מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדידת סוכראהרון18/02/2010
איפה ניתן למדוד את רמת הסוכר דרך גלוקומטר? האם בקופ"ח, בביה"ח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת סוכר
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום, אהרון
ניתן לבדוק סוכר בגלוקומטר בכל מרפאה שיש חדר אחות.
אם יש בעיה, ניתן גם לרכוש מכשיר לשימוש ביתי.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדשני לאי ספיקת כליות כרוניתיאיר18/02/2010
שלום רב
אני בן 29 סובל מאי ספיקת כליות כרונית על רקע רפלוקס עם כליה בודדת
ברצוני לדעת האם יש גישות טיפוליות חדשניות למחלה הזאת למשל -טיפול בתאי גזע
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חדשני לאי ספיקת כליות כרונית
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום יאיר
לצערי לא ידוע לי על טיפול כזה.
כדאי לנסות להפנות את השאלה לפורום של מחלות כלייה .
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים.שירן18/02/2010
יש לי תופעה שאחרי שאני מסיימת מחזור ועובר מספר ימים,יש לי דימומים.
רוב הדימומים הם בערך יומים עד שלושה ולא תמיד יש לי דימומים זה קורה לפעמים.
רציתי לדעת אם זה נורמלי,או שצריך ללכת לבדוק את זה..??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים.
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום, שירן
התופעה יכולה להיות נורמלית , אבל חשוב להבדק ע"י רופא נשים, ליתר בטחון.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שלוקחים תרופה שעושה עצירותמל17/02/2010
במשך שנה, יציאות פעם ב 10 ימים
ברגע שמפסיקים איתה תוך כמה זמן מערכת העיכול חוזרת למצב כמו לפני התרופה?
האם הרגלי יציאות יחזרו כפי שהיו לפני שנה לפני שהתרופה נלקחה?
זה יסתדר לגמרי כמו פעם? או שיכול להגרם נזק בלתי הפיך?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום מל
התשובה תלויה בהרבה גורמים.
אם אכן העצירות נגרמה ע"י התרופה ולא סיבה אחרת, הפסקת התרופה עשויה להועיל.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתיוני16/02/2010
שלום אני בן 24 עשיתי בדיקת דם שיגרתית והרופא אמר שיש לי חוסר בחומצה פולית . רציתי לדעת מה זה אומר? וממה זה נגרם? ולמה זה יכול לגרום? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
ד''ר יעל כוכבי17/02/2010חומצה פולית הינה סוג של ויטמין B . מקורה במזון בירקות ירוקים בעלי עלים רחבים, קטניות ודגנים בעיקר.
בחוסר , יתכן סוג של אנמיה (חוסר דם)
יש באינטרנט הרבה מידע בענין, כולל בוויקיפדיה בעברית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לרוקסושלמה מזרחי16/02/2010
אחי קיבל רוקסו בשביל לקחת פעמיים ביום. והרוקחת אמרה לו לקחת את זה, או שעה לפני הארוחה, או שעתיים אחרי הארוחה. והיא כתבה לו את זה על האריזה המקורית.
בלי קשר לזה הוא לוקח אמפרודקס נגד ריפלוקס במשך כמה שנים, הוא לוקח את זה בבוקר. אז הרוקחת אמרה לו וגם כתבה לו על דף שיקח כרגיל את האמפרודקס, ואחרי רבע שעה עד חצי שעה שיאכל ארוחת בוקר, ורק אחרי שעה שיקח את הרוקסו, במקום אחרי שעתיים אחרי האוכל כפי שהיא כתבה לו על האריזה המקורית. הוא מבולבל, אין לו מושג מה לעשות. מה הוא צריך לעשות במקרה הזה.?
וגם בערב היא כתבה לו לקחת רק שעה אחרי האוכל במקום שעתיים. גם כאן מה הוא אמור לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקסו
ד''ר יעל כוכבי17/02/2010אומפרדקס יש לקחת לפני האוכל , רצוי בבוקר.
רוקסו נספג הכי טוב אם נלקח 15 דקות לפני או אחרי האוכל.
לגבי השילוב: לא מצאתי תשובה טובה, (תמיד יש שאלות על שלוב עם אומפרדקס או לנטון)
כדאי אולי להפנות לפורום הקשור בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסימפוקלשלמה מזרחי16/02/2010
הוא קיבל גם סימפוקל ולפי ההוראות כתוב לקחת 15 - 30 מ"ל כל 4 שעות. ויש באריזה כף מדודה של 5 מ"מ. השאלה האם הוא צריך ליטול בבת אחת 3 - 6 כפיות בשביל להשלים מכסה של 15 - 30 מ"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפוקל
ד''ר יעל כוכבי17/02/2010בעיקרון , זה נכון. לדעתי אין צורך במינונים כ"כ גבוהים של מדכא שיעול (מספיק 5 מ"ל כפול 3 )
וגם יש בזה סוכר (סורביטול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא עור במקום פרוקטולוגחיים16/02/2010
שלום ד"ר,
רציתי לשאול אם רופא עור יכול לאבחן בעיות שקשורות לפרוקטולוגיה \ פי הטבעת ?
כדי שאשאל את רופא העור בתור הקרוב, שקרוב יותר מהפרוקטולוג.
תודה,
חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה שאלה לגבי רופאת המשפחה
חיים16/02/2010אותה שאלה לגבי רופאת המשפחה.
תודה,
חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאת המשפחה
ד''ר יעל כוכבי17/02/2010רופא המשפחה יכול לכוון אותך בכל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא עור במקום פרוקטולוג
ד''ר יעל כוכבי17/02/2010שלום, חיים
אם הבעיה קשורה לעור באיזור , יתכן שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות חוזרת-מחלת הנשיקהשרה-חיפה16/02/2010
היי,
לפני חכודשיים חליתי במחלת הנשיקה (תשישות, מוגלה בגרון וחום נמוך) בעקרון אני מרגישה כבר טוב ולא סובלת משום דבר. לצערי הדבקתי את בנזוגי. השאלה היא - האם אני יכולה להידבק ממנו שוב? או שאני מחוסנת?
תודה מראש ויום נעים
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות חוזרת-מחלת הנשיקה
ד''ר יעל כוכבי17/02/2010בוקר טוב, שרה
את מחוסנת.
הרבה בריאות לשתיכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לקחת תרופות ביחדקרן15/02/2010
אני לוקחת פלוטין , לנטון וסידן האם אפשר לקחת את הכל ביחד, ומתי בוקר או ערב,לפני הארוחה ואולי אחרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר תרופות
ד''ר אלכסנדר קינג15/02/2010שלום
לנטון - לקחת לפני ארוחה. אם את לוקחת רק פעם אחד ביום אז לפני ארוחת בוקר.
סידן - יש לקחת עם או אחרי ארוחה. לא משנה איזה ארוחה
פלוטין - יש לקחת עם או אחרי ארוחה. חשוב לקחת באותה שעה כל יום. יש להתיעץ עם רופא מטפל להחליט באיזה שעה לקחת. זה תלוי במצב רוח , אבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבתיעל14/02/2010
האם מבדיקות דם שגרתיות אפשר לדעת אם יש את מחלת הזאבת?
איזה בדיקה יש לעשות כדי לדעת?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאבת
ד''ר יעל כוכבי14/02/2010שלום , דנה
זאבת הינה תסמונת , שהאבחנה שלה תלויה בעמידה במספר מסוים של קריטריונים,
על פי הקריטריונים האמריקאיים , נעשית על פי זיהוי של 4 מתוך 11 מקבוצות התסמינים הבאים:
תסמינים קליניים-
פריחה בצורת פרפר על הפנים ,
פריחה דיסקואידית;
פריחות רגישות לאור;
כיבים לא כואבים בריריות הפה;
דלקות בקרומים הסרוטיים;
דלקות מפרקים;
פגיעה כלייתית;
מעורבות מערכת העצבים המרכזית.
תסמינים מעבדתיים-
פגיעה במערכת יצירת הדם ובמרכיבי הדם; (ספירת דם)
נוכחות נוגדנים וסמנים מעבדתיים מאפיינים (אנטי DNA, אנטי- סיפיליס , נוגדנים לפוספוליפידים/קרדיוליפין, נוגדנים לשריר חלק SM );
נוכחות נוגדנים נגד מרכיבי גרעין - ANA (מצויים ב-95% מן החולים)
בד"כ יש להתיעץ עם ראומטולוג (מומחה מחלות מפרקים) לשם האבחנה, במיוחד אם יש פחות
מ-4 קריטריונים . (לקחתי מוויקיפדיה בעברית, מומלץ לקרא).
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crfיאיר13/02/2010
לא קיבלתי תשובה לשאילה שלי שהיתה בתאריך 31-1-10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crf
ד''ר יעל כוכבי13/02/2010שלום איציק
התחלתי לנהל את הפורום רק בשבוע שעבר. כך ש"נפלת בין הכסאות" . מצטערת.
CRF כידוע לך זו אי ספיקת כליות כרונית. CHRONIC RENAL FAILURE
CKD זו מחלת כליות כרונית CHRONIC KIDNEY DISEASE .
דרגה 2 היא דרגה קלה (60-89 GFR קצב סינון).
מהי הסיבה לכך שיש לך כליה אחת? ולמה תפקודה ירוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוורוןאורן13/02/2010
שלום רב,
גוון העור שלי חיוור מאוד וזה משהו שהתחיל להפריע לי. יש במשפחתי הסטוריה של סרטן עור, וגם לי היה בעבר נגע חשוד בקרקפת שהוסר בכריתה. מסיבה זו, בין היתר, אני משתדל להיות חשוף לשמש כמה שפחות, אך יחד עם זאת גוון העור שלי נהיה בהיר מאוד ואפילו ממש חיוור.
האם יש דרכים לשזף/להכהות את גוון העור מבלי להיחשף לנזקי שמש או נזקים בריאותיים? האם יש בדיקות דם או אחרות שיש מקום לבצע?
בברכה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוורון
ד''ר אלכסנדר קינג13/02/2010שלום אורן.
כדי למנוע מסרטן עור ונזקים אחרים לעור שנובע משמש אנו ממליצים לאנשים לא לצאת לשמש בין 10:00-14:00, ללכת עם כובה, להשתמש בקרם שזוף וכו.
כמובן זה מונע ממנו להנות מה"שיזוף" של השמש.
כדי להתמודד עם החיוורון הייתי פונה לרופא משפחה וקודם כל לעשות בדיקות דם לבדוק שאין אנמיה בכל סוג (שיכול גם להסביר חייורון) וגם לבדוק רמות של ויטמין D (שלפעמים זה נמוך אם לא מתחספים לשמש). אם הכל תקין הייתי פונה לרופא עור לבדוק שאין מחלה או "סוג" של עור שגורם לחיוורון (כגון vitiligo).
אין פתרון קל להשתזף ללא סכנה מקרינה של השמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שלא יורד למעלה מחודשדניאלה12/02/2010
שבת שלום לכולם.
אני בת 25 בריאה בדרך כלל, לא סובלת מאלרגיות ומיזה חודש שיש לי חום של 37.1 שלא יורד (אצלי זה נחשב לחום, אומנם נמוך אך בדר"כ חום גופי הוא 36.4).
עשיתי בדיקת דם ולא נמצאו שום וירוסים ונמצא שהכל תקין וזה גם לא מחלת הנשיקה.
למה זה קורה?
מזה יכול להיות?
אני כבר מתחילה ממש להילחץ..
בבקשה תענו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ללא מקור
ד''ר אלכסנדר קינג13/02/2010חום ללא מקור במבוגרים מוגדר לחום מעל 38.3 מעלות למשך ליותר מ-3 שבועות ללא מקור ברור למרות בירור מתאים. יש 4 קטגוריות של מטופלים: ה"קלאסי", חום למישהו מאושפז בביה"ח, חום ממישהו עם בעיה אימונולוגית, וחום ב- AIDS. יש 4 סוגים של מחלות: זיהומים, מחלות סרטניות, מחלות אוטואימונולוגיות ומחלות אחרות. בירור כולל סרולוגיה, תרבית ויראלית, CT, MRI וכדומה.
אבל באופן כללי חום 37.1 לא נחשב כחום גבוה. רק מעל לפחות 38 או לפי ההגדרה המקובלת (הנ"ל) 38.3
דרך אמינה לבדוק חום מרכזי זה לבדוק עם מד חום כספית בבית-שחי של הגוף למשך 10 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, לאחר מכה בראשסמי12/02/2010
שחוזרים לתפקד רגיל, איך יודעים אם נגרם נזק בלתי הפיך מהמכה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר מכה בראש
ד''ר יעל כוכבי13/02/2010בוקר טוב, סמי
אפשר להשוות את זה למכונית: לאחר מכה: איך יודעים אם נגרם נזק בלתי הפיך?
ראשית, יש את האיתותים של המכונית: נורות נדלקות, רעשים, לא סוחבת... אלה כמו הסימפטומים של הגוף: כאבי ראש, סחרחורת , הפרעות זכרון וכו'
שנית, יש את הבדיקה במוסך: כמו הסימנים שהרופא בודק. ובדיקות עזר: צלומים למשל.
כמובן, תלוי בסוג הפגיעה ובעוצמתה, גיל הנפגע וכו'.
בשלבים הראשונים לאחר פגיעת ראש, יש לשים לב לסימפטומים כגון כאבי ראש מתגברים, הקאות, סחרחורת.
לגבי פגיעות בתפקוד הקוגניטיבי בשלבים מאוחרים יותר: ישנם מכונים שמתמחים בכך.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב כזה שלאחר מכה
סמי13/02/2010יש הקאות סחרחורות ובלבול.
אבל לאחר יומיים זה עובד לגמרי.
אבל יש בהיה אפטית כזאת..
מה זה אומר שיש בהיה?
בצילומים תקין תודה לאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמי
ד''ר יעל כוכבי14/02/2010שלום, סמי
לא ברורה לי הבהייה הזאת, היא קבועה? התקפית? האם זה ילד? מבוגר?
רצוי להתיעץ עם נוירולוג, שיחליט לגבי בדיקות נוספות , בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)