מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לנטון והשמנהזהר08/02/2015
שלום
מזה חודשיים אני נוטלת כדור לנטון לקיבה ובחודשיים האלה עליתי 3 קילו במשקל ללא שינוי בתזונה.
האם ייתכן שכדור הלנטון גורם להשמנה?
תודה רבה
זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון והשמנה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/02/2015איני מכיר עבודות בנושא אםכי WELL BEING יכול בהחלט להסביר זאת, בשל הצלחת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקיבהיעל07/02/2015
בת 64. מזה 10 ימים חשה כאבים שבאים בגלים.
לפני שנתיים ביצעתי גסטרוסקופיה שהיתה תקינה ולפני 4 חודשים - קולונוסקופיה תקינה.
האם מדובר בוירוס? כ"כ הרבה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2015לא ניתן לתת אבחנה בפורום.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
עדיין מדובר על מחלה חריפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של בקע סרעפתי על העצב התועהבן 2907/02/2015
מה ההשפעה של בקע סרעפתי על העצב התועה? האם בקע יכול לגרום לפגיעה בעצב התועה שמוביל להרגשת אי נוחות בגוף, דפיקות לב מהירות ונדודי שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של בקע סרעפתי על העצב התועה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2015לא נראה לי סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובד עצותבן 2907/02/2015
מאובחן מזה שנה בבקע סרעפתי, בנוסף לריפלוקס יש לי בשמונה חודשים אחרונים, גרפסים לאורך היום ואוויר תקוע בוושט... בנוסף נדודי שינה, תחושת אי נוחות בגוף, בעיקר כשאני מתחיל לנסות לישון, מין תחושה מעיקה של לחץ ואי יציבות באזור החזה שמתפשטת גם לזרועות, לאורך היום כאבים באזור השכמות, חגורת הכתפיים וצידי הצוואר, האם הבקע הסרעפתי והאוויר התקוע יכולים להסביר את זה... אני מאוד עובד עצות, שומר על כל הכללים של אורך חיים של ריפלוקס ובקע סרעפתי, ppi לא עוזרים, אני כבר מעל חצי שנה בקושי מתפקד ובקושי חי בגלל המצב, יש עוד משהו שאפשר לעשות חוץ מניתוח, אם בכלל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובד עצות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2015יש צורך לבדיקה אצל רופא גסטרו בנסיון להגיע לאבחנה.
בינתיים ממליץ להוסיף לטיפול חומר בשם gaviscon .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס 20 מ"ג לא מספיקאבי06/02/2015
קיבלתי אומפרדקס 20 מ"ג לקחת פעם ביום בבוקר לריפלוקס ובעיות בוושט בעקבות בקע, בלילה אני מרגיש שהמצב מחמיר, האם כדאי להוסיף עוד 10 מ"ג כדור בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס 20 מ"ג לא מספיק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2015ניתן בשקט להוסיף עוד כדור של 20 מג בערב אך תריך ללכת לרופא שלך להמשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוך, בחילות וכאביי בטןמרב06/02/2015
שלום רב,
האם פריטין נמוך ברמה של 6.1 יכול לגרום לתופעות של כאביי תופת בבטן התחתונה, במותניים ובבטן אמצעית בעיקר אחרי אוכל? לאחרונה, אני סובלת מתופעות אלו כמו גם מכאביי ראש חזקים ועייפות קיצונית שמלווה ברעד מסויים ברגליים. הבנתי שהפריטין הנמוך הינו כתוצאה מההתקן התוך רחמי אך האם תופעות אלו יכולות להיות גם קשורות לפריטין? אני מתפתלת מכאביי בטן עד למצב שאני חייבת לשכב ולא יכולה לתפקד כרגיל. זה יכול להימשך כמה שעות.מאין שיפור אחרי יציאות. היציאות בסדר באופן כללי לעיתים יש עצירות. אני מרגישה כאילו שתקף אותי וירוס אבל זה לא, כי זה כחודשיים ככה. כמו כן, לעיתים זה קורה לי בלילה לפני שינה וקיים קושי רב להרדם. רק כדור מלטונין עוזר לי להרדם או כדור הרגעה.
כל בוקר, אני קמה עם בחילות כבר חודשיים. אני בת 46 וזה לא הריון בוודאות. ללא מחלות רקע וללא לקיחת תרופות קבועות.
האם יכול להיות שזה קשור למעי הגס וזה דורש בירור דחוף? (פוחדת מסרטן המעי הגס. אין רקע משפחתי).
המוגלובין 13.3.
מה עובר עליי ? אני פשוט סובלת....
תודה,מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין נמוך, בחילות וכאביי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2015אני לא חושב שהתלונות קשורות לפריטין הנמוך בפני עצמו- אלה שיש מחלה כלשהיא שגורמת לאיבוד דם ולכן פריטין נמוך. פריטין משף מחסני ברזל בגוף.
יש צורך לבדיקה אצל רופא גסטרו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא כבדיחגית05/02/2015
שלום,
אמי בת ה-71 עשתה אולטראסאונד, חשוב לציין כי בשנה האחרונה סובלת מכבד שומני שלא מחמיר ומטופל ע"י דיאטה מבוקרת. באולטסראונד האחרון רשום ממצא היפואקואי, כמובן שקבענו תור לסי טי בטן אך אני לחוצה מאוד לאור הממצאים, תוכל להסביר במה יכול להיות מדובר ? אני מודאגת בטירוף..
תודה רבה !
להלן תוצאות הבדיקה:
סוג הבדיקה:
א.ס בטן עליונה (כולל כליות)
*סיבת ההפניה:
אריטרוציטוזיס
*ממצאים:
באונה ימנית הודגם ממצא היפואקואי בקוטר כ 1.6 ס"מ , II-III הכבד בגודל תקין, אקוגני כביטוי להסננה שומנית דרגה
בטן. CT להמשך בהירור ע"י ?focal sparing נגע כבד? איזור של
כיס המרה תקין, עם אבנים בתוכו. דרכי המרה אינן מורחבות.
הטחול בגודל ומרקם תקינים.
ראש וגוף הלבלב תקינים,זנב הלבלב מוסתר ע"י גזים.
ללא אבנים או הידרונפרוזיס .
רטפריטונאום מוסתר ע"י גזים.
ללא נוזל חופשי בחלל הצפק.
כיס השתן תקין, ללא שארית שתן.
המלצות:
סיכום:
בטן עם שתיה והזרקת ח"נ. CT
הבדיקה תת אופטימאלית עקב עודף משקל.
חשד לממצא כבדי.
ציסטה לא פשוטה ידועה בכליה השמאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא כבדי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/02/2015יתכו שמדובר בציסטה אובממצא אחר שיתברר בCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים בבקשה דחוףנופית04/02/2015
שלום רב
הנני בת 40 בריאה בדכ מזה כשבוע עם ברונכיט שיעול עם הרבה ליחה וכאבים כתוצאה מהשיעול בחזה ובאמצע החזה מטופלת באנטביוטיקה אזניל ובודיקורט אנליציה מאז שהתחלתי לקחת את האזניל אני משלשלת פעם ביום רופאת המשפחה אומרת שזה תקין מותשת ולא יודעת מה לעשות אודה לעיצה כמו כן אני לוקחת פרביןטיקה במקביל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים בבקשה דחוף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2015יתכן תופעת לואי של האזניל- לשקול יחד עם הרופא המטפל אם להחליף ולהמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי נדודי שינה וכאבבן 2903/02/2015
אובחנתי לפני שנה בבקע סרעפתי, יש לי תסמינים קלאסיים של ריפלוקס, גרפסים, אי נוחות בוושט... בנוסף יש לי תופעות חריגות ואני רוצה לדעת אם גם קשור או השלכה של הבקע... אני סובל כשמנסה לישון מאי נוחות באזור בית החזה ומוצא בית החזה, לא תחושה של צרבת אלא מין תחושה מעיקה של קהות גופנית, אי נחת וחוסר מנוחה שגם מקרין לזרועות וזה גורם לנדודי שינה, בנוסף לאורך היום יש כאבים בצלעות ובצידי הצוואר, האם הבקע הסרעפתי יכול לגרום לכל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי נדודי שינה וכאב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2015יכול להיות אך יש גורמים אחרים.
יתכן ויש מקום לנסות טיפול עם מינון גבוה של תכשירים כגון לוזק ולבדוק את ההשפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נראה שדילגתם עלי-ערכתי המייל מחדששירה02/02/2015
ד"ר שלום רב,
חיברתי את 2 המיילים שלי לאחד כך שיהיה יותר קל לקריאה ואנא עזרתך:
בן 35. מעשן. רזה. לא שותה אלכוהול.
בבדיקות דם שביצעתי היום :
LDH= 521 כשטווח הנורמה הינו 230-480
AST= 50 כשטווח הנורמה הינו 0-35
GGT= 61 כשטווח הנורמה הינו 0-55
ALT= 38 כשטווח הנורמה הינו 0-45.
בשנת 12/2013 ביצעתי בדיקות דם שהיו כדלהלן:
LDH= 506 כשטווח הנורמה הינו 230-480
GGT= 66 כשטווח הנורמה הינו 0-55
ALT = 46 כשטווח הנורמה הינו 0-45
AST = 45 כשטווח הנורמה הינו 0-35.
בשנת 2013 עקב ירידה ברמת ויטמין B-12 ביצעתי בירור בגסטרו שכלל C.T. בטן (ללא חומר ניגודי) שהיה תקין. בירור סרולוגיה ל- ANTIPARIETAL, ANTI INTRINSIC FACTOR AB שהיה תקין.
U.S. בטן היה תקין, ובחודש מרץ 2013 תפקודי הכבד חזרו לנורמה. כמו כן ביצעתי קולונוסקופיה שהיה תקין.
לאחר הבירור הנ"ל לא נבדקתי יותר בענין זה.
ולכן מאד מטריד אותי שהיום שוב בבדיקות דם כרוטינה לפני ביצוע ציסטוסקופיה מתברר ששוב עליה בתפקודי הכבד ו-LDH.
בשתי הפעמים שביצעתי בדיקות דם הן היום והן בשנת 2013 היתה עליה של ה- LDH יחד עם אנזימי הכבד האם LDH זה מכוון למשהו ספציפי?
מה הסיבה לעליה באנזימי הכבד שוב?
האם עפ"י הבדיקות שציינתי לעיל, עברתי את הבירור המקיף לבירור הענין לדעתך?
הכוונה לבדיקות דם ? ובדיקות הדמיה?
אודה לסבלנותך ותשובתך האדיבה
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שדילגתם עלי-ערכתי המייל מחדש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2015לא עברת בירור מספיק וקשה לתת אבחנה
יש צורך לבדיקה של רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד +LDH גבוהיםשירה02/02/2015
ד"ר שלום רב,
בן 35. מעשן. רזה. לא שותה אלכוהול.
בבדיקות דם שביצעתי :
LDH= 521 כשטווח הנורמה הינו 230-480
AST= 50 כשטווח הנורמה הינו 0-35
GGT= 61 כשטווח הנורמה הינו 0-55
ALT= 38 כשטווח הנורמה הינו 0-45.
שמתי לב רק עתה כי בשנת 12/2013 ביצעתי בדיקות דם והרופא לא אמר לי שתפקודי הכבד שלי לא בסדר והם היו כדלהלן:
LDH= 506 כשטווח הנורמה הינו 230-480
GGT= 66 כשטווח הנורמה הינו 0-55
ALT = 46 כשטווח הנורמה הינו 0-45
AST = 45 כשטווח הנורמה הינו 0-35.
מה זה אומר ? מה דעתך? ומה זה אומר שתמיד עולה גם ה- LDH יחד עם תפקודי כבד לא תקינים?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה !!!
שירה02/02/2015ד"ר שלום רב,
בשנת 2013 עקב ירידה ברמת ויטמין B-12 ביצעתי בירור בגסטרו שכלל C.T. בטן (ללא חומר ניגודי) שהיה תקין. בירור סרולוגיה ל- ANTIPARIETAL, ANTI INTRINSIC FACTOR AB שהיה תקין.
U.S. בטן היה תקין, ובחודש מרץ 2013 תפקודי הכבד חזרו לנורמה.
לאחר הבירור הנ"ל לא נבדקתי יותר בענין זה.
ולכן מאד מטריד אותי שהיום שוב בבדיקות דם כרוטינה לפני ביצוע ציסטוסקופיה מתברר ששוב עליה בתפקודי הכבד ו-HDL. מה דעתך עלי לבדוק? מה זה יכול להיות?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה !!! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2015לא ניתן לתת אבחנה בפורום.
יתכן הרבה גורמים וצריך ביקוק דרך הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוך ובעיה במערכת העיכול?מרב02/02/2015
שלום רב,
בתוצאות בדיקת דם שביצעתי, הפריטין 6.1 וה rdw-sd הינו 38.3. כל שאר הבדיקות בגדר הנורמה.
במקביל, הנני סובלת מבחילות קרוב לחודשיים, כאביי בטן תחתונה מידי פעם כאשר הצדדים משתנים כאב בטן מתחת לצלעות בצדדים משתנים וכמו כן, כאב בטן שהתחיל לאחרונה במותניים (מאין זרמים מוזרים). היציאות - פעם עצירות ופעם קיבה רכה. עיקר הכאבים מתרחשים כשעה-שעתיים אחרי ארוחה אשר מלווים בחיוורון, חולשה, סחרחורת וכדומה....
הפחד שלי הוא מפני סרטן המעי הגס. השאלה, האם קיים קשר בין בדיקת הדם שציינתי בתחילה, למצב שיתכן וקיים דימום מסוכן במערכת העיכול ויש צורך לעבור קלונוסקופיה כדי להיות רגועה? קשה לי מאוד להגדיר את כאביי הבטן שאני חשה. הם לרוב לא ממוקמים במקום אחד והם לרוב עמומים...מקווה שתוכלו לסייע לי.
בתודה מראש,מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הליקובקטור
מרב02/02/2015תוספת לשאלה קודמת. תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין נמוך ובעיה במערכת העיכול? - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/02/2015יש לך פריטין נמוך דבר שיכול להעיד על חסר ברזל כדאי להתרשם בהתחשב בגילך אם אין אפשרות גניקולוגית (את בגיל מחזור ויש דימומיםניכרים?) יש לשקול קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד פרטים
מרב02/02/2015שלום ד״ר, תודה על תשובתך.
אני בת 45 ויש לי התקן תוך ריחמי אשר גורם לדימומים רבים. בזמן המחזור החודשי, אני מרגישה שאני עומדת להתעלף ממש....האם זו יכולה להיות הבעיה לפריטין נמוך? האם זה שאני לא אוכלת מספיק בשר אדום,זה הגורם לפריטין נמוך? יש לציין שאני עושה הליכות כשלוש-ארבע פעמים בשבוע. האם גם לזה יש השפעה על פריטין נמוך?
אני אובדת עצות ד״ר :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפהגלעד31/01/2015
שלום אני בן 35 בריא בד"כ לא מעשן ולא שותא אלכוהול
כבר כמעט חודש שאני קם בבקר עם דם בפה ברוק), בהמשך שמתי לב שכל פעם שאני מוצץ את הלשון והחניכיים יש לי רוק בדם שאחרי כמה יריקות זה חולף (חוץ מזה לא סובל מכאבים,נפיחות או מוגבלות באיזור הפה\צוואר)
רופא א.א.ג שבדק אותי עם סיב אופטי טען שפרט לזה שראה ריפלוקס הכל תקין והוא אינו מוצא את הסיבה לדימום.
רופא חניכיים שבדק אותי טען שהוא לא רואה דבר ושאין לי דלקת בחניכיים (אציין רק שעד לא מזמן היה לי דימום חזק בזמן ציחצוח אך הדבר כמעט וחלף לאחר טיפול שיננית)
בדיקות דם מקיפות שעשיתי יצאו תקינות לגמרי ורופאת המשפחה שלי טוענת שיתכן וזה מהריפלוקס
קבעתי תור לגסטרו (לצערי רק בעוד חודשיים). התופעה אינה חולפת ואני משתגע כל פעם שאני יורק ורואה דם ברוק. שאלתי היא כמה זה סביר שזה ממערכת העיכול ? ועד כמה זה יכול להיות דבר חמור?
אני ממש מוטרד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בפה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/02/2015אני לא חושב שקשור לרפלוקס והממצאים של רופא אאג של דלקת בבדיקה לא ספיציפיים.
אבל ניתן לנסות טיפול בלוזק ותרופות דומות נגד רפלוקס מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטסהאריק31/01/2015
שלום,
לאחרונה אובחנתי כחולה קרוהן וקיבלתי 4 גרם פנטסה ביום. הכדור מאוד גדול(1 גרם) וקשה לי לבלוע אותו האם ניתן לרסק אותו או לערבב אותו במים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטסה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/02/2015ניתן לקב ל פנטאסא בגרגרים- שאפשר לבלוע גם ללא מיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובשני30/01/2015
שלום
ברצוני לדעת האם רופא גסטרולוג מטפל בענייני טחול? אם לא אז לאיזה רופא עליי לפנות?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשוב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/02/2015זה תלוי- החלוקה לא בדיוק לפי אברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)