מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירה23/01/2010
שלום,
עכב כאבים מדי פעם מתחת לצלעות בצד שמאל ניגשתי לעשות אולטרסאונד.
התוצאות:
"הודגמה הסננה שומנית תת עורית, אין לראות בקע או ממצא אחר."
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גרי בלומברג23/01/2010שלום, שירה
הכוונה שאין ממצא באזור פרט לשומן. אני מניחה שאת בעלת עודף משקל?
בנוסף - כאבים דוקרים מתחת לצלעות משמאל מדי פעם מתאים מאוד לכאבים עקב גזים בבטן. תדברי עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRIרועי23/01/2010
שלום רב.אני בן 27 וסובל מהפרעת חרדה מתמשכת והתקפי חרדה.
רופא המשפחה ניסה לתת לי את התרופה "רמוטיב" אותה לקחתי מספר חודשים ללא כל תועלת.
הרופא החליף לי לתרופה "ציפרלקס" אותה אני לוקח 8 חודשים עם שיפור מועט וחלקי אך מצד שני עלייה במשקל וכתוצאה מכך עלייה בכולסטרול בלחץ הדם.
מה עליי לעשות הרי ידוע שתרופות SSRI משמינות ובאופן עקיף יש עלייה בכולסטרול ולחץ הדם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI
ד''ר גרי בלומברג23/01/2010שלום, אלירן
לא כל SSRI גורם לעליה במשקל. למשל fluoxetine - פריזמה, פלוטין - מוריד תאבון. באחרים העליה בתאבון לא מופיעה בכל מטופל.
תדבר עם הרופא המטפל ותשקול מעבר - בהדרגה - לפלואקסטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ,ערב טובדביר22/01/2010
לד"ר שלום רב,
תודה רבה על התגובות שלך.
הייתי אתמול אצל הרופאת משפחה ביקשתי שתפנה אותי לCT או לחדר מיון היא לא הסכימה.
עדיין ממשיכים לי כאבים בזרוע שמאל,הצוואר,אזור החזה הקדמי,והצוואר לאורך כל השכמה.
היא הביאה לי כדורים בשם אתופאן ואמרה לי לחזור לאורטופד.
ביד שמאל כולה מרגיש כאילו הזרוע מוציאה לי את היד,ולפעמים יש חום באזור של היד או הזרועה.יש לחץ עצבי ככה מרגיש בצד שמאל של הצוואר לכיוון השכמה.זרמים מדיי פעם באורך כל הזרוע,ותחושה של עצבים באורך כל היד .אם אני מרים את היד יש כאב מיד.
כל הזמן פוחד שזה לא יעשה משהו חס וחלילה ללב שלי.כי יש לי גם כאב באזור החזה השמאלי.
האורטופד גם לא יתן לי CT יתן לי אך ורק פיזוטרפיה.ולי נראה שאחרי שנה וחצי של סבל הגיע הזמן שבאמת אדע מה יש לי .ולא רק ניחוש שיש לי דלקות וקרע בגיד מבלי לעשות צילומים אלא רק בגלל שהאורטופד ככה חושב.היש דרך שאוכאל להשיג CT ,או שאנסה לעבור אורטופד ולהתפלל שהוא כן ישלח אותי לבירור .מה יכול להיות שיש לי על סמך מה שרשמתי ,אני מאד סובל מזה כבר.
אודה לתגובה.
אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/01/2010אינני יכול להחליף את הרופאים שלך ולכן איני יכול לענות במקומם מה הם חושבים על בעייתך ומדוע אינם מפנים לבדיקות נוספות. התלונות לא נשמעות כקשורות או מסוכנות ללב. אם אינך סומך על רופאי הקופה פנה ליעוץ נוסף במסגרת פרטית. ביטוחים משלימים מממנים יעוץ פרטי באופן חלקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, שאלה דחופהליטל22/01/2010
היי יש לי שאלה דחופה בקשר להרגשתי בזמן האחרון ואני חוששת לכך
אשמח אם תכלו לעזור לי ולהגיד לי מה אלו התסמינים שאני מרגישה תודה.
יש לי מצבים במהלך היומיום ולא משהו קבוע, שאני מרגישה חולשה,
המלווה בסחרחורות, איני מסוגלת לעמוד אלא לשבת, בחילות, הרגשה של חום וקור בגוף בו זמנית,
כאבי בטן כמו עיקצוצים.
האם אלו יכולים להיות תסמיני הריון? למרות שאני נוטלת גלולות באופן קבוע?
או שיש אופציה אחרת להרגשת החולשה?
אני בת 22 ללא מחלות קודמות, נוטלת גלולות, ומעשנת ברמה בנונית.
תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/01/2010החשש מהריון לא מוצדק. יתכנו סיבות שונות להרגשתך ובין השאר מתח ולחץ. פני לרופא המשפחה לביצוע בדיקות לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אגש לרופא משפחה, תודה רבה.
ליטל22/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בלילהשירה21/01/2010
שלום,
אני בת 30. בריאה בדרך כלל.בשבוע האחרון אני סובלת מהזעהמוגברת בלילה. זה מצב חדש ואין לו שום קשר לטמפרטורת החדר או השמיכה.
לפני כ4 חודשים התחלתי לקחת תרופה בשם "רסיטל" שידועה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא הזעת יתר. אך כאשר לקחתי 20 מ"ג זה לא קרה. זה קרה למשך איזה 2 לילות כאשר לקחתי 40 מ"ג וזה לא קרה כשאר עליתי ל60 מ"ג. לפני כ10 ימים ירדתי שום ל40 מ"ג ובשבוע האחרון אני מתעוררת אי שם ב5-6 בבוקר שטופת זיעה.
אינני יודעת אם זה קשור לכדור.
האם יש מה לעשות? האם זה עלול להצביע על בעיה "גדולה" יותר? המצב איננו מלווה בחום או בירידה במשקל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בלילה
לא נראה שקשור לתרופה. יכולה להיות בעיה חולפת ללא קשר לכלום. אם התופעה ממשיכה תפני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתר בלילה
לא נראה שקשור לתרופה. יכולה להיות בעיה חולפת ללא קשר לכלום. אם התופעה ממשיכה תפני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה ומערות הפנים בזמן מחזורדנה21/01/2010
שלום ,
כבר 3 חודשים שאני עם שיעולים לחה ונזלת , לפני כ3 חודשים הרופא בדק אותי ואמר שיש לי התחלה קלה של סינוסיטיס ואמר לי לקחת אקמול ויעבור כמו כן נתן לי מרשם לתרופות כשקיבלתי אותם גילית שהוא נתן לי כדורים לאלרגיה.
במהלך ה3 חודשים היו 3 שבועות שהמצב השתפר וכרגע חזרתי להיות חולה הלכתי שוב לרופא אבל אחר והוא אמר שהוא לא בטוח אם מדובר בסינוסיטיס או אלרגיה שאל אם סבלתי מאסמה שהייתי קטנה או האם אני אלרגית ועניתי בשלילה הוא אמר שהוא שולח אותי לצילומים ונתן לי מרשם לצילום חזה AP +LAT
כמו כן לצילום מערות פנים .
כרציתי לקבוע צילום אמרו לי שאני צריכה להיות ב10 הימים הראשונים של המחזור , למה? מה זה קשור?
לפי מה שהרופא רשם במרשם המצב הכללי טוב הדבר היחיד שציין הוא שאני מעשנת .
מה החוות דעת שלכם? מדוע נותנים לי כדורים נגד אלרגיה (טלפסט ) ? והכי מטריד , מדוע הצילומים צריכים להתבצע בזמן 10 ימים ראשונים של המחזור ?
תודה ,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר סילביה נוסבאום21/01/2010בקשר לטיפול שאת מקבלת ,יתכן שהמחשבה היא שהתסמינים הם על רקע אלרגית
בקשר לביצוע צילומים בזמן מסויים במחזור החדשי ,יתכן שהשיקול הוא שאז ,בטוח שאת לא בהריון(שידוע שרצוי לא להחסף לקרינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה כרוניתיאיר21/01/2010
אומרים חולה עם אי ספיקת כליות כרונית -מה הקוונה של מחלה כרונית
1-האם הקוונה שמחלה הזאת מתמשכת לאורך החיים (של החולה)
2-או הקוונה שצריך לטפל במחלה הזאת הרבה שנים כדי להגיע למצב בריא
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק
ד''ר סילביה נוסבאום21/01/2010מחלה כרונית ,פרושה מחלה לכל החיים
מחלה כרונית יכולה להיות מאוזנת או לא.
כשמטפלים במחלה כרונית (אורחות חיים ,תרופות,אחר-תלוי במחלה) אפשר לעצור את התקדמותה והדרדרותה להרבה ,הרבה שנים.
יש מקרים שלצערנו,למרות שמירה קפדנית .לא מצליחים לעצור את ההחמרה
צריך לחשוב חיובי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כבד חורגאורן21/01/2010
שלום רב,
אני בן 27 ומזה כ-9 חודשים לקחתי תרופה בשם "ציפרלקס" כנגד התקפי חרדה.
3 חודשים לאחר נטילת 20 מ"ג בוצעו בדיקות דם שיצאו תקינות פרט לתפקוד כבד GPT שיצא גבוה = ערך של 209 (כאשר הטווח התקין 41-4). וכולסטרול כללי 227 ׁטווח תקין 100-200)
חזרתי על הבדיקה לאחר מספר שבועות,הכולסטרול הכללי נשאר אותו דבר ותפקוד הכבד GPT ירד לרמה של 57.
הוחלט להוריד את מינון הכדור ל-10 מ"ג והמשכתי לקחת כרגיל.
ביצעתי לפני כחודשיים בדיקת דם שוב והכל יצא תקין פרט ל-GPT שיצא שוב גבוה 67.
לפני נטילת התרופה,ערך ה-GPT היה בבדיקות בסביבות ה- 38 וגם כולסטרול היה בגבול התקין.
הוחלט להפסיק את התרופה בהדרגה.הפסקתי לחלוטין את התרופה לפני 3 שבועות וחזרתי אתמול על הבדיקה:
שוב הכל תקין פרט ל-GPT שיצא 92. וכולסטרול כללי 233, כולסטרוך LDL יצא 163.
אולטרסאונד כבד שבוצע יצא תקין.
מדוע תפקוד הכבד גבוה ומה צריך לעשות עם זה?
האם יש להמתין מספר חודשים ללא נטילת כדורים ושוב לחזור על הבדיקה?או שנדרש כבר טיפול מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
ד''ר סילביה נוסבאום21/01/2010תרופות שונות משפיעות על אנזימי הכבד
הערכים של GPT לא נראים מדאיגים ,אפשר לעקוב כעבור מספר חדשים
בקשר לכולסטרול ,לפני תחילת טיפול תרופתי (שאולי יש לקחת אותו בחשבון כשמדובר בערכים LDL מעל160 )יש מקום לשינוי אורחות חיים
יתכן שבחדשים אחרונים היית פחות פעיל גופנית ואולי גם אכלת יותר..
לכן ,תן לעצמך כחצי שנה ,זמן מספיק כדי לראות אם תזונה נכונה ופעילות גופנית משפיעות ,תבדוק שוב את הכולסטרול ואז תחליט ביחד עם הרופא שלך מה לעשות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה הדרגתית בפרדניזוןרועי20/01/2010
שלום,
סבתי בת 83 - סובלת מאסטמה קשה. לפני שבוע עברה התקף. ולאחר בדיקה אצל רופא ריאות ניתן לה פרדניזון התחילה עם 20 מ"ג פעמיים ביום - כלומר 40 מ"ג ליום (כדור בבוקר וערב), ונאמר לה לרדת בהדרגה - עפ"י המצב... היא כעת מרגישה טוב ונוטלת 30 מ"ג (כדור בבוקר, וחצי בערב) כשעברו 6 ימים מההתקף. רציתי לשאול לעניין ההדרגתיות שבהורדת המינון - האם ירידה של 10 מ"ג כל יומיים - הינה מספיק איטית ? כלומר יומיים של 20 מ"ג ליום ואח"כ יומיים נוספים של 10 מג.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פרדניזון
ד''ר סילביה נוסבאום21/01/2010קיימות מספר שיטות טיפול בפרדניזון באסטמה
במקרה שלך,נראה לי מקובל מה שאת מתארת.צריך לשים אבל האם ירידה למינון מסויים לא מחזיר אותה לתסמינים של אסטמה ואז יש מקום ליעוץ עם הרופא.
אם היא מרגישה טוב ,אז אפשר להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בעורףאחד20/01/2010
ישנה גולה אצלי בעורף זה שנים ככה בערב הלכתי לרופא ועשיתי בדיקות דם והכל תקין ועדיין זה מתריד אותי...אם עשיתי בדיקות דם והכל תקין אני יכול להיות רגוע? וזה רק גולת שומן או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד
ד''ר סילביה נוסבאום21/01/2010לפי התאור שלך ,נראה שמדובר בגוש שומני
לא ברור לי איזה בדיקות עשית ,אבל אם הן תקינות ,עוד יותר טוב
יעוץ כירורגי במקרה זה -להסיר או לא ,יעזור לך להחליט
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאת בדיקת מעבדהיעלה20/01/2010
שלום.
בבדיקת מעבדה שגרתית נמצא כי ערכי CRP וערכי פוספטזה אלקלי גבוהים מנורמה.
א. האם יכול להיות קשר בין שתי תוצאות אלו?
ב. אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות כדי להמשיך ולברר את הבעיה?
תודה,
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר
ד''ר סילביה נוסבאום20/01/2010התשובה היא כן
מה הערכים?
מה גילך?
מה ברקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלי19/01/2010
עשיתי צילום התשובה-בלי ממצא בראיות.סינוסים קוסטופרנייםמ חסומים חלקית.לב לא מוגדל.מה זה התשובה חסומים חלקית?יש לציין שעשיתי את הצילום היה לי שיעול וקושי בנשימה טופלתי מאז באוגמנטין ואנלציותץהרופא נתן לי טיפול ללא הסתכלות בצילום רק היום קיבלתי תשובה שאני כבר לאחר טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה
ד''ר סילביה נוסבאום19/01/2010אם יש שיפור בהרשתך ,תסיימי את הטיפול ובמגביל תשוחחי עם הרופא שלך על הממצא בצילום.אין משהו יותר מתאים להסביר לך אם הממצא תואם שמה שמצא בבדיקה
מספר סיבות לממצא בצילום -בגדול יתכן שמדובר בכמות מים קטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לי19/01/2010האם זה מסוכן?להשאר ככה?גם סיימתי טיפול אנטביוטי לפני 4 ימים ?ממה נובעים מים?האם יכול להיות מהלב?יש לציין שאני בת 35 ולא מעשנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה
ד''ר סילביה נוסבאום20/01/2010אני חושבת שהכתובת במקרה זה ,זה הרופא שלך
אם את מרגישה טוב, אין סיבה לדאוג
אני רק יכולה לשער שזה יכול להיות חלק מהמחלה שבגללה קיבלת את הטיפול.לכן ,יש לחזור על צילום כ3שב. עד חודש מאז סיום הטיפול (כי בצילום הממצאים נעלמים מאוחר יותר מהתסמינים .)
בן אדם צעיר,בריא ,סביר להניח שהממצאים הם חלק ממחלה שעברת
אבל שוב,יעוץ עם הרופא שלך הוא מה שקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר סילביה
לי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסמירי19/01/2010
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין נשא איידס לחולה איידס?
וכשרופא המשפחה אומר שהבדיקות לא יצאו חד משמעית מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
ד''ר סילביה נוסבאום19/01/2010אדם שהוגדר כנשא HIV הוא אדם שבגופו נמצאו נוגדנים לנגיף. בבדיקות שעושים היום מגלים נוגדנים לנגיף ולא את הנגיף עצמו. במצב זה, מוגדר אדם שנמצאו בדמו נוגדנים לנגיף כנשא של נגיףה-HIV. HIV הוא הנגיף, איידס אינו נגיף. איידס זו המחלה.
אנשים רבים חיים עם הנגיף שנים רבות עד למועד התפתחות מחלת האיידס. הם יכולים לחיות שנים רבות, בריאים לחלוטין. מה מומלץ? להתחיל להשגיח על עצמם. ברגע שהנגיף נכנס לגוף, הוא מתחיל להתרבות, לעתים בקצב מהיר ביותר, ומומלץ להימצא במסגרת של מעקב רפואי. אנשים המגלים את קיום הנגיף בגופם וניגשים לטיפול רפואי מיד בהתחלה, עשויים להאריך את חייהם. מומחים גורסים כיום, שייתכן שמחלת האיידס תיהפך בעתיד למחלה כרונית (כלומר, מחלה שחיים איתה כל החיים)
זה בקיצור
כשהרופא אומר שהבדיקה היא לא חד משמעית ,הכוונה היא שיש מקום לחזור על הבדיקה
ולעשות את זה בהקדם האפשרי!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה או תחושה דומהלימור19/01/2010
שלום אני בת 22 בהריון חודש 5. יש לי בעיה כזאת. כשאני נהיית חולה ומצוננת יש לי ליחה בגרון שעושה לי בחילות. אחרי שאני מחלימה הליחה (או התחושה של ליחה) נשארת בגרון לשבועיים עד חודש לפעמים יותר. היו פעמים בעבר שהתחושה הזאת נוצרה בלי קשר לצינון. היא גם לא קשורה להריון. כרגע יש לי את התחושה הזאת כבר יותר מחודש אני אפילו לא יודעת אם זאת ליחה באמת או רק תחושה דומה. זה ממש מפריע ולפעמים אני מרגישה שקשה לי לדבר כי עוד שניה אני מקיאה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר סילביה נוסבאום19/01/2010מצב די שכיח של נזלת שיורדת על הקיר האחורי של הגרון ויכולה לגרום לתחושה שאת מתארת
יש אנשים שהמצב הזה כרוני(סינוסיטיס או פשוט רק הפרשת יתר של רירית האף שדווקא יורדת על החלק הזה של הגרון
אין ספק שבמצבך העכשיוי הרגישות שלך יתרה אולי,מפריע לך יותר...
הפתרון במצב שלא הריון זה תכשירים שמורידים את הגודש /מייבשים את ההפרשה
בהריון פחות מומלץ (רק אם אין ברירה!!!!!!)
מה בכל זאת אפשר לעשות? לנסות לטפטף טיפות מי מלח (בדיוק כמו שמומלץ לתינוקות!)
זה לא הכי נעים אבל עוזר
זה לא משהו מסוכן,אבל אין ספק שזה לא נעים מה שאת מרגישה
תנסי ואם לא עוזר,פני לרופא שלך שבטח ימצא משהו אחר להציע
אם לא,חזרי אלינו!
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת אצל אבאיוליה19/01/2010
אבא שלי בן 74 ויש לו סוכרת מבוגרים כבר שנים רבות בהן הוא מטפל בעצמו עם תרופות הבעיה שהתרופות כבר לא משפיעות והוא צריך לעבור לאינסולין ארוך והוא מסרב ולא מוכן לשמוע על זה
יש למי לפנות שיוכל לשכנע אותו או לפחות להסביר לו שהוא לא באיזון וזה מסכן אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
ד''ר סילביה נוסבאום19/01/2010איך הקשר עם רופא המשפחה?
בדרך כלל זו הכתובת
אם זה לא מצליח,אפשר להיעזר באחיות העובדות במרפאות סוכרת שמאוד סבלניות ומנוסות
אין לי ספק שאם תבקשי עזרה לא יסרבו
הן מתמודדות יום יום עם מצבים קשים של סוכרת ויש להן כל מיני שיטות
תסמכי עליהן!
אם זה לא עוזר,תחזרי אלינו
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוליה20/01/2010כבר ניסינו לגרום לו לשמוע מאנשי מקצוע אבל הוא לא מוכן
בדרך כלל המשפחה היחידה שמצליחה להגיע אליו הבעיה שאנחנו לא מוצאים את המילים הנכונות להסביר לו שאינסולין לנטוס לא יגרום להרבה בעיות כמו שהוא חושב, אולי אם אפשר למצוא מידע על הסוג אינסולין שגם אנחנו נבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוליה
ד''ר סילביה נוסבאום21/01/2010www.marpe.org.il
www.sukeret.co.il
שני אתרים שיכולים לתת לך הכוונה בנושא החשוב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)