מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים.15/12/2011
שלום דוקטור דלקת בקיבה ותריסריון , עבר , ממשיכה לוסק 40 מג.
בקצרה
סובלת כאבים חזקים באיזור הבטן, ועצירות יותר משנתיים ,כשאני נותן לה לוריבן 1 מיליגרם, הכאבים מפסיקים ל-4 שעות , מה ניתן לעשות שהכאבים יופסקו לכול משך היום ושלא תיסבול, מה אומר לך שכדור לוריבן מפסיק כליל את הכאב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/12/2011יתכן מעי רגיז אבל צריך להבדק אצל רופא גסטרו להגיע לאבחנה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיב C ובלוטת התריסיערה15/12/2011
אני( גיל 27) מקבלת טיפול נגד הפטיטיס C בזריקה שבועית פגאינטרפרון וכדורים יומיים של ריבוורין
אחת מתופעות הלוואי של הטיפול הוא בהפרעה לפעילות בלוטת התריס כך שעתה הגעתי לערכים
TSH=42 T3=1.5 T4=0.7
איך ניתן לטפל בזאת ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיב C ובלוטת התריס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/12/2011זה תלוי מה הגורם. לפפעמים זו דלקת שמסתדרת לבד ולא צריך טיפול ולפעמים יש צורך להוספת ההורמון של בלוטת התריס.
כדי ללכת לרופרא אנדוקרינולוג ואולי הוא ישלח אותך למיפוי של בלוטת התריס כדי להגיע לאיבחון.
בכל מקרה לא צריך להפסיק הטיפול עם אינרפרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידאו קפסולהאיילת14/12/2011
אני בת 22 ועשיתי בדיקת קפסולה של המעי עקב אנמיה לא מוסברת. וקיבלתי תשובה שאיני מבינה, אשמח אם תסבירו לי אותה, והאם משהו מדאיג, ודבר נוסף -האם זה מסביר את האנמיה וזו התשובה שלי: patient data:build:Normal,gastric passage time:1h 27m, small bowel passage time: 2h 12m procedure info & findigs the capsule moved down to the colon. small bowel preparation was intermediate. with content and fluid occasionally obstructing the luminal view. a small aphtha was noted at the proximal small bowel and a few more small aphthous ulcers were noted in the terminal ileum. large bowel preparation was poor. SUMMARY & recommendations a small aphtha was noted at the proximal small bowel and a few more small aphthous ulcers were noted in the terminal ileum. colonoscopy with deep intubation of the terminal ileum and biopsies is recommended משהו מדאיג?? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וידאו קפסולה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/12/2011מראה חשוד למחלת קרוהן- אני מניח שהרופא יתן לך טיפול.
לא קשה אבל וניתן לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשהישראל...14/12/2011
שלום לך אני סובל מעצירות כבר שמונה חודשים עברתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה רק לקסדין עוזר לי עכשיו ככול הנראה הגוף התרגל...אני מנסה להפסיק עם הלקסדין ולא מצליח מנסה לשפר את התזונה וזה לא הכי עוזר אני גם מרגיש בלחץ ומתח ועצבני...מה עלי לעשות כדי להפסיק את השימוש בלקסדין....אודה לכם מאוד...???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/12/2011מציע לנסות konsyl שהוא מקור עשיר של סיבים ולהשתמש באופן קבוע.
זה לא ממכר.
אם אין יציאה ניתן לנסות pegolax שדומה לחומר הכנה לקולווסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בקיבהציפי13/12/2011
שלום
סובלת מזה 8 שנים מבקע סרעפתי לנתנו לי אומפרדקס פעם ביום של 29 מג בגסטרוסקופיה אחרונה מצאו לי ריבוי פוליפים בגדלים שונים ונלקחה ביופסיה ממה נגרמים הפוליפים ומה הטיפול בהם? האם יש דרך לטפל בהם כך שיעלמו? האם זה מתזונה או מהכדור שלקחתי במשך זמן רב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2011לפעמים מהחיידק הליקובקטר ולרוב לא יודעים.
אם שפיר בביופסיה של כמה מהפוליפים אז אין בעיה. מספר קטן ניתן לכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת חריפה שלושה חודשים ברציפות וגראביב13/12/2011
שלום רב,
במהלך שלושת החודשים האחרונים אני סובל מצרבות ומגרפסים עשיתי בדיקת נשיפה והיא יצאה תקינה קיבלתי כדורים בשם פמוטידין ואני שותה אותם כבר חודשיים והם מקלים על הצרבת אבל שאני מפסיק אותם הצרבת חוזרת והגרפסים תמיד ממשיכים גם שאני שותה את כדורי הפמוטידין.
הצרבת והגרפסים התחילו לי כניראה לאחר שניסיתי להגמל מעישון ולעשן נרגילה עישנתי במשך יומיים ברציפות כמעט ללא הפסקה וזה מנע מימני לעשן בכלל סיגריות. ושהפסקתי עם הנרגילה המשכתי עם הסיגריות ומעשן קופסא עד קופסא וחצי ביום.
הצרבת חריפה מאוד שאני מפסיק את הכדורים והגרפסים ממשיכים תמיד גם עם הכדורים.
רציתי לקבל בבקשה את עזרתכם והמלצתכם בנושא הנ"ל.
בתודה, אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת חריפה שלושה חודשים ברציפות וגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2011ממליץ לנסות תרופה יותר חזקה כגון לוזק. נראה לי שלונות קשורות לרפלוקס של חומצה מהקיבה לושט.
אין בעיה לקחת זאות לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי13/12/2011
האם בצילום רנטגן של עמוד שדרה מותני ואגן ניתן לראות אם יש דלקת בתוספתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסיםגלית13/12/2011
אני בת 38 , לפני שנה אובחנה סקלרודרמה מסוג קרסט, מטופלת בלוסק ניפדיפין וגם לוסטרל.לאחרונה גרפסים קולניים ולא נעימים משעות הצהריים עד הערב וגם תחושה שהאוכל נשאר בבטן ולא זז. האם יש בידי לעשות משהו לשיפור המצב?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2011אולי להעלות מינון של לוזק אבל לא פשוט לתת מענה טיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
גלית14/12/2011מה תפקידו של הלוסק? הוא לא נגד החומצה? הלוסק יכול להשפיע גם על הגזים במערכת?ועל התנועתיות של המעי?
דבר נוסף- האם סוג אוכל, צורת אכילה, תדירות, יכולים להשפיע ולו במעט על המצב? המון תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/12/2011לוסק מקטין הפרשת חומצה ואם הרירית של הושט פחות "שרופה" מהחומצה אז התנועה יותר טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בוושטאייל13/12/2011
מזה כשנתיים סובל מכאבים בושט לאחר אכילה או שתיה (אם אפשר לומר חפוזה)
מטופל בלנזפרזול 30 מג-ואף לפעמים פעמיים ביום.
עשיתי שם גסטרוסקופיה-ולא אובחנה דלקת בושט ,אובחן גסטריטיס קל בקיבה.
סובל גם מגזים בקיבה לאחר אכילה.
עשיתי בדיקת מנומטריה והפרופסור אמר שזה תקין וכנראה שזה מעי רגיז.
כמו כן גם בדיקה עם בריום ואין הצרות ושטית.
מה בכל זאת יש לעשות?שמעתי פעם על הזרקת בוטוקס בוושט?היית שוקל אפשרות כזו?סיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בוושט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2011הזרקה של בוטוקס לושט הוא טיפול זמני בלבד לאנשים עם achlasai.
זו מחלה שמאבחנים במנומטריה ולכן אין לך .
הייתי מציע נסיון של חודש חודשיים עם מינון יותר גבוה של לנזפרזול.
לחילופין אם לא נלקחו ביופסיות מהושט יש מקום לשקול גסטרוסקופיה חוזרת - יש מחלה שנקראתeosinophilic esophagitis שלפעמים גורמת לתלונות דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך..
אייל13/12/2011ראשית תודה על התשובה המלאה.
אגב שכחתי לציין שהבעיות האלה התחילו אחרי שניסיתי להפסיק אומפרדקס
וסבלתי מצרבות לא מעט(מה שלא היה לי לפני הטיפול באומפרדקס)
ואז התחילו הבעיות בושט.
אכן לקחו לי ביופסיה מהוושט ולא מצאו דלקת...
האם זה סותר את המחלה שדיברת עליה ?
והיה וכן זו המחלה שדיברת עליה?האם הטיפול היחידי הוא מעכבי חומצה?
מודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2011לפעמים לאחר הפסקת אומפרדקס יש החמרה של יצור חומצה.
אם הביופסיות תקינות אז אין עדות ל eosinophilic esophagitis.
אם אומפרדקס עוזר אז אין בעיה להמשיך בטיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום מוזרדנה3512/12/2011
בשבוע האחרון, היציאות שלי נהיות קשות, ופתאם גם ראיתי כמו קרום כזה, בהיר ..
האם זה נקרא צואה שומנית? מה זה הדבר הזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום מוזר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2011צואה שומנית מתאפיינת שהיא צפה על המיים ונשארת לאחר הורדת המיים בשרותים.
יותר סביר שאתה רואה ריר שיכול להופיע עקב דלקת ומעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן עמוקשמשון12/12/2011
קראתי על "חוקן עמוק" שמנקה את כל המעי הגס, ולדבריהם יכולה להיות צואה ישנה התקועה עמוק מאוד במעי הגס, גם במקרה שאין סתימת מעים או עצירות.
האם יתכן כזה דבר?
אם כן - איך יתכן שיש צואה תקועה במעי למעלה ויש יציאות? הרי הצואה אמורה להפריע למעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן עמוק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2011לא מומלץ על חוקן עמוק ואנני מקבל הרעיון שיש צואה תפוסה זמן מה.
יתכן אבל שלשול - צואה נוזלית שעובר דרך גושי צואה שחוסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוליה12/12/2011
לד"ר סטיבן ראיתי שענית על שאלה שבה רשמת כי ניתן להידבק בהפטיטיס B דרך נשיקות, ובמס' מקומות צויין גם ע"י פרופ' זמיר וגם ע"י רופאי כבד נוספים כי הדבקות בצהבת C ע"י נשיקות ורוק לא קיימת, רק אלה אם יש פצעים פתוחים מדממים, האם נכון?
חוץ מזה ראיתי שבצהבת C כמעט ולא נדבקים ע"י יחסי מין, האם ישנם עוד הבדלים בין B ל C?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2011יש הרבה הבדלים בין b וc וb הרבה יותר מדבק.
יש גם חיסון נגד b ולא נגד c.
אין מקום כאן לפרט את כל ההבדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאורטל12/12/2011
אני בת 22,לא שותה,לא מעשנת ולא עוסקת בספורט .
כבר מס' שנים סובלת מכאבים קלים באזור הבטן התחתונה אך כל פעם שהתלוננתי על כך-הרופאה נתנה לי הפנייה לבדיקת דם ובדיקת צואה ותרבית צואה ומאחר ולא גילו דבר חריג-הניחו שמדובר כנראה "רק בגזים" (למרות שבתקופה האחרונה אני נמנעת מלשתות מוגז ולאכול מאכלים פיקנטיים למיניהם ועדיין יש לי מדי פעם כאבים).לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת אולטרסאונד כללית ולא נמצא דבר חריג.כמו כן,לפני כשנתיים עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטור-התוצאה תקינה.
בימים האחרונים הופיע לי דם אדום בהיר בצואה ולא רק על הנייר.חשוב לציין-הצואה שלי סדירה-אין שילשולים או עצירויות פתאומיות,יש לי סדק בפי-הטבעת שאני מטפלת בו בזידיפין,יש לי יציאות פעמיים-שלוש ביום ולאחר שאני נוטלת כדור פרוביוטיקה הכאבים נחלשים,השאלה שלי:
יכול להיות שמדובר בהתחלה של היווצרות מחלת מעיים/סרטן המעי הגס למרות גילי הצעיר ולמרות שזה לא היה במשפחה?אני נורא חוששת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2011הכי סביר שמדובר על מעי רגיז ואולי דימום מטחורים.
בכל מקרה יש צורך להפנות לרופא גסטרו לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין גבוהדודו12/12/2011
האם יש קשר בין יציאות לא סדירות ורכות והשתנת יתר לבין בילירובין גבוהה 1.27?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין גבוה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2011לא נראה לי שיש קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בקיבהלירן11/12/2011
שלום שמתי לב שאחרי האוכל יש לי גזים בקיבה. הארוחות שלי מורכבות מירקות מבושלים/קלויים, עוף מבושל/צלוי גבינות (עד 5%) חלב,קפה..פירות לא ברור לי מה לא בסדר בתזונה? האם מיעוט בפחמימות יכול להיות הסיבה? האם הוספת זרעי קימל לבישול יכול למנוע את הבעיה? אשמח לתשובה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2011קשה לתת הסבר.
מציע להבדק אצל רופא גסטרו על מנת לגלות בדיוק מה הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)