פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב!
    אלדד
    11/03/2010

שלום,אני משוכנע שיש לי בעיה מסויימת אך הרופא שלי לא איבחן דבר,האם למרות שהוא לא חושב שיש לי משהו אני יכול לדרוש ממנו לקבל את התרופה? האם אני יכול להצהיר שהאחריות היא עליי?
    ואם לא מה ניתן לעשות בנידון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב!

הוספת תגובה

• אלדד

ד''ר יעל כוכבי
    11/03/2010

שלום, אלדד
    ברמה העקרונית והחוקית, הרופא אחראי לאבחנה ולטיפול . אתה לא יכול לדרוש תרופה או טיפול
    שאינם מקובלים עליו . אני מאמינה שבדיאלוג משותף אפשר להגיע להבנה, כי מטרתו של הרופא
    היא לעזור לך. ואם לא, אפשר להתיעץ עם רופא אחר.
    אם תרצה להתיעץ קונקרטית לגבי "הבעיה המסוימת" ו"התרופה" בפורום זה, הינך מוזמן.
    הרבה בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונ'
    בת 26
    11/03/2010

שאלות מעניינות , אם אפשר מענה מהרופא או/ו הגולשים , בבקשה ... אתחיל מההתחלה ... לפני שעליתי למיטה אמרתי לאחות וגם לרופא שבשום אופן אני לא אעשה את הבדיקה ללא זריקת טשטוש ... אמרה לי "בסדר , מה פתאום לעשות לך ללא טשטוש בסוף נמצא פתרון (הכווני להמצאת ווריד) והכל יהי בסדר , אל תדאגי... " חתמתי על הטופס , ניסתה להכניס פרפרית קטנה והכניסה את החומר , אמרה שאת עכשיו תשני ... ומאז איזה סיוט היה כאבים עזים הרגשתי בכל תנועה ותנועה , כל הבדיקה זזתי ממקומי , ביקשתי במפורש להפסיק את הבדיקה ... הם לא הקשיבו לי , כאילו כלב נובח אבל לצערי אני לכלב הנובח מסתכלת ... תופסים אותי בכוח כמו חיה ... נו , באמת , מה לא מבינים הצוות שאני לא מסכימה לבדיקה למרות "החתימה" ... למרות שבסוף הפסיקו את הבדיקה באמצעה ... לא ידעתי שאם כן הן נתנו לי את הזריקות אז איך יוכלתי לקפוץ מהמטה מאז שהעבירו אותי לחדר ההתאששות והלכתי בכוח מהם , באמת בזמנו חשתי שאני כמו חולת נפש מהכאבים , לא יוכלתי לסבול אותם אפילו "הרופא שהיא טוענת שהיא כך" בקשה ממני להרגע ונתנה לי כאילו מכתב סיכום , אבל אני לא ספרתי עד עשר - גזרתי אותו וזרקתי לה על הרצפה את כל הדפים ... ... ... .......... ... .... נו האם כך מתנהגים הרופאים והאחיות בדיקות ? למה , מאז שבקשתי להפסיק את הבדיקה לא מפסיקים

לקביעת תור
    סגירה
    קולונ'

הוספת תגובה

• הבעיה היא עכשיו...

בת 26
    11/03/2010

הבעיה היא עכשיו : מה עם הכאבים והדימום ? הכאבים ממוקדים בבטן תחתונה שמאלית , וגם כן יש לי יציאות עם קרישי דם וקצת חתיכות שומן בצע צהוב - זה חדש רק אחר הבדיקה ... אני הלכתי עד עכשיו לשני מוקדי רופאי וקיבלתי זריקות לכאבים , ביקשו ממני ללכת למיון , אבל סרבתי מתוך כעס אפילו על כל ב"ח ... השאלה זה : האם זה נורמאלי הכאבים והיציאות הדמיות ? ואם כן , אז בד"כ עד מתי ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה?

ד''ר יעל כוכבי
    11/03/2010

שלום לך, בת 26
    האם עברת קולונוסקופיה? האם נלקחה ביופסיה?
    ומדוע?
    נראה שעברת חוייה קשה וטראומטית מבחינה נפשית וצר לי על כך.
    יתכנו תופעות שתארת לאחר פרוצדורה כזו.
    אם הכאב חזק ולא עובר וכן הדמם, כדאי להבדק.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע קשי ריפוי
    בת 26
    11/03/2010

עשיתי בדיקות דם במחלקת אישפוז בפנימית (קבלת דם ולא בגלל הרגל) לדלקת והיו גבוהים כמו :

ESR=116

CRP=15.33

WBC=22.2

חום גוף עולה לפעמיים בלילה ומגיע עד 39.5

ולכן לקחו תרבית מהפצע שיצא חיובי

שם החיידק PSEUD. AERUGINOSA

האנטיביוטיקה ( CEFTAZIDIME , GENTAMICIN , AMIKACIN , OFLOXACIN , PIPERACILLIN , TAZOCIN , LMIPENEM , COLIISTIN )

שרגישים ל- ( S...)

לא קיבלתי אינטוביוטיקה לך למרות שיש לי פצע פתוח ומפריש ... מה החיידק הזה ? והאם צריך לקבל אינטוביוטיקה לך ?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע קשי ריפוי

הוספת תגובה

• פצע קשי ריפוי

ד''ר יעל כוכבי
    11/03/2010

שלום לך,
    הנתונים שהבאת מראים על דלקת, כנראה בתגובה לזיהום.
    פסיאודומונס הינו חיידק שכיח בבתי חולים.
    לא ברורה לי לגמרי התמונה ולמה אינך מקבלת אנטיביוטיקה.
    כדאי להציג שאלות אלה לרופאים המטפלים בך.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן אדום
    אסמתי
    10/03/2010

אתמול בערב (לאחר משחק כדור סל ומאמץ רב) שתן אדום ללא כאבים ו/צריבה. בלילה שתיתי הרבה ובבוקר היה צהוב כהה. במשך היום המשכתי לשתות יחסית הרבה וגם בצהרים השתן מאוד אדום (כמו תה דובדבנים).
    יש לציין שאתמול בבוקר שתיתי מיץ סלק/רמון/סלרי סחוט - אבל כאמרו לפני 24 שעות
    מה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שתן אדום

הוספת תגובה

• שתן אדום

ד''ר יעל כוכבי
    11/03/2010

שלום , יובל
    שתן אדום יכול לנבע מדם בשתן או מ"צבע מאכל" . (בעיקר סלק)
    בבדיקת שתן פשוטה אפשר לראות אם יש תאים אדומים או לא.
    אפשרות נוספת: מיוגלובין בשתן- יותר שתן שחור. יש אנשים שלאחר מאמץ קשה מפרקים שריר
    ולכן מופרש חלבון שריר בשתן, ששמו מיוגלובין. חשוב לאבחן זאת , כי זה יכול להזיק לכליות.
    יש לבדוק מיוגלובין בשתן, ובדם לבדוק רמות CPK וקריאטינין.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שיינים יכול לגרום ל
    דביר
    09/03/2010

לצוות שלום רב,

סליחה מראש על הבורות,אני שבוע וחצי סובל מכאבים באזור השיינים ,שן עליונה.ככל הנראה בשן שכבר ביצעו לי בה טיפול שורש לפני כמה שנים.יש לי מעט רידומים בשפה העליונה.ונימול.בין היתר יש לי כאבים באזור הרכות {בצד של הראש בסיום של המצח וזה בכיוון בצד של האזור של השן הכואבת,בלחיצה באזור הרכות וגם באזור שליד האוזן המקום כואב לי} אז אולי זה בכלל יכול להיות משהו של הלסת? ניסיתי לקבוע תור לרופא שיינים .מכיוון שהרופא שיינים שלי נמצא כעת בחופשה וחוזר רק בשבוע הבא.לא נקבע לי תור לרופא אחר ששם גם לא לעזרה ראשונה .בטענה שהרופא שלי מכיר אותי ויודע את התיק שלי ואת הטיפולי שיינים שעברתי אצלו וכ"ד. לרופא אחר אני לא רואה טעם ללכת כי אצטרך לבצע צילום מחדש וזה ימשוך זמן.רוצה לדעת האם במידה ויש לי דלקת באזור של השן האם זה יכול להגיע למח,אפשר למות מזה? ושאלה נוספת האם כאבים כאלו יכולים להיות גם מהלסת בכלל.בתודה רבה אביעד

לקביעת תור
    סגירה
    כאב שיינים יכול לגרום ל

הוספת תגובה

• כאב שניים

ד''ר יעל כוכבי
    11/03/2010

שלום אלעד
    אני מקווה שאתה מרגיש טוב יותר.
    תארת כאב בשן אך גם בפנים ובראש עם תחושת נימול.
    יתכן שמקור הבעיה בשן , סינוס או עצב.
    כדאי להבדק ע"י רופא משפחה או אא"ג.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלה

דביר
    12/03/2010

שלום
    תודה על התגובה,
    הייתי אצל הרופא שיינים הוא שלל שזה משהו ממקור של שיינים
    ואמר לי שגם הניורלוג שלל שזה בעיה נורלוגיות ולכן הוא לא יודע כבר במה מדובר.
    הוא אומר לי שזה לא שייך ללסת כי של הלסת זה דברים אחרים לגמרי.
    אני כבר לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביעד

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום, אביעד
    הצעתי שתפנה לרופא אא"ג.
    ואולי כדאי להתיעץ בפורום של קרינה - בזמן האחרון נתקלתי בתלונה כזו אצל משתמשי סלולרי כבדים.
    בכל מקרה, כדאי לדבר רק עם אזנייה ודיבורית ברכב.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שעברו שלשולים - חום לא עובר
    בן 22
    09/03/2010

שלום,
    סבלתי מחום גבוה כאבי בטן ושלשולים חריפים כיומיים (חיידק ויראלי)
    לאחר יומיים בערך השלשולים פסקו, אבל החום "תקוע" כבר 5 ימים נוספים בסביבות ה-37.3 (לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות).
    מה זה אומר? האם נשאר משהו בקיבה? איך ניתן לטפל בזה?
    האם מסוכן ללכת ככה לעבודה?
    תודה מבחור לחוץ.

הוספת תגובה

• חום

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2010

שלום, אלכס
    חום מוגדר כטמפרטורת גוף מעל 37.4 .
    חשוב איך שאתה מרגיש: אם עדיין אתה מרגיש רע, יתכן שאתה קצת מיובש. אם שתייה לא משפרת את המצב, כדאי להבדק.
    אגב, אין חיידק ויראלי. אלו הם שני דברים שונים. אני מניחה שעברת זיהום ויראלי.
    אם נלקחה תרבית וצמח חיידק, יש צורך לטפל באנטיביוטיקה. בוירוס לא.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר - שאלה נוספת

בן 22
    09/03/2010

כן טעות שלי זה היה וירוס.
    דבר ראשון, אני מרגיש די טוב.
    אולי מוראלית קצת רע כי "נתקעתי" עם החום.
    עשיתי בדיקת דם וצואה, לא נמצא שום דבר בצואה ומבחינת הדם הכל נמצא בנורמה (יש 2 שהם על הגבול, אבל עדיין בתוך הנורמה).

האם זה אומר שאין חיידק? זה אמור לעבור לבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם בבקשה להתייחס לזה
    לימור
    09/03/2010

ד,ר שלום ביצעתי בדיקות דם לפני כניסתי להריון ושאלתי לגבי הבילורבין
    תפקודי כבד + ALT AST CK תקין בדיקות שתן תקין
    bilirubin total 1.30
    bilirubin conjugated 0.20 בטווח
    bilirubin unconjugted 1.10 בטווח
    בדיקת EGFR גדול מ 1.73 M
    כתוב רצוי מעל 60 M /MIN
    מה אומרות הבדיקות????????
    אבא שלי היה חולה צהבת B אני חוסנתי לא מעט פעמים אך הנוגדנים לא נשמרו ???
    יש קשר???

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2010

שלום, לימור יקרה
    הבדיקות שלך נראות לי בסדר למעט עלייה קלה בבילירובין.
    לפעמים יש פגמים גנטיים קלים שגורמים להאטה בטיפול בבילירובין (למשל ג'ילברט).
    אין לזה משמעות מהכיוון שהערכים אינם גבוהים במיוחד.
    פרט לכך, התפקוד הכלייתי תקין (1.73 הוא ערך המשמש לחישוב התפקוד הכלייתי)
    כתוב שהGFR שהינו הסינון הכלייתי המחושב שלך הינו מעל 60 ולכן תקין.
    לא מצאתי תשובת נוגדנים להפטיטיס B . לא ברור לי למה את אומרת שאין לך נוגדנים?
    אנזימי הכבד תקינים, אין לך דלקת בכבד.
    אז באמת שאין לך סיבה לדאגה.
    לפני הריון הייתי מציעה לבדוק נוגדנים לאדמת ואם אין מספיק לקבל חיסון לפני ההריון ובאותה הזדמנות לבדוק גם נוגדנים להפטיטיס B ברזל וויטמין בי12 ולהתחיל לקחת חומצה פולית.
    הרבה בריאות !!
    ורק בקשה: לרשום את תוצאות הבדיקות כך שלא יראו הפוך, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    אסתר
    07/03/2010

שלום רב!!!!
    ביתי בת שנתיים ו-4 חודשים ובימים אלו נגמלת מטיטולים .
    שאלתי היא האם אין סיכוי לדלקת בדרכי השתן כתוצאה משתן על הגוף ושטיפות מרובות
    כמעט כל שעה וחצי היא מרטיבה אני מניחה שבגן לא רצים ומחליפים לה .
    מה עדיף שטיפות במים וסבון
    האם קור על הגוף עלול לגרום לבעיות בדרכי השתן??

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2010

שלום דליה
    דלקת בדרכי השתן נגרמת עקב חדירת חיידקי צואה לדרכי השתן.
    לא מהתקררות של הגוף.
    עקב אי-הנעימות שתארת לילד, באמת ממליצים לגמול בעונות החמות, אבל גם החורף אצלנו
    השנה לא קשה מדי...
    בסופו של דבר , כל הפעוטות נגמלים ככה וגם אי- הנוחות שלהם היא גורם שמעודד גמילה.
    גמילה מהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיבוטיקה והתקררות
    דביר
    05/03/2010

לד"ר שלום,

אני בן 27,התחלתי לקבל אומגנטין {באיחור של שבוע} בגלל ניתוח כירוגי שביצעו לי ברגל,כבר יומיים שיש לי נזלת וכאבי גרון חזקים אם ליחה שלא יוצאת ,הנזלת יוצאת רק אם אני מנגב לא נזלת שיוצאת לבד.לוקח בנתיים כדורי מציצה.ויש כאבים בחזה באמצע.אבל מציק במיוחד הגרון גם בבליעת רוק ושתיית מים.אין חום בנתיים

רוצה לדעת האם האומגנטין יכול לעבוד גם על האודם בגרון? והאם הכאבים בחזה יכולים להיות כתוצאה של התקררות? .היש צורך ללכת לרופא משפחה או לא כל עוד אין חום .בתודה אוראיין

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיבוטיקה והתקררות

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה והתקררות

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

שלום,
    אוגמנטין יעיל לזיהומים חיידקיים שונים.
    יתכן שמדובר בזיהום וירלי , עבורו כמובן אנטיביוטיקה לא תעזור.
    בכל מקרה כדאי להבדק, במיוחד עם עברת ניתוח בהרדמה לאחרונה.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומתו של אימון כוח לבריאות
    ירון
    05/03/2010

שלום רב,

מה חשיבותו של אימון כוח לבריאות בגיל 22? אני יודע שאימון אירובי מאוד חשוב לבריאות, אבל מה לגבי אימון כוח? הבנתי שזה טוב למבוגרים כי זה מחזק עצמות אבל מה היתרון למישהו צעיר?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• תרומתו של אימון כוח לבריאות

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

שלום, ירון
    אני מפנה אותך להתיעץ בפורום כושר גופני.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=40 id=link]כושר גופני[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    בר
    05/03/2010

קיבלתי את התוצאה של הבדיקות דם.
    הרופא אמר שהוא הפנה אותי לעשות בדיקת תפקודי כבד.

בתוצאה רשום רק את זה -

AST
    ALT

למה הוא לא עשה לי בילירובין (טוטאל, דירקט ואינדירקט)?

פשוט יש לי תור לרופא מומחה (אנדוקרינלוג) ואני מטופלת באנדרוקור ודיאנה. ואני חוששת שזה לא מספיק.

האם זה מספיק?

תודה מראש ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

שלום, בר
    האנזימים שציינת הינם חלק מתפקודי הכבד והחלק המשמעותי במעקב שציינת.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן שקדים
    חנן
    04/03/2010

שלום.

בגלל יובש נרתיקי אצל אשתי התחלתי לאחרונה להשתמש בשמן שקדים ושמתי לב כי מופיעים לי כתמים אדומים על אבר המין .

האם לדעתי זה רגישות לשמן שקדים , ואיך ניתן לרפא את הכתמים האדומים .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמן שקדים

הוספת תגובה

• לובריקציה

ד''ר אלכסנדר קינג
    05/03/2010

אני ממליץ על שימוש בלובריקציה ע"י חומרים פשוטים שמתאימים לאברי המין, כגון:
    ky-jelly, love gel וכדומה.

יש לפנות לבדיקה אצל רופא העקבות הכתמים האדומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיה
    03/03/2010

שלום,
    דבר ראשון ארצה לציין כי אני חיילת.
    יש לי הפרעות אכילה בהם אני אוכלת המון בבית (ויש לי אף בולמוסי אכילה)- כילומר שלושה/ארבעה ימים בשבוע ובבסיס אני שותה קפה בבוקר ואוכלת תפוח בערב- שלושה/ארבעה ימים בשבוע.
    יש לי עצירות המוכרת בקרב הרופאים שטיפלו בי, אחד הרופאים רשם לי גרנולות לשתיה-שלא עוזרות אך אני ממשיכה לקחת אותן. לרוב יש לי יציאה פעם בשבוע, ביום ראשון בבוקר (אחרי שאני אוכלת בסופ"ש).
    כעת אני עם עצירות מיום ראשון שעבר (כלומר עשרה ימים) וכאבים בגב התחתון. פניתי לגורמי המרפאה והם אמרו לי שאין רופא עד יום ראשון ושהם ממליצים לי לפנות מחר בערב ל"ביקור רופא" (מרפאה חיצונית שהצבא עובד איתה ופעילה בלילות).
    מה עלי לעשות? אני מרגישה שהבטן שלי נפוחה וממש כואב לי הגב התחתון.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

שלום, מאיה
    מצטערת שלא קבלת תשובה בזמן אמת.
    אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב כעת.
    מומלצת אכילה מסודרת, עשירה בסיבים תזונתיים. (עלי סלק- מנגולד, פשתן טחון)
    וטיפול בהפרעת אכילה ע"י צוות רב-מקצועי (דיאטנית, פסיכולוג/ית) , רצוי במרפאה המתמחה בכך.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה פשוטה אך דחופה
    לוי מתן
    03/03/2010

שלום , שמי מתן אני בן 18 , בעוד שבוע אני מתגייס לצה"ל .
    לאחר תגובות אלרגיות חריפות של פריחות אלרגולוג קבע בסבירות גבוהה מאוד שאני אלרגי לחיסון הטטנוס . (לפני כ7 שנים) .
    היום עשיתי שוב טטנוס בקופת החולים לאחר שלקחתי כדורים נגד אלרגיה בהוראת רופאת המשפחה שלי .
    במשך 3 ימים לפני השינה לקחתי לורטדין (אנטיהיסטמינים) ויום לפני החיסון והיום בבוקר לקחתי בכולל 3 כדורים של סטרואידים שאיני יודע את שמם .
    אני צריך להמשיך לקחת עוד כמה ימים את הלורטדין ,ומאחר ואני מתגייס עוד שבוע אני יוצא ומבלה בלילות . השאלה שלי היא אם יש דברים שאסור לי לעשות , בעיקר בנושא של שתיית אלכוהול . תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה פשוטה אך דחופה

הוספת תגובה

• אלכוהול

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

שלום מתן,
    לא מומלץ לשתות אלכוהול עם תרופות וספיציפית עם לורטדין.
    שירות נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH גבוה-תוצאות בדיקות דם
    קרן
    03/03/2010

היי, שמי קרן בת 21

קיבלתי היום את התוצאות של הTSH והתוצאה הייתה 5.50
    ןערכי הנורמה שלי הם בטווח 0.40-4.20

האם זה גבוה מדי? זה מסוכן? צריך להתחיל לטפל בעזרת כדורים?

בתודה רבה קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    TSH גבוה-תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• TSH גבוה

ד''ר יעל כוכבי
    06/03/2010

שלום, קרן
    TSH גבוה מבטא תת-פעילות של בלוטת התריס.
    יש לחזור על הבדיקה ולהחליט בעתיד לגבי טיפול.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה