מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה שואלים,,.?יובל01/06/2011
בפורום זה ניתן לשאול לגבי מחלת תנועה \ ים???
אם לא איפה כן כי אני מחפשת ולא מוצאת ..
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה שואלים,,.? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי03/06/2011שאל בני ונען...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגיהודה01/06/2011
מה בדיקת אקג תקינה אומרת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג - תגובה
ד''ר יעל כוכבי03/06/2011שלום,
האק"ג הינו רישום חשמלי של פעולת הלב: התכווצות העליות מבוטאת בזיז חיובי, התכווצות החדרים אחריה בשלוש "פזות" ואח"כ התרפות החדרים.
בדיקה תקינה פירושה ... שהכל בסדר בד"כ: שהקצב סדיר ותקין , בתחום הנורמה, ההולכה החשמלית תקינה, ללא עכובים ושאין סימנים להפרעה באספקת הדם בעבר
או בהווה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום
פוצי10/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורלטןפוצי01/06/2011
שלום
קיבלתי תרופה "אורלטן" למציצה עקב פטרייה על הלשון קצוות השפתיים והלוע
אני מטופל בתרופות :
-אנפרניל-אוסמו אדלט-קסנקס-
האם קיימת בעיה עם התרופות שציינתי ?
מתי כדאי לקחת את האורלטן ,לפני /אחרי האוכל ?
הרופאה רשמה לי 4 כדורים ל-7 ימים בעלון כתוב 5 כדורים לשבועיים ,מה ה"נכון" ?
יש לה תופעות לוואי שעלי לחשוש ?.....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי התפספסה
פוצי05/06/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/06/2011שלום,
סליחה על הפספוס.
לתרופה בתור מעכבת אנזימים בכבד יש אכן אינטראקציה עם תרופות אחרות בעיקר
עם קסנקס ואוסמואדלט. אגב, יש גם אינטראקציה בין אנפרניל וקסנקס.
אולי זו הסיבה שהרופאה רשמה לך מינון מופחת.
תופעות לואי אפשריות רשומות בעלון לצרכן: סחרחרות, הקאה , אי נוחות בפה, הפרעה בתפקודי כבד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לפספס.....
פוצי07/06/2011תודה רבה
כתבת לי שיש אינטרקציה בין "קנקס" ל- "אנפרניל " ?
אפשר הסבר למה הכוונה ומה ההשלכות של השילוב ?
------------------------------------------------------------
כמו כן מה ההשלכות של ה"אורלטן" לתרופות שרשמת לי
מה יכול לקרות ?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקפיץ הסידרתי
פוצי08/06/2011שלום
שאלתי שאלות לגבי תשובותייך ......אם אפשר ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקפיץ הסידרתי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/06/2011היי פוצי
לגבי האינטראקציות:
כאמור, אורטלן מעכב אנזים בכבד ולכן מפחית קצב פירוק תרופות שמפונות דרך הכבד ולכן מגדיל רמתן בדם. למשל: אוסמואדלט, מה שעלול לגרום לבצקות, קשיי נשימה וירידת לחץ-דם, בעיקר במבוגרים וחולי לב או ריאות .
כנ"ל לגבי השילוב עם קסנקס , מה שעלול לגרום לפגיעה בעירנות וביכולת הנהיגה.
השילוב בין אנפרניל וקסנקס מתבטא בפעילות מתווספת לגבי דיכוי מערכת העצבים המרכזית, שוב : מה שיגרום פגיעה בעירנות וסיכוי לדכוי נשימתי בקשישים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהviki01/06/2011
שלום!
אמא שלי בת 60 ובבדיקת דם אחרונה התגלה שיש לה כולסטרול גבוה:
Non-HDL Cholesterol - 166
Cholesterol - 242
HDL-Cholesterol - 74.5
LDL-Cholesterol - 146.4
התזונה שלה דיאטטית באופן טבעי. לא מתוגן, לא מתוקים, לא בשר, לא גבינות שמנות, כלומר לא משהו שיש בו כולסטרול.
מה כדאי לעשות במקרה הזה?
לקחת כדורים נגד כולסטרול?
או שערכים שלה לא ספיק גבוהים כדי לקחת כדורים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/06/2011שלום,
אכן LDL גבוה מהרצוי, אמנם גם HDL גבוה (ה"טוב")
בהחלט כדאי לשקול טיפול תרופתי, במיוחד לנוכח גורמי סיכון נוספים כגון השמנה, עישון,
סוכרת, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו'.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
viki04/06/2011חוץ מכולסטרול גבוה,
הכל בסדר - לא השמנה, לא עישון ולא שום דבר אחר מהדברים שציינת.
היא לא עושה ספורט אך יש שבועות שהיא הולכת המון ויש שבועות שהיא כמעט כל הזמן בבית. (עבודה כזאת)
מה שכן יש היסוריה במשפחה של סבתא שלי: לאמא של אמא שלי וגם לסבא של אמא שלי הייתה סכרת חזקה.
מה כדאי לעשות במקרה הזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/06/2011שלום לך,
בהחלט יש מקום לשקול טיפול תרופתי, לאחר הערכת גורמי הסיכון ע"י הרופא המטפל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כאביםאריק31/05/2011
שלום רב, אני במשך שבוע ימים סובל מכאבים חזקים בראש העליון,ובאזור המצח,וכאבים בצד אחד באזור הרכות צד שמאל.כולל כאבים באף.עם כי פחות באף.יותר באזור הרכות בנגיעה ברכות יש כאב האם זה יכול להיות קשור לשרירי הלעיסה? מדיי פעם יש לי אפצי. או שזה בעיה של לסת ואולי גם יכול להיות אלרגיה? בתודה אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כאבים - תגובה
שתי האפשרויות שציינת הגיוניות, ורק בבדיקה גופנית אפשר לקבוע את האבחנה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציצירעות31/05/2011
החזה שלי נפול באופן טבעי,בעבר הייתי מידה d ועכשיו אני b אני מאוד רזיתי ולכן גם החזה שלי קטן,אני עכשיו שוקלת 52 גובה מטר 66 ואני יודעת שהחזה שלי יותר נפול באאופן טבעי,יש דרך להיפתר מזה?לא נעים לי יש אולי דרכים אולי דרך אוכל או משהו אחר שיכול לעזור לחזה שלי להיות יותר גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציצי - תגובה
אני לא מכירה דרכים לצערי לתקן את הבעיה, פרט לניתוח פלסטי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון מוזראדרי30/05/2011
שלום
כבר כמעט שבוע שיש לי כאב גרון מוזר שמופיע אחר הצהריים בלבד ועובר בלילה.
הכאב מלווה בכאב אוזניים טורדניים. ולאחרונה (רק בערב כמובן) הכאב מחמיר.
הכאב אינו מלווה בחום בכלל, והיום התחילה צרידות שבה כמעט אין לי קול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון מוזר - תגובה
יתכן שמדובר במחלה וירלית או רפלוקס ושטי (החזר של חןמצה) , כדאי לבדוק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מגנזיוםגיא30/05/2011
שלום,
האם מבצעים בארץ בדיקת מגנזיום בתאי הדם המונונוקלאריים - או לחילופין האם יש מקומות שמבצעים בדיקות כאלו ע"י משלוחן לחו"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מגנזיום - תגובה
נתקלתי בבדיקה זו רק במחקרים.
אינני יודעת.
מדוע אתה מתענין בזה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אני מתעניין בבדיקת המגנזיום...
גיא01/06/2011סליחה על התשובה המעט ארוכה: אני סובל מבעיות ב 4 חוליות צואר (פריצות דיסקים, בלטים, הצרות קשה על פירומנים וכו.) שנתגלו לאחרונה ללא טראומה, ומאז הופיעו כמה סימפטומים משונים (כאבים משמעותיים באצבעות הידיים לאחר הקלדה על מקלדת שלאחר עבודה ממושכת הופכים לנימולים ועיקצוצים – ואני מאוד מנוסה בעבודה על מקלדת..., רעד בשיניים, "קפיצה החוצה" של הזרתות ברגליים כחלק מכיווץ שרירים בכפות הרגליים). הסימפטומים אינם משויכים באופן טריוויאלי לצוואר ו EMG לא מצביע על CTS וכו. הרופאים שמטפלים בי לא ממש מאבחנים משהו (מטופל בין השאר ע"י נוירולוג). אורתופד שבדק אותי הציע לבדוק חוסר במגנזיום (ואני אגב התחלתי לקחת מגנזיום לפני כחודש) כי זה עשוי להסביר לא מעט מהסימפטומים. לצערי אני מבין שבדיקות המגנזיום "הרגילות" בדם הן לא ממש אמינות אני מתאר לעצמי שתוסף המגנזיום שאני לוקח עלול עוד יותר להסוות את המצב האמיתי בשרירים. אני פשוט רואה איך ידלגו על שאלת המגנזיום וינתבו אותי לבירורים שונים ומשונים (או שלחילופין פשוט לא יצליחו לאבחן שום דבר) ובאם הבדיקה היותר אמינה הייתה זמינה הייתי מבצע אותה... לצערי הסימפטומים שאני סובל מהם פוגעים בי תפקודית ולכן זאת לא רק שאלה אקדמית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אני מתעניין בבדיקת המגנזיום... - תגובה
הנושא לא מוכר לי. בדקתי בבדיקות המעבדה במכבי והבדיקה לא מופיעה.
כדאי לנסות במעבדה פרטית. בכל מקרה, אני מקווה שהטיפול יועיל וזה יתן גם אינדיקציה אבחנתית.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמהרונית30/05/2011
על הפיטמה שלי יש ורידים זה מוזר?הם ממש בולטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטריד אותי!
רעות03/06/2011זה ממש מטריד אותי וזה ממש על הפיטמה זה רק על אחת מהן ושתי הפיטמות שלי נפוחות זה אולי קשור או שככה זה הפיטמה עצמה ואין דרך לשנות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטריד אותי! - תגובה
רעות? רונית?
אם זה מטריד, כדאי להבדק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בלילהיהודה29/05/2011
שלום ד"ר
אני בן 32 משקל 78 גובה 1.7
התעוררתי בלילה הזה עם הזעה בראש ושמתי לב שהגופיה קצת רטובה מזעה.(לא הזעה רצינית)
האם דברים כאלה שכחים?
ולמה זה קורה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בלילה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/05/2011שלום לך,
ראשית הBMI שלך גבולי (כמעט 27) על סף משקל יתר.
הזעת לילה יכולה להיות תופעה בנלית שקורית לכל אחד: חם, כיסוי מיטה לא מתאים,, בגדים לא מתאימים, עליית חום וכו' וגם משמעותית יותר
. אם זה נמשך , מעבר לימים ספורים, עם או בלי חום, כדאי להבדק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובה?טניה28/05/2011
אני לא בטוחה שאני אכן סובלת מהשתנה מרובה, אבל זה המצב:
אני שותה לא הרבה, בערך 2 ליטר מים ביום אבל יחסית לכמות הזאת אני הולכת הרבה פעמים לשירותים. אני גם לא יכולה להתאפק וחייבת להתרוקן מיד.
אני בת 23 ועד גיל 20 סבלתי מהרטבת לילה, מסיבה לא ידועה וזה הפסיק אחרי שעברתי טיפול במכות חשמל לשלפוחית השתן דרך הבטן.
הייתי גם במצב של תת תזונה במשך כשנה ותת משקל כמה חודשים. יכול ליהיות ששלפוחית השתן שלי פשוט נחלשה וזו הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה מרובה? - תגובה
יש דרכים לאבחון וטיפול (תרופתי ולא תרופתי) בעיות שלפוחית מהסוג שתארת.
אפשר להתיעץ עם אורולוג .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה שלא עוברת.תמר.28/05/2011
אימא שלי חולה כבר בערך שבועיים. לפניה אבא שלי ואחותי היו חולים, לאבא שלי היה דלקת ריאות - לא משהו רציני הוא עבר את זה די מהר. ואז כנראה שאימא שלי נדבקה ממנו.
היא פשוט משתעלת כל כמה זמן וזה ממש כואב לה באזור החזה והיא אומרת שהגרון לא כואב לה, הרופא בהתחלה אמר שזה כלום ואמר לה שהיא יכולה לקחת אנטיביוטיקה, אחרי כמה זמן היא הלכה לעשות צילום וגם שם אמרו לה שזה לא משהו רציני ושכדאי לקחת אנטיביוטיקה. עכשיו היא לוקחת אנטיביוטיקה כבר בערך חצי שבוע, אבל זה לא ממש עוזר לה נראה כאילו היא אפילו מרגישה פחות טוב.
השאלה היא מה יש לה? איך הגיוני שהיא חולה כל כך הרבה זמן ורופאים אומרים שאין לה שום דבר? זה כבר ממש מתחיל להדאיג.
נ.ב.
אצלנו במשפחה אין איזה שהן מחלות סופניות שעוברות או מחלות שנמשכות הרבה זמן, גם כשאנחנו חולים אנחנו לא נוהגים לקחת יותר מידי תרופות רק אם זה ממש נהיה משהו רציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה שלא עוברת. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/05/2011שלום,
יתכן שיש לאימך דלקת ריאות וירלית או מחיידק שנקרא מיקופלסמה ולכן המהלך שתארת
וההדבקה של כולם. בכל מקרה, אנשים בריאים בבסיסם יחלימו בסופו של דבר ממחלות אלה.
במקרה של עליית חום או החמרת הסימפטומים, יש להבדק שוב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםעודד27/05/2011
היה לי שומנים בדם 236 אם כול זה שאני אוכל לא בריא עכשיו אני עושה ספורט שותבה שמן דגים לא אוכל שומנים שותה כול יום כוס יין עשתי בדיקה אחרי שלושה חודשים יצא לי 440 שומנים הלכתי לדיאטנית שאמרה לי שמי שיש לא נטיה לשומנים היין האדום מקפית אותים פי 4 אני שבוע הבא יחזור על הבדיקה מה את חושבית האם זה יכול להיות טעות הוא שזה מהיין האדום ששצתתי במשך חודש וחצי לפני הבדיקה אודה לך לך על התשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
הבדיקה צריכה להיעשות לאחר 12-14 שעות צום.
רמת הטריגליצרידים תלויה בצריכת הפחמימות. חשוב כמה יין אדום צרכת ומאיזה סוג.(ההמלצה היא כוסית ליום לשיפור פרופיל הקולסטרול).
כדאי לחזור על הבדיקה
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל שומנים האם תקין??לימור27/05/2011
Glucose (B) 78 mg/dl 70 - 100 .(..*.......).
Urea (B) 25 mg/dl 17 - 43 .(..*.......).
Creatinine (B) 0.60 mg/dl 0,51 - 0,95 .(.*........).
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.Cholesterol 200 mg/dL
ץלמומ: <200 mg/dL
Triglycerides 215.00 mg/dl 10,00 - 250,00 .(........*.).
HDL-Cholesterol 45.90 mg/dl
Non-HDL Cholesterol 154.00 mg/dl
LDL-Cholesterol 111.20 mg/dl
Ferritin 60 ng/ml 10 - 120 .(....*.....).
Vitamin B12 950 pg/ml 211 - 911
אני בת 38 4 חודשים אחרי לידה. האם תקין ??? או מצריך דיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל שומנים האם תקין?? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית27/05/2011אם צמת 14 שעות לפני הבדיקה יש צורך בדיאטה מתאימה
אם צמת פחות, יש לחזור על הבדיקה לאחר 14 שעות צום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני27/05/2011
אצל אבי גילו סתימה בגיל 62 ולכן עבר צינטור.(ללא התקף לב)
ואצל אחי גילו סתימה בגיל 39. אחי סבל מהשמנת יתר גבוהה מאוד + עישון כבד ולחץ דם.(ללא התקף לב)
האם לפי הפירוט הזה יש לנו גנטיקה במשפחה של מחלת לב?
אני בן 31.5 משקל 78 גובה 1.75
עשיתי בדיקות דם
כולסטרול כללי - 200
כולסטרול HDL 42
כולסטרול LDL 126
טרגלצידים - 159
סוכר - 91
לחץ דם 117/70
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון? או שזה מצריך טיפול תרופתי??
וכול כמה זמן אני צריך לחזור על בדיקות דם?
ומה אני צריך לעשות בשביל לשמור על נתונים תקינים?
תודה על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית27/05/2011אכן נראה שהגנטיקה שלך בעלת סיכון למחלות הלב וכלי הדם
2 המלצות חשובות לכרגע - פעילות גופנית יומית של לפחות 30-40 דקות ודיאטה דלת שומן כדי להפחית את ה LDL אם אכן הבדיקה משקפת תוצאה נכונה שמתקבלת רק לאחר 14 שעות צום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)