מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםz10/03/2014
בדיקת u s כבד בגודל ומרקם תקינים,פרט לממצא ציסטי בגודל כ- 1.2 ס"מ בסגמנט 5 של אונה ימנית
יש המלצה לעשות בדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים מה זה אומר? נישלחתי לבדיקה בעיקבות כאב בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/03/2014שלום,
נראה שמדובר בממצא שפיר שהתגלה במקרה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מטרידמלי09/03/2014
בעקבות התקררות נשארתי עם שיעול מטריד,קיבלתי כעת תרופה מכייחת , האם תרופה זו תפסיק את השיעול?
לפי הבנתי על מנת לכייח את ההנוזלים יש צורך בשיעול.....
תודה על התשובה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מטריד - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/03/2014שלום,
תרופה מכייחת עוזרת לרכך את הליחה ולהקל על הוצאתה באופן יותר יעיל וע"י כך אולי מפחיתה בסופו של דבר את הצורך להשתעל בתכיפות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת שריריםלירן07/03/2014
שלום רב, ד"ר. אני בן 34, בריא בדר"כ. מצוי בשנה האחרונה במתח רב ע"ר אירוע רפואי של ביתי, חווה תופעות פסיכומטיות רבות הקשורות בעיקר בשרירים תפוסים בגב ובצוואר (נבדקתי ע"י רופאים).
בשבוע האחרון החלה תופעה נרחבת של קפיצות שרירים בכל מקום בגוף, רגליים במיוחד, אפילו עפעפיים. אני מאוד מאוד חושש מ ALS עד כדי שהדבר מדיר שינה מעיני. בדיקת נוירולוג רק בעוד שבועיים..
אציין כי נבדקתי בדיקת נוירולוג מומחה ע"ר כאבי הראש שהיו לי לפני כחודשיים, והבדיקה נמצאה תקינה. השאלה היא אם הבדיקה שהוא ביצע היא בעצם הבדיקה שמבצעים כדי לאמת/לשלול ALS..
האם ייתכן כי קפיצות שרירים בלבד, ללא כל סימן נוסף יהווה בגילי ומצבי את ראשיתה של המחלה הנוראית?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת שרירים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/03/2014שלום לך,
"קפיצות " שריר או פסיקולציות , הינן סימפטום שכיח שיכול להיות קשור גם לסטרס רגשי.
זהו רק אחד הסימפטומים של ALS שהינה מחלה נדירה יחסית, בעלת ביטויים נוספים כגון חולשת שרירים, כולל שרירי דיבור ונשימה. חשובה בדיקה נוירולוגית מקיפה וEMG.
אני מקווה שחששותיך יתבדו.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאג'אמא07/03/2014
שלום,
רציתי לדעת האם ישנה בעיה בריאותית להשתמש בסאג' (כלי מתכת קעור שמשמש להכנת פיתות על האש) באופן כללי וגם האם יש בעיה בשימוש ראשוני (כך שלא השתמשו בו כלל לפני כן).
אם כן, האם כיסויו בנייר כסף יכול לפתור את הבעיה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאג' - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/03/2014שלום,
לא ידועה לי בעיה בריאותית בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דיוסי06/03/2014
שלום
בן 40, לא ברור אם סובל מלחץ דם גבוה, לעיתים הוא גבוה, לעיתים בנורמה, הולטר לחץ דם גבולי (בלילה תקין, ביום הרבה מדידות גבוהות),לא מטופל בתרופות ללחץ דם.
ברצוני לשאול האם יש דרך לדעת אם יש בעיה של לחץ דם גבוה ו/או אף נזקים כתוצאה מהלחץ דם מעבר למדידות לחץ דם?
בהנחה ויש לחץ דם גבוה אלו איברים נפגעים בשלב ראשון?
אלו בדיקות מומלץ וניתן לעשות בכדי לתפוס את הנזקים בזמן מוקדם ככל האפשר?
בדיקות דם ושתן? איזה חשוב לעשות?
עיניים? אקו לב?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד - תגובה
סימני יתר לחץ דם ממושך ניתן לראות בתרשים אק"ג ובאקו לב.
סיבוכי יתר לחץ דם: בקרקעיות העיניים, בתפקוד הכלייתי.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באילו בלוטותשירית06/03/2014
מבקשת לדעת אילו הן הבלוטות שהתנפחו לי מצידי הסנטר וכואבות מאד. ברור לי שזה חלק מהתקררות קשה שאני עוברת, אבל בעוד אני מכירה דלקות שקדים שאז הנפיחות היא בגרון, הרי שכאן הנפיחות היא מתחת ללסת בצידי הסנטר.
מלבד כאב חריף בנגיעה בבלוטה עצמה קיימים גם כאבים בחניכיים.
מבקשת לדעת אילו בלוטות אלו הנפוחות?
והאם יש להתייחס כהצטננות רגילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באילו בלוטות - תגובה
בצואר ישנן קשריות לימפה מרובות.
כנראה את חשה את הקשריות התת-לסתיות, שלעתים קרובות גדלות בתגובה לזיהום וירלי או חיידקי בגרון .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירית09/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ברזלמירי ת06/03/2014
שלום רב,סובלת מעייפות,מירגנות ו"עיניים כבדות" לאחרונה עשיתי בדיקות ברזל
Fe - Iron -93
Ferritin-29 -האם זה נמוך ויכול לגרום לתופעות הנ"ל?מספיק לקחת ברזל עדין של סולגאר?
לפני מספר חודשים עשיתי גם בדיקתם דם וביניהם בדיקת CRP 0.6 כשהנורמה 0.5 -הרופאה לא אמרה כלום על זה,אבל היתי אצל גסטרו והוא כן העיר על זה....האם יש מקום לדאגה?
תודה רבה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ברזל - תגובה
מכיוון שלא ציינת מהם ערכי הנורמה של המעבדה הבודקת, אינני יודעת עד כמה נמוכים הערכים. לא ציינת גם אם יש אנמיה (המוגלובין נמוך)
רמות ברזל נמוכות יכולות לגרום לעייפות וחשוב לתקנן ע"י תוסף , שיפור בתזונה וטיפול בסיבה.(אבוד דם? חוסר ספיגה?)
CRP מעט גבוה מעיד על פעילות דלקתית כלשהי בגוף. לכשעצמו לא דורש אלא מעקב.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםששי05/03/2014
אני סוכרתית בת 78 אלה בדיקות הדם שלי
FERRITIN 11.9 ng/ml
TRANSFERRIN 324 mg/dl
VITAMIN B12 327 pmol/L
FOLIC ACID 21.2 nmol/L
MICROALBUMIN/CREAT 52.16 mcg/mg
UREA 53 mg/dl
URIC ACID 7.56 mg/dl
HB 11.6 g/dl
HCT 37.6 %
MCV 76.0 fL
MCH 23.4 pg
MCHC 30.8 g/dl
MICRO % 7.4
HYPO % 13.5
האם רצוי לקחת ברזל, אם כן איזה הכי מומלץ?
האם יש פגיעה בכליות, מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
לא ציינת מהם ערכי הנורמה של המעבדה הבודקת ולכן קשה להתייחס.
יש כנראה אנמיה של חוסר ברזל וגם הפרשת חלבון בשתן.
יש לשפר רמת ברזל ע"י תוסף, שיפור בתזונה וטיפול בסיבה.
לא ציינת ערך קריאטינין . לגבי הפרשת חלבון בשתן: קשורה לאיזון הסוכרת ולחץ-הדם
ועשויה להשתפר עם טיפול תרופתי מתאים.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשיתענת01/03/2014
יש לי בעיה שחוזרת על עצמה מאז נולד הבן הגדול (היום בן שלוש, אחיו הקטן בן 8 חודשים).
כשאני מאוד עייפה פיזית ונפשית מכל היום ואז הילדים בוכים (במיוחד בלילה) אני פשוט חווה חרדה.
זה מתבטא בזה שהשרירים בשכמות ובכתפיים מאוד מתכווצים וכואבים, הדופק מהיר, הפה מתייבש (ואז אני שותה עוד ועוד מים), מרגישה לחץ מסביב לקרסוליים ולידיים (כמו ששמים אזיקים בידיים וברגליים).
כשיש לי כוח ואני חיונית ורעננה אני מטפלת בהם בכייף אבל בלילות שגם ככה אני מגיעה למיטה כמו סמרטוט מכל היום ואז הם מתחילים לבכות באמצע הלילה זה הורג אותי!
ואז מתחילים התקפי חרדה. וכמובן שאני לא ישנה טוב כל הלילה, כי חלק מהתקף החרדה זה תחושה של חום וחוסר הרדמות.
אחרי לילות כאלה אני קמה בבוקר עם גרון כואב, שרירי צוואר וכתפיים כואבים, והרגשה כללית של שפעת.
איזה פיתרון הייתם מציעים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל זה...
סיגל02/03/2014לקחת דברים בפרופורציות ולחשוב גם על הבריאות שלך....
דבר שני תדאגי לך לתזונה נכונה יכול להיות שכל החולשה הזאת זה מחוסר וויטמינים שהגוף דורש... אולי בנוסף לשינוי התפריט תקחי גם תוסף תזונה שיעזור בעניין... יש לך מבחר ממש רחב שאת יכולה לבחור... אני אישית לוקחת שום בכמוסת סופטג'ל צמחית בגלל כל הסגולות החיוניות שיש בשום.... אל תזניחי את עצמך בשום אופן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה נפשית - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/03/2014שלום,
לקבל עזרה בגידול הילדים, בעיקר שתאפשר שינה מספקת, לעשות פעילות גופנית וגם לקבל עזרה נפשית: כגון ביופידבק, פסיכותרפיה ואפילו טיפול תרופתי.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסאלינה27/02/2014
שלום
לפני יומים חליתי ונהיה לי חום 38 ושיעולים וחולשות בגוף, הלכתי לרופא והוא הביא לי קולדקס ומולוקס.
שתיתי את הכדורים אבל הם לא עזרו לי להוריד את החום ובאותו יום בערב החום עלה לי ל39 אז שתיתי דקסמול וזה עזר לי להוריד את החום.
למחרת בבוקר גם החום שלי היה 39 שתיתי שוב פעם את הכדורים והם לא עזרו לי להוריד את החום ולקחתי שוב פעם דקסמול.
היום התעוררתי בלי חום אבל הייתה לי חולשה מאוד חזקה וכל הגוף שלי כואב מרוב כל השיעולים, אז הלכתי לרופא שוב פעם והוא אמר לי שהריאות נקיות והגרון נקי ושהוירוס הזה בערך נמשך 4 5 ימים ואם המצב יחמיר שאני יסע למוקד חירום ויעשו לי בדיקות.
כעת אני מרגישה יותר טוב אבל עדיין יש חולשות.
השאלה אם החולשות האלה בגלל שהייתי חולה ועדיין אין כוחות וגם מתפוצץ לי הראש מכאבים
אלו תופעות מהחום, מהוירוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס עיצה חשובה
ענת28/02/2014שלום אלינה
לי היה צרות גדולות מוירוסים של מחלת הנשיקה ( EBV-CMV )
שגרמו לי סבל קשה.
אתן לך כמה עיצות חשובות.
1.אם את ממשיכה לסבול מחולשות או אם זה יתברר כמחלת הנשיקה
אז הפתרון קיים.
2.תחפשי בגוגל - אקטימור למחלת הנשיקה
זה קוקוטייל צמחי פורץ דרך שמעלים את הוירוסים בתוך 3 ימים.
דרך גוגל את תגיעי לאתר של המטפל שפיתח את האקטימור המציל חיים הזה.
**************************************************************** הוירוס שגרם לך לבעיה הוא לא מחלת הנשיקה אז האקטימור יעלים גם
אותו ביומיים ואפילו בפחות.
אני מחזיקה את האקטימור נגד שפעות ואין זכר לשפעות.
אין כמו אקטימור בקופת חולים .
מזל גדול שיש דברים מדהימים שכאלה.
הסבל שלך מיותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס - תגובה
בתקופה זו הרבה אנשים חולים במחלות וירליות כגון שפעת לסוגיה ודלקות בדרכי הנשימה העליונות.הבנתי שיש שיפור במצבך .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנס בעיןאלעד26/02/2014
שלום,
לפני כ-3 חודשים עברתי תאונה בה נחבטתי בארובת העין ונוצר לי פנס.
היום הכל תקין ורגיל מלבד כך שצבע העור עדיין כהה קצת באיזור מתחת לעין ומעליה (מעל הריסים).
אני מבין שזה כתוצאה מהשטף דם, אך האם זה אמור לחלוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנס בעין - תגובה
בעקרון כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון טטנוסדוד26/02/2014
שלום
אני נפלתי ברחוב וקיבלתי מכות יבשות ללא דם
האם כדאי לעשות חיסון נגד טטנוס
ואיזו סוג .
האם קיימים סוגים שונים של חיסון
בלי DIPHTHERIA
או חייב אם DIPHTHERIA ולמה
אני לא קיבלתי חיסון יותר מ 11 שנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון טטנוס - תגובה
במקרה של פציעה,מומלץ לקבל חיסון אחת לעשר שנים. במקרה של פציעות קשות- אחת לחמש.
החיסון הקיים מכיל גם טוקסואיד לדיפטריה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי לטטנוס?
קרן04/04/2014היי. ביום ראשון נחתכתי מסכין מטבח חבשו לי את המקום וטיפלתי בחתך מדי יום עם יוד והחלפת פלסטרים. הפצע לא הזדהם והוא התחיל להירפא. התחסנתי לפני 6 שנים בחיסון טטנוס (בצבא). ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש קצת כאבי גרון, שרירים ושיעול קל. ללא חום. האם יש סיכוי לטטנוס?. בתודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה טטנוס
קרן04/04/2014טטנוס מתקיים רק כאשר מתפתח זיהום בפצע? בתודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםaviv26/02/2014
יצא לי בבדיקת דם HDL CHOLESTEROL 34 MG/DL הרופא אמר לי שזה קצת נמוך אני בחור בן 22 בריא מה זה אומר ואיך אפשר להעלות את הרמה שלו תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
פעילות גופנית, שמן זית, מעט יין אדום.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשות במשך זמן וחולשות עילפון-דחוףקרן24/02/2014
שלום,
שמי אלין בת 35.5 בריאה בדרך כלל ביצעתי בדיקות דם כלליות
שכולל B12 ויצא גבולי הרופאה אמרה שזה בסדר,הבנתי מחברה שהיא אחות בביח' שיש בדיקה מיוחדת של B12 שעולה יקר ולא נותנים דרך הקופה וזה לא בבדיקות הכלליות
אני מרגישה ממש חולשות מעל 3 שנים תחושות עילפון סחרחורות ראש כבד שחורים בעיניים לסירוגין חולשה בידיים ובגוף
האם זה יכול להיות B12?זה לא חרדות וויראלי נמאס שתמיד אומרים את זה נמשך כל כך הרבה זמן
למי עלי לפנות?
בבקשה תיעצו לי אני מיואשת
בכבוד רב,אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשות במשך זמן וחולשות עילפון-דחוף - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/03/2014שלום.
אני לא יודעת איפה מבצעים את הבדיקה של MMA (מתיל מלוניק אסיד).
אולי כדאי לקחת ויטמין?
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת הבדיקה הזאת?הבדיקה של MMA
קרן02/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הפה והטלפייםענת23/02/2014
שלום
לפני כשבוע יצאו לי אפטות בפה ובמקביל כמה שלפוחיות בכפות הרגליים והידיים, משהו כמו שתי שלפוחיות בכל כף רגל ובכל כף יד. השלפוחיות גרמו לתחושה של שריפה ועיקצוץ.
לא יחסתי לזה חשיבות אבל היום ראיתי מודעה לגבי מחלת הפה והטלפיים ופתאום חשבתי שאולי זה מה שיש לי.
האם יכול להיות שחליתי בזה למרות שלא היו לי המון שלפוחיות אלא ממש קצת יחסית. האם יש בדיקת מעבדה לאמת זאת?
אני חוששת להדביק את הילדים. יש לי שניים קטנטנים.
עכשיו גם השלפוחיות וגם האפטות כבר פחות שורפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הפה והטלפיים - תגובה
מדובר במחלה וירלית שחולפת בד"כ ללא סיבוכים. אין צורך בבדיקות נוספות.
בהדבקה של ילדים צריך רק להקפיד על שתייה כדי למנוע התייבשות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)