מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםפז05/02/2010
אני בת 29,מעשנת,נשלחתי לבדיקות דם מקיפות עקב הרגשה לא טובה זמן ממושך:כגון הרדמות חלקיים מסוימם בגוף,טישטוש קל בראייה ותיפקוד כללי ירוד.
התוצאות הגיעו היום,
אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה הערכים הנל' מביעים:
WBS-3.1
MCHC-32.8
NEUT-1.3
(אגב,אינני יודעת אם זה באמת רלוונטי אבל אני ממוצא תימני,כי שמעתי שאצל אנשים מהעדה התימנית יש תאי ספירה נמוכה של תאי דם לבנים.)
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר יעל כוכבי09/02/2010שלום, פז
מדובר אכן בירידה במספר התאים הלבנים הכללי ובמיוחד בסוג הנקרא נויטרופילים.
אכן, בעדה התימנית יש נטייה גנטית לכך, מבלי שזה מהווה בעיה רפואית.
בכל זאת, הייתי מתייעצת עם הרופא לגבי בדיקות קודמות , מספר התאים האדומים והטסיות, רמת בי12, ומבקשת הפניה להמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלאה05/02/2010
שלום,
עשיתי בדיקות דם ויצאו לי שני ערכים חריגים:
PLATELETS = 144
כאשר ערכי הנורמה: 150-450
בבדיקת שתן כללי יצא:
LEUCOCYTES (U) = 500
כאשר ערכי הנורמה: 0-10
בהמטולוגיה ספירת דם יצא:
WBC LEUCOCYTES = 5.9
כאשר ערכי הנורמה: 4.5-11
מה זה אומר? והאם עליי לדאוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר יעל כוכבי09/02/2010שלום, לאה
רמת הטסיות מעט נמוכה מהנורמה. יתכן שזה תקין אצלך ברמה זו, או נובע מזיהום ויראלי או שימוש בתרופות. רצוי לעקוב . רמת התאים הלבנים (לויקוציטים ) בדם תקינה , חשוב לראות אם גם רמת התאים האדומים תקינה. תאים לבנים בשתן אצל אשה יכולים לנבע מהפרשה וגינלית, אך אם יש לך צריבה במתן שתן כדאי לבדוק שוב ולשלח תרבית שתן, בשאלה של דלקת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת- גלולותרונה04/02/2010
אני טיפה מבולבלת וממש אודה אם תעשו לי סדר בדברים
בגלולות עם פחות הורמונים יש פחות הגנה מהריון גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר יעל כוכבי09/02/2010שלום רונה
למיטב ידיעתי ההגנה היא זהה , אבל ההבדל הוא בתופעות הלואי.
אפשר להפנות את השאלה גם לפורום רופאי נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים באיזור הבטןיעל03/02/2010
שלום רב,
שמי יעל ואני בת 31. מזה כמה חודשים שיש לי כאבי בטן שבאים והולכים.
התסמינים הם:
נפיחות של הבטן
כאבים באיזור הבטן התחתונה והמפשעה (פעם לוחץ על ימין ופעם על שמאל) ומקרין על הגב התחתון
כאבים לאחר קיום יחסים
כאבים לאחר עשיית צרכים
כאבים לעזים אחר אורגזמה ולאחר ההפרשה הרגילה ולאחר המקלחת התחתון שלי רטוב מעט כמו שנשפכו מעט מים עליו
ניסיתי הכללללל:
הלכתי לשני גסטרולוגים, לשלושה גניקולוגים, לשני רופאי משפחה. עשיתי אולטרהסאונד, ונמנעתי ממוצרי חלב, ניסיתי את כדור הספסמלגין ושום דבר.....
איני יודעת מה עליי לעשות ואני כבר ממש נואשת!
הצילו :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוקה - אם את בסטרס אז זה מהנפש..
איתי03/02/2010אני הייתי בדיוק באותו סרט שנה שלמה ולא מצאו לי כלום!!!!
חפשי שם את הפתרון אם לא נמצא שום ממצא פתולוגי - קליני - אורגני
אולי הבעיה שלך תפקודית שעושה לך את כל הצרות האלה ואז זה משהו פסיכוסומטי שהגוף יתקן לבד עם הזמן...אבל רצוי לטפל בנפש/חרדות/דכאון/סטרס או בכדורים ומומלץ בטיפולים אלטרנטיביים וכמובן להרגע....
לי זה עבר תודה לאל...עד לבעיה הבאה שתבוא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים עזים באיזור הבטן
ד''ר יעל כוכבי09/02/2010שלום יעל
נראה לי שהסימפטומים קשורים לבטן תחתונה, והם ממקור גניקולוגי.
האם עברת בדיקה יסודית של צואר הרחם כולל משטח PAP ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכראיריס02/02/2010
שלום רב !
בבדיקת דם שגרתית שעשיתי לאחרונה היה לי סוכר קצת גבוה בערך 105 .
האם אכילה מרובה של לחם ועוגיות יכולה לגרום לזה והאם לחם מקמח מלא עדיף?
עלי לציין שאני אוכלת כ 6-8 פרוסות ליום.
תודה בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
ד''ר יעל כוכבי09/02/2010שלום איריס
רמת סוכר 105 בצום נחשבת תקינה.
אבחון של סכרת תלוי בערכי סוכר בצום של 8 שעות, שעתיים לאחר אוכל , וHA1C שקשור
לאיזון הסוכר ב3 החדשים האחרונים.
האם יש סיפור משפחתי של סכרת?
האם יש עודף משקל? יתר לחץ דם? שומני דם גבוהים?
האם את נוטלת תרופות?
כל הנתונים האלה חשובים כדי לענות לך ענינית.
בכל מקרה, רצוי לא לצרוך הרבה לחם ועוגיות, ועדיף לחם מקמח מלא.
רצוי להתיעץ עם דיאטנית לגבי תזונה מאוזנת וכמובן לשלב פעילות גופנית.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החשש שלי לגידול במוח מוצדק?איתי02/02/2010
שלום,
בן 39 וחצי, בריא בדר"כ, ללא מחלות רקע, לא סרטן במשפחה, לא מעשן ולא שותה, קצת חרדתי.
לראשונה בחיי - בחודש וחצי האחרונים סובל מכאבי ראש עמומים בעצמה קלה עד בינונית במקסימום למשך כל שעות היממה שהחלו בצד שמאל, והתפשטו לארובות עיניים.
היו גם 3 פעמים אפיזודות של התעוררות בלילה מכאבי הראש.
מרגיש כאילו הדפ זורם לי ברכות ו/או דקיות קטנות ולחץ עמום קבוע.
בשבועיים האחרונים החלו בנוסף סוג של חוסר יציבות בזמן הליכה או עמידה, גם מלווה אותי 24 שעות ביממה. שזה עוד יותר מדאיג אותי.
בעמידה - לא מצליח לעמוד זקוף וישר מבלי להרגיש שאנ עומד ליפול. בהליכה - הולך ומרגיש שאני עומד ליפול.
עד כה - כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות:
נשלל סינוסיטוס ע"י אאג, בדיקה נירולוגית גופנית תקינה, עיניים תקינה - כולל שדה ראיה.
ממתין ל - MRI מוח בעוד 10 ימים ומאוד חושש מגידול.
בגלל הסימפטומים, התחלתי לקחת לפני יומיים כדורי הרגעה - ציפרלקס - 5 מ"ג ללא שום הטבה במצב הרוח כרגע.
צריך לתפקד עבודה + לימודים ולא מסוגל להתרכז.
שאלתי:
1. מה קורה לי בגוף שפתאוםיצא משיווי משקל?
2. האם סוג כזה של חוסר יציבות וכאב ראש עמום ולא ממוקד הינו תסמין אופייני ואפשרי לגידול במוח?
3. האם חוסר היציבות שתוקף אותי יכול לחלוף מעצמו????
4. אין איזה כדור שיכול לייצב/להחזיר את ש.מ לגוף?
אודה לך על כל תשובה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החשש שלי לגידול במוח מוצדק?
ד''ר יעל כוכבי09/02/2010איתי , בוקר טוב
מצטערת שחכית זמן כה רב לתגובה.
אני מבינה את החששות שלך ומסכימה שצריך לבצע MRI.
עדיין, גידול הינו רק אחת האפשרויות ולאו דוקא הראשונה , מבין המחלות שיכולות לגרום לסימפטומים
שהזכרת. חוסר שווי משקל למשל יכול לנבוע גם מבעיות במערכת שווי המשקל באוזן הפנימית.
כרגע , נראה לי שהחרדה היא הבעיה העיקרית ועד לבירור המלא, ציפרלקס הוא לא הפתרון האידיאלי.
ישנן תרופות נגד חרדה לטווח הקצר , כולל טבעיות כגון פסיפלורה , קלמנרבין ועד נוגדות חרדה כגון
קלונקס , או שיחות עם מטפל, הרפיה, דמיון מודרך וכו'.
אני אשמח עם תשתף אותי באשר קורה איתך בהמשך.
הרבה בריאות, ואופטימיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותבת 2631/01/2010
ערב טוב ,
אני בת 26 , עשיתי בדיקות דם היום בגלל כאבי ראש , סחרחורת חדשה , עייפות אפילו בהליכה קצרה ...
והנה התוצאות החריגות...
אז ... בבקשה , אם אפשר לדעת אם התוצאות מצדיקות את תלונתי ?
ומה בקיצור אומרת התוצאה ?
תודה ולילה טוב ,
IRON=20
TIBC=119
RBC=3.2
HGB=7.2
HCT=25
MCV=71
MCH=21
MCHC=23
RDW=21.2
PLT=75
ESR=99
LATEX CRP=POSITIVE
שאלה נוספת בבקשה :-
האם אם אדם סובל מאנימיה מחוסר ברזל "חמור" חייב לבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה למרות הגיל (בת 26) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם חריגות
ד''ר יעל כוכבי13/02/2010שלום לך
מצטערת על האיחור בתשובה, עקב החלפת מנהלי הפורום.
לפי הבדיקות יש לך אנמיה מחוסר ברזל. ערכי ההמוגלובין הנמוכים מאד בהחלט מסבירים את תלונותייך.
כדאי לעבור בירור מלא , אלא אם כן יש סיבה ברורה לכך: למשל אבדן דם רב מהרחם .
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בקריאטנין בעקבות ניתוח קיסרישירה31/01/2010
שלום רב, לפני כ-5 חודשים עברתי ניתוח קיסרי , מאז אני סובלת מעליה בקיראטנין שנע בבדיקות האחרונות בין 0.96 ל- 1.2. כמו כן האוריאה, בבדיקה האחרונה היה 46. היה הממצא קשור לבעיה כלייתית??? האם זה קשור להתייבשות מהנקה (אני מניקה במהלך היום כמעט כל שעה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בקריאטנין בעקבות ניתוח קיסרי
ד''ר יעל כוכבי13/02/2010שלום, מצטערת על האיחור בתשובה עקב החלפת מנהלי פורום.
מדובר בערכים גבוליים וקרוב לודאי שהשערתך נכונה.
אם יש ספק , ניתן לבדוק במדויק את התפקוד הכלייתי ע"י איסוף שתן.
הרבה בריאות (ושתייה).)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאולגה31/01/2010
שלום רב,
אני סובלת מקיבה עצבנית כבר יותר מ-4 שנים
עשיתי בדיקות דם ואז הופיע לי מעל לנורמה
MONOCYTES%
כתוב שערך הגבוה הוא 9.00
ואצלי הופיע יותר מזה והיה מסומן באדום היה רשום 9.30
מה זה המונוציטוס הזה?
תודה רבה
מאולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוציטים
ד''ר יעל כוכבי13/02/2010שלום אולגה
מצטערת על האיחור בתשובה , עקב החלפת הניהול בפורום.
מונוציטים הם תאים לבנים , שמסייעים ב"מלחמה" בזהומים.
לא נראה לי שעלייה זו לכשעצמה היא משמעותית. הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזןר30/01/2010
בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבים באוזן ימין מיד לאחר שאני עונה לשיחת טלפון מהמכשיר הסלולרי שלי.. ממה זה נובע?
האם זאת תופעה נפוצה? ומה עלי לעשות כדי לבדוק את הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי13/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=240 id=link]קרינה סלולרית, סרטן[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםסול28/01/2010
מצרפת קובץ.
אשמח לקבל מידע האם יש משהו חריג בתוצאות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות שיצאו מהנורמה
סול28/01/2010הנה הבדיקות שיצאו מהנורמה.
תוצאה ערכי הנורמה שם הבדיקה
PTH 65.0- 12.0 93.5
GLUCOSE 100- 70 101
MPXI 4.0- 0.0 0.1
NEUT% 65.0- 20.0 67.6
LYM% 50.0- 25.0 18.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שיצאו מהנורמה
סול28/01/2010IRON SATURATION - 25.6 וכתובה שם הערה (molar%transf. saturation)
UREA - הנורמה היא: 43- 17 ויצא 16
CALCIUM - הנורמה היא: 10.50- 8.50 ויצא 10.69
POTASSIUM - הנורמה היא: 5.10- 3.50 ויצא 5.30
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי כאבי בטן מזה יומיים...דניאל27/01/2010
אתמול בשעות הצהריים אכלתי קציצות חמות מידי וכמה שניות לאחר מכן הרגשתי כאב נקודתי חזק
באזור המעיים, באזור הבטן העליונה, מאז אני סובל מכאב נקודתי חזק וצרבת בבטן וזה מתחזק ברגע שאני אוכל משהו.
מה עליי לעשות?..האם זה משקם את עצמו לבד או שעליי ללכת לרופא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר סילביה נוסבאום27/01/2010יתכן שגרמת לעצמך כוויה קלה(כמה חם כבר יכול להיות אוכל!) .מצב שאולי גרם גם להפרשת יתר של מיצי קיבה ,לכן הרגישות עדיין קיימתומלווה בצרבת
זו השערה
לא נראה משהו מסוכן
אם אתה רעב ,נסה מזון כמה שיותר "תפל" כדי לא להחמיר את הגירוי(לא חמוץ,חריף,מלוח מדי ומן הסתם לא רותח)
אם בימים הקרובים זה לא מסתדר אפשרלהשתמש באומפרדקס(במינון קטן ניתן לקנות ללא מרשם רופא אפילו)
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי GPT\GOT\GGT גבוהים במיוחדאורן26/01/2010
ד"ר שלום,
אני בן 39 ובריא בדר"כ.
אני חולה מזה כשבועיים עם כאבי ראש וחום גבוה (38.6 בערך) + זעת לילה מרובה. סיבת המחלה טרם נמצאה אולם בבדיקות דם שערכתי התגלו ערכי GGT / GOT / GPT גבוהים מאוד (תפקודי כבד).
כמו כן נערכה בדיקת EBV בה נמצאו נוגדנים (לפני כשנה בבדיקה זהה לא נמצאו נוגדנים).
יש לי כבד שומני, ואני נוטל TESTOMAX 50 מ"ג X 1.5 ביום. בנוסף אני נוטל אלטרוקסין 50 מ"ג ביום.
אני מניח שכעת אצטרך לעבור בדיקות פולשניות יותר. מה מומלץ ומה יכול להיות הגורם לכל זה?
תוך כמה זמן מסוף מחלת EBV מופעים נוגדנים? היתכן שאני בסוף/עיצומה של המחלה?
תודה רבה,
יוסי.
Urea (B): 16 (17-43) mg/dl
ALKP-Alkaline Phosphatase: 137.2 (120-30) u/l
ALT (GPT): 364 (0-37) U/l
AST (GOT): 255 (0-37) U/l
GGT: 211 (0-55) U/l
%(Neutrophils %: 33.5 (40-75
%(Lymphocytes %: 48.1 (22-43
%(Monocytes %: 13.8 (3-13
%(Neutrophils % confirm.: 28.2 (40-75
(Atypical Lymphocytes: 24.2 (0-5
CMV IgG: 138.2 AY/ml - POSITIVE
שללי :CMV IgM
EBV Ab.: POS EBNA IgG - EBV Past infection
C.R.P: 4.1 (0-0.5) mg/dl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/01/2010האבחנה הסבירה ביותר היא דלקת וירלית בכבד. זיהום ב EBV ו CMV עברת בעבר ולא נראה שיש זיהום כרגע בהם. צריך לבדוק בדיקת דם לוירוסי דלקת הכבד A B C . הייתי גם ממליץ על אולטרא סאונד של הכבד ומעקב עוד כמה ימים על ספירת הדם, על אנזימי הכבד ועל תפקודי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןליאור26/01/2010
האם גלולות פמינט שייכות לקבוצת גלולות עם מינון גבוה או נמוך של הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור
ד''ר סילביה נוסבאום26/01/2010גלולות מסוג פמינט מכילות מינון נמוך של הורמונים, דבר שמוריד את תופעות הלוואי הרגילות בנטילת גלולות למניעת הריון(נפיחות בשדיים, השמנה, אקנה, ובחילות.) תופעת לוואי נפוצה בשימוש בגלולות אלו היא דימום בין-מחזורי. דימום זה מופיע בדרך כלל עם התחלת השימוש, ואמור להיפסק כאשר מגיעים לאיזון הורמונלי, עד 4 חודשים מהתחלת השימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין בדיקת MRI מוח עם ובלי חומראיתי26/01/2010
שלום,
עליי לעשות סיטי מוח ואני מעדיף לעשות בדיקה ללא קרינה - גם אם זה מכספי הפרטי.
שאלתי:
במידה ואאלץ לעשות MRI באופן פרטי כי הקופה לא תאשר לי - עד כמה זה קריטי לפספוס ממצא של גידול אפשרי במוח מעל 1 ס"מ אם עושים את הבדיקה ללא חומר ניגודי????
מודה לך על התשובה....
הערה: במכון מור בדיקה בלי חומר ניגודי עולה 2200 ש"ח והחומר ניגודי לבד עולה 2800 ש"ח.
תודה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר סילביה נוסבאום26/01/2010MRI יכול לגלות תסמונות או פגיעות כמו זהומים,דלקות,גידולים,אירוע מחי או התקף אפילפטי.לפעמים משתמשים בחומר ניגוד כדי לראות את הממצאים יותר בבירור.החומר הניגודי יכול להדגים את זרימת הדם (כלי הדם),להדגים סוגים מסויימים של גידולים או אזורי דלקת
בMRI אין קרינה.לא הכח עד היום השפעה כלשהי של שדה מגנטי על גוף האדם.החומר הנגודי נקרא גדוליניום והוא נחשב מאוד בטוח(תגובות אלרגיות נדירות)
ההחלטה עכשיו היא רק שלך!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)