מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום סהרלירי14/08/2013
שלום
יש לי כבר מעל חצי שנה כאבים ואף תחושת צריבה בשרירי המקרבים (ירך פנימית ומפשעה) עד שלעיתים אף יש לי קושי בהליכה. בדיקת MRI מפרקי ירך ואגן- תקינה. האורטופד לא יודע להסביר את הכאב.
1. האם ממותר לעשות שם דיקור יבש?
2. האם כדאי לעשות עיסוי במקום הכואב? מכיוון שזה מקום מוצנע ואני מתביישת שגבר/אישה יעשו לי מג שם- היכן אוכל ללמוד איזה עיסוי עליי לעשות? אם בכלל?
תודה\ גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סהר - תגובה
סהר צור15/08/2013שלום גלית
ישנם מספר שרירים בעלי יכולת הקרנת כאב לאזור המפשעה - כלומר לא בהכרח יהיה צורך לגשת מקומית לאזור הכאב.
ניתן לשלב דיקור ועיסוי.
ישנו ספר מצוין שנקרא "די לכאב" - הוצאת פוקוס שיכול לסייע לך בטיפול עצמי.
בהצלחה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת העיסויאמונה08/08/2013
אני סובלת מכאבי גב קשים. איזה סוג של עיסוי יכול להרגיע בלי להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תועלת העיסוי - תגובה
סהר צור08/08/2013שלום אמונה
לא ציינת בפנייתך היכן הכאב. גב תחתון או עליון?
על כל מקרה מטפל מוסמך בעיסוי רפואי הינו בעל ידע וכלים לסייע לך להפחית את מנגנון הכאב.
עיסוי ממטפל מיומן אינו מזיק.
בהצלחה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בספורטרעות24/07/2013
שלום, אני עושה שיעורי עיצוב וכשאנו עושים כפיפות בטן כואב לי הגב התחתון. אני שומרת על הבטן בפנים ועל הסוגרים סגורים ובכל זאת זה כואב. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון בספורט - תגובה
קובי אביב24/07/2013שלום רעות
קצת מאתגר לענות לך מבלי לבדוק אותך ויזואלית, האם את עם.לורדוזה גבית? ( גב תחתון קעור).
לעיתים עומס יתר על הגב התחתון גורם לכאבים במצבים כאלו למרות השמירה הנכונה על הגב מבחינתך הדבר יכול לנבוע מעומס מסוים על השריירים או דבר הקשור לזוית האגן.
באילו עוד מצבים כואב לך הגב? או שזהו המצב היחיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון בספורט - תגובה
סהר צור08/08/2013שלום רעות
בהמשך לתשובתו של חברי אוסיף ואמר שישנה חשיבות עליונה להפחתת מתח משרירי הירך האחוריים.
קבוצת השרירים החבליים - המסרינג נוטים להתקצר, להוות את האגן ומשפיעים באופן ישיר על. הגב התחתון.
לכן יש להתייחס ולמתוח מידי פעם במהלך היום את השרירים הנ"ל.
בהצלחה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבב15/06/2013
שלום,
בעלי סובל מכאבי גב לאחר בדיקת סיטי גב נאמר לו "שהעמדה הלורדוטית תקינה. קשריות שמורל במספר חוליות מותניות. בגובה L4-L5: בלט היקפי קל של האנולוס המשיק על קדמת השק הטקלי. בגובה L5-S1: בלט אחורי קל של האונולוס המשיק על קדמת השק הטקלי. ביתר המרווחים, מבנה שמור.:
אשמח לדעת מה זה אומר? והאם יש טיפול למצב זה..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
סהר צור15/06/2013שלום לך
ראשית אני מציע לך לשאול את הרופא המטפל לגבי הממצאים.
שנית אני יכול לומר לך שבלט דיסק ב L4-L5 נפוץ מאוד ולא בהכרח מקור הבעיה שלל הכאב ששל בעלך.
עם זאת יתכן שבלט הדיסק יצר או יוצר לחץ על העצב ועלול לשלוח פולסים חשמליים שגורמים להתכווצות שרירים.
בתחום שלנו ניתן להקל משמעותית על המתח ההגנתי וההתכווצות של השרירים. אם הלחץ של הבלט אינו קבוע אזיי הכאב יחלוף ובצורה יעילה מכל תרופה אחרת.
בהצלחה ורפואה שלמה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לאחר לידהאודי09/06/2013
אני סובלת מכאבי גב לאחר לידה קיסרי. אמצע הגב שורף לי מאדדד עד כאב רציני. מה ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לאחר לידה - תגובה
סהר צור09/06/2013שלום אודי
מזל טוב!
כאב במרכז הגב נורמלי ונפוץ לאחר לידה ללא קשר לסוג הלידה כי אם מההריון עצמו.
מומלץ מאוד לקבל טיפולי מגע ועיסוי רפואי בזמן ההריון על מנת למנוע תחושת כאב מסוג זה במהלך ההריון ולאחר הלידה.
כמו כן, מכיוון שאת אחרי לידה. אני מציע להתייעץ גם עם רופאת הנשים שלך.
בהצלחה ורפואה שלמה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לחברהאודי05/06/2013
שלום,
חברתי אוהבת שאני מעסה את גבה, אולם איני רוצה לפגוע בה בטעות. מאיזה אזורים חשוב להמנע בעיסוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי לחברה - תגובה
סהר צור05/06/2013שלום אודי
עיסוי תורם מאוד לחיבור ואינטימיות בן בני זוג. בדרך כלל כאשר מעסים את בן הזוג עושים זאת באופן אינטואיטיבי והתחושה היא להנעים במגע ולא להכאיב.
לכן תתמקד באזורים שבהם השרירים הגדולים. שרירי הרגליים, ישבנים, גב, כתפיים.
תמנע מאזור הצוואר וחוליות הצוואר.
אם אתם נהנים מהפעולה אז אני ממליץ על סדנאות לעיסוי זוגי.
תהנו.
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי לחברה - תגובה
קובי אביב07/06/2013שלום אודי
מציע לבצע עיסוי עדין ונעים, כדאי להימנע מלחץ חזק באזור הצוואר ועמוד שדרה.
תהנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוסנינה20/05/2013
הי, רציתי לדעת אם הגב יכול להתפס ולכאוב בגלל לחץ נפשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תפוס - תגובה
סהר צור20/05/2013שלום נינה
שרירים בכללותם יכולים להיתפס בעקבות מתח נפשי.
על מנת להפחית מתחים מומלץ לעסוק בפעילויות אהובות, להקפיד פעילות גופנית רצוי הליכה וכמובן שטיפולי מגע יעילים מאוד להגברת הורמונים מעוררי שמחה והעלאת הסרטונין.
בהצלחה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!
נינה20/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי בהריון מתנה לחברהאיילה12/05/2013
שלום,
חברתי בהריון היא בחודש חמישי, וקיבלה מתנה עיסוי לבחירה. הםא יש סוג של עיסוי שהיא כן יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי בהריון מתנה לחברה - תגובה
קובי אביב12/05/2013בהחלט כן, ניתן לבצע עיסוי שבדי ורקמות עמוקות בכל אופן הדבר ההכרחי הוא ללכת למטפל/ת שלמדו עיסוי נשים הרות מפני שיש טכניקות מסוימות מותאמות להריון וישנם דברים שגם רצוי להימנע מהם כך שכדאי לברר זאת לפני
בהצלחה והנאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי בהריון מתנה לחברה - תגובה
סהר צור12/05/2013שלום איילה
ניתן בהחלט לבצע טיפול עיסוי. מה שחשוב הוא שהמטפל/ת יהיו מוסמכים לטיפול בנשים הרות.
עיסוי בזמן ההריון יכול להקל רבות על האשה מתופעות ההריון הידועות.
בהצלחה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח 2 פריצותלימור30/04/2013
יש לי מטופלת בת 25, 3 חודשים אחרי ניתוח 2 פריצות דיסק בגב התחתון, יש כאבים גם לכיוון הרגליים, מה מותר לי לעשות לה בעיסוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקת בגב תחתוןיפה25/04/2013
שלום,
לאימי בת 60, כאבי גב במשך כמה ימים, נאמר לה שזה דלקת בגב התחתון, היא קיבלה כדורים, מה ניתן לעשות חוץ מהכדורים, הם מתנגשים לה עם כדורים ללחץ דם. איך ניתן להקל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגב תחתון - תגובה
קובי אביב25/04/2013שלום לך
ישנם משחות רבות אשר מטרתן להקל על דלקות וניתן לרכוש אותן בכל בית מרקחת בנוסף ניתן לבצע טיפולי פיזיותרפיה בקופת החולים ששם ישנו מכשור להורדת דלקת.
ברמת העיקרון הדלקת היא חיובית לגוף היות וכך הגוף מתמודד עם הבעיה יחד עם זאת הדבר גורם לכאבים, השאלה היא עד כמה רמת הכאב והאם אפשר עוד "למשוך את הדלקת", בנוסף לכך אני ממליץ על טיפול בקור, אפשר לקרר את האזור הדלקתי למשך מספר דקות ולאחר מכן לבצע תנועות עדינות, יש לבצע זאת מספר פעמים ביום.
אם הכאב אינו חולף תוך מספר ימים אני מציע לגשת למטפל מוסמך אשר יוכל מעבר לאבחנה לבצע טיפול מתאים,
אם את זקוקה לעזרה במציאת מטפל/.ת קרובים אליכם את יכולה לפנות אליי בפרטי.
רפואה שלמה
קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי, טיפול גוף-נפש
052-5531212* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בגב התחתון
יפה25/04/2013לקרר את האיזור? רופא המליץ לה לחמם את האיזור עם כרית חמה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בגב התחתון - תגובה
קובי אביב25/04/2013חימום יעזור להקלת הכאב באופן מיידי אבל ברגע שאתם מורידים את הכרית אז הגוף יקרר בעצמו את האזור ויתכווץ ואז הכאב חוזר ואף יכול להתעצם
הקירור מאלחש את האזור כך שזה לא כואב חוצמזה שזה קצת לא נעים אך לאחר הכיווץ של המספר דקות הגוף יחמם חזרה וידע מתי לעצור ולאזן את הטמפ' של הגוף.
קירור עוזר לריפוי מהיר יותר, חום להקלת כאב מיידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנבמיכל15/04/2013
יש לי כאבים בעצם הזנב, בעיקר לאחר ישיבה ממושכת. האם עיסוי יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הזנב - תגובה
סהר צור15/04/2013שלום מיכל
עיסוי רפואי נותן מענה רחב ויעיל לסוגי כאב שונים לרבות כאב המופיע בסביבת עצם הזנב לאחר ישיבה ממושכת.
ישיבה ממושכת אינה מטיבה עם גופנו ולכן רצוי לשבור דפוס של ישיבה ממושכה בכל 25 דק' לערך..
אני ממליץ אף לגשת לאבחון מסודר על מנת לתת מענה מתאים לבעייתך.
בהצלחה ורפואה שלמה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צוואר ואגןשלום31/03/2013
שלום רב,
לפני בערך שנה וחצי עברתי תאונת דרכים די קלה בסך הכל. בערך שבוע לאחר מכן התחילו לי קצת כאבים ובצוואר שעם הזמן התחזקו, הרבה מאוד זמן שכבתי בבית ולא עשיתי פעילות גופנית, ואז גם התחילו לי כאבים באגן שמאל והכאב ממשיך גם למטה.
כבר שנה שהצוואר שלי נורא תפוס ויוצאים ממנו הרבה קליקים אחרי שאני שוכב הרבה זמן, וזה כואב. אני כל הזמן מרגיש שאני צריך לשחרר אותו.
חזרתי לפעילות גופנית בחצי שנה האחרונה, הייתי אצל כירופרקטים ופיזיותרפיסטים שעבדו נורא חזק ובאמת היה קצת שיפור אך הוא לא החזיק יותר מיום-יומיים, עשיתי צילום לצוואר ולאגן וגם MRI, והכל יצא תקין.
ראיתי שיש המון סוגים של עיסויים, כמו - עיסוי רקמות עמוק, עיסוי רפואי, טירגר פוינטס ועוד, השאלה שאלי מה אתם חושבים שהכי יכול להתאים לי ומה הכי יעזור ?
תודה רבה ! וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה, אשמח לשם !
שלום04/04/2013תודה רבה על התשובה,
מה הכוונה בכשל תנועתי או עצבי? עשיתי גם MRI וגם צילומים רגילים והכל יצא תקין.
אשמח לשם של מישהו מומחה בתחום באיזור השרון .
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אשמח לשם ! - תגובה
קובי אביב04/04/2013אנא צרו עימי קשר בפרטי היות ואין באפשרותי לפרסם פרטים של בעלי מקצוע
בברכה
קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי כואבדרור14/03/2013
שלום,
כשאני מקבלת עיסוי שוודי, כל פעם זה ממטפל אחר בימי פינוק, לא באופן קבוע, אני תמיד שונאת את הגטע של עיסוי השוקיים ברגלחיים. זה מכאיב לי ומרגיש לי רע. יש לכך סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי כואב - תגובה
סהר צור14/03/2013שלום שרית/דרור
עיסוי שוודי מאופיין כטיפול מפנק ומרגיע.
אזור השוקיים (שריר התאומים) הינו אזור עליו מופעל עומס רב ולכן כאשר מפעילים עליו לחץ במגע או תנועות עמוקות אז התחושה היא לא תמיד נעימה, בטיפול של עיסוי שוודי שמתאפיין במגע נעים לרוב על כל הגוף אזור זה אכן יכול להיות אחד הרגישים.
אם זה גורם לך להרגיש רע אז אני מציע לך לשתף את המטפל/ת על תחושותייך על מנת שיטיבו את הרגשתך. טיפול שכזה צריך להעשות בהתאמה.
לגבי עיסוי רפואי הסיפור הוא קצת שונה, מכיוון שהמטרה היא להשיג הטבה לאורך זמן גם במחיר של כאב בזמן הטיפול.
יכול להיות שהמטפל/ת רצו להטיב עמך אך לא כך יצא הדבר ולכן כלמודת ניסיון את צריכה לתאם ציפיות מול המטפל/ת ולהתריע מראש על הרגישות שלך.
בהצלחה ורפואה שלמה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי כואב - תגובה
קובי אביב04/04/2013שלום דרור
האזור הזה רגיש בד"כ אצל אנשים רבים גם בגלל מה ששותפי כתב לך ולעיתים ישנם אנשים שזה פשוט לא נעים להם באזור הזה (הדבר יכול לנבוע גם מאלמנט רגשי)
במידה ואת בעיסוי פינוק את מן הסתם יכולה לבקש לוותר על המקום ובמידה ואת בתהליך ריפוי אצל מטפל/ת אז חשוב לציין זאת ולהתייחס לכך.
בברכה,
קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי
יקנעם המושבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב, צד וצווארנטלי04/03/2013
שלום רב!
הרקע: נון-הוג'קינס לימפומה לא מטופלת, במעקב, שיעול שנמשך בערך 3 שנים, עקמת קלה בחלק האמצעי של עמוד השידרה, יציבה לא טובה, ישיבה מרובה מול מחשב, היעדר פעילות פיזית במשך שנים.
הבעיה: במשך 3 שבועות אחרונים אני מתעוררת בלילה 2 עד 5 פעמים מכאבים עזים וחדים בצד ימין של הגב, לאורך עמוד השידרה, כאבים בצד ימין עצמו ובצד ימין של הצוואר. הכאב רגעי, בעוצמה של 6-8 בסולם של 0-10, הנשימה בזמן הכאב נעתקת, לאחר מכן נהיית קצרה, שטחית ומהירה, הדופק עולה עד 120. בשינוי תנוחה הכאב פוחת, אבל נשאר עד שמשהו "משתחרר" בעמוד השידרה (לפעמים בעקבות שיעול, או תנועה כלשהי, ואז הכאב נהיה עמום ונסבל או נעלם. בלילה קשה מאד למצוא תנוחה שבה אני יכולה לישון, כי כמעט בכל תנוחה הגב, הצד והצוואר כואבים. במשך היום, אם אני שומרת על היציבה, המצב לרוב סביר, אבל מספיקה תנועה אחת "לא נכונה" ויש דקירה חזקה בצד, לקראת הערב זה קורה יותר, אבל לא תמיד.
ביקורים חוזרים אצל כירופרקטור ומטפל בקינזיו כמעט תמיד עזרו במקום - הפחיתו את הכאב או כמעט העלימו אותו (אם לא הצליח הגב להשתחרר לבד לפני כן), אבל בלילה הבא הכול חוזר לקדמותו. לדעתו של כירופרקטור, הבעיה העיקרית באיזור העקמת. ייתכן גם, שמאחר ובחצי שנה אחרונה התחלתי לעסוק באופן קבוע ביוגה, זה שיחרר את החוליות ואת השרירים ש"החזיקו", אם כי לא בצורה נכונה, את אזור העקמת, ומאחר ואין עדיין שרירים חזקים באזור, הדיסקים נעים טיפה בזמן השינה, כשאני לא מחזיקה את הגב ישר באופן מודע, כמו במשך היום.
השיעול שהזכרתי לעיל גרם במשך תקופה ארוכה לכאבים חדים בצד השמאלי דווקא, באיזור הצלעות. בחודשים האחרונים מצב השיעול השתפר ואין שם כאבים יותר. יש אולי סיכוי שמתרחש עכשיו מעין "פיצוי" בצד ימין עד להתייצבות המצב.
השאלה היא מה עוד אפשר לעשות, כדי להיות מסוגלת לישון בלילה ולהיפטר מהכאבים החזקים האלה? אני משתדלת להימנע מלקיחת תרופות, אבל במצב הזה מוכנה לקחת אותן בתור "עזרה ראשונה".
אודה מאד על עזרתכם וסליחה על הרבה מלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב, צד וצוואר - תגובה
סהר צור04/03/2013שלום רב נטלי
כל כך הרבה פרטים,, הרבה דיוק בפרטים..
אז כך, נראה כי את בעלת מודעות גוף - נפש גבוהה מאוד כך שזהו מצב התחלתי מעולה כשמגיעים לטיפול.
חברי ענה לך יפה ולעניין כך שאני רק אוסיף פרט קטנטן..
אם ניתן להימנע מתרופות ולהיצמד עד כמה שניתן לטבע אז מה טוב.
אבל, לפעמים צריך לתת גם לרפואה הקונבנציונלית לעשות את שלה. כלומר, אם טיפול תרופתי יעניק לך שינה רגועה יותר ואף יפחית במעט את הכאב כך שתתפני לאגור כוחות ולטפל בעצמך אז מעולה.
רפואה שלמה
אנחנו כאן לכל שאלה נוספת שתעלה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי05/03/2013סהר, תודה, בהחלט מסכימה איתך.
אני כבר יצרתי קשר עם קובי. מקווה לשיפור המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב תחתוןמיכל23/02/2013
שלום לכם
בכל בוקר כשאני קמה יש לי כאב נוראי בגב התחתון ולוקח זמן עד שמשתחרר.
זה רק בבוקר וקשה לי להזדקף אני מרגישה את זה כשאני מצחצחת שיניים כפופה.
מה הסיבה והאם יוגה יכולה לעזור לי? זה מה שהציעו לי
תודה ופורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בגב תחתון - תגובה
סהר צור23/02/2013שלום מיכל
בחלל עמוד השדרה שלנו ישנו נוזל תוך שדרתי. הנוזל הזה מתרכז לתוך תעלת השדרה כאשר אנו ישנים ובבוקר כשאנו קמים מקשה על התנועתיות שלנו בעיקר בגב התחתון ובצוואר. אזורים עם תנועתיות גבוהה יותר. לאחר זמן מה תנועות הגוף שלנו במרחב מאפשרות לנוזל "לצאת" קצת מחוץ לתעלה הספינאלית וכך גם התנועתיות משתפרת והמתח השרירי שגורם לתחושת הכאב פוחת.
ניתן לבצע רצף של תרגילי תנועה פשוטים עוד בטרם קמים מהמיטה על מנת לאפשר שיחרור מהיר של הגב. כפיפת ברכיים, תחילה מצמידים ברך אחת לחזה ומשחררים, כנ"ל ברך שניה. לאחר מכן אוחזים את שתי הברכיים ומצמידים לחזה, תנועות נידנוד קלות מצד לצד - תוך כדי אחיזת הברכיים. יכול ליצור הקלה גדולה וציחצוח שיניים קל יותר :))
לגבי יוגה חברי הטוב קובי אביב ירחיב בהמשך.
התחושה שלי שזה יכול להועיל.
פורים שמח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)