מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקסעדין לא עוזרbastian10/01/2015
אני לוקח את התרופה לפונקס שגורמת לי לעצירות.
ניסיתי לקחת במשך כמה ימים שני כדורי לקסעדין ואין יציאה.
מה לעשות? לעלות במינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסעדין לא עוזר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2015מציע נסיון טיפולי עם סיבים כמו konsyl.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות תקופה ארוכהמרב09/01/2015
שלום רב,
אני סובלת מבחילות למעלה משלושה שבועות. בהתחלה, התופעה הייתה מידי פעם. בשבוע וחצי האחרונים, התופעה התגברה. היציאות בסדר. הליקובקטור פילורי תקין. אבל יש כאב עמום באיזור הקיבה. אני לחוצה ודואגת ואין לי מושג מה לעשות ולמי לפנות. אשמח לברר האם זה עלול להיות משהו חמור? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הריון בוודאות
מרב09/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות תקופה ארוכה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2015לא נשמע כמו משהו חמור אך מציע להבדק אצל רופא מטפל ואופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס ובעיה בהטלת שתןבן 2909/01/2015
אני לוקח אומפרדקס כשבועיים לבעיית ריפלוקס, יכול להיות שיש קשר בין התרופה לבעיות בדרכי השתן? אני מרגיש אי נוחות בשלפוחית, קצת היסוס וקושי בהטלת שתן, יכול להיות שזה תופעת לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס ובעיה בהטלת שתן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2015לא נראה לי סביר- מציע להפנות לרופא המטפל לבצע בדיקת שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה צואתיתיעל09/01/2015
בת 65 ללא כיס מרה.אני סובלת מגיל צעיר מכאבים וחוסר נוחות כרוני באזור הבטן העליונה. כל הזמן זה כמו קלקול קיבה. איכות החיים ירודה. רוצה לעשות השתלה צואתית. איפה זה ניתן לביצוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה צואתית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2015זאות לא התויה להשתלת צואה.
נשמע כמו מעי רגיז ואני מציע לנסות לשוחח עם רופא גסטרו לגבי כלכלה דתל fodmap קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלה צואתית המשך
יעל12/01/2015עשיתי את כל, אבל כל הבדיקות הנחוצות מכף רגל ועד ראש פולשניות ולא לפי כל הפרוטוקולים. אין לזה שום פיתרון. הרכב החיידקים שלי הוא כזה. למה אני צריכה לחיות עם ככה אם ניתן בפעולת ההשתלה לשחרר אותי מסבל רב שנים? זה תלוי ברמת הסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה כמו זפת ועילפון פתאומישרון09/01/2015
אמש לאחר יום עבודה רגיל החלו דקירות בבטן התחתונה בצד שמאל ולפתי שילשול מימי חריף בזבע זפת
לאחר כשלוש התקפי שילשול כאלה לפתע אבדה לי הראיה ושיווי המישקל והיתעלפתי למס דקות
אחרי כרבע שעה חשתי חולשה ועיפות נוראית ונירדמתי היום פרט לחושלה הרגשתי טוב והכל כרגיל האםן זה וירוס חולף או זיהום או משהו שעבר חלף או שצריכה להיות מודאגת מהמצב המשונה שקרה ולערוך בדיקה מקיPVהאם זה מסוכן להיתנייד כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה כמו זפת ועילפון פתאומי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2015זה נשמע מאוד חשוד לאיבוד דם מאולכוס ומשהו דומה.
מציע להפנות לחדר מיון להערכה מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות למערכת עיכוללידיה08/01/2015
שלום ! אשמח לדעת מה מומלץ יותר ליטול בבקע סרעפתית שגורמת לצרעבות אצל גבר - nexium או controloc ופחות להחסף לתופעות לוואי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות למערכת עיכול - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2015שניהם טיפולים טובים- נקסיום יותר חזק אך לרוב המטופלים אין הבדלים בהשפעה ולא בתופעות לואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Clostridiumאורי08/01/2015
ערב טוב
השאלות דלהלן ברמת התיאוריה והידע הכללי, ולא בתור ייעוץ פרטני שמצריך להכיר את החולה.
מה משך הטיפול המקובל בונקומיצין דרך הפה במקרה של Clostridium שאובחן בבדיקת צואה (עקב שלושולים מרובים)
מדובר על חולה שקיבל את זה במסגרת אשפוז לאחר שימוש ממושך בסוגי אנטיביוטיקה שונים או כתוצאה מהדבקה באשפוז.
בתחילה טופל ב 500 מ"ג 4 פעמים ביום, וכיום מקבל 125 מ"ג 4 פעמים ביום.
מדובר כבר על כמה חודשים של טיפול, כאשר כבר מספר שבועות טובים שאינו משלשל כלל.
האם יש הצדקה להמשך הטיפול? האם יש תופעות לוואי לטיפול ארוך בונקומיצין?
מלבד הקליניקה של שלשולים וכו', איך ניתן לזהות בוודאות אם עדיין יש את החיידק?
בדיקת צואה חד פעמית שלילית זה מספיק? יש הנחיות ברורות בנושא?
ובמידה והתשובה תהיה שלילית האם אפשר עקרונית להפסיק את הטיפול בבת אחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Clostridium - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2015קודם כל הטיפול הוא של עד 14 יום.
לעתים המחלה חוזרת ואז יש להחזור על טיפול.
במידה שיש חזרה פעם שלישית ויותר הטיפול המקובל הוא השתלת צואה מתורם בריא.זה מחזיר את החיידקים הרגילים למעי.
במרכז רפואי קפלן כבר עשינו 7 השתלות עם הצלחה טובה.
לפי הספרות הטיפול מוצלח ב85% לפעם ראשונה ואם לא לאחר טיפול נוסף 95% מוצלח.
ניתן להפנות למכון גסטרו במרכז רפואי קפלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיסיקי08/01/2015
שלום רב ,
בבדיקת א.ס. נמצא : " כבד - לא מוגדל , מבנה מעט היפואחויק עם הדגשה של דפנות כלי דם הקטנים מבנה של הכבד חשוד להפטיטיס " .
שאלותי : מה אומרת הבדיקה ? האם הממצא משמעותי ?
האם נדרש המשך ברור ? אם כן , איזה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2015יכול להיות הרבה מאוד דברים- לא נראה מסוכן.
מציע להפנות לרופא המטפל ואם צריך לרופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה עמוקה במרכז החזה נוטה ללמטהמיטל ביטון08/01/2015
בס"ד
שלום דוקטור/ית,
שמי מורן בת 29 בריאה בדרך כלל.יש לי מגיל 18 מאין דבר מלחיץ במרכז החזה.מאין קפיצה עמוקה ופנימית כמו פיסקולציות שיש בעין שזה קופץ כמה פעמים ברצץ ומפסיק.זה מרגיש ממש עמוק כאילו זה הלב.אבל מאחר ועברתי בדיקות של הלב א ק.ג אקו לב ובדיקות דם והכל יצא תקין ברוך השם.יש לי חשד אחר.האם יכול להיות שמדובר בקפיצות שריר שקשור ברקמות עצם החזה,או קפיצות שרירי הוושט או כל שריר שיש במרכז החזה אם טיפה נטיה למטה.
כדי להקל על האיבחון שכמובן הוא רק על גדר ייעוץ ואני לא מחליפה עצת רופא או בדיקה פיזית.אציין שאני בעלת מבנה חזה גדול שלפעמים הכובד שלו גורם לכאבים בגב ובשרירי החזה,ובנוסף היתה לי תקופה די ארוכה של המון שנים שסבלתי מהפרעת אכילה והייתי דוחפת אצבע להקיא ואולי כתוצאה מזה יש את הקפיצות האלה כי מאז שהתחלתי להקיא זה התחיל.
מדובר בקפיצה במרכז החזה פנימית מאוד כאילו החזה נשאב פנימה זה מלחיץ מאוד ועובר תוך שניה אבל בתחושת פחד שזה משאיר מחרפנת אותי.
אשמח מאוד שתגידו לי האם זה יכול להיות שריר פנימי כלשהו שזה מה שלמעשה ירגיע אותי.
תודנ רבה והמשך יום מקסים.
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה עמוקה במרכז החזה נוטה ללמטה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2015נשמע כמו פעימות מוקדמים של הלב שאינו מסוכן.
ניתן לבדוק על יד בוצוע הולטר לב אם לא עשית וגם נסיון טיפולי עם חוסמי בטא דרך הרופא המטפל.
לא כל כך קשור למערכת העיכול לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה לנקסיוםבן 2907/01/2015
רופא החליף לי את האומפרדקס שעשה לי כאב בבטן תחתונה, דקירות באוזניים, וקצת הרגשה כללית לא טובה, החליף לי לנקסיום, איך לעשות את המעבר לנקסיום, להפסיק קודם את האומפרדקס בהדרגה, לחכות כמה ימים עד שהשפעת האומפרדקס תיפסק או שאפשר לעבור לנקסיום ישר? האם נקסיום אמור לעשות פחות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה לנקסיום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2015מחליפים מיד מאומפרדקס לנקסיום.
אין שינוי בניהם בתופעות לואי לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרוהןחשד לקרוהן06/01/2015
אני בן 20 , נמצא בבירור למחלת קרוהן כשנתיים סובל משלשולים,כאבי בטן,בחילות..
במשפחה יש שני מקרי קוליטיס כיבית אחד בקרבה ראשונה.
קלפרוטקטין 250 כאשר המקסימום הוא 50.
קולנסקופיה תקינה
גסטרוסקופיה ריבוי לימפוציטים אינטרא אפיתלאלים ובגסטרוסקופיה חוזרת הביופסיות יצאו תקינות.
VCE איזורי בצקת באיליום הדיסטלי ללא התכייבות(אפשר להגיע רק עם קולנסקופיה של בלון כפול) LEWIS SCORE 112.
תרביות צואה שליליות.
אושפזתי בתל השומר בגלל החמרה במצב,CRP 106 תרביות צואה שליליות
בבדיקת CTE נראתה לימפאדנופתיה מזנטרילית ונוזל חופשי בכמות מינמלית באגן(בלוטות לימפה מזנטריליות בקוטר עד 6 ממ מרובות) ללא עיבוי דופן של המעי.
כמו כן, UPJ סטנוזיס קל והרחבה של אגן הכליה עד 13 ממ בכליה השמאלית וגודש קל בכליה הימינה.
שאלותי הם:
1.האם ניתן לאבחן קרוהן על סמך ממצאים אלו וללא צורך באנטרוסקופיה כפולת בלון?
2.האם UPJ סטנוזיס דורש טיפול והוא יכול להיות סיבוך של קרוהן?
3.מהו הנוזל החופשי באגן?(נשלל חשד לאבצס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרוהן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/01/2015יתכן שיש קרוהן.
אני מציע לשקול נסיון טיפולי של הקו הראשון עם טיפול פשוט כמו pentasa 2gx2 ולראות אם יש תגובה.
היו לי חולים עם ממצאים ברורים של קרוהן ללא תלונות כלל שלא טיפלתי. העיקר הוא הקליניקה לדעתי.
גם אם תעשה בדיקה אעם הבלון הקפול עדיין ההחלטה לטיפול הוא קליני.
מציע גם מעקב לאחק מכן בmri על הבלוטות בבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה , אי נוחותאורי05/01/2015
שלום רב
אני בן 41 בריא בדרך כלל ,אני סובל מזה חודש וחצי מנפיחות בבטן והרגשת אי נוחות וכאבים עמומים, לפעמים שחרור גזים ויציאות משחררות נפיחות ומקילות על הכאבים.. בזמן האחרון הנפיחות מפריעה לי מאוד במיוחד בזמן ישיבה ומרגיש לחצים בחלק העליון של הקיבה. הנפיחות קיימת כל הזמן ואינה נעלמת.
מה יכול להיות הבעיה אצלי?
אני מאוד דואג, נא עזרתכם ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה , אי נוחות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/01/2015לא ניתן לאבחן בפורום.
יכול להיות הרבה דברים החל ממעי רגיז ועד תתספיגה.
יש ללכת לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר ניתוחמלכה03/01/2015
בתי עברה ניתוח כריתת מעי גס , לפני כשבועיים עברה התקנת stoma כיום נוצר גרד סביב מקום הניתוח. לדברי הרופאים אין מה לעשות ותצטרך לחיות עם זה. שאלתי היא - האם אין באיזשהו אופן דרך להקל על הגרד הנ"ל - אם בדרכים אלטרנטיביות או בדרכים רפואיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2015מציע להתייעץ עם אחות סטומה- יש להם נסיון רב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי קטןבן 2901/01/2015
תאורטית האם אומפרדקס או נוגד חומצה אחר יכול לעזור במצב שאין צרבות אלא לתסמינים של גרעפסים כל היום, לחץ ואי נוחות באזור הוושט והסרעפת, הרגשתה של אוויר תקוע ושהגוף סתום??? חוזר ומציין מצב שאין צרבות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי קטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2015יכול לעזור אבל בהרבה מקרים גרפסים נובעים מבליעת אוויר לא רצוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ותפקודי כבדצחי31/12/2014
שלום האים שימוש ממושך ברסיטל מעלה בקצת את הנורמה של תפקודי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ותפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2015יכול להיות אך לא בהכרח צריך להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)