מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהROMI28/11/2011
שלום
בן 64.
מהי הבדיקה הכי מתאימה לאבחנה של -3 מוקדים היפודנסים זעירים בכבד, כנראה שפירים.אולטרסאונד, Mri, או מיפוי?
מעוניין בבבדיקה מהימנה ומהירה, ללא קשר לעלות.
לפני ניתוח סרטן בערמונית.,גליסון7, יתכן קשר בין הערמונית לכבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011קודם כל יתכן ואין צורך לבדיקה נוספת וניתן לסמוך על האיפיון של ממצא שפיר בus.
אם לא mri יותר ספיציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקים בצידי הבטןדרור28/11/2011
ד"ר שלום
אני אדם בריא בד"כ ואינני סובל מבעיות בריאותיות.
לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאבים חדים בשני צידי הבטן, מעל הטבור בצידי הבטן, כמוכן מידי פעם מתווספים כאבים דוקרים בגב התחתון באזור הכליות..
צואה ושתן תקינים. חום גוף ול"ד תקינים.
הכאבים מוקלים מעט לאחר יציאות, ובאים והולכים ללא חוקיות מיוחדת במהלך היום.
הייתי אתמול אצל רופא משפחה שאמר שזה נראה לו קוליטיס ויראלית, שלח אותי לבדיקת שתן שיצאה תקינה ולבדיקת אולטראסאונד (שתתבצע בעוד מס" ימים).
הכאבים לא מפסיקים ונמשכים כשבוע.
האם יש בדיקות נוספות שהיית ממליץ לבצע, והאם יש לי מה לדאוג לאור העובדה שהכאב נמשך כבר שבוע.
מה אורך המחלה בד"כ במקרים כאלו.
כמו כן האם יש מלצות תזונתיות במקרים כאלו.
אודה לתשובתך
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים בצידי הבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011יתכן בהחלט זיהום ויראלי ובדרך כלל תוך שבוע-שבועיים מסתדר.
לא נראה לי שיש עוד צורך לבדיקות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול של הארוחה לאחר מחצית השעהכיצד זה ייתכן28/11/2011
שלום לך ד"ר,
אחת לשבועיים לערך, כמחצית שעה לאחר הארוחה (בד"כ מחוץ לבית) אני חוטף כאב בטן, רץ לשירותים ומשלשל. אני מגלה שביציאה יש שאריות של דברים שאכלתי בארוחה האחרונה (למשל חסה, ריח דג, או שורף מתבלין חריף). אין סיכוי שהשאריות נובעות מארוחה מוקדמת.
כיצד יכול להיות שהאוכל הספיק לעבור את כל מע' העיכול במחצית השעה?
חיפשתי באינטרנט ומצאתי פורומים (באנגלית) שבהם אנשים רבים מדווחים על התופעה אך במאמרים מקצועיים הנכתבים ע"י רופאים הטענה היא ששלשול עלול להתרחש רק כעבור מס' שעות לאחר הכנסת המזון למערכת.
מעבר לאי הנוחיות שנגרמת לי, אני תמה וסקרן.
תודה על תשובותיך בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול של הארוחה לאחר מחצית השעה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2011אין לי הסבר.נשמע לי מוזר כי זמן המעבר לא כל כך מהר.
יתכן קשור לבעיה של תנועה במעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
כיצד זה ייתכן29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיסאלכס27/11/2011
שלום
אני בן 34
לאחר בדיקת דם רגילה התגלו בעייה בתפקודי כבד
Alkaline Phosph. U/L 151 40 (.........)* 129
GGT U/L 131.9 10 (.........)* 71
אחרי זה עשיתי בדיקת דם ל הפטיטיס C
לאחר בדיקת דם התגלו נוגדנים של הפטיטיס C
HB Surface Ag Nonreactive
HB Surface Ab mIU/mL 0.48 Nonreactive
HB Core Ab IgG&IgM Nonreactive
Hepatitis C Ab ---Reactive
האם יש לי הפטיטיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2011סביר שכן אבל כדי להיות בטוח יש להשלים בדיקה של hcv rna - לראות אם יש שיכפול של הנגיף בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס
Alex28/11/2011היום קיבלתי תשובה של אחד הבדיקות,האם זה בסדר?
Alpha1-Fetoprot. IU/mL 2.09 Reference value: < 6.7 IU/mL
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברים חמים ובטן מתכווצתיוני27/11/2011
שלום,
כל פעם שאני מתקלח עם מים חמים, שותה דברים חמים(קפה, תה) אוכל מרקים, עושה פעילות גופנית וכד', הבטן שלי מתחילה להתכווץ למספר שעות.
הרופא המשפחה עשה לי בדיקות דם ואולטרסאונד בטן שיצאו תקנים. הוא נתן לי הפנייה לגסטרולוג, כשהתור שלי הוא בעוד כחודשיים.
מה יכול לגרום להתכווצויות הנ"ל? והאם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע אותם(עד שאני אבדק) מבלי להימנע ממפגש עם דברים חמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים חמים ובטן מתכווצת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2011תלונה מוזרה וקשה להסביר - ככלל קשה לאבן בפורום.יתכן מעי רגיז אך לא ניתן לאבחן עד שעוברים יעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יוני29/11/2011שמתי היום קרח על הבטן כדי לבדוק מה ייקרה, זה העלים לי את התכווצויות לאחר זמן קצר וגרם לכך שהבטן שלי קיבלה צורה של בלון.
האם להשים על הבטן קרח לטווח של כרבע שעה כל פעם שזה קורה יכולה להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק ממזון בהריוןאתי27/11/2011
שלום הריון ראשון שבוע 38 מזה כחודשיים סובלת מצרבות קשות מאד תחושת שריפה קשה בוושט ביום ובמיוחד בלילה לאורך כל הלילה אך זה מצטרף לתופעה של אוכל שנתקע לי בוושט וגורם לי לחנק עד שאני מקיאה דיי בקלות כי זה לא יורד מהוושט תקוע לחלוטין יש לציין שהיכן שנתקע המזון ושריפת הצרבות זה באותו מקום האם התופעה מוכרת מלבד הצרבות ? אילו כדורים ניתן לקחת? תור לגסטרו בעוד המון זמן שזה כבר לא רלוונטי טאמס כבר לא עוזר ובמיוחד מפריע לי עניין החנק בבליעה האם זה רפלוקס כתוצאה מההריון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק ממזון בהריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2011סביר מאוד שמדובר על רפלוקס בהריון -אולי עם דלקת ובצקת בושט.
מציע לדבר עם הרופא המשפחה לגבי כדוק בשם אומפרדקס שניתן לקחת בסוף הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.27/11/2011
שלום סובלת מאוד
אמא שלי עשתה גאסטרוקופיה ונימצא גאסטריתיס בקיבה, ודלקת בתריסריון,
קיבלה 80 מג לוסק ,וכיום 20 מג לוסק פעמיים ביום
אמא שלי סובלת מעצירות וגזים וכאבים בתריסריון.
כשהיא שותה משהוא חם ,יש קצת רגיעה בכאבים בתריסריון,
(האם זה אומר משהוא לגבי הכאב)
מה דעתך, מה ניתן לעשות לגבי הכאב בתריסריון,עצירות,גזים,
היא טוענת שאולי הכאב מגזים רבים שיש לה???????
תקופה ארוכה מאוד לא אוכלת הרבה, או אוכל שלא מתאים למצב שלה,
האם תשובה של גאסטרוקופיה פעם שנייה אחרי חודש שאומר אין דלקת
זה אומר שהבעיות שלה לא מהדלקת ,המאוד קשה שהייתה לה תקופה ארוכה,
עד שנימצאה הבעיה???????
כחודש וחצי מטופלת בלוסק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/11/2011רוב הסיכוי שהכאב לא קשור לדלקת בתרסריון.
לא ניתן לתת אבחנה בפורום ולכן מציע להתייעץ שוב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט או סימבלטה לכאבים ועייפותברק26/11/2011
שלום
גבר 49
20 שנה מוגדר ...IBS
15 שנה ...CFS
ברקע : בקע/אבני מרה 8 שנים ?
סטרס כרוני
מבקש התיחסות קונקרטית ! בשאלת :
1. אלטרולט או סימבלטה לכאבים ועייפות וסטראס
2. האם המכשור אלפא סטים הוכיח יעילות כלשהי (או שזה גימיק שיווקי ...?)
אודה מאד
כאמור התיחסות ל שני הסעיפים (שאלותי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט או סימבלטה לכאבים ועייפות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/11/2011ההחלטה על איזה טיפול תרופצי לקחת היא אינדיבידואלית ולאחר יועץ עם הרופא המטפל.
לא ניתן לתת המלצה גורפת.
לגבי האלפא סטים- אני רק יכול לומר שאין פרסומים בספרות הרפואית ( לפי חיפוש בpubmed ) ולכן אין הוכחה על יעלוו.
זה לא מספיק שיש פרסומים של אנשים שאומרים שזה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנייעל26/11/2011
שלום רב. בבדיקת אולטרסאונד בטן התקבלה התשובה: כבד בגודל תקין , מרקמו שומני, עם אזור היפואקוגני לא מוגדר היטב בכיפתו, כנראה הסננה שומנית לא אחידה. האם יש מקום לדאגה או המשך בירור? תודה ( סובלת מאד משקל לאחר דיאטה וירידה של 10 ק"ג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/11/2011כבד שומני לא תמיד אחיד בכבד ויכול לתת תמונה כזו באולטראסאונד.
אין סיבה לדאגה אך יש לשוחח על זה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
יעל27/11/2011תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי26/11/2011
אני בן 50 , נמצא אצלי לאחר בדיקה אנדוסקופית גסטרו
reflux esophagitis grade a ,דלקת בינונית בכל הקיבה .
קבלתי omepradex 40 mgx2 .
האם זאת התרופה היחידה ? מה מצאו אצלי אשמח להסבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/11/2011זה דלקת קלה בושט - עקב חומצה שנשפכת לושט מהקיבה. מיון גבוה של אומפרדקס שאתה מקבל מפסיק ההפרשה של חומצה ונותן לושט הזדמנות להתאושש. זה גם יכול לעזור עם הדלקת בקיבה.
עליך לדון עם הרופא גסטרו לגבי אפשרות של טיפול נגד החיידק הליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בשעות קבועותמירי25/11/2011
שלום ד"ר,
את בת 44 בריאה באופן כללי
מזה כשלושה חודשים יש לי רשים מהכיבה ממש בשעות שלפנות בוקר עד כדי כך
שאני מתעוררת מרעשים אלו.
האם זה מעיד על בעיה מסויימת?
אשמח לשמוע דעתך.
בתודה מראש,
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בשעות קבועות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/11/2011kלא ניתן לתת אבחנה מהתיאור. יתכן סוג של צעי רגיז למשל.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס וקלקול קיבהאברי25/11/2011
שלום רב
לפני כשבוע תקף אותי קלקול קיבה עם כל התסמינים המוכרים
לאחר שלושה ימים השלשולים והבחילות פסקו אך נשאר כאב
עמום בבטן התחתונה וכאב אקוטי חריף יותר ושורף ברום הבטן באיזור הקיבה
כל הכנסת מזון לגוף מלווה בכאבי תופת שנמשכים שעות ארוכות
מעבר לכך, חולשה כללית גדולה.
ערכים:
דופק במנוחה - 68
ל"ד - 120/80
חום תקין
מחלת רקע - mild ulcerative colotis
האם להמתין כמה ימים נוספים או לגשת מיידית לגסטרואנטרולוג להמשך בירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס וקלקול קיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/11/2011מציע להפנות לרופא המפשחה לבדיקה שלו קודם.
שבוע של שלשול זה לא הרבה זמן. ההגדרה של שלשול כרוני למשל הוא 6 שבועות- מאחר שלרוב מסתדר לבד לםני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בניקסיוםמיטל24/11/2011
שלום.
אני בת 39, ,מטופלת מזה ארבעה ימים בנקסיום עקב רפלוקס.שמתבטא בצרבות וכאבים.
הכאבים פחתו, אך הצרבות עדיין ישנן.
תוך כמה זמן הכדור ישפיע על הצרבות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בניקסיום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2011זה יכול להמשיך כמה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדמעט מודאגת24/11/2011
בתי בת שנה ושלושה חודשים. בספירת דם שגרתית של גיל שנה נתגלה ערך גבוה של אינוזופילים. מאז ערכנו עוד שתי בדיקות בהפרש של חודש ועוד חודש והערך יורד, הוא עדיין לא בטווח הנורמה, אך מתקרב לשם.
הרופאה ביקשה לבדוק גם דברים נוספים, בין השאר תפקודי כבד והרי התוצאות
:ALT(GPT) 52.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
AST(GOT) 55.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
BILIRUB.TOTAL 0.27 MG/DL ( 0.30- 1.20)*(.........)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2011מציע להפנות לפורום של גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוףמאי24/11/2011
שלום אני בת 15 אני במעקב כבר 9 חודשים בשניידר על כאבי בטן תחתונה בצד ימין
עברתי מלא בדיקות כולל קולונסקופיה , MRI בטן פסאז' וכו' לשלילת IBD אך כל הבדיקות תקינות למרות הכאבים החזקים בבטן וכל מיני תסמינים נוספים
כרגע אני מחכה לבדיקת קפסולה בשילוב גסטרוקופיה ובינתיים כבר בחודש וחצי האחרונים היה לי שלשולים לסירוגין ודווקא לפני זה היה עצירות
לא ייחסתי לזה עד עכשיו חשיבות כל כך כי זה לא הפריע לי במהלך היום
אך כרגע ב3 ימים האחרונים אני עם שלשולים גבוההים שאפילו העירו אותי באמצע הלילה 3 פעמים , אתמול הייתי אצל הרופאת משפחה ועשיתי בדיקת צואה שהתשובות יהיו רק שבוע הבא
ובינתיים השלשולים בלתי נסבלים וכאבים ברמה חזקה , מה כדאי לעשות?
תודה, מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2011קשה לי לתת יעוץ דרך הפורום.
זה נשמע כמו משהו אמיתי מאחר שאת מתעוררת בלילה.
מציע רק להפנות שוב לרופא גסטרו ילדים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)