מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים ואינדולימקס ננהעדי03/12/2011
שלום,
כבר חודש וחצי שאני סובלת משלשולים והפרשות ריריות. עשו לי בדיקות דם ולא נמצא שום דבר חריג, וגם בדיקת צואה- בבדיקת צואה נמצאו ציסטות של אינדולימקס ננה. לפי תשובתך בפעם השעברה הבנתי שהטפיל הוא פטוגני ואין צורך בטיפול אך לאחר ביקור אצל הרופא הבנתי שיש מקרים חריגים בו הטפיל כן מפריע ומכאן נבעו השלשולים. לקחתי במשך עשרה ימים מטרוג'יל. השלשולים אומנם פחתו אך עדיין חוזרים לפחות פעם, פעמיים בשבוע.בנוסף יש לי גם חולשה רבה, בחילות וכאבי בטן. מה ניתן לעשות?
תודה רבה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים ואינדולימקס ננה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011הטפיל אינו פתוגני ואין להתיחס להופעתו אני סקפטי לגבי הפלגיל, שיכול לעזור גם מסיבות אחרות , יש לשקול בירור דרכי העיכול בהתחשב בגילך , בבדיקות המעבדה ובהתרשמות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.03/12/2011
שלום
אמא שלי עברה אנדוסקופיה,
השאלה - בבדיקה הזאת חוץ מהקיבה והתריסריון,
בודקים גם את דרכי המרה והלבלב,
אמא שלי סובלת במרירות קשה כול הזמן בפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011לא בודקים דרכי מרה או לבלב בבדיקה זו אך אפשר להתרשם מריבוי רפלוקס מרתי בקיבה אםיש-דבר העושה מרירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםורד02/12/2011
שלום. ייתכן כי השאלה איננה קשורה לפורום זה, אך אשאל בכ"ז.
ביום ראשון אחי בן ה25 סיים אנטיביוטיקה הקשורה להיליקובקטור פילורי.
ביום שני הוא חלה ייתכן בשפעת עם חום גבוה (40) הוא לקח אקמול והחום ירד לחלוטין בחמישי בבוקר.
ביום רביעי בצהריים החלו לו שלשולים שאינם פוסקים גם לאחר שנתנו לו כדור שאמור להפסיק את התופעה, כמו כן הוא חש כי הבטן קשה גם לאחר התרוקנות. בממוצע הוא כל שעה נכנס פעמיים לשירותים.
הוא לא אוכל הרבה והוא ירד 3 קילו כבר. ואני מודאגת.
הוא שותה המון כי הוא חושש להתייבש.
האם ייתכן כי השלשולים קשורים לכדורים שאותם לקח להיליקובקטור? ואם לא, במה מדובר? האם אתה ממליץ ללכת לבית חולים או שמדובר במשהו חולף?
בנוסף הייתי רוצה לדעת האם יש לך המלצה לכדור שיסייע לניקוי הכבד לאחר השבועות האחרונים שבהם נטל לא מעט תרופות.
תודה, ושבת שלום. ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011אין כדורים לניקוי כבד מלבד תרופות סבתא. השלשול קרוב לוודאי מהאנטיביוטיקה-שכיח מאד ונמשך בד"כ כמה ימים בלבד-רבים נוטלים פרוביוטיקה בשל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד דבר..עוד בדיקה שעשיתידנה3502/12/2011
בדיקת נשיפה...אלו התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר..עוד בדיקה שעשיתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011בבדיקת נשיפה עדות לSMALL INTESTINE BACTERIAL OVERGROWTH ריבוי פתולוגי של חידקים במעי הדק-מצריך קורס אנטיביוטי קצר-לכי לגסטרואנטרולוג המטפל לשם כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
דנה3504/12/2011האם בעקבות זאת אני חייבת לעשות בדיקת קולסקופיה? אני מפחדת מהבדיקה הזו...
לקחתי כבר אנטביוקטיה rifaximin ועוד סוג נוסף של אנטיביוקיה , הרגשתי טוב למשך חודש, ואז הסימפוטמים חזרו של בועות בבטן, ויציאות קשות,ורכות...האנטביוטקה הזו מאוד יקרה...אני לא חיה בישראל
מה היית ממליץ לי לעשות, הרופא שלי טוען שאני חייבת את הבדיקה של המצלמה מ-2 הכיונים.
כרגע אני נמנעת מכל הפחמימות (קמח לבן, תפ"וא,אורז לבן) וסוכרים (כמה שאפשר)
ועברתי לחיטה מלאה, אני מרגישה הרבה שיפור..אבל עדיין יש לי את הסיפוטמיטים הרבה יותר טוב...אבל עדיין יש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דנה3505/12/2011??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו.. - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2011שינוי ביציאות מצדיק בד"כ קולונוסקופיה מעל גיל 40-50 אם כי לך יש תירוץ לכך . ניתןלתת גם אנטיב. אחרת כמו פלגיל או טטראציקלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
דנה3508/12/2011קודם כל תודה על הסבלנות, והתשובות
ב-3 ימים האחרונים הורדתי את כל המוצרים על הגלוטן, ופשוט לא יאומן הדבר שהנפיחות, והכאבי בטן, והרעשים בבטן נעלמו!!!! (אני רוצה להאמין שזה לא יחזור)
וגם היציאות התחילו להיראות הרבה יותר טוב, פעם ביום ונראה כמעט תקין
אני בת 35, כל חיי אכלתי פחממות, והייתי חיה על לחם ופיתות, קצת הזוי....
כי לרגע לא חשבתי שייש לי את הצילאק (סה"כ היה לי גזים בבטן-ויצאות משונות)
דבר האחרון האם יש קשר בין הריבוי חיידקים,לבין הצלאק,לבין נשירת שיער?
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2011נשירת שיער יכולה להיות בשל חסרים מצליאק (חסר ברזללמשל) . יתכן ריבוי חידקים בצליאק, שכיח יותר וזה יכוללגרום לסימפטומים גם עם דיאטהנטולת גלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי צליאק??דנה3502/12/2011
אשמח אם תוכלו להגיד לי מה זה אומר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי צליאק?? - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011יש לך גנטיקה מתאימה לצליאק-תומך באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב...
דנה3504/12/2011לא הבנתי מה זה גנטיקה לאבחנה??? והאם יש קשר בין הריבוי חיידקים שייש לי לבין הצילאק? האם יתכן שבגיל 35 פתאם יהיה לי צילאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב... - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011אפשר לגלות המחלה גם בגיל 80 ביחוד עם היא קלה. הגנטיקה תומכת באבחנה. כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליזה.02/12/2011
היי
קבלתי תשובה פרנכימה מעט דלה , אני מודאגת, בשפה פשוטה מה הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליזה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011זה יכול להיות בגבולות הנורמה או להעיד על מחלת כליה כרונית -אם מדובר בכליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.02/12/2011
שלום דוקטור
בבדיקת גאסטרוקופיה נמצאה לי גאסטריתיס בקיבה ,ודלקת בתריסריון,
לקחתי לוסק 80 מג חודש ימים ובבדיקה השנייה,נאמר לי שעכשיו תקין
1האם בתשובה השניה של גאסטרוקופיה שנאמר לי שלא רואים דלקת ,
זאת אומרת שהמחלה נעלמה, או שהמחלה ניקראת כרונית.????
2 היום לוקחת 40 מג לוסק ביממה,
הבעיה שאני עדיין סובלת מכאבים בבטן ובאיזור התריסריון, וגזים מרובים,
למה אני עדיין סובלת קשה ,למרות שבבדיקה השנייה לא ראו דלקת
אני אובדת אצות מה עליי לעשות אני סובלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2011אני מבין שחידק לא היה, ולכן לא קבלת טיפול בו או שהיית תחת לוסק בשתי הבדיקות מה שמוריד את אמינות העדר חידק. הדלקת נעלמת בטיפול, התלונות יכולות להחות אם עדיין קיימות בשל NON ULCER DYSPEPSIA או מסיבה אחרת-כדאית התרשמות קלינית במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכהרינה02/12/2011
יותר מחודש יש לי צואה רכה רציתי לשאול האם יש מקום לדאגה או משהו
שמצריך בדיקות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רכה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/12/2011בד"כ אין הדבר מעיד אלא על שינוי תזונתי מסויים (פירות עונתיים וכז). משמעותי הרבה יותר אם יש ריבוי ביציאות , דם בצואה, צואה מסריחה וצפה (שומן בצואה כעדות לתת ספיגה), כאב בטן וירידה במשקל נלווים וכד. ניתן למסור צואה לתרבית ולדם סמוי (בהתחשב בגילך-בדיקת דם סמוי בגיל 20 מיותרת לרוב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה פרנכימה שמורה?אלמוני01/12/2011
האם זה אמור להדאיג.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה פרנכימה שמורה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/12/2011לא זה אומר שהאיבר נראה תקין בהדמיה, למשל קורטקס כליה תקין, פרנכימה שמורה-הכוונה למירב רקמת הכליה-המדולה שנראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גסטרואביבית01/12/2011
אשמח לדעת מה ההבדל בין בדיקת אנדוסקופיה לבין בדיקת גסטרוסקופיה.
האם אחת מהבדיקות יכולה לבדוק תת חומציות בקיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גסטרו - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011הכוונה בד"כ לאותו דבר אם כי אנדוסקופיה הוא למעשה שםכללי שיכול לכלול גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע היפודנסי בבדיקת סיטייוסף01/12/2011
שלום בבדיקת סיטי שנערכה לי גילו נגעים היפודנסיים זעירים מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע היפודנסי - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011נגעים שצפיפותם נמוכה בהדמיה כמו CTכמו ציסטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסורמישהי01/12/2011
האם יש לי בטוח צליאק ?
המוגלובין 11.8
ברזל 95
ויטמיין b12 120
endomysial ab : negative igg+iga iso.of endomys
t.ttransglutaminase : 22.2 h iga isotype of ttg
הנורמה 0-20
celiac screen
הנורמה 0-40
ולי יש 86.2 includes ttg and dgp
עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ויצא ביופיסיות תרסריון "השטחה מסויימת של הסיסוים עם ריבוי IEL ורשום עשוי להתאים לצליאק 1-2 מרש" .
זה בדיוק מה שהגסטרולוגית רשמה בתוצאות הבדיקה ועוד אמרה שיש דלקת בביפסיות
כיוון שזה לא חד משמעי היא שלחה אותי לבדיקת דם נוספת TTG EMA iga כולם בטווח הנורמה איפשהוא באמצע לא עובר את המקסימום ואילו celiac screen הפעם ירד מ 86 ל 53 למרות שהמשכתי לאכול גלוטן כל הזמן.
בנוסף עשיתי בדיקת נשיפה ואין לי חיידק הליקובקטר
אז יש לי צליאק או לא ????
נ.ב יש לי אח עם צליאק
ובחיים לא היה לי כאבי בטן חוץ מקילקול קיבה ואני בת 39* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011הסרולוגיה חשודה אך לא חד משמעית והאישור הסופי היסטולוגי גם הוא חשוד למדי כך שהייתימתיחס כצליאק אם כי נדיר מאד צליאק פעיל דווקא עם חסר B12 ולא של ברזל. ניתן לעשות מספר חדשי המנעות מגלוטן ולבדוק הסטולוגיה ונוגדנים שיראו שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ferritinשושנה לוי01/12/2011
בתי עברה השתלת מח עצם לפני 12 שנים
מאז היא במעקב כול שלושה חודשים כולל בדיקות דם כל חודש
יש לה שחמת ואי ספיקה של ברזל
השבוע גילו שיש ferritin גבוה מאד הרופא חושב שיש דלקת או שזה תורשתי ביקש שהמישפחה תעשה את הבדיקה
השאלה, אם זה תורשתי איך לא עלו זה קודם ואם זה דלקת בבלוטה מה הטיפול
אם יש בכלל אני מאד מודאגת מקווה שהטיפול לו פולשני
היא עברה ניתוח לפני 4 שנים עקב חיידק במעיים
תודה מצפה לתגובה
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ferritin - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011קרוב לוודאי שבדקו ושללו המוכרומטוזיס כבר קודם מאפיין זאת שילוב של ערכי פריטין גבוהים לצד סטורצית ברזל גבוהה גם דלקת כרונית כמו דלקת נגיפית כרונית של הכבד ומחלות אחרות (לא דלקת של בלוטה) יכולות לגרום לערכי פריטין גבוהים כולל ריבוי מנות דם שהילדה קבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מוזרותדנה3501/12/2011
בכמה ימים האחרונים, כשאני עושה את הצרכים, הצבע של זה יחסית בהיר (בדר"כ חום כהה), וזה יוצא עם המון חתיכות בערך 6, שכל אחד בגודל בערך של אצבע..וזה נראה כמו קיבה רכה, אבל לא שילשול...האם זה גם נחשב לשלישולים?? וזה כמעט כבר שבוע ויש לי את בבוקר ולפעמיים גם בערב.
ובהתחלה חשבתי שזה מאוכל מסוים, אבל מסתבר שלא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מוזרות - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011שלשול-הינו צואה מימית/רכה מאד נוזלית סיפורך יכוללהגרםמשינוי תזונה, שלח בכ"ז תרבית צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות מוזרות
מיקי07/10/2012מזה כחודש היציאות שלי מוזרות, הן יוצאות כעיגולים עיגולים כמו של עיזים אבל בעלי צבע רגיל ועיגולים יותר גדולים מאשר לעיזים. בכל יציאה לפחות 15 עיגולים כמו כדורי פינק פונק קטנים, ובנוסף לכך הבטן שלי נפוחה יותר מאשר היתה בדרך כלל. האם יש הסבר לתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות מוזרות - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/10/2012הסיפור יכול להיות שפיר וקשור בתזונה אם אין ירידה במשקל או אנמיה או דם סמוי חיובי כדאי להבדק ע"י גסטרואנטרולוג בלבד. במידה ואתה בן 40 ומעלה, אויש את אחד הדברים שציינתי או סיפור משפחתי כדאי לשקול לחיוב קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת סבילות לקטוזשירה30/11/2011
GLUCOSE 0' - 74 mg/dl
GLUCOSE 30' - 106 mg/dl
GLUCOSE 60' - 63 mg/dl
GLUCOSE 45' - 80 mg/dl
GLUCOSE 90' - 66 mg/dl
מה משמעות התוצאות הנ"ל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת סבילות לקטוז - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011איני מכיר את סטנדרטיזצית הטסט עדיף לוודא עם המעבדה או פירושן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)