מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 29מתן26/11/2014
אני כרגע בחול וקבלתי תוצאות סי טי בטן. יש לציין שאני סובל מריבוי יציאות רכות ביום וגזים ולפעמים בחילה
בדיקה נעשתה עם הזרקת חומר ניגודי הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאליים. מעבר חזה- בטן תקין. הכבד בגודל ובמרקם תקינים. דרכי המרה אינן מורחבות. כיס מרה ללא אבנים. טחול לבלב ואדרנלים בממדים ובמרקם תקינים. כליות בגודל, מבנה, ומנח תקינים. מפרישות היטב דו"צ. אין עדות ללימפאדנופתיה מזנטריאלית או רטרופריתונאלית. חומר ניגוד מגיע לאילאום הדיסטלי. לציין עיבוי דופן של סגמנט של גגנום בבטן אמצעית משמאל סמוך לכליה (ח120) לאורך כ10 סמ. ללא יטשטוש שומן סביבו יכול להתאים לאילאיטיס. ללא ממצא גס בדופן הקיבה במעי הדק או במעי הגס. כלי הדם הגדולים, כולל האאורטה, ללא ממצא משמעותי. באגן אין אדנופתיה או מיימת. כיס השתן בעל גבולות סדירים. מפשעות שמורות. עצמות - ללא ממצא גס. לסיכום: עיבוי דופן קל של לולאת גגנום כמתואר- למעקב קליני
רציתי לשאול מה זה אומר והאם אני צריך לחזור לארץ מהטיול של עוד חודש.. ואני מודאג תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 29 - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/11/2014ש חשד לעיבוי לולאת מעי דק אולי דלקת כמו קרוהן ואולי ממצא לא אמיתי, יש להתיחס לפי קליניקה (לא מרשימה) ובדיקות דם ולפיהן לשקול ביצוע בדיקת קפסולה אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמאור25/11/2014
כבר במשך שנים שיש לי פעם בכמה זמן כאבי בטן ושלשולים לתקופה מסוימת בלי חום או כל תופעות אחרות . כאבי הבטן והשלשולים מגיעים בעיקר בזמני לחץ (בגרויות ,גיוס ,תפקיד חדש בעבודה וכו') .
כבר עשיתי הרבה בדיקות במשך השנים ועד עכשיו לא מצאו כלום .
אני משתמש באופן קבוע ב"קל בטן" וב"סטופ איט" ואלו התרופות היחידות שמקלות קצת ונותנות לי להמשיך בשגרת חיים רגילה (כמעט) .
אני לא זוכר את כל הבדיקות שעשיתי אבל האחרונה הייתה גסטרוסקופיה לפני חצי שנה ולא היה שום דבר בתוצאות שהיה יכול לתת הסבר לכאבים.
מה אתם ממליצים לי לעשות ?מה יכולה להיות הבעיה?
אני כבר אובד עצות ,נמאס לי כבר לרוץ מרופא לרופא במשך מעל ל7 שנים .
(אני בן 22 משקל תקין ויציב בשנים האחרונות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/11/2014יש לך כנראה מעי רגיש, יש לשלול קלינית חסר לקטז או מחלת מעי דלקתית לך לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא דעתכםזהבית25/11/2014
שלום
כך יצא לי באולטראסונד
כבד בגודל תקין
בכבד בצמוד לביפורקציה של פורטה איזור אקוגני כ 2 ס"מ - המאנגיומה? הסננה שומנית פוקלית? ללא שינוי.
באונה ימנית של הכבד מודגם מוקד אקוגני 0.7 ס"מ, ידוע מהבדיקות הקודמות, יכול להתאים להמאנגיומה.
יש לציין מוקד ציסטי תת סרעפתי בקוטר 0.7 ס"מ באונה ימנית של כבד
בדופן כיס המרה הודגם מוקד סולידי לא מובילי בגודל 0.7 ס"מ, יכול להתאים לפוליפ. ללא שינוי.
דרכי המרה אינן מורחבות.
הטחול בגודל ומרקם תקין.
הלבלב הודגם במבנה וגודל תקינים.
האם יש לי משהו מסוכן?
מה זה הציסטה בכבד??
האם גידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא דעתכם - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/11/2014כנראה אין לך שום דבר משמעותי אך יש לבצע מעקב US תקופתי ולשקול ביצוע CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדמודאג24/11/2014
שלום רב, שאלתי היא בנוגע לאימי, גילה הוא בסביבות 70. כבר מספרי חודשים יש לה חריגה בבדיקת דם בתפקודי כבד, הערכים החריגים (בערך) הם: Ast - 88 Alt - 101. היא נשלחה לאולטרסאונד וכפי שחשדנו גילו שהכבד מעט שמנוני. חשבנו שנסתפק בכך אך לאחר כחודשיים הוחלט עכשיו לבצע בדיקת מיפוי כבד. מהי מטרת הבדיקה והאם בכל זאת ייתכן שיתגלה חס וחלילה גידול? או שזהו רק חשש שלי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/11/2014קשה לי לנחש מדוע דווקא מיפוי. מיפוי כדוריות עושים בחשד להמנגומה ומיפוי רגיל יכול לכוון לשחמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותעינת24/11/2014
שלום
אני בת 54.
מזה כעשר שנים, איני חשה ב"צורך" כשיש לי יציאה, אלא שהצואה מצטברת לאיטה בתחתית החלחולת, קרוב לפי הטבעת במעין כדור. הדרך היחידה לגרום לה לצאת היא ללחוץ על נקודה בין פי הטבעת לנרתיק. אחרת היא לא יוצאת.
לאחרונה המצב הפך להיות מציק יותר, שכן התחלתי לסבול מטחורים, ולפעמים פי הטבעת סגור ומכווץ, והשילוב של שתי הבעיות גורם לכך שקשה לי לעשות את היציאה, והרבה פעמים היא לא מלאה.
איך אפשר לטפל בזה? האם הטיפול חייב להיות ניתוחי?
האם העובדה שאני מחכה ולא מטפלת גורם להחמרת המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/11/2014יש מקום לביצוע קולונוסקופיה ולאחריה בירור במרפאת עצירות כולל TRUS סמנים ומנומטריה וכד אולי את סובלת מאנאיזמוס לו אפשר לעזור בביופידבק. ניתן לנסות משלשים כמו גליצרין או פרפין או אפילו 2 כפות שמן זית ואם לא עוזר ניתן לנסות לבולקאו נורמולקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך סטרוסקופיהפליקס23/11/2014
שלום רב בעוד שבוע אני הולך לעבור בדיקה גסטרוסקופית אני בן 32 בריא באופן כללי אך אוכל הרבה מזון מהיר אבל בלי בעיות מיוחדות ולא לוקח תרופות חוץ משפתון נגד יובש על בסיס יומי ברצוני לדעת עם יש סיכון לפרפורציה של הוושט או מערכת העיקול ועם כן עד כמה זה נפוץ סטטיסטית תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוך סטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014הסיכון בבדיקה אבחנתית באדם בריא הוא נמוך ביותר 1:10000 לערך , הסיכון גבוה בהרבה בחולים עם גידול באיזור, בכריתת פוליפ, הזרקת דליות או קשירתן וכד'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT בטןעדי23/11/2014
שלום ותודה מראש על המענה.
מבקשת לדעת האם הבדיקה תקינה.
יש בסיכום כמה ממצאים שאינם ברורים לי, הבדיקה לאישה בת 80
מצורפים שני קבצים.
שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקובץ השני
עדי23/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
עדי26/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקובץ השני - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014בדיקה תקינה יחסית לגילה ובכלל הכבד השומני מצדיק כנראה ירידה במשקל בהתחשב בגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/12/2014האדנומה בגודל נטול משמעות באדרנל בד"כ ויש לך כבד שומני כנראה בשל עודף משקל בגיל 80 כבד שומני מאד איננו מטפלים בד"כ ואם תפקודי הכבד תקינים ויש עודף משקל ניכר-כדאי לרדת במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסננה שומנית בכבדשי21/11/2014
שלום .אני בן 50 לוקח מזה שנה כדורי קונטרולוק נגד רפלוקס .השבוע עשיתי בדיקת US כבד שהראה :"הסננה שומנית " .
האם זה ממצא מדאיג ?דורש טיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסננה שומנית בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014כדאי לבדוק תפקודי כבד ולרדת במשקל אם יש לך עודף (הסיבה השכיחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל21/11/2014
תודה על התשובות עקב עלית ggt וגם מעקב שנתי של אולטראסאונד כבד שומני וסכרת הבדיקה יצאה תקינה ברוך השם דרכי מרה כליות והכל למעט כבד שומני ומוגדל מה אומר מוגדל ואם בדיאטה זה יכול לחזור לנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014כבד שומני יכול להשתפר עם הורדה במשקל, יכול לגרום גם להגדלת כבד קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות של הקרוהן?יעל20/11/2014
שלום רב, בשל שיעול ממושך והתקפי חנק הופנתי לבדיקת דם לשעלת. רופא המשפחה שלל דלקת ריאות.
השיעול השתפר אך קיים כאב חזק באזור הצלעות מצד ימין. בינתיים הגיעו תשובות לבדיקות דם שעשיתי: crp-0.8
יש לציין כי יש לי קרוהן ברקע וכבר מעל לחצי שנה crp יוצא שלילי.המחלה מוגדרת בהפוגה.
האם העלייה במדדים קשורה לשיעול? יכול להעיד על דלקת ריאות\קרום הריאה?
או האם הכיוון הוא יותר הקרוהן?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות של הקרוהן? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2014העליה בcrp מזערי ולדעתילא ניתן להסיק מסקנטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד לא תקיניםאורי20/11/2014
היי בן 38 בריא בסהכ .. רזה קצת כולסטרול גבולי ולפעמים גבוה יותר,,ביצעת בדיקה שיגרתית . Got 41. Gpt 55 . כולסטרול 170. טריגליצרידים 190
.לפני חצי שנה הבדיקות של הכבד היו תקינות . מאוד בלחץ מהבעיה של הכבד
.. הייתי קצת מקורר השבוע .. אוליי קשור? לוקח כדור רמוטיב 500 מל לחרדות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה אבל לא ענית לי
אורי21/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל לא ענית לי - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל19/11/2014
שלום כדורי קסנקס לחרדה יכולים לעלות ggt נוטל כל יום וקיים סכרת וכבד שומני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2014כדורים יכולים אך גם כבד שומני יכול להעלות ggt.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן18/11/2014
תודה על התשובה אם ggt כל כך גבוה פי 10 האם אם דיאטה ואיזון סוכר יכול לרדת
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2014חלק כן אבל לדעתי לא את הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל18/11/2014
שלום אני שואל מחדש למה הגיעו לי הבדיקות דם הנוספות אני סובל שנים מכבד שומני וסכרת בדיקת אלקאלי פוספטאז הגבול 120 יצא 130 ובדיקת ggt עד 50 קפץ ל500. עשיתי אולטרסאונד לפני שישה חודשים כבד שומני בינוני והשאר הכל תקין ברוך השם ממה יכול להיות כדאי לחזור לאולטראסונד ונוטל כדורי קסנקס כל יום
פרופ' דורון זמיר18/11/2014כבד שומני יכול לעשות זאת וביחוד עליה לאחרונה במשקל) אך כדאי לשלול גם אפשרויות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גסטרוסקופיהאיציק18/11/2014
שלום
לאחר הבדיקה לקחו ביופסיה ובמעבדה ראו קטעים של רירית ממעבר ושט-קיבה המראים דלקת כרונית ניכרת, ללא סימני מטפלזיה אינטסטינלית
האם דרוש טיפול?או הטיפול שהרופא נתן טוב?
הרופא הביא לי לשבועיים לקחת אומפרדקס 20מיליגרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/11/2014הטיפול טוב במידה ויש הטבהבתלונותיך במידה ולא ניתן להעלות המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איציק18/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)