מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוסף מגנזיום לעצירותעומרי30/11/2011
יש לי בעיות עצירות מאז היותי ילד, עשיתי בדיקות שונות וכל הרופאים המליצו פשוט לשנות את הרכב המזון ולאכול יותר סיבים.
לאחרונה המליצו לי לקחת תוסף מגנזיום ציטראט(אני לוקח כדורים של 250 מיליגרם פעם ביום) וזה דיי עוזר לי ומאז יש לי יציאות סדירות.
הנושא שמטריד אותי הוא נושא פיתוח תלות במגנזיום.
האם לקיחה יומית של מגנזיום ציטראט יכולה ליצור תלות בעתיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף מגנזיום לעצירות - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011איןתלות במגנזיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסתיו30/11/2011
ראיתי תוכנית טלוויזיה שבה נטען ש30% מהמסתננים לארץ נושאים את נגיף האיידס.
אכלתי לפני כשבועיים בת"א במסעדה סינית וראיתי במטבח ביחד עם העובדים האסייתים ,עובדים אפריקאים שמסייעים באוכל ובסלט.
כשהגיע האוכל מייד הכנסתי לפה וניסיתי ללעוס ופצעתי עצמי בחיך .ולאחר מכן המשכתי רגיל עם הארוחה.
עבדתי פעם במטבח ואני יודע שדי הרבה נחתכים שם.
אני חושש שאולי באותו מזון שפצע (סושי מטוגן ומצופה)היה מעט דם או אולי לאחר מכן בכל שאר המזון שהמשכתי ללעוס היה דם.
האם ניתן להידבק כך באיידס וצהבת אם היה דם על המזון.
האם במקומי היית חושש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/11/2011חששותיך אינם נשמעים לי רציונאליים, איידס אינו עובר במזון והסיכוי להדבקה בדרך שתארת הוא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
אורן01/12/2011לא זאת הדרך להידבק ע"י פציעה ממקור עם דם נגוע?
ובהמשך כחצי שעה של המשך אכילה ולעיסה עם חיכוך מול הפצע הפתוח?
למה זה לא מסוכן כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011כי ההנחה שמישהו העביר לך דם במזון שלעסת-דם שלא עבר דנטורציה ע"י חימום ובדיוק העברת אותו על שפתיים פצועות פתוחות, כל זה במחלה מדבקת אך לא מאד (הרבה פחות מהפטיטיס Bׂ היא הנחה בדיונית בכל טקסט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנצלופתיהאורית30/11/2011
האם יש להגביל כמות באנצלופתיה? ולכמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנצלופתיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/11/2011כמות של מה? הטיפול באנצפלופטיה כבדית חריפה קשה כולל המנעות ממזון , אולם מעשית יותר מי שסבל כבר מאירוע בודד בשל שחמת מתקדמת כדאי להגביל את מנת החלבון היומית שלו ל40-45 גרם משמע דיאטה דלת בשר ביצים ותוצרת חלב, כדאי שדיאטנית תבנה תפריט כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGTALT מי מפנה?דורית30/11/2011
בוקר טוב,
אני צריכה לעבור ניתוח בריאטרי וקופת החולים (מכבי) דורשת בדיקת דם GGTALT מי מפנה אותי לבדיקה זו? האם אני צריכה גם הפניה מרופאת המשפחה לרופא מומחה.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GGTALT מי מפנה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/11/2011רופא המשפחה יכול לבקש בדיקות אלה. בד"כ מבקשים גם צילום וק"ת ועדיף גסטרוסקופיה לפני הניתוח, עדיף דרך גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' זמיר
דורית30/11/2011פרופ' זמיר שלום,
ראשית תודה על התשובה, בקופת חולים מכבי דורשים את הבדיקה הנ"ל לקראת ניתוח שרוול, רופאת המשפחה לא רשאית לבקש בדיקה כזו דרך מכבי, על כן אני ייאלץ דרך הפנייה של רופא משפחה ללכת לגסטרולוג והוא ייתן לי הפניה לביצוע בדיקת דם זו.
השאלה שלי היא אם עשיתי ALT GPT ויצא לי 33 האם יחייבו אותי לעשות בדיקת GGTALT על מנת לקבל טופס 17 מקופת חולים מכבי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2011תלוי במנתח, אגב קרוב לוודאי שבשל עודף משקל יש לך כבד שומני ועליית אנזימים מינמלית צפוייה (אגב בחלק מהמעבדות זה ערך תקין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותחני30/11/2011
בתי בת ה16 סובלת כבר כשנה מבחילות וכאבי בטן בכל שעות היום אפילו מיד ביקיצה.
בדיקת נשיפה שביצעה תקינה. יציאות תקינות לעיתים כשלשול.בדיקת צואה תקינה
ממה זה יכול לנבוע? אילו בדיקות עוד עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/11/2011ראשית כדאי לה להבדק ע"י גסטרואנטרוללוג על מנת להתרשם עד כמה התלונה רצינית. בד"כ אלה תלונות נפוצות בגיל הזה וחלקן פונקצחונאליות (ללא בסיס אורגני) חשוב לדעת אם יש כאב ראש בנוסף ואם יש ירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 20 ביופסיה תריסריוןנדב29/11/2011
קיבלתי תוצאות של ביופסיה-רקמה מתריסריון
-שני קטעי רקמה בגודל ראש סיכה
וקיבלתי תיאור מיקרוסקופים להלן:
-NORMAL ANTRAL MUCOSA,NEGATIVE FOR HELICOBACTER PLORI
-UNREMARKABLE DUODENAL MUCOSA
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 20 ביופסיה תריסריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2011בדיקה תשינה מהקיבה ומהתריסריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהניר29/11/2011
שלום
אני רוצה שתייעצו לי לגבי תופעה שמדאיגה אותי לאחרונה.
אני בן 35.
בשמונה החודשים האחרונים אני שם לב שהבטן שלי אלסטית ונפוחה הרבה יותר מכפי שאני יודע.
זה בעיקר קורה בשעות הערב מבלי ששיניתי הרגלי תזונה.
אני יכול לנפח אותה למימדים שאני לא זוכר, כאילו אוויר תקוע לי בתוך הבטן, או שהבטן עשויה מגומי שניתן לנפח. עד לפני חודשים ספורים זה פשוט לא היה.
אני נורא מודאג ואני לא יודע מה הסיבות לכך
אין לי אחוזי שומן גבוהים ואני במשקל תקין לחלוטין.
נ.ב
יש לי עלייה קטנה במשקל, לא משמעותית, אני מרגיש שיש לי קושי להפחית במשקל אפילו שאני מוריד את כמויות האוכל
אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2011יתכן ומדובר על מעי רגיז- מחלה שגורמת לכאבים ונפיחות בבטן.
יש מעט מחלות שסובלים מהן חודשים ולמעט הנפיחות וכאבים מרגישם טוב.
יש לשוחח על זה עם הרופא המטפל.
בכל מקרה יש מינימום של בדיקות שצריך לעשות על מנת לשלל מחלות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיברומקס - מהי מטרת הבדיקה?אורי29/11/2011
שלום,
הפנה אותי מומחה למחלות כבד לביצוע בדיקת דם "פיברומקס", עקב רמות גבוהות של אנזימי כבד ALT ו- AST.
באולטראסאונד לכבד, שבוצע לפני כחודשיים לא נמצא כבד מוגדל ו/או שומני.
אני מבקש להבין מהי המטרה של בדיקת הפיברומקס - מה היא בודקת?
הבדיקה עולה 1300 ש"ח ואינה כלולה בסל הבריאות.
תודה מראש,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיברומקס - מהי מטרת הבדיקה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011זה נותן אינדוקאטור של חומרת ההפרעה של כבד שומני וכמה חשוב לעשות דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לבית החזהדורית29/11/2011
יש לי שאלה
מספר ימים סובלת מכאבים מתחת לבית החזה..בעיקר בהליכה..הרגשה כללית לא טובה שבאה והולכת..תחושת רעב אחרי כמה שעות שאכלתי..ובחילות בלילה. יש לציין שאחרי אכילה כאב מופחת, וחוזר חלילה.. בשכיבה אין כאבים.
יש לי חשד שזה כיב..או הליקובקטר...לפי שיטוטי באינטרנט..
עקב עבודה יקח כמה ימים להגיע לרופא ובדיקות
רציתי רק לדעת בינתיים לאיזה כוון זה נשמע??
אשמח לקבל תשובה...
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מתחת לבית החזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011קשה לאבחן דרך הפורום אך יתכן ממקור כיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיהנילי ואדי29/11/2011
אני אמורה לעבור את הבדיקות
קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
אני מעוניינת בהדרכה לבחירת בי"ח והפרופסור
יש לי מכבי מגן זהב וביטוח בריאות פרטי
אני שוקלת את בי"ח אסותא
האם הוא הכי טוב בארץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011אין סולם דרגות ולא צריך להיות בבית חולים.
חשוב האנטראקציה עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- peristaltic rushכיצד זה ייתכן29/11/2011
נראה לי שמצאתי את התשובה לשאלתי בשני ספרי גסטרו:
peristaltic rush is a very fast moving ring of contractions in the small intestine travelling at 1 cm/sec. Once intiated they continue undiminished the full lengh of the small intestine and continue into the large intestine. These events are more frequently seen as a reaction to toxic conditions (pathogenes as E.coli) and is accompanied by copious waterly fluid secretion.
האם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר peristaltic rush - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011לא בהכרח מרגישם את זה אבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר סרעפתידליה28/11/2011
שלום
בגסטרסקופיה אובחן שבר סרעפתי בגודל 3ס"מ. האם השבר נחשב לגדול, משמעותי? אני מאד סובלת. מטופלת טיפול תרופתי הומופרדקס 40 בבוקר ובערב גאסטרו 40 .האם יש גם טיפול כירורגי,מתי או באיזה גודל יש לחשוב על ניתוח?
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011זה בקע בינוני.
יש טיפול כירוגי אך לא לפי הגודל אלה הסימפטומים וחומרות הרפלוקס.
ניתן להגדיל אבל הטיפול התרופתי לאחר יעוץ עם הרופא המטפל ורופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה אפורהדנה28/11/2011
שלום רב
היום הייתה לי צואה אפורה
אני מרגישה טוב
\האם התופעה מעידה על איזו מחלה?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה אפורה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011קשה לענות.
אם חוזר על עצמו להפנות לרופא המטפל.
לעתים יכול להיות סימן של צהתח חסימתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוטאלדור28/11/2011
שלום!
ברצוני לדעת האם קולוטאל מעלה את רמת הסרוטונין בגוף?
תודה והמשך יום נעים!
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולוטאל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2011לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוטאלדור28/11/2011
שלום!
ברצוני לדעת האם קולוטאל מעלה את רמת הסרוטונין בגוף?
תודה והמשך יום נעים!
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולוטאל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2011לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)