מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה דעתך?מירי11/12/2014
שלום,
אני בת 47 מזה כשבוע יש כאב נקודתי מעומעם לפעמים חזק יותר ולפעמים פחות (נקודת הכאב היא בין הצלעות מה שנוהגים לכנות נקודת האלקוס).
מה זה יכול להיות?
למי לפנות?
האם זה יכול לחלוף מעצמו או שמחייב בדיקה מעמיקה?
אשמח לשמוע דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתך? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014לא ניתן לאבחן בפורום.
מציע להפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ALT ו AST גבוההיםעודד10/12/2014
שלום רב,
אני בן 33, בריא למעט בעיות עיכול (רפלקוס כרוני, דיספפסיה ובעבר גם גסטריטיס).
נוטל 20 מ"ג ציפרמיל ב 6 השנים האחרונות. לא שותה אלכוהול בכלל.
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות. בבדיקה יצא AST 62 ו- ALT 75. שאר המדדים תקינים למעט אנמיה קלה. רופא המשפחה שלי ציין בפני שהתוצאות הן "בסדר". אני עדיין מרגיש מודאג בגלל הערכים הגבוההים של AST ו ALT, האם יש לי סיבה לדאוג?
האם ערכים כאלה יכולים להיות תקינים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ALT ו AST גבוההים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014לא תקינים ולדעתי יש מקום לבירור אצל רופא כבד.
לא בהכרח משהו מסוכן אך כדי לאבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של צואה בהירהmee10/12/2014
שלום,
בת26.
לפני כשנה טופלתי לחיידק ההליקובקטר- טיפול משולש. עשיתי בדיקות דם גם והכל היה תקין.
באותה תקופה סבלתי מבחילות, הקאות וירידה במשקל...
מזה תקופה לא קצרה שיש לי צואה רכה (נדבקת לאסלה) בצבע בהיר/צהוב.
מדי פעם הצבע נראה לי רגיל... לרוב בהיר...
האם יש לזה משמעות כלשהי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן...
mee10/12/2014היום סביב הצואה היה כמו קרום כזה לבן/צהוב. משהו גמיש...
על מה זה יכול להעיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד בטן עליונהנועה10/12/2014
שלום רב
אבי בן 66 הרגיש מידי פעם תחושות כאב קל שבאו ונעלמו בבטן עליונה.
הוא נשלח לבדיקת אולטרסאונד.
בתוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן רשום:
אין נוזל חופשי בבטן.
כבד-מוגדל מירקם בלתי אחיד ואקוגניות יתר גבוהה. צמוד לכיס המרה הודגם נגע היפואקוגני סולידי בגודל כ-1.5 ס"מ ללא זרימת דם מוגברת.
דרכי המרה תוך כבדיות אינן מורחבות.צינור המרה המשותף ברוחב תקין.
כיס המרה-דופן לא סדיר.הודגמו נגעים סולידים מרובים שלא מטילים צללים אקוסטים.
לבלב-ברוחב תקין
טחול -בגודל ומרקם תקינים
רטרופריטונאום-עליון,אמצעי
ללא הגדלתה של בלוטות הלימפה,ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים
.
.מה אומרים הממצאים?
איזה פעולות ו/או בדיקות נוספות צריך לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2014יתכן פוליפים בכיס המרה.
הממצא הנוסף לא ברור ומציע לבצע ct עם חומר ניגוד על מנת לאפיין.
יתכן מאוד סוג של גידול שפיר לא ממאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איתמר15/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבנימין09/12/2014
שלום,
אני בן 20.
בשבועיים האחרונים יש לי במהלך היום תחושה של בחילה במשך היום, גם בערב.
בנוסף יציאות מרובות, חלקן קצת שלשול.
איזה בדיקות לבקש מרופא המשפחה, ועל מה זה עשוי להעיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2014מציע רק בדיקה והתרשמות של הרופא המטפל בשלב ראשון.
הוא יכול להחליט אם יש צורך לבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת קרירות בגרוןאליאב09/12/2014
שלום
רציתי לדעת האם הרגשת קרירות בגרון כמו קוביית קרח זה(כמו מנטה) גם תסמין של צרבת ?
אני סובל מצרבות ומטופל בלנטון אני יודע שבזמן צרבת יש תחושת בערה ולא קרירות
כי פעמים היו פעמים שסבלתי מצרבות ולא היה לי הרגשת קרירות בגרון זה משהו חדש לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת קרירות בגרון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2014זו לא תלונה טיפוסית אך הספקטרום רחב ולא ניתן לפסול את זה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםרבקה09/12/2014
מזה כשנה אני סובלת מהתקפי גזים זה מאוד לא נעים ואני לא מצליחה לעלות על הגורם לבעיה, אני לוקחת אנציפלמד וזה עדיין לא הפתרון מה ניתן לעשות עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2014מציע לשאול רופא גסטרו לגבי כלכלה דלת fodmap למעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהרגשהאברהם09/12/2014
שלום,
היום בצהריים הלכתי לאכול (הליכה של 10-15 דקות), כאשרהגעתי התחלתי לאכול אך באמצע האוכל הרגשתי שאני כבר לא יכול יותר לאכול, כאילו האוכל כבר לא נכנס.
זמן קצר לאחר מכן התחלתי להזיע (בפנים ובראש) כשלזמן קצר של עד 3-5 דקות הרגשתי תחושת קור בפנים, עורף וגב עליון.
המשכתי לאכול באיטיות כמה שעוד הצלחתי והתחלתי לשוב לעבודה כאשר מיד החלה התקפת שיעול ודמעת שנמשכו כ-10-15 דקות ומעט לחץ של רצון ליציאה.
במשך השעה האחרונה מדדתי דופק שהיה בממוצע באזור ה- 115.
בעבודה יצאתי ואכן היתה לי יציאה, לא רבה, במהלכה שוב התחלתי להשתעל (הפעם לזמן קצר יותר) ושוב תחושת הזיעה והקור למשך 2-3 דקות.
כרגע, הדבר היחיד שנשאר (לעת עתה) זה תחושת עייפות ועיניים הנוטות להיעצם.
רציתי לדעת מה יכולות להיות התופעות האלה ולמה לשייך אותן ?
האם זה מצב שיש לבדוק בדחיפות ?
האם יתכן ומדובר בריפלוקס / חיידק הליקובקטר (שנמצא אצלי לפני מספר שנים וטופל) או אולי בכלל קשור לחרדה ?
אודה להתייחסות והמלצות
נ.ב.
בן 45, לא מעשן, לא שותה, מטופל בכדורים לסוכר וקולסטרול ובבוקר כדור סרנדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהרגשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2014הפורום לא מיעוד לתת יעוץ רפואי בזמן אמת ואני ממליץ להפנות לרופא המטפל בחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גסטרוסקופיתפליקס09/12/2014
היי האם מרפאת זבולון בקרית ביאליק נחשב מקום מומלץ בטיחותי ומקצועי לעשות בדיקת גסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גסטרוסקופית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/12/2014אני לא מכער וזה לא התפקיד של הפורום להמליץ על מקומות ולדרג אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוההים של AST ו ALT בדםעודד08/12/2014
שלום רב,
אני בן 33, בריא למעט בעיות עיכול (רפלקוס כרוני, דיספפסיה ובעבר גם גסטריטיס).
נוטל 20 מ"ג ציפרמיל ב 6 השנים האחרונות.
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות. בבדיקה יצא AST 62 ו- ALT 75. שאר המדדים תקינים למעט אנמיה קלה. רופא המשפחה שלי ציין בפני שהתוצאות הן "בסדר". אני עדיין מרגיש מודאג בגלל הערכים הגבוההים של AST ו ALT, האם יש לי סיבה לדאוג?
האם ערכים כאלה יכולים להיות תקינים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין בנוסף
עודד08/12/2014חשוב לי להוסיף שאיני צורך אלכוהול כלל (ב10 השנים האחרונות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מיפוי כבדמודאג08/12/2014
שלום רב, אמי ביצעה בדיקת מיפוי כבד בעקבות ערכים גבוהים של ast/alt. אשמח לקבל הסבר על התוצאות: הכבד: בגבולות הנורמה בגודלו. יש לראות הגדלה יחסית של האונה השמאלית. הדגשה של השקע הבין-אונתי, ללא עדות לתהליך תופס מקום פוקאלי תוך-כבדי. הדגשה קלה בקליטה במח העצמות שנראית בתנוחה אחורית בלבד. הטחול : בגבולות הנורמה בגודלו. היחס בין ריכוז החומר בכבד ובטחול תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת מיפוי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/12/2014יתכן ויש סימנים של שחמת קלה בכבד- אך יש לדון על זה עם הרופאה המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות במילוי שאלון רפואידני08/12/2014
שלום,
לפני מספר שנים התלוננתי על תופעות ביציאות ובתחושה בבטן מה שהחשיד את הרופא שלי ונשלחתי לעשות אנדו לשלול קרוהן.
בתוצאות בדיקה זו נרשם שיש אודם, בצקת בפתח מסתם, רירית מדממת קלות, אך היצרות המסתם לא מאפשר מעבר סקופ. כמו כן, באותה בדיקה נלקחה דגימת ביופסיה ורשום שיש איזשהי תגובה דלקתית , אך לא ניתן לקבוע אבחנה.
לאחר מכן נשלחתי לבדיקת דימות עם חומר לבן ששותים לפני ולשמחתי הבדיקה יצאה תקינה. רשום רק שיש סיפסטיות ב 1-2 ס"מ של מעי דק, והבנתי שזה עדיין בגדר תקין.
עכשיו אני עושה לעצמי כל מיני ביטוחים רפואיים והדילמה שלי מה לענות בסעיף של בדיקות פולשניות או הדמיה עם ממצאים חריגים. האם לדעתכם אני יכול להסתמך על התוצאות של הבדיקה האחרונה ששללה את החשדות בלי להזכיר את הבדיקה הראשונה ?
האם הבדיקה הראשונה רלוונטית במקרה ויום אחד ירצו לפתוח תיק רפואי אם תהיה תביעה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות במילוי שאלון רפואי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/12/2014אני חושב שאם חלפו הרבה שנים ןאין תלונות אז כנראה שאין מחלה.
אניי יודע אם כדי לא להציג את הניתונים אך ללא תלונות אין מחלץ קרוהן. יש אבחנה מבדלת לממצאים בעיקר מחלות חריפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות חזקותאריאל07/12/2014
בן 38 אחרי שלושה טיפולים של אנטיביוטיקה בחיידק בקיבה ועדיין סובל מצרבות וכאבי דקירות בבטן העליונה, לאחר שעברתי את הטיפול האנטיביוטי האחרון עשיתי בדיקת צואה לגילוי חיידק ויצא שלילי העניין האם יכול להיות שבגלל שלקחתי לנטון בזמן הבדיקה מציג מצג שלילי שאין חיידק כביכול? ואולי צריך לעשות בדיקה חוזרת ללא הלנטון ? כי עדיין התופעה קיימת של הצרבות ,בכל מקרה אני סובל מזה כבר 5 שנים
בהפוגות רק שלאחרונה זה פשוט לא עובר הצרבות
כמו סוג של הרגשת קור בוושט וצריבה זה מפריע לי,אני מטופל בלנטון פעמיים ביום
העניין הוא ,שפעם הפנו אותי לגסטרוסקופיה ולא הלכתי אני ממש מפחד אני חולה אפילפסיה ולוקח למודקס,שכן פעם קיבלתי התקף אפילפסיה אצל רופא שיניים כתוצאה מהרדמה באמצע הטיפול, לכן חושש מההרדמה וכל זה אני רוצה לדעת האם אפשר לדרוש בדיקה חלופית כמו בליעת בריום אני מרגיש שהבדיקה הזו פחות מאיימת ללא הרדמה וסיכון מאשר הבדיקה של גסטרוסקופיה שנראית לי פולשנית ואולי עם סיכון בגלל האפילפסיה,אשמח לחוות דעת
בתודה אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות חזקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/12/2014קודם כל לא כל אחד עם החיידק hp חייב לקבל טיפול- יותר מחצי אוכלוסית העולם עם החיידק.
שנית- החיידק אולי מגן מפני צרבת.
שלישית- לנמטון יכול לגרום לבדיקת החיידק להיות שלילי ולא שלילי אממיתי
רביעית- מציע לקבל טיפול חזק נגד צרבת ולאחר מכן להתייעץ עם הרופא גסטרו לגבי צורך לבירור.
חמישית- הזריקה של טישטוש בבדיקת גסטרו הינה טיפול נגד אפילפסיה ולכן אני לא חושב שצריך לדאוג על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליקובקטרנועה07/12/2014
אני בת 23 ברוך ד' בריאה אני חצי שנה אחרי לידה יש לי הרבה צרבות , עשתי בדיקת נשיפה ויצא לי תשובה חיובית אני נורא מודאגת שהתשובה היא על גרף 77והתשובה צריכה להיות בין 0-5 אני ממש מוטרדת מהחיידק מה עלי לעשות
אחרי שקראתי על כך באינטרנט נכנסתי לאיסטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2014אין מה להיות מוטרדת רובנו נדבק בחידקבמהלך חיינו ויש לקחת טיפול משולש. החידק אחראי בד"כ לדיספפסיה ולא לצרבת קח שיתכן ויש צורך להמשיך עם אומפרדקס לאחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן בצד שמאליגאל07/12/2014
שלום רב,
מזה כחודש וחצי בעיקר בבוקר יש לי נפיחות חזקה
בצד שמאל תחתון של הבטן.
מזה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן בצד שמאל - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/12/2014יתכן שסתם גזים חשובגילך, הסתמנות נוספת וכד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
יגאל07/12/2014אני כמעט בן 40
לא הבנתי מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)