מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המנגיומה בכבדמורי19/01/2015
שלום
יש לי את מחלת הנשיקה הרופא שלח אותי לעשות אולטרסאונד
הכבד נמצא במימדים תקינים מעט שומני
חשד להמנגיומה בקוטר של 1.8 ס"מ באונה השמאלית של הכבד
השאלה שאומרים חשד זה יכול להיות שאין לי כלום? או להפך יכול להיות שזה משהו סרטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2015אפשר לזהות המנגיומה בבטחה בוus
מציע בדיקה חוזרת עוד 3 חודשים לבדוק אם יש שינוי בגודל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים שלא עוברים?יוסף18/01/2015
אני בחור בריא וצעיר בן 23. לפני כשנה התחלתי טיפול בתרופה נוגדת דיכאון בשם ציפרלקס. התרופה הזו גרמה לי לתופעת לוואי של שלשולים כרוניים, כשלוש פעמים ביום. לפני כחודש סיימתי את הטיפול בתרופה אך משום מה השלשולים נמשכים. עברתי בדיקת צואה ובדיקת דם כללית, הכל נמצא תקין. ולא נמצאו טפילים או סימנים לצליאק או פגיעה בתפקוד כליות ובלוטת תריס.
התופעה של השלשולים החלה כאשר התחלתי ליטול את התרופה ציפרלקס אבל למרות שסיימתי את הטיפול התופעה הזו נמשכת.
לכן אני לא יודע מה גורם לשלשולים? האם יכול להיות שהציפרלקס גרמה לי לסמטוחה במערכת העיכול ועכשיו הגוף לא מצליח להתאושש?
האם גרמתי לעצמי נזק בכך שנטלתי תרופה שגרמה לי לשלשולים במשך שנה שלמה?
מה עוד יכולה להיות הסיבה לשלשולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים שלא עוברים? - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2015שלשול בגיל 23 אינו מעיד על בעיה חמורה בד"כ אך יש להבדק ע"י גסטרואנט. ישנן סיבות רבות החל ממעי רגיש , חסר לקטז, קרוהן ואחרות ציפרלקס בד"כ אינו גורם לששלשול ואףניתן לעיתים למעי רגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונהחגית18/01/2015
שלום רב,
אני בת 34. לפני כ-3 חודשים החלו כאבים חלשים בבטן העליונה שהתגברו בחודש וחצי האחרונים.
בדיקות הדם שלי טובות מאוד, שלילית לצליאק ול- HP, אין ירידת תיאבון/ משקל, הכאב לא קורן ומשתפר בעקבות אכילה, אין שינוי פ"מ.
בבדיקה של גסטרואנטרולוג לפני שבועיים הממצאים היו "בטן רכה עם רגישות אפיגסטרית קלאסית" והאבחנה: "epigastric distress, reflux esophageal".
בהתאם לכך קיבלתי המלצות תזונה, התבקשתי לקחת נקסיום 40 מג פעמיים ביום לחודש, 20 מג פעמיים ביום לחודש נוסף ואז 20 מג לחודש שלישי, וכן הומלץ כי אם לא אשתפר תוך שבועיים-שלושה יש לבצע גסטרוסקופיה.
התחלתי את תוכנית טיפולים זו לפני שבועיים וחשה בשיפור קל בלבד, לא משמעותי בעיניי, כלומר יש עדיין כאבים אך מגיעים לעתים פחות תכופות.
אך אכן שמתי לב כי זה משויך לחוסר אוכל וקורה בייחוד לפנות בוקר.
כמו כן, אחרי שעושה גרפס הכאב מפסיק.
1) האם לאור זאת כדאי לעבור גסטרוסקופיה ?
2) האם יש בדיקה אלטרנטיבית לגסטרסקופיה (כלומר בדיקה לא פולשנית) ?
3) אם תימצא בעיה בגסטרסקופיה, אז ניתן יהיה לטפל בה באותו הזמן (כלומר במשך הגסטרוסקופיה) ?
4) האם להמשיך את תוכנית הכדורים של נקסיום או להמתין עד הגסטרוסקופיה ?
5) האם יש סיכוי סביר שהבעיה הזו תחלוף לבד (כלומר בלי טיפול) או שכדאי לטפל בה בהקדם?
תודה מראש, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/01/2015התגובה לנקסיום במקרים של רפלוקס קשה יכול לקחת עד 3 חודשים ויש לפי דבריך תחילה של טיפול.
אני מציע להמשיך בתוכנית ולדעתי כדי לעשות גסטרוסקופיה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן עליונה
חגית28/02/2015שלום,
תודה רבה על התייחסותך המהירה.
שמעתי בעצתך ואני כעת בטיפול של כחודש וחצי עם נקסיום ואכן חווה שיפור אך עדיין יש לי לעתים כאבים בבטן העליונה.
1) האם הכאב בבטן העליונה שאני חווה מזיק או שרק גורם לחוסר נוחות עבורי?
2) מה עושים בגסטרוסקופיה שיכול לפתור את הבעיה?
3) ללא קשר, אני חווה בלילה כבר כחודש התקשות בבטן, כל פעם במקום אחר . מה זה יכול להיות? למה זה קורה? עשיתי בדיקת אולרסאונד בה הודגמה בכבד המנגיונה של 2 ס"מ וציסטה פרפלבית בכליה של 1.8 ס"מ אך בביקורת מעקב אחרי 3 חודשים הם לא גדלו.
תודה וכל טוב, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Laryngopha reflox בעקבות בקעבן 2918/01/2015
אובחנתי בסוג ריפלוקס לא רגיל, כל היום גרפסים ואוויר תקוע בוושט, מרגיש חנוק, ריפלוקס בלי צרבת, תחושות לא נעימות באזור הסרעפת, המצב מחלחל כבר באופן כללי לגוף וגורם לי כאבים והרגשת זעזוע, סותרי חומצה מקלים קצת אבל לא עוזרים בכלל בנושא הגרפסים והאוויר התקוע בוושט וגם עושים תופעות לוואי... לא מסוגל לחיות ככה, הפסקתי לעבוד בגלל זה כי לא יכול לתפקד, איך עוד אפשר לטפל? מה עוד אפשר לקחת שיעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Laryngopha reflox בעקבות בקע - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/01/2015לא יכול לאבחן ולטפל בפורום.
צריך לבדוק אם יש אלמנט של רפלוקס ובליעת אוויר לא רצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקבבקשה17/01/2015
לגבי החיידק קלוסטרידיום:
1.באיזה בדיקות ניתן לבדוק את נכוחותו?
2.זה נכון שתוך 21 יום הוא מתפנה מהגוף?
הענין הוא כזה-יתכן וחליתי בו כיוון שהיתי במגע עם חולה שיש לו את המחלה .אני עם מערכת חיסון תקינה אך רוצה לדעת אם אני יכול לבקר את אימי החולה(עם מערכת חיסון חלשה) ולגעת בה וכו'.. בלי חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/01/2015עושים בדיקת צואה ומקבלים תשובה מהירה מאוד.זיהום עם החיידק יכול להיות כרוני. אך לזה יש גם טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפולים?
בבקשה19/01/2015אנטיביוטקה?
איך מתנהלים עם מישהו שחשוד שהוא חולה בחיידק?עם כפפות זה מספיק?
שמעתי שזה מדבק רק במגע.איך זה יכול להיות?מה,העור מדבק?
תוך כמה זמן החיידק מתפנה מהגוף של מישהו שהוא רק נשא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפולים? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2015הוא יכול להחזור אחרי טיפול ולכן צריך לבדוק את הצואה שנית.
יש מקום לכפפות ורחיצת ידיים עם סבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשתי את הבדיקה לחיידק מהרופא
בבקשה22/01/2015וראיתי שהוא שלח לבדיקת צואה רק סלמונלה ושיגליה.
1.מה שם הבדיקה שמגלה את נוכחות החיידק הזה בצואה ??
2.תוך כמה זמן החיידק מתפנה מהגוף של מישהו שהוא רק נשא(שאין לו תסמינים)?
3.שמעתי שזה מדבק רק במגע.ורציתי להבין.איך זה יכול להיות?מה,העור שלנו מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהריטה15/01/2015
שלום, ביצעתי לפני חודש קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה עקב שנה של כאבים בצד שמאל של הבטן מתחת לצלע כאב חד ודוקר גם לאחר יציאה בנוסף תמיד סבלתי מעצירויות ומאז הכאב יש לי יצאות רכות עד שלשול כל בוקר פעם אחת, ובחצי שנה האחרונה יש לי גם שריפה בבטן עליונה מספר פעמים בשבוע שמונעת ממני לתפקד וגורמת לי ללחץ בראש וחולשה כללית. בתוצאות כתוב: במעי הגס נראת מעט הסננה דלקתית, ללא ממצא חד משמעי למחלה. אינו בהכרח מסביר את התלונות.
רציתי לדעת מה זה אומר התשובות? תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/01/2015אני מניח שלקחו ביופסיה והתשובה גם חשוב.
צריך לדון על זה עם רופא הגסטרו.
יתכם כמו שכתוב שממצא אקראי ללא קשר לתלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםסיון15/01/2015
שלום, יש לי כאבים בבטן למטה בצד שמאל דקירות משהו מציק שם כאילו יש לי שם משהו, פתאום זה נעלם לאיזה חודשיים ואז חזר. עברתי בדיקת שתן בדיקת רופא נשים עשיתי אולטרסאונד מפשעות חששו שיש לי בקע- כל הבדיקות יצאו תקינות. מחר יש לי אולטרסאונד בטן תחתונה רקמות רכות...
האם האולטרסאונד שיש לי מחר חשוב לעשות?
האם לעשות צילום?
אני מרגישה בבטן למטה בצד שמאל ליד העצם כמו בלוטות קטנות אבל זה מוזר לא תמיד אני מרגישה אותם, הרופא כירורגי אמר לי שזה שריר.. כשאני לוחצת על הבטן בצד ימין היא רכה וכשאני לוחצת על הבטן למטה בצד שמאל היא קצת קשה..
מבולבלת..
מה מציע לעשות?
עליי לציין שדודה שלי חלתה בסרטן מעי הגס ברוך השם היא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/01/2015קשה לתת יעוץ דרך פורום
מציע שתפנה לרופא גסטרו.
יתכן ויש לך מעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה?
סיון19/01/2015מה זה מעי רגיז?
זה מסוכן?
האם כדאי לי לעשות צילום רנטגן ?
או שאולטרסאונד מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפולקסמוריה14/01/2015
שלום,עברתי עקירה כירוגית בשני שיני בינה לקחתי אנטיביוטיקה מוקסיפן ואופטלגין לשיכוך כאבים הרגשתי בצד אחד של השיני בינה כאב בבליעת רוק ויחסתי את זה לעקירה גם שעברו הכבאים של העקירה המשיך הכאב בבליעת רוק למשך שלושה שבועות לאחר מכן הפסיק לשבועיים ויום אחד ששמתי בבוקר שוב הרגשתי את אותו כאב בבליעת רוק בצד אחד הרופא שעשה לי את העקירה יחס את זה לעקירה ואמר שזה יעבור הכאב בבחינת רוק המשיך עד שבוקר אחד אכלתי בורקס עם נס קפה לאחר שעה וחצי התחלתי להרגיש שעולה לי האוכל ואני לא יכולה לנשום עלה לי ונרגע וככה קרה לי במשך שעתיים לאחר מכן נרגע והרגשתי תחושה לא טובה בגרון שהיום אני יודעת שזה היה צרבת ובגלל שלא ידעתי שזה צרבת המשכתי לאכול כרגיל בלילה וקמתי בבוקר יובש חונק וכאביםוההרגשה דל הכאב בהפיכת רוק פתאום עברה לצד השני והרגשתי אוכל.תקוע בגרון בקצרה הלכתי לרופא בזמן הזה היו לי כבר את כל.תופעות הצרבת הרופא נתן לי אומפרדקס20 פעמיים ביום לאחר שלושה חודשים נשאר לי רק הרגשה של ליחות מדי פעם הרופא הוריד לי מינון לפעם ביום לאחר שלושה ימים התחלתי להרגיש יובש בגרון וקצת כאבים בבליעה עבר אחרי שבוע היו כמה ימים שקטים ושוב התחלתי להרגיש יובש בגרון פחות מהפעם הקודמת ,שאלתי היא מעולם לא היו צרבות אפילו לא בהריונות האם יכול להיות שיש קשר לתרופות שלקחתי בעקירה המוקסיפן והאופטלגין יש לציין שיום לפני העקירה היה צום וצמתי,אני בת 29 רזה,לא מעשנת ועוד שאלה אם אפשר יכול להיות שקורה תקופה של רפולקס לבנאדם וזה יכול לעבור או שזה כרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפולקס
מוריה14/01/2015אפשר תגובה בבקשה זה ממש מטריד אותי,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על השאלה תוכלו לענות לי...
מוריה18/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפולקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2015רפלוקס מעיד על חולשת סוגר אך יש תקופות טובות יותר ופחות קחי טיפול בתקופות גרועות אופטלגין ומוקסיפןבד"כ אינם גורמים לצרבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
מוריה19/01/2015תודה על התשובה אבל רק רציתי להבין יותר טוב אם הוא נחלש אין סיכוי שהוא יחזור לקדמותו או שקרה משהוא זמנית שגרם לו להיחלש והוא יחזור לתפקד כמו בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל ללא סיבהמור14/01/2015
אני בת 21, בריאה בד''כ פרט לאסתמה, וממש לאחרונה (4 חודשים) גיליתי בשקילה מקרית שירדתי המון במשקל ללא כל סיבה (שום דיאטות או פעילות מוגברת, להיפך-אני בחופש ופחות פעילה מאי פעם), 25 קילו מהשנה שעברה (יש עודף משקל), אך לא יודעת תוך איזה פרק זמן בדיוק.
יחד עם קשר לימפה מוגדל (1.5 ס''מ) ומעובה צמוד לפרוטיס מימין, חום מדי פעם, קצת חוסר תיאבון, כאבים בשלד (כמו כאב בחזה מימין מעל השד שמקורו לא ידוע כבר שנה ובשוקיים) ועייפות רבה שלח אותי המטולוג לCT כל גופי (לא פט, רגיל) לשלילת לימפומה, ולמזלנו ראו חוץ מקשר הלימפה מימין ללסת עוד אחד משמאל ללסת ועוד אחד בבטן בלבד (המעי לא מוזכר בבבדיקה חוץ מהעובדה שחומר הניגוד עובר בחופשיות עד לקולון), כך שדי שללנו לימפומה (אגרסיבית לפחות, אינדולנטית לא). ביופסיה לא מתוכננת בינתיים.
אך עדיין נשארו הסימפטומים (שמזכירים סרטן)והירידה הגדולה במשקל ללא שום סיבה והרופא הציע לעשות בירור גסטרו', במיוחד כי גם לסבא מצד אבא היה סרטן מעי גס (אגב לדודה מצד אמא היה סרטן שד שנפטרה ממנו, לדוד מצד אמא לימפומה שנשנתה, וסבתא מצד אבא לוקמיה כרונית סופנית כנראה. היסטוריה לא משהו...).
האם לדעתך בגיל 21 ובמקרה שלי יש סיכוי בכלל לסרטן גסטרו' כלשהו וכדאי להבדק ע''י גסטרואנטרולוג או שבכלל כדאי לחפש כיוונים אחרים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל ללא סיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/01/2015הסיכון לא גדול אך כדאית התרשמות גסטרואנט. כדאי לשלול פעילות יתר של בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדזיו13/01/2015
שלום
האם לפי תוצאות בדיקות הדם הנ"ל ניתן לדעת כיוון אפשרי של הבעיה?
בבדיקות דם חוזרות ALT + AST מוגברים, כאשר שאר תפקודי הכבד תקינים.
האם זה מרמז על בעיה בכבד או שההפרעה בתפקודי כבד משני למשהו אחר?
האם צריך לחשוד בהפטיטיסים? אין סימני צהבת)
ALK.PHOSPHAT. 101.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.....*...)
ALT(GPT) 136.70 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)*
AST(GOT) 97.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
BILIRUBIN TOTAL 0.30 UMOL/L ( 0.30- 1.20) (*........)
GGT(GAMMA GT) 44.00 U/L ( 9.00- 55.00) (......*..)
במקביל כבר למעלה מחודש ברזל נמוך (פריטין תקין), מדדי דלקת מוגברים, לויקוציטים מעט מוגברים, ללא חום (מודדים פעם בכמה ימים, כך שייתכן ומפספסים)
האם יש קשר?
IRON 17.00 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........)
CRP 20.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
ESR 120.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)*
WBC 11.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 8.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/01/2015אכן יש לך מדדי דלקת מוגברים והפרעה הפטוצלולרית לצד חסר ברזל ולא בהכרח הם מעידים על בעיה אחת אלא אולי על 2-3 בעיות. ראשית יש לראות מה משך כל הבעיות ולקחת סרולוגיות להפטיטיסים וסיבות אחרות הסיבה השכיחה ביותר להפרעה קלה כרונית מסוג זה היא כבד שומני על רקע עודףמשקל אך יתכנו גם אלכוהול או תרופות כגורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר לתרופות ותוספים? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/01/2015פרוקור יכול להיות אחראי אך הרבה מאוד דבריםן יכולים להשפיע.
יש להבדק אצל רופא כבד ולנסות לראות מאחראי ומה המשמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקוד כבד תקין , אבלאבגדהוזחטיכלמ13/01/2015
רקע קצר , אך מלווה ומטריד אותי כבר שנים רבות .
גיל שלוש -ניתוח האפנדציט אחרי שכבר שהתפוצץ. בתוך הבטן
גיל 20, חסימה במעיים ,כתוצאה מהדיבקויות ובגלל עיקוב בבית החולים והביוקרטיה של הצבא נוצר נמק .!!!!!!
כתוצאה מכך הוציאו לי 25 סנטימרים או מטרים מהמעיים ...
תקופה ארוכה היתיי רק משלשלת
גיל 31 בעקבות שהייתי נחנקת מהאוכל ומקיאה , מצאו אצלי ריפלוקס ותסמונת בארט.
נכון שיש לי אחלה של מערכת עיכול? ?.....אז זהו שלא , מוכרת אותה בזול לכול המעוניין
ליפני שבוע התעוררתי בלילה עם שילשולים, רבים צמרמורות,כאבי בטן וראש .
בשרותים השילשול היה שחור .
בקופת חולים עשו בדיקה שיצאה חיובית שיש לי דם סמוי ושלחו אותי לבית חולים.
באחרון עשו לי בדיקות דם , וכבד והן יצאו תקינות .
אבל כבר שבוע אני עם שילשולים , אתמול היתה לי לי הרגשה שאני צריכה להטיל שילשול אבל לא יצא לי כלום .
הצורה מוזרה וירדתי במשקל . אבל זה בוודאי מהשילשול(ועל זה איני מתלוננת)
קבעתי תור לשלושים בסוף חודש זה .
אתם חושבים שאני צריכה להקדים את התור לגסטרואנטרלוג? שמכיר אותי כבר שנים?
זהו סרטן המעי ? בגיל 40?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקוד כבד תקין , אבל - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/01/2015קשה לשפוט אך אין ספק שאת צריכה גסטרואנטרולוג שמכירך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה13/01/2015
יש לי בקע בסרעפת,צרבות אין לי כי אני שומרת על תזונה נכונה,אבל התחלתי לשתות כל בוקר לימון סחוט בכוס מים עם כפית דבש, האם זה לא מזיק?אני בת 55 בריאה בדרך כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/01/2015זה לא מזיק ואם עוזר מה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בלי הפסקהדן11/01/2015
שלום פרופסור ושלום דר סטיבן
לאחרונה אני במצב נפשי ירוד בעקבות בעיה שהופיעה לי לפני כ5 חודשים ומקווה שממכם תגיע הישועה שלי! אני בן 28, מזה 5 חודשים לערך וקצת יותר אני סובל מריבוי גזים בבטן ונפיחות תמידית. הגזים מופיעים בחוזקה במהלך הלילה כשישן, בזמן אכילה, ובפעילות יום יומית ללא סיבה.
עשיתי בדיקת צורה והכל נמצא תקין. עשיתי בדיקה להליקובקטור ונמצא ערך של 6+ וטופלתי באנטיביוטיקה (מיותר לציין שביומיים הראשונים לטיפול בחיידק לא יכולתי לזוז מרוב גזים חריגים מאוד בגלל האנטיביוטיקה)
הייתי אצל רופא גסטרו ולטענתו זאת בעיה של תזונה ולא מעבר.
הייתי אצל רופא נוסף והציע לי לעשות תרבית צואה ובדיקה לרגישות ללקטוז פרוקטוז ואם צריך קולונסקופיה.
בבקשה ממכם אני מכיר את עצמי טוב מאוד ואף פעם לא הייתי ככה! זה לא מזון מה זה יכול להיות?
קראתי על קנדידה והבנתי שיש בדיקה מיוחדת לזה במעבדה ולא דרך כללית בבדיקת צואה רגילה (שיצאה תקינה) האם קנדידה?
איך אדע מה הבעיה שלי? אני אובד עצות ומיואש
קשה לי לתפקד בחברת אנשים. הגזים מופיעים באופן חריג וזה אף פעם לא היה לי
מה מומלץ לעשות בשביל לעלות על הבעיה? האם מחסור באנזימי עיכול? האם חוסר פעילות גופנית?
נ.ב
לעיתים צואה יוצאת צרה וקצת קשה
לעיתים רכה
מרגיש תמיד מלא
לפעמים יוצאת בחתיכות גלילים
בבקרים תמיד הייתי מרגיש שירותים ובתקופה זו ממש לוקח לי זמן עד שמרגיש מורך להתרוקן
אשמח מאודדד לעצתכם המקצועית ובבקשה תחשבו בשבילי על פיתרון
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה? ויש עוד שאלה
דן14/01/2015מעבר למה שסיפרתי אני התנקתי עם פליט אנמה ויום שלם לא אכלתי בשביל לנסות לראות אולי הבעיה של הגזים היא מעודף צואה
ושוב גם כשהייתי נקי ולא אכלתי יום שלם בלילה בזמן השינה הרגשתי כמו קרקורים כאלו בבטן ומתקפת גזים
מדוע? מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר?
דודו27/01/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים בלי הפסקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/01/2015ריבוי גזים הוא בדרך כלל תלונה שפירה אך מטרידה כדאי לשלול חסר לקטז כמו שהציעו לך. עזוב את השטויות עם הקנדידה והתיעץ עם רופא . פרוביוטיקה יכולה לעזור עם או ללא טיפול קודם בריפקסימין או פלגיל עדיף פרוביוטיקה טובה כמו VSL#3 שאינו בסל להתוויה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ליחה טורדניותעומר10/01/2015
שלום רב ד"ר
אני בחור בן 29, בריא בדר"כ, סובל מזה כמה שנים מליחה מאוד טורדנית שגורמת לי לכיחכוחים רבים, הרגשה שמשהו תקוע בגרון.
אף סתום.
לעתים יש ריח חריף מהפה וטעם מר.
חשוב לי לציין שהתסמינים לא כל הזמן מתרחשים- לפעמים ישנה הקלה, ולפעמים, לדעתי זה תלוי באוכל שאני אוכל, זה מחמיר.
שאלותיי הן- ובבקשה תשתדל להתייחס לכל שאלה זה חשוב לי
1- האם יתכן שזה רפלוקס?
2- האם יתכן שהבעיה נובעת מהקיבה ולא מהאף?
3- למי אתה ממליץ לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ליחה טורדניות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2015יתכן מהקיבה קושר לרפלוקס. צריך בדיקה של רופא אאג קודם.
לעתים רופא גסטרו ינסה לתת תרופה נגד חומצה כמו אומפרדקס.
קשי הבליעה לעתים גם קשור ללחץ נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ל-HEPATITISמינה10/01/2015
אודה לקבל הבר ל-תוצאות דם שקיבלתי:
HEPATITIS Bc Ab TOT positive
HEPATITIS Bc Ab positive
HEPATITIS C Ab negative
HEPATITIS A lgG Positive
בעבר - נ-1999 ובשנת 2000 לפני יציאה לחו"ל קיבלתי חיסון נגד HEPATITIS B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ל-HEPATITIS - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2015לא כל הבדיקות מופיעות אך נראה שהי a בעבר וגם b
מהניתונים אנני יכול לדון על b ככרוני ואם זה חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)