מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פרובנר - דילמהליזי26/07/2009
בתי חוסנה לפרבנר לראשונה בגיל 7 חודשים. נאמר לי אז שהמנות הבאות צריכות להיות בגיל 9 חודשים ו -שנה. משום מה למרות שאני מתייחסת לעניינים האלה בכובד ראש איכשהו זכרתי שהמנה הבאה אמורה להיות בגיל שנה. בכל מקרה, כרגע אני בהתלבטות איך להמשיך והאם להמשיך כלומר:
1. האם זה אפקטיבי לתת את התרופה הזו אחרי הזיגזג הזה במתן החיסון.
2. יותר חשוב - האם אין סיכון במתן החיסונים בזיגזג זמנים שכזה ובגיל כזה.
3. הומלץ לי לתת כעת מנה בגיל שנה (עוד שבועיים היא בת שנה) ואחר כך כעבור חודשיים.
4. מה פרק הזמן שאמור להיות בין חיסון לחיסון.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך27/07/2009הייתי משלים את החיסונים כפי שהומלץ לך. אין סכנה במתן חיסון מאוחר יותר אך כמובן אם מאוחר מדי יש סכנה שלא תושג חיסוניות טובה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת מסוג A/H1N1לונה23/07/2009
אני עובדת במרפאה ורואה עשרות חולים ביום.
כשמחלת שפעת החזירים התפרצה היו אינדיקציות מאוד ברורות לשימוש במיגון ולכן הבוס שלי אמר לי לצאת מהמשרד בכל פעם שנכנס אדם עם תסמינים דמויי שפעת. כעת הכוננות בכל הארץ ירדה. ולא רק שהכוננות ירדה, מספר החולים עלה באופן משמעותי. אנחנו יודעים בוודאות על לפחות 20 אנשים שבאו עמנו במגע שסבלו מהמחלה. לשמחתי הרבה עד כה לא סבלתי בעצמי מאף תסמין דמוי שפעת אבל אני נורא נורא מודאגת. אם לא הייתי בהריון (ראשון, שבוע 23 פלוס 4) לא הייתי מודאגת בכלל... אבל אני נורא מפחדת. מן הסתם אני לא יכולה להתפטר מהעבודה שלי.
שאלתי, האם יש כבר מידע לגבי נשים הרות שנדבקו בנגיף? האם יש משהו שאני יכולה לעשות?
החולים עליהם אני מדברת נכנסים אלינו לחדר לבדיקה שנמשכת בד"כ כחמש -עשר דקות. אני רחוקה מהם לפחות מרחק של מטר. לא באה עמם במגע ישיר.
סליחה על ההודעה הארוכה אך אני באמת מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה:)
לונה26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת H1N1
ד''ר גליה ברקאי30/07/2009שלום לונה. שפעת החזירים אכן מאוד מדבקת וכיום היא הגורם השכיח לחום ותסמינים נשימתיים. לכן, המלצתי היא להתמגן על פי הנוהל האחרון (22.7) בפני כל חולה המגיע עם מחלה כזו.
בסך הכל המחלה קלה יחסית ובדרך כלל ללא סיבוכים, אבל ממה שידוע משפעות אחרות, הסיכון בהריון בטרימסטר 2 ו-3 גבוה יותר ולכן אם את מפתחת תסמיני שפעת עלייך לקבל טאמיפלו. אין המלצה לטיפול מניעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv-הריון תאומיםאורלי ס22/07/2009
שלום רב
אני בשבוע 20 בהריון ספונטני לתאומים(פעם שניה).בשבוע 10 נמצא cmvכאשר iggחיובי וכמו כן igmחיובי וערך האדוידיטי מצביע על 89%.אין לי בשני הריונות קודמות שום נתון על בדיקותcmv
קודמות.נשלחתי לזהומולוג על מנת שיתן לי אישור לקחת מבחנה לבדיקת cmv ,בזמן בדיקת מי השפיר שאבצע בשבוע22.(בת35+)אבל הנל סירב בהסתמך על ערך האדוידיטי.(89%)
השאלה שלי האים לסמוך על חוות דעתו בלבד ובאיזה דרך יש לי אפשרות לערוך בדיקת cmv במהלך בדיקת מי שפיר שגם ככה אבצע?
אשמח לעזרתך הדחופה ,נותרו לי פחות משבועיים לביצוע הדיקור,אנא הנחי אותי ,אני דואגת.
בכבוד רב
אורלי ס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר גליה ברקאי24/07/2009אכן, בדיקת ה-CMV מראה על זיהום ישן, אבל, כמו שכתבתי פעמים רבות, ב-CMV הכל אפשרי, תתכן העברה לעובר גם בזיהום ישן, אך הדבר נדיר ביותר. למעשה, אין לך סיכון מוגבר להעברה של הנגיף לילוד בהשוואה לאשה אחרת עם נוגדני IGG חיוביים בלבד (זהו מהצב אצל מרבית הנשים).
לצערי, אין לי מושג איך ניתן לבצע בכל זאת בדיקת CMV במי שפיר אם זה רצונך. ייתכן שניתן לעשות זאת באופן פרטי, אולם, למרות שקיים סיכון (מאוד מאוד נמוך) של העברה לעובר, איני רואה הצדקה לבצע בדיקה זו.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום ללא חיידקסיגל עפרוני ז21/07/2009
ביתי בת ה17 אובחנה כאוסטאומיליטיס כרונית מזיהום ללא חיידק ברמבם האם יש לכם איזשהו מידע בנושא בתודה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך23/07/2009רק בכ 50% ממקרי אוסטאומיאליטיס מזוהה חיידק. יש קבוצה שלמה של מזהמים שקשה לבודד בתרבית, לעיתים יש צורך במצע או תנאי גידול מיוחדים. תסמכי על בית החולים שמברר גם לכיוונים כאלו. בהחלט אפשר להחליט שמדובר באוסטאומיאליטיס כרוני (על סמך פרמטרים קליניים, הדמייתים ומעבדתים) שמקורו זיהומי. הטיפול הוא אנטיביוטי ממושך. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנארמלי20/07/2009
שלום,
כמה חיסונים בסה"כ יש לפרבנאר או שיש סוגים כמו של רוטה(רוטריקס ורוטטק)?
והאם כבר ניתן לקבל החיסון בטיפת חלב?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך23/07/2009בשלב זה קיים בארץ חיסון אחד המכיל 7 זני פנאומוקוק. אני תקווה שמשנה הבאה החיסון יהיה חלק התוכנית החיסונים בטיפת חלב. יש לתת 4 חיסונים (בגיל 2 4 6 ו 12 חודשים) או 3 (אם החיסון הראשון ניתן מגיל חצי שנה עד שנה) 2 (אם החיסון הראשון מגיל שנה עד שנתיים) או אחד )אם החיסון ניתן אחר גיל שנתיים). בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV וכניסה להריון עתידירעות17/07/2009
שלום,
בנובמבר 2008 חליתי ב- CMV.
כל חודש אני מקפידה לעשות בדיקת דם, IGG- חיובי. אך IGM-חיובי.
חודש אחרי חודש, אני מתאכזת לגלות ש-IGM חיובי.
לפני כשבועים עשיתי בדיקה ואלה התוצאות:
IGG חיובי.
IGM גבולי. נבדק בבדיקה אחרת ויצא חיובי
בדיקת Avidity גדול מ- 45.
עברו כבר 9 חודשים מהתפרצות הראשונית.
מה זה אומר שהבדיקה האחרונה יצאה- גבולית?
ולמה בבדיקה האחרת יצא שוב חיובי?
ולשאלת השאלות: האם,לדעתך, אני יכולה להיכנס להריון בביטחון שהנגיף לא יפגע בעובר?
תודה רבה, רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV והריון
ד''ר גליה ברקאי24/07/2009רעות שלום,
הבדיקות מורות שחלית בעבר ב-CMV. הבדיקות הן מדד עקיף לזיהום כי הן לא מבטאות את המצאות הנגיף ופעילותו (הנגיף נשאר בגוף לכל החיים, רוב הזמן במצב רדום) אלא את רמת הנוגדנים נגדו שהגוף שלנו מייצר. הסכנה העיקרית להעברה ולגרימת נזק לעובר היא כאשר יש מחלה ראשונית בתחילת ההריון ולכן ככל שמתרחקים מהזיהום הסיכון יורד.
לצערי אף אחד לא יוכל לאמר לך בוודאות מתי הזמן הבטוח ביותר לכניסה להריון מכיוון שלא ידוע עד איזה שלב הנגיף עדין יכול לגרום לנזק. למשל, אחת העבודות מראה שגם שנתיים אחרי זיהום ראשוני יש סיכון מעט מוגבר לבעיה בשמיעה אצל התינוקות, וכן ידוע שגם בנשים שעברו את הזיהום לפני שנים רבות תתכן התעוררות של הנגיף עם מעבר לעובר. אני לא כותבת את כל זה כדי להלחיץ אותך אלא פשוט כדי להסביר שהסכנה הגדולה כבר מזמן מאחורייך (הגניקולוגים נוהגים להמליץ להמתין חצי שנה מהזיהום), אבל לא ניתן לעולם לקבל תעודת ביטוח שהכל יהיה בסדר. אין טעם לדעתי להמשיך להצמד לבדיקות הדם, הן כבר לא רלוונטיות...
הכנסי להריון והקפידי על מעקב הריון טוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתאילנדאלה14/07/2009
שלום
אני נוסעת עם בתי בת השנה וחצי לתאילנד לתקופה של מעל חודש ורציתי לדעת אלו חיסונים היא אמורה לקבל אם בכלל (בהנחה שקיבלה עד כה את כל החיסונים בטיפת חלב)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לתאילנד
ד''ר גליה ברקאי30/07/2009תלוי באופי הטיול ולאילו איזורים.
מומלץ תמיד במקרים אלה לפנות ליעוץ פרטני במרפאת מטיילים כשאת מצויידת בפנקס החיסונים של שתיכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת דחף של הפרבנרורד14/07/2009
בני בקרוב אמור לקבל מה אחרונה-מנת דחף של חיסון הפרבנר ,במנות הקודמות לא היו לו תופעות לוואי רציתי לשאול אם גם במנה הזו ברוב הסיכויים לא יהיו לו ואם כן מהן התופעות העלולות להיות ולכמה זמן?ושאלה נוספת אם זה אפשרי בגיל שנה וחודש לקבל החיסון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשטבה
ד''ר רז סומך15/07/2009הפרבנר חיסון חשוב ויחסית בטוח. אם לא היתה תגובה קודמת סביר להניח שגם את הבאה יכול קל. אפשר לדחות את מתן החיסון הרביעי בחודש. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מחלות איטיותיריב14/07/2009
היי,
מבקש לדעת אילו מחלות שמדבקות מתפתחות לאט לאט בגוף לאורך שנים לפני שהן מתחילות להסב נזק.
אני יודע על שחפת HIV ועגבת.
אילו מחלות אחרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולל מחלות ריאה מדבקות
יריב14/07/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צהבת - 6 חודשיםנועה12/07/2009
שלום
לאחר הלידה חיסנו את ביתנו התינוקת נגד צהבת, די תחת לחץ. השבוע היא צריכה לקבל זריקה נוספת. מה יקרה אם נדחה את הזריקה הזו? האם בגלל שהתחלנו חייבים להמשיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך15/07/2009אפשר לדחות החיסון השלישי בהפטיטיס B עד גיל 18 חודשים אף שרצוי להצמד לתוכנית הנהוגה. אין חובה לסיים תוכנית חיסונים רק כי התחלתם אולם מובן שרצוי. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטה ופרבנרגלית12/07/2009
שלום רב
רציתי להתייעץ בקשר לחיסון רוטה ופרבנר
בני קיבל את המנה הראשונה של שניהם באותו יום כפי שהמליצו לי והוא הגיב באותו היום באדישות, עייפות רצינית ותשישות שלקח לו זמן להתאושש ממנה. לאחר מכן חזר לעצמו
אני חוששת להמשיך את המנות הבאות ורציתי לדעת האם אפשר לא לתת את שאר המנות האם זה לא יפגע בו בכל צורה שהיא שאפסיק לחסן באמצע התהליך, שמא אני חייבת להמשיך את כל המנות כי זה עלול לפגוע בו
אני צריכה להחליט לגבי מתן החיסון וזקוקה לתשובתך המהירה
תודה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך15/07/2009אין חובה לסיים את תוכנית החיסונים אולם מובן שרצוי וצריך לזכור את הערך העצום שלהם במניעת מחלות קשות. יש תופעות לוואי מוכרות ויש שמועות מופרכות בקשר לחיסונים, צריך לדעת להפריד בין אלו לאלו. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בתחילת או לפני הריוןשרון12/07/2009
שלום רב, אספר בקצרה:
אני בשבוע ה-12 להיריוני. בשבוע 5+ בוצעה בדיקה ל-CMV בגלל מחלות חום שלוותה בפריחה ללא אבחון מדויק (חשבו שמדובר בווירוס במעיים). בבדיקה אכן נמצא IGM חיובי, IGG 5.8 ואווידיטי 48%. בבדיקה שבוצעה שבועיים אח"כ - IGM שלילי, IGG 6.1 ואווידיטי 47%. האבחנה של מומחים שהלכתי אליהם היתה שכנראה נדבקתי מהבן שלי לפני ההיריון (אצלו נמצא בשלב בו ביצעתי את הבדיקה השנייה IGM שלילי ו-IGG 11.5), וייתכן שזה קרה לפני 4 חודשים, אז עברתי הפלה ואושפזתי בבית חולים בגלל חום לא מוסבר (חששו שזה מההפלה ולא לקחו סיכון. לא ביצעו בדיקת CMV. המומחים טוענים שסביר שאז אכן היה CMV שבעצם גרם להפלה). האם הגיוני שעם הנתונים האלה ה-CMV תקף לפני 4 חודשים?
שאלה נוספת - אחרי שבועיים מהבדיקה השנייה ביצעתי בדיקה חוזרת, שתוצאותיה משונות: IGM שלילי אבל IGG 5.5 - כלומר - יש ירידה. האם ה-IGG לא אמור להישאר גבוה כדי שאשאר מחוסנת? האם הוא יכול לרדת ואז שוב לא יהיו לי נוגדנים? אני מאוד לחוצה ואשמח להסברים... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר גליה ברקאי12/07/2009אכן, ה--avidity הגבוה מצביע על זיהום שהתרחש לפני מס' חודשים. נוגדני IGM יכולים להיות מופרשים חודשים רבים לאחר הזיהום, לעתים עד שנה, ולכן המצאותם לא בהכרח מצביעה על זיהום חרף, ובדיקת האבידיות מאשרת זאת. אכן נראה הגיוני שהמחלה ב-CMV התרחשה בתקופת ההפלה (האם זו היתה מפלה טבעית? כי אז זה אף יכל להגרם מהזיהום, האם ידוע לך על בדיקות CMV מהריונות קודמים?).
לגבי ה-IGG הנמוך. לעתים רמות ה-IGG יורדות אולם קיים זכרון חיסוני שלא ניתן להדגימו בבדיקות אלו. את צריכה לדעת שלאחר שנדבקים ב-CMV הוא נשאר בגופינו לכל החיים רדום בקשריות העצבים, ולכן מדי פעם עלולה להיות התלקחות מחודשת (קלה) של המחלה, אבל אז יש גם גרוי של של מערכת החיסון.
בקיצור העסק של CMV בהריון הוא מעט סבוך - למרות שכנראה הזיהום הראשוני (שהוא המסוכן ביותר לעובר) התרחש לפני ההריון, קשה מאוד להבטיח במאת האחוזים שלא תהיה העברה של הנגיף. המשיכי במעקב הריון מסודר והיעני לעצות הגניקולוגים שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הנגיפים המוחלשים נשארים בגוף?חכם11/07/2009
רציתי לדעת, האם הנגיפים המוחלשים שמוזרקים לגוף נשארים לכל החיים או שמערכת החיסונית מחסלת אותם והם נעלמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיפים מוחלשים
ד''ר גליה ברקאי12/07/2009האם כוונתך לנגיפים הניתנים בחיסון חי מוחלש? התשובה היא - תלוי. אם מדובר בנגיף מוחלש של רוטה שבאופן טבעי אינו נשאר בגוף למשך תקופה ארוכה - גם החיסון גורם לתקופה חיסונית ולאחר תקופה מסויימת הנגיף המוחלש נעלם.
קיימים נגיפים הנשארים תמיד בגופינו לאחר חשיפה (לדוגמא משפחת ההרפס) ולכן אם מוזרק נגיף מוחלש (לדוגמא החיסון לאבעבועות) הוא יישאר בגופינו, כמו הנגיף האלים, למשך כל החיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגיף הפוליו
חכם12/07/2009כי אני יודע שבשפכים יש נוכחות של נגיפי פוליו מוחלשים.
פוליו הוא לא נגיף שנעלם לבסוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטה לתינוק שחלהיעל09/07/2009
בתי, תינוקת בת 10 שבועות סובלת משלשולים מגיל 6 שבועות. נמצא השבוע כי מדובר בוירוס הרוטה (לא היו הקאות ולא חום). השלשולים פחתו (פעמיים ביום). שאלתנו היא - האם יש צורך במתן חיסון הרוטה על אף שחלתה ? (אנו מבינים כי קיימים מספר זנים של הוירוס). במידה שיש צורך ומומלץ לתת חיסון - האם ניתן לחסן במצב בו התינוק עדיין משלשל ? והאם אין חשש כי מתן החיסון לאחר המחלה יגביר את תופעות הלוואי מהחיסון אצל התינוק ?
מאחר שניתן לקבל את החיסון רק עד גיל 12 שבועות, והתינוקת כבר בת 10 שבועות (ויומיים) - נשמח לקבלת תשובה בהקדם האפשרי.
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטה וירוס
ד''ר גליה ברקאי09/07/2009שלום יעל,
ראשית - אני חייבת להעיר שרוטה וירוס לא גורם לשלשול של 4 שבועות. מצד שני 2 יציאות ביום, גם אם הן רכות אצל תינוק לא נחשבות כשלשול. לגבי החיסון לרוטה: אכן קיימים מס' זנים של הנגיף ולכן עדיין יש לחסן את התינוקת, כדאי להמתין לתקופה בה אינה משלשלת יותר (אולי זה כבר עכשיו?), לגבי מועד מתן החיסון: כיום הם מומלצים למתן עד שבוע 12, אך ההמלצות בארה"ב שונו לעד 14+6 וכנראה גם בארץ הן ישתנו בקרוב (ז"א שאין סכנה במתן החיסון עד תקופה זו, אך זו עדיין לא ההמלצה בארץ). כמו כן את המנה הראשונה של החיסון בשם "רוטהריקס" ניתן לתת עד גיל 20 שבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטריקס בגיל 19 שבועותליאור07/07/2009
בתי בת 19 שבועות, ורצינו לתת לה את המנה הראשונה לחיסון הרוטריקס השבוע (כי לפי משרד הבריאות ניתן לתת את החיסון עד גיל 24 שבועות ולכן את המנה הראשונה ניתן לתת עד שבוע 20). הרופא ילדים טען שלפי התיקון האמריקאי המועד האחרון למתן החיסון הוא 14+6.
רצינו לדעת עד מתי ניתן לתת את החיסון (מנה ראשונה ושניה) ומה הסיכונים אם ניתן את המנה הראשונה בשבוע הקרוב.
נשמח לקבל תשובה בקרוב-כי אין לנו עוד הרבה זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון רוטה
ד''ר גליה ברקאי08/07/2009אכן, ההמלצה הכללית למתן חיסוני רוטה הינה לתת את המנה הראשונה עד גיל 12 שבועות, ולאחרונה, עקב ההמלצות האמריקאיות החדשות, כנראה זו תהיה גם ההמלצה הישראלית.
בכל אופן, באופן ספציפי, את החיסון הנקרא rotarix (זה הניתן בשתי מנות) ניתן לתת עד שבוע 20 ואז יש לתת את החיסון השני מייד כעבור 4 שבועות, לפני שבוע 24 - רוצו לחסן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)