מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בנרתיקצא17/05/2011
בת 37, סובלת מיובש נרתיקי, יש לציין שלא לקחתי גלולות אף פעם (כי הבנתי שזה יכול להיות אחד הגורמים ליובש), מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/05/2011גלולות אינן גורמות ליובש נרתיקי. חשוב להבין לאיזה סוג יובש את מתכוונת - האם בזמן יחסי מין? בזמן אחר?
לכל מצב כזה יש גורמים חשובים ולפי זה הטיפול
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהאורלי17/05/2011
בת שלי בת 3 לא רוצה להפסיק לינוק. לקחתי DOSTINEX ובאותם יומיים היא ינקה קצת. יצירת החלב לא נפסקה. איך להצליח? האם יספיקו 3 ימים ( יומיים עם תרופה ועוד יום נוסף) ללא הנקה כדי לייבש חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/05/2011בד"כ הפסקת ההנקה עצמה יעילה אם נעשית ברצף של מספר ימים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל בגיל 72שיר16/05/2011
שלום.
אבא שלי בגיל 72 והוא רוצה לנסוע לאירופה לטיול קצר של 4-5 ימים. הטיול לא אמור להיות קשה - אין הליכות מפרכות ואין התרוצצויות מאתר לאתר. כלומר, הוא לא אמור להתעיף ברמה גבוהה יותר מאשר בארץ ואפילו פחות.
אבל, יש לו מזה שנים רבות - לחץ דם גבוה וגם סכרת - שניהם בשליטה עם כדורים. הוא אדם פעיל שהולך ברגל הרבה. עושה קניות, שוטף כלים ותולה כביסה... אחת לשבוע הוא עושה הליכה של יותר מ10 קילומטר. והוא עובד 5 שעות ביום בשמירה בבית ספר.
שאלותי -
1. האם זה בסדר שהוא יצא לחו"ל? האם טיסה של 4 שעות זה בסדר? יש סכנה בעצם הטיסה ככל שעולים עם הגיל?
2. בטיול יש בין היתר גם עליה ברכבל וברכבת לפסגות האלפים. האם כאן יש בעיה? האם זה בסדר אם עולים לגובה שמעל 3000 מטר? (לא ברגל כמובן, אלא ברכבל/רכבת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל בגיל 72 - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/05/2011שלום רב
בטיסה ממושכת חשוב לקום וללכת מספר פעמים בזמן הטיסה למניעת קרישי דם בכלי הדם בגפיים ובאגן.
בעליה לגבהים צריך לעשות זאת בהדרגה כדי להסתגל לגובה ולדלול רמת החמצן בגובה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים מספר ימים!!!חנית עמרם14/05/2011
מזה כבר כ4 -5 ימים אני מרגיש כאבים בצד שמאל בכיוון הצלעות מעיין כאבים של שרירים תפוסים אך כואב יותר גם כשאני נושם אני מרגיש בכאבים עזים וחדים האם יש בצד שמאל איזה .שהם איברים שמחייבים בדיקה יותר רצינית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים מספר ימים!!! - תגובה
ד``ר אלון מרגלית15/05/2011בהחלט חשוב שתפנה לרופא להבדק
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי מגנזיוםאירית13/05/2011
אני בת 52,סובלת לאחרונה מכאבים בגוף כנראה בפרקים
נוטלת כדורי סידן וויטמין d(יש לי חוסר חמור בויטמין זה)האם מומלץ ליטול גם כדורי מגנזיום
כי לעיתים יש לי התכווצויות ברגליים או שצריך קודם לעשות בדיקת דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי מגנזיום - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/05/2011שלום לך,
אפשר לקחת כדורי מגנזיום כטיפול להתכווצויות בשרירי הרגליים, גם ללא בדיקה וגם אם רמת המגנזיום בדם תקינה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה פתאומית ?יגאל13/05/2011
שלום
לפני כשעתיים שבתי הביתה והרגשתי מעט סחרור (לפרק זמן מאוד מאוד קצר)
לאחר מספר דקות היתה לי יציאה ולאחר אכילת מרק הרגשתי פתאום חולשה רבה, תחושה של כמו בובה על חוטים שמשחררים אותה מהחוטים, ידיים כבדות, עיניים שרוצות להיעצם ורצון להירדם (מידי פעם העיניים נעצמו כאילו נרדמתי ואז פקחתי אותם במהירות כאילו הרגשתי חוסר שליטה על עצמי).
מספר דקות לאחר מכן עבר לי התיאבון ולא היה לי חשק לאכול דבר, כאשר שוב היה לי רצון ליציאה, רק שהפעם היא היתה מיימית לגמרי (שלשול) ותוך כדי כך התחלתי להשתעל ולירוק ליחה (בעצם רוק צמיגי מעט, שקוף עם קצף לבן) - השיעול והפליטה נמשכו רק מספר דקות.
מאוד רציתי לדעת על מה מצביעות כל התופעות הנ"ל ?
האם יתכן כי ייגרם מעייפות רבה ? (ישנתי הלילה כ- 5-6 שעות)
היתכן כי התופעות מאוכל לא טוב שאכלתי ?
האם יתכן כי אכילת שוקולד ללא סוכר, שעה לפני תחילת הסימנים, גרמו או תרמו לכך ?
מאוד מודה על תשובה
(אני לוקח קבוע כדור סרנדה בבוקר, כדור לסוכר בערב וכדור לקולסטרול לפני השינה)
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה פתאומית ? - תגובה
עודד? אברהם? נמרוד?
השאלה הזו חוזרת שוב ושוב , כך שאני מבינה שאתה סובל מארועים חוזרים כאלה, בעיקר
של שלשול ושעול בו-זמנית,שטיבם לא ברור לי.
תחושת אבדן השליטה - נשמע כמו בעיה נוירולוגית שכדאי לברר.
בכל מקרה, כדאי להתיעץ עם הרופא האישי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה כזו בגב תחתוןA13/05/2011
נגעתי בגב תחתון שלי ולהתפתעתי גילית כמו גולה כזאת בפנים שהיא לא כואב ואפשר להזיז אותה, היא לא כואבת אין לי חום או משהו, צריך לדאוג? ללכת לרופא? אני בן 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה כזו בגב תחתון - תגובה
לא ברור איפה הגולה: על החוליה? בצד?
לדאוג לא כדאי, להבדק כן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
יאנה13/05/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך מדי - דחוףיאנה13/05/2011
שלום רב,
אני בת 24, לפני כ-4 ימים, החלו לי כאבי גרון, צורבים מאוד, והחום עמד על 38c. התחלתי לקחת אקמול לטיפול יום ולילה, ולאחר מכן כשראיתי שהוא לא עוזר נסיתי נורופן לצינון ושפעת. ביומיים האחרונים המצב השתנה - באופן כללי, יש שיעול ליחתי אבל לעיתים מאוד רחוקות, לשון לבנה, גרון מעט אדום עם נפיחות (ללא פקקים לבנים), הכאב גרון מופיע לקראת הערב, ממשיך בלילה, ובבוקר. לקראת הצהריים הוא נעלם לחלוטין עד הערב. בצהריים החום שלי יורד ל 35.2c, מחזיק כך ובערב עולה ל- 36c.יש לי נזלת וליחה ירוקים צמיגיים בעלי ריח לא טוב, ואני מאוד חלשה, ויש לי צמרמורות וקר לי, בלילה יש לי גלי חום והזעה מרובה.. מה זה יכול להיות ואיזה טיפול עלי לקחת??
הנורופן והאקמול לא עוזרים, וכניראה הם הסיבה לחום הנמוך.. ואני מפחדת להרוס לעצמי את הכבד....
תודה מראש, וסליחה על ההודעה הארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נמוך מדי - דחוף - תגובה
אני מבינה שהחום ירד וזה סימן טוב. אז אין סיבה גם לקחת תרופות להורדת חום בעצם.
להירגע, לחכות בסבלנות שהגוף יחלים מעצמו , אפשר עם קצת "תרופות סבתא"
כמו מרק עוף, תה עם לימון ודבש וכו'.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, אבל...
יאנה13/05/2011הגרון ממשיך לצרוב, הנזלת, הליחה, השיעול והצמרמורות ממשיכות...השאלה אם זה לא משהו חיידקי שאני אצטרך כנגדו אנטיביוטיקה. אני חוששת שמא אני לא אקח טיפול אנטיביוטי המצב עלול להחמיר? או שיכול לעבור מעצמו?
ושוב תודה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, אבל... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/05/2011רוב הדלקות בדרכי הנשימה העליונות נגרמות ע"י וירוסים ולכן רוב הסיכויים שזה יחלוף לבד.
במידה והמצב מחמיר במקום להשתפר ובמיוחד אם יש שוב עליית חום (לכן גם כדאי להמנע מנטילת מורידי חום), יש להבדק כדי לשלול אפשרות של זיהום חיידקי משני.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה !מעיין11/05/2011
ראיתי פעם מקרה אמיתי של מישהי שהתגלחה בסכיון גילוח ישן ונחתכה ועל הסכין היה את החיידק סטרפטוקוק והוא חדר לה לדם והיא מתה.
והיום כשבאתי לפתוח שקית נחתכתי מסכין יפנית ביד ואני מתה מפחד אני מפחדת איך אני יכולה לעצור שלא יפתח לי חיידק ? :(:( וגם אחר כך מצצתי את הפצע עם הפה אז בכלל עבר רוק..בבקשה תייעצו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה ! - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/05/2011שלום לך,
חשוב חיטוי טוב של המקום, חיסון לטטנוס תוך 12 שעות אם לא קבלת בעשר השנים האחרונות ואם יש סימני דלקת במקום להבדק בהקדם .
המקרה שראית באמת מפחיד ומצער ולשמחתי נדיר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין12/05/2011קיבלתי טטנוס לפני 7 חודשים..
איך יודעים שיש סימני דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי12/05/2011אודם, חום מקומי או כללי, הפרשה מוגלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותליאת10/05/2011
שלום,
אמי בת 65. היא רוצה להתחיל לקחת אומגה 3 וקריאטין (תוסף תזונה, משפר את מסת השרירים). שאלתי את הרוקחת אם אפשר לקחת את שניהם ביחד ונעניתי שכן (בהבדל של כחצי שעה) אז קודם כל רציתי לוודא עם הרופאים כאן שאכן כן. בנוסף, אמי לוקחת תרופות יומיות קבועות וגם לגביהן רציתי לדעת אם בנוסף להן אמי יכולה לקחת גם אומגה 3 וקריאטין באותו יום באופן קבוע. התרופות הקבועות שהיא לוקחת כל יום הן:
נורמיטן 25 מ"ג.
נורווסק 5 מ"ג
כדור אחד של opti-safe (ויטמין נגד ניוון רשתית).
כדור לכולסטרול - פרבליפ 40 מ"ג
כדור שינה אחד- בונדורומין 10 מ"ג.
8 טיפות ויטמין D.
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית11/05/2011שלום רב
לגבי אומגה 3 אין בעיה עם תרופות אלו. לגבי קריאטין - לא מוכר לי ולכן איני יכול לומר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלליאורה10/05/2011
ד"ר שלום.
אני בת 55 ובתקופה האחרונה עליתי ב-15 ק"ג .
אני מנסה מספר חודשים לרדת במשקל , עושה פעילות גופנית כל יום חצי שעה וכן דיאטה רצינית ולמרות זאת לא יורדת במשקל .
שאלתי :
מה יכולים להיות הגורמים הגופניים שמונעים ירידה במשקל (חוסר / עודף בויטמינים , יתר / חוסר פעילות של בלוטות וכו"י ).
איזה בדיקות רפואית מומלץ לי לעבור על מנת לשלול בעייה רפואית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
ד``ר אלון מרגלית11/05/2011שלום רב
לרוב מבצעים בדיקות של בלוטת התריס ותפקודי כליה, אך יש צורך בעוד פרטים כדי לקבל את התשובה ולתכנן טיפול מתאים. תוכלי להתקשר ולהתייעץ עם המומחים שלנו בנושא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראותעודד09/05/2011
שלום אובחון אצלי דלקת ראות ללא נוזל פלאורלי בן 38 משתעל קצת ללא חום שותה רוקסו 150 השאלה היא האם במצב כזה אפשר ללכת לעבודה ולרדת למטה רגיל או שזה יכול להסתבך מרגיש מציון אם קצת שעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ראות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/05/2011שלום לך,
בשלבי ההחלמה, אם אתה מרגיש מצוין, אתה בהחלט יכול לחזור לתפקד כרגיל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- inrליאורה08/05/2011
שלום.
רציתי לדעת האם יש מאכלים שמקפיצים את בדיקת דם ל: INR .
האם יש איזשהו ירק / פירות / גלידות ובאיזה כמויות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר inr - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/05/2011מאכלים שונים ובעיקר ירקות אכן משפיעים על INR. הכמויות צריכות להקבע על פי המעקב ובשיתוף הרופא המסייע לך באיזון
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר לאבון.בתיה08/05/2011
שלום רב,
לפני מספר חודשים פניתי אליכם בשאלה לגבי אמא שלי, כתבתי לכם שהיא אשה בת 71 בריאה בד"כ, אך סובלת מחוסר תאבון שבא לידי ביטוי יותר בשעות הצהריים שהיא לא אוכלת בחשק את האוכל אשר היא מבשלת, בבוקר ובערב ובין הארוחות היא אומרת שהיא פחות או יותר בסדר כלומר אוכלת בחשק. היא עשתה בינואר את כל בדיקות הדם והכל ברוך השם היה תקין.
אני רוצה לשאול האם ישנם בדיקות נוספות שצריך לעשות?
האם יכול להיות שהכדורים שהיא נוטלת גם גומרים לירידה בתאבון ? היא לוקחת כדור נגד לחץ דם, כולסטרול, סוכר וגם ויטמין D.
לתשובתכם אודה מראש..
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2011שלום לך,
אני זוכרת את השאלה והתשובה.
אני בטוחה שגם תמצאי את התשובה.
כאמור, חוסר תיאבון בגיל מבוגר הוא סימפטום משמעותי, בעיקר אם מלווה בירידה במשקל. לפעמים זהו ביטוי לדכאון.
כדאי לפנות לרופא המשפחה או גריאטר .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער וציפורנייםרינת08/05/2011
אני מעוניינת לדעת איזה ויטמינים מושפעים כשיש בעיות בשיער וציפורניים (שיער שביר, יבש, ציפורניים נשברות) האם אפשר לבדוק את זה בבדיקות דם רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער וציפורניים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2011שלום לך,
בבדיקות דם אפשר לבדוק בד"כ רמות ויטמין בי12 חומצה פולית, ווגם מינרלים כגון סידן, זרחן, ברזל. השיער והצפורניים מושפעים גם ממצבים הורמונליים כגון תת -פעילות בלוטת התריס , מבעיות רפואיות שונות ומגוונות וכן מטיפול תכוף ע"י חומרים כימיים.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)