מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון פריצת דיסקeinat14/02/2013
יש בדיקה פיזיקלית שיכולה לאבחן פריצת דיסק בגב תחתון? (אם הבנאדם לא עשה צילום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פריצת דיסק - תגובה
סהר צור14/02/2013שלום עינת
ישנו מבדק/מבחן שרירים - muscle testing שניתן לבצע על מנת לזהות סימפטומים של בלט ופריצת דיסק.
בפריצת דיסק לרוב ישנה ראקציה קשה של הקרנה לאזורים מרוחקים כך שקשה לטעות.
מבחן שרירים נועד לאבחן האם ישנו לחץ על העצב.
בהצלחה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון פריצת דיסק - תגובה
קובי אביב23/02/2013אכן יש, במידה ואתה רוצה להימנע מהקרינה.
בבדיקת הדמייה ניתן לראות יותר בבירור את כיוון הבלט/פריצה וגם את חומרת הפריצה במידה וקיימת, למרות שכל זאת לא כל כך משנה לטיפול עצמו.
בברכה,
קובי אביב
אבחון ושיקום תנועתי אורטופדי אינטגרטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב במחזורליאת13/02/2013
שלום לכם
יש לי כאב גב תחתון אחת לחודש באופן קבוע ליומיים שלוש. מתחיל יום יומיים לפני המחזור ועובר אחרי יום , יום וחצי במחזור. המחזור נמשך ליומיים שלושה נוספים אך הכאב כמו שאמרתי עובד לפני.
האם נתקלתם בתופעה?? רופאת נשים אמרה לי שיש קשר למחזור. לקח לי זמן לחבר בין שתי התופעות.. אני בת 17 וקצת ויש לי מחזור כבר ארבע שנים. אמא שלי אוהבת עיסויים ויש לה מטפל קבוע והיא הציע לי שיטפל בי אבל לא נעים לי. מוזר לי שהוא ידע שאני צריכה לקבל מחזור או שאני במחזור.
אתם מטפלים הרבה במצבים כמו שלי.?
אני אשמח לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב במחזור - תגובה
סהר צור14/02/2013שלום לך ליאת
כאב גב תחתון הינו תופעה ידועה בתחומנו.
מטופלות רבות מתזמנות את הטיפול לזמנים של טרום ווסת - ווסת.
המבוכה שלך ברורה לי אך עם זאת זיכרי שאנו אנשי מקצוע.
כמו כן, בשל היותך קטינה את נדרשת להגיע לטיפול עם מלווה מטעמך. אמא, חברה או מי שתרגישי בנוח איתה.
אם אמא הציעה את המטפל שלה אז בכלל מבורך. נסי זאת.
בהצלחה ושלא תחושי בכאב!
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב במחזור - תגובה
קובי אביב14/02/2013שלום ליאת
כאב גב תחתון בזמן לפני ובזמן הווסת הינה תופעה ידועה ומוכרת.
עיסוי בהחלט יכול להקל על הכאב, אני ממליץ לך לעשות זאת, אם ישנו קושי עם המטפל של אימך את תמיד יכולה לגשת למטפלת ואז אולי יהיה לך יותר נוח אבל אל תוותרי אל טיפול זה יעשה לך טוב.
בברכה, קובי אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה סהר על התגובהיעקב11/02/2013
אני עובד בהייטק ,בדרך כלל בישיבה כל היום ופעילות גופנית - לא ממש בחודשים האחרונים. לכן גם השרירים נחלשו עקב מחסור בפעילות גופנית ומשקל עודף.
אני אכן יבקש מהאורטופד לבצע צילום סיטי לגב, כי כואב לי אפילו בישיבה על כסא.
שוב , תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה סהר על התגובה - תגובה
סהר צור12/02/2013ובכן יעקב, טוב שאתה ניגש לאבחון אצל אורטופד. על כל מקרה ישנו מקום לטיפול.
בהצלחה ורפואה שלמה
נשמח לעדכון.
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתוןיעקב10/02/2013
שלום ,
אני סובל מכאבים בגב תחתון לעיתים קרובות . כשאני מתכופף ורוצה להתרומם חזרה, זה תמיד מלווה בכאבים. מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון - תגובה
סהר צור11/02/2013שלום יעקב
במה אתה עוסק? האם רוב היום אתה יושב - עומד? מה בדבר פעילות גופנית?
כאב יכול להיגרם משני מקורות - שרירי או עצבי.
גש לאורטופד ובקש צילום CT על מנת שנקבל מענה באם יש פגיעה בדיסק וכך נוכל לאבחן טוב יותר.
מעבר לזה יש מה לעשות ברמה השרירית במידה ואין סימפטומים נוספים המחמירים את מצבך.
על מנת לדעת לטפל בבעייתך כראוי אתה צריך לגשת למאבחן שגם יוכל לטפל בך ולהפיג את כאביך, ידריך אותך כיצד עליך לנהוג כחלק מתהליך ההחלמה. .
לרוב ישנה חולשה של שרירי הבטן וקיצור של שרירי הירך האחוריים אשר יוצרים מתח ועומס על שרירי הגב התחתון ויוצרים את הכאב המדובר..
נשמח לשמוע פרטים נוספים ולסייע.
רפואה שלמה
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבשחר02/02/2013
שלום ברצוני לשאול שאלה
שאני מתכופפת כזה יש לי כאב בצד ימין בגב למעלה ממה זה יכול להיגרם? והכאב ממש כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב - תגובה
סהר צור02/02/2013שלום שחר
אם אני צריך לנחש אז ככל הנראה מלחץ עצבי באזור חוליות הצוואר או החוליות הטורוקאליות. בכל מקרה ממליץ לבחון זאת.
תפני אליי בבקשה למייל ונמשיך בהתדיינות.
סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון ועורףמיכאלה29/01/2013
שלום רב,
אני מאובחנת בעלת פיברומיאלגיה.....לא ממש מאמינה ב"מחלה" הזו שהדביקו לי אותה כתווית. לא נתנו לי שום טיפול לפיברו מלבד לומר לי לבצע פעילות גופנית.....מה שלא יוצא לי לעשות....אני עם שני ילדים קטנים בבית ואין זמן לכלום.
אני בת 39 כיום וסובלת ממיגרנות מגיל 18 מהצבא, אך כל השנים סבלתי מכאבי גב ועורף ותמיד שייכו לי את זה משום מה לראש, ישר נתנו לי את כל סוגי הטריפטנים והתרופות למניעה שלא הועילו כלל. כמו כן הייתי אצל מעסה רפואי שאמר לי בפירוש שיש לי בעיה החוליה חמישית ושעליי לטפל בזה. לא הרחיב מדי ואינני יודעת מה זה אומר.
האם ישנם מצבים בהם כאבי גב ושכמות , עורף וצוואר מקרינים לראש וגורמים למיגרנות?
האם זה קשור לMYOFACIAL PAIN CINDROM
אני ממש מנסה להבין מה עושים במצב כזה, כולי מכופפת בגב, קושי בהרמה, אפילו של ילד על הידיים, לעיתם מין שריפה כזו באיזור עמוד השדרה. אולי זה גם קשור בילדות, שהייתי בת 3 עברתי דלקת קרום המוח אמנם שעבר אחרי תקופה ועשו לי את הזריקה בגב למח עצם. מה כדאי לעשות במצב הזה? כבר אין לי איכות חיים בכלל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאב נוראי בין השכמותגלי28/01/2013
שלום רב,
אני בת 29
סובלת בשבוע האחרון מכאב נוראי בין השכמות. עברתי צילום ולא נמצאו כל ממצאים. האם עיסוי יכול לעזור לי ואם כן איזה עיסוי אני צריכה לעשות? תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב נוראי בין השכמות - תגובה
קובי אביב29/01/2013שלום גלי
טוב שעשית בדיקה ואני שמח שהתוצאות חיוביות, כן ממליץ להגיע לאבחון אורטופדי ומשם נוכל להחליט איזה טיפול הכי יעזור בד"כ מטפלים רבים עוסקים בכל מיני טכניקות כך שאני מאמין שהמטפל יבחר את הדבר הנכון ביותר, איני יכול לומר לך מרחוק וללא אבחון מה הכי יעזור אך אני בטוח שתמצאי מזור בטיפול נכון וכן מציע לך לבדוק את שיטת טריגר פוינט, שיקום תנועתי אורטופדי.
אם את זקוקה להפנייה למטפל/ת צרי עימי קשר טלפוני
הרבה בריאות
קובי אביב שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב נוראי בין השכמות - תגובה
סהר צור29/01/2013שלום גלי
עיסוי מועיל מאוד במצבים כשלך.
עלייך לפנות למטפל מוסמך ורצוי בגישת טריגר פוינט , כך תקבלי מענה ראוי.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בלתי נסבליםדנה08/01/2013
אני סובלת כבר כמה חודשים מלחצים וכאבים בגב התחתון.
פניתי לרופא והוא הפנה אותי לצילום- הצילום יצא תקין אבל הכאבים לא עוברים.
אני מתקשה בפעולות יומיומיות, הפסקתי לנהוג וכבר לא יכולה אפילו לנקות את הבית שנראה כמו המערב הפרוע אבק ולכלוך בכל מקום.
ניסיתי כל מיני עיסויים שעזרו רגעית ומהר מאוד חזרו הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה עם הכאב!
עמית10/01/2013גם אני סובלת מכאבי גב (שהתחילו לי לאחר הלידה) והייתה תקופה ארוכה שזה די שיתק אותי מפעילות..שלא לדבר על ניקיון הבית שבאיזשהו שלב התייאשתי מהליכלוך שהצטבר וקניתי את האקווקס (שואב רובוטי), שדי הוריד ממני את פעולת הניקיון שהייתה כמעט בלתי אפשרית עבורי. תראי מניסיון, עיסויים לא ממש עוזרים לטיפול בשורש הבעיה - זה יותר סימפטומטי, הייתי ממליצה לך ללכת לכירופרקט טוב או אפילו לדיקור סיני - שעזר לי מאוד ושיפר את הכאבים פלאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוף סוף מצאתי פתרון, לי זה עזר. !!!
סימה דרור10/01/2013זה מס' שנים שאני סובלת מאד מכאבי גב נוראיים. לפני מס' חדשים אורו עיני עם מוצר טבעי . נדהמתי לגלות מוצר מעולה שניתן להשגה בכל הארץ ונודע לי ממקריי שגם הם נהנים מהמוצר זה זמן. לפני שבועיים אמרה לי הרוקחת של שלמוצר "נולד" אחות תאומה למריחה " קרם " שיעילותו יותר טובה מכל המוצרים הדומים הספיגה מעולה, אין לו ריח חריף והעיקר העיקר שהוא מחמם ומקל מאד על הכאבים ומשחרר מאד ואני יכולה לעשות פעולות שזה זמן לא יכולתי לעשות. שווה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב בלתי נסבלים - תגובה
סהר צור13/01/2013שלום דנה היקרה
כאב גב הינו נפוץ מאוד. הגורמים ידועים אך לא תמיד ניתן למצוא את הטיפול המתאים.
מצוין עשית כשפנית לרופא על מנת לברור את מקור הבעיה. עכשיו כשאת יודעת שאין בעיה מבנית את יכולה לטפל בעצמך במגוון רחב של טיפולים.
אינני יודע איזה סוג עיסוי עברת ועל ידי מי. אני ממליץ על עיסוי רפואי אצל מטפל בעל ניסיון קליני שיוכל אף הוא לאבחן תנועתית את מקור הכאב.
בשורה התחתונה ישנו צורך לחזק באופן קבוע את שרירי הבטן ולשמור על גמישות מפרקים בעיקר באגן הירכיים.
לעיתים רבות גם הזמן עושה את שלו אך אין זה אומר להזניח.
בינתיים תשחררי קצת לחץ מכך שהבית לא נקי - תביאי מנקה - תנשמי ותדאגי לגופך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב רגל תוצאה של בלט דיסקקובי06/01/2013
שלום רב,
בן 38, לפני כמעט שנה החלו כאבים חזקים בעכוז ימין, בעיקר לאחר קימה מישיבה. הכאב חלף לאחר שחרור קל. נטלתי ארקוקסיה 10 ימים והכאב כמעט חלף. לאחר סיום הטיפול כאב חזר אך בעוצמה פחותה, למעט פרק זמן קצר שאז נטלתי שוב ארקוקסיה. במשך הזמן הכאב שינה את אופיו לאורך כל רגל ימין, לא קבוע, בד"כ תוצאה של ישיבה ממושכת (עובד בעבודה משרדית). בדיקת EMG יצאה תקינה אך אולי בוצעה מוקדם מידי. בצילום CT נמצא בין היתר בלט דיסק אחורי L3L4 L4L5 עם לחץ קל על השק, כמו"כ נמצא L5S1 בלט דיסק אחורי ולטרלי דו"צ עם לחץ על השק ועל המוצא של העצבים ההיקפיים יותר מימין. הייתי בפיזיותרפיה למשך כחודשיים ללא שיפור של ממש. עברתי סדרה של ארבעה עיסויים רפואיים וכן דיקור ללא הצלחה. נועצתי ברופא מומחה שהמליץ על דיקור ספינאלי לטיפול בכאב. אני חושש מהטיפול האמור ושואל האם יש טיפול אחר שיכול לסייע לי ?
תודה על הסיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב רגל תוצאה של בלט דיסק - תגובה
קובי אביב06/01/2013שלום קובי
בהחלט כמו שכבר בטח אמרו לך הכאבים ברגל מגיעים מהבלטים בגב והלחץ על העצבים.
לצערי לא כל שיטה עובדת על בני האדם אותו הדבר, יש כאלו שמוצאים מזור בפיזיותרפיה, דיקור עיסוי וכדומה ויש כאלו שלא ויחד עם זאת אני ממליץ להמשיך ולנסות.
הכאב נובע מהלחץ על העצבים ובגישת העבודה שלי לתת דברים לשיכוך כאב זה טוב על מנת להקל עלייך ביומיום אבל לא פותר את הבעיה ולשם כך יש לעבוד על האזור שלוחץ וחבריו בכדי שלא יווצר לחץ חזק מדי עד שהגוף יבצע את תהליך ההחלמה הטבעי.
אתה יכול לבדוק את שיטת ה trigger point therpay יחד עם תנועה משקמת ששם נוכל ללמדך גם איך לאמן את שרירי הגוף הרלוונטיים לקחת את העומסים הנכונים, לחזק או להרפות במידת הצורך את הגב, בטן, רגליים וכדומה.
יש עוד שיטות רבות שיכולות לעזור לך אבל איני יודע בדיוק מה כן.. תמשיך לנסות ואל תתייאש, גם זה חולף.
הרבה בריאות
קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי ורפלקסולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?אושרית27/12/2012
משחות להקלה על כאבי גב כמו בן גיי או פלסטרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? - תגובה
קובי אביב27/12/2012היי אושרית
במונח פלסטרים אני מניח שאת מתכוונת לקינזיו טייפינג (הצבעוניים?)
אני אישית לא בעד משחות מחממות אלא במצב של כאב גב אקוטי ובלתי נסבל ואז אפשר למרוח על מנת להקל מעט את הכאב אך המשחות האלו אינן מרפאות או גורמות לתהליך ריבוי להבדיל מהקינזיו טייפינג שיש משמעות רבה לכיוון וצורת ההדבקה, המתיחה וכדומה כל אלו יגרמו לאפקט ריפוי חזק יותר מאשר משחות מחממות
תרגישי טוב
קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי ורפלקסולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף? - תגובה
סהר צור03/01/2013שלום אושרית
ישנן משחות המכילות רכיבים טבעיים פעילים שבהחלט יכולים להקל כאב שרירים.
עם זאת, כל סוגי המשחות (אני מחזק את דבריו של קובי) אינן מטפלות בבעיה כי אם בסימפטום.
טייפים קניזיולוגיים תורמים רבות להתאוששות השריר, זרימת הדם ושיקום התנועה.
רפואה שלמה
סהר צור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב "חורפיים"נורית16/12/2012
מידי שנה בחורף אני סובלת מכאבים עזים בגב התחתון, עזים עד כדי כך שאני רואה "כוכבים". הם מגיעים כל שנה. השנה הם טרם הגיעו אבל החורף עוד צעיר. האם יש לי דרך להימנע מהם לחלוטין??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב "חורפיים" - תגובה
סהר צור17/12/2012שלום נורית
הכאב המתואר מוכר כמו גם התקופה..
כאב גב תחתון "רגיל", נובע לרוב מיציבה לקויה, חולשת שרירי הבטן ומהתקצרות של שרירי הירך האחוריים. בחורף כשמזג האוויר מתקרר השרירים מתכווצים יותר על מנת לשמור את חום הגוף וכתוצאה מכך מופיע הכאב או לחלופין מגביר כאב קיים.
ההמלצה החמה ביותר שאני יכול להעניק לך היא לשמור על גופך בתנועה.
כך החורף לא יפתיע אותך וגם לא תקופה אחרת..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב "חורפיים" - תגובה
קובי אביב27/12/2012היי נורית
כשעמיתי מתכוון לתנועה אז הוא מתכוון לכך שבנוסף לפעילות הספורטיבית השבועית שאנו מקווים שאת מבצעת, יש להקפיד על תרגילי בוקר לשחרור הגב והזרמת הדם וכמובן לבצעם בכל רגע שאת מרגישה את זה מתקרב.
את מוזמנת להיכנס לאתרי ושם ישנו סרטון עם כמה תרגילי גב בסיסיים וטובים.
בהצלחה
קובי אביב - שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמניםגיטי04/11/2012
האם אפשר להביא לעיסוי שמן מהבית? אני מאוד רגישה לריחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנים - תגובה
סהר צור04/11/2012שלום גיטי
באופן אישי אין לי בעיה עם זה.
תתייעצי עם המטפל שלך.
אם הטיפול נעשה עם שמנים ארומטיים אז ככל הנראה ישנה מטרה מאוד מסויימת ללא קשר לרגישות שלך לריחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקובל לבקש מראש את מין המעסה?טליה25/10/2012
לא יכול לחשוב שגבר ייגע בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מקובל לבקש מראש את מין המעסה? - תגובה
קובי אביב25/10/2012בהחלט מקובל, זו בחירה שלך מי מטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב.בתיה13/10/2012
שלום רב ושבת שלום.
בסוף שבוע שעבר הייתי עם בעלי במלון בטבריה, החל מיום שבת ועד עצם היום הזה יש לי כאב גב, בימים הראשונים הכאב היה מאד חזק וזה בא לידי ביטוי במיוחד כאשר אני מסובבת את הראש לצדדים או מכופפת אותו קדימה, לאחר כמה ימים אפשר לומר שהכאב פחת אך עדיין כואב לי במיוחד כאשר אני קמה משינה וזה משתפר ככל שחולפות השעות.
ברצוני לציין שאני בת 46 ומעולם לא ידעתי מה זה כאב גב, כמו כן ברצוני לשאול באם זה קשור לכך שהמיטה במלון והכריות בלשון המעטה היו נעימות ובקושי ישנתי רק הסתובבתי מצד לצד.
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב. - תגובה
סהר צור13/10/2012שלום בתיה
יכול מאוד להיות שכתוצאה משינה במנחים לקויים נתפסו לך השרירים.
משאלתך לא הבנתי בדיוק היכן בגב כואב לך.. האם בגב העליון?
על כל מקרה חלפו להם שבוע ימים, מספיק זמן בשביל להתאושש מהתפסות רגילה ולכן אני ממליץ לך לגשת לאורטופד לבירור ולאחר מכן (אם טרם עשית זאת) להזמין לך תור לעיסוי רפואי שיחזיר אותך לתפקוד תקין.
בהצלחה ושבוע טוב
סהר צור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה18/10/2012בוקר טוב,
ראשית תודה על התשובה, לצערי עברו שבועיים ימים והכאב בגב טרם חלף לגמרי.
האמת שאני לא יכולה להצביע בדיוק היכן מרכז הכאב אבל, אני יכולה לומר שזה בחלק העליון של הגב, זה בא לידי ביטוי יותר כאשר אני מסובבבת את הראש לצדדים במיוחד לצד שמאל, אפשר לומר שהכאב כאילו מתחיל מהעורף לחלק העליון של הגב.
כמו כן אפשר לומר שהכאב מעט משתפר במשך היום, כלומר הכאב יותר חזק בשעות הבוקר לאחר שאני קמה.
מה דעתך?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
סהר צור18/10/2012נשמע קלאסי. אחד מהשרירים שמרימים ומקרבים את השכמה הוא הבעייתי.. הם נאחזים באזור העורף בגולגולת וזה מתאים למה שאת מתארת.
אני מציע מכל הלב לגשת למטפל בעיסוי רפואי ורצוי מאוד בגישת טריגר פוינט.
יוכל להקל עלייך משמעותית ויתר מכך למנוע אפקט דומינו- מצב שהשרירים שיוצרים פיצוי תנועתי בשל הכאב יחלו גם לאותת ולהכאיב ולמנוע תנועה תקינה.
אם תרצי פרטים נוספים אשמח לייעץ לך גם טלפונית או במייל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ושרירים אחרי צינון ושיעולנועם חן07/10/2012
שאלתי האם טוב וכדי לעשות עיסוי שוודי תוך כדי צינון ושיעול בעכבות כאבי גב שנגרמו עקב הצינון? האם זה ייעשה יותר טוב או יותר רע למטופל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ושרירים אחרי צינון ושיעול - תגובה
סהר צור09/10/2012שלום נונו
ישנו שלב בהתפתחות המחלה שלא נוח לאדם שיגעו בו וזה גם עלול ליצור תגובה לא נעימה של הגוף. עם זאת בשלב הלא נוח אני מאוד אוהב לעשות שימוש בכוסות רוח. התוצאה מופלאה.
יש להיות קשובים לגוף.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי
רפי עשת18/11/2012אבל יחד חשוב ללמוד כיצד לשחרר את השרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)