מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצם הבריחליא03/09/2014
שלום
ברצוני לשאול שאלה להבהרה ..
כשאומרים בלוטה מעל עצם הבריח מתכוונים שהבלוטה תהיה ממש על העצם או שגם באזור שם.. למשל, אני בחורה רזה יחסית ועצמות הבריח אצלי בולטות, מה שיוצר דמוי שקע כזה בין העצם לצוואר שם בצד שמאל בתוך השקע גיליתי בלוטה קטנה וניידת , השאלה היא זה נחשב גם עצם הבריח? כי קראתי שבלוטות שם הם סימן בכלל לא נחמד ואני לחוצה
תודה מראש
בת 23+ תינוקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הבריח - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/09/2014שלום,
לא כ"כ מבינה את השאלה.
כדאי להבדק. במקרה של ספק אפשר לבצע בדיקת אולטרא סאונד.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות B12 נמוךאבי02/09/2014
שלום רב,
אני מוטרד מאופן הטיפול והאבחנה שקיבלתי ומעוניין לקבל סיוע בנושא.
6 שנים חזרתי מטיול ממושך במזרח וכמובן לא אכלתי הרבה בשר וכשחזרתי ועשיתי בדיקות דם בין היתר בגלל אפיזודה נפשית היה לי 194 של B12 בדם. תוצאה שלהבנתי מעט נמוכה אך סביר מאד שנגרמה עקב תזונה לקויה בעיקר (הרופאים לא יידעו אותי ולא הייתי מודע לעניין. מלפני שנתיים עברתי בדיקת דם נוספת והתוצאה של B12 הייתה 214. שוב בקצה התחתון של הסקאלה אך נראה שהכל בסדר. מלפני שנה שוב עברתי בדיקות דם והתוצאה היתה 153. תוצאה נמוכה ולכן הרופא נתן לי לעשות 5 זריקות של B12 במשך חודש. כחודש לאחר הזריקות עברתי בדיקה נוספת והתוצאה הייתה 539. לאחר תוצאה זו החלטתי בעצמי (פחות בעצת הרופא) לקחת באופן יומי כדורי B12 מתחת ללשון במשך 4 חודשים. בבדיקת דם שביצעתי לאחר 4 חודשים שהייתי על הכדורים התוצאה ירדה ל315. חזרתי לרופא בבקשה לקבל הפניה לבדיקה של סיבות לאי ספיגת B12 בעיכול או אחרת כי להבנתי יתכן שישנו גורם מפריע (בעיות בכבד,זיהום חומציות יתר, באמת שאינני יודע...) בקשתי מבחן שילינג כי על זה שמעתי מדוד פרופ' בארה"ב. הרופא כאן לא ממש ידע על איזשהם בדיקות שעושים בכל זאת נתן לי הפניה לשילינג. שבדקתי מול כל בתי החולים שהכרתי וגם מול קופ"ח מכבי אמרו לי שכבר לא עושים את זה ומצאתי את עצמי עובד עצות. כמו כן לאחר הבדיקה של ה315 ביקשתי מהרופא מרשם ל5 זריקות נוספות שאקח אותם פעם בחודש (כך חשבתי שאצא מאוזן פחות או יותר) לאחר כ-5 חודשים שסיימתי את הזריקות האחרונות של פעם בחודש רמת הB12 שלי הייתה 356. כלומר תקין אבל כמובן בזכות הזריקות אחת לחודש ולא ממשהו אחר. כאמור אני אוכל בשר כל חיי ובבדיקות שעשיתי מלבד הB12 לא היו איזה חריגות מיוחדות.
איזה בדיקות קיימות היום שאפשר לעשות בנושא בעיות ספיגה והסיבות?
האם ניתן לבקש אותם מהקופ"ח? ואם לא אז מאיפה כן?
האם כך סתם פתאם באמצע החיים לבחור בריא פתאם יש מחסור בB12 וגם ירידה ברמה באם מפסיק זריקות? האם אין גורם לבעיה שצריך לבדוק והקופ"ח והרופא לא מחויב לבחון את הסיבות יותר לעומק?
מבקש עזרה.. תודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות B12 נמוך - תגובה
אני מבינה שהרמה כעת תקינה ויציבה.
סיבות עיקריות: מחסור בתזונה. אם אכן אתה אוכל בשר בקר (אין בכלל מקור צמחי לויטמין זה) אז כנראה שיש לך בעיית ספיגה , כגון חוסר IF. אכן לא מבצעים היום מבחן שילינג למיטב ידיעתי.אפשר לבצע בדיקה לנוגדנים אנטי-פריאטליים.
טיפול בזריקה אחת לחודש הוא סביר. לחילופין אפשר לקחת כדורים במתן תת-לשוניץ
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרוספאןרינה01/09/2014
שלום קיבלתי זריקה של דיפרוספאן 2CC רציתי לדעת תוךכמה זמן בערך החומר חולף לו מהגוף?? יש לי לכין פלנוס תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפרוספאן - תגובה
זמן מחצית חיים כ50 שעות, כלומר החומר נמצא בגוף כשבוע.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה בבקשהאנונימית31/08/2014
שלום,
אשמח לעזרה, אני ממש על סף יאוש.
כבר שנים שאני בבדיקות ומעקים סביב ברזל ופריטין, אבל העניין חוזר על עצמו שוב ושוב ואנחנו לא מגיעים לשום דבר.
יש לי ברזל ופריטין נמוכים, אני לוקחת כדורים שנים, ומה שקורה שכל פעם אחרי שאני לוקחת כדורים יש עליה, ואז כשאני מפסיקה זה יורד בחזרה. והפריטין תמיד נמוך.
הבעיה שלא רוצים לתת לי זריקות כי ההמוגלובין בסדר.
אבל בפועל אני מאוד חלשה, מסוחררת כל הזמן, מרגישה חוסר שיווי משקל, עצבנית כל הזמן ורק רוצה לישון.
אני לוקחת שנים כדורים, מכל מיני סוגים, הייתי אצל תזונאיות והקפדתי מאוד על תפריטים שתנתו, לקחתי צמחים, שתיתי בקבוקים של ברזל (כמו פלורידקס וכדו') ובאמת ששום דבר לא עוזר.
אני כבר חוששת שיהיה לי נזק מכל החוסר הזה, ובכלל נמאס לי לחיות בחולשות שכאלה.
ממש אודה לעזרתכם.
אני מצרפת את הגרפים של הבדיקות האלה, מקווה שזה ברור ניסיתי כמה שיותר לסדר (ציינתי טווח בגלל שאני לא יודעת אם בכל הקופות זה אותו הדבר).
מספר פרטים חשובים:
בת 22
יש לי IGA NAPHROPATHY קרוב לשנתיים (חלבון בשתן, תפקודי כליות תקינים, חלבון מאוזן כבר שנה - בסביבות 100-200 באיסוף של 24 שעות)
נוטלת טריטייס, גם קרוב לשנתיים
מעבר לזה אין משהו מיוחד שידוע לי עליו.
משקל - 49, גובה - 1.55 מ'.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה בבקשה - תגובה
ראשית יש לנסות להבין למה יש חוסר ולטפל בסיסב.
שנית, אם הטיפול התרופתי עוזר, מומלץ לא להפסיק אותו.
לגבי החולשה- יתכן שיש סיבות נוספות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דםמאיה29/08/2014
שלום. בת 34 ברקע אנמיה תלסמיה וחשד ללופוס. מזה שבוע חשתי כאב בשוק רגל שמאל מאחורה המקום לא נפוח או אדום אלא כואב ורגיש למגע. לאחר שבוע של כאב , הכאב והרגישות נעלמה בשנייה אחת כאילו לא היה. יכול להיות שמדובר בקריש דם שהתנתק מהרגל ועכשיו מטייל בגוף? מה עלי לעשות. מודאגת מאד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם - תגובה
נשמע כמו שריר מתוח , האם נבדקת?
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף וגלי חוםעדי29/08/2014
שלום, בשבועיים האחרונים יש לי גלי חום מידי פעם, וחום גוף שנע בין 37-37.7 , החום גוף הרגיל שלי בד"כ עומד על 36.5. זה תקין?צריך ללכת לרופא בשביל זה? אני יודעת שחום נחשב כחום גבוהה רק מ38 מעלות.. אשמח לתשובתכם!עדי, בת 22 ובריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף וגלי חום - תגובה
חום נחשב החל מ37.4 . דורש בדיקה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוריה28/08/2014
שלום רב,
אני בת 23 וכבר תקופה ארוכה בלילה יש לי ריור יתר. כשאני קמה בבוקר כל הכרית שלי כתמים(זה בצבע חום כתום כזה..)
זה ממש מציק לי... מה זה יכול להיות ?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לפעמים : סיבה בפה, במערכת העיכול או נוירולוגית, הריון או תרופות. לפעמים ללא סיבה.
כדאי להתחיל בירור ע"י אא"ג.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף ואדמומיותלילך26/08/2014
קיבלתי מכה ברגל השתפשף לי העור והפך להיות אדמומי ולבן מסביב ובתוך המקום האם אפשר לשים איזה משחה או שיעבור לבד , מצרפת תמונות לחוות דעת והמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשוף ואדמומיות - תגובה
מכיוון שיש חסר עור יש להקפיד על חיטוי טוב, משחה אנטיביוטית ואפילו אנטיביוטיקה במקרה שלא משתפר.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס השפתייםא26/08/2014
שלום,
מה יותר יעיל ומהיר בתחום המשחות - פנליפס או זובירקס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שהכי יעיל
דליה28/08/2014זה סיליצאה ליפ הרפס ג'ל, עוזר בריפוי הפצע וגם עוזר עוד לפני שההרפס ממש מתפרץ, בשלב העקצוצים. אני שמה אותה ברגע שאני מרגיש בצריבה באזור, למניעה. וזהירות הרפס מאוד מדבק, אתה יודע שצריך לשטוף ידיים טוב טוב לפני ואחרי שנוגעים בשפתיים, לא לנשק אחרים וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת המגןיאיר22/08/2014
שלום, בן 40. במעקב אונקולוגי לאחר סרטן האשכים נמצא במקרה בבלוטת התרים קשרית מעט היפואקואית 0.5 ס"מ. בוצע ניסיון לניקור אך לא הצליחו לקחת חומר. הרופא המטפל אמר נבצע מעקב.
כעת לאחר 9 חודשים בוצע שוב א.ס. להלן הממצא:
"הודגמה קשרית בקוטר 0.4 ס"מ, בעלת מרקם אנאקואי עם תוכן בתוכה "
האם הממצא הנ"ל מצריך המשך בירור או מסתפק במעקב? האם מדאיג?
תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבלוטת המגן - תגובה
לא ברור איפה הבלוטה ומהם מאפייניה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת המגן - תגובה
לדעתי מומלץ מעקב, אבל ההחלטה תלויה בשיקולים קליניים נוספים.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת כדוריםנסטיה18/08/2014
היי,
אתמול בערב בלעתי 5 כדורים של אקמול פוקוס. ישר אחרי זה הלכתי והקאתי הכל.
היום יש לי כאב בטן ובחילות, מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת כדורים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2014שלום,
הכדור מכיל 250 מ"ג אקמול, 250 מ"ג אספירין ו65 מ"ג קפאין.
כנראה שלא מדובר במנה רעילה לכבד (תלוי משקל) וגם הקאת כנראה את הרוב.
כדאי לשתות הרבה ולהתיעץ בקשר לסיבה שהביאה אותך לכך.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDLנתן15/08/2014
שלום רב
שמעתי מקרדיולוג כי מחקרים מראים שרק רמת LDL הנמוכה מ70, מונעת המשך החמרת היצרות קיימת בעורקים, האם זה מוכר לכם? האם הדבר נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LDL - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2014אכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול -כולסטרולדן10/08/2014
שלום רב,
בן 69. בבדיקות הדם יצא:
CHOLESTEROL 213.5
TRIGLYCERIDES 56
CHOLESTEROL HDL 66
CHOLESTEROL LDL CALC 136.0
NON HDL CHOLESTEROL 147
מטופל תרופתית בניפידיפין ולחץ הדם מאוזן.
האם יש צורך בטיפול להורדת הכולסטרול? האם מומלץ על טיפול תרופתי או מספיק פעילות גופנית ותזונה נכונה?
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול -כולסטרול - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2014עלייה קלה בLDL - בהנחה שאינך סובל מסוכרת או מחלות לב וכלי דם.
יש לשקלל עם גורמי סיכון נוספים ולהחליט בהתאם .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בגבהאופק09/08/2014
שלום רב,
אני בן 20 וכבר 4-5 ימים שיש לי כאב באיזור הגבה השמאלית (פנימי כמובן), כשהכאב מתחזק בכל דפיקה שלה הלב. הכאב הוא יחסית נקודתי. כשאני לוקח כדור אדוויל (והולך לנוח) הכאב עובר, אבל נכון לימים אלה חוזר יום למחרת, אם כי לא ישר בבוקר.
אציין שבשבועות האחרונים השינה שלי לא הייתה סדירה והייתי ער בלילות וישן בבקרים ושיש לי בעיה במפרק הלסת שכנראה היא לעיתים קרובות גורמת לכאב ראש, אם כי מסוג, מקום והרגשה אחרת לגמרי, ובנוסף, במשך מספר שבועות הייתי מצונן ועם קוצר נשימה ולקחתי משאף לאסתמה (אולי סינוסיטיס?).
אני הנחתי לפי התסמינים שזו מיגרנה. אשמח לדעתך בנושא,
תודה רבה מראש,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש בגבה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2014שלום,
כל האפשרויות סבירות ואין מנוס מבדיקת רופא... גם סטרס בהחלט יכול להשפיע.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה רציניתמ06/08/2014
אני בת 40 סובלת שנים מנשירת שיער אחרי מקלחת במברשת כשמסרקת נשארות מלא שערות ועל הבגדים והמצעים. פעם לקחתי כדורי רוטס ועוד כדורים אבל לא עזר. עשיתי גם בדיקות דם אין לי חוסרים בדיקות תקינות חוץ משהיתה חסרה חומצה פולית אבל לקחתי כדורים. צירפתי תמונה של חתיכת שיער שתמיד נהיה לי כמו גולה כזאת ואחרי מקלחת שמסרקת זה יוצא או שגוזרת את זה. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
דנה07/08/2014יש טיפול טבעי ברמה עולמית
תחפשי בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה
מ07/08/2014איזה טיפול? יש הרבה אבל הרוב לא באמת עוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום
דנה08/08/2014למרות שזו עלות כספית .
זה תכשיר צמחי שמקבלים לשתות והוא נוגד תהליכים דלקתיים שמעורבים
בנשירת שיער.
גם אני הייתי סקפטית בהתחלה ובהמשך כשנוכחתי שיש חיזוק לשיער הבנתי שזה הטיפול שאני צריכה.
תכנסי לאתר - רמה עולמית במחלות עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה
מ08/08/2014תודה אבל אין לי יכולת להוציא על זה כרגע מבחינה כספית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)