מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלי03/03/2010
אני בכל חודש עושה מילוי ציפורניים בחומר הנקרא אקריל ובכל פעם שעושים לי את זה ואני מריחה את החומר אני מרגישה מעין סחרחורת מהריח של האקריל,ושמסיימת את הטיפול עם החומר זה עובר לי.האם זה מסוכן?והאם יכול לקרות משהו מהסחרחורת הזו?יש לציין שזה עובר לאחר 15 שעה בסיום הבנית ציפורניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים דליקים
ד''ר אלכסנדר קינג05/03/2010נשמע לי שהאקריל הזה הוא חומר דליק מבסיס נפט שהופך לעדים מאד בקלות. העדים האלה נכנסים לריאות ואז למוח וגורמים לתופעות כמו סחרחורת (כמעט דומה לאלקוהול). סחרחורת עצמם זה מסוכן כי ניתן להתעלף אם נושמים מספיק חומר. בנוסף לזה חומרים כאלה למשך זמן ממושך הם לפעמים רעילים.
חשוב לעבוד עם חומרים אלה רק במקום עם הרבה איוורור, ואם את מרגישה סחרחורת/ריח אז תפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כרית תוספתןענת03/03/2010
יעל שלום!
ביום א' שלחת אותי לד"ר אבנת.
הוא איבחן בקע וביום ב' בערב עברתי ניתוח כריתת אומנטום כלוא ותקון עם רשת.
בשלב זה אני סובלת מכאבים חזקים באזור הניתוח ואין יציאות מיום ב'.
עלי להגיע לביקורת אצל ד"ר אבנת רק ביום א'.
אסור לי להתאמץ כלל ואני חוששת מעניין היציאות.
האם יש פתרון לבעייה?
תודה על הכל
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהלך אחרי ניתוח
ד''ר אלכסנדר קינג05/03/2010שלום ענת,
אני מבין שאת 4 ימים אחרי ניתוח וסובלת מכאבים ועצירות.
בכל בעיה כזה במהלך אחרי ניתוח את חייבת לפנות מיד לכירורג שניתח אותך או דרך המחלקה או דרך חדר מיון. בטח כתוב במכתב שחרור איך לפנות.
בברכה ורפואה שלמה,
ד"ר קינג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת06/03/2010הכאבים פחתו אך עדיין קיימת תחושה של גוש גדול וכואב באזור הניתוח.
מחר אהיה אצל הכירורג שניתח אותי ומקווה לטוב
שוב, תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות שאולי קשורות אחת לשנייהלאון02/03/2010
ביצעתי בדיקת דם שבה החומצה הפולית אינה בנורמה אלא שהיא בגבול התחתון מה פרוש הדבר והאם יש קשר לכך שבבדיקה נמצא שיש לי חוסר בויטמין B12 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית וויטמין בי12
ד''ר יעל כוכבי05/03/2010שלום, ליאון
מדובר בשני ויטמינים מקבוצה B שיש להם תפקיד משולב בבניית תאי דם בעיקר.
במחסור בהם תתכן אנמיה .
אבל, המקורות שלהם שונים: בי12 מקורו מהחי, ולחומצה פולית יש מקורות גם מקורות צמחיים.
יתכן מחסור בי12 עקב בעיית ספיגה .
לא חייב להיות חוסר בו-זמני של שני הויטמינים.
יש לברר למה יש לך חוסר. האם תזונתי?
ולתקן קודם את החוסר בבי12 .
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשוןדביר28/02/2010
לד"ר שלום רב,
אני בן 27 .אולי זה משהו קטן אבל מטריד מאד.
במשך כשבועיים ,אני סובל ממעין מתיחה של החלק התחתון של הלשון,אני שומע את המתיחה.
כמו עצב,או רצועה,כעת שאוכל,אני אוכל לאט מאד.ומפחד להוזיז את הלשון כבר.
מה זה יכול להיות ,האם זה דבר טבעי ? או שאולי יש לי מחלה בלשון או שזה יכול להיות קשור איך שהוא לבעיות שיינים ?
לאיזה רופא אפשר לפנות בנידון והאם זה בסדר לפנות או שהדבר לא חמור
בתודה
אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010שלום, אייל
יתכן שמדובר במתיחה של הפרנולום (החיבור מתחת ללשון).
כדאי להתיעץ עם רופא אא"ג.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי28/02/2010
הרופא איבחן פטרת בלשון ,מה זה ? וכיצד ניתן להפטר ממנה ?
התרופה שקבלתי היא ניסטטין רדי מיקס תרחיף לפה אך זה לא עוזר לי .
האם יש משהוא מועיל יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010שלום רמי
בד"כ מדובר בקנדידה, שזה מין שמר שמצוי בגוף של כולנו, אבל מתבטא רק במצבים מיוחדים, למשל לאחר טיפול אנטיביוטי, שימוש בסטרואידים, כולל במשאפים, ירידה בתנגודת הגוף מסיבות שונות ,
גלולות והריון- אצל נשים - וכיו"ב.
יש תכשירים מקומיים נוספים, למשל דקטרין בג'ל לפה או טיפול בכדורים נגד פטריות.
וכמובן- לטפל בסיבה.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהיקי28/02/2010
שלום,
בתקופה האחרונה יש לי דם בצואה.האם דבר זה יכול לנבוע מאכילת מאכלים אדומים שצובעים את הצואה באדום,כדוגמת רוטב עגבניות או פפריקה וגם אולי טיפה טחורים.
או שזה מצביע על דבר אחר?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את לא עונה לי ,?
יקי01/03/2010לא התכוונתי לצחוק או משהו...הלוואי שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
אבי01/03/2010לא מתעלמים ממך, הרופאים כאן עונים בהתנדבות ולכן זה נעשה כשהם מתפנים.
בד"כ תוך יומיים-שלושה מקבלים תשובה.
בכל מקרה, עד כמה שידוע לי המאכלים שציינת אינם גורמים לצביעת הצואה באדום.
נשאלת השאלה, כמה זמן אתה סובל את זה ? האם כל יום וברצף ? האם המים באסלה אדומים או שיש על הנייר כתמים אדומים ?
כמובן שהתופעה שאתה מתאר יכולה לנבוע בעיקר מטחורים אך יכולה להגרם גם מפיסורה (סדק בפי הטבעת - אז מתלווים לכך גם כאבים) ולעיתים יכול להגרם גם ממחלות דלקתיות של מערכת העיכול וגידולים במערכת.
בכל מקרה, אם זה קורה לך כבר כמה ימים וברצף, עדיף לגשת ולהבדק אצל פרוקטולוג שיוכל בבדיקה קצרה לדעת אם אלו טחורים ואם כן בטיפול אחר לטפל בהם. (לא נעים, אבל לא נורא).
אם הוא לא ימצא כלום, יש להתייעץ עם רופא גסטרו שבטח ישלח אותך לקולונוסקופיה (לא ציינת בן כמה אתה).
ישנה אפשרות שייעצו לך ללכת קודם לרופא גסטרו ורק אח"כ לפרוקטולוג או לשניהם במקביל, כי עצם זה שיימצאו טחורים עדיין לא אומר שאין דברים אחרים.
בכל מקרה (מנסיון) כדאי לך ללכת להבדק, לרוב זה עניין של טחורים שניתנים לטיפול וע"מ להרגיע אותך לגבי מקור הבעיה.
רפואה שלמה
(ויתקנו אותי הרופאים אם אני טועה או מטעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010שלום לשואל ולמשיב
התשובה של "אני " כ"כ מקצועית וטובה, שאין לי מה להוסיף.
מי אתה "אני"? ד"ר פאנטום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים, אולי זה קנדידה???איתן27/02/2010
שלוםן,
בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט).
מזה חודש וחצי סובל מחולשה, תשישות ועייפות ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי וכן חוסר יציבות וש.מ בעמידה והליכה עם תחושת סחרחורת קלה - 24 שעות ביממה.
ברפואה זה מוגדר כתוחושת ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה.
רק בשינה - שכיבה או ישיבה אני לא מרגיש את התופעות.
חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי.
בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה.
בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10.
בדיקות א.א.ג שללו סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
צריך השבוע לעשות בדיקת יציבות באסף הרופא.
מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה.
יש לך נסיון רב ואולי אף נתקלת במקרה דומה לשלי.
חוץ מלנסות להרגיע אותי ולהגיד לי שמקור נפשי, מה אפשר עוד לעשות לדעתך????????
האם ייתכן שזה וירוז ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר?
תודה ושבוע טוב,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים, אולי זה קנדידה???
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010שלום, איתן
יש שאלה עם מהלך ממש זהה של "איתי" מלפני כשבועיים בפורום.
יתכן שמדובר במהלך לאחר מחלה ויראלית : וסטיבוליטיס שהינה פגיעה זמנית באוזן הפנימית, למשל,
טיפול באגיסרק (או בטהיסטין ) יכול להועיל,
או שרמות ויטמין בי12 עדיין לא תקינות (חשוב לתקן אותן קודם לפני תיקון החומצה הפולית)
לגבי "קנדידה" - קיימת אצל כולנו כחלק מהפלורה הנורמלית. (לרפואה האלטרנטיבית יש התייחסות שונה לכך, כפי ששמעתי ממטופלים שלי)
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותבת 2727/02/2010
ערב טוב ,
בגלל כאבים עזים בכף רגל שמאל ואבצסים חוזרים עשיתי היום מיפוי עצמות והנה התשובה . בבקשה אם אפשר הסבר במלים פשוטות את הממצאים והאם הם מצדקים תלונותי
תודה וחג שמח ,
סיכום ומסקנות : מיפוי עצמות - כל גופי . חומר TC-MDP
בשלב הדינמי הודגמה פרפוזיה מוגברת לכף הרגל משמאל , בעיקר לאיזור הטרזלי המדיאלי ולאיזור המלאולוס הלטרלי .
במיפוי הסטטי המיידי (שלב ה- BLOOD POOL ) הודגמו קליטות מוגברות באיזור העצמות הקוניפורמית המיאלית , בבסיס המטטרזוס 1 ובמלאולוס הלטרלי של הפיבולה משמאל .
המימצאים מתאימים לתהליך דלקתי גרמי פעיל . פרט לך לא הודגמו מימצאים פתולוגיים משמעותיים נוספים בשאר עצמות השלד שנסקרו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום לך,
הממצאים מעידים על דלקת בעצם (אוסטיאומיאליטיס) שדורשת טיפול אנטיביוטי אינטנסיבי תוך-ורידי.
אנא פנה בדחיפות לטיפול.
הרבה בריאות.וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2601/03/2010בדיקות דם מאתמול ... האם בתוצאות יש חשד לדלקת או זיהום ?
האם יש משהו משמעותי חוץ מאנימה ?
תודה והמשך יום טוב,
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 6.2 WBC
5.40- 4.20 M/ul 3.65 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 7.4 HB
47.0- 37.0 % 25.3 HCT
31.0- 26.0 pg 20.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 29.2 MCHC
16.0- 11.0 % 17.5 RDW
97.0- 80.0 fL 69.3 MCV
450- 150 K/ul 465 PLT
13.0- 4.0 fL 10.5 MPV
- ++ MICROCYTOSIS-DIF
- ++ ANISOCYTOSIS-DIF
37- 2 mm/h 112 ESR
70.0- 40.0 % 54.0 NEUTROPHILS%-DIF
7.0- 0.0 % 2.0 EOSINOPHILS%-DIF
2.0- 0.0 % 1.0 BASOPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 34.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 9.0 MONOCYTES%-DIF
8.0- 1.9 3.3 NEUTROPHILS abs-DIF
0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF
0.1- 0.0 0.1 BASOPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.1 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.6 MONOCYTES abs-DIF
------------------------------------------------------------------
8.3- 6.6 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL
43- 17 mg/dl 22 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.44 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 141.8 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.80 POTASSIUM
1 10.50- 8.50 mg/dl 8.21 CALCIUM
1.2- 0.3 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT
31- 0 U/L 17 GOT (AST)
34- 0 U/L 11 GPT (ALT)
38- 0 U/L 15 GGT
105- 35 U/L 138 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L 326 LDH
180- 20 U/L 45 CK- CREATINE KINASE
--------------------------------------------------------------------
291.0- 10.0 ng/ml 6.0 FERRITIN
----------------------------------------------------------------------
0.50- 0.00 mg/dl 3.77 C-REACTIVE PROTEIN* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחריגות האלה יש משמעות ?
בת 2601/03/2010בבקשה האם החיגות האלה יש להן משמעות ?
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
8.3- 6.6 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL
43- 17 mg/dl 22 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.44 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 141.8 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.80 POTASSIUM
1 10.50- 8.50 mg/dl 8.21 CALCIUM
1.2- 0.3 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT
31- 0 U/L 17 GOT (AST)
34- 0 U/L 11 GPT (ALT)
38- 0 U/L 15 GGT
105- 35 U/L 138 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L 326 LDH
180- 20 U/L 45 CK- CREATINE KINASE
66.1- 55.8 % 46.9 ALBUMIN (BY EP)
4.9- 2.9 % 6.7 GLOBULIN ALPHA-1
11.8- 7.1 % 14.8 GLOBULIN ALPHA-2
7.2- 4.7 % 6.3 GLOBULIN BETA-1
6.5- 3.2 % 5.0 GLOBULIN BETA-2
2 18.8- 11.1 % 20.3 GLOBULIN GAMA
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
2
Heterogenic Hypergamma* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריגות
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010שלום, אריג
מה שלומך?
בדיקות הדם תקינות, פרט לרמת ALKP ׁ פוספטזה בסיסית גבוהה - כנראה עקב הדלקת
בעצם, גמופתיה הטרוגנית - כלומר רמות של גאמא גלובולינים מקלונים שונים- בד"כ
עקב דלקת, סידן נמוך מעט- יתכן עקב מחלת רקע (מה גילך? מאילו מחלות אתה סובל? אילו תרופות אתה נוטל?)
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בת 2602/03/2010באמת תודה מכל הלב על התשובות .
אני מרגישה "בסדר" קצת עייפות , יאלא לא נורא , בעוד יומיים יש לי תור להמטלוג וקבלת עירויי ברזל ואולי גם דם (כי לפני שבועיים הHB היה 9.2 ) ...
בקשר לתרופות : אני לוקחת ברזל ולוסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010ויש גם אנמיה קשה מיקרוציטית-היפוכרומית עם רמות ברזל נמוכות מאד (כדוריות קטנות וחוורות- יתכן עקב חוסר ברזל, דלקת כרונית, דימום), שקיעת דם וCRP ברמות גבוהות מאד - כעדות לדלקת או זיהום.
מתאים גם לאוסטיאומיאליטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפילציותאבי26/02/2010
שלום,
הערב (לפני כשעה וחצי) התחלתי לחוש בפלפילציות אחת לדקה שתיים, כאשר בחצי השעה האחרונה התכיפות ירדה מעט.
התחושה מתבטאת בהרגשה כאילו יש לי פעימה אחת חזקה יותר מהיתר.
הדופק היה די מהיר (כנראה מהבהלה).
חלק קטן מהפלפילציות מורגשות עד הצוואר/גרון.
רציתי לדעת ממה זה נגרם, האם מסוכן ועל מה יכול להצביע.
לפני כ-4 שנים היו לי תחושות דומות בעקבותיהן הייתי ביעוץ קרדיולוגי בו נעשה לי מבחן במאמץ ואקו ללא מימצאים פרט לכושר גופני ירוד.
היום אני לא לוקח תרופות לנושא פרט לסרנדה (2 גדורים) וכדור לקולסטרול.
תודה רבה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אבי26/02/2010עוד משהו שלא ציינתי קודם...
התופעה החלה כשהייתי בשירותים (צואה מאוד רכה נוטה לשלשול).
מאז נמשכים הפלפילציות מידי פעם, יש לי הזעות מידי פעם ותחושת מלאות.
האם כל זה יכול להיות קשור לפלפילציות ומה משמעות הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום לך
פלפיטציות הינן הרגשה סובייקטיבית של קצב לא סדיר .
תחושה זו יכולה לנבע מפעימות מוקדמות , שיש לכל אדם בדרגה מסוימת, בתלות במצב נפשי,
חומרים מעוררים (קפאין, ניקוטין) וכיו"ב.
לפעמים , יש הפרעות קצב קשות יותר כגון: SVT (טכיקרדיה על-חדרית) או AF (פרפור עליות)
שדורשות אבחון וטיפול מתאים.
כדי לאבחן את הבעיה יש לבצע תרשים אק"ג בזמן ההפרעה.
ניתן לעשות זאת ע"י התחברות להולטר ל24 או 48 שעות, או למוקד שמאפשר רישום אק"ג בזמן
הפלפיטציות.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
אבי27/02/2010תודה על התשובה.
האם עצם זה שזה נמשך כבר יומיים (שמתי לב שבלילה זה לא קורה, או קורה ואני לא מרגיש או תעורר ?) מרמז על זה שזה משהו לא טרוויאלי ?
האם יש שוני בין המקרים שציינת כך שאוכל לדעת על מה מדובר אצלי ?
האם לפלפיטציות ממקור לבבי כמו שציינת בסוף יש עוד תסמינים שיכולים לרמז על בעיה כזו ?
האם התיאור שלי דורש בדיקה דחופה או לא ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010לא ניתן לדעת על סמך הסיפור בלבד מה הבעיה. יש צורך באמצעי אבחון נוספים, כפי שפרטתי.
העובדה שזה לא מעיר אותך משינה , היא לטובתך. (בעיות קשות יותר - מעירות משינה)
והעיקר- לא להכנס ללחץ, כי החרדה עצמה יכולה לגרום לאותם תסמינים.
צריך להבדק, כן, אבל לא בדחיפות היסטרית.
הרבה בריאות.
אגב: מה זה סרנדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
אבי27/02/2010סרנדה !!
הכוונה ל-2 כדורים ביום של Sertraline 50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010סרנדה בשלוב תרופות מסוימות (למשל לאלרגיה) עלולה לגרום להפרעות קצב, לפי העלון לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאסנת25/02/2010
שלום,
אני מודדת לאחרונה לחץ דם בסביבות 70.140
זה כבר במשך כחודש או מעט יותר.
לעיתים הגבוה מגיע ל-150 אבל הנמוך לא עוקב אחריו ונשאר מכסימום 80
האם זו בעיה ?
האם זה מעיד על בעית שסתום בלב ?
ברצוני לספר כי לאחרונה חזרתי לפעילות גופנית (שחיה) אחרי תקופה קצרה של הפסקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום, אסנת
יתר לחץ-דם באנשים ללא מחלות רקע מוגדר מעל 140 על 90 במדידות חוזרות שנעשות
לאחר מנוחה של 10 דקות. (לא לאחר קפה או סיגריה).
עלייה קלה בלחץ -דם סיסטולי כפי שתארת , אינה מעידה על בעיה בשסתום הלב.
ההתייחסות לערכים תלויה גם בגילך ובתרופות שאת נוטלת.
אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה לשם אבחון או שלילת יתר לחץ-דם.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז אמוניהיאיר25/02/2010
שלום רב
האם יש סוג גז כזה של חולה שסובל מאי ספיקת כליות,שפורס ברגע של יתר לחץ דם בעורק בכליות
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז אמוניה
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום, יאיר
לא הבנתי את השאלה.
באי ספיקת כליות יש עליה באמוניה בדם, לא בצורת גז.
אתה מוזמן לנסות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת מבוגריםרועי25/02/2010
לסוכרת במבוגרים מעבר לאינסולין הוא דבר תמידי? איזה אינסולין עדיף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת מבוגרים
ד''ר יעל כוכבי25/02/2010שלום, רועי
לסכרת מבוגרים יש אפשרויות טיפול שונות, דיאטה, כדורים ואינסולין.
הכל בהתאם לחולה ומצב האיזון/חוסר האיזון שלו.
חלק לא יגיעו לעולם לאינסולין וחלק יצטרכו אותו בשלב מסוים במחלה, לפעמים זמנית, ביציאה מאיזון.
ישנם תכשירי אינסולין שונים, שהשפעתם לטווחי זמן שונים (קצר, בינוני, ארוך...) , הכל בהתאמה אישית
לחולה המסויים ומצבו.יש חולים שנזקקים למשאבת אינסולין.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שהרופאים לא מספרים...
בועז27/02/2010רועי שלום,
אני מבקש להוסיף את תגובתי לתגובת הדוקטור.
מערכת הבריאות אינה חושפת את העובדה שמרבית המטופלים תרופתית - אינם מאוזנים. כתוצאה מכך מצבם הבריאותי מתדרדר והם חויים פגיעות רב מערכתיות בעיניים, בשיניים ובחניכיים, בלב, בכליות, במערכת העיצבית, בכלי הדם ובגפיים.
הזרקת אינסולין תסייע להורדת רמות הסוכר במיידי. הזרקה לתקופה מסויימת יכולה לסייע לתאי הבטא בלבלב להשתקם משום שהמצאות אינסולין בגוף בעצם נותן ללבלב ל"נוח". זה בפירוש יכול להיות זמני וזה לא לכל החיים אם נוקטים בפעולות משלימות.
כדי להמנע מסיבוכים והמשך התדרדרות - אתה צריך לעשות שני דברים מרכזיים.
האחד: לעבור לתזונה בריאה ונכונה על בסיס תכנית תזונה מותאמת אישית שתכלול יצירת גרעון קלורי מכוון - אם יש לך עודף משקל שיוצר תנגודת לאינסולין . זה לא דיאטה - זו תזונה מותאמת אישית. ההבדל הוא לא רק במינוח. גם בתוצאה. רוב הדיאטות נכשלות. עם הסוכרת תצטרך כנראה לחיות כל ימיך.
הדבר השני: פעילות גופנית. הליכה יומית היא הדבר המומלץ. בהעדר יכולת ללכת ניתן לבחון חלופות כמו שחייה וביצוע פעולות אירוביות משלימות.
אני אומר לך את מה שהמומחים הגדולים לסוכרת אומרים רק בחדרי חדרים שתזונה נכונה ופעילות גופנית הנן התרופה הטובה בעולם לסוכרת.
אם תזדקק לסיוע נוסף, אנחנו באס"י ארגון סוכרתיים ישראלי (ארגון שלא למטרת רווח) נשמח לסייע לך ככל שיידרש
בברכה
בועז גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שהרופאים לא מספרים...
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום , בועז
למרות ההתלהמות שלך , אני מניחה שהכוונה טובה.
וטעות בידך: הרופאים חוזרים על כך שוב ושוב בכל מפגש עם החולה ולקופות החולים יש תכניות
נרחבות הקשורות לשינוי אורח חיים אצל החולה הסכרתי.
כפי שכתבתי, טיפול באינסולין יכול להיות זמני.
דיאטה הינו מינוח כללי להרגלי תזונה.
המשך פעילות חיובית ונוצלחת לכל העוסקים במלאכה הקשה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאוריה25/02/2010
שלום לרופאים.ארצה לבדוק האם לחץ דם 83/142 לבחור צעיר(26)עלול לגרום לתחושות של חרדה?או אולי ההפך(החרדה גורמת ללחץ הדם לעלות?)תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר יעל כוכבי25/02/2010שלום , אוריה
לחץ דם תקין לגבר צעיר ובריא מוגדר: מתחת ל140 על 90 .
כך שיש לך עלייה קלה בסיסטולי (142)
האפשרות השנייה שהצעת נראית לי יותר.
כך שכדאי לטפל בחרדה, ובמקביל לעקב אחר לחץ-הדם.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מתמשכת של שרירים רועדיםאוריה25/02/2010
ד"ר שלום וברכה,אני בן 28 ומזה כ-3 שנים יש לי תופעה של שרירים קופצים מן זרמים חזקים מתחת לעור שלעיתים מופיעים ממש בצורת רעד/עוויתות של השרירים.זה מופיע בידיים,רגליים,ישבן,צאוור וגם לעיתים בפנים. אינני מקבל תרופות וללא מחלות.
בוצעו בדיקות דם מספר פעמים כולל B12,THS,CPK ומלחים לא נמצאה חריגה בבדיקות.
בדיקה נוירולוגית E.M.G ובדיקת E.E.G גם הן יצאו תקינות לחלוטין.
התופעה נמשכת יום יום כ-3 שנים ומדאיגה מאוד.
באיזה כיוןן/בדיקות יש להמשיך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מתמשכת של שרירים רועדים
ד''ר יעל כוכבי25/02/2010שלום, אוריה
האם יש כאב? האם יש חולשת שרירים?
התיאור מתאים לעויתות שריר או פסיקולציות.
כדאי להתיעץ עם נוירולוג מומחה לבעיות שרירים, שגם יבצע EMG דקדקני.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהגילון24/02/2010
אני סובל מכולסטרול גבוה ונוטלת סימוביל. לפני מספר ימים הייתי אצל רופא המשפחה שלי שהמליץ לי לקחת תוסף תזונה קו אנזים Q10 כי לטענתו ישנן תרופות להורדת הכולסטרול שפוגעת ביצור אנזים ה Q10 וכדאי להשלימו. האמת שאיבדתי אותו כבר באמצע ההסבר ולכן אשמח לקבל הסבר נוסף מדוע מומלץ לקחת את התוסף ואיך זה עוזר לגוף?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
יפתח25/02/2010אבי נוטל את התוסף הזה להורדת לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול גבוה
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום, גילון
אני מפנה אותך למאמר בנושא Q10 באתר זה (על אחריות הכותב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)