מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב לא ברורקרוהן31/12/2014
שלום,
אני בן 32, סובל כבר חודש מכאב חד בבטן בצד ימין בזמן שיעול/צחוק/התעטשות.
עברתי אולטרסאונד ורנגטן שהיו תקינים, בדיקות דם תקינות גם כן. כעת אני ממתין לתור לרופא גסטרו.
ברקע יש מחלת קרוהן שטופלה לפני 12 שנה ע"י ניתוח בו הסירו חלק מהמעי המודלק, הסירו גם את התוספתן.
רציתי לדעת ממה יכול להיות הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לא ברור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2015יתכן קשור לקרוהן ויש צורך לבדיקת גסטרו.
יכול להיות שיש מקום לדימות נוספת כגון ct ./mri* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תשובה מיואשתנופית30/12/2014
שלום רב מה שלומיכם
הנני בת 40 ברקע פסוריאזיס ריפלוקס פריצת דיסק סובלת מעל שנתיים מבעיות של ביוץ ווסת מסיום המחזןר ועד למחזור הבא כאבי בטן תחתונה בצדדים בטבור וברום הבטן עשו בדיקות דם להכל שללו הליקובקטר קרוהן וקוליטיס אולטרסאונד גינקולוגי תקין אולטרסאונד בטן תקין ואני עדיין סובלת בתקופה הזו סובלת גם מגזים ריבוי יציאות מה עושים ממה הכאבים בטבור וברום הבטן האם כדאי לחזור לקחת לנטון או נקסיום בעבר לקחתי הריפלוקס אצלי התחיל מהרגשת חנק בגרון אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף תשובה מיואשת - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/12/2014נסי טיפול בלנטון או נקסיום וראי אםיש שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ספיגה?אילן29/12/2014
שלום
מה הסיבות האפשריות לרמת אלבומין נמוך באזור ה 2.5 (הנורמה 3.5- 5) אצל חולה סיעודי?
מבחינת כמות חלבון הוא מקבל מספיק והותר.
האם מצבי דלקת יכולים להסביר את זה?
האם יכול להיות בעיות ספיגה? איך יודעים אם זה קשור לספיגה?
אין שלשולים, האם זה שולל בצורה מוחלטת בעיות ספיגה?
יש לציין שגם רמת הסידן בדם נמוכה, הבנתי שזה קשור לרמת האלבומין?
החולה מוזן דרך פג, מקבל מזון רפואי ג'יויטי, שיש בו גם סיבים תזונתיים, ויש לו יותר מיציאה אחת גדולה ביום, האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ספיגה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/12/2014הסיבה השכיחה לכך בחולים סיעודיים היא תת תזונה ומצב קטבולי (פירוק חלבונים יותר מבנייה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר סטיבן מלניק-תשובתך מ-11.12.14איתמר28/12/2014
שלום רב
בתשובתך לשאלתי מ-10.12.14 לגבי ממצאים באולטרסאונד בטן עליונה ,המלצת לעשות סי טי.
להלן התשובה מה-סי טי :
ניתן חומר ניגודי בשתיה והוזרק חנת"ו:1.קשרית קטנה מ-1 סמ בשער הכבד.2. כבד,כיס המרה,דרכי המרה בגדר הנורמה. 3. טחול,לבלב, אדרנלים וכליות בגדר הנורמה.4. כלי הדם הגדולים בגדר הנורמה.5.הסננה מזנטראלית עם קשריות לימפה קטנות מ-1 סמ-ממצא לא ספציפי.
סיכום: אין עדות לגושים בכיס המרה או בשער הכבד.
מה יש לעשות כאשר משווים את המימצאים באולטרסאנד לעומת ה- סי טי.
האם עליו לעשות עוד ברורים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר סטיבן מלניק-תשובתך מ-11.12.14 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2015מציע להתייעץ עם רופא כבד וגם רנטגן.
הct נרקה בסדר וus מאוד תלוי על מי שמבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה דם ?נורית28/12/2014
שלום ,
בת 30. מידי פעם אני רואה חתיכות אדומות בניגוב .ממש נקודה מזערית , לא נוזלית ולא נספגת. אני תמיד מקשרת את זה לאוכל , עגבניה או גמבה , אבל האם זה יכול להיות גם סוג של דימום ? או שדם נראה כמו דם באופן מובהק ?
לסבא שלי היה גידול במעי בגיל 70.
מלבד זאת סובלת לאחרונה מבעיות עיכול וגזים וכאבים קלים בכל חלל הבטן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דם ? - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/12/2014עלי להסתמך על עדות בלבד וזה לא רציני. עשי בדיקה רקטלית או דם סוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהדנית27/12/2014
היי
כהכנה לבדיקת קולונוסקופיה עם כדורים משלשלים ופיקולאקס, האם זה אומר שביום השלישי לפני הבדיקה אני צריכה לקחת גם שקית בבוקר ושקית בערב וגם 2 כדורים משלשלים?
אודה לתגובתכם המהירנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2014לא- רק כדוקר לקסטיב בלילה במשך 3 לילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל נתנו לי גם שקית פיקולקס
דנית28/12/2014אותה לא לוקחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרזיטים מהודו בבטןנופר27/12/2014
לפני כ4 חודשים חזרתי מטיול בהודו. לאחר כחודש בארץ הרגשתי כי יש לי נפיחות, הייתי בטיפולים הלא קשורים למחלה ובבדיקות, ורק אחרי 3 חודשים שהתראתי על המחלה גילו לי אותה.
בבדיקת צואה נמצאו Blastocystis hominis ו- Dientamoeba fragilis. שאלותיי:
1. מהם הסכנות שהם בתוכי בבטן?
2. האם יכול להיות מצב שלעולם לא ימותו?
3. יוצאים לי לבנים מהפה לאחר שאני אוכלת, מה זה? הצואה שלהם?
4. מה גודלם לאחר שאני יודעת שהם בתוכי ב4 חודשים?
5. האם בבדיקת גסטרולוגיה עם החדרת מצלמה, נוכל לדעת כמה יש לי בבטן? ומה מצבי?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרזיטים מהודו בבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2014אין צורך לטפל נ blastocystis אך בהחלט צריך וניתן לטפל בdientamoeba.
מציע להפנות לרופא גסטרן.
לא צריך בדיקה חודרנית ולא צריך לדעת כמה יש בפנים.
לטפל ועשות בדיקת צואה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נופר28/12/2014תודה רבה...
אז זה ייעלם... תוך כמה זמן זה בערך?
מממש תודה, הגעת אותי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת מאור27/12/2014
אני לוקחת כדורי ראפאסל ופורינטול שנים רבות לקוליטיס.
קיבלתי מהרופא כדור בשם terbinafine לטיפול בפטרית ציפורניים
האם יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2014אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם זה לא קרוהן אז מה???מיואשת27/12/2014
שלום רב
בתי בת 22 וחצי בריאה בדכ בשנה האחרונה נורא סובלת מהבטן
ואף אושפזה כמה פעמים .
זה מתחיל בכאביי בטן קשים מאוד זה יכול להיות מלווה בשילשולים והקאות למשך כמה ימים ואחריי השילשולים עצירות שיכולה להמשך אפילו שבועות
יש בעיה עם עיכול האוכל בעיקר בזמן עצירות קשה לא עוזר שמן נרות משקאות למיניהם ואפילו חוקן לא עוזר עד שזה לבד משתחרר אבל הילדה לא יכולה להכניס כלום לפה באותם ימים .
באישפוז אחרון היה חום שילשולים והקאות ואושפזה שבועיים סיטי תקין אולטראסאוד ניצפו לולאות במעי קולונוסקופיה לא היה ניתן לעשות היות שהייתה עם שילשולים בבדיקות דם מדדי דלקת גבוהים חוסר ברזל ואנמיה שוחררה אחריי שבועיים של טיפול אנטיביוטיוהמשך מעקב גסטרו , בכל פעם שעשתה בדיקות דם יש מדדי דלקת גבוהים וחוסר ברזל רופא הגסטרו אמר שכל הסימנים מראים שזה קרוהן אבל הפנה אותה לקולונוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין אבל התופעות אותן תופעות מדדי דלקת גבוהים הילדה נורא סובלת מה יכולה להיות הבעיה???
אנא עזרתכם תודה מראש אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה לא קרוהן אז מה??? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2014השאלה אם המעי דר נבדק בקולונוסקופיה- האיליום הסופי.
אם לא אז לא נשלל קרוהן.
בכל מקרה אם סובלת עדיין יש צורך לבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמפילובקטר ג'י'ג'וני בהריוןעדן26/12/2014
שלום רב, אני בשבוע תשע וקצת. לפני מספר ימים אושפזתי עקב חשש לדיסטריה וקיבלתי אנטיביוטיקה פבריטין 4 פעמים ביום במשך יומיים וחצי (עד שהגיעו התוצאות). בסוף הסתבר שזה חיידק קמפילובקטר ג'י'ג'וני ונתנו לי מרשם לאנטיביוטיקה אזניל לשבוע. גם ככה הרגשתי אשמה שלקחתי אנטיביוטיקה בבית חולים ללא צורך, ואני לא חושבת שזה בריא בכלל. קראתי שאזניל לא מאוד מומלצת בהריון. רופאת הנשים שלי אמרה שזה לשיקולי ואני יכולה שלא לקחת אזניל. אני כבר מרגישה יחסית בסדר, קצת כמו וירוס, חלשה אבל הרבה יותר טוב. מעדיפה לא להכניס עוד אנטיביוטיקה לגוף אבל אם צריך אני אקח. אשמח להמלצה. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמפילובקטר ג'י'ג'וני בהריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2014בדרך כלל מטפלים ואזניל בסדר גם בהריון.
אך אם את מרגישה יותר טוב יש מקום להחזור על תרבית הצואה ולראות אם עדיין יש חיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולשרונית25/12/2014
שלום רב, אני נוטלת 8 כדורים ביום למניעת חיידק הליקובקטר. מתעוררת כל בוקר עם בחילות עד שעות הצהריים. האם יש קשר לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2014כן יכול להיותקשר לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולכים "לאיבוד"גלי24/12/2014
לא יודעת אם הגעתי לפורום המתאים. במידה ולא, אודה לך אם תוכל לרשום לי לאיזו התמחות עלי לפנות. אנחנו דיי מיואשים...
אמי בת 73.
יש לה המוגלובין נמוך (סביבות 8-9), בעיה בעיבוד דם (וגם רזתה מאוד), לכן לוקחת עירוי ברזל כל חודשיים-שלושה. הבעיה היא שהברזל לא נישאר בדם לאורך זמן. חודש-חודשיים לאחר העירוי עשתה בדיקת דם ועדין הערכים הללו נמוכים.
במעקב אצל רופא גסטרו. בדיקת קולונוסקופיה תקינה, בדיקת גסטרו-סקופיה תקינה, פט-סיטי ראות, אגן ובטן תקין, סיטי מוח תקין, מומוגרפיה תקינה.
לא מוצאים את מקור הבעיה. לא יודעים איזה כיוון לבדוק, לאיזה התמחות לגשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולכים "לאיבוד" - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2014זה נשמע כמו איבוד דם ממערכת העיכול והשלב הבא אמור להיות דרך רופא גסטרו לבצע בדיקת קפסולה לבדוק מעי הדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גיל29/12/2014שלום כמה חודשים אם אני אוכל ביצה מחמין למשל בשר מחמין אני מציין בכוונה מחמין כי ביצה קשה רגילה לא עושה לי בעיה או שאני אוכל איזה בשר מבושל מתחיל לי פשוט שילשולים סליחה אבל בצבע צהוב שחור ומסריחים כמו ביוף גרפסים בטעם ביצה פשוט סיוט ואז אני מתחיל לשתות תה מוריד חלב וצנימים כמה ימים עד שזה עובר בהתחלה היה קורה פעם בכמה זמן עכשיו כמעט תמיד שאני אוכל את זה זה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/12/2014המנע מאכילת מזון כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקראון10000גיורא24/12/2014
שלום,
בגלל דלקת בלבלב אני מקבל קראון10000 שלוש פעמים ביום.
מידי פעם ברגע שאני מניח את הכדור בפה נהיה לי טעם רע ואני מקבל בחילה.
לאחר שאני בולע אותו יש לי גזים בבטן(גרעפסים), ובחילות.
האם יש תחליף לכדור הזה, או יש דרך למנוע את ההרגשה המאד לא נעימה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקראון10000 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2014אני לא מכיר תחליף.
מציע להתייעץ עם הרופא גסטרו שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטררונית23/12/2014
שלום רב, לאחר בחילות , חולשה והידבקות בוירוסים עשיתי בדיקת גסטרו, תוצאת הבדיקה : גסטריטיס כרונית עם hp. מה הכוונה בכרונית? האם טיפול משולש יחסל את החיידק? האם הגיוני שיש לי את החיידק ואני לא מרגישה שום כאב בבטן? רק בחילות ועייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2014חצי מהמדינה מזוהמים עם החיידק ואינם מרגישים דבר ויש ספק גדול אפ צריכים לקבל טיפול עבור זה.
דלקת כרונית הוא מרקה באנדוסקופיה אך יתעכן מאוד ללא תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסדינה23/12/2014
שלום
אני מטופלת בנקסיום 20 MG בבוקר ו40 בערב.
האם הטיפול של התרופות הוא באופן מצטבר או מקל זמנית בלקיחתו.?
כלומר האם אפשר לא לקחת באם ישנה הטבה או להקפיד בתרופות שלא תהיה החמרה?
בתודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2014תלוי מהגורם וחומרתו אך בהחלט ניתן לטפל בתקופות קצרות ולא כרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)