מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות ומערכת העיכולשלום26/05/2011
שלום לכם.
ברצוני לדעת מה קורה לפעולת הפריסטלטיקה של מערכת העיכול, וליכולת העיכול בעברים של המערכת לאחר הקאות מרובות ולאורך זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ומערכת העיכול - תגובה
ד``ר אלון מרגלית27/05/2011שלום
תלוי מה הסיבות להקאות הרבות והממושכות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה?לילי25/05/2011
שלום רב,
לפני שבעה חודשים, אחרי לידה, בערך עשיתי ניקור לשתי בלוטות שהיו לי בבית השחי. שתיהן יצאו תקינות. מאז התחלתי לפחד מאוד מכל תסמין מחשיד למחלה איומה שקשורה בבלוטות. היו לי כמה פעמים הזעות לילה. אבל לא כאלה שמחייבות להחליף בגדים אלא הזעה קלה. זה קורה לי בערך אחת לשבועיים, ושבועות אחרים לא קורה לי בכלל ואני יכולה אפילו לישון עם חולצה ארוכה בזמנים החים האלה בלי להזיע. בנוסף חלה ירידה מסויימת במשקל. (אני בחורה רזה גם ככה). עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות. לפני חודש עשיתי בדיקה אצל כירורג שבדק חזה בית שחי וצוואר ואמר שהכל בסדר ואעבור אולטרסאונד באוגוסט. לפני שבוע בעקבות כאבים עמומים שלפעמים מורגשים ולפעמים לא חשתי בלוטות קטנות במפשעה. בהתחלה חשתי רק בצד שמאל. הרופאה מיששה, אמרה שהצורה תקינה והיא מאוד קטנה אל שלחה אותי לאולטרסאונד צד שמאל. מאז גיליתי שיש לי עוד שתי בלוטות קטנטנות גם בצד השני אבל מכייון שהרופאה כתבה רק צד שמאל עשו לי אולטרסאונד רק ל הצד השמאלי. התוצאות הן :לא הודגם בקע , לא הודגמה לימפדנוטיה. זה אומר שלא ראו את הבלוטה? שהיא לא קיימת למרות שאני מרגישה משהו?
אני מאוד מבולבלת ולא יודעת אם הכל זה תוצאה של חרדה קשה או שיש לי משהו שלא עלו עליו. האם להתעקש לעשות גם בצד השני למרות שיש לי שם בלוטות ממש קטנות יותר ממה שחשתי בצד שמאל? האם יכול להיות שפיספסו משהו? האם הזעת לילה שבה לא צריך להחליף בגדים ושקורית לא כל לילה היא מדאיגה?
תודה וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/05/2011שלום לך,
אני חשה אצלך באמת חרדה ניכרת ובלבול.
השאלה אם ההתעסקות בגוף אינה סימפטום של מצוקה נפשית, למשל דכאון אחרי לידה?
בלוטות לימפה גדלות וקטנות כל הזמן US הוא רק אמצעי דימות שיכול לסייע באבחנה
ובמעקב. הזעות לילה יכולות לנבוע מסיבות רבות ושונות, לא בהכרח מסכנות חיים.
כדאי לשמור על קשר עם מטפל אחד אמין ומרגיע בשבילך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותחנן25/05/2011
ירידה מתמשכת בטסיות מ151 ל148 ל141 ל130 יש משמעות או אם שאר הבדיקות תקינות כולל mpv אין לייחס משמעות יש לציין שתמיד במשך השנים הם נאים באזור 150 עוד יש לציין שאני בטיפול משולש נגד הליקובקטר הכולל פרוטוציד מוקסיפן אומפרדקס קל בטן יכול להיות שזה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/05/2011שלום,
לא נראה לי משמעותי, יתכן שקשור לטיפול תרופתי. לעקוב בלבד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דם המשךלימור25/05/2011
למה הכוונה גורמי סיכון נוספים? יש עודף משקל כי אני אחרילידה 4 חודשים ועליתי המון ואני הומוזיוטית ל MTHFR לוקחת חומצפה פולית . האם אלה גורמי סיכון??? מה אלטרנטיבי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם המשך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/05/2011שלום,
גורמי סיכון למחלות כלי דם ולב: גיל (גבוה) , מין (זכר), יתר לחץ-דם, סוכרת, השמנה, עישון, קולסטרול גבוה, סיפור משפחתי.
בעקרון גם נטייה לקרישיות יתר.
בטיפול אלטרנטיבי התכוונתי בעיקר לאמצעים להפחתת לחץ וחרדה, במיוחד בשיטת הביופידבק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן?מעין25/05/2011
היי,
לפני חודש בערך חשבתי שיש לי דלקת בדרכי השתן- הייתי צריכה לשירותים לעתים תכופות כאשר כל פעם כמות השתן הייתה קטנה, ובסוף מתן השתן הייתי מרגישה
שעדיין יש לי עוד טיפה, אבל לא היה יוצא שום דבר. שתיתי הרבה מים ומיץ חמוציות וההרגשה עברה, אך בשבועיים האחרונים יש לי ריח מאוד מאוד חריף ולא נעים מהשתן והוא בצבע צהוב כהה, ומאוד עכור.
מה זה אומר, ומה אפשר לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/05/2011שלום לך,
כדאי לשלח בדיקת שתן לכללית ולתרבית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאב מגב תחתון שמוקרן עד לבטןרחל24/05/2011
שלום רב.
אמי אשה בת 86 מתלוננת מזה 3 שבועות על התקפי כאב שמדירים שינה מעיניה ,
היה חשד לאבנים בכליות אולם בדיקת u s שללה אפשרות זאת. לאחר מכן ערכו לה ct של הבטן, וגם c t לגב .אולם לא נמצא הסבר סביר לכאביה.
אלו בדיקות להערכתך עליה לעבור? m r i או כל בדיקה אחרת.
פשוט לא יכולה לראות יותר את הסבל שלה, מול חוסר האונים של הרופאים.
תודה מראש. בתקווה שמכאן תגיע אלי הגאולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאב מגב תחתון שמוקרן עד לבטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/05/2011שלום,
קשה להגיד בלי לראות את כל המכלול: אולי מיפוי עצמות??
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי כאב מגב תחתון שמוקרן עד לבטן - תגובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/05/2011שלום שוב,
גם אם האבחנה לא ברורה בינתיים, כדאי להוריד למינימום את רמת הכאב, כדי שתסבול פחות ותוכל לישון. אפשר לבקש יעוץ מרפאת כאב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בנשימה וצניחה חופשיתמאיר24/05/2011
שלום,
אני מתכנן לצאת עם המשפחה לצניחה חופשית בחו"ל.
הבעיה היא, שכשיש רוח חזקה כנגד הפנים שלי (למשל בסערות בחורף בחוץ וכו') אני שם לב שקשה לי לנשום, אני תמיד חייב להפנות את ראשי, או לכסות את הראש, או להפנות את הפנים לכיוון אחר, כדי שאוכל לנשום בצורה נורמלית.
רציתי לוודא שזה עניין נורמלי, ושזה לא יהיה בעיה בצניחה חופשית, שם אני בטוח שיהיה הרבה אויר חזק כנגד הפנים..
תודה מראש.
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בנשימה וצניחה חופשית - תגובה
אם אתה בריא ואין לך מחלת לב או ריאות שפוגעת בתפקוד הנשימתי שלך,
הרי שהתופעה שאתה מתאר אולי מעידה על חרדה מסוימת (כמו בזמן חפיפת ראש לילדים)
והיא יכולה להתבטא בסיטואציה של צניחה חופשית, אבל אם תכין את עצמך לכך ותרגיע את עצמך, אני מאמינה שתוכל להנות .
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינהמוטי24/05/2011
שלום לרופאים,
אני בן 34, ובחודשים האחרונים יש לי בעיה שאני מתעורר מוקדם (נניח 5 בבוקר, כאשר אני אמור לקום בשעה 7) ולא מצליח לחזור לישון עקב מחשבות טורדניות: עבודה, פרנסה וכד'...
התייעצתי עם רופא המשפחה, שהסביר לי על הגיינת שינה (שלא כל כך רלוונטית, אני נרדם בקלות), והציע שאקח אסטו כדי להרגע, מתוך כוונה שזה ירגיע אותי וכך אם אתעורר, אוכל לחזור לישון בקלות. אני לוקח 10מ"ג.
זה לא כל כך עוזר (בינתיים 3 שבועות).
מה הייתם מציעים לעשות במקרה כזה? כאמור, מתעורר, ובמקום לחזור לישון, מתהפך מצד לצד מוטרד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/05/2011שלום,
אפשר לנסות להוסיף תרופה לשינה או טיפול פסיכולוגי (הרפייה, דמיון מודרך).
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור24/05/2011
פרופ שלום
אני בת 37 שלושה חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי ביצעתי הולטר לחץ דם. ברצוני לציין שכל המדידות הנורמאליות הם בזמן ישיבה והגבוהות הם בזמן תנועה בבית . עשיתי לפני שנה הולטר שהיה תקין לחלןוטין כולל הלילה.\
האם הולטר זה מצריך טיפול??
2 מדידות ראשונות אצל האחות יש לי תסמונת החלוק הלבן.
177/120
153/102
137/97
133/75
137/86
132/77
136/87
117/63
121/84
154/97
162/104
147/98
168/109
147/105
172/90
1 מהשעה 23.00
120/80
153/92 התעוררתי בבהלה שעה 24.20
01.00 116/66
01.50 123/80
03.20 137/79
04.00 112/70
04.50 107/65
05.50 121/79
06.20 142/95
07.00 142/77
07.50 140/95 זו השעה בה קמתי
אשמח אם תוכל לתת לי מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
רוב היממה לחץ הדם תקין. ישנן עליות כפי שציינת.
כדאי לשקול את כל הפרמטרים עם רופא המשפחה , לפני החלטה על טיפול תרופתי או אלטרנטיבי.(כלומר האם יש גורמי סיכון נוספים)
לבריאות\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהרווית24/05/2011
אני סובלת מאליטוזיס שמגיע ממערכת העיכול. האם יש איזו שהיא דרך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ישנו מאמר מ2008 באתר זה בנושא הליטוזיס עם הצעות לטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציהליטל23/05/2011
אתמול מצאתי על הרגל קרוב למפשעה קרציה קטנטונת כשהורדתי אותה נשאר סימן אדום. היום עדיין יש סימן קטן. צריך ללכת להבדק או משהו? זה יכול להעביר מחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט חשוב
ליטל24/05/2011אני נמצאת בצ'כיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט חשוב - תגובה
מאיפה קבלת קרציה? האם יש בסביבתך כלב? האם היית בטיול בפארק או יער?
קרציה יכולה להעביר גורמי מחלות שונות, למשל ריקציה : במקרה של עליית חום או פריחה
להתייעץ מיד עם רופא.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקרקפתצא23/05/2011
בת 37, מאתמול בלילה כאב בקרקפת מאחור שמרגיש כמו כאב אחרי מכה אבל לא קיבלתי שום מכה, פשוט הלכתי לישון בלילה והרגשתי כאב כשהנחתי את הראש על הכר, מיששתי את האזור אין שום פצע רק כואב ולא יודעת ממה זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקרקפת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/05/2011שלום,
יתכן שמדובר בכאב שרירי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן באנטיביוטיקהתמי23/05/2011
יש לי דלקת בגרון, קיבלתי לפני יומיים אנטיביוטיקה רפאפן 2000 מ"ג ביום, אני לוקחת על בטן ריקה, מאז יש לי כאבי בטן (נסבלים אבל מאוד מציקים) בבטן העליונה, ממש בחלק העליון של הבטן, הרגשה של פצע, האם זה מהאנטיביוטיקה, האם יש תרופה שיכולה להקל על הכאב? אני בריאה בדר"כ בת שלוש ושתים אם לשני ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן באנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית23/05/2011אכן אנטיביוטיקה יכולה לגרום לכאבי בטן, רצוי שתתייעצי עם הרופא לגבי החלפת האנטיביוטיקה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה תקין?שושי שושי22/05/2011
עשיתי בדיקות בגלל הרגשה כללית לא טובהה בת 20 סובלת מעייפות קשה סחרחורות בחילות כאבי ראש וכאבי בטן בלתי נסבלים כולל עצירות קשה ושילשולים עדיין בבירור יש חשד לדלקת מעיים עדין בבירור וסובלת מכאבי פרקים
hb:11.4
hct:34.6
rbc:4.52
mcv:76.7
mch:25.2
mchc:32.9
rdw %c-reactive protein <0.308 MG
rheumatoid factor <11.3
אשמח לדעת מה התשובות של הבדיקות ואם יש משהו חריג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תקין? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית23/05/2011חשוב לקבל את דעתו של הרופא שבקש את הבדיקות כדי לקבל תשובות שיש להם משמעות קלינית עבורך
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקותגל22/05/2011
שלום,
אשמח לדעת מה ההבדל בין תסנין ריאתי לתפליט פלאורלי?
באילו מחלות מופיע תסנין? ומהו המונח באנגלית?
האם נוזל פלאורלי (pleural effusion) מתייחס לתפליט?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לבדיקות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית23/05/2011שלום רב
תסנין ראתי מאפיין דלקת ראות ומחלות אחרות בהם מעבר למרקם הרגיל של מבנה הריאה מופיעים אלמנטים נוספים. תפליט פלוירלי זו כמות של נוזל שמופיע בין קרומי הריאה.
אם מדובר במחלה אצלך או במשפחתך, עדיף שתתייעצי עם רופא, מכיוון שקריאת מונחים באינטרנט מגבירה חרדה שלא לצורך
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גל23/05/2011תודה רבה!!, אל דאגה, לא מדובר במחלה אלא בעבודה להגשה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל27/05/2011שלום שוב,
האם בצקת ריאות ו ARDS נכללים במחלות שגורמים לתסנין ריאתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)