מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין במהלך חופשת לידהשרית03/08/2007
פיטרו אותי במהלך חופשת לידה
אני עובדת במקום 8 חודשים
מהם זכויותי? מה אפשר לתבוע מהמעסיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין במהלך חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי03/08/2007בהתאם לחוק, חל איסור לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה וכן במשך תקופה של 60 יום מתום חופשת הלידה.
לפיכך את רשאית להגיש תביעה לתשלום כספי של 60 יום וכן תשלום בגין הודעה מוקדמת.
בנוסף אם תקופת העבודה הכוללת את חופשת הלידה ו 60 יום לאחריה הינה שנה, יש מקום לשקול תביעה לפיצויי פיטורין.
אציין כי במקרים מסויימים בהם סיבת הפיטורין הינה עקב היות העובדת אם, יש מקום לתביעה מכוח חוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה האוסר על אפליית עובדת עקב היותה אם לילדים.
את יכולה להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 (החל מיום שני) ואשתדל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
שרית05/08/2007תודה על תשובתך
כרגע דיברתי עם הבוס (שיחקתי את הראש הקטן מה שנקרא כדי לבדוק האם הוא בכלל יודע שאסור לפטר אותי ומה בכלל זכויותיי) וביקשתי לדעת מתי הוא מעביר מכתב ואת כל יתר העיניינים
אז הוא אמר "לא לפני ה 1 בספטמבר"
שאלתי "למה?"
תשובה "כי את יודעת שאני לא יכול לפני שאת חוזרת מהחופשה"
עדכנתי אותו שתאריך החזרה אמור להיות ה - 19 לאוגוסט
תשובה "אז אני יכין לך את המכתב לתאריך זה או אפילו קודם עם תאריך זה"
מה לעשות עכשיו להמתין למכתב ואז לומר לו שאסור לו?
לשלוח מכתב ממני שבו רשום שאסור לו ואני עלולה לערב עו"ד?
לערב כבר עו"ד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה אם המעביד חוזר בו
שרית07/08/2007המעביד רק גילה שאסור לו לפטר אותי (הוא חשב שבותק קטן משנה החוק לו חל עליו)
האם כאשר המעביד חוזר בו אני חייבת להסכים?
הלא הוא כבר פיטר אותי ואיך אני יגיע למקום עבודה ממנו פוטרתי (איפה הכבוד העצמי?)
מה קורה עם אני לא מסכימה האם אני עדיין זכאית לקבל פיצוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
עו"ד אילן קמינצקי07/08/2007באם תעזבי את העבודה לאחר חופשת הלידה לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
אני בהחלט מבין את הבעיתיות בלחזור לעבודה לאחר שהמעביד אינו מעוניין בעבודתך והוא מעסיק אותך רק משום שאין לו אפשרות חוקית לפטרך.
במידה ואינך מעוניינת להמשיך לעבוד וסיבת ההתפטרות אינה לצורך טיפול בילד, הייתי ממליץ לך לקבוע פגישה עם המעסיק ולהגיד לו שמבחינתך את מוכנה לשקול לעזוב את העבודה אך זאת רק אם לא תאבדי זכאותך לפיצויים. יתכן והמעביד שמעוניין לפטרך יסכים להסדר זה מאחר והחלופה הינה המשך העסקתך ללא שהוא מעוניין בעבודתך.
בכל מקרה אל תחתמי על כל מסמך בו את מתפטרת מעבודתך אלא רק על מסמך כולל המסדיר את זכאותך לפיצויים.
עדכני אותי ואשתדל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבסיגל03/08/2007
שלום רב
עבדתי בחברה של מעסיק פרטי כשנתיים, עזבתי את העבודה מיוזמתי הודעתי למעסיק שבועים מראש,סיבת עזיבתי האשמות מזעזעות של המעסיק שקרים פחד של העולם התחתון בלי לקיחת אחריות, אנני יכולה לפרט מפחד.
כמובן שהמעסיק לא שילם לי חוץ מהבראה והמשכורת האחרונה שהיתה מגיע לי. היה לי ביטוח מנהלים ולא ראיתי שקל.
השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות?ומה אני אמורה לקבל כחוק.
בתודה רבה סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית שלום
עו"ד אילן קמינצקי03/08/2007חוק פיצויי פיטורין קובע כי עובד שעוזב את העבודה עקב נסיבות בהם אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו , זכאי לפיצויי פיטורין.
לא פירטת (אולי בצדק) את הנסיבות בהם עזבת את העבודה אבל מהמעט שתיארת בהחלט יתכן כי תהיי זכאית לפיצויים.
מעבר לכך את זכאית לזכויות אחרות הקבועות בחוק כגון חופשה שנתית , דמי מחלה וכו'.
יש לבחון אם חל על עבודתך הסכם קיבוצי ובמקרה זה תהיי זכאית גם לזכויות הקבועות בהסכם הקיבוצי.
את יכולה להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 ואשתדל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסור פיטורים בתקופת טיפולי הפריהאורית02/08/2007
לפני כחודש התחלנו טיפולי הפריה (לא הפרית מבחנה).
בהעדרויות קודמות לא השתמשתי בימי החופשה שלי ולא דיווחתי שהן עקב הטיפולים.
בעוד כחודש - חודשיים אנו אמורים להתחיל טיפולי הפריית מבחנה.
ברצוני לדעת האם ניתן לפטר אותי היום, או שחוק איסור פיטורים תקף כבר עכשיו (אם אודיע למעביד שכבר התחלתי טיפולים)?
האם מותר לשנות לי תפקיד ולצמצם לי את המשרה/ השכר בתקופה זו?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסור פיטורים בתקופת טיפולי הפריה
עו"ד אילן קמינצקי02/08/2007אורית שלום
בהתאם לחוק אסור לפטר אישה העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או טיפולי פוריות כאשר היא נעדרת לצורך טיפולים או במהלך 150 מתום ההיעדרות, אלא בהיתר ממשרד העבודה והרווחה. היתר כזה ינתן רק כאשר סיבת הפיטורין אינה קשורה להיעדרות זאת. איסור זה לא חל אם חלפו שנתיים מיום ההיעדרות הראשון.
יצויין כי ההיעדרות לצורך הטיפולים תיחשב כימי מחלה.
הפחתת היקף המשרה או פגיעה במעמד ובשכר נחשבת כהרעת תנאים ולפיכך אסורה אלא אם אינה קשורה לטיפולי ההפריה ונתקבל לכך היתר ממשרר העבודה והרווחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין+זכאות לחתום אבטלהל02/08/2007
נניח שחוזרים לעבודה ולאחר התקופה המותרת בחוק אכן מפטרים האם אני זכאית לחתום אבטלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין + זכאות לחתום אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי02/08/2007אם חזרת לעבודה ופוטרת תהיי זכאית לדמי אבטלה , בהנחה ועבדת "תקופת אכשרה" כמפורט להלן:
לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל עצמאי..א01/08/2007
היי..
אני לא יודעת אם זה קשור לפורום..
בעלי עצמאי..
אני לא עובדת עוד לפני ההריון הראשון..ועכשיו..אני שוב בהריון..
לא מגיע לי לחתום בלישכה..? ביטוח לאומי..? משהו..???
אשמח לתשובה ממי שיודע..
יום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל עצמאי
עו"ד אילן קמינצקי01/08/2007על מנת שתהיי זכאית לקבל דמי אבטלה עלייך לעבוד "תקופת אכשרה" כמפורט להלן:
לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לגבי תשלום עבור חופשת לידה תהיי זכאית אם עבדת 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץרונית31/07/2007
איך החוק מתייחס לזוג שאימץ ילד? אנחנו נמצאים עכשיו בתחילת תהליך אימוץ ילד מחו"ל ואין לי מידע על הזכויות שלי במהלך הנסיעות לחו"ל ואחרי שסוף-סוף נמצא ונאמץ ילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ
עו"ד אילן קמינצקי31/07/2007רונית שלום,
על פי החוק, תושב או תושבת ישראל שקיבלו לאימוץ ילד אחד או יותר עד גיל 10, זכאים לקבל את הקצבאות וההטבות הניתנות ליולדת.
כך למשל עובדת המקבלת ילד לאימוץ שגילו אינו עולה על 10 שנים זכאית לחופשת אימוץ (בדומה לחופשת לידה)
כמו כן בהתאם לתיקון לחוק עבודת נשים מוקנית הזכות ל"שעת הנקה" ניתנת גם לעובדת המקבלת לביתה לשם אימוץ ילד שגילו אינו עולה כל 12 חודשים וזכאית ל"חופשת אימוץ".
כמו כן עובדת שמעוניינת להקדיש את הזמן לצורך טיפול בילד ומתפטרת מעבודתה לאחר שאימצה ילד שטרם מלאו לו 13 שנה תהיה זכאית לפיצויי פיטורין.
מידע נוסף ניתן למצוא בכתובת http://www.d-avoda.co.il/MyPage2.aspx?p=307* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריכת הנקה באזור רמת גן- דחוף!!!זיוה29/07/2007
אני מחפשת מדריכת הנקה באזור רמת גן שתבוא לבית שלי (ברמת גן) ותסביר לי יותר על ההנקה וכיצד ניתן לדעת אם התינוק יונק.
מדובר בילדה ראשונה שלי ואני בחלץ שהילדה לא יונקת מספיק.
אשמח לכל עזרה, טלפון או סתם עצה בנושא.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הילד רגוע ולא בוכה זה אומר
זיוה29/07/2007אם הילד רגוע ולא בוכה זה אומר שהוא יונק טוב. תבדקי גם אם הוא עולה במשקל.
חבל סתם להילחץ , גם לי היה פחד כזה כשהתחלתי להניק אבל אחרי שרואים שהתינוק רגוע , הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותנטי26/07/2007
שמי נטלי ואני כרגע בחופשת לידה המסתיימת ב 19/8,(ילדה ראשונה) נפגשתי עם מעסיקי אשר הודיעו לי חגיגית כי יש שינוי בחברה ושינוי בהיקף המשרה- העלאת השעות ל 10 שעות עבודה במקום 8 שעות, דבר שלא מאפשר לי לעשות, במקביל הציעו כי יש אופציה לקבל מכתב פיטורים ואת כל הזכויות המגיעות לי, וכמובן שנתנו לי זמן לחשוב ולהחליט עד חזרתי לעבודה, הייתי רוצה לדעת, במידה ואדרוש פיטורים כפי שהובטח לי, מהן הזכויות המגיעות לי בדיוק!!!, אני הייתי רוצה לשבת עם ילדתי הקטנה בבית, אבל גם לצאת לעבודה, במידה ויופקד לחשבוני משכורת מהעבודה האם אוכל לצאת לעבוד? או שמבחינת הורדות מס הכנסה עדיף שאשאר בבית? אשמח אם תסבירו לי ותפרטו לי גם בנוגע לחוק פיצוי פיטורים+ימי חופשה שהצטברו אודה לך מראש וסליחה על אורך ההודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום ומזל טוב
עו"ד אילן קמינצקי27/07/2007בהתאם לחוק חל איסור לפטר עובדת 60 יום לאחר חופשת הלידה ולפיכך המעסיק אמור להחזיר אותך לאותו תפקיד (או תפקיד דומה) ובאותו היקף משרה. מעביד אינו רשאי באופן חד צדדי לשנות את היקף המשרה או להציע תפקיד שונה מהותית מהתפקיד הקודם.
לפיכך הנך רשאית לדרוש מהמעביד לא לשנות באופן חד צדדי את תנאי עבודתך והיקף משרתך כפי שהיה לפני יציאתך לחופשת לידה.
כפי שציינתי המעביד יהיה רשאי לפטר אותך רק בתוך 60 יום מתוך חופשת הלידה ורק לאחר שניתנה לך הודעה מוקדמת (בהתאם לוותק שלך בעבודה).
לאחר פיטורייך תהיי זכאית לפיצויי פיטורין שבאופן כללי מחושבים לפי המשכורת האחרונה כפול מספר שנות העבודה (למעט אם מדובר בשכר או היקף משרה שחל בו שינוי).
מובן כי במועד פיטורייך יהיה על המעביד לשלם לך את מלוא זכויותייך ובכלל זה לשלם לך בגין יתרת ימי החופשה שנותרו לזכותך, דמי הבראה (במידה ולא שולם) וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בטיפולי פוריות- עזרהשרית26/07/2007
שלום,
עבדתי במקום עבודה כ 9 חודשים. עמדתי לעבור טיפולי הפריה ומאחר וקראתי שכדאי שאגיד לו לפני- כך עשיתי. אמרתי לו שבועיים לפני שהתחלתי את הטיפולים- והוא איחל לי בהצלחה.
באותו שבוע שהתחלתי את הטיפולים - הוא פיטר אותי ("צימצומים").
פניתי לעו"ד מטעם נעמ"ת והיא אמרה לי שאין לי עילה לתביעה מאחר ואמרתי לו מוקדם מידי- ז"א אם הוא היה מפטר אותי שכבר התחלתי את הטיפולים והייתי נעדרת עקב הטיפולים אז יכולתי לתבוע. האם זה נכון? ולמה החוק בנושא הזה לא ממש ברור????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בטיפולי פוריות
עו"ד אילן קמינצקי26/07/2007חוק הגנת נשים אוסר על פיטורי עובדת שנעדרת בשל טיפולי הפריה חוץ גופית או טיפולי פוריות, ועל פיטורי עובד שנעדר בשל טיפולי פוריות, וזאת אם הטיפולים הם לקראת ילדם הראשון או השני.
יצויין כי התקופה בה חל איסור הפיטורים היא בתקופת היעדרותם מהעבודה לצורך אותם טיפולים וכן ב- 150 הימים שלאחריה.
אני בהחלט סבור כי יש מקום לתקן את החוק ולקבוע בפירוש כי תקופת איסור הפיטורים הינה החל ממועד הודעת העובדת על הכוונה לעבור טיפולים.
יחד עם זאת גם בהתאם למצב הנוכחי, נראה כי פיטורי עובדת רק בשל העובדה שהיא אמורה להתחיל טיפולי הפרייה מהווים אפליה פסולה המנוגדת לעקרון השיוויון. אציין כי החובה לנהוג בשיוויון ולא להפלות בין עובדים מעוגנת הן בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו והן בחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.
לא ידוע לי על פסיקה לגבי מקרה זהה לשאלתך , יחד עם זאת ישנם מקרים רבים בהם חוייבו מעבידים לשלם פיצוי כספי לעובדים עקב אפלייה במקום העבודה.
אשמח לסייע לך בהגשת תביעה נגד מעבידך.
מספר הטלפון במשרד הינו 02-6253156* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקטנת היקף המשרהשירלי25/07/2007
שלום,
אני עובדת משרה מלאה. רציתי לדעת האם על פי חוק יש לי את הזכות לאחר הלידה לצאת מהעבודה מוקדם יותר (שעה פחות נניח..)..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה בהיקף משרה
עו"ד אילן קמינצקי25/07/2007כן.
בהתאם לחוק עבודת נשים קובע כי עובדת רשאית להעדר מעבודתה מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום - שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה.
היות ואת מועסקת במשרה מלאה הינך רשאית לעזוב את העבודה שעה מוקדם מהרגיל לתקופה של עד 4 חודשים מתום חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)