מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך להודעה קודמת שבר סרעפתידליה23/11/2011
איך אפשר לאבחן רפלוקוס ולדעת שאכן יש לי שלוב של רפלוקס ושבר סרעפתי(השבר אובחן בגסטרוסקופיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה קודמת שבר סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2011יש דרכים כמו ניטור ph- הכנסץ צינור קטן דרך האך שמודד חומצה בושט.
אך הרבה יותר פשוט לבדוק התגובה הקלינית לאומפרדקס במינוןנים גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר סרעפתידליה23/11/2011
שלום
בגסטרוסקופיה אובחן שבר סרעפתי.
ברצוני לדעת האם יכול להיות בעיה בסוגר הקיבה שגורם לרפלוקס בנוסף לשבר?
אני מטופלת בהומופרדקס בבוקר וגסטרו בערב.
האם שילוב של מוטיליום יכול גם לעזור, לעת הצורך, במיוחד בלילה (טבליה אחת)?
האם למוטיליום יש תופעות לואי לעתיד?
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2011בנוסך לבקע יתכן בעיות בסוגר התחתון- כגון לחץ נמוך ופתיחת יתר במשך היום.
אפשר גם לנסות מינון יותר גבוה של אומפרדקס (פעמיים ליום) במקום שולובי תרופות.
מוטיליום גם אופציה אך לדעתי פחות נסיון לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי כבדהילה23/11/2011
שלום,
בבדיקת תפקודי כבד שביצעתי היום בבוקר היו ערכים גבוהים.
GOT 41, GPT 63
בנוסף, בבדיקת שתן שעשיתי לפי יומיים הערך PH- U STRIP היה 5 ואילו היום הוא כבר 6- תיתכן עליה כל כך משמעותית ביום? (למרות שהערך בנורמה...)
אציין כי אני חולת FMF וכי נשלחתי לבדיקה היות והיו לי כאבים באזור הבטן העליונה
על מה הנתונים יכולים להצביע?
אשמח ואודה מאוד להתיחסות.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/11/2011אני לא יודע מה הסיבה לעליה באנזימי הכבד אך קודם כל יש להחזור על הבדיקה. בהרבה מקרים מסתדר לבד.
אין משמעות לבדיקת השתן.
אם יש כאבים ברופ הבטן עדיף להפגש אצל רופא גסטרו. האם יש קשר לתרופות נגד כאבים כמו ולטארן, נקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהמייק23/11/2011
אמי בת 83 אושפזה לאחר שההמוגלובין אצלה היה 7. היא קיבלה עירויי דם והיא זומנה בעוד שבוע לבית החולים לביצוע קולונוסקופיה לברור הסיבה לאנמיה החריפה. במכתב השחרור נכתב בין היתר שעליה לקחת ברזל-סלואו פה. אך קראתי שאין לקחת ברזל בשבוע לפני הקולונוסקופיה
האם אפשר לקחת את הכדורים או שעדיף לקחת רק אחרי הבדיקה שהיא כאמור בעוד שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/11/2011כן לא לקחת הברזל שבוע לפני הקולונוסקופיה מאחר שזה יקלקל הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיהיערה23/11/2011
שלום,
אני בת 62 בבדיקת קולונו סקופיה שעשיתי הוצא פוליפ ססילי 5 מ"מ, במרחק 140 ס"מ ונצרב עם HOT
התוצאה : 2 פרורים אפורים בגודל 0.1 0.2 ס"מ מתפוררים. INFLAMED HYPERPLASTIC POLYP
לפני 3 שנים הוצא פוליפ שפיר במרחק 30 ס"מ בגודל 0.8 ס"מ.
מה אומרת תוצאת הבדיקה?
האם העובדה שהפרורים מודלקים מעידה על משהו?
מתי מומלץ לחזור שוב על קולונוסקופיה.
תודה
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/11/2011הפוליפים שפירים מספרם מועט ולכן צריך בדיקה חוזרת עוד 10 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בדיקות צליאקאיתי22/11/2011
שלום, הופנתי לגסטרואלוג לאחר מספר בעיות בבטן (ריבוי גזים, מספר רב של פעמים בהם הייתי צריך ללכת לשירותים וכו...), הרופא העלה חדש בין היתר לצליאק.
הנה הבדיקות הרלוונטיות, יקח זמן עד שאני אצליח לראות אותו, ולכן אודה לניתוח ראשוני.
הבנתי שהבדיקה של הAnti TTG היא הקריטית, היא יצאה חיובית אבל כל השאר גבוליים, ורמת IGA גבוהה.
אודה לניתוח
IGA 664.00 MG/DL ( 70.00- 400.00) (.........)*
ESR 27.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (.........)*
ANTI TTG(IGA) 33.96 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
ASCA (IGG) 20.98 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Borderline
ASCA (IGA) 24.22 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Borderline
ANTI DGP 13.70 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.....*...)
Negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בדיקות צליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011זה מעלה חשד לצליאק והיה צורך לבצע גסטרוסקופיה על מנת להגיע לאבחנה.
אפילו אפשר ללכת לדיאטנית ולהתחיל טיפול דיאטני- זה לוקח כמה חודשים עבור השינוים במעי להחלוף ולכן זה לא יטשטש את התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
איתי22/11/2011כלומר אני יכול להתחיל לאכול דברים שקלילים או נטולי גלוטן מבלי לחשוש שהדבר יפגום בתוצאות הבדיקה.
הבעיה היא שאני משרת בצבא והאופציות לשמור על תזונה מתאימה הוא לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/11/2011לכן חשוב לעשות האבחנה- זה קושר לפרופיל 21.
אולי הרופא יכול לתת לך ג עד להוכחת האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתור עוד חמישה שבועות
איתי24/11/2011התור הוא לעוד חמישה שבועות,
במשך שבוע וחצי אכלתי מוצרים עם גלוטן אך הרבה פחות (לדוג' הפסקתי לאכול דגנים בבוקר, הארוחת בוקר הקבועה שלי ולשתות בירה בכלל), אם אני מוסיף את ההמתנה הנוספת אני מקבל של קרוב לחודשיים בהם אני אוכל נטול גלוטן - הדבר לא ישפיע על התוצאות כלל ואם יש לי צליאק הדבר עדיין יתבטא בתוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתור עוד חמישה שבועות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/11/2011גם חודשיים לא ישפיע על תוצאות ביופסיה מהתריסריון בגסטרוסקופיה.
אבל אם אתה מבקש חופשת מחלה עד להוכחת האבחנה זה יכול לעזור גם לזרז התור.
חשד לצליאק יכול להיות פרופיל 24 למיטב זיכרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוחדת חיילים
איתי25/11/2011אני ממצא במאוחדת, הרופא גסטרו שדיברתי איתו בטלפון (כאשר קיבלתי את התוצאות) לגבי הנושא לא הזכיר משהו כזה וגם לא רופאת המשפחה שתיארה את זה פשוט כדיאטה.
למרות שבצבא אני לא יכול כרגע לשמור על תזונה נכונה מבחינת השעות שאני נמצא שם (יותר מחצי יום), בנוסף אני כבר לא צעיר ואני רוצה לממן את הנושא (אוכל וכו..) מבלי לבקש מההורים עזרה.
כלומר העובדה שאני במאוחדת מסבכת לשם שינוי את העניינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוחדת חיילים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/11/2011אם את באזור השפלה ניתן להפנות אלי במאוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות תדירותפז22/11/2011
שלום רב,
לפני כשנה וחצי התגלה אצלי הליקובטר פילורי, לקחתי קוקטייל אנטיביוטיקה למשך עשרה ימים. לאחר מכן עשיתי שוב בדיקת נשיפה, והתוצאה היתה שהחיידק עבר. למרות זאת תופעות הלוואי נשארו. יש לי הרבה בחילות(אינני מקיאה פשוט כי אני מפחדת), הבחילות הן בעיקר בשעות הערב. אינני אוכלת מטוגן או מטובל מאז, נתנו לי אומפרדקס, פמודיטין ואף פרמין. שום דבר לא עוזר. עשיתי גסטרוסקופיה לבדיקת הקיבה שיצאה תקינה, בדיקות דם תקינות, ואולטרסאונד בטן תקין. אני מרגישה רעב אך לא מסוגלת לאכול כלל. אפילו אינני מסוגלת לשתות נס קפה בשעות הערב. אמרו לי כי מדובר במעי הרגיז ואין מה לעשות. האם אכן כך? אני כבר ממש מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה הקודמת
פז22/11/2011בהקשר להודעה הקודמת, רציתי להוסיף כי הדבר מלווה בכאבי בטן ועצירויות לעיתים קרובות, ובכל עת שיש עצירות יוצא ריר יחד עם הקיבה, בצבע לבן צהבהב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לא סדירותליאת22/11/2011
שלום, אני בת 30 במשך שנים יש לי יציאות רכות מידיי (מעין שלשול)
בדר"כ פעמיים ביום... ולפעמים גזים ובטן נפוחה
כמו כן, אני לא יורדת במשקל למרות הקפדה על דיאטה וספורט
אני מרגישה כאילו משהו אצלי לא בסדר, אולי ספיגה לא טובה של האוכל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לא סדירות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011בדרך כלל בעיה עם ספיגה גורמת לירידה במשקל.
קשה לומר יותר ויש צורך לבדיקה של רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי דק מעובהדנה22/11/2011
בעלי (בן 38) עבר אתמול גסטרוסקופיה. מעבר לכך שנלקחו ביופסיות, הרופא אמר לנו שהוא ראה שהמעי הדק מעובה (הוא חולה צליאק אך מקפיד מאד על דיאטה מזה שנתיים מאז שהתגלתה המחלה). הרופא אמר שזה לא נראה כמו צליאק.
יש לציין שהיה לו חיידק בקיבה, הוא שילשל בצורה קיצונית במשך חודש וחצי וירד המון במשקל, ורק אחרי נטילת פלג'יל למשך 10 ימים הסתיימו השילשולים והוא חזר לעצמו.
משיטוט קל ברחבי הרשת אני מבינה שזה יכול להצביע על קרוהן. האם יכולים להיות לכך הסברים אחרים? האם למשל יכול להיות שהמעי נראה כך בשל האירוע הטראומטי שעבר עם השילשולים הממושכים, והוא יכול עדיין להשתקם ולחזור לעצמו?
תודה רבה על עזרתך מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי דק מעובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011קודם כל קשה לאבחן צליאק ומחלות אחרות במעי על ידי הסתקלות ישירה.
יתכן בצקת לאחר זיהום עם טפיל.
מאוד חשוב להמתין לתוצאות הביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרושלומי22/11/2011
שלום, לפני כ-3 שנים התגרדתי תקופה ארוכה של בערך שנה. תפקודי הכבד עלו לזמן מה ואחר כך הסתדרו, כל הבדיקות כולל צהבות למיניהם וגם MRCP היו תקינות. כך שנשלל PCS. יש לציין שאני חולה קוליטיס מזה שנים.
לאחר תקופה של כמעט שנתיים חזרתי פתאום להתגרד לפני שבועיים. יש ימים שאני מתגרד יותר, ימים שפחות וימים שלא מתגרד בכלל.
השאלה האם יכול להיות שבעבר היתה חסימת דרכי מרה שלא גילו ב- MRCP? והאם לא התגלה אז PCS יש סיכוי שזה יתגלה עכשיו?
והאם אני אמור שוב להתחיל את כל הבירורים הרפואיים שביצעתי אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011קשה להסביר אך חשוב לשלל psc ולכן כן הייתי ממליץ על הבירור שנית.
יתכן שיש מקום לבצע ניקור כבד לביופסיה מאחר שיתכן מחלה בדרכי המרה הקטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו
שלומי23/11/2011לפי מה שידוע לי מהשיחות בעבר עם רופא הכבד זה שאם חלילה מתגלה PSC אין לזה פתרון, אז האם זה באמת משנה לגלות את זה עכשיו?
ואם לא היה לי קוליטיס היו עדין בודקים את זה? כי לפי מיטב ידיעתי זה משהו שכמעט לא קיים לאנשים בלי קוליטיס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/11/2011אין ספק שהחשד עולה אם יש קוליטיס.
כן עדיף לגלותpsc מאחר שיש קשר חסבוכים גם בכבד וגם במעי שניתן לחפש קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיסcיחפנית22/11/2011
בשנת 2009 התגלה אצי נגיף הפטיטיס עד לפני שלושה חודשי ם לא ידעתי על קיומה של המחלה בגופי רופא הקופה מישום מה לא ידע אותי היום אני מוגדרת כחולה אמרוה להתחיל טיפול בזריקות שבועיות וכדורים י יש לי שאלה האם היתי יודעת על המחלה בגופי ב2009 והיתי מתחילה לקבל טיפול אז ולא מתחילה היום שיש לי כבר שני מוקדים בכבד הדבר היה משנה האם בגלל שלא קיבלתי טיפול בזמן הנזק הוא בילתי הפיך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיסc - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011הפטיטיס c גורם למחלה במהלך שנים רבות. שנתיים לא כל כך חשוב במובן הזה אך כמובן עדיף לדעת קודם .
הרבה אנשים בוחרים לדחות טיפול עקב סיבות אישיות כמו עבודה והריון.
יתכן מאוד שאין קשר לבין הפטיטיס c לבין הנגעים בכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תצאות בדיקה מה זה אומרשושנה נגר20/11/2011
ב- 27/11/11 עשתי בדיקות ו GGT יצאה 52 והGPT יצאה 50 חזרתי על הבדיקה ב-14/11 יצאה ב- GGT 42 ובGPT 34 מודה מראש שוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תצאות בדיקה מה זה אומר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2011יש עליה קלה באנזימי הכבד אך א ניתן להיק מסקנות מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי דוקטורמתן20/11/2011
היה לי לא מזמן עצירות גזים וכו הלכתי לרופא הוא אמר לי שיש לי חיידק הליקובקטר.. אני כבר 10 ימים בולע אנטיביוטיקה וזה עדיין לא עוזר.. האם זה קשור?? ואגב פטאום ניהיה לי כאבים באשכים.. יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דוקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2011לא נראה לי שיש קשר בין התלונות לבין החיידק וגם קשה לקשור לאשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס המרהגלית20/11/2011
בתי בת ה-11 סובלת מכאבים בחלק הימני העליון של הבטן. בבדיקת אולטרסאונד לא התגלו אבנים בכיס המרה, אולם כדורים שקיבלה (פפברין הידרוכלוריד) הביאו להקלה חלקית. כרגע סובלת מכאבי בטן ומבחילות לאחר אכילה. האם מדובר בתופעות מוכרות? מה השלב הבא והאם יש משהו שניתן לעשות ושאינו התערבות כירורגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2011מציע שתבדק אצל גסטרו ילדים.
לא נשמע קשור לאבנים בכיס המרה וגם לא נראה שי צורך לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהtאביטל20/11/2011
שלום פרופ'
מה ההבדל בין נשא לבין חולה בהפטיטיסC,? ואיך מאבחנים אם אותו אדם הוא נשא או חולה?
והאם בדיקת PCR שלילית (נוגדנים חיובית) מצביע על כך שאדם אינו מדבק במגע דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2011חולה הוא מישהו עם pcr חיובי אשר מצביע על שיכפול של הנגיף. אם pcr שליליאז הוא נושא בלבד ויש מעט מאוד סיכון להדבק ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
tאביטל21/11/2011תודה על התגובה ד"ר
כלומר ה 20% שמחלימים מהמחלה עצמאית ללא כל התערבות, הם בעצם נחשבים עדיין "כנשאים" של המחלה?
, כי במס' מקומות קראתי שאומנם ישנם נוגדנים בעקבות חשיפה לוירוס אבל ההחלמה היא מלאה ללא יכולת הדבקה? האם נכון?
האם אצל אנשים אלו הוירוס יכול להתפרץ שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/11/2011לא נכון- ה20% שבהם המחלה עוברת הם עם נוגדנים אך pcr שלילי.
הם לא נחשבים כנושאים הנגיף- הם באותו מצב של משהו שמגיב לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011הנוגדנים נשארים לכל החיים כמו נוגדנים לשפעת למשל.
כל עוד שאין וירוס בדם אין סיכול להדבקה.
נדיר ביותר שחוזר הוירוס לדם לאחר החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
tאביטל23/11/2011ד"ר שלום תודה על תשובותייך אך
לצערי הרב אני עדיין מבולבלת! שאומרים לאדם שהוא "נשא HCV" מה הכוונה??
והאם הוא מדבק בדיוק כמו חולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)