מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חל"תרוני09/12/2007
שלום..
עבדתי במקום העבודה שנה וחצי לפני שיצאתי לחופשת לידה. המעסיק אישר לי להאריך את חופשת הלידה בעוד חצי שנה, ברצוני לדעת: 1. האם ניתן לפטר במהלך החל"ת ואם כן האם אני זכאית לפיצויי פיטורין 2. האם המעסיק אמור להמשיך להפריש כספים לקופ"ג, ביטוח לאומי, פנסיה או שאני אמורה לעשות זאת בעצמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי10/12/2007המעסיק מחוייב לשלם שכר לעובדת 60 יום מתום חופשת הלידה. בהתאם לתיקון לחוק הדבר חל גם לגבי חל"ת.
לפיכך במידה ותפוטרי במהלך החל"ת יש לשלם לך שכר של 60 יום.
בכל מקרה בו תפוטרי מעבודתך תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
בחופשת לידה המעביד מחוייב להמשיך לשלם לך כספים לקופ"ג , ביטוח לאומי, פנסיה. יחד עם זאת המעביד אינו חייב להפריש כספים לקרן פנסיה / קרן השתלמות / ביטוח מנהלים בתקופת חופשה ללא תשלום אלא אם הוסכם אחרת בין העובד למעביד בחוזה אישי, או באם ישנו הסכם קיבוצי / צו הרחבה החל על הצדדים וקובע אחרת, או קיים נוהג אחר במקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקופת העסקה כוללת חל"ת?מרינה09/12/2007
עבדתי בחברה 5כ- שנים. יצאתי לחופשת לידה וכעבור חצי שנה התפטרתי לצורך טיפול בילד. במכתב התפטרות ציינתי יום אחרוןלעבודה 22.12.07 . המעסיק נתן לי מכתב על תקופת העסקה עד 21.6.07 שזהו תאריך הולדת בני. האם תקופת העסקה אמורה לכלול את חופשת לידה וגם חופשת לידה ללא תשלום? האם שינוי של תקופת העסקה משפיעה על גודל הפיצוים, כלומר האם מעסיק מחוייב לחשב את החצי שנה הנוספת זו לצורך חישוב פיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקופת העסקה כוללת חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי10/12/2007תקופת העסקה כוללת את התקופה החל מתחילת העבודה ועד לסיומה ובכלל זה את תקופת חופשת הלידה ותקופת חל"ת.
לגבי חישוב פיצויי הפיטורין - אמנם חופשת לידה וחל"ת אינו פוגע ברצף בעבודה יחד עם זאת גובה הפיצויים יקטן בהתאם.
לגבי חישוב מדוייק של הפיצויים הייתי ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אבטלה אני זכאית לאחר לידה?לילך09/12/2007
שלום! אני 3 חודשים לאחר לידה והחלטתי לא לחזור לעבודה (יש לי עכשיו 2 ילדים).ביקשתי מהמעסיקה שלי לתת לי את הימים המגיעים לי בתשלום(חודש מלא).האם אני צריכה לתת לה מכתב התפטרות?ומה היא צריכה לתת לי?האם אני זכאית לחתום בלשכה (חצי שנה).אני עובדת מעל 5 שנים ברשת כמוכרת.פיצויים אני זכאית נכון?יש עוד דברים שאני צריכה לדעת??תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה לאחר לידה
עו"ד אילן קמינצקי10/12/2007בהנחה ואת מתפטרת מעבודתך לצורך טיפול בילד, עלייך לתת מכתב בהתאם למעבידך ולציין כי סיבת ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד. במקרה זה (בו את מתפטרת לצורך טיפול בילד) תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד (כמו בכל מקרה של התפטרות מהעבודה) תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהתמר07/12/2007
שלום
זה שנה שלישית שאני עובדת בתור מורה בבית ספר פרטי.אני אמורה ללדת בסוף ינואר, זאת אומרת שחופשת הלידה תהיה במהלך פברואר, מרץ אפריל. שנת הלימודים מסתיימת בבית הספר באמצע יוני. רציתי לדעת אם אני מחליטה להאריך את החופשה בחודש וחצי עד סוף שנת הלימודים האם אני עדיין זכאית לתשלום של חופשת הקיץ מאמצע יוני ועד אמצע אוגוסט?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי10/12/2007בעקרון את זכאית לקבל שכר החל מתום החופשה ללא תשלום ועל כן אם סיימת את החופשה ללא תשלום באמצע חודש יוני - תהיי זכאית לקבל שכר עבור תקופה זו.
ישנם מורים , שבוחרים לחזור לעבודה ימים ספורים לפני תחילת חופשת הקיץ וזאת למנוע בעניין מצד המעביד אף כי לא ידועה לי סיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב פיטורין לא חוקישני06/12/2007
עובדת שנתיים והארכתי בחודשיים את חופשת הלידה,כשחזרתי הסכמתי לעבוד חצי משרה ובשכר נמוך,עבדתי חודש ואז נתנו לי מכתב פיטורין (חשבושאני מוגנת רק 45 יום...)כעת משגילו טעותם ישלמו לי את החודשיים הנותרים עפ"י השכר המלא ואני בבית..האם יש לי אי אילו זכויות לבקש שכר מלא על החודש שעבדתי בהסכמה בחצי משרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר על חצי מישרה
עו"ד זיוה אופק10/12/2007בעיקרןו אם את מודה שעבדת חצי מישרה אין זכאות לשכר על חצי המישרה בה לא עבדת... אם את חושבת שרומית באיזשהו אופן ניתן לעיתים לתבוע על כך אולם צריך להוכיח רמיה או הטעיה ממשיים. העובדה שתוכניותיו או יכולותיו של מעסיק השתנו אינם רמיה אם הדברים נעשו בתום לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוטרת אחרי לידהשני06/12/2007
עבדתי שנתיים החזירו אותי לחודש ופיטרו כעת משלמים לי 60 יום שנותרו-עליהם יש לי ימי חופש וכו...שאלתי אם אני יכולה להתחיל כבר עכשיו לחתום בלשכה שברשותי 18 תלושים ומכתב פיטורין?
שאלה שנייה:האם ניתן לחתום בלשכה שלומדים? או אפשר בחופשת סמסטר קיץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוטרת
עו"ד זיוה אופק10/12/20071. את יכולה לחתום על אבטלה.
2. למיטב זכרוני ניתן לחתום על אבטלה בחופשת הסימסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דינם של 60 יום תשלום בזמן חל"תאסנת יהודה06/12/2007
אני בת 41, ילדתי במאי האחרון את ילדתי השלישית. עבדתי במקום העבודה האחרון 4 שנים. הודעתי שאני יוצאת לחל"ת אחרי חופשת הלידה עד ינואר. בסוף ספטמבר הודיעה לי הבוסית שהיא נאלצת לצמצם פעילות בגלל חוסר פרויקטים ולכן לא תוכל להחזיר אותי לעבודה. לפי מה שקראתי באתר הבנתי שמגיע לי תשלום של60 יום. דרשתי זאת ממנה והיא הסכימה.
שאלותי הן:
1. לפי הבנתי ב-60 יום אלה מתקיימים יחסי עובד מעביד גם אם אני בחל"ת ולכן מגיעים כל תנאי השכר. דרשתי שתשלם לי ביטוח מנהלים וקרן השתלמות וימי חופשה והיא לא מסכימה. היכן אוכל למצוא ציטוט של החוק בנושא?
2. לא הצלחתי להבין האם מעבר ל-60 יום היא עוד צריכה לשלם לי ימי התראה?
3. בחופשת הלידה היא השאירה לי את הרכב כמחווה או יותר נכון כתחליף לבונוס. עכשיו כשאני דורשת ממנה כספים היא "מנגנת" לי על הרכב. אם אגיע איתה לבי"ד לעבודה יש לה קייס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום בזמן חל"ת
עו"ד זיוה אופק10/12/20071. באתר של המוסד לביטוח לאומי יש את החקיקה בנושא אולם השאלה באילו עניינים מתקיימים יחסי עובד ומעביד ובאילו לא היא מורכבת יותר.
2. היא עוד צריכה לשלם לך 30 יום הודעה מוקדמת.
3. להערכתי לא. מה שהשאירה לך בחופשת הלידה מתוך הסכמה לא פוטר אותה מחובותיה החוקיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה- 29.11 חייבת תשובה דחוף!תמר06/12/2007
אודה לכם מאוד אם תענו לי על השאלה מה- 29.11 קיצוץ בשעות עבודה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
עו"ד זיוה אופק10/12/2007מתנצלת על העיכוב בתשובה מכל מקום יקל עלינו לענות אם תשאלי שנית. אין לי מושג איפה שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחופשת לידההררית05/12/2007
השאלה קצת חורגת מכותרת הפורום אבל לא הצלחתי למצוא את המידע בשום מקום ואשמח אם תוכלו לסייע-
אני ובעלי רוצים להתחלק בחופשת הלידה, כמה זמן מראש הוא צריך להודיע על כך למקום העבודה שלו? והאם יכולים לפטר אותו בעקבות זאת? (הוא עובד שם 5 חודשים).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לאב
עו"ד זיוה אופק10/12/2007לפי החוק ההודעה למעסיק חייבת להיות לפחות 30 יום לפני תחילת המועד בו מתכנן האב לקחת חופשת לידה (אלא אם כן היו נסיבות חריגות שהאב לא צפה אותן מראש, ואז המועד יכול להיות גם קצר יותר).
אסור לפטר אותו ובלבד שעד מועד חופשת הלידה הוא עבד מספיק זמן כדי להיות זכאי לחופשת לידה בדיוק כמו לגבי אם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לאבטלה ליולדת שפוטרהדורית04/12/2007
שלום,אני עובדת במקום העבודה הנוכחי כשנה וחודשיים (כולל חופשת הלידה). כחודשיים וחצי לאחר חזרתי לעבודה פוטרתי.שאלתי היא האם אני זכאית לדמי אבטלה ואם כן מהו אורך הזמן המקסימילי שבו אוכל לחתום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת הבהרה לשאלה
דורית04/12/2007במקום העבודה הנוכחי שממנו פוטרתי עבדתי 5 ימים בשבוע 9 שעות כל יום. לא הארכתי את חופשת הלידה. עבדתי במהלך 9 החודשים שקדמו למקום העבודה הנוכחי 5 ימים 9 שעות כל יום ושפוטרתי ממנו מייד התחלתי לעבוד במקום העבודה החדש. גילי הוא 33, זהו ילדי הראשון ובעלי עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לאבטלה
עו"ד זיוה אופק10/12/2007את זכאית לדמי אבטלה ומידת הזכאות היא פונקציה של כמה גורמים ובין היתר של גילך והאם ניצלת דמי אבטלה בשנים האחרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עכשיו שמתי לב שיש הבהרה
עו"ד זיוה אופק10/12/2007אם את עובדת כרגע אז אינך זכאית לדמי אבטלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חזרה לעבודהרונית03/12/2007
שלום!
ילדתי לפני 10 חודשים, הייתי בחל"ד 12 שבועות ועוד שלושה וחצי חודשים בחל"ת וחזרתי לעבוד. אני עובדת הרבה (מעל 10) שנים באותו מקום. ביקשתי שיתנו לי להמשיך לעבוד שעה פחות באותו שכר + לימודים עם חזרתי. שניהם אושרו. הראשון אושר בכתב למשך חצי שנה והשני בעל פה.
כמובן שמה שסוכם בעל פה לא קויים. ביקשתי שוב ואמרו לי שאני צודקת אבל לא.
בנוסף הגבר שהחליף אותי בחופשת הלידה קיבל רכב+לימודים ואני לא למרות ששניהם הובטחו לי , הוותק שלי גדול יותר ועד חופשת הלידה הפעלתי את המחלקה בעצמי .
במצב שנוצר אינני מסוגלת להמשיך לעבוד.
מהם זכויותי אם אני מתפטרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויותייך כמתפטרת
עו"ד זיוה אופק10/12/2007אין לך זכויות שונות מלכל עובד אחר אלא שאם תתבעי ותצליחי להוכיח את הנתונים שאמרת והמעסיק לא יוכל להראות שיקול לגיטימי מדוע נהג כפי שנהג הרי שתהיי זכאית לפיצוי בשל כך שהופלית בעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהאוסנת02/12/2007
שלום,
חזרתי למקום העבודה כבר חודשיים מתום חופשת לידה , אבל אני עובדת 3 ימים בנקום 5 ימים בהסדר מול מקום העבודה . השאלה שלי - אם אני מתפטרת , אני עדיין זכאית לאבטלה ?
כמו כן , איך נקבע הסכום ? לפי 3 חודשים אחרונים? ואם לא עבדתי במשרה מלאה , עדיין מגיע לי זכות זו?- האם יש מקרים חריגים בביטוח לאומי - כמו זה שאם חוזרת למקום העבודה ובכל זאת מחליטה להתפטר כי לא מצאה סידור הולם עם השעות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה
עו"ד זיוה אופק10/12/2007העובדה שאת אחרי חופשת לידה אינה משנה את זכויותייך במוסד לביטוח לאומי אלא אם כן את אם חד הורית. הצורך שלך לטפל בילד רלוונטי רק לזכאותך לפיצויי פיטורין. לכך רלוונטית גם העובדה שתנאייך הורעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהפאני02/12/2007
שלום.
אני בהריון שבוע 23 , רציתי לדעת:
אני עובדת כיום 9 חודש ורוצה להתפטר עקב הרעה בתנאים, לפני עבודה זו חתמתי אבטלה 4 חודשים, 100 ימים
1. האם אני זכאית לדמי לידה מלאים 14 שבועות?
2. לפני אבטלה עבדתי 3 שנים רצוף, האם במידה ואבטלה לא נחשב, האם תלושים של עבודת 3 השנים יעזרו לי לקבלת דמי הלידה?
3. משכורת שלי נעה בין 3000-3200 , איך מחושבים הדמי לידה?
תודה אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו"ד זיוה אופק10/12/2007חוק המוסד לביטוח לאומי קובע כי זכאית לחופשת לידה מי ששולם בעבורה ביטוח לאומי בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו לתחילת חופשת הלידה או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פאני11/12/2007כלומר אני זכאית למלא 14 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשאלה שניה
פאני17/12/2007תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים לאחר חזרה לעבודה
לימור17/12/2007אחרי איזה תקופה המעביד יכולה לפטר? אחרי שחזרתי לעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין לאחר חזרה לעבודה
עו"ד אילן קמינצקי17/12/2007איסור הפיטורין לאחר החזרה מחופשת לידה הינו 60 יום + הודעה מוקדמת (בהתאם לוותק בעבודה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדמי לידה מחכה למענה!
פאני18/12/2007מדברייך אי מבינה שאני זכאית ל-14 שבועות מלאים של דמי לידה.
אודה לתשובתך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחכה לתשובה מיום -18.12.07
פאני25/12/2007אשמח באם תענה לשאלתי מיום 18.12.07 .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-דחוףשני29/11/2007
ילדתי ביוני,הארכתי חופשת הלידה וחזרתי בנובמבר לחודש,כעת הודיעו לי שמדצמבר לא אעבוד יותר-ייתנו לי מכתב פיטורין ביום ראשון
ידוע לי כי עליהם לשלם חודש נוסף ועוד חודש כי אני מעל שנתיים.
למי עליי לפנות אם הם מסרבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבית הדין לעבודה
עו"ד זיוה אופק02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה - עבודה בחינוך וחופש גדולשירה29/11/2007
שלום , שמי שירה. ילתדי בשעה טובה בחודש ספטמבר.
אני עובדת בצהרונית.יום לימודים ארוך (בהכשרתי אני מורה) במשך שנתיים.
ויש לי תלושים של 10 חודשים מתוך 14 שקדמו ללידה.
העניין הוא שחישוב דמי הלידה הוא לפי 3 החודשים האחרונים שקדמו ללידה.
ובעבודתי יש חופש גדול כמו במשרד החינוך ולכן לא עבדתי ביולי אוגוסט.
בהגשת התביעה לביטוח לאומי המעסיק שלי ציין שביולי ואוגוסט יש חופש.
ולכן יש לחשב לפי 3 חודשים שלפני יולי.
אך... בביטוח לאומי חישבו לי לפי חודש עבודה אחד!
הפקידה בביטוח לאומי טענה שרק מי שובד במשרד החינוך לא מחשבים לו את החופש הגדול.
האם זה נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעניות דעתי
עו"ד זיוה אופק29/11/2007היא טעתה ואם תוכלי להוכיח כי גם בשנה הקודמת הועסקת באותה מישרה וכך הרווחת יש לך סיכוי להיות זכאית גם לחודשיים הנוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)