פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהן זכויותי???
    הילה
    20/08/2007

אני אמורה לחזור באוקטובר לעבודה לאחר חופשת לידה. הודעתי למעביד כי ברצוני להאריך את חופשתי לחל"תעפ"י חוק לעד חצי שנה לצורך הנקה והוא סירב . בנוסף הודיע לי כי אינו מסכים לשעת הנקה. עוד הוסיף ואמר שמכיוון שאני אם לילד ולא אוכל לעבוד שעות נוספות כפי שעבדתי עד כה כפי שהתפקיד מחייב (מדובר על שעות לא נורמליות שיכולות לגלוש גם עד אמצע הלילה) הוא אינו רואה כיצד אוכל להמשיך בתפקידי הבכיר והציע לי תפקיד נחות שבו אחד מעובדיי לשעבר יהיה המנהל שלי. יש לציין כי הוא החליט בשבילי שלא אוכל להמשיך בתפקידי למרות שהסכמתי להישאר שעות נוספות אך לא באותה תדירות שנשארתי לפני הלידה.
    במצב כזה איני רואה אפשרות לחזור לעבודה ואני נאלצת להתפטר. מהן זכויותי?
    האם אין המקרה נחשב להתפטרות מוצדקת? מה בנוגע לאבטלה- במידה והמעביד יסכים לתת לי מכתב מאשר את הסיבה להתפטרותי מהו נוסח האישור עליו לתת לי לצורך ביטוח לאומי כדי שאקבל אבטלה באופן מיידי?

תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מהן זכויותי???

הוספת תגובה

• הילה שלום

עו"ד אילן קמינצקי
    21/08/2007

שאלתך כוללת מספר תתי שאלות ואשתדל לענות על כולם

1. בהנחה והנך זכאית להאריך את חופשת הלידה
    (ראי בעניין זה מאמר http://www.d-avoda.co.il/MyPage2.aspx?p=135) כי אז המעביד אינו רשאי לסרב לכך היות ומדובר בזכות הקבועה בחוק.

2 . בהתאם לחוק עבודת נשים עובדת שילדה רשאית להיעדר מעבודתה החל מתום חופשת הלידה ועד תום ארבעה חודשים מאותו יום – שעה אחת ביום , בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה. יצויין כי המעביד אינו רשאי לנכות משכרך עקב היעדרות זו . לפיכך גם במקרה זה אין המעביד רשאי להודיע שאינו מסכים לשעת הנקה שכאמור קבועה בחוק.

3. עובד התמפטר עקב "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" זכאי לפיצויי פיטורין. אציין כי פגיעה בשכר ובתפקיד מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה המזכה בתשלום פיצויי פיטורין.

4. כדי שתקבלי דמי אבטלה באופן מיידי על המעביד לתת לך מכתב פיטורין.

5. בכל מקרה בו תעזבי את העבודה ללא מכתב פיטורין לא תקבלי דמי אבטלה על 90 יום הראשונים אלא אם תוכיחי כי ההתפטרות הייתה עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה או נסיבות אחרות שבהתאם לחוק נחשבים כפיטורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות במהלך חופשת לידה
    הילה
    20/08/2007

שלום רב,
    אני מעוניינת להתפטר מהעבודה בה אני עובדת מזה 3 שנים לצורך טיפול בילדי. למיטב הבנתי לצורך קבלת דמי אבטלה אאלץ להמתין 90 יום. ברצוני לדעת ממתי נספרים לי ה-90 יום - האם מתום חופשת הלידה או מתאריך מכתב ההתפטרות?
    האם יקוזז לי מסכום דמי הלידה שקיבלתי?

רב תודות!

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות במהלך חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות במהלך חופשת הלידה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/08/2007

את אמורה לכתוב מכתב למעביד שכותרתו הינה "התפטרות לצורך טיפול בילד".
    במכתב את צריכה לציין כי עם תום חופשת הלידה בכוונתך להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד ולפיכך לא תשובי לעבודה עם תום חופשת הלידה. אציין כי תאריך המכתב הינו להיום אולם תאריך ההתפטרות הינה עם תום חופשת הלידה (כך שתינתן הודעה מוקדמת לפני ההתפטרות).
    כמו כן תצייני כי בהתאם לחוק, בנסיבות אלו את זכאית לפיצויי פיטורין.
    בהתאם למכתב זה יש לספור את 90 הימים מתום חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת

הילה
    22/08/2007

קודם כל המון תודה עזרת לי מאוד!
    ובהמשך לתשובתך- האם תקופת ההודעה המוקדמת היא לפי החוזה ביני לבין המעביד (בחוזה רשום שעליי להודיע חודשיים מראש) או 30 יום? האם מבחינת החוק עליי לתת הודעה מוקדמת בכל מקרה גם אם יוותר לי על כך (שכן בכל מקרה בחודשיים אלו לא אחזור לעבוד כי אאריך את חופשת הלידה לחל"ת)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת

עו"ד אילן קמינצקי
    22/08/2007

באם בחוזה בינכם נקבע שעלייך לתת הודעה מוקדמת של 60 יום אז עלייך לפעול בהתאם לחוזה.
    יחד עם זאת המעביד בהחלט רשאי לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת הכתובה בחוזה אולם רצוי כי יתן לך מסמך בכתב על כך (על מנת למנוע חילוקי דעות בעתיד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוב שימוש בימי חופש.
    איילת
    20/08/2007

שלום,

כשביקשתי להאריך את חופשת הלידה נתבשרתי כי הנהלים במקום העבודה (חברה פרטית) הם כי יש למצות ראשית את ימי החופש (צברתי לא מעט כאלו). עשיתי כדבריהם, אך אני תוהה אם מותר לחברה לדרוש ממני דבר כזה, ואם יש איזו חקיקה בעניין.

תודה,

איילת

לקביעת תור
    סגירה
    חיוב שימוש בימי חופש.

הוספת תגובה

• חיוב שימוש בימי חופש

עו"ד אילן קמינצקי
    21/08/2007

איילת שלום ,
    החוק מאפשר לך להאריך את חופשת הלידה ללא קשר לימי החופשה שעומדים לזכותך.
    אציין כי ניתן להגיע להסכמה עם המעביד שהארכת חופשת הלידה תהיה בתשלום על חשבון ימי החופשה המגיעים לעובד אולם וכאמור לעיל יש צורך בהסכמת הצדדים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת העסקה של אישה עם ילדים
    רים
    19/08/2007

יש לי שאלה שהיא אולי עקרונית-פילוסופית מדי:
    לפי החוק אמורים לקבל אישה עם ילדים לעבודה אחרת זאת אפליה. אבל בפועל, האישה היא זאת שיוצאת בדרך כלל אם הילד חולה, לוקחת אותו מהגן וכו' וכו'. חוץ מזה, יוצא שהרבה נשים לא רוצות לעבוד במשרה מלאה אלא בחצי משרה או גם מהבית בשביל לדאוג לילדים, ומקום העבודה לא מאפשר את זה. איך זה מסתדר עם החוק? יש התייחסות לנושא של חצי משרה?

הוספת תגובה

• העסקת נשים בשוויוניות

עו"ד זיוה אופק
    19/08/2007

החוק מבדיל בין המצב שתיארת בתחילת שאלתך למצב שתיארת בסופה.

לפי החוק אסור למעסיק להניח שהאשה, משום שהיא אם, תיעדר יותר מהעבודה ובשל כך לא להעסיקה שכן זהו אי שוויון אסור.

לפי החוק יש 6 ימי חופשת מחלה שלהורה מותר לקחת בגין ילדו החולה (לכל אחד מההורים) ותו לא.

עם זאת, אם המעסיק דורש עובד למשרה מלאה והעובד מעוניין בחצי משרה מכל סיבה שהיא ובכלל זה מתוך רצון להיות עם הילדים, הרי שכמובן המעסיק אינו חייב להעסיקו ואין בכך אפליה פסולה אלא חוסר התאמה לדרישות המשרה.

מובן שהגבול לעיתים אפור ותלוי בעובדות ובראיות הספציפיות של כל מקרה אולם ככלל: אם מעסיק בחר לא להעסיק עובדת משום שהניח שבשל היותה אם תהיה עובדת פחות אפקטיבית הוא עבר על החוק אם לא העסיק אותה משום שלא התאימה לדרישות המשרה הרי זה לגיטימי (ובלבד שהדרישות חוקיות.).

מעבר לפן המשפטי אני חשה צורך להוסיף שלדעתי האישית שוויון אינו רק עניין משפטי ואינו יכול להיאכף רק ע"י ארכעות משפטיות. מדובר על תפיסה חברתית. במקום עבודה מסויים שהיכרתי עבד נווט של חיל האוויר במשרה ניהולית בכירה למדי. בשל תפקידו בחיל האוויר היה עליו לעשות מילואים, כמו טייסי ונווטי חיל האויר האחרים יום אחד בכל שבוע. למעשה לאורך שנים ארוכות עבד האיש 4 ימי עבודה בשבוע בלבד. ככל הידוע לי מעולם לא התקשה למצוא עבודה בשל כך.

העניין אינו רק התפוקה שנותן עובד למעביד אלא גם הדרך שבה נתפס העובד. החוק מפנה את תשומת לבנו לערכי השוויון. לדעתי האישית, כאנשים הגונים, עלינו מוטלת החובה לבחון עצמנו גם כשהחוק אינו יכול להיאכף מחוסר ראיות או מכל סיבה אחרת.

מקווה שעניתי לך גם ברמה המשפטית וגם ברמה "הפילוסופית" כהגדרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין והריון
    עדן
    15/08/2007

חזרתי מחופשת לידה ועומדים לפטר אותי אחרי 60 יום( הודיעו לי על כך מראש) שבמהלכם ניכנסתי שוב להריון . האם מותר לפטר אותי ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין והריון

הוספת תגובה

• עדן שלום,

עו"ד אילן קמינצקי
    15/08/2007

בהנחה ואת עובדת למעלה מ 6 חודשים ונמצאת בהריון, המעביד לא יהיה רשאי לפטר אותך אלא אם יקבל היתר לפיטורין. יתכן שהעובדה שפיטרו אותך ללא שידעו שאת בהריון יהווה שיקול לתת היתר לפיטורין אולם בכל מקרה וכל עוד לא ינתן היתר לפיטורין, המעביד אינו רשאי לפטרך.
    מומלץ ליידע בהקדם את המעביד על כך שאת בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין במהלך תקופת אימוץ
    גלית
    15/08/2007

שלום רב,
    אני אישה נשואה הנמצאת בתהליך אימוץ בין לאומי. התהליך נמשך כבר למעלה מ- 8 חודשים. היום הודיע לי מעסיקי שאני מפוטרת. אני עובדת בגן ילדים פרטי כ- שנתיים וחצי. כבר מהיום הראשון של תהליך האימוץ - הודעתי על כך למעסיקי.
    שאלתי היא: מה הן זכויותיי במצב זה ? האם איני מוגנת כמו אישה בהריון ? האם הוא יכול לפטר אותי ? מה עליי לעשות ?

תודה מראש,

גלית

הוספת תגובה

• פיטורין במהלך תקופת אימוץ

עו"ד אילן קמינצקי
    15/08/2007

החוק לא נתן הגנה מפיטורין לאישה הנמצאת בהליכי אימוץ כמו שניתן לאישה הנמצאת בהריון.
    לפיכך מעביד רשאי לפטר אישה הנמצאת בהליכי אימוץ.
    יצויין כי במידה וסיבת הפיטורין הינה אך ורק בגלל הליכי האימוץ יתכן כי יש מקום לתביעה בגין הפלייה בעבודה מכוח חוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחת פיטורין

גלית
    15/08/2007

שוב, שלום,

איך ניתן להוכיח שהפיטורין הינם רק בגלל האימוץ ? הרי מעביד שרוצה לפטר תמיד ימצא "סיבות אחרות" ?

גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחת פיטורין

עו"ד אילן קמינצקי
    15/08/2007

אכן ישנו קושי להוכיח כי הפיטורין הם רק בגלל האימוץ.
    במקרים דומים נעזרו עובדות בראיות שונות כגון עדים, הקלטות , מכתבי המלצה בעבודה (המראים שאין סיבה לפטר משיקולים מקצועיים) וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית
    15/08/2007

אילן,

תודה רבה על התשובות ועל מהירות התגובה

גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה על חשבוני
    יפית
    14/08/2007

שלום ,שמי יפית וילדתי את בני לפני חצי שנה לאחר 3 חודשים החלטתי לבקש ממקום עבודתי הארכה עד שבני יהיה בן 7 חודשים ,האם כשאחזור מותר לבוס לפטר אותי מהם זכויותיי?רב תודות יפית.

הוספת תגובה

• יפית שלום

עו"ד אילן קמינצקי
    14/08/2007

ס' 9 לחוק עבודת נשים אוסר על מעסיק לפטר עובדת בחופשת לידה או במשך 60 יום לאחר תום חופשת הלידה (אף אם מדובר בחופשת לידה מוארכת) וכן נאסר על מהעביד לתת הודעת פיטורין בתקופה זו. כלומר מעבר לאיסור הפיטורין של 60 יום לאחר תום חופשת הלידה, על המעביד לתת לעובדת הודעה מוקדמת לפני פיטוריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לגבר
    רון
    12/08/2007

אשתי ואני עומדים לאמץ תינוק, כך שלא קיים כאן הנושא של התאוששות פיזית מהלידה. אנחנו מתלבטים מי מאיתנו יצא לחופשה, או אם כדאי לפצל את התקופה בין שנינו או אפילו לצאת חלק מהזמן לחופשה ביחד (אם התינוק יהיה בן כמה חודשים ונחכה עוד קצת, כך שאולי אפילו נוכל לצאת לחופשה איתו). מה עמדת החוק לגבי גבר שרוצה לקחת חופשה או זוג שרוצה לקחת חופשה יחד?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה לגבר

הוספת תגובה

• חופשת לידה לגבר

עו"ד אילן קמינצקי
    12/08/2007

אב זכאי להחליף את בת זוגו בחלק מחופשת הלידה לצורך טיפול בילד ולקבל תשלום בעד החופשה, אם הוא ובת זוגו צברו תקופת ביטוח המזכה בדמי לידה לתקופה של 14 שבועות, ובת הזוג הסכימה בכתב שהאב יחליף אותה.
    אין אפשרות לחופשת לידה לאב ולאם ביחד אלא האפשרות היא כי האב יחליף את האם לאחר שהיתה בחופשת לידה 6 שבועות רצופים לפחות לאחר הלידה, וחופשתו תהיה לתקופה של 21 ימים לפחות.

להלן תנאי זכאות מפורטים לדמי לידה לאב

1. האב הינו עובד שכיר שקיבל ממעסיקו חופשת לידה או עובד עצמאי שהפסיק לעבוד לרגל חופשת הלידה.
    2. שולמו בעדו דמי ביטוח משכרו כעובד שכיר, או שהוא שילם דמי ביטוח מהכנסתו כעובד עצמאי, בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ל"יום הקובע לאב".
    היום הקובע לאב: יום הפסקת עבודתו עקב היציאה לחופשת הלידה, אך לא לפני שחלפו 6 שבועות מיום הלידה.
    3. בת הזוג זכאית לתשלום דמי לידה ל-12 שבועות.
    4. בת הזוג הצהירה בכתב, כי היא מסכימה לוותר על חלק מחופשת הלידה המגיעה לה, והיא חזרה לעבודה בתקופה שבה היא מוותרת על חופשת הלידה.
    5. זכאותו לדמי לידה תהיה רק לאחר שחלפו 6 שבועות מאז הלידה.
    6. חופשתו לא תפחת מ-21 ימים רצופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר חל"ת
    יעל2
    09/08/2007

(1) לאחר הלידה הקודמת לקחתי חל"ת.
    נשארתי אצל אותו מעסיק עד ללידה הבאה.
    כעת ברצוני לקחת שוב חל"ת.
    ידוע לי שעל כל שנת עבודה - אפשר לקחת חל"ת של שנה.
    שאלתי היא, ממתי לספור את הותק בעבודה לצורך החל"ת: מתחילת העבודה אצל המעסיק? או מתאריך חזרתי לאחר חופשת הלידה הקודמת? או מתחילת העבודה אצל המעסיק בניקוי זמן החל"ת.
    (2) האם משך החל"ת נחשב בוותק לפיצויים?

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• זכויות לאחר חל"ת

עו"ד אילן קמינצקי
    10/08/2007

יעל שלום,
    ראשית המידע שיש לך אינו מדוייק.
    סעיף 7(ד) לחוק עבודת נשים קובע כי עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות 24 חודשים רצופים, רשאית להיעדר מהעבודה, מראשית השבוע השביעי שלאחר הלידה, מספר חודשים כרבע ממספר החודשים שבהם עבדה לפני חופשת הלידה, אך לא יותר מ-12 חודשים, וחלק של חודש לא יבוא במניין. סעיף זה גם קובע כי העדרה של עובדת מעבודתה מכוח פסקה זו, דינו כדין חופשה ללא תשלום וזמן העדרה לא יבוא במניין לגבי זכויות התלויות בוותק.
    לפיכך בהתאם לחוק אם עבדת 24 חודשים את רשאית להיעדר חצי שנה בלבד (חל"ת) אלא אם הוסכם אחרת בינך לבין המעביד.
    מהאמור בחוק עולה כי תקופת הוותק בעבודה לצורך החל"ת נחשבת מתחילת העבודה אצל המעסיק והחל"ת לאחר הלידה ללא תשלום לא יחשב בוותק לעניין הפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא הבנתי הכל...

יעל2
    11/08/2007

תודה על המידע.
    עדיין אינני מבינה:1) ממתי אני סופרת את ה-24 חודשים הרצופים: מהחזרה לאחר החל"ת של הלידה הקודמת או מתחילת העבודה אצל המעסיק?
    2) אם עבקתי 24 חודשים ברצף, אזי האם אני יכולה להאריך ללא אישור את החופשת לידה לחצי שנה + 7 שבועות? או לחצי שנה בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון הסבר נוסף

עו"ד אילן קמינצקי
    12/08/2007

אם את עובדת ברצף (ללא הפסקה של חל"ת) 24 חודשים הרי שאת זכאית להאריך את חופשת לידה ב 6 חודשים בלבד!
    אם במהלך ה 24 חודשים ישנו חל"ת הרי שאין מדובר ב 24 חודשים רצופים וכפי שציינתי יש צורך ב 24 חודשים רצופים.
    לפיכך לפי הבנתי משאלתך הנך עובדת ברצף 24 חודשים ולפיכך את זכאית להאריך את חופשת הלידה ב חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להוכיח?
    שירית
    09/08/2007

אני יודעת שיש חוק שאוסר על מעסיקים להפלות אותי בגלל שאני אם לילד, אבל בפועל ברור לי שאני מתקשה למצוא עבודה בגלל הסיבה הזאת (אדם פחות מוכשר ממני מבחינת כישורים אישיים, השכלה וניסיון התקבל במקרה אחד, במקרה אחר פניו של המעסיק החמיצו כשהזכרתי את הילד והראיון נגמר בסמוך לכך). יפה שהחוק עומד לצידי, אבל איך אפשר להוכיח את טענתי, הרי ברור שהמעסיק יכחיש

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר להוכיח?

הוספת תגובה

• שירית שלום

עו"ד אילן קמינצקי
    10/08/2007

על מנת להוכיח שמעסיק פועל בניגוד לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה החוק קובע כי את צריכה להוכיח שהיו לך את הנתונים המתאימים להתקבל לעבודה ובמקרה זה נטל ההוכחה עובר למעביד שיצטרך להסביר מדוע לא קיבל אותך לעבודה. אם הוא לא יצליח למצוא הסבר משכנע (לאחר שכאמור הוכחת שהיו לך את הנתונים המתאימים להתקבל) יתכן ויחוייב לשלם לך פיצוי כספי בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.
    בימים אלו אני מנהל תביעה של מאבטחת שעברה הכשרה ואף קיבלה בגדי עבודה אולם למעביד התברר שהיא אמא לילד קטן ולפיכך החליט לא לקבלה בטענה שאינה מתאימה.
    אותה מאבטחת הייתה בעבר מאבטחת בחברות אבטחה אחרות וגם במקום זה היו לה את כל הכישורים לעבודה ולפיכך בית הדין הבהיר לחברת השמירה שבאם לא תצליח להראות מה הסיבה שלא קיבלה אותה לעבודה כי אז תחוייב לשלם למאבטחת פיצוי כספי.
    מעבר לכך ישנם דרכי הוכחה שונות כגון הקלטות בה המעביד מציין בפירוש את הסיבה לאי קבלת העובדת לעבודה ("את אמא לילד קטן? אם כן זה לא מתאים לנו").
    דרך נוספת הינה עדים - אם את מגיעה לראיון אם חברה נוספת - עדותך ועדות החברה יכולות להוות ראיה מספקת לטענתך על אפליה.
    בכל מקרה , אם הופלית ולא התקבלת לעבודה עקב היותך בהריון, אם לילדים וכו' , אל תוותרי , תופתעי לגלות שבהרבה מהמקרים בתי הדין לעבודה יהיו לטובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת שוב לגבי צבירת ימי חופש
    מרילה
    07/08/2007

עו"ד קמינצקי שלום, אני מצטערת שאני שבה ושואלת את אותה שאלה פשוט לא הבנתי את תשובתך.
    אם ילדתי בדצמבר האחרון וחזרתי לאחר שלושה חודשים ואני עובדת אצל אותו מעסיק כבר ארבע שנים רצופות למיטב הבנתי גם בשנת 2006 עברתי את מכסת 200 הימים ולכן אם אני מבינה נכון עבור שלושה חודשים מגיע לי 3 ימי חופש - לא? איזה חוק מתייחס לזה?

הוספת תגובה

• מרילה - צבירת ימי חופש

עו"ד אילן קמינצקי
    07/08/2007

אני מפנה אותך למאמר שכתבתי צבירת זכויות בחופשת לידה ובכלל זה לגבי צבירת ימי חופש. באם לא ברור או מובן תשאלי שוב בפורום ואשתדל להסביר ביתר פירוט.
    כתובת המאמר http://www.d-avoda.co.il/MyPage2.aspx?p=319

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה וצברת למעלה מ 200 ימי עבודה

עו"ד אילן קמינצקי
    07/08/2007

אם צברת באותה שנה בה יצאת לחופשת לידה 200 ימים לפחות, כי אז את זכאית למכסה המלאה של ימי החופשה , על פי הוותק שלך במקום העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי ניתן לקחת חופשת לידה?
    קשישה
    06/08/2007

אם לא לקחתי חופשת לידה מייד אחרי הלידה. האם הזכות עדיין עומדת לי?

הוספת תגובה

• מועד חופשת הלידה

עו"ד זיוה אופק
    07/08/2007

חוק עבודת נשים קובע כי חופשת הלידה היא ארבעה עשר שבועות, מהם שבעה שבועות או פחות מזה, כרצון העובדת, לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה. לפיכך אם עברו 14 שבועות מאז הלידה, לכל היותר, אינך יכולה לקחת חופשה "בדיעבד".

עם זאת החוק מכיר בכמה מקרים בהם עובדת רשאית להאריך את חופשת הלידה. זאת אם היא או תינוקה היו זקוקים לאישפוז במהלך חופשת הלידה וכן אם ילדה יותר מתינוק אחד באותה לידה (תאומים, שלישיות וכו').

אגב יוער, כי חל איסור לעבוד בחופשת הלידה אף אם העובדת ומעסיקה הסכימו על כך, למעט במקרה שהתינוק, חלילה מת. במקרה כזה העובדת רשאית, אך לא חייבת, לקצר את חופשת הלידה ועדיין חייבת בחופשת לידה של לפחות 3 שבועות לאחר הלידה.

התנאים והמגבלות למימוש העקרונות שלעיל מנויים בחוק ואם זה רלוונטי למי מהשואלים אשמח לפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כותבת לגבי שכירה

קשישה סקרנית
    07/08/2007

מה לגבי עצמאית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לעצמאית

עו"ד זיוה אופק
    07/08/2007

התשובה שנתתי לעיל רלוונטית לשכירה כמו לעצמאית.

הדבר היחיד שחשוב לעצמאית לדעת הוא שלא ניתן לתבוע גימלאות מהמוסד לביטוח לאומי לגבי תקופה של יותר משנה מיום הגשת התביעה לגימלאות לביטוח הלאומי. דהיינו אם חופשת הלידה של היולדת הסתיימה כבר לפני יותר משנה אין טעם לתבוע גימלאות. (אם ההבדל הוא פחות מחודש כדאי להתייעץ בדחיפות עם רו"ח או עו"ד הבקי בדיני המוסד לביטוח לאומי)

בנוסף, כעיקרון, אם היולדת עבדה בתקופת חופשת הלידה זכאי המוסד לביטוח לאומי לשלול את זכאותה לגימלה עבור חופשת לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותודה רבה לך על התשובה

קשישה סקרנית
    07/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת זכויות במהלך חופשת הלידה
    מרילה
    06/08/2007

שלום, שאלתי היא האם הזכויות שלי נשמרות במהלך חופשת הלידה בכל הנוגע לחוק חופשה שנתית. אני עבדתי אצל המעסיק 3 שנים רצופות. לאחר שחזרתי מחופשת לידה של 3 חודשים ראיתי בתלוש השכר שלי את אותה יתרת חופשה שהייתה לי לפני שיצאתי לחופשת לידה. האם לא נצברו לזכותי שלושה ימי חופש במהלך חופשת הלידה?

הוספת תגובה

• שמירת זכויות בהמלך חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    06/08/2007

במקרה זה המעביד צודק.
    אורך החופשה השנתית המגיע לעובדת, הוא פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, ימי ההיעדרות שלך מהעבודה עקב חופשת הלידה, לא ייספרו לצורך קביעת הזכות לחופשה שנתית.
    אציין כי שונה הדבר לגבי דמי הבראה בהם נקבע מפורשות בצו ההרחבה כי תקופת הזכאות לענין תשלום דמי הבראה תובא בחשבון תקופת חופשת הלידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אם ילדתי בדצמבר...

מרילה
    06/08/2007

אז אני לא מבינה משהו - אם ילדתי בחודש דצמבר 2006 - וחזרתי אחרי שלושה חודשים - למיטב הבנתי צברתי למעלה מ- 200 ימי עבודה באותה שנה. לא מגיעים לי ימי חופשה בכלל בעת שהותי בחופשת לידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה
    יעל
    05/08/2007

אני נמצאת בחופשת לידה ואמורה לסיים בעוד כשבועיים את חופשת הלידה.
    עבדתי בחברה גדולה במשך כמעט 4 שנים

רציתי לברר במידה ואבחר לעזוב את העבודה , האם אני זכאית לפיצויי פיטורין ולדמי אבטלה?

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    05/08/2007

חוק פיצויי פיטורין קובע כי אישה המתפטרת בתוך תשעה חודשים מיום הלידה, לשם טיפול ברך הנולד, זכאית לפיצויי פיטורין, בתנאי שצברה ותק של לפחות שנה במקום העבודה.
    ככלל, עובדת המתפטרת לצורך טיפול בילד זכאית לפיצויי פיטורים - אך לא לדמי אבטלה וזאת משום שזכות לדמי אבטלה מותנית בכך שהמובטל מעוניין לעבוד בעבודות שיוצעו לו.
    יחד עם זאת אם את מעוניינת לעבוד, אולם שעות העבודה לפני הלידה אינם אפשריים מבחינת הטיפול בילד (יש צורך בשינוי מהותי במסגרת שעות העבודה בו את מעוניינת) , תהיי זכאית לדמי אבטלה. כך למשל אם לפני הלידה עבדת בשעות הערב ועכשיו (לאחר הלידה) את מבקשת לעבוד בשעות הבוקר ולפיכך התפטרת מעבודתך - במקרה זה ההתפטרות תיחשב לפיטורים גם לצורך קבלת דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין
    אילנה
    04/08/2007

לכבוד
    ע"ד קמינסקי

הפקידה שלי עבדה אצלי חצי משרה ויצאה לחופשת לידה . אחרי חופשת הלידה היא מתנה חזרתה לעבודה למשרה מלאה בלבד. אין לי צורך בהעסקת במשרה מלאה .
    שאלתי היא במידה והיא מסרבת לחזור לעבודה למשרה חלקית כמו לפני יצאתה לחופשת לידה
    מה החוק לגבי זכאותה לפיצויי פיטורין ומה עליי לדרוש ממנה.
    תודה מראש חן חן על הפורום החדש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורין

עו"ד אילן קמינצקי
    04/08/2007

עלייך להודיע לעובדת בכתב מכתב בנוסח דומה לנוסח הבא:

לכבוד
    ______

הנדון: חזרתך לעבודה עם תום חופשת הלידה

בהמשך לשיחתנו הריני לשוב ולהודיעך כי עם תום חופשת הלידה תשובי לעבוד באותה עבודה ובאותו היקף משרה (חצי משרה) כפי שהיה לפני יציאתך לחופשת הלידה.
    לצערי אין באפשרותי להעסיק אותך במשרה מלאה.

אבקש כי תודיעי לי בהקדם אם בכוונתך לשוב לעבודה.

בברכה,

אם העובדת תודיע כי אינה מעוניינת לשוב לעבודה , אינה זכאית לפיצויי פיטורין.
    יחד עם זאת במידה והעובדת תודיע שהיא אינה חוזרת לעבודה עקב כוונתה לטפל בילד , תהיה זכאית לפיצויי פיטורין
    (אציין כי ישנם סיבות נוספות בהם עובדת מתפטר ועדיין זכאי לפיצויי פיטורין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה