מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחה, גזים, וכאבי בטןאורי23/12/2014
שלום רב
אני בן 40, בריא בדרך כלל, סובל מזה חודש וחצי מכאבי בטן עמומים במשך כל היום, יש לי בטן נפוחה ומשחרר גזים יותר ממה שאני נהוג, הכאבים הינם המהלך כל שעות היום ולא קשור לאוכל או לזמן אוכל, לא שיניתי שום דבר באורח החיים או אורח האוכל שלי, לא סבלתי מכאבים או נפיחות זו בעבר. רופא המשפחה נתן לי מרשם לתרופה בשם- "אנציפלמד", זה עזר - אולם כסיימתי את התרופה הכאבים והנפיחות חזרו.
אני מבקש את עזרתכם:- ממה אני סובל ומה עליי לעשות.
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה, גזים, וכאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2014יתכן ממעי רגיז ומציע שוב להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מעלי - רשלנית, מחפפת....
אלי בר-נס30/12/2015אם לקחת התרופה והכאבים פסקו, וכאשר הפסקת הכאבים חזרו - זהו סימן ברור והחלטי שהכאבים הם ממזון, מאחר והתרופה מכילה רק מלחי מרה ואנזימים מפרקי חלבון ושומן.
נסה לאתר אילו סוגי אוכל גורמים לך לגזים, על ידי הימנעות מאכילתם למשך מספר ימים. למשל, הימנע משומן (חלב, גבינות קשות, מטוגן, בשר שמן) - ובדוק את התופעות... וכך גם לגבי חלבון.
לאחר שתדע איזה סוג מזון מפריע לך - הקטן צריכתו במידת הניתן, וכאשר הינך צורך אותו - השתמש בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר?מירי22/12/2014
שלום,
בני בן 13.5 מזה זמן מה, יש לו יציאות כמעט 3 עד 4 פעמים ביום
האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בסדר? - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2014במידה ואין תלונות שלכאבי בטןולא מדובר בשלשול, קשר לתוצרתחלב או שינוי דרמטי באופיין איני רואה בכך רע, כדאי לשקול בדיקת צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןקובי20/12/2014
שלום רב,
אני בן 31 ומזה שנים רבות מתלונן בפני הרופא על בטן נפוחה, סחרחורות, פה יבש, עייפות ודופק חזק ומהיר ותסמינים אחרים
לאחרונה אני מקפיד לשים לב האם זה זה קשור למאכלים שאני אוכל. שמתי לב בשנה האחרונה שהתסמינים מופיעים לאחר ארוחה בעלת מנה מטוגנת ו/או מתובלת וחריפה ובמיוחד בצקים עם החמרת התסמינים במיוחד לאחר ארוחה של פיצה.
רופא המשפחה שלי הפנה אותי לבדיקת דם CELIAC SCREEN ולדבריו של הרופא תוצאות הבדיקה היו שליליות לצליאק.
לאחר שנים שאנני מבין מדוע התסמינים האלו מופיעים אצלי, אני מרגיש אובד עצות.
האם יש סיכוי שתוצאת הבדיקה אינה מדוייקת? לאיזה רופא עליי לפנות? האם התסמינים רומזים על בעיה אחרת במערכת העיכול?
תודה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014יתכן מעי רגיז ומציע להפנות לרופא גסטרו לבירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה שלילית לצהבת B עם ערך נמוך?המוטרדת16/12/2014
שלום רב ד"ר
אני בחורה בת 27 בריאה בדר"כ.
מאחר ולאבא שלי גילו נשאות לצהבת B נשלחתי לעשות בדיקות
התוצאות:
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE
HEPATITIS BC AB TOT 0.140 NEGATIVE
HEPATITIS C Ab 0.06 NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab 567
שאלותיי הן- ואנא ממך השתדל לענות לכל שאלה ושאלה במלואה- מאחר ואני מוטרדת מאוד ורופאת המשפחה לא ממש מצליחה לענות לי
1- אני מודעת לכך שלפי התוצאות אני לא נושאת צהבת B אבל- וזה אבל גדול לצד המילה NEGATIVE יש ערך נמוך אמנם של 0.6 - למה יש ערך מסוים?
2- האם הערך הנמוך מצביע על כך שנחשפתי לנגיף?
3- האם יתכן שמדבור פשוט ברעשי רקע במעבדה? סטיית תקן?
תודה רבה
המוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה שלילית לצהבת B עם ערך נמוך? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014המספרים רק רעש רקע של בדיקות.
התשובה מצגיעה שלא היה לך הנגף ועברת חיסון מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה שלילית לצהבת B עם ערך נמוך? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאבני מרהאני16/12/2014
שלום.
לפני כשבוע סבלתי מהתקף של כאב גב דו צדדי באזור גובה הסרעפת שלא הוטב בשום תנוחה, ולאחר כמה שעות התפשט לבטן עליונה כאב לוחץ עם הרגשה של נפיחות כמו חגורה. הקאה הקלה מעט והכאב עבר עם אופטלגין. לא היה חום.
היות ולאחר כיומיים הופיעה באופן חד פעמי צואה שחלקה לבנה הומלץ על US בטן.
בנוסף יש לי בעיות גב ופרקים ידועות ומזה שנים סובלת מידי פעם מכאב דוקר בגב עליון מצד ימין ובגובה השכמות מימין שלא התיחסתי אליו בצורה מיוחדת. הכאב הזה לא קשור לארוחות ובהרגשה שלי הוא נקודתי מהעצמות ולא כאב מקרין.
1) האם יתכנו במשך שנים כאבים מידי פעם בגב, ללא כאבים בבטן עליונה במקרה של אבנים בכיס המרה?
2) צואה לבנה היא סימן לחסימה של מיצי מרה אבל בכל המקומות שמתוארים סימפטומים של אבנים זה לא מופיע כסימפטום. האומנם?
3) האם הסימפטומים שתארתי בכל זאת מתאימים לאבנים בכיס המרה ולכן במידה ובUS ימצאו אבנים יומלץ על ניתוח?
הבנתי שנפוץ מאוד מצב של אבנים לא סימפטומטיות שלא עושים איתן כלום וכאן יש סיכוי שהכאבים בגב נובעים מסיבות אחרות שיטעו?
4) היות ואני באמצע טיפולי פוריות וכל עיכוב מאוד משמעותי מבחינתי בגלל גיל, האם יש סכנה בדחיית הבירור במידה ואין שוב סימפטומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאבני מרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014קשה לענות על השאלות בפורום ולדעתי רצוי לעבור בדיקה של רופא כבד בהקדם על מנת לא להפריע לטיפול פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטר שלא עוברמיטל15/12/2014
שלום,
יש לי הליקובקטר בקיבה ולקחתי פעמיים את הטיפול של האנטיביוטיקה המשלוש אך לא עזר לי.לאחר בדיקת ביופסיה אשר גילה דלקת בקיבה בגלל חיידק הליקובקטר ולאחר קבלת טיפול אנטיביוטי פעמיים אשר לא עזר לי להעלים את החיידק הרופא נתן לי טיפול של אנטיביוטיקה -טיפול מספר 3
omepradex 20 mg פעמיים ביום במשך 10 ימים
levo 500 mg פעם ביום במשך 10 ימים
protocide 500 mg פעמיים ביום למשך 10 ימים
וטען כי זהו הטיפול הא-ח-ר-ו-ן ואם זה לא יעזור לי אצטרך לחיות עם החיידק כל החיים. האם זה נכון? האם יש טיפול אחר שאתה מכיר במידה והטיפול ה3 לא יעזור לי?האם יש תזונה שעוזרת?
סובלת נורא מהחיידק וכבר רוצה שיעלם וגם עצם העובדה שזה מדבק מטריד אותי מאד כי אני מדביקה אנשים.אשמח לקבל מימך תשובה מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטר שלא עובר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014מציע לדון עם רופא הגסטרו אם באמת החיידק אחראי לתלונות.
,ש לזכור ש50% של העולם יש הליקובקטר- לרוב ללא תלונות.
אם צריך טיפול אז יש אפשרות לגדל את החיידק ולבדוק את הרגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי מציקה?יוסי15/12/2014
מזה כמה חודשים אני נוטל תרופה אטני דיכאונית בשם ציפרלקס.אני ככל הנראה רגיש לאחד הרכיבים בתרופה והיא גורמת לי לשלשולים ויציאות מרובות (3-4 פעמים ביום). ניסיתי להחליף לתרופות אנטי דיכאוניות אחרות אבל התופעה הזו נשארת.
שאלתי היא: האם תוכלו להמליץ לי על תוסף תזנוה או איזו שהיא תרופה שאפשר לקחת באופן קבוע ושתוכל לטפל בתופעת הלוואי הזו? משהו שיוכל להזן את מערכת העיקול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי מציקה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014יתען תופעות לוואי של הטיפול .
לדעתי עדיף להתייעץ שוב עם הפסכיאטר לגבי האתמת טיפול בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר לבן לפני מתן צואהאני15/12/2014
שלום רב,
בת 26. לפני כשנה אובחן לי הליקובקטר פילורי וטופלתי טיפול משולש.
בוצעו בדיקות לחיידק עקב ירידה לא מוסברת במשקל, בחילות, הקאות ושינוי ביציאות.
צילום חזה תקין.
בדיקות דם תקינות.
לאחר מכן לא ביצעתי את הבדיקה בשנית.
בכללי אני מרגישה יותר טוב, עדיין היציאות שלי לא הוסדרו.
לעיתים הן רכות מאוד ובצבע כתום/בהיר...
לאחרונה אני מרגישה גם שאני סובלת מטחורים והיה לי מעט דם בניגוב לאחר יציאות (פעם-פעמיים היה בכמות גדולה יותר שאפילו זלג לאסלה).
ביומיים האחרונים אין דם, אך שמתי לב כי לפני מתן צואה מופרש כמו קרום לבן לאסלה, ממש כמו מתן שתן, ואני מבחינה כי אף בצואה יש ריר לבן/צהוב.
עד כה לא פניתי עם זה לרופא.
ממה הדבר יכול לנבוע? האם מסוכן ומחייב בירור בהקדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר לבן לפני מתן צואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014לא ניתן לאבחן בפורום אך עלייך להפנות לבירור אצל רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסיליןשרית14/12/2014
אני נוטלת תרופה בשם דוקסילין כבר 6 ימים ואמרו לי לקחת אותו ל 10 ימים.
אחרי הפעם ה- 6 קיבלתי צריבה חזקה כאבים ודקירות באזור החזה
האם להפסיק את התרופה ? מה עושים כדי לשכך את הצריבה והכאבים ?
האם נפגע הושט והאם זה יעבור מעצמו עם הזמן או שזה נזק בלתי הפיך?
תודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014מציע להפנות לרופא המטפל ובינתיים להפסיק את הטיפול.
יש צורך לתת טיפול כמו לןסק להקטין את הפרשת החומצה כך שהושט יכולה להתאושש.
האנטיביוטיקה יכולה לגרום לדלקת בושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעפסיםבן 2914/12/2014
כבר הרבה זמן עם גרעפסים מרובים לאורך היום, רוצה לדעת, אם אני צם מאוכל יום-יומיים ושותה רק מים, אם עדיין יש לי גרעפסים זה סימן שהם לא קשורים לריפלוקס? יש לי בקע סרעפתי קטן, אם הבקע הסיבה לגרעפסים זה אומר שרק ניתוח יכול לפתור את בעיית הגרעפסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעפסים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014בדרך כלל זה קשור לבליעת אוויר באכילה.
מציע להפנות לרופא גסטרו.
לעתים מנסים נסיון טיפולי עם טיפול נגד חומצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שנה היה לי ריפלוקס וגיהוקים
בן 2924/12/2014מצאו בקע סרעפתי קטן בגסטרוקופיה ונטלתי אומפרדקס חודש עד שנרגע... בחצי שנה האחרונה התחילו תסמינים של גרפסים מרובים לאורך היום, אי נוחות בושט שמקרין לגוף אחרי ארוחות, מדי פעם עליית חומצה לפה, אין צרבות... האם יכול להיות שהבקע הסרעפתי הקטן החמיר? האם אומפרדקס יכול לעזור במצב הקיים שלי? האם חצי שנה עם גרעפסים ואי נוחות בושט ובלי טיפול גורם לנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בקיבה ותחושת מחנק בגרוןזיו13/12/2014
שלום רב
מזה שבועיים כאבים חזקים מאוד מאוד בקיבה (המקרינים גם לגב ממש בקו ישר), תחושת מלאות וכאב מיד לאחר אכילת כמה ביסים, במקביל לכאב הבטן עושה כל הזמן קולות של סחיטה שמורגשים היטב בבטן וכואבים. הכאב נמשך כל היום ללא הפסקה ומעיר משנת הלילה.
ברצוני לציין כי ביצעתי גסטרוסקופיה בתחילת ספטמבר (לפני שלושה וחצי חודשיים) ותוצאותיה מבדיקות מיקרוסקופיות שלקחו:
1. צנצנת 1- negative for h. pylori ו- chronic gastritis, inactive
2. gastric body, biopsy - no pathologic change
3. gastric cardia, biopsy - oxyntic mucosa with minimal superficial chronic inflammation.
בשבועיים האחרונים התחלתי טיפול בנקסיום שלא עזר בכלל והכאבים אף החמירו ובארבעת הימים האחרונים אני משתמשת בלנטון פעם ביום
אני מרגישה טיפונת ממש של הקלה אבל עדיין הכאבים חזקים, אני לא מצליחה לאכול ארוחה בגודל סביר והצואה הפכה להיות נוזלית יותר כמו שלשול מאז תחילת לקיחת התרופות.
ברצוני להוסיף ולומר שביצעתי את הגסטרוסקופיה בגלל שסבתא שלי נפטרה מסרטן הקיבה בגיל 40 (אני בת 35) ויש לי בדיקת קולונוסקופיה לבצע בעוד חודש.
מה יכולה להיות הבעיה בקיבה שהתחילה פתאום.
האם יכול להיות חיידק בקיבה שלושה חודשים לאחר שנשלל בגסטרוסקופיה?
אני לחוצה מאוד מאוד מעצם העובדה שכבר שבועיים הכאב לא עובר ואף מחמיר.
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בקיבה ותחושת מחנק בגרון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014לא ניתן לאבחן בפורום.
אני מציע אבל להמשיך עם לנטון- לעתים תלונות דומות קושורות לרפלוקס ויכול לקחת מספר שבועות להחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות והקאות בלתי פוסקותרונית12/12/2014
שלום, אני בת 30, לא מעשנת ועושה ספורט. בריאה בדרך כלל פרט לאפילפסיה, מאוזנת תרופתית וללא התקפים. הנני זקוקה לעזרכתם נואשות. לפני כארבעה חודשים התחלתי לסבול מבחילות נוראיות המלוות בהקאות וללא הקלה לאחר ההקאה. הבחילות מלוות ברעידות חזקות בכל הגוף ונמשכות שעות ארוכות בעיקר החל משעות הערב.
הלכתי לארבעה רופאי משפחה, שני גסטרולוגים, רופא נשים ונוירולוג, הפסקתי ליטול תוספי תזונה וגלולות (נשארתי רק עם 400 מ״ג טגרטול cr לאפילפסיה שאני לוקחת מזה 10 שנים). כולם הפנו אותי לבדיקות דם, נשיפה (חיידק הליקו׳), בדיקות רגישות לחלב, לצליאק, אולטראסאונד ועד כה לא מצאו דבר אך במקביל הדחיפות של הבחילות וההקאות החמירה וזה מדי יום וגם החלה לי צריבה מתמדת באיזור הצלעות בצד שמאל שעולה עד לחזה. פרמין לא עזר לי. בשלב מסויים, כשקיבלתי כדור פסיכיאטרי להקלה על הבחילות (כי אין לרופאים מושג מה יש לי), החלטתי שאינני מוכנה להרוס לי את המוח יחד עם הבחילות ופניתי לרפואה המשלימה אשר שינו לי תזונה נטולת חלב, גלוטן וסוכר שלצערי עדיין לא הוכיחה את עצמה.
הגסטרולוגית שביקרתי אצלה סירבה לתת לי בדיקת גסטרוסקופיה, אמור להיות לי תור השבוע לגסטרולוג אחר שאני מקווה שיסכים לתת לי את הבדיקה- למרות שאני בספק שיימצאו שם משהו. אני סובלת חודשים, אני חסרת אונים וצנחתי במשקל שלי כי אינני מסוגלת לאכול דבר וחוששת מבחילות כל הזמן. בבקשה תייעצו לי מה לעשות, אני לא מתפקדת כלל. אודה מאוד לעזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות והקאות בלתי פוסקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014יש הקאה מחזורית שהוא סוג של מעי רגיז.
לא ניתן לאבחן בפורום אך תרופות כגוןamitryptyline יכולות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה שמתרחשת אצלי מדיי פעםבנימין12/12/2014
שלום,
לאחרונה יש לי מדיי פעם כאבים פנימיים בטבור, לאחרונה הם העירו אותי בבוקר ולאחר יציאה זה עובר.
על מה זה מראה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה שמתרחשת אצלי מדיי פעם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014לא ניתן לאבחן בפורום.
מציע להפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהיעל11/12/2014
לרופאים שלום
אני צריכה לבצע בדיקת קולונוסקופיה ובחלק האחרון של ההכנה - התרוקנות המעי 24 שעות לפני הבדיקה, קראתי שהתזונה צריכה להתבסס על נוזלים.
שאלתי היא: יש לי תחושת "שריפה" במעי בתקופה האחרונה באופן תדיר ואני "מרגיעה" אותה באמצעות אכילת כפית טחינה גולמית מהולה בכוס מים. רציתי לדעת האם ביום האחרון להכנה כאשר התזונה היא נוזלים בלבד, האם אפשר לשתות את " מי הטחינה" לצורך הרגעת המעי.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014אני חושב זה בסדק בבוק ובצהריים אך לא בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר קולונסקופיהחני11/12/2014
היי,
שמי חני, לפני כעשרה ימים עברתי בדיקת קולונסקופיה על רק של כאב נקודתי בבטן הימנית התחתונה על מנת לשלול קרוהן. אציין שהכאב הזה הפסיק כשבועיים לפני הדיקה כך, שהבטן הייתה בסדר לגמרי. עשיתי קולנסקופיה ללא טשטוש, הבדיקה היתה מעט כואבת בהתחלה אך בסהכ לא הייתה נוראית. כיומיןם לאחר מכן החלו לי כאבי בטן באסור העליון ובשני צידי הבטן, לעיתים מלווים בתחושת צריבה. כעת אני עשאה ימים לאחר הבדיקה ועדיין יש לי את אותם הכאבים. הם חזקים ומאוד קשה לי לתפקד עמם, וכואה לי כל הזמן, לעיתים יותר ולעיתים פחות. עברתי צילום ובדיקות במיון וכן אצל הגסטרו שערך לי את הבדיקה, ללא ממצאים. אין חום, אין דימון, יד לי תאבון אמנם ירוד במעט, רק כאבים שלא עוברים עם משככים וםיחות בבטן. מה סה יכול להיוץ? מעולם לא היו לי כאלו כאבים ואני מטפסת על הקירות? לפני הדיקה הרגשתי מצויין, אז למה אומרים לי שזה לא קשור?
אשמח לתשובה, מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר קולונסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014יתכן משני לגזים שהוכנסו במהלך הבדיקה.
יש עליה בהפניות לרופאים בחודש הראשון לאחר הבדיקה.
לדעתי יעבור בהמשך- מציעמטיפול נגד כאבים בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)