מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת מביךירון14/03/2011
הי עברתי לאחרונה עיסוי אוירוודה, במהלך העיסוי התחלתי לקבל זיקפה וניסיתי מאד להתנגד לה (להריץ מחשבות ולהתנתק מהעיסוי) מה שדי הרס לי חלק נכבד מהעיסוי.
יש לציין שמלבד זה מאד נהנתי והייתי רוצה לחוות עיסוי נוסף
השאלה שלי האם עשיתי נכון שהתנגדתי לזיקפה או שהייתי צריך לתת לגוף לזרום עם עצמו? (לפני ההתנגדות הייתי די "מרחף" והראש שלי היה באמת בעננים)
האם מצבים כאלו יכולים לקרות במהלך עיסוי? ואיך המטפלים מגיבים לתופעה?
אם למטפלת זה לא היה מפריע , גם לי זה לא היה מפריע (לא ביקשתי ערום מלא או הרפיה חלילה) איך אני אמור לנהוג????
בתודה מראש ירון.
נ.ב טיפול ממטפל לא רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מביך - תגובה
סהר צור18/03/2011נהגת בהתאם ירון.
צריכה להיות הפרדה בין מחשבות מיניות לבין הטיפול-אחרי הכל הבהרת היטב שלא זאת היתה מטרתך בטיפול.
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ב-CT רואים בקע דיסק L3-4שמואל13/03/2011
יש בקעדיסק אחורי בעומק 6 מ"מ ולחץ על השק. זה לא עובר כבר 3 חדשים. יש צליעה וקושי רציני בהליכה מעל כמה מאות מטרים. מה לעשות לפני ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב-CT רואים בקע דיסק L3-4 - תגובה
סהר צור18/03/2011שלום שמואל
מדוע למהר לניתוח? בלט דיסק לא ממהרים לנתח.. יש פתרונות רבים שניתן לנסות לפני.
אני מציע לך להתייעץ עם רופאים נוספים.
כמו כן, האם ניסית טיפול בדיקור או עיסוי רפואי?
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבדוד01/03/2011
שלום רב.
אני בת 18 תמיד סובלת מכאבי גב שאני לא יכולה לסבול , האורטופיד הופנה אותי לפיזיותרפיה (חיזוק שרירי גב ) אבל לא כל כך עזר אחרי זמן היה חוזר אותו כאב ..
לא יודעת אולי תוצאה של ישיבה לא נכונה (רוב הזמן לא יושבת זווית 90) !!
מה אני יכולה לעשות/לבקש בדיקות לפתור את הבעיה ??!! האם יש תרגילים שמחזקים שריר גב לעשות באופן קבוע באמת זקוקה לעזרה ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
שימי בק01/03/2011שלום
בהחלט ישנם תרגילים שמחזקים את הגב. חסרים לי המון פרטים לגבי מצבך - היכן מתרכזים כאבייך גב עליון או גב תחתון.
הפיזיותרפיסט אמור לכוון אותך לחיזוק שרירים מסוימים שקשורים לכאב שלך.
ישנם שיטות נוספות שכדאי לך לנסות אשמח להמליץ אם תהיי יותר מדויקת
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דוד04/03/2011כפי שאמרתי לך קודם מרגישה כאבים בגב לא בדיוק כאבי גב תחתון באמצע הגב כלומר , ( כשאחותי עושה לי קצת מסאז מרגישה נוח יותר ) אני חושבת שזה תוצאה של ישיבה לא נכונה כי אני לא תמיד יושבת גב ישר לפעמים יושבת גב עקום ... האם יש סיבה אחרת בגיל זה ?!
אני בריאה בדרך כלל , עברתי ניתוח לב לפני חודש אבל את הכאב הזה הייתי מרגישה גם לפני הניתוח .
קניתי כרית אורטופידית חשבתי שזה יעזור אבל עדיין מרגישה כאב בגב..
מקווה שתעזור לי להציג כמה תרגילים שיכולים לעזור /סיבות שעלולות לגרום לכאבי גב כדי להיזהר ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי להפרדת שכבות עור ושריר בגבצוף28/02/2011
שלום רב,
לאחרונה הלכתי לפיזיותרפיה דרך קופת החולים שלי, ושם נאמר לי כי עקב ניתוח עקמת שעשיתי לפני כעשר שנים (עם חתך מאוד עמוק מן הסתם..), ועקב הצורה של הגב שלי, יש מן היצמדות של השכבות (העור והשריר?), וביצעו לי עיסוי במטרה להביא למן הפרדה.
מעולם לא שמעתי על התופעה הזו. השאלה שלי מהו המצב המתואר? מה המינוח הרפואי שלו?
אודה לתשובתכם,
צוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי להפרדת שכבות עור ושריר בגב - תגובה
סהר צור01/03/2011תופעה ידועה - הדבקויות של האזור הצלקתי. ככל הנראה מדובר במעטפת השרירית ולא בעור. לאחר 10 שנים לא ניתן לגרום לשינוי מהותי במצב אבל ניתן בהחלט להקל מעט.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על הפירגון. גדליהוגדליהו25/02/2011
(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על הפירגון. גדליהו - תגובה
סהר צור26/02/2011בשמחה ידידי (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג שבדידינה21/02/2011
שלום,
אתמול עשיתי מסאג שבדי במכון מוכר.
היום בעבודה אמרו לי שאסור שיגעו בצוואר כי זה יכול לגרום לשיתוק או לבעיות הורמונליות.
והיום אחכ הסתכלתי באינטרנט וראיתי על אישה בת 36 שבעקבות עיסוי צוואר וקרקפת נקרע לה עורק בצוואר וגרם לה לקריש דם ו וחסם לה חלק משמעותי באספקת הדם למוח.
והיא עברה ניתוח.
כאב לה באותו הרגע לשעה או שעתיים ואחרי זה היא שכחה מזה ורק אחרי מספר ימים כאב לה שוב כשהייתה במכון כושר ופגע לה גם בראיה.
אני רוצה לומר שמהרגע שקראתי את זה גם לי התחיל לכאוב הראש. ואני חוששת שאולי קרה לי משהו.
כי לקראת סוף המסאג אז גם לי עשו בצוואר מסאג ביחד עם הגב העליון.
אני רוצה לציין שאני רזה מאוד ואני בת 36.
אני ממש מפחדת ולכן שאלותי הן:
1. האם היה חייב לכאוב לי ממש חזק בשביל שיקרה קרע? כי זה לא היה לי נוח התנוחה הזו אצל המסאציזתית.
2. כשאומרים מספר ימים שיש תופעות אז לכמה ימים מקסימום מתכוונים?
3. האם כדאי לעשות בדיקת סיטי ומתי?
4. אחרי כמה זמן אפשר לדעת אם יש בעיה בעורק?
5. לפני כן לא היה תפוס לי כלום ופתאום הצוואר או הגב העליון קצת תפוסים. האם זה קשור לעורק?
בבקשה, בבקשה תענו לי.
תודה מראש דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג שבדי - תגובה
סהר צור22/02/2011שלום דינה
הסבירות לנזק מעיסוי שוודי נמוכה מאוד מאוד מאוד.
אם היית במקום מסודר ומוכר אז אני מניח שהמטפלים שם מוסמכים ומנוסים בעבודתם.
התחושות שאת מתארת סבירות לאחר עיסוי. ראקציה לאחר טיפול יכולה להימשך יומיים שלושה לכל היותר. אני מניח שמה שקראת הסעיר אותך אך הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא נדיר ביותר.
את יכולה להיות רגועה. אם בכל זאת אינך שקטה את תמיד יכולה לפנות לרופא המשפחה שישקיט דאגותייך.
רפואה שלמה
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי בשיטת טריגר פוינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסאג שבדי - תגובה - תגובה
שימי בק24/02/2011שלום דינה
אני רוצה לחזק את תשובתו של סהר ולומר לך הסירי דאגה מלבך מתבצעים אלפי טיפולים בעיסוי שוודי והוא נחשב למאוד בטוח.
תהני מהתחושה שאת מרגישה את גופך ומודעת לו זו בין השאר מטרת הטיפול.
ובכל זאת אם עדיין ישנו כאב אחרי יומיים שלושה פני לרופא המשפחה שלך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בהתעוררותעומר20/02/2011
שלום,
אני סובל באופן קבוע מכאבים בשכמות ובגב התחתון כשאני קם בבוקר.
איזה טיפול יכול לעזור לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהתעוררות - תגובה
סהר צור22/02/2011שלום עומר
כל טיפול במגע מומלץ. כמובן שאני מציע לך לגשת למטפל מוסמך בעיסוי רפואי.
לפני הכל עליך לזהות מה בדפוסי היציבה היומיים גורם לך לעומס וכאבים.
אני ממליץ על חיזוק שרירי חגורת הכתפיים ועל חיזוק שירירי הבטן בנוסף למתיחות של שרירי הירך האחוריים.
רפואה שלמה
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי בשיטת טריגר פוינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי01/02/2011
יש לי כאבים בגב התחתון ועקמת די קלה כבר ארבע שנים בערך. קשה לי לעמוד כמה שניות רצוף, אבל בהליכה איו כאבים. איזה עיסוי יכול להתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סהר צור02/02/2011שלום יוסי
סוג העיסוי שמתאים לך פחות רלוונטי ממי שיטפל בך.
בחירה נכונה של מטפל היא המפתח להצלחת הטיפול.
כמו כן, תאתר מטפל שיכול להתאים לך גם תרגילים לסוג
העקמת שממנה אתה סובל.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע בגב תחתוןשלמה16/01/2011
שלום, עברתי ניתוח קיבוע בגב התחתון ב2002 באסותא אצל פרופ' פלומן. לאחר הניתוח רוב הכאבים שהיו לי בגב עברו לרגליים וכתוצאה מכך יש לי קשיים בהליכה. אני לוקח מאז אוקסוקונטין 80 מ"ג ביום+ליריקה 300. לפני כמה חודשים ניגשתי עוד פעם לפרופ' פלומן ועברתי בדיקת סי.טי והתברר שהתעלה שלי בגב מעל הניתוח צרה. הציעו לי לעבור עוד ניתוח, ויש לציין שבניתוח ב2002 היה לי זיהום חזק של 3 חודשים והרגשתי נורא ואני פוחד לעבור שוב ניתוח כזה. אודה לכם אם תמצאו לי פתרון אחר למצב הקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע בגב תחתון - תגובה
סהר צור16/01/2011שלום שלמה
ראשית אני מציע לך לשקול חוות דעת נוספת.
שנית. היצרות של התעלה הספינאלית הינה תוצר של גיל ושחיקה- חלק מהשינויים הניווניים שעוברים על גופנו במרוצת השנים.
כך שזהו פקטור שאינו מהווה אינדיקציה לניתוח.
ישנם טיפולי מגע שמרניים שיכולים להקל על מכאוביך.
אם תרצה פרטים נוספים פנה אליי למייל.
רפואה שלמה
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי בשיטת טריגר פוינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דיקור יבששלומי14/01/2011
שלום רב
רציתי לדעת איפה ניתן ללמוד את טכניקת הדיקור היבש והאם יש דרישות מקדימות. כמו כן האם הדיקור נעשה באמצעות מחטים סיניות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי דיקור יבש - תגובה
שימי בק14/01/2011שלום שלומי
טכניקת הדיקור היבש נלמדת בארץ במסגרת של קורס קצר שככל הידוע לי פתוח לפיזיותרפיסטים ורופאים. בהחלט צריך ידע קודם וניסיון רב מאוד בעבודת גוף היות והמחט נכנסת בצורה מאוד ממוקדת לטריגר פוינט יש צורך להכיר את הגוף ברמה גבוהה ביותר.
השימוש הוא במחטים סיניות אם כי כמובן בסיס השיטה שונה לגמרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים
שלומי15/01/2011היכן ניתן ללמוד את הקורס?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים - תגובה
שימי בק15/01/2011היי שלומי
תבדוק באתר איגוד הפיזיותרפיסטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גבאלעזר12/01/2011
יש לי כאבים בחלק התחתון של הגב. האם יש איזשהו עיסוי שיכול לעזור לי ספציפית לכאבי גב תחתון? יכול להיות שעיסוי יגרום לי לכאב גדול יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גב - תגובה
סהר צור13/01/2011שלום אלעזר
כמובן שעיסוי רפואי יכול לעזור.
חשוב לוודא הגעה למטפל מוסמך ובעל ניסיון.
אני מציע לקבל המלצות מהסביבה הקרובה.
תיתכן עליה ברמת הכאב לפרק זמן קצר לאחר
הטיפול שבסופה הטבה ניכרת.
רפואה שלמה
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי בשיטת טריגר פוינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקמעין29/12/2010
שלום רב,
אובחנתי לפני כ3 שנים כבעלת פריצת דיסק בגובה אל 4-5 עם לחץ על השק התקאלי. מאז לא עשיתי סי טי נוסף.
לצערי, אני סובלת מהתקף פריצה כל 2-3 חודשים למשך 4-30 יום של ניטרול. בזמן התקף יש לי הקרנות לרגליים שמשחקות פעם ימים פעם שמאל פעם קדימה ופעם אחורה. בבדיקות אצל מס' רופאים לא נמצאה כל בעיה ניורולית בכלל!!!
עד היום ניסיתי שלל דברים: כירופקט (עזר זמנית, כיום הוא כבר לא מוכן לגעת בי שמא המצב יחמיר), דיקור סיני (עזר רק להקרנות), כוסות רוח (עוזר מאד במצב אקוטי) תרופות (עזרו מאד עד שהתחילה רגישות לאביטרן וולטרן בזריקה ואלצתי לקחת אומפרדקס) , פזיותרפיה (כוסות רוח למת),שחייה (עודד כאבים), פילאטיס (הביא לי את ההתקף הנוכחי), מכון כושר (לא טוב ולא רע).שכיבה עוזרת, ישיבה כואבת, הליכה בסדר, עמידה לאורך זמן כואבת.
אני היום בהתקף כבר למעלה מ30 יום בפעם הראשונה מזה 3 שנים. לא יודעת כבר איך לעזור לעצמי, מסוגלת לעבוד אבל סובלת כאבי תופת.
מיואשת התחלתי סבב רופאים שהביאו אותי לבילבול.
אתחיל בזה שאף אחד מהם לא הפנה לניתוח. כולם גם מצאו בדיקות ניורולוגיות תקינות, כולם ניסו להפנות אותי למרפאת כאב (הלכתי והם המליצו על זריקה אפידורלית, אשמח להסבר אם בכלל כדאי לי ואם זה מסוכן).
אח"כ הגעתי לרופא שמצא באולטראסאונד שיש לי "גוש שומני גדול" בגב התחתון אותו המליץ להסיר בשאיבת שומן כדי למנוע משקל נוסף על הגב. (אשמח לעצה, האם אתה חוש שזה יעזור במשהו, חשבו לציין שהגוש באמת גדול ומתפרש על כל הגב התחתון כמו "חגורה עבה של שומן").
ואז הגעתי לפרופ' גיפשטיין ואני מצטטת אותו: " את לא במצב גרוע מספיק בשביל ניתוח כירוגי אורתופדי גדול מצד אחד, ומצד שני, את לא במצב טוב מספיק בשביל לא לעשות כלום, אבל לפני שאני מחליט מה לעשות אני צריך שתעשי סי טי מעודכן ותחזרי אלי, רוב הסיכויים שאמליץ על disc nucleoplasty"
כמו כן, קיבלתי גם המלצה ללכת לד"ר לוינקופף, פרופ' פלומין,סטפן בן שושן, לנסות את שיטת אילן לב, לנסות פלדנקרייז ולנסות את שיטת אלכסנדר.
שאלותיי אליך הן:
1. האם אתה ממליץ על זריקה אפידורלית?
2. האם אתה ממליץ להסיר שומן בגב תחתון?
3. מה אתה חושב על לעשות סי טי מחודש? ( האם יש טעם? בגלל הקרינה?)
4. מה אתה חושב על השיטה של סטפן בן שושן ?
5. מה אתה חושב על השיטה של אילן לב?
6. האם אתה ממליץ על הטיפול disc nucleoplasty? ומה זה בכלל?
7. מה אתה חושב על פלדנקרייז ושיטת אלכסנדר?
8. האם אתה ממליץ על פרופ' פלומין וד"ר לוינקופף?
ממש ממש מצטערת על הבלאגן, זה בדיוק הבלאגן שיש לי בראש, אני צריכה קצת סדר. בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
סהר צור30/12/2010קלאסי- מעיין
פירטת יפה. בואי ניקח ממה שתיארת את מה שעושה לך טוב ואת מה שניתן לייעל.
אני ממליץ על המשך אימונים בחדר כושר, כשהמטרה היא חיזוק שרירי הבטן, מתיחות לשרירי ההמסטרינג. שיפור דפוס היציבה. חדר הכושר מקום אידאלי לאיזון קבוצות שרירים אופטימלי, כשמרווח המקום לבצע טעויות ולגרום נזק עצמי הינו צר.
דבר שני. דיקור שהוכיח עצמו כיעיל להקרנות הכאב - כמובן להמשיך.
חשוב להבין שמה שגורם להתקף הינו דפוס בעייתי של יציבה ופעולות חוזרות היוצרות עומס וגורמות להתקף. מודעות תנועתית זה שם המשחק..
לא ציינת מהם עיסוקייך, אך אני מניח ששם טמונה עיקר הבעיה.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקעומר22/12/2010
היי
לפני מספר חודשים גילתי שיש לי פריצת דיסק ב- L4,L5 ברמה 1 ו-2
לאחר שחודש הייתי משותק ובקושי זזתי ולאחר טיפולים פזיוטרפים והליכות מרובות.
היום חזרתי לנורמליות.
שאלתי, איך אני יכול לשמור על גופי, לתחזק אותו כדי למנוע את ההתקף הבא מבלי לעבור ניתוח, האם אני יכול להירשם לחדר כושר לחזק קצת את שרירי הבטן כתף, לא בשביל להרים משקולות חופשיים, חשבתי על שחייה אך הבנתי שחזה דווקא יוצר לחץ על הגב.
אשמח לקבל המלצות.
תודה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
סהר צור22/12/2010שלום עומר
חדר כושר מהווה פתרון אידאלי לחיזוק קבוצות שרירים אופטימלי. מרווח הטעויות בחדר הכושר הוא נמוך, בעיקר אם אינך מתכוון למשקולות חופשיים.
חיזוק שרירי הבטן, מתיחות והקפדה על מנחי יציבה נכונה ישמרו עליך מהתקף נוסף.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה כטיפול בשרירי גב תחתון תפוסיםדן חרסונסקי18/12/2010
אורתופד אבחן אצלי שרירי גב תחתון תפוסים עקב ריצה עם נעליים שחוקות.
ניתנה המלצה לשחייה (חתירה + חזה) ע"מ לטפל בשרירים אלו.
מספר שאלות:
1. האם ניתן להזיק לגב עקב שחייה לא נכונה של חתירה (סה"כ אני יודע לשחות אך לעולם לא עברתי הדרכה מקצועית)?
2. האם שחיית חזה אכן מסייעת לפתרון הבעיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה כטיפול בשרירי גב תחתון תפוסים - תגובה
סהר צור18/12/2010שלום דן
אני מצרף להמלצתו של האורופד גם מדרסים.
שחייה לא נכונה של חתירה יכולה לגרום לעומס על הצוואר בעיקר.
שחיית חזה לא נכונה עלולה לגרום לעומסים על הגב התחתון והן על הצוואר.
האם אתה מקבל טיפולי מגע? האורטופד הפנה אותך לפיזיותרפיה?
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דן חרסונסקי19/12/2010לא הפנו אותי לשום טיפול.
הוא המליץ לי על שחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
סהר צור19/12/2010בפיזיותרפיה תקבל הדרכה ראויה וטיפול מגע יקל משמעותית.
רפואה שלמה
סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI גב מותני עם ובלי ח.נ.שירי20/11/2010
שלום רב!!!
דיכוי שומן T1 T2 סגיטלי ואקסיאלי.
L5-S1 - מוקד סגנל מוגבר בקצה האחורי של הדיסק חשוד לקרע אנולרי.
אין פריצה בכל השק.
אין הצרות השק או הנקבים.
אין האדרה חריגה בשק או במבנה הגרמי.
בליטות דיסקים זעירים מ L1 עד L5.
אודה לכם אם תעזרו לי מה כל מה שמצאו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI גב מותני עם ובלי ח.נ. - תגובה
סהר צור21/11/2010שלום
אני מציע לפנות לפורום אורטופדיה, ניתוחי עמוד שדרה.
בהצלחה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח MRI ע"ש מותני עם ובלי ח.נ.
שירי21/11/2010שלום סהר
אפשר הסבר למה לשמה הסבר קצר כי אני ממש לא רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח MRI ע"ש מותני עם ובלי ח.נ. - תגובה
סהר צור22/11/2010שלום שירי
עדיף שתפני לרופא שהפנה אותך לבדיקה.
בגדול "דיכוי שומן" זהו אפקט שנוצר במכשיר התהודה על מנת לקבל פיענוח מדוייק יותר.
יש חשד לקרע במעטפת החיצונית של הדיסק אך זה עדיין לא פריצת דיסק.
בכל מקרה מאחל שיהיה בהצלחה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס
תנסי בפורמים רלוונטיים יותר לפירוט נרחב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)