מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומניבנימין07/12/2011
שלום.
בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי לבירור כבד שומני נכתב (בין היתר) בתשובה שהכבד במצב אקוגניות תקינה. מהי המשמעות של אקוגניות ?
ומה היא יכולה להיות הסיבה לעלייה ב - ALT אם נשללו האבחנות של הפטיטיס C.B וכן כבד שומני (לא נראה באולטראסאונד) ?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/12/2011הדיות, אקוגניות תקינה שוללת לכאורה כבד שומני, לעיתים כדאי להתיחס גם לBMI של החולה, כי היפראקוגניות קלה של כבד שומני לא תמיד מפוענחת ככזו. תתכןמחלה ויראלית חולפת , לכהול ושורת אבחנות אחרות שכדאי לשלול ע"י ANA AMA CERULOPLASMIN' FERRITIN IRON TRANSFERIN 24 HOURS URINE FOR COPPER ואחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שש.07/12/2011
שלום
האם חוקן עם מיים כול יום מזיק,אם כן מה הוא יכול לגרום.
מה הקשר בין פעילות ספורטיבית, לבעיית עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שש - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2011בחוקן יש סיכון קל ביותר של קרע המעי אם אין הכרח כעצירות איני רואה טעם בכך, פעילות ספוטיבית כמו ריצה או הליכה מקלה על היציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגלי06/12/2011
מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעמיר06/12/2011
שלום
אני כשנתיים חצי סבלתי מתפקודי כבד גבוהים מאוד הם לא היו בגדר הנורמה בתקופה זו הפעם האחרונה שעשיתי בדיקות היו לפני כחודשיים היום עשיתי בדיקות ותפקודי הכבד בנורמה התייעצתי עם חבר שיש לו אותה בעייה והוא טען שהוא היה אצל הרופא שלו ממחה לכבד שטען שיש נזק יותר כבד לכבד אז התפקודי כבד יכולים לרדת לנורמה ואפילו פחות מהנורמה יש לציין שיש לי NASH ויש לי כאבים ולחצים באזור הכבד גם כרגע.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2011סטיאטוהפטיטיס לא עושה בד"כ כאב בכבד, בד"כ חומרת הפגיעה קשורה לרמת האנזימים אך אין זה מדד אמין ולכן אנו עושים ביופסיות בסטיטאטוהפטיטיס קשה לפי US . אגב תתכן שחמת עם תפקודי כבד תקינים. התיאור של חברך התנרמלות אנזימים דווקא בהחמרה אינו שכיח ויתכן בדלקת כבד חריפה פולמיננטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי המשך לשאלתי
עמיר07/12/2011תודה על התשובה
ביצעו לי ביופסייה לפני כשנתיים ונאמר לי שיש לי NASH ולפי הUS האחרון הרופא מסרב לעשות לי שוב פעם ביופסייה. ובאזור הכבד לא כאב חד אלא כאב עמום ומרגיש שממש צורב לי האיזור הפנימי מה עוד אוכל לעשות כי אני חושש שפתאום ירדו תפקודי הכבד לנורמה לאחר ששנתיים וחצי הם היו גבוהים מאוד.
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי המשך לשאלתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2011ירידת ההפרעה סימןלשיפור-כנראה ירדת במשקל, NASH CS,F KT FUTC
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עמיר10/12/2011היי
שזאת בדיוק הבעייה לא ירדתי במשקל אפילו במקצת עליתי ואני מרגיש כאב עמום וצריבות באזור הכבד וגם לא הבנתי מה רשמתי לי את כל המילים באנגלית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה בבקשה.
עמיר11/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי המשך לשאלתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/12/2011אם תפקודי הכבד תקינים זה סימן טוב . בד"כ קורה דוקא לאחר ירידה במשקל, אם אינך רגוע עדיין, אתה מוזמן למרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה?
עמיר13/12/2011היי
איך אפשר לפנות אליך דרך קופח מכבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תתת.06/12/2011
שלום דוקטור
רופא גסטרו נתן ,ct חזה ,בטן, אגן, עד כמה בדיקה כזאת יכולה לקדם אותנו למציאת הבעיה עצירות ,גזים,(גסטרוקופיה,גסטריתיס,דלקת תריסריון,לוסק,בדיקה שנייה תקין)
מה מידת החשיבות של ct לראיית הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתת - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2011עצירות חדשה מחייבת בד"כ קולונוסקופיה מעל גיל 40-50 כנראה היתה סיבה נוספת לCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בכבדמיכל05/12/2011
ד"ר שלום רב,
לאחר תקופה ארוכה של תלונות על כאב בטן בצד ימין של הגוף (בשיפולי הבטן,אזור המעיים) נשלח בעלי לבדיקה הנ"ל.
להלן תוצאות ה US:
בדיקה על קולית של אברי הבטן
הודגם ריבוי גזים במעיים בזמן הבדיקה
כבד – לא מוגדל, באונה הימנית הודגם מוקד היפראקוגני, מוגדר היטב בקוטר 1.3 ס"מ שחשוד להנגיומה, פרט לכך מרקם אחיד.
אציין כי בעלי מרגיש תקופה ארוכה משהו מוזר בבטן בצד ימין ,טוען כי הדבר מורגש יותר בישיבה או בזמן נהיגה ברכב ("כמו משהו שמפריע לו).
עוד אציין כי לאחורנה ביצע בדיקות גם כלליות ללא ממצאים חריגים.
מה פשר תוצאות הבדיקה?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011המנגומה-גידול שפיר של כלי דם שכיח למדי CT או US קודם יאשרו זאת. ריבוי גזים מפריע לאיכות הבדיקה, כדאי להביאו אלי או לאחר להתרשמות קלינית על מנת לשקול ביצוע CT בטן או קולונוסקופיה ולבדקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה. דבר נוסף:
מיכל05/12/2011אין ברשותנו CT או US קודם כפי שרשמת מכוון ובעלי לא עשה בדיקה זו קודם לכן מעולם.
דבר שני, לא כ"כ הבנתי מתי כדאי להגיע אלייך . המשפט שרשמת מעט חסר...
באילו מקרים שולחים ל ct או קולונוסקופיה?
האם לדמם קל בעת יציאה יש קשר לממצא?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS בכבד - תגובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011כתבתי שכדאי שיגיע למרפאה 0577678940 להתרשמות מצורך בבירור נוסף בנוגע לכאב. הממצא בכבד קרוב לוודאי שפיר אך בשל גודלו במידה ומחליטים לוודא טיבו, אינו מתאים למיפוי כדוריות אלא לCT בטן. אם יש דמם רקטלי ולוא אפיזודה בודדת, יש בכל מקרה לבצע קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאד!מירי04/12/2011
לד"ר שלום רב!
יש לי קוביות עם חוט ברזל על השיניים לישור שיניים. אחה"צ שמתי לב פתאם שבין השן האחרונה לזו שלפניה נעלם לי החוט ברזל. הוא יצא לי מהקוביה האחרונה מס' פעמים והוא לא היה תפוס בפנים, אני משערת שאכלתי משהו והוא פשוט התעקם, נחתך ובלעתי אותו. עכשיו אני בלחץ, האם זה מסוכן? בכ"ז זהו חוט ברזל חד באורך של כס"מ.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאד! - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011עשי צילום בטן ריק מידי לראות באם החוט נמצא והיכן וגשי בדחיפות לגסטרואנטרולוג או כיחרורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אם אפשר שאלה נוספת...
מירי05/12/2011כמה זה מסוכן ומה הדחיפות?
אני נמצאת כרגע באוקראינה (שליחות) ובעיקרון אנחנו נמנעים מלעשות כאן עניינים רפואיים. האם לטוס לארץ במיידי? האם ניתן לחכות מס' ימים?
מה הסיכון בדבר הזה?
שוב תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 20נדב04/12/2011
נטייה להשתמש בארקוקסיה וולטרן ג'יל המשחה
האם לאחר גמר השימוש אני יעבור תפקודי כבד וכליות והכול ימצא תקין אני יכול להיות רגוע או שזה בעל השפעות לשנים ארוכות טווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 20 - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011NSAID (וולטרן, ארקוקסיה, נורופן ודומיהם)הינן תרופות יעילות לכאב או דלקת, ברם קיימים סיכונים בטיפול ארוך טווח בהן. הן יכולות לגרום לאי ספיקה כליתית,יציאה מאיזון של יל"ד, כיבים ודימומים מדרכי העיכו (ארקוקסיה פחות מהאחרים-מבחינת כיבים ודימומים) ותופעות אחרות. הצעתי להשתמש בהן רק כשאתה מוכרח, עדיף במשחה מקומית אם ניתן ובכדורים מזיקים פחות כמואופטלגין ואקמיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בתפקודי כבד AST ו ALTאולגה04/12/2011
שלום רב,
אני בן 28, בריא ומרגיש טוב ברוב הזמן.
החלטתי להיבדק בבדיקת דם וגילו לי עלייה חדה בתפקודי כבד.
מזה 3 חודשים אני במעקב אך התוצאות לא משתפרות.
התוצאות לפי תאריכים:
AST(נורמה בין 10 ל 37):
04/12/11 - 60
06/11/11 - 41
10/10/11 - 54
20/09/11 - 52
14/09/11 - 77
ALT :
04/12/11 - 109
06/11/11 - 60
10/10/11 - 97
20/09/11 - 106
14/09/11 - 150
תוצאות האולטראסאונד תקינות ומצורפות כתמונה.
צהבת C ו B שלילי.
כל שאר הבדיקות,כגון כולסטרול ושומנים בדם תקינות.
יש לי הסטוריה של מחלת הנשיקה ובדם מצאו שנדבקתי בעבר במחלה זו.
אני לא נוהג לשתות אלכוהול ולא נוטל תרופות באופן קבוע. לא עוסק בספורט(הפסקתי לפני כחצי שנה, עכשיו רק פעם בשבוע).
בדיקות הדם לא נלקחו בסמוך לפעילות ספורטיבית.
אנא עזרתך בייעוץ...
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בתפקודי כבד AST ו ALT - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011יש לך הפרעה הפטוצלולרית קלה בת 3 חדשיםבתפקודי הכבד, הסיבה השכיחה ביותר עם סרולוגיה שלילית ובהעדר תרופות(האם אינך נוטלת שום תרופה או תוסף מזון?) ואלכוהול והפטיטיס B C הסיבה השכיחה היא כבד שומני שלא נראה אמנם באולטרא סאונד, אך זה פתוח לאינטרפטציותכדי לשלול זאת חשוב הBMI שלך(המשקל חלקי ריבוע הגובה) שבאם הוא תקין ואין לך עודף משקל או עליה במשקל לאחרונה-די שולל כבד שומני. כדאי להשלים סרולוגיה עם ANA AMA FERRITIN TRANSFERIN IRON CERULOPLASMIN אימונוגלובולינים ואיסוף שתן לנחושת, לשלול מחלה ויראלית חדשה (כנראה נשללה) ולשקול-בשלב זה רק לשקול לפי כל הנ"ל ניקור כבד-שלהערכתי עוד אין לו מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
אולגה05/12/2011תודה רבה על האבחנה.
בשלושת החודשים האחרונים הפסקתי לעסוק בספורט ועליתי בכ 2 קילוגרמים במשקלי.
אולי זאת הסיבה.
ה BMI שלי הוא 25 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2011יתכןמאד למרות ההשמנה הגבוולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסילימרין
אולגה10/12/2011קראתי שתוסף סילימרין יכול להוריד את רמות ה AST וה ALT.
האם היית ממליץ על נטילת תוסף שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה בתפקודי כבד AST ו ALT - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011יש לך הפרעה הפטוצלולרית קלה בת 3 חדשיםבתפקודי הכבד, הסיבה השכיחה ביותר עם סרולוגיה שלילית ובהעדר תרופות(האם אינך נוטלת שום תרופה או תוסף מזון?) ואלכוהול והפטיטיס B C הסיבה השכיחה היא כבד שומני שלא נראה אמנם באולטרא סאונד, אך זה פתוח לאינטרפטציותכדי לשלול זאת חשוב הBMI שלך(המשקל חלקי ריבוע הגובה) שבאם הוא תקין ואין לך עודף משקל או עליה במשקל לאחרונה-די שולל כבד שומני. כדאי להשלים סרולוגיה עם ANA AMA FERRITIN TRANSFERIN IRON CERULOPLASMIN אימונוגלובולינים ואיסוף שתן לנחושת, לשלול מחלה ויראלית חדשה (כנראה נשללה) ולשקול-בשלב זה רק לשקול לפי כל הנ"ל ניקור כבד-שלהערכתי עוד אין לו מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות לא עוברות!ניר04/12/2011
שלום ד"ר,
מיזה כחודשיים אני סובל מצרבות שלא עוברות לי.
בביקור אצל גסטרו'- טופלתי במשך 14 יום ב 4 כדורי אומפרדקס ולאחר מכן 2 כדורים ליום.
עדיין נוטל פעמיים ביום כדור אך לא מרגיש שיש שיפור במצב. כל הזמן סובל מצרבות.
קצת רקע: לפני חודשיים וחצי זוהה אצלי הליקובקטור פילורי וקיבלתי טיפול משולש במשך 14 יום.
שבועיים לאחר סיום הטיפול החלו הצרבות.
אני כבר מיואש זה מפריע לי לישון בלילות ורופאת המשפחה אומרת שאין פתרון לכך ושצריך לשתות מאלוקס אם הצרבת ממש מפריע.
אני מחפש פתרון בנרות.
אשמח אם תוכל ליעץ לי מה לעשות...
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות לא עוברות! - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011הליקובקטר נקשר בדלקת, כיב ואף גידולי קיבה במקביל לכאב בבטן העליונה תתכן גם מעט צרבת. תלונות רפלוקסיביות כשלך יכולות אכן להתחיל בעקבות טיפול. במידה ולא עשית גסטרוסקופיה כדאי שתעשה על מנת לראות אם יש דלקת ומה חומרתה (לשלילת ברט) אם עשית ואין ממצא משמעותי כדאי להמנע מעישון אלכוהול וקפאין, ארוחות עתירות שומן או מתיקה, לישון על שתי כריות ולהמנע מאכילה 3 שעות לפניהשינה.ניתן לעבור לנקסיום 20-40 מ"ג בבקר או 20 מ"ג פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ 20 ס"םשופי04/12/2011
שלום, איאמ עברה את קלונוסקפיה ובתוצאות כתוב : colon 20 cm Tubolar Adenoma with low grade dispazia
מה זה אומר?
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ 20 ס"ם - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011זה אומר שנכרת פוליפ ניאופלסטי קטן (הגודל לא מצויין) בעל פוטנציאל ממאירות אך ללא שינויים ממאירים (HIGH GRADE DYSPLASIA ׂ) ויש צורך בהמשך מעקב קולונוסקופי בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.04/12/2011
שלום דוקטור
איך ניתן לדעת ,אם האבן הקטנה בכיס המרה, היא שגורמת למירירות קשה מאוד בפה.
במידה וכן מה הטיפול.
ומה ניתן לעשות, במידה ולא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011אבן בכיס מרה אינה גורמת לטעם מר בפה אלא נטולת סימפטומים או לחילופין גורמת לBILIARY COLIC-התקפי כאב או דלקת כיס מרה. דווקא לאיר כריתת כיס מרה שכיח רפלקס מרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרירון04/12/2011
התגלה בגופי החיידק הנ"ל. האם ייתכן שחיסולו יביא להפסקת צרבות?? מומחה להומאופטיה אמר לי שלא העיז לקחת טיפול אנטביוטי כי ההשלכות שלו הן שליליות בעיקר בכל הנוגע לספיגת מינרלים בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011הומיאופטיה הינה מדע שאינו מדע ואינו לוגי כלל. אם עיקר התלונות שלך הן צרבות יתכן שהטיפול לא יעזור ואף יחמיר זמנית הסימפטומים ואז המשך עם אומפרדקס אחת ליום או יותר במידה וצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימיןנטלי04/12/2011
שלום,
כ-4 שנים אני סובלת מכאבים מצד ימין באיזור הצלעות (למעט תקופת ההריון),
מתעוררת לקראת בוקר ומרגישה את הכאב. זה גורם לי להריץ מחשבות רעות בראש, למרות שעכשיו כבר השלמתי עם זה. יש תקופות שזה מחמיר, ויש תקופות רגועות יותר.
בנוסף, יש גזים ולרוב גם נפיחות.
אני לקוחת קרבוסילן בבוקר.
בדיקות אולטרסאונד היו תקינות.
קראתי הסבר על קנדידה, אני חושבת שזה די מתאים למה שקורה אצלי בתקופות הפחות טובות.
בבדיקה אחרונה תיפקוד כבר היו קצת לא בנורמה, אני צריכה לחזור על הבדיקה.
מה עוד? היה לי הליקובקטר, שנרפא. המשקל שלי הוא כ-76 קילו, גובה 1.65.
לגבי התזונה - אני די משתדלת להקפיד, אך בבוקר חוטא במתוק, אוכלת במרווחי זמן שונים (לפעמים קצרים, ולפעמים ארוכים). הבנתי שבוטנים לא עושים לי טוב.
יש אפשרות שהכאבים מצד ימין קשורים לוירוסים, פטרייה, או הורמונים, וכנראה גם תזונה? בשל העובדה שיש תקופות יותר טובות ופחות טובות..
אודה לעצתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011הצעתי לך רדי מנושא הקנזיזה שרובו ככולו גובל בשרלטנות ההפרעה בתפקודי כבד -כנראה כבד שומני אך חש לשלול סיבות אחרות הכאב יכול לנבוע מגזים ומשכו וקלותו די שוללים בעיה רפואית קשה, אם את סובלת מריבוי גזים כדאי לנסות פנקריאופלט או אנצפלמד וכדאית התרשמות קלינית במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעלי04/12/2011
בת 48 סובלת מ: סוכרת, ברונכיט כרונית, יתר משקל מעל 30, עובדת בישיבה רוב שעות היום, ללא פעילות ספורטיבית. נוסף לאחרונה כאבי בטן ימנית. בירור בשבוע הבא.
לפני כשנה נעשה אולטרסאונד ונמצא כבד שומני הסננה שומנית בנונית.
מצורף טופס בדיקות מלפני מספר ימים .
אודה לך על פענוח הבדיקות
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011שני מידית הרגלי חייך, רדי במשקל ועשי קצת פעילות פיסית כהליכה, ירידה במשקל תועיל לכבד השומני ולאיזון הסכרת, יש כמובן גם לשלול סיבות אירות להפרעה בתפקודי כבד, אך אין ספק שגם לסכרת וגם לכבד השומני יש צורך בירידה דחופה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)