פורום סקס ונוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות........
    חסויה
    25/09/2009

שלום אני בת 16 ועוד לא התחלתי להשתמש בטמפונים , כל פעם שאני מנסה להכניס הטמפון לא נכנס עד סוף ולא משנה איזה תנוחות אני אני מרגישה שממש כואב לי להכניס אותו (אני חושבת שיש לי פטרייה\ דלקת האם זה יכול להיות קשור?) רציתי לדעת מה יכול לגרום לזה והאם זה תקין?

ועד שאלה (חח מוזרה משו) מה זה מין אנאלי ומין אוראלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות........

הוספת תגובה

• טמפונים..

אירה
    25/09/2009

גם לחברה שלי זה קרה, והיא עדיין משתמשת בתחבושות. לא לכולן מתאימים הטמפונים.
    עוד דבר, יכול להיות שזה תלוי בסוג הטמפון. כשהתחלתי לקבל מחזור (בגיל 12, כיום אני בת 18 וחצי) אמא שלי קנתה לי טמפונים של o.b והם כידוע ללא מוליך, וה"ראש" שלהם מחודד יותר, כך שהיה לי דיי כואב לחדיר אותם. נסי להתשמש בטמפונים עם מוליך, הם ממש קלים להחדרה ויכול להיות שיהיה לך פחות כואב.
    ועוד דבר, יכול להיות שאת לא מכניסה אותם נכון, ברגע שהטמפון יושב בצורה נכונה בתוך הגוף את לא אמורה להרגיש אותו.

בהצלחה(:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסויה שלום

מירב שרון
    25/09/2009

אם כואב לך להכניס טמפון, את יכולה לנסות לשים חומר סיכה על בסיס מים כגון KY או LOVE GELבפתח הנרתיק , וזה יכול להקל על החדרת הטמפון. בוודאי לא כדאי להכאיב לעצמך שוב ושוב. לגבי פטריה ו/או דלקת, אם יש לך ספק את יכולה לגשת לרופא/ת נשים ולבדוק את עצמך. אם את בתולה חשוב שתצייני את זה לפני הבדיקה.
    לפי הויקיפדיה:
    נהוג לחלק את יחסי המין לשלושה סוגים, בהתאם לאיברים המעורבים במעשה:

מין וגינאלי: יחסים שבהם מעורבים הפין של הגבר והנרתיק של האישה.
    קיום יחסי מין וגינאלים ללא אמצעי מניעה יכול להביא להיריון.

מין אוראלי: יחסים שבהם מעורבים הפה והלשון של צד אחד, ואיברי המין של האדם השני.
    בסלנג יחסים כאלו נקראים "ירידה", "מציצה" או "ליקוק".

מין אנאלי: יחסים שבהם מחודר איבר המין הזכרי דרך פי הטבעת, אל הרקטום של האדם השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיום יחסי מין בעת מחזור
    ברק
    25/09/2009

האם ניתן לקיים יחסי מין בעת המחזור החודשי?
    אני וחברתי בני 18, ומקיימים יחסי מין מלאים כבר תקופה, וקשה לנו להתאפק כאשר היא נמצאת במחזור.
    למרות שבעינינו הדבר נראה כטאבו, האם זה אפשרי?
    ואם כן, מה ניתן לעשות כדי להקל על חוסר הנוחות?

לקביעת תור
    סגירה
    קיום יחסי מין בעת מחזור

הוספת תגובה

• ברק

דניאלה פרייפלד
    25/09/2009

קיום יחסי מין היא דו שיח, בינך לחברתך,.מילולית, גופנית תנועתית,חושנית.....אין אסור (כל עוד זה לא מסוכן)!!! אם שניכם מסכימים!! יש נשים שהן, בהכי בא להן, בתקופת הווסת ,אך רק בגלל חינוך, בושה (מה יגיד,יחשוב עלי),דת, ליכלוך... לא מעלות/ים על דעתן/ם להתנסות, או לדבר על האפשרות עם ה....אז כל הכבוד על הפתיחות
    זה לא טאבו
    רק תדעו שבכל זאת למרות הווסת שבכל זאת ניתן להכנס להריון,אם לאמתמשים האמצעי הגנה.

חשוב, בכל אשר תעשו בקשר המיני, הנאה הנאה הנאה, הדדית כל הגבולות יכולות לרדת הדמיון יכול לפרוח כל עוד זה בהסכמה.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    23/09/2009

שלום רב !

אני בן 14 כיתה ט' והשאלה שלי לא ממש קושרה למין אבל אוליי מישהו פה יוכל לעזור לי בזה אז ככה אני כל הזמן חושב על העתיד ממש כל היום גם כשאני הולך לישון וגם שאני מיתעורר וזה כבר מוגזם האם זה חלק מגיל ההיתבגרות או שאני מישתגע ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחסוי שלום

מירב שרון
    24/09/2009

לגמרי לגיטימי בגילך להיות עסוק במחשבות על העתיד, אבל אתה מציין שזה מחשבות שלא נותנות לך מנוח ומפריעות לך במשך היממה עד כדי פגיעה בשינה. אולי תספר קצת על המחשבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה !

חסוי
    24/09/2009

יותר מה יהיה איתי כשאני יגדל וכל מיני דברים על העתיד למשל מה יהיה לי מה לא יהיה לי דברים כאלה מתרידים ואין לי למי לספר את זה כימעת אזאני מקווה שזה בסדר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייחסות

מירב שרון
    24/09/2009

למה אין לך למי לספר? חבר/ה טוב/ה? יש/אין? ומה אם לנהל יומן אישי שבו תכתוב את כל המחשבות האלה, היומן כמו חבר שאפשר לשתף אותו בסודות הכי כמוסים וזה רק שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיקפה
    אנונימי
    23/09/2009

שלום
    אני וחברה שלי מתמזמזים כבר זמן רב. כל פעם אני מגיע לזיקפה חזקה מאוד די מהר (עניין של כמה שניות) אך אתמול כשניסינו לקיים יחסי מין בפעם הראשונה איך שניגשתי לקונדום נעלמה הזיקפה ומאז אני לא מצליח להגיע לזיקפה מלאה וחזקה כבעבר.
    רציתי לשאול אם המצב החדש עלול להיות תמידי ואם ישנן דרכים לחיזוק הזיקפה בדרכים טבעיות (אוכל, תרגילים וכולי)
    תודה

נ.ב - אני חושב שחשוב לציין שזאת פעם הייתה אמורה להיות פעם ראשונה שלי ושלה

לקביעת תור
    סגירה
    זיקפה

הוספת תגובה

• אנונימי

דניאלה פרייפלד
    23/09/2009

אתה לא לבד,זה קרה ויקרה לעוד הרבה בנים כמוך,זה הפעם הראשונה!!
    זה לא אשמתך! אתה חלק מתרבות שהמסר הוא את/ה רוצה אז go for it .אין יותר פשוט מזה, אך זה לא תמיד כך, כפי שלצערי, חיוות על עצמך.זה קשה אך זה לא לתמיד (לרוב).
    תתאר לעצמך:אתה בלחץ..הראש עובד יותר שעות, חושש מה יהיה איך יהיה ,מה יהיה איתה מה היא תחשוב,איך נרגיש.....איך אתה יכול להיות רגוע ??? ולכן החבר הכי טוב שלך לא עמד בלחץ ...

ולכן צריך לעצור ולחזור קצת אחורה לא לנסות שוב לחדור.
    איך החברה הגיבה?
    מה זה אומר להתמזמז?
    בן כמה אתה?

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

אנונימי
    24/09/2009

דבר ראשון תודה על המילים המרגיעות

דבר שני אני בן 18 ולהתמזמז הכוונה לכל דבר שהוא חוץ מחדירה וסקס אורלי. היא עשתה לי ביד ואני לה (לא כולל החדרת אצבעות). אנחנו מתנשקים ומתלקקים בכל חלקי הגוף (מלבד איברי המין, היא עוד לא מוכנה לכך)
    למען האמת חברה שלי הגיבה בצורה נפלאה לזה והיא הבינה ולא עשתה מזה עניין בכלל ואמרה שהיא מבינה שיש לחץ ושלא נורא והיא לא חושבת על זה בכלל ושפעם הבאה ילך יותר טוב.

הבעיה שלי כרגע שמלחיצה אותי היא שמאז אותו ניסיון אני מנסה להגיע לזקפה מלאה וחזקה כמו שהייתה לי כשהייתי מתמזמז איתה ואני לא מצליח בשום מצב...אני מגיע לזקפה מסויימת אבל לא חזקה כמו מקודם ובכלל לא לאורך זמן כמו מקודם. בזמן יחסים עם חברתי הייתי מחזיק את הזקפה ללפחות חצי שעה עד 40 דקות מבלי שתדילל בכלל ועכשיו אני לא מצליח להחזיק אותה לאפילו 15 שניות.

אני מפחד שאני לא יגיע לזקפה בכלל או לזקפה מלאה לא משנה מה אעשה עם החברה שלי עכשיו. ואני מאוד אוהב אותה ונמשך אליה בטירוף.

אפשר איזו עצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות

מירב שרון
    24/09/2009

ממה שאתה מתאר פיתחת חרדת ביצוע, כי עד אותו קטע הכול היה בסדר ובגלל חוויה ראשונה של כשלון, אינך מסוגל להגיע שוב לזקפה מלאה בנוכחות בת הזוג שלך. אני ,כמו דניאלה, מחזקת את דבריה ומציעה לך לעשות stop ו-rewind. אתה כנראה מאוד עסוק ב"יש זקפה אין זקפה" וזה כמו גול עצמי. מה שזה אומר עכשיו זה שאתה צריך ליצור עבורך חוויה מתקנת. זה אומר שאתה צריך להגיד לעצמך ליהנות מהמגע עם חברתך ומכל מה שנקרא outer-sex מה שאתם עושים יפה מאוד גם ככה, מבלי שתהיה חדירה בכלל, לעשות הכול חוץ מזה וזה בסדר כי ברגע שאתה עסוק במטרה של חדירה זה חוזר חלילה. האם חברתך מגיעה לאורגזמה במשחק המוקדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימי

דניאלה פרייפלד
    24/09/2009

לחברה מגיע כל הכבוד על התגובה, היא 10 ממש אמרה את האמת!!!
    או קיי, החברה עוד לא מוכנה שאתה תענג אותה בפות ודגדגן אך כן מוכנה ללכת עד הסוף!?

קח צעד אחד אחורה,תרגע, תחזרו לעינוג הדדי (לא לבדוק את "החבר"!!!) להימנע ככל שאפשר מלבדוק מה קורה לך שם למטה תתרכז בה תחשוב עליה תקשיב לגופה, לקולה.קח אותה קודם לעינוג אורלי בדגדגן שלה לא מהר ולא על הפעם הראשונה לאט לאט קודם מסתכל לאחר מכן אצבע לאחר מכן לשון וזה לא מתרכז במפגש אחת...תגלה אותה ושהיא תגלה את עצמה תעשו כמה מפגשים מין מלא ללא נסיון חדירה
    דרך עגב האם היא עושה לך בפין מין אורלי?

תאפשר לעצמך לרפא את הנפש הפגוע (שלא הלך לך פעם ראשונה) תחזור לתחושה שטוב לי נעים לי
    ולה.
    חכיתם.... אולי שהחלטתם ללכת צעד קדימה זה היה פתאום מהר מדי..(שוב חדירה כן שלון על הדגדגן לא?....דרך אגב רוב הנשים חיבות גירוי על הדגדגן בכדי להגיע לאורגזמה ואם היא לא יודעת איך ....)
    תדבר איתה אם היא מסכימה ללכת צעד אחורה וגם לאפשר לעצמה ללמד איך לענג את עצמה בעזרתך.
    תהנו יחסי מין יכולים להיות עם חדירה אך לא נהנים עד כה נהנתם אז חזרו לזה
    ולא לבדוק! אם אתה תבחון את עצמך כל פעם זה מיועד לכשלון.

ראש נקי, אוירה מתאימה ועינוג הדדי ותחוש אותה וגם את עצמך

אתה צעיר זה אמור לחזור אם תתן "לו" להינות ולא לעמוד למבחן

אם היא מסכימה תנסו ואם בכל זאת ....תחזור אלינו
    בהצלחה

בזמן הזה שאין חדירה, אולי כדאי לך לאונן ולהתנסות בקונדום לשים אותו להרגיש איך זה איתו כך שיגיע זמן אמת ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לכמה פרטים

אנונימי
    24/09/2009

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון אבל היא כן מאפשרת לי לענג אותה באמצעות הדגדגן והצלחתי לגרום לה להגיע לאורגזמה ולגמור מספר פעמים. שנינו חשבנו שאנחנו מוכנים ובאותה פעם ראשונה לא היה ברשותי קונדום (היינו אצלה) ורצתי הביתה להביא אחד וחזרתי ומשם לקחנו את העניין מהר. אני לא מנסה לתרץ את מה שקרה לי אלא רק להוסיף פרטים למען השגת תמונה מלאה.

בקשר ללחזור אחורה נראה לי שזה אפשרי ואנחנו אכן ננסה זאת.

בנוסף רציתי לציין שהצלחתי לפני כמה זמן להגיע לזיקפה די חזקה (אם נדרג בסולם של 1-100 הייתי נותן לזאת בסביבות ה95) והצלחתי לשמור עליה למשך מספר דקות (בערך 6-7 דקות). אני משער שלא הייתה זיקפה של 100 אחוז כי לא נעשה כל מגע מצד חברה שלי (תירגלתי את המצב ללא נוכחותה).

רציתי לראות שאני אכן מבין ושהמלצתכן היא בעצם לוותר כרגע על קטע החדירה ולהנות משאר הדברים שעשינו עד עתה כדי להגיע שוב למצב של נוחות כאילו הפעם הראשונה לא קרתה מעולם ובנוסף לנסות ולתרגל לבדי הגעה לזיקפה החזקתה ושילוב של קונדום למען התחושה?!?!

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה היא כן

מירב שרון
    24/09/2009

לוותר כרגע על החדירה וליהנות מכל השאר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• +

דניאלה פרייפלד
    24/09/2009

תזכור גם להפסיק למדוד אותו!!!
    קשוב לתחושות גופך וחברתך ללא בדיקות !!!
    הנאה הנאה לא ביצוע!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימי
    24/09/2009

תודה רבה לשתיכן על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לעדכן

אנונימי
    24/09/2009

דברים קרו מהר יותר ממה שחשבתי ואני וחברתי ניסינו שוב היום והפעם הצלחנו, כלומר הצלחתי להגיע ולשמור על זיקפה מלאה לכל אורך הדרך.

רציתי להודות שוב לשתיכן שכן העצות שלכן של להירגע ולא לחשוב על מצב הזיקפה בהחלט עזרו ואף הביאו תוצאות מעולות.
    בנוסף חשוב לי לציין שהדרך בה החברה שלי דיברה איתי והפתיחות של שנינו עזרו רבות גם הן...פשוט אין עליה היא הבן אדם הכי מושלם בעולם!!!

לצערי הכאבים אצל חברה שלי מנעו מאיתנו להגיע לגמירה אבל רציתי בנושא זה לשאול שאלה לגביה: אני חדרתי בערך שליש מאורך הפין שלי, הרגשתי מה שאני חושב שזה פנים איבר המין שלה ורציתי לשאול אם הייתה קריעה של קרום הבתולין או לפחות מעבר שלו כי לא היה דימום אבל נכנסתי במידה כזאת שנראלי שהייתה אמורה לעבור אותו כי הבנתי שהקרום נמצא יחסית קרוב לפתח ולא בעומק הגוף.

שוב תודה ואשמח לעזרה בשאלה החדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון נפלא

מירב שרון
    25/09/2009

לגבי הכאבים של חברתך - כדי להפחית את הכאב, חשוב להקדיש כמה שיותר למשחק המקדים, כולל אוננות הדדית ומין אוראלי הדדי, וכדי עוד יותר להגביר רטיבות בנרתיק ולהקל על החדירה, מומלץ מאוד להיעזר בחומר סיכה על בסיס מים כגון KY ו/או love gel שניתן לרכוש בכל ניו-פארם/סופר-פארם ליד מדף הקונדומים. צריך למרוח את חומר הסיכה בצורה נדיבה על פתח הנרתיק ועל הפין.
    קרום הבתולין זה בעצם שריר בצורה של טבעת שמתרחב ולכן כדי שיהיה מינימום כאב, כדי לעשות חדירה הדרגתית, בהתחלה אצבע אחת, אח"כ 2 אצבעות עד גודל היקף הפין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנונימי
    25/09/2009

אכן החלטנו שפעם הבאה נשתמש בחומר סיכה (בחבילת קונדומים של דורקס מיקס שקניתי מצורפות שתי חבילות חומר סיכה...האם זהו חומר טוב גם כן??) וכן ננסה חדירה של דברים קטנים יותר (כלומר האצבעות)
    רציתי לשאו לרק במקרה שלה...היא חשה כאב ונראה לי שחדרתי מספיק עד כדי מעבר של קרום הבתולין אבל לא ראינו כל דימום על הסדינים...האם באמת נקרע הקרום או שעדיין לא???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ויש

אירה
    25/09/2009

יש בנות שלא יורד להן דם בכלל, ויש כאלה שיורד להן דם גם בפעם השניה שהן מקיימות יחסי מין.
    זה משתנה מבחורה לבחורה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות קריטיות
    חסוי
    23/09/2009

שלום. יש לי שתי שאלות:

1. יש לי חברה כבר כמעט שנה והקשר הזה כנראה עומד להחזיק עוד זמן.
    אנחנו רוצים להתחיל מין אוראלי אבל חוששים ממחלות. לשנינו לא היו פרטנרים קודמים אפילו לא לנשיקה. רציתי לדעת האם יש סכנה להדבקות במחלה כאשר לא היו פרטנרים קודמים. אם כן איפה אפשר להבדק כי אני לא חושב שהגיוני להשתמש כל יום בקונדום אם לא שניים במשך השנים הבאות.

2. יש לי בעיה מאוד לא נעימה שהייתה מאז תחילת גיל ההתבגרות אבל מציקה לי במיוחד עכשיו כשיש לי חברה. כאשר איבר המין שלי מגורה בכל צורה נפלט ממנו נוזל זרע הדרגתית. זו לא גמירה ואני עדיין מסוגל בקלות לגמור בסוף אבל בכל זאת זה פשוט עסק לא נעים. מה אפשר לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות קריטיות

הוספת תגובה

• חסוי

דניאלה פרייפלד
    23/09/2009

נחמד לשמע ששניכם בונים את הקשר הדדי בהדרגתיות ולוקחים, זמן, ומשקיעים בהכרות ובנית הקשר.
    אני שומעת שיש אימון הדדי בניכם ואתם סומכים אחד על השני! ולכן, אם אכן לא היה לכם קשר כל שהו מיני ,לפני שנפגשתם, אין סיבה לדאוג ממחלות מין.( אם לאחת מכן יש הרפס מסוג 1 , וירוס שגורם ליבלות קור/חום בשפתיים לעיתים בעיניים בתקופת התפרצות יש להימנע ממגע מיני כל שהו)

לגבי שאלתך השניה, מאד טבעי וזה קורה לרוב הגברים. ולכן מזהירים, גם אם הגבר לא גמר בפנים יש חשש להיכנס להריון בגלל הפליטה הקטנה זו,המערכת שלך מכין את עצמו לפליטה הגולה.

שימוש בקונדום אכן למניעת מחלות אך גם הגנה מפני הריון לא רצוי אם השותפה אינה משתמשת באמצעי מניעה.

שנה טובה
    ומלאה גילויים מענגים הדדיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב? דום לב? אי ספיקת לב?
    י.
    22/09/2009

לעידו הSקSולוג שלום רב,

האם משחת האנדרוג'ל יכולה לגרום ל - התקף לב, דום לב, אי ספיקת לב, חוץ מזה שהיא תגרום לסרטן הערמונית?

עוד דבר אם אני ימרח ממש כצת על איזה שהוא חלק בגוף יקרה משהוא זה קטע חד פעמי?

תודה,

הוספת תגובה

• י

דניאלה פרייפלד
    22/09/2009

סרטן לא מספיק "טוב"??!!!!
    זה יכול לגרום לפצעי בגרות ועודף טוסטסטרון יכול לגרום לנשירת שער
    אז לא כדאי לשחק עם תרופות שמיועדות לאוכלוסיה ספציפית
    זה לא עושה אותך יותר גבר!!!

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר טסטורון יותר תחרותי?

י.
    24/09/2009

שלום לך,

אני בן 23, מתאמן בג'ודו תחרותי.

ולפי דעתי יותר טסטורון בגוף הופך אותך ליותר תחרותי מה שאני כצת צריך וגם אגרסיבי...?

נכון?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייחסות

מירב שרון
    24/09/2009

אני מבינה שכל העיסוק שלך סביב הנושא זה מפני שחשוב לך לשפר את הביצועים שלך בג'ודו.
    ברור לך שצריך שתהיה בעיה רפואית של מחסור בטסטוסטרון על מנת לקבל מרשם רפואי לאנדרוג'ל. וברור לך שאם תעשה את זה על דעת עצמך המחיר הוא שלל של תופעות לוואי:
    1. אנדרוג'ל יכול לגרום או להחמיר סרטן של הפרוסטטה.
    2. אנדרוג'ל נמרח על העור ועובר במגע מגוף לגוף אז אם יש לך בת זוג, אתה גם מעביר לה את זה ועל נשים יש לזה השפעה שזה מעודד סימנים משניים גבריים כמו אקנה, שיעור, קול גברי וכד'.
    3. אנדרוג'ל עלול לפגוע בכמות הזרע ובפריון.
    4. אנדרוג'ל מגביר סיכון לבעיות בכבד ואף מגביר סיכון למחלת סרטן בכבד.
    5. אנדרוג'ל יכול להגדיל לך את החזה.
    6. אנדרוג'ל עלול לגרום לבעיות נשימה בשינה.

אחרי כל הנ"ל, האם שווה לך בכלל לחשוב בכיוון הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון!

י.
    24/09/2009

שלום מירב,

כל העיסוק שלי סביב הנושא הוא אכן לשפר את הביצועים שלי בג'ודו כי הם לא ממש חזקים!

.. לא שווה לי לקחת סיכון שכזה עם אנדרוג'ל

האם יש משחה אחרת שיכולה לעזור לי בשיפור הביצועיים היות ואני בוגר ג'ודו תחרותי.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה תגיד לי

מירב שרון
    24/09/2009

בתחום של ג'ודו תחרותי, שאני לא מבינה בו בכלל, מה אפשר לעשות כדי לשפר את הביצועים? מה אחרים עושים כדי לשפר? מה אתה עשית עד כה כדי לשפר? האם יש מאמנים אישיים שאפשר להיעזר בהם? האם זה גם קשור לכמה תשקיע בתרגול ביום יום? אתה תגיד לי אתה בטח יודע הרבה יותר טוב ממני.
    ולא, אין משחה כזאת או אחרת שתעזור לשפר, ואל תתן לאף אחד לשכנע אותך אחרת, זה רק מה שבא ממך ומהיכולות שיש בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יגיד לך!

י.
    25/09/2009

שלום לך,

אני כמעט בטוח שאת יודעת בכללי מה זה ג'ודו.
    מה אפשר לעשות כדי לשפר את הביצועים? לתרגל יום יום את אותו תרגיל שאני חלש בו.
    החברים שלי בג'ודו שאני מתאמן איתם עושים אותו דבר.
    מה אני עשיתי עד כה? הכל אני משתדל להגיע להשיגים אבל לא ממש יוצא לי.
    מה שחיפשתי במשחה הזאת ( אנדרוג'ל ) זה כוח זה מה שחסר לי!
    קראתי באיזה מאמר "שבקרב שביוון העתיקה למי שהיה יותר טסטורון מנצח בקרב וזוכה בבחורה "... זה ציטוט מהמאמר.

בגלל זה גם אומרים למי שיש יותר טסטורון יותר חזק!

אני בן 23 חגורה שחורה בג'ודו ואני מודה שיש יותר טובים ממני בתחום. בכל זאת אני מתחרה! ובתחרויות יש גם את האחד שמפסיד ויש את האחד שמנצח.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ודו...

מירב שרון
    25/09/2009

אין לי רקע בג'ודו, לכן אני לא כ"כ מכירה את הספורט הזה. אם אתה הגעת לחגורה שחורה, ואתה בג'ודו תחרותי אז למה אתה טוען שאינך מגיע להישגים? זה נשמע שהגעת להרבה הישגים. פשוט תמשיך לעשות את המקסימום שאתה יכול, ואל תשכח לפרגן לעצמך על כל ההישגים שהגעת אליהם עד כה.ולגבי טסטוסטרון ויוון העתיקה - אני יודעת שמחקרים מדעיים מראים שיש קשר בין ותר מדי טסטוסטרון והתנהגות אגרסיבית, אז אולי בג'ודו זה יכול לעזור אבל בכל שאר תחומי החיים, חברתיים, זוגיים, משפחתיים, זה לא מי יודע מה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ודוקא!

י.
    26/09/2009

שלום מירב,

נכון, הגעתי לחגורה שחורה בג'ודו אחרי המון תחרויות של נצחונות והפסדים.
    אני טוען שאני לא מגיע להישגים תחרותיים שזה לא קל המתחרים שלי הם באותו רמה כמוני אני חגורה שחורה גם היריב שלי חגורה שחורה אז קשה לי יותר מסתם יריב אימונים, ולכן אני נאלץ להתאמן כל יום בתור בוגר תחרותי ולהתאמן על תרגילים שאני חלש בהם ולנסות לשפר אותם
    אל תחשבי שמי שמחזיק בחגורה שחורה לא יכולים לנצח אותו!!!
    כמעט כל תחרות אני עושה את המקסימום אבל קורה שהיריב שלך יותר מפוקס ממך ומספיק שנייה אחת של נצחון.
    עם כל הכבוד לדרגה שאני נמצא בא קשה לי פיזית, דרך אגב אני בחור בכלל לא אגרסיבי אבל אני טכני שלפעמים זה עוזר ולפעמים לא! ( בג'ודו ).
    אז כפי שכתבת ואת צודקת חסר לי רק להיות ארגסיבי
    וזה ומה שאני מחפש כדי להתחזק ואני לא מוצא?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יודע מה?

מירב שרון
    28/09/2009

זה אירוני, יש אינסוף טיפולים רפואיים תרופתיים ואלטרנטיביים על מנת לטפל באנשים שסובלים מבעיות של התנהגות אגרסיבית שמפריעה להם לתפקד בחיי היום יום. והנה אתה מתפקד היטב בחיי היום יום, מצליח אפילו בספורט של ג'ודו תחרותי, אבל אינך מרוצה מזה, אתה רוצה להיות אגרסיבי כי אתה חושב שזה מה שישפר את הביצועים שלך.
    אני חוזרת על מה שאמרתי, תעשה כמיטב יכולתך, תפרגן לעצמך על ההישגים שלך, ותמשיך לעשות את המקסימום שלך, כי זה המקסימום שאתה יכול לעשות. בהצלחה ושיתגשמו כל משאלות לבך לשנה החדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור ביצועים!

י.
    29/09/2009

שלום לך,

נכון יש לי בעיה של אגרסיביות והבעיה הזאת מקשה עליי להיות בין הטובים אני לא יכול להיות רק טכני.
    למרות שאני מחזיק בחגורה שחורה אני מדורג בינוני.
    למרות שאני בכלל לא אגרסיבי והמתחרה שלי כן אני בכל זאת מצליח לנצח אותו אבל קשה לי יותר מכל ג'ודוקא אחר בגלל הבעיה שלי שגם אותה אני צריך לשפר...
    אני לא חושב אני בטוח כל הקבוצה שלי "סוסים" ואגרסיבים ברמות!
    וזה מה שעוזר לחלק מהם להיות בין הטובים בתחום,
    זה שהגעתי לחגורה שחורה כולם מפרגנים לי אבל להתחרות אם מישהוא ברמה שלי זה לא קל!
    אני עושה כמיטב יכולתי כדי לא לאכזב את המאמן שלי אבל לפעמים שאני עולה להתחרות אני מרגיש שאני לא מספיק מוכן פיזית ואני מסתכל על היריב אני אומר לעצמי הוא לוקח את הקרב אני רואה עליו שהוא מספיק מוכן,
    וכנראה שזה נכון זה המקסימום שלי וכנראה עד שאני לא אטפל בבעית האגרסיביות שאני צריך אותה במיוחד בג'ודו, וישתפר בתרגילים שאני חלש בהם אני לא יוכל להגיע ולהיות בין הטובים ואני מודה אני גם בן 23 שכל הספורט ( ג'ודו ) לפני ומקווה שאני יצליח אמא שלי תמיד תומכת בי ויודעת שקשה לי אבל היא לא מראה לי את זה.

שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כאן אי הבנה

מירב שרון
    29/09/2009

אין לך בעיה של אגרסיביות. אתה בסדר גמור, אתה מרגיש שחסר לך אגרסיביות כדי לשפר את ההישגים שלך בג'ודו אבל לך כבן אדם ובאישיות שלך וגבר בכלל אין לך בעיה. מה שכן אני מבינה ממך זה שאתה נוטה להיות מאוד שכלתני ופחות לפעול על פי הרגש וזה משהו שאתה כן יכול לעבוד עליו בעזרת טיפול רגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך כוח ונחישות!

י.
    05/10/2009

שלום מירב,

לפעול על פי רגש בקרב אני לא חושב...
    אולי אני צריך טיפול של כוח ונחישות?
    לאן פונים?

היתי גם רוצה להעלות את הדירוג שלי מבין כול הקבוצה שלי!
    מקווה שאצליח אם תפני אותי למקום המתאים למרות הכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

מירב שרון
    05/10/2009

כנראה לא הסברתי את עצמי. הכוונה שבעזרת טיפול תוכל להתחבר יותר לרגשות שלך, וביחד עם הספורט תוכל לפרוק כעסים ורגשות אחרים. אולי כדאי לך להגיע לפסיכולוג של ספורט, הרי יש כזה דבר. ובעזרתו תוכל גם לעבוד על הגדרת היעדים שלך בקראטה ואיך תוכל לקדם אותם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להזכירך!

י.
    06/10/2009

שלום מירב,

אולי פסיכולוג ספורט יכול לעזור לי במקרה שלי...

ואני לא מתאמן בקראטה אני מתאמן בג'ודו!!!

שנה-טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס, סליחה על הבלבול :)

מירב שרון
    07/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!
    מיטל
    22/09/2009

שלום
    אני רוצה לדעת ,שאם פצעים על השפתיים נובע מתוך זה שאני יורדת לחבר שלי?
    יש מצב כזה שזה ביגלל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• אני אשמח מאוד אם תענו לי

מיטל
    23/09/2009

!!!...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות.....

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/09/2009

האם יש לו הרפס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא...

מיטל
    23/09/2009

לא בשפתיים אין לו הרפסס לא קשור כשאני מיתנשת איתו הכל בסדר
    אבל השאלה היא עם כשאני יורדת לו זה יכול לעשות פצעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה מין ואגינלי
    חסוי
    21/09/2009

ולמה צריך להכניס מספר כל פעם ששולחים הודעה

לקביעת תור
    סגירה
    מזה מין ואגינלי

הוספת תגובה

• לחסוי שלום

מירב שרון
    22/09/2009

מי ן וגינאלי זה קיום יחסי מין כשיש חדירה של פין לוגינה (לנרתיק). לגבי שאלתך למה צריך להכניס מספר זה כבר שאלה טכנית, שעליה יכול לענות מי שאחראי על ההיבט הטכני בפורום. אבדוק מולו מה הוא עונה בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תשובה
    22/09/2009

לשאלה למה צריך להכניס מספר ... בשביל שתוכנות של האקרים לא יוכלו להציף את האתר בשטויות התוכנה לא יכולה למלא את המספר שעל הציור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שאני בהריון??? דחוף
    אנונימית
    21/09/2009

שלום!!

אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין בלי שום עמצאי מניעה .
    כל הזמן היה לי מחזור סדיר אבל בסוף החודש לא היה לי מחזור.
    ובתיחל החודש הבאה אני הייתי אצל הרופא והוא עשה לי אולטרסאונד ולא הראה כולם אבל הוא אמר לי ללכת לעשות בדיקת דם ... והוא אמר לי שזה טבעי שלא יהיה הריון ולא יהיה מחזור.
    אבל שבוע אחרי זה אני הרגשתי בחילות ולא יכולתי להיסתקל אל האוכל או לאכול כי ישר מתחילה לי הבחילה וסחרחורות והרגשתי חלשה מאוד ..

יש לי כמה שאלות?
    1.יכול להיות שאני הריון אפילו שעשיתי אולטרסאונד והוא הראה שאין כלום...
    2.איך זה יכול להיות שיש לי בחילות וכמה תופעות של ההריון....

אני מבקדת עזרה דחופה ....

הוספת תגובה

• לאנונימית שלום

מירב שרון
    21/09/2009

ממליצה לך לקנות ערכה ביתית לבדיקת הריון ולשלול הריון לא רצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!!!!

אנונימית
    22/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס!
    רק אני
    20/09/2009

שלום.
    היום, לפני שנכנסתי למקלחת, הייתה לי זקפה, ובדיוק הבא שלי נכנס, ולפי מה שהבנתי, הוא ראה אותי, אבל כנראה בכוונה התעלם.
    עכשיו זה ממש מביך אותי. אני לא אמור להתבייש בכלום נכון?
    (דרך אגב, הייתי בלי בגדים בכלל).

לקביעת תור
    סגירה
    אופס!

הוספת תגובה

• אופס

דניאלה פרייפלד
    20/09/2009

זה קצת לא נעים שאתה חושב שאתה לבד ואופס נכנס משהו, ולכן טבעי הוא להתביש.
    היות ושניכם התנהגתם כמו כלום לא קרה, זה עבר בשלום.
    אני מבינה ממך שזה ארוע חד פעמי, שלא היה בעבר , לכן התגובת שניכם מתאימה.
    אני מקווה ששניכם למדתם, אבא לא יכנס שוב, מבלי לדפוק קודם או שאתה נועל וכך, מונעים מצבים מביכים להבא.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוך התעניינות, סרטן צוואר הרחם..
    נועה
    20/09/2009

מה התסמינים העיקריים?
    קראתי שהסיכוי להדבק בנגיף גבוה יותר אם את מקיימת יחסי מין מתחת לגיל 18- למה? מה ההבדל?

הוספת תגובה

• לנועה שלום

מירב שרון
    24/09/2009

תסמינים של סרטן צוואר הרחם - שינויים טרום-סרטניים בצוואר הרחם בדרך כלל אינם מכאיבים. לרוב הם אינם גורמים להופעת תסמינים כלשהם ובדרך כלל אינם מתגלים אלא אם כן עוברת האשה בדיקות גיניקולוגיות ובדיקת פאפ.

תסמינים מופיעים, בדרך כלל, רק לאחר שתאי צוואר הרחם הלא-תקינים עוברים השתנות ממאירה ופולשים לרקמות סמוכות. במקרה כזה, אות האזהרה השכיח ביותר הוא הופעת דימום חריג. דימומים יכולים להתחיל ולהפסיק בין מחזורים חודשיים רגילים, או לאחר קיום יחסי מין, לאחר שטיפה וגינלית או לאחר בדיקת אגן. המחזור החודשי עלול להימשך זמן רב יותר והדימום יכול להיות כבד מהרגיל. ייתכן גם ריבוי הפרשות נרתיקיות.

חשוב לשים לב: לדימומים לא סדירים ולהפרשות יש עוד הרבה סיבות אחרות מלבד סרטן צוואר הרחם. סרטן צוואר הרחם הוא רק סיבה נדירה לדימומים לא סדירים.

לנשים המתחילות לקיים יחסי מין לפני גיל 18 ולנשים שקיימו יחסים עם בני זוג רבים יותר סיכון רב יותר לפתח סרטן של צוואר הרחם. למה? אני לא רופאה אז על זה אני לא יכולה לענות אני רק יודעת שזה גורם סיכון ידוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nbn
    תודה רבה
    20/09/2009

שלום אני בן 15 ואני רציתי לדעת האם מישהו מכיר משחה נגד פצעי בגרות בקשה!!! תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    nbn

הוספת תגובה

• nbn

דניאלה פרייפלד
    20/09/2009

שלום
    יש לא מעט תכשירים לפצעי בגרות
    ההצעה שלי ללכת לבית מרקחת שיראו במה מדובר ואיזה סוג עור יש לך
    אם יש ליד הבית יותר מאחד תראה מה מציעים לך וגם עלות התכשיר.
    גם חשוב חומר לניקוי הפנים
    בכל מקרה לא לפוצץ!!!!

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהייה נכון שתפנה לרופא עור!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תודה רבה
    21/09/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה!!!! למה? למה?
    דוני
    20/09/2009

כל כך הרבה שגיאות כתיב?
    אני קורא אותך המון
    את מקסימה ... אבל למה? למה שגיאות?
    סליחה אם פגעתי

לקביעת תור
    סגירה
    דניאלה!!!! למה? למה?

הוספת תגובה

• תודה דוני

דניאלה פרייפלד
    20/09/2009

אני משובשת בשני השפות אנגלית ועברית ,אך אקח את זה לתשומת לבי.
    יש לידי מילון אך אני רק בודקת שאני לא בטוחה ,כנראה שאני יותר מדי בטוחה.
    אז תודה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    דניאלה
    19/09/2009

שלום רב

יש לי שאלה לגבי אחותי

ילדה בת 14, שיוצאת עם ילד מזה חודשיים.

אחותי ילדה מאוד בוגרת ומלאת הבנה... כנראה שההבנה שלה מקשה עליה מאוד.

בשבועיים האחרונים אחותי והחבר שלה בילו הרבה יחד. דברים קרו והם כמעט הגיעו למצב של קיום יחסים מלאים.

אחותי מבינה שהיא לא בגיל המתאים ולכן זה הורג אותה.

היא התייעצה איתי והיה לי מאוד קשה לענות לה על השאלות שלה.

היא טוענת מצד אחד שכשהיא איתו, קשה לה לעצור את עצמה. ומצד שני, היא כועסת על עצמה ומאוד מאוכזבת שהיא הגיעה למצב הזה.

לא הסכמתי לעצמי לכעוס עליה, וגם לא יכולתי להגיד שהכל בסדר...

אין לי מושג מה עלי לעשות.. אני מאוד רוצה עצה ועזרה כיצד עלי להתמודד עם מצב זה.

מסתבר שנוח לה לדבר איתי, ואני רוצה לכוון אותה לדרך נכונה, ולא לזרוק לה סתם עצות שלא יועילו.

בבקשה עזרו לי

מחכה מאוד לתגובה

תודה רבה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• לגיתית שלום

מירב שרון
    20/09/2009

בת כמה את? חשוב מאוד שאחותך מרגישה מספיק ביטחון, אמון ופתיחות כדי להתייעץ איתך בנדון. אחותך אכן מאוד צעירה. לדברייך, היא בעצמה מבינה שהיא עדיין לא בשלה לזה מבחינה רגשית, והיא צריכה יד מכוונת לכן היא כנראה פנתה אלייך. חשוב שתחזקי את תחושותיה ותתני להם לגיטימציה שאם היא לא מרגישה שהיא בשלה לכך שהיא חייבת לשים את הגבולות מול החבר שלה. אם היא לא מסוגלת לעצור את עצמה ברגע מעשה אז שלא תגיע בכלל לנקודה הזאת שעבורה זאת נקודה של אל חזור. אולי תבררי איתה מה הנקודה הזאת כדי שתדע מתי היא צריכה לעצור. האם היא השתמשה באמצעי מניעה? גם על זה חשוב שתדברי איתה שאם היא בכ"ז בוחרת להמשיך לקיים יחסי מין אז היא חייבת להגן על עצמה. לאחר שתשוחחי עמה, תעדכני אותי איך הייתה השיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!
    אנונימי
    18/09/2009

אני בן 16 ואולי זאת שאלה קצת מוזרה, אבל לפני בערך חודש קיבלתי מכה ממש ממש חזקה באשכים...
    קראתי באיזשהו מאמר באינטרנט שדבר בסדר גודל כזה יכול לגרום לעקרות.
    אני צריך לדאוג ? אני חייב לציין שלפני הייתי מאונן לפחות פעם בשבוע ומאז אין לי יותר חשק.
    אולי פעם ב.. שאני מאלץ את עצמי... ובנוסף באותו מאמר היה על בדיקות זרע.
    וראיתי שם שבדיקת עקרות מודדים בין היתר לפי כמות הזרע
    אין לי כמות גדולה למרות שאני מאונן אולי עכשיו פעם בשבועיים וגם זה בקושי כי אני לא מרגיש צורך..
    מה אני צריך לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!

הוספת תגובה

• לאנונימי שלום

מירב שרון
    19/09/2009

אם יש לך כל ספק, ולמען הסר חשש, כדאי לגשת לרופא אורולוג לצורך קבלת חוו"ד רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

אנונימי
    19/09/2009

יש דרך אחרת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מענה

מירב שרון
    20/09/2009

מאחר ולא ניתן לאבחן אותך באופן וירטואלי, אין דרך אחרת אלא לגשת לבדיקה אצל רופא מומחה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה