיסון TD בגללל חתך במצח,בבי"ח, אחרי שהטענו את הרופאה ואמרנו שחיסון קודם היה ב11.2003.
חיסון קודם היה למעשה הנכון בפברואר 2006.
מה ההשלכות? של חיסון מיותר זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מיותר
ד''ר גליה ברקאי17/05/2009אין שום השלכות של חיסון נוסף זה. העומס על מערכת החיסון בטל בשישים. עכשי אתם יכולים להיות רגועים ב-5 השנים הבאות....לא לדאוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קטנה
דביר17/05/2009ואת תוספת האנטיביוטיקה שקיבלה עכשיו במרשם יחד עם החיסון המיותר, גם אפשר להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
ד''ר גליה ברקאי18/05/2009במקרה של חתך במצח, ניתנת אנטיביוטיקה מניעתית כאשר יש חשש לזיהום (פצע מאוד עמוק או שהיא נחתכה מחפץ מזוהם). במקרה כזה ממשיכים אנטיביוטיקה במשך כ-5 ימים. אם הפצע שטחי ולא התרחש על ידע חפץ מזוהם, ניתן להסתפק בשטיפה טובה של הפצע במיים וסבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר,למרות החיסון ממקודם?!
דביר18/05/2009האם גם שמחוסנים צריך אנטיביוטיקה?!ואם כן אז למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון ואנטיביוטיקה
ד''ר גליה ברקאי19/05/2009אין קשר שבים מתן חיסון לבין מתן אנטיביוטיקה.
החיסון ניתן למנוע את מחלת הטטאנוס שנגרמת על ידי חיידק שנמצא באדמה ועלול לגרום למחלה נדירה, אך קשה, במערכת העצבים. בשל העובדה שמדובר מחלה כה קשה, מקפידים לחסן את האוכלוסיה שוב ושוב עד הגעה לבגרות ואח"כ - בכל מקרה של פציעה.
אנטיביוטיקה ניתנת בכדי למנוע או לטפל בזיהום בפצע הנגרם על ידי חיידקים "רגילים" שנמצאים על העור כגון סטרפטוקוקים או סטאפילוקוקים. דבר זה שכיח בהרבה, ולכן כאשר קיים חתך עמוק ומלוכלך יש לוודא חיסון כנגד מחלת הטטאנוס וגם לתת אנטיביוטיקה מחשש לזיהום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון וכאב מתחת לידליהי16/05/2009
אני בת 26 ולפני כמה חודשים נשרטתי מחתול וקיבלתי חיסון אנטיטטנוס. כמה ימים לאחר הזריקה ועד היום (חלפו כמה חודשים) אני מרגישה כאב בין בית השחי לחזה שמקרין קצת על היד. האם יתכן שזוהי מחלה בעקבות שריטת החתול? (לא לקחתי שום אנטיביוטיקה) , האם יתכן שמדובר בשריר תפוס בעקבות הזריקה ?(היד כאבה לי מאוד אחרי הזריקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטת חתול
ד''ר גליה ברקאי17/05/2009שלום שרון,
לפי התיאור, הכאב לא מתאים לתופעת לוואי של החיסון: אמנם חיסון טטאנוס עלול לגרום לכאב באיזור הזריקה אולם הכאב שאת מתארת הוא בבית השחי, ולא במקום הזריקה ונמשך פרק זמן ארוך מדי.
מחלת שריטת החתול בהחלט יכולה לגרום לכאבים בבית השחי הנמשכים פרק זמן ארוך, אבל אז היית אמורה למשש בלוטת לימפה מוגדלת באיזור זה. אם אינך ממששת בלוטה (בד"כ היא גם אדומה), כנראה שלא מדובר בשריטת החתול. בכל מקרה, אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לבירור סיבת הכאבים. ייתכן בכלל שאינם קשורים לשריטה או לחיסון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזיריםעדי13/05/2009
בני בן 3 חודשים ובעוד שבוע אנחנו אמורים לטוס לארה"ב לחתונה של בן דוד ולאחר מכן אנחנו מתכננים טיול של חודש בצפון מזרח ארה"ב וקנדה.
השאלה שלי זה האם לדעתך אנו צריכים לבטל את הטיול או לסוע ולנקוט באמצעי זהירות (שטיפת ידים, לא להיות במקומות הומי אדם וכו') אנחנו ממש מתלבטים אשמח לחוות דעת.
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך14/05/2009המקומות אליהם את נוסעת הם בטוחים, המחלה שם נמצאת בהחלט בשליטה, נהגי לפי הנוהל הרפואי המקובל שם. אמצעי הזהירות הבסיסיים שציינת תמיד טובים. נסיעה טובה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך חיסון צהבת ביגל12/05/2009
ביתי בת 5 וחצי חודשים בסוף החודש צריכה לקבל את החיסון ה 3 של צהבת B
אני רוצה לדחות לה את זה ולחכות שתגדל קצת, אני לא נושאת את הנגיף .
עד מתי אני יכולה לדחות את החיסון מס' 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
גל12/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רז סומך12/05/2009עקרונית ניתן לדחות החיסון השלישי במספר חודשים (אפילו עד 18גיל חודש) אך הייתי מציע להצמד לתוכנית החיסונים הרגילה כלומר חיסון שלישי בגיל חצי שנה, ולא לסטות, כדי להשיג חיסוניות מירבית ובהקדם. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ובריאותענת11/05/2009
שלום רב.
קראתי לאחרונה מאמר שגורס שהנקה לא בהכרח מחסנת את התינוק מפני מחלות וזיהומים
כלשהם. שאלתי היא - האם בהכרח תינוקות הניזונים מתמ"ל חולים יותר ?
האם תינוקות יונקים בהכרח בריאים יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה=בריאות
ד''ר רז סומך12/05/2009נושא ההנקה סובל מעליות וירידות לאורך השנים. האיגודים המיקצועיים הרלוונטים בארץ ובחו"ל ממליצים באופן גורף על חלב אם כתזונה בסיסית במהלך שנת החיים הראשונה והחלט כך צריך לנהוג במידת האפשר. קיימים יתרונות רבים להנקה ואלו רק כאלה שקשורים למערכת החיסון: מעבר של חלבונים המחזקים את מערכת החיסון ואינם נמצאים בפורמולה, שכיחות נמוכה של דלקות אוזניים וזיהומי דרכי נשימה ומערכת עיכול, תמיכה ביצירה של פלורה טובה יותר חיידקי מעי, חיזוק הקשר בין האם לתינוק ועוד. לא הרחבתי לגבי מחלות נוספות ששמן ניזכר כנימנעות בעיקבות הנקה, בעיקר בגלל שקשה להוכיח את הקשר הישיר להנקה. ההמלצה היא בהחלט להניק אולם כמובן שזו צריכה להיות החלטת ההורים ובעיקר האם בהתחשב בנסיבות הספציפיות לכל מערכת מישפחתית. על הרופא המטפל ובטית חלב להסביר להדריך ולנסות לשכנע אך יחד עם זאת בהחלט לכבד את רצון ההורים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DTaP ו- mmrv באותו היום או לחוד?mark11/05/2009
שלום ד"ר,
אני מתלבט האם לחסן את בתי בת השנה באותו היום
בחיסוני DTaP ו- mmrv או לפצל ביניהם כדי להקל על המערכת החיסונית.
מה דעתך?
תודה, אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר רז סומך11/05/2009ניתן לתת ה חיסונים שציינת ביחד. באופן כללי את מרבית החיסונים ניתן לתת בו זמנית. מתן בו זמני אינו משפיע על יעילות החיסון והיקף תופעות הלוואי בעיקבות החיסון. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאדמתיעל10/05/2009
שלום,
יש לי 2 שאלות שאינן קשורות זו בזו:
1. לפני כ-12 שנה גיליתי (בזמן הריון) כי איני מחוסנת לאדמת. בשנת 99' התחסנתי שוב . עכשיו, בבדיקות דם נוספות גיליתי שוב (בעת הריון) שאיני מחוסנת (יצא לי 13 כשחיסון נחשב מ-15). האם גופי אינו מתחסן נגד מחלה זו? האם אני נחשבת בכל זאת מחוסנת? האם יש לקבל חיסון זה כל כמה שנים מחדש?
2. חיסנתי את בני בן ה-4 חיסון לאבעבועות רוח לפני כשבועיים. מתי אני אמורה לתת לו חיסון דחף? בקופת חולים אמרו שאפילו אפשר אחרי חודש?! האם לא אחרי כמה שנים?
אודה לתשובות.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאדמם ולאבעבועות רוח
ד''ר גליה ברקאי10/05/2009שלום יעל,
1. היעילות של אף חיסון אינה 100% וקיימים אנשים שלא מתחסנים על ידי החיסון, גם לאדמת. מצד שני - אין תמיד קורלציה בין ריכוז הנוגדנים לבין ההגנה מפני הזיהום. מה שאני מנסה לאמר הוא שגם כשרמת הנוגדנים לא מאוד גבוהה, סביר להניח שאת מחוסנת למחלה, במיוחד כיום, כאשר האדמת כה נדירה והסיכוי שתתקלי באדם חולה ותדבקי ממנו שואפת ל-0. לסיכום - נראה לי שאין מקום לדאגה! לא הייתי חוזרת על החיסון או דואגת.
2. ניתן לתת את חיסון הדחף החל מ-3 חודשים לאחר המנה הראשונה, אבל מקובל לעשות זאת סביב גיל 6. את רשאית לבחור בין לתת לו את המנה הבאה בעוד 3 חודשים (ולסיים עם זה...) או לתת את זה לפני כיתה א'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים משמריםדדדד07/05/2009
שלום רב,
אנחנו לפני התחלת חיסון מחומש השאלה שלנו היא האם במקרה של פיצול החיסון התינוק נחשף ליותר חומרים משמרים מאשר בזריקה בודדת?
כמו כן איך בודקים אם נותנים לנו את החיסון החדש או הישן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך08/05/2009בהחלט, פיצול חיסונים גורם לחשיפה ליותר חומר משמר. באופן כללי לא מומלץ להפריד חיסונים ויש להקפיד על שיגרת החיסונים. לא הבנתי מה הכוונה בחיסון חדש אן ישן, אם הכוונה לשעלת למשל הרי שמזה שנים נהוג לתת את החיסון החדש. תסמכי על אחיות טיפת חלב שעושות מלאכתן קודש למען בריאות ילדך ויחסנו לפי המקובל. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דדדד11/05/2009וכן, הכוונה היתה לחיסון השעלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנרק06/05/2009
בני בן שנה קיבל שתי מנות של חיסון פרבנר בהפרש של שמונה שבועות עוד כמה מנות צריך ואחרי כמה זמן כל אחת , אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר רז סומך07/05/2009לא מסרת בדיוק מתי קיבל את החיסונים הראשונים. בכל מיקרה אם קיבל אותם אחרי גיל שנה, לא צריך חיסון נוסף. באופן כללי אם סידרת החיסונים מתחילה לפני גיל חצי שנה נחוצים 4 חיסונים. בגיל 6-12 בחודשים נחוצים 3 חיסונים. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
קארין08/05/2009ענית לי למרות חוסר הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)