פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וירוס שלשולים
    רעות
    13/06/2011

הי,
    אני כבר משישי בלילה משלשלת, סובלת מכאבי ראש חזקים, צמרמורות, היום הופיע קצת חום. הייתי אצל הרופאת משפחה וזו טענה שזה וירוס והוא יעבור לבד. בינתיים אחרי שאני שותה/אוכלת אני רצה לשירותים. אני שותה כמה שאני יכולה אבל יש לי תחושה שזה לא מספיק מאחר וזה ישר יוצא. נראה לי שאני בסכנת התייבשות. מה עושים במצב כזה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וירוס שלשולים

הוספת תגובה

• וירוס שלשולים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום,
    אפשר לחזור לרופאה לבדוק את מצב הנוזלים בגופך ע"י בדיקה גופנית, מדידת לחץ-דם ובדיקת שתן.
    בינתיים שתי הרבה והשתדלי לא לאכול , אלא אם את רעבה מאד ומאכלים יבשים בלבד
    כגון צנימים או בייגלה.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעת דם מוחשת
    ע.ג
    13/06/2011

שלום
    היום הבת שלי בת 28 עשתה בדיקות דם ,
    התוצאות :
    ESR 58 mm/h
    לפני חודשים תוצאת הבדיקה היתה 39 mm/h
    לפני שנה 52 mm/h
    TSH 4.65 mIU/L
    לפני חודשים 2.58 mIU/L
    T4- FREE 15.9 pmol/L
    FERRITIN 18.0 ng/ml
    בעברה סבלה מניפראיטיס אוביאיטיס והיום הנ"ל תקין אך סובלת מלחץ דם גבוה ( מטופלת בנורמיטן 25*4 כדורים ביום ) .
    בבדיקת רופא ראומטולוגית הועלה חשש למחלת ב'חצט בבדיקת דם גנטית הנ"ל הופרך למרות התסמינים ( אפטות , שקיעת דם מוחשת , אנמיה וכ"ו ) הנ"ל הופרך .
    מכיוון שביתי היתה אצל רופאים שונים במהלך השנים א.אשמח אם תפנו אותי לרופא מתאים אשר יחקור את כלל הבדיקות , תסמינים ומחלות קודמות ואולי גנטיות .
    ב. האם יש קשר בין שקיעת דם מוחשת לבין תפקודי בלוטת התריס ( ראוי לציין שאני ובני סובלים מתת פעילות ולכן מטופלים באלקטרוקסין .
    ג. אני סובלת ממחלת אוביאטיס מזה שנים האם יתכן קשר ביני לבין ביתי ? ( בצענו בדיקה גנטית שלא העלתה דבר )
    ממתינה לתשובתכם , תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם מוחשת

הוספת תגובה

• שקיעת דם מוחשת - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום לך,
    קשה להתייחס לתוצאות של בדיקות מעבדה בלי להכיר את ערכי הנורמה במעבדה שבה נבדקו.
    בכ"ז, נראה לי שיש דוקא עלייה תפקוד בלוטת התריס, ברזל נמוך ושקיעת דם מוחשת.
    שקיעת דם היא בדיקה לא ספיציפית , שיכולה לעלות בבעיות שונות ורבות, למשל כשיש דלקת בבלוטת התריס.
    יתכן קשר בין כל הדברים שציינת אצל בתך ואצלך.
    כדאי להתייעץ עם ראומטולוג, גם בפורום המתאים.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולת פוסטינור
    דניאל פלס
    13/06/2011

שלום רב ,
    אני ובעלי קיימנו יחסים ולאחר הסכמה של שנינו נטלתי את גלולת "פוסטינור" מכיוון שלא רצינו להיכנס להריון .
    נטלתי את התרופה 26 שע' לאחר התשמיש.
    זה היה ביום חמישי נטלתי את הגלולה ואז בערב לאחר כשעה שתיתי יין בארוחה ,הרגשתי בחילה עזה ורצתי לשירותים להקיא ..
    עכשיו השאלה שלי , האם קיים סיכוי שהקאתי את הגלולה יחד עם היין ?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולת פוסטינור

הוספת תגובה

• גלולת פוסטינור - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום לך,
    בעלון לצרכן מומלץ ליטול גלולה נוספת, אם הקאת תוך שלוש שעות מנטילת הראשונה.
    אם לא נטלת, או הקאת שוב לאחר נטילת גלולה נוספת, יש סיכוי שהקאת את הגלולה ושאינך מוגנת מהריון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבעים
    אנונימי
    12/06/2011

שלום,

כבר כמה ימים שאני שם לב לצבעים מוזרים בצואה..בצבע הנוטה לירקרק.. אך היום זה ממש החמיר והגיע לירוק וודאי אפילו בהיר, ואני ממש בלחץ מזה כבר.. מה זה עלול ליהיות?

התחלתי קצת דיאטה לא חריפה מדי, ואני נוטל כדורי סידן, האם זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה
    צבעים

הוספת תגובה

• צבעים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום,
    יתכן שזה קשור לשנוי בדיאטה ואולי למרכיבים מסוימים חדשים במזונך.
    לא ידוע לי על קשר לסידן.
    אם זה מלווה בכאבי בטן, יציאות רכות ותכופות וריר , כדאי לבדוק.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבדות בראש לאחר לידה
    חגית
    12/06/2011

ילדתי לפני כחודש ומהלידה אני סובלת מכאב קל בראש בעיקר מאחורי הראש
    כבדות בראש וסחרחורות שנחלשים אחרי שינה.
    הייתי אצל רופא שחשב שאולי זה סינוסיטוס ונתן לי מוקסיפן שלא הועיל כלום
    האם יש סיבה אחרת לתופעה ?

לקביעת תור
    סגירה
    כבדות בראש לאחר לידה

הוספת תגובה

• כבדות בראש לאחר לידה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום,
    סיבות אפשריות: מתח ועייפות , שרירים תפוסים, חוסר דם, חוסר ויטמינים כגון בי12
    ועוד.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סבלתי מכך

קרן
    19/06/2011

גם אני סבלתי שנה מכבדות בראש אחרי לידה, הרגשתי כאילו הלבישו לי קסדה של בטון על הראש, הייתי עייפה כל הזמן וכמה שישנתי זה לא עזר. מה כן עזר?
    כמה טיפולי צוואר אצל פיזיותרפיסט (יש לי גם "היסטוריה" של צוואר - מיד אחרי הטיפול הראשון הרגשתי הקלה משמעותית!!
    וחוץ מזה גם לקיחת מולטיויטמין באופן קבוע מאד עזרה, וברזל לא הזיק.
    בקיצור - אם רק הייתי יודעת קודם הייתי חוסכת חודשים של עייפות וריגשות אשמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הצלעות
    יעלי
    11/06/2011

שלום,
    כבר שבועיים אני מרגישה כאב עמום באזור הצלעות מצד ימין. חלק מהזמן הרגשתי גם כאב בגב באותו הצד, אבל הכאב הזה עבר. הכאב בצלעות לא מציק מדי ולא מפריע לישון, אבל אני מרגישה אותו כל הזמן בזמן שאני ערה. כמה פעמים כשעשיתי תנועה הצידה בכסא, פתאום התחיל כאב חד יותר שנפסק מעצמו אחרי כדקה.
    רציתי לקבוע תור לרופא אבל התור עוד 10 ימים. בינתיים בעקבות חיפושים באינטרנט התחלתי להלחץ מכל מיני סוגי סרטן.
    אני בת 27,לא מעשנת, בריאה בד"כ, ולמעט הסימפטומים האלה לא מרגישה משהו נוסף.

תודה על העזרה
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור הצלעות

הוספת תגובה

• כאבים באזור הצלעות - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום,
    נראה שמדובר בכאב שמקורו בצלע או בשריר,או בעמוד השדרה.
    מענין למה זה מעורר אצלך מחשבות על סרטן? זה ודאי לא הדבר הראשון שהייתי חושבת עליו, וגם לא השני או השלישי...
    אפשר להיעזר במשחה מקומית או חימום האיזור.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת? אנגינה?
    שרון
    11/06/2011

מיום שני אני סובל מחום (מעל 37 לפעמים 38), כאבי עצמות בכל הגוף, כאבי ראש שמתגברים עם כל שיעול (ליחתי) ושילשולים. ביקרתי אצל רופא ,מחליף לצערי, ולא היה נראה שהוא קלע למטרה, הוא מתן לי טיפול מונע סימפטמטי (סירופ + קולדקס).

היום זה היום השישי ואין ממש שיפור.
    אנא עצתכם במה מדובר (שפעת? אנגינה? וכו/...) והאם אני צריך להמשיך בטיםפול שנתן לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת? אנגינה?

הוספת תגובה

• אין צורך בתשובה

שרון
    11/06/2011

לא משנה תודה רבה
    מסתבר שיש לי דלקת ריאות :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך בתשובה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום,
    תהיי בריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקג
    חסוי
    10/06/2011

שלום בן 32

עשיתי בדיקת אקג וזה הייתה התשובה

* ECG WITHIN NORMAL LIMITS

מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקג

הוספת תגובה

• בדיקת אקג - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום,
    המשמעות היא שהאק"ג תקין.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    דני
    10/06/2011

שלום
    בן 31.5 משקל 76 גובה 1.75 (אחרי דיאטה וירידה במשקל של 14 קילו)

בשבועות האחרונות אני סובל מפחד תמידי שיש לי בעיה לבבית

כול זה קרה אחרי שאבי בן 62 עבר צינטור לאחר שגילו שיש לו סתימה בעורק (ללא התקף לב)

אחי בן 39 עבר צינטור לאחר שגילו אצלו סתימה רצינית בעורק
    (ללא התקף לב) אחי סבל וסובל מהשמנת יתר גבוה מאוד לחץ דם וסוכר. הוא גם עישן המון ועכשיו הוא הפסיק בעישון

כול כאב קטן בחזה מקפיץ אותי ומלחיץ אותי.

בחודש האחרון עשיתי בגלל תלונות 3 פעמים אקג + בדיקת מאמץ שברוך ה הכול תקין.

גם לפני כמה ימים היו לי מין כאבים בחזה אבל עצרתי את עצמי לא ללכת לרופא בגלל בושה וגם בגלל מחשבה שלא יכול להיות שינויים תוך כמה ימים בתוצאות אקג.
    האם המחשבה הזאת נכונה?
    ואשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך על הבדיקות שעשיתי? ועל עצה שיכולה לעזור לי.

עשיתי גם בדיקות דם.

כולסטרול כללי 200

כולסטרול HDL 42

כולסטרול LDL 126

סוכר 91

לחץ דם 115/75
    את הבדיקות דם עשיתי לפניי הדיאטה.

תודה על הכול וסליחה על אריכות השאלה

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• עצה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/06/2011

שלום לך,
    נכון שיש לך סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל מוקדם, אבל אתה עדיין צעיר ואין לך את גורמי הסיכון האחרים שיש לאחיך.
    כדאי להקפיד על פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, אכילה מסודרת ובדיקה תקופתית.
    כאבים בחזה יכולים להיות מסיבות שונות, למשל חרדה וכדאי שתכיר את ההבדלים וכן שתטפל בחרדה .
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש ממושך
    פנחס
    10/06/2011

שלום,
    אני הן 65. לוקח תרופות ללחץ דם, סכרת במשך כמה שנים. מצבי יציב. לפני כמה ימים חוויתי כאב ראש מצד שמאל של הגלגולת מאחור שהקרין קדימה לכיוון העין השמאלית. הגולגולת היתה רגישה ואפילו כאבה למגע. רק אחרי יומיים לערך הכאב והרגישות חלפה. הראיה תקינה כל העת.

הבוקר מדדתי סוכר ועמד על 170.

למה לייחס את הכאב הפתאומי? על פי רוב איני סובל מכאבי ראש כלל.

בתודה
    פנחס

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש ממושך

הוספת תגובה

• כאב ראש ממושך - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    14/06/2011

ישנן סיבות רבות לכאבי ראש.
    כאשר התופעה חולפת מעצמה אין ליחס לה משמעות רבה. אם היא חוזרת או מחמירה יש צורך לפנות לבדיקת רופא
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפה וחרדה
    לילי
    09/06/2011

שלום, אני ילדתי לפני תשעה חודשים. עקב שתי בליטות שנמצאו בבית השחי עברתי ניקור ושתיהן יצאו בסדר. מאז הייתי בביקורת רופא שאמר שהכל בסדר. העביה שמאז התפתחה אצלי סוג של חרדה לגבי בלוטות בגוף שכנראה השתלבה עם דיכאון אחרי לידה שבא לידי ביטוי בחרדה עמוקה והעסקות אובססיבית בגוף. לפני כמה חודשים גם היו לי הזעות בלילה שהדאיגו אותי אבל הם היו כמה ימים ועברו. לפני חודש יצאה לי אלרגיה בעור. טופלתי בכדורים והיא עברה. הבעיה שמאז מצאתי עוד בלוטות בגוף. במפשעות עקב כאב מצאתי בלוטות קטנות שרופא נשים אמר לי שהן לא משמעותיות. ועקב כאב בצד אחד של הגרון (כמו כאב שיניים, או כאב באוזן או בלסת) מצאתי גם בלוטות בגרון. הפעם הן לא קטנות, והן זזות כשמניעים אותן. בדיקות דם שעשיתי לפני שלושה שבועות יצאו תקינות לחלוטין. מחר יש לי תור לרופאה אבל אני לא יודעת למה לצפות. שוב פעם אולטרסאונדים וניקור? האם בכלל יש סיכוי שזו לא מחלה בעיית הבלוטות הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    לימפה וחרדה

הוספת תגובה

• לימפה וחרדה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    10/06/2011

שלום לך,
    בלוטות לימפה כל הזמן גדלות בגוף, בתגובה לדברים שונים, ואח"כ קטנות.
    נראה לי שדחוף יותר לטפל במצב הנפשי שתארת של חרדה עמוקה, התעסקות אובססיבית בגוף ודכאון.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה כללית
    י
    09/06/2011

בן 43
    אז כנראה יש לי חרדה (שרירים קופצים חוסר יכולת לקחת אויר לראות , הרבה פעמים ביום מוציא אויר בנשיפה ארוכה "אוףףףף" , הרגשה של חוסר שווי משקל , ובילבול עם שיכחה של דברים פשוטים וכמובן מחשבות וכו' - בקיצור כמו שכתוב בספרים ובאינטרנט כל הסיפטומים של חרדה) -זה כבר שנתיים ברצף מאז שרופא אמר לי שיש לי אסתמה (וכבר שנה אני ללא משאף)
    - האם - התחושה החדשה שיש לי זה גם ביטוי לחרדה כללית , מה גם בדיקות אקו לב במאמץ היו תקינות.
    תחושה של כאילו נתפס לי שריר בחזה ואני מרגיש זרם עד קצות אצבע היד, כמו כן דופק בעוצמה
    במיוחד שאני לוקח אויר לראות (הכוננה לא דופק מהיר אלה בעוצמה)
    יש לציין שאני ישן טוב מאוד וכל הארועים הללו קוראים לי כ-שעה שעתים לאחר שאני קם בבוקר
    ונמשכים כל היום (יותר חזק כשאני במצב סטטי)
    אני מודע לגיל ול-סטרס הטבעי של לחץ עבודה ילדים וכו'
    -דבר יחיד שעוזר לי זה ספורט (מאמץ חזק של שעתים כדור סל) אבל זה זמני רק למס' שעות לאחר המשחק . נמאס לי מהמצב הזה ואני כל הזמן רוצה לישון
    לא מעונין ב-SSR למינהם ונראה לי שלא מתאים לי טיפול קוגנטיבי- מה נשאר?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה כללית

הוספת תגובה

• הרגשה כללית - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    10/06/2011

שלום לך,
    הכל נשמע הגיוני ומתאים לאבחנה של חרדה או אפילו התקפי חרדה.
    הטיפול המקובל והאפקטיבי ביותר הינו שילוב של טיפול תרופתי עם CBT .
    האם אתה לא מעונין כי נסית או מסיבה אחרת?
    אפשר לנסות טיפולים אלטרנטיביים, כולל ביופידבק.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    לוסיה
    08/06/2011

שלום רב ,

כשלושה ימים יש לי כאב בצד שמאל של הראש מטה (לא של הצוואר) ,אזור שבהמשך של הצוואר שהינו יותר בולט , אני לא יודעת ההגדרה האנטומית (ייתכן אזור ה-OCCIPITAL ) - סליחה על התאור הלא מקצועי - כאב מעצבן כמו לחץ או פעימות רק על נקודה מסויימת .

הכאב מפריע לי גם בלילה וגם ביום - הוא לא מאוד חזק אלא מעצבן ומפריע לי בתפקוד התקין ,בבית ובעבודה.
    ישנן גם הפסקות בכאב , אבל תרופות כמו נורופן / אופטלגין לא היו פטרון טוב.

ייתכן צירןף מקרים אבל הכאב התחיל לאחר בדיקת עיניים (שיצאה תקינה)ולאחר שחפפתי את הראש ולאחר יבוש יצאתי למקומות עם מזגן .

האם ייתכן נוורלגיה או התקררות ?או אולי משהו יותר חמור... כמו גידול ?!

תודה מראש וחג שמח !

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    10/06/2011

שלום,
    יתכן מאד שמדובר בנוירלגיה אוציפיטלית. כדאי להבדק, ואם אכן זו האבחנה יתכן שהרופא שלך ימליץ על תרופות אנטידלקתיות חזקות יותר , חימום מקומי, פיזיותרפיה, טיפול אלטרנטיבי ולעתים הזרקה מקומית.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת דימומים עם פלורט
    אפרת
    08/06/2011

יש לי קצת בעיה קצת התבלבלתי.
    אני לוקחת גלולות פלורט כבר חצי שנה להגנה מהריון וגם בגלל דימומים בין וסתיים. אני לוקחת מסודר בדרך כלל, עוד לא יצא לי לשכוח גלולה. אתמול הייתי אמורה לקחת גלולה ב8 בערב ושכחתי ולקחתי אותה ב9 בבוקר איך שנזכרתי ומה הלאה? אני לא מוגנת יותר בינתיים ומה לגבי הדימומים הם יכולים לחזור בגלל גלולה אחת?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת דימומים עם פלורט

הוספת תגובה

• הפסקת דימומים עם פלורט - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    08/06/2011

שלום,
    נהגת כראוי. המשיכי כרגיל.
    סכויי ההריון עלו באופן זניח, אבל ליתר בטחון , שימוש בקונדום ישפר, עד למחזור.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצול בדרכי השתן
    דן
    07/06/2011

בחצי שנה אחרונה אני סובל מתסמינים רבים,שהתחילו באי נוחות קטנה בבטן ימין והם כוללים גם כאבי בטן בעיקר בקיבה שהחריפו בשבוע האחרון, זיעה קרה במצח, סחרחורות, גזים, פיהוקים, טעם מר (מתכתי) בפה (לא דלקת חניכיים), שינוים במרקם וצבע היציאות, יובש בידיים ועכשיו גם פיצול בזרם השתן..
    עשיתי בדיקות גסטרו מקיפות לחיידק הליקובקטור (גסטרוסקופיה), לקרהון (קולנוסקופיה). הכל נקי. גם בדיקות הדם בסדר אולי חוץ: CRP-0.6
    הפרוקטולוג מצא פיסטולה פראנלית.
    לפני חודש הופיע עוד תסמין: פיצול בזרם השתן ל-2..
    ומה לעזאזל הוא קשור? אני גם ככה מספיק סובל ממערכת העיכול..
    רציתי לדעת האם הוא קשור?
    ואני די מיואש ממצבי, הרופא משפחה לא מצליח להבין, רופאי הגסטרו סיימו עבודתם בהצלחה יתרה ואני נשארתי כלי שבור שמחפש תשובה בין דפי האינטרנט..
    אני לא חי וחושב פשוט להגיע לביה"ח ולהתאשפז עד שימצאו מה זה לעזאזל, כי מעי רגיז לא גורם לפיצול בדרכי השתן.
    אני רק אציין שאני בן 27 ומעולם לא הייתה לי בעיה רפואית חוץ מפציעות ספורט.
    אם תוכלו אפילו רק להפנות אותי למישהו אני אודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פיצול בדרכי השתן

הוספת תגובה

• פיצול בדרכי השתן - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    08/06/2011

שלום,
    היי, לקחת את זה קשה מדי.
    אינטרנט הוא תחליף גרוע לרופא טוב.
    האם ראית אורולוג?
    לא נראה לי שהבירור שלך נגמר, אבל לא עליך מוטלות כל העבודה והדאגה: מצא רופא
    טוב, רצוי עם התמחות רחבה, כמו רופא משפחה או פנימאי, ותן לו לשבור את הראש.
    אגב, טעם מתכתי בפה יכול לנבוע מתרופות רבות , סרקואידוזיס, בעיות בפה וכו'
    מקווה שלא שלחתי אותך עכשיו לקרוא , אלא לשאול רופא!
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה