פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות
    חנן
    11/02/2010

שלום.
    אני בן 60 ורציתי לשאול האם התשובה שעשיתי ל: PSA היא תקינה .
    התוצאה היא 1.83 מ"ג .
    אני עושה כל שנה בדיקה כזו והתוצאה רק עולה :
    בשנת 2007 = 1.77
    בשנת 2008 = 1.9
    בשנת 2009 = 1.53
    בשנת 2010 = 1.83
    האם לדעתך זה תקין ?
    מה זה בדיקת דם שנקראת OCCULT BLOOD STOOL ? התוצאה שקיבלתי היא חיובית 1/6
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2010

שלום גלי
    רמות הPSA נראות לי תקינות (גליות קלה).
    אין הסכמה לגבי שימוש ברמות PSA לגלוי מוקדם של סרטן הערמונית.
    הרמות תלויות גם בפעילות מינית, תרופות וכו'.
    חשוב לגשת לאורולוג באופן תקופתי לבדיקה של הערמונית.
    צואה לדם סמוי : הינה בדיקה המשמשת כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס.
    גם לבדיקה זו חסרונות ויתרונות, אך יש הסכמה לגביה כבדיקת סקר.
    מה הכוונה 1/6 ? בדיקה אחת מתוך 6?
    כשהבדיקה חיובית, יש צורך לעבור קולונוסקופיה ארוכה.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חנן
    11/02/2010

תודה ד"ר.
    אשמח באם תוכלי לענות לי לעוד 2 שאלות נוספות :
    למה הכוונה שהתוצאה של PSA תלויה גם בפעילות מינית, תרופות וכו'. אנא פרטי לי קצת יותר .
    לגבי ממצאים 1/6 האם הכוונה שמצאו מתוך הדיקה של 6 רק באחד סימני דם ?
    האם סימני הדם קשורים למיקרופרין 100 מ"ג שאני לוקח שנים ?
    כי עברתי קולונוסקופיה והכול תקין .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות סקר

ד''ר אלכסנדר קינג
    12/02/2010

בדיקות סקר זה סריקה באוכלוסייה הכללית כדי לאתר הכי הרבה אנשים אם סיכון מוגבר למחלה כשלהי. במקרה שלנו סרטן מעי גס וסרטן פרוסטטה. הבדיקה צריך להיות זול, לא פולשני, ומקובל על-ידי אכלוסיה כללית. במקרים שלנו מדובר על בדיקת דם ובדיקת צואה.
    הביקות לא מושלמות. יש הרבה סיבות לרמה PSA גבוה פרט מסרטן פרוסטטה. זיהום בפרוסטטה וקיום יחסי מין ותרופות מסוימות יכולים עולים את ה- PSA.זה נחשבו "חיובי כזוב". העניין הוא שכל אלה עם PSA גבוה (מכל סיבה) אז הולכים לרופא משפחה או ארולוג ואז חושבים ביחד באופן אישי ופרטני לפי ענין ולפי המקרה הספציפי מה לעשות האלה... למשל ביופסיה של הפרוסטטה.
    כמו-כן דם בצואה (דם סמוי) יכול להיות בעקבות הרבה סיבות כגון טחורים, שימוש בדללי דם (למשל MICROPIRIN). מה שכן נכון שגבר ללא גורמי סיכון (למשל קרוב משפחה עם סרטן מעי) וללא דללי דם (כמו ASPIRIN) ושלא ידוע על טחורים, אם הוא עושה בדיקת דם סמוי כל שנה והכל יוצא שלילי אז סיכוי שלו לחלות בסרטן מעי גס הוא פחות ממישהו שיש ממצא חיובי בדם הסמוי. הרגע שיש דם סמוי אחד חיבוי אז הולכים לרופא ו"נכנסים לענין" באופן פרטני
    למי שכבר נכנס לענין ואחרי יעוץ עם רופא עשה קולונוסקופיה (ואמרו לו שזה תקין) הוא כבר לא ב"קטע" של בדיקת סקר כמו דם סמוי. אולי צריך לחזור על קולונוסקופיה בעוד מספר שנים. כמובן הכל תלוי בגיל ונסיבות שבו שבוצע את הקולונוסקופיה וההמלצות של רופא גסרטו שעשה את הבדיקה. אבל אני אף פעם לא ראיתי המלצה להמשיך עם דמ-סמוי בסיכם של רופא גסטרו אחרי בדיקת קולונוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות-מחלת הנשיקה
    רויטל
    11/02/2010

שלום,

רציתי לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקות

CMV IgG - שלילי
    CMV LgM - שלילי
    IgG TOXOPLASMA - לא מחוסן
    IgM TOXOPLASMA - שלילי
    EBV VCA IgG - מחוסן 750
    EBV.EBNA - 600 חיובי
    EBV.VCA - שלילי

(תוצאה אחת יצאה חיובית)

תודה מראש ויום נעים!
    רויטל

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות-מחלת הנשיקה

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2010

התוצאות מצבעיות על כך שאין לך נוגדנים לוירוס CMV וטוקסופלסמה , כלומר: לא חלית במחלות אלה בעבר, אבל יש לך נוגדנים לוירוס הEBV שאכן גורם ל"מחלת הנשיקה" .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה ושאלה נוספת

רויטל
    11/02/2010

ברשותך.

לפני כחודש וחצי סבלתי מכאבי גרון חולשה וחום. לאחר שאנטביוטיקה לא עזרה לדלקת גרון רופא א.א.ג נתן לי לעשות את בדיקות הדם לשלול מחלת נשיקה. עשיתי את הבדיקה לאחר יומיים אך הייתה בעיה במעבדה והתוצאות לא חזרו.

לפני 4 ימים עשיתי את הבדיקות בשנית (בלי שום קשר הייתי צריכה להידקר ולעשות בדיקות נוספות). האם זה אומר שבזמנו סבלתי ממחלת הנשיקה? האם גם אחרי חודש וחצי אני צריכה להיבדק/להיערך בצורה מסוימת? באופן כללי אני כבר מרגישה טוב.

ושוב תודה.
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רויטל

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2010

שלום רויטל
    הגיוני שעברת אז את מחלת הנשיקה .
    כדאי רק לעקוב אחר תפקודי הכבד.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעל - מעדכן אותך בעניין MRI
    איתי
    11/02/2010

שלום ד"ר יעל,
    מה שלומך?
    להזכירך, סובל מכאבי ראש וסחרחורות או ליתר דיוק אי-יציבות (תחושה של ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה ותחושה של חוסר יציבות וחולשה בהליכה).
    בדיקת MRI מוח יצאה תקינה לחלוטין.
    כאבי הראש כמעט ונעלמו להם.
    רק תחושת הסחרחורות נותרה בעינה כמעט חודש.
    אולי יש קשר לכאבי הראש שהיו ואולי אין בכלל קשר.
    בדיקות דם שעשיתי הראו B12 גבולי של 230 כאשר הגבול התחתון זה 211 ולכן התחלתי לקחת את הטריפל ויטמינים ואקח גם שתי זריקות.
    לא יודע אם יש קשר לסחרחורות, אבל אף פעם לא היה לי B12 גבוה (הכי גבוה שלי בהסטוריה זה 350) כך שאולי בכלל אין קשר לסחרחורות.
    התחלתי גם לקחת כדורים של חומצה פולית לחיזוק, למרות ששוב, לא בגלל שאצלי היא נמוכה.
    בדיקת סינוסים ואוזניים ע"י א.א.ג - תקינה לחלוטין.
    בדיקת נירולוגית מומחית לכאבי ראש - תקינה.
    מחכה לבדיקת שמיעה ו - EEG שאני בספק אם יראו משהו וגם אם כם, אזי זה טיפוסי לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות/ש.מ.
    שאלויתיי
    1. האם ייתכן שיש לי וירוס עונתי או משהו דומה בגוף שגורם לי לתחושה כל כך הרבה זמן ושזה יחלוף מעצמו? במידה וכן, איזה בדיקת דם מומלץ לעשות או שלא ניתן לבדוק זאת?
    2. האם כדאי לעשות בדיקות דם נוספות כמו לבלוטת התריס או דברים אחרים שתמליצי?
    3. האם סחרחורת שלא עוברת זה משהו זניח או שיכולה להצביע על דגל אדום של מחלה מסוכנת?
    4. המלצת לי על קלונקס במקום ציפרלקס כי ההשפעה שלו לטווח קצר מהירה יותר אבל מה בעניין העייפות שהוא גורם, שהרי אני כמו זומבי ועוד צריך לנהוג כל היום כי אני איש מכירות?
    5. ואחרון חביב - בתור אחת שמתמחה גם בעקיפין או במישרין בפסיכותרפיה, האם ייתכן שטראומה או סטרס הביאה אותי למצב הזה כולל הסחרחורות שתוקפות אותי והאם זה עשוי לחלוף מעצמו עם הזמן?
    אשמח על כל טיפ שתתני לי.
    שלך,
    איתי

הוספת תגובה

• הודעה של: איתי

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2010

שלום איתי
    שלומי טוב, תודה
    אני שמחה שהMRI תקין ומקווה שזה הפחית את דרגת החרדה.
    התלונה של "ציפה" באמת לא ספיציפית ויכולה להגרם ע"י סיבות שונות , הפיכות וחולפות, כמו שהזכרת. חוסר בי12 באמת יכולה להיות אחת הסיבות, אבל יש להקפיד לתקן קודם את החוסר לפני הוסםת חומצה פולית.
    אנחנו נשארים שוב עם השאלה של החרדה והמתח, שהן סיבות חשובות ותורמות, לדעתי כמעט לכל סימפטום גופני. ציפרלקס ודומיה - טובות לטווח ארוך, קלונקס ודומיה- לטווח קצר ולא באופן קבוע.
    יש לי דוקא נסיון טוב עם קלונקס אצל מטופלים שלי ובמינונים נמוכים . ולפני השינה, באמת.
    טראומה או סטרס כסיבה- יתכן, אבל עדיף לדעתי לקבל עזרה נפשית ולא לחכות רק לריפוי הזמן.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

איתי
    12/02/2010

תודה יעל על התשובה.
    למה אני לא יכול לקחת B12 יחד עם חומצה פולית?
    מתי אני אמור להרגיש את ההשפעה של השלמת החוסר ב - B12 על מצב הגוף מבחינת חולשה ואי-יציבות/סחרחורות?
    (בינתיים, אחרי שלושה ימים של שימוש בכדורים טריפל B אין שום הטבה)
    ודבר אחרון - מה את אומרת על כדור CINNARIZINE נגד סחרחורות - הוא מומלץ גם לאי-יציבות בגוף?
    סופ"ש נעים,
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי

ד''ר יעל כוכבי
    13/02/2010

שלום איתי
    כדורי טריפל B מכילים כמות קטנה של ויטמין בי12 . לתיקון מחסור יש צורך בכמות גדולה יותר, במציצה או בזריקות (1000 מק"ג). בצורה זו, גם ההרגשה תשתפר מהר יותר(תוך שבוע- שבועיים).
    חומצה פולית שייכת גם לקבוצת ויטמינים B ויש לה אפקט משולב עם ויטמין B12 על בניית כדוריות
    הדם ותאי העצב. כשיש חוסר גם בויטמין בי12 וגם בחומצה פולית (יש לך חוסר בחומצה פולית?.)
    מקובל לתקן קודם את החוסר בבי12 , כי מתן פולית לבד עלול ל"טשטש" את הנזק העצבי .
    סטונרון הוא אנטי-היסטמיני שמיועד לטיפול בסחרחורת ובחילה . אפשר לנסות.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד כבד חורג
    רועי
    10/02/2010

דוקטור ערב טוב,גילי הוא 30 ובמשך 10 חודשים נטלתי את הכדור CIPRALEX.
    בזמן נטילת הכדור עליתי ב-10 ק"ג. ביצעתי בדיקות דם כלליות והחריגות הם:
    תפקוד כבד GPT - ערך של 92 (טווח תקין 41-4)
    כולסטרול כללי -ערך של 230 (טווח תקין 200-100)
    הפסקתי עם הכדור ולאחר 3 שבועות חזרתי על הבדיקות ולהפתעתי תפקוד הכבד GPT עלה עוד
    לערך של 102. בצעתי אולטרסאונד כבד שיצא תקין כמו כן גם בדיקות לוירוסי כבד.
    האם יש להמשיך בירור אצל גסטרולוג?או שיש להמתין לחזור על הבדיקות עוד מספר שבועות/חודשים עד להתנקות מוחלטת של הציפרלקס מהגוף?תודה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד כבד חורג

הוספת תגובה

• תפקוד כבד חורג

ד''ר יעל כוכבי
    13/02/2010

כנראה לא קבלת תשובה בזמן מאחר ויש עוד ערן אלקיים בפורום , בן 26, שקבל תושבה, וזה בלבל.
    ציפרלקס - לפי העלון לרופא יכולה לגרום להפרעה בתפקודי כבד. מוזר לי שהערך של האנזים עלה
    לאחר הפסקת התרופה. בהחלט כדאי לעקב, ואם ממשיך לעלות, להתייעץ עם מומחה לכבד.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לטיפול בהפרעת חרדה
    רועי
    10/02/2010

ערב טוב,אני בגיל 26.5 וסובל כרונית יום יום מסימפטומים של הפרעת חרדה.
    ניסיתי את התרופה "רמוטיב" במינון המקסימלי למשך מספר חודשים ללא כל שינוי.
    לאחר מכן,ניסיתי את התרופה ציפרלקס עד למינון מקסימלי של 20 מ"ג למשך כמה חודשים ללא שיפור ניכר,כזה שאפשר להרגיש אותו.
    כעת הרופא רוצה לרשום לי את התרופה וויאפקס.
    האם זוהי אופציה טובה או שמומלץ דווקא SSRI אחר כמו רסיטאל/פלוטין/לוסטרל?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לטיפול בהפרעת חרדה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

ד''ר אלכסנדר קינג
    10/02/2010

שלום לירן,
    SSRI הוא מרכיב חשוב בטיפול כרוני בחרדה.
    יש הגיון בזה שאחרי כשלון עם remotiv עוברים לSSRI כמו cipralex.
    אם יש כשלון עם SSRI אז יש כמה אופציות. גם נסיון עם SSRI אחר וגם נסיון עם SNRI כמו וויאפקס הם אופציות טובות ומקובלות. הכל תלוי על מצב הקליני, השיקול של הרופא והנסיון שלו/שלה.
    אם אין הטבה ע"י כל SSRI או SNRI אז מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר להערכה נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס
    אייל
    10/02/2010

שלום.אני בן 28 ולפני כשנתיים וחצי לקחתי במשך 12 ימים רצוף כדורי קלונקס במינון של 0.5 מ"ג ולאחר מכן הפסקתי איתם לחלוטין.את הכדור קיבלתי בשל אירוע נקודתי שגרם למתח רב.
    לאחר הפסקת הכדור התחלתי להרגיש תחושה תמידית של כובד בראש,גוש תמידי בגון ומתח קבוע בגוף שלא מרפה וקפיצות בשרירי הגוף (כמו עווית חזק של השריר).
    המצב נמשך ככה כבר שנתיים וזה חד משמעי קרה לאחר הפסקת הקלונקס ובעקבות כך כיון שלא הרגשתי כך אף פעם לפני.
    הרופא ניסה לתת לי ציפרלקס והגעתי איתו עד למינון מקסימלי של 20 מג' למשך מספר חודשים אך
    זה לא שינה את התחושות ולכן לפני כחודש הפסקתי עם הציפרלקס בהדרגה ועכשיו שוב ללא שום תרופה.האם נגזר עליי לחזור לקלונקס כיון שנפלתי למלכודת ההתמכרות?
    בדיקות דם תקינות פרט לתפקוד כבד GPT.
    שיצא גבוה = ערך של 100.

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• שימוש בקלונקס

ד''ר אלכסנדר קינג
    10/02/2010

שלום,
    קלונקס זה תרופה מסוג בנזודיאזפינים. זה טוב לשימוש בתקופה קצרה עבור בעיות שינה או חרדה. שבוע-שבועיים נשמע תקופת שימוש סבירה. התופעות שאתה מהתאר שנמשך שנתיים לא סביר שמדובר בנסיגה מ"התמכרות" של הקלונקס (שסה"כ לקחת 12 ימים) או תופעה אחרת שנגרם על-ידי התרופה.
    אני ממליץ שתחזור לרופא שלך להמשך בירור וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון
    יצחק
    09/02/2010

שלום לרופאים, אודה לתשובתכם,
    אז ככה אני עם סכרת סוג 2 , לוקח כדורים. בזמן האחרון אני לא מצליח להתאזן וזאת למרות שאני שומר על מה שאני אוכל ולא מצליח לחזור לאיזון
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר איזון

הוספת תגובה

• חוסר איזון

ד''ר יעל כוכבי
    10/02/2010

שלום יצחק
    השאלה שלך "נבלעה" בין יתר השאלות.
    חוסר איזון סכרת יכול לנבע משנויים בתזונה, משנויים במשקל, מתרופות אחרות, מבעיות הורמונליות אחרות, מזיהומים, מתח וחרדה ועוד. מומלץ שתתיעץ עם הרופא שלך לגבי הסיבות האפשריות
    ולגבי שנוי בטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון

יצחק
    16/02/2010

יש אפשרות שהאיזון הוא בגלל התרופות דווקא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון

ד''ר יעל כוכבי
    17/02/2010

יתכן שתרופה לסכרת פחות תשפיע , למשל עקב עלייה במשקל, או שתרופה אחרת , למשל ליתר לחץ-דם, תגרום לעלייה בערכי הסוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת לוסק באמצע או אחרי האוכל
    בת 26
    09/02/2010

ערב טוב,
    לפני חודש גילו אצלי שני כיבים בקיבה ולכן הטמלץ לי לקחת 2 כדורי לוסק ביום (בוקר וערב -חצי שעה לפני האוכל).
    הבעיה היא כך :
    שלפעמים אני שוכחת לקחת את הדור לפני האוכל , ונזכרת לפעמיים באמצע הארוחה או אפילו אחריה .
    ולכן השאלה שלי היא כך : האם מותר לקחת את הכדור כשנזכרת (הכוונה באמצע האוכל או אחריו ?
    תודה ויום טוב,

הוספת תגובה

• קיחת לוסק באמצע או אחרי האוכל

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

יעילות התרופה גבוהה יותר אם היא נלקחת לפי ההוראות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז, האם לא כדאי לקחת אותה ....?!!!

בת 26
    09/02/2010

אז האם לא כדאי לקחת אותה אם נזכרת באמצע הארוחה או אחריה אפילו למרות הכאבים בקיבה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

עדיף לקחת לפני אבל אם נזכרת מאוחר, קחי כחצי שעה לאחר האוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    סמי
    08/02/2010

שלום!

אני בן 20 לאחרונה עשיתי בדיקת דם ובספירת דם יצא לי שהערך של כדוריות הדם האדומות הוא 5.77 וזהו ערך גבוה מהנורמה מה זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

האם אתה מעשן? מה ערך ההמוגלובין וההמטוקריט שלך?
    בעישון תתכן עלייה בפרמטרים אלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ......

סמי
    10/02/2010

כן אני מעשן הערך של ההמוגלובין 16.7 וההמטוקריט 49

בנוסף רציתי לשאול החומצה פולית יצאה לי 4.7 וזה גבולי האם אני צריך לקחת כדור של חומצה פולית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: סמי

ד''ר יעל כוכבי
    10/02/2010

שלום סמי
    בהחלט כדאי לך להפסיק לעשן.
    ולשפר את התזונה: חומצה פולית מצויה בירקות עליים, דגנים, קטניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים
    ר
    08/02/2010

בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבים באוזן ימין מיד לאחר שאני עונה לשיחת טלפון מהמכשיר הסלולרי שלי.. ממה זה נובע?
    האם זאת תופעה נפוצה? ומה עלי לעשות כדי לבדוק את הנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים

הוספת תגובה

• אוזניים

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

לר שלום
    כדאי לבדוק את האוזן ואת מצב השמיעה ובכל מקרה לדבר עם אזנייה ודיבורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצטננות
    אורית
    08/02/2010

שלום.מה ניתן לעשות נגד-אף נוזל/סתום,כאבי ראש,בחילות,כאבי בטן,כאבי אוזנים וגרון(במיוחד חך עליון),עיפות וכבדות וחולשה,קור,לא מצליחה להרדם וכו'...
    ניסיתי-אקמול,אדוויל,כדורים לקיבה,תה,מנוחה,מים ,אוורור,שמש וכו'...-לא עזר
    והאם כדאי ללכת לרופא(מטופלת בפרדניזון קבוע)? וגם יש לי מחלות רקע רבות אבל לציין שאין לי חום ועשיתי גם חיסון לשפעת רגילה וגם חזירים.
    תודה ושיהיה רק בריאות לכולם והלוואי ונעבור את החורף בשלום!

לקביעת תור
    סגירה
    הצטננות

הוספת תגובה

• הצטננות

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

שלום נטע-לי
    נראה שמדובר בהצטננות. כמה זמן? איזה מינון סטרואידים את לוקחת וכמה זמן? מתי קבלת את החיסון לשפעת חזירים? כשנוטלים פרדניזון , לפעמים אין חום בגלל התרופה. כך שכדאי להבדק
    בהקדם ולשקול טיפול בטמיפלו.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אורית
    09/02/2010

זה התחיל לפני שבועים מכאבי בטן שחשבתי שהם סתם וירוס בבטן ולא התיחסתי במיוחד (לקחתי רק כדור לקיבה) וזה די עבר.אבל לפני כמה ימים פתאום התחילה לי ממש הצטננות קשה.
    אני לוקלת פרדניזון כבר שנתים וחצירצוף לצערי.כרגע על מינון של 17.5 מ"ג.את החיסונים קבלתי לפני חודש בערך.יש לי גם פיברומיאלגיה-זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: טינה

ד''ר יעל כוכבי
    10/02/2010

קצת התבלבלתי בשמות: טינה? נטע -לי?
    כאמור מתן סטרואידים יכול לטשטש חום ולכן כדאי לגשת לרופא לבדיקה ולטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות ולריאן
    דביר
    07/02/2010

שלום רב,
    רכשתי היום בבוקר טיפות ולריאן ,בשל העדר עלון לצרכן רק כעת לפני שינה ראיתי שחסר.
    לקחתי 10 טיפות .האם זה נורמה שיש לקחת?
    איך לוקחים את הטיפות האלו,פעם ביום ?
    מהי הכמות הנורמית של הטיפות שיש לקחת
    בתודה
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות ולריאן

הוספת תגובה

• טיפות ולריאן

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

שלום אייל
    בעלון לצרכן כתוב: 20 עד 50 טיפות לפי צורך.
    בד"כ אני ממליצה על 25 טיפות עד פעמיים ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת US כבד/כליה מדאיגה
    יוסי
    07/02/2010

לד"ר שלום,

אני בן 39 ובריא בדר"כ.

בעקבות עליה קלה באנזימי הכבד, נשלחתי לUS לפני שנה (תוצאות מצורפות).
    לפני שלושה שבועות חליתי, וכתוצאה אנזימי הכבד עלו מאוד (פי 10 מהנורמה). כחלק מברור רפואי נשלחתי לבדיקת US חוזרת (תוצאות מצורפות).
    יומיים לאחר בדיקת US, אובחנה אצלי CMV (מחלת הנשיקה).

תוכל בבקשה להתיחס ל" תהליך היפואקוגני" בכבד, ול"הסתידות" בכליה שנמצאה בבדיקת US האחרונה?
    האם אידיקציה לסרטן חו"ח, או אולי סמפטום של CMV שיעבור בעוד מספר שבועות?
    מה ההמלצות להמשך טיפול?

הסטוריה משפחתית מצד אם: אמא+דודה: סרטן השד. סבא: סרטן ראות, סבתא: סרטן מוח.

תודה,
    יוסי.

US לפני שנה:

קיימת הסננה שומנית של הכבד עד כמה שניתן לראות, מרקמו אחיד.
    כיס מרה אינו תפוח, דפנותיו אינם מעובים.
    הודגם פוליפ בגודל 0.4 * 0.3 ס"מ.
    דרכי מרה תוך וחוץ אינם מורחבים.

כליות בגודל דומה ותקין.
    אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.
    הודגמה ציסטה בגודל 2.5 * 2.1 ס"מ בכליה השמאלית.

הלבלב במבנה וגודל תקינים

הטחול במבנה וגודל תקינים.

US לפני שבוע:

קיימת הסננה שומנית של הכבד.
    הפעם בצמוד לכיס מרה הודגם תהליך היפואקוגני בעל גבולות גיאוגרפיים:
    ?SPARED AREA, אחר?
    פרט לכך, עד כמה שניתן לראות, מרקם הכבד אחיד.

כיס מרה אינו תפוח, דפנותיו אינם מעובים,
    גם הפעם הודגם פוליפ בקוטר של כ- 0.4 ס"מ.
    דרכי מרה תוך וחוץ כבדים אינם מורחבים.

כליות בגודל דומה ותקין.
    אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.
    הודגמה ציסטה בקוטר של עד כ 2.4 ס"מ בכליה השמאלית.
    לציסטה קיים מוקד אקוגני בדופן - הסתידות ככל הנראה.
    הלבלב במבנה וגודל תקינים.
    טחול הודגם בעל אורך של כ 15 ס"מ-מוגדל במידה קלה.
    במרקמו תקין.

המלצות: לשקול המשך הבירור ההדמייתי.
    בכל מקרה-ביקורת סונוגרפית בעוד 6 חודשים.

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת US כבד/כליה מדאיגה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

שלום, יוסי
    העלייה באנזימים יכולה להיות מוסברת ע"י הCMV . הציסטה בכליה היא כנראה ציסטה פשוטה
    ולא מזיקה. לגבי התהליך בכבד, טיבו לא ברור לי וגם גודלו. כדאי לבדוק אותו בשיטת הדמייה
    נוספת (CT אולי). אם בקופה שאתה מטופל יש יעוץ רדיולוגי, ניתו לבקש עוד חוות דעת מרדיולוג לגבי הממצא ואיך להדגימו יותר טוב.
    הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזור תפוס
    דביר
    06/02/2010

לד"ר שלום רב,

אני סובל מכאבי ראש,ונזלת שיורדת לי מדיי פעם.במשך שלושה ימים

הבוקר ועד כעת שעות הערב אני מנסה להזיז את העיינים ,המצח .

להרים גבות כדי לשחרר שרירים ומרגיש שכל האזור של המצח תפוס לי ונוקשה.

גם שאני עושה לעצמי מעיין עיסוי באזור אני מרגיש שכל האזור תפוס.

לא יודע אם זה יכול להיות מהקור .או שזה וירוס.

יש כאבים באזור האף גם כן מדיי פעם,ובאזור הסיום של האף לכיוון המצח.במרכז.

זה תופעה שתחלוף או ללכת לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    אזור תפוס

הוספת תגובה

• אזור תפוס

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

שלום , אייל
    נשמע שאתה סובל מגרוי של הסינוסים, אולי סינוסיטיס?
    אם יש עליית חום, כאב עז בפנים ושניים, נזלת מוגלתית או לחילופין אף סתום, כדאי לפנות לרופא
    בשאלה של אבחנה זו וטיפול אנטיביוטי.
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בוטמין די
    אילני
    06/02/2010

כיוון שניתוח שביצעתי באצבעות כף הרגל לא הצליח, נשלחתי לבדיקות ע"י האורטופד כדי לוודא אם יש בעיית פרקים או משהו כזה (לא כל כך הבנתי) שבגללו הניתוח לא הצליח וגרם לעיוות באצבעות כף הרגל. בבדיקת דם שבצעתי הסתבר שרמת הקלציום (סידן) בדם גבוהה והסיבה לכך היא כנראה שהסידן לא עובר לעצמות ונשאר בדם. עובדה לכך היא רמת הויטמין די בדם 8 שעפ"י הבנתי היא די נמוכה. כל יתר התוצאות היו די סבירות. האם יש סכנה ברמת הויטמין הזו? מה ניתן לעשות? יכולה להיות טעות? אגב, יום לאחר הבדיקה חליתי בגרון אדום וחום, ייתכן שזה השפיע על הבדיקה? ובקיצור איך ניתן לפתור הבעיה ובמהירות היות ועלי לעבור ניתוח נוסף. אודה לתשובתך הדחופה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בוטמין די

הוספת תגובה

• חוסר בוטמין די

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2010

שלום , אילני
    מצטערת שהניתוח לא הצליח. לא ברור לי איך זה קשור לרמות הויטמין.
    חשוב לדעת מה גילך, מצבך הרפואי, האם את מקבלת תרופות?
    כדאי לבקש הפניה לאנדוקרינולוג כדי לברר את הסיבות לרמות הסידן הגבוהות ורמות הוטימין הנמוכות.
    בחוסר ויטמין D ניצו לטפל די ביעילות ע"י טיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה